Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
Nem azonnal dob eredményt, az állapot és a keresési idő oszlopba látod, hogy még fut-e a keresés. Lehet még azért nem kaptál eredményt, mert fut még a lekérdezés.
Fejből így most nem tudom, hogy mit és milyen részletességgel tudsz lekérni, én sem használom gyakran, de szerintem részletesen benne lesz minden info a találatokban. Játszani kell vele, hogy kitapasztald.
-
Vikus
tag
válasz
Gargouille #27894 üzenetére
Szia!
Szóóóóval, megvan az oldal, kiválasztottam próbaként az én fiókomat, és rákerestem.
És az a gond nem dobja ki például azt sem, hogy tegnap változtattunk ezen a "küldés, mint" típusú dolgokon. Direkt csak 1-2 napra kerestem rá, mert a tegnapiba benne kellett volna legyen.
Mondjuk csak az időt állítottam, felhasználót, és azt a 2 opciót, majd így kerestem rá és 0 találat.
Van esetleg egyébként még amit hozzá kellett volna raknom a kereséshez? pl. vannak ilyenek, hogy munkaterhelések, rekord típusok, - amiről gőzöm sincs mi..Egyébként tételezzük fel, ha be is jön. Ugye gondolom akkor kiírná, hogy JóskaPista állított-e esetleg ilyet. Viszont azt, hogy bizonyos embernél állította-e? Vagy a bizonyos embernél ki állította? Erre is van lehetőség? Vagy már ez összetettebb - vaaagy valami prémium verzióba lehet csak elérni?
-
SirRasor
addikt
válasz
Gargouille #27897 üzenetére
Ugyanígy voltam pár éve a rack újrakábelezéssel
-
Gargouille
őstag
válasz
Döglött Róka #27887 üzenetére
"Dícséretes persze, csak egy iskolában felesleges szélmalomharc."
Ha jól értem ezt nem is az iskoláért teszi, hanem saját magáért. A magam részéről tisztelem az olyan lelkiismeretes embereket, akikben megvan az a belső igényesség, hogy a körülményektől függetlenül zavarja őket, ha valami nincs rendesen megcsinálva. Ezeket szoktuk úgy hívni, hogy jó szakember (függetlenül, hogy milyen szakmáról van szó).
-
qwertly
addikt
Köszönöm az eddigi válaszokat..
Igen csinálhatnám úgy is, hogy végig üldögélem a nyarat.
Senki nem is szólna érte, DE én nem szeretném ezt.
Egyszerűen bosszant, hogy ekkora igénytelenség és trehányság van.
Plusz azért tanulok is.... -
Vikus
tag
válasz
Gargouille #27894 üzenetére
Ó, nagyon köszi! Szuper vagy! Holnap ránézek!
-
Vikus
tag
válasz
Gargouille #27892 üzenetére
Köszi, holnap megnézem, ha nálam lesz a céges. Valószínű igen, az M365 admin center igen.
Annyit már kicsit utánanéztem, hogy van egy audit fül, és azon belül lehet, csak ugye kérdés az hogy akkor kifejezetten lehet-e majd rászűrni arra, hogy ki adta hozzá a tagot.
Szerinted, ha mindegyikhez hozzá lett adva, akkor nem kérdés ugye, hogy minden olyan levelezésbe beleláthatott, ami a másik user-nek lett "küldve" igaz? -
Gargouille
őstag
Ha az M365 admin centerre gondolsz, akkor ott a "Megfelelőség" vagy "Compliance"-t nézd és keresd a naplózást, ott minden tevékenységre rá tudsz keresni de nem végtelen időre visszamenőleg:
-
Vikus
tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írok, de nem találtam megfelelő topicot
Segítséget szeretnék kérni, aki kicsit jártas a témában. Mondjuk, hogy kicsit több vagyok, mint egy átlag user, de nem vagyok se pro, se komolyabb rendszergazda.
Vázolom a témát:
Munkahelyemen adott egy lokális szerver, amin fut az AD, ahol a usereket és gépeket lehet mókolni stb. Van a Microsoft-nak ez az admin center-e. Ami nem tudom milyen úton-módon van összekötve, de lényeg, hogy oda szinkronizál fel az AD és ott tudsz az embernek O365 licence-ket osztogatni, valamint azon belül állítasz a levelezéssel kapcsolatosan egyéb dolgokat.
A helyzet a következő: adott pár user, akinek a levelezéséhez hozzá lett adva egy - könnyebb megkülönböztetésként mondjuk - "mister X" nevezetű user. Aki a postaláda engedélyeknél "olvasási és kezelési", "küldés, mint típusú", és "küldés más nevében" típusú engedélyekhez lett hozzáférése. Elméletileg ilyenkor outlookban felcsatolódik annak a pár usernek a levelezése mister X-hez. Aki nem mellesleg ezen az admin centeren "globális rendszergazda". (nem hiszem, hogy amúgy rendes AD-ban admin joga lenne) Szóval ez a szitu, viszont ennek a mister X-nek nagyon semmi köze sincs ezekhez a felhasználókhoz és ez mondhatni most derült ki.
Kérdésem az lenne, hogy van-e esetleg rá mód, vagy lehetőség, hogy kiderítsem, hogy ki, mikor állította be ezt a mister X-et, ezekhez a jogokhoz? Vagyis ki adta hozzá? És azt is, hogy mikor? Nem mellesleg lehet azt tudni, hogy egyáltalán ténylegesen felcsatolódtak ezek a levelező fiókok az ő outlookjába, amibe esetleg beleláthatna? Úgy, hogy ne szerezzen első körben tudomást róla mister X? Van esetleg valami log vagy bármi, amin le lehetne kérni? Az is elképzelhető, hogy akár 1-2 éve történhetett, de az is, hogy pár hónapja. Nem tudni, csak most "derült rá fény", hogy adott user oldalát néztük.
Huh.. remélem ki lehet venni a lényeget..
Tudtok ebben valamit nekem segíteni, hogy megoldható-e ez?
Nagyon köszönöm!!! -
pdave
aktív tag
válasz
qwertly #27875 üzenetére
a menedzselhető switchekbe belépve nincs esetleg info? az Unifi esetében (ha Ubiquiti) nézd meg, van-e valahova telepítve a Controller (aktuális nevén Unifi Network Server), hátha ott is találsz infót, mi pl oda beírjuk, melyik port hova megy, AP-k nevében a lokáció, stb.
Ha van telepítve Controller, de nem lett átadva a jelszó, ezt érdemes megpróbálni -
válasz
Gargouille #27884 üzenetére
Azért egy nyári , kvázi idle időszakban lefuttatott szkennelés nem hülyeség. Van az úgy, hogy el vannak dugva (!) fizikailag cuccok, szóval hiába jár körbe, lehet hogy egy asztal mögött, álmennyezet felett nem találja meg az eszközt egy körbejárás során. Egy ipscannel legalább esélye van meglátni egy aktív switchet, a nem menedzselhető őskövület f_sokkal, paraszt módon ketté osztott gigabites "kváziszviccs" kábelekkel persze továbbra is lesz dolga... Találtam már switchet padlóba épített elektromos dobozba rejtve...Félévvel azután, hogy átvettem a céget.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Gargouille #27886 üzenetére
Dícséretes persze, csak egy iskolában felesleges szélmalomharc.
-
Gargouille
őstag
válasz
Döglött Róka #27885 üzenetére
Igen, ahogy látom az elődei is pont ezt tették.
De legalább értékeljük, hogy vannak még lelkiismeretes kollégák.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Gargouille #27884 üzenetére
Iskolai rendszergazdaként én inkább hátradőlnék.
Nem ér annyit az egész
-
Gargouille
őstag
válasz
Döglött Róka #27882 üzenetére
Most nem tudom ez irónia akart-e lenni, de ha egy épületnyi ismeretlen hálózatot kell dokumentálni és átlátni, akkor - bármennyire alantasan hangzik - aligha spórolható meg a fizikai felmérés. Már persze csak, ha alapos munkát akar végezni, mert különben az is bőven elég, ha egy ipscan-t lefuttat, aztán hátradől, hogy kész.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Döglött Róka #27882 üzenetére
En alapvetoen "szoftveres" iranybol szoktam kozeliteni.
Switch konfigbol megvan a halozat altalanos terkepe: hogyan csatlakoznak egymashoz a halozati eszkozok, mi melyik VLAN-ban van. Utana switch es patch panel (ha van) portok parositasa es utoljara a vegpontok. -
Döglött Róka
veterán
válasz
Gargouille #27877 üzenetére
"Lehet szoftveresen is feltérképeztetni, de ott ugye az van, hogy ha valamit nem lát a szoftver, akkor maradhatnak ismeretlen csontvázak a szekrényben, így én erre nem támaszkodnék azért vakon." - a legjobb az lenne ha a táblára írná fel krétával ha már suliról van szó.
-
qwertly
addikt
válasz
Gargouille #27877 üzenetére
Szia! Köszönöm a részletes válaszodat. Nekem is az volt az elképzelésem, hogy fizikailag térképezem elsőnek fel. Mivel még azt sem tudni sokk switchnél, hogy portja melyik teremben van a végpontja, vagy milyen eszköz van rá kötve. Sajnos semmi nincsen dokumentálva.
-
Gargouille
őstag
válasz
qwertly #27871 üzenetére
Ha van időd és szépen akarod megcsinálni, akkor én a helyedben első körben fizikailag végignézném, az alapján rajzolnék egy topológiát. Ezzel egyben kiderülhetnek olyan gányolások, rossz bekötések, felesleges útvonalak stb. amiket sosem vennél észre ha nem nézed meg.
Aztán ez alapján már a kívánt részletességgel fogod tudni folytatni a dokumentálást. Ami szerencsés ekkora hálózatnál, hogy ha a patch-elésről, switch-ek portjairól van leírásod, tudod pontosan mi hova van bedugva (főleg ha VLAN-okat is használtok). Érdemes mindent lerajzolni szépen, sokkal könnyebb később kiigazodni.
Lehet szoftveresen is feltérképeztetni, de ott ugye az van, hogy ha valamit nem lát a szoftver, akkor maradhatnak ismeretlen csontvázak a szekrényben, így én erre nem támaszkodnék azért vakon.
-
-
qwertly
addikt
Szia, köszönöm a válaszodat. HP a menedzselhető switch a AP pedig UniFi több wlan van suliban és mindenféle összetákolt server. Sajnos mint írtam semmi nincsen dokumentálva, úgy jöttem ide már nem volt senki a server szobában.
-
SirRasor
addikt
válasz
qwertly #27871 üzenetére
Rászánt idő helyett keresni másik munkát?
Ha nekem kéne csinálni, biztos nem dokumentálnám a klasszikus értelemben, hanem csinálnék egy Zabbix szervert (free, open source) és oda húznék be mindent.
Egyrészt azonnal látod/kapsz értesítést, ha bármivel gond van, másrészt nyilvántartásnak se rossz.
Unalomból csináltam egyet, belehúztam a szervereket, a hálózati eszközöket, de még a nyomtatókat is, úgyhogy még arról is kapok emailt, ha kevés a toner.
A nyomtatókat kitettem dashboardra, hogy a tendenciát is lássam:
EDIT: bocs, pont a nyomtatózás nem volt egyszerű, mert volt, amihez nem létezett rendes sablon, neten se találtam a megfelelő értékek pontos helyét, ezért manuálisan, SNMPwalk-al kellett megszondázni a nyomtatókat, hogy mégis melyik értéken tárolják a tonerszintet stb.Topo mapet is csináltam, de azt nem mutatom. Ezt netről loptam:
EDIT: ha az eszközök címe sincs meg, akkor nézd meg DHCP-t, ott biztosan lesz nyomuk.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Itt a nyári szünet és az iskolában lenne idő teljesen dokumentálni a hálózatott.
Több szintes épület kb.20db menedzselhető switch plusz AP kb.45. DE nincsen semmi leírás.....az eddigi rendszergazdák sz@rtak bele. Csak valahogy működőn és annyi.
Mivel ilyenbe nincsen tapasztalatom,de időm igen. Kérdésem lenne, miképpen kezdjem el, a hálózat felmérését? Fizikailag és logikailag dokumentálni tudjam. És vannak erre a feladatra programok?
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Lenovo UPS Power Manager-ből létezik olyan verzió, ami támogatja a 8-as vCenter-t?
Jelenleg 1.69.225 verzió van telepítve, amit találtam újabb az 1.71.229 de ebben is csak 7-es verzió van.
Most frissítettem a VMware-t 7 -> 8-ra és a Deploy plug-in nem muzdul 0 %-ról 2 nap után sem.
Attól tartok ezen az állapoton az 1.71.229 sem fog segíteniKöszönöm a tippeket!
-
-
jerry311
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #27867 üzenetére
Hatha ez a bejelentes jobb utat jar be...
Mashol kezdodik, mas a hozzaallas is talan. -
-
jerry311
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #27865 üzenetére
abuse@hu.vodafone.hu? Pontos email cim biztosan benne van a RIPE adatbazisban.
-
válasz
jerry311 #27864 üzenetére
Ott is van, nem arról van szó. Nem árt nekem semmit. De a dropot logolom aztán néha visszanézem és zavar hogy valaki ennyire szerencsétlen a rendszerével. Pontosan fél óránként próbálgatja a portokat.
SirRasor
NKI szerint rendőrségi feljelentést kellene (ennek nem hiszek az eredményességében). De nekem nem árt semmit, viszont nem akarok vele úgy foglalkozni hogy elcsesszék az időmet. Az lenne a normális hogy lejelentem valahol azok meg megkeresik de ilyen nincs.
Vagy valami etikus hacker gyakorolhatna rajta. -
jerry311
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #27862 üzenetére
Mar tobb mind fel eve drop listan lenne minden forgalom onnan, es el is felejtettem volna, hogy egyaltalan letezik.
-
SirRasor
addikt
válasz
MasterDeeJay #27862 üzenetére
Kihelyezett windows update szerver
Amúgy engem is érdekel, hogy ilyenkor mit lehet tenni... -
Megtettem mindent, szolgálgató, NKI felé jelentettem hogy egy fixips botnetes gép több mint fél éve cseszteti a tűztalat. Nem érdekelt senkit, voda lezárta az ügyet, NKI-nak nincs jögköre intézkedni. Valaki legyen olyan kedves aki ért hozzá hogy állítsa le a szerverét vagy jászadozzon el vele bánom is én csak valahogy vegye észre az üzemeltető.
Shodan: [link] -
Visormail
addikt
válasz
SirRasor #27847 üzenetére
Igen ahogy írod a házirendet észreveszi, de az csak újraindítás, vagy ki-be jelentkezés után lép életbe megint. Most tesztgépen ahol épp az edge-hez van visszarendelődve, töröltem a registry-ből:
HKEY_CLASSES_ROOT\.pdf\OpenWithProgids\-ből csak az MSEdgePDF kulcsot
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\MSEdgePDF az egész ágatEz után már az adobe nyitja meg, pedig nem jelentkeztem ki (az ikonja még az edge-es). Szóval ez mintha működne. Persze gondolom ezt is vissza fogja tenni az edge frissítéskor, de gpo-ból törlöm a registry-ből úgyhogy a legközelebbi házirend frissüléskor elvileg megjavul.
-
Gargouille
őstag
válasz
pilipi #27859 üzenetére
Igen, ez káoszra utal. Ezért tanácsoltam az átadás-átvételt neki, mert mikor belép a user, átveszi tételesen az eszközöket, aláírja, onnantól ő felel érte. Mikor kilép ugyanígy leadja tételesen, átveszi tőle a HR, aláírja, onnantól a HR felelőssége. Ez a "széthordják az egerek", hát ezt nem is tudom, hogy lehet így.
-
pilipi
aktív tag
válasz
Gargouille #27858 üzenetére
Én ezt a részt nem értem inkább :
"a többi cuccait meg széthordják a kollégái"
Ezt kellene inkább szankcionálni.így persze, hogy nem lesz rend bármit is talál ki.
Azt csak nem írhatja be, hogy a Józsi leszámolt, a Béla meg elvitte a monitort -
Gargouille
őstag
válasz
Szakbarbár #27854 üzenetére
Amúgy a kilépésre/belépésre kell egy szabványosított folyamatot kitalálni, aminek része az eszköz átadás-átvétel is és akkor nincs elkallódott eszköz.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Ertem en, hogy kenyelmetlen, de Excel van telefonra is.
MS Forms? Valaki kitolti, aztan kuld neked egy emailt rola. Kesobb fel lehet dolgozni.
De ha meguntad, akkor lehet tovabb automatizalni. -
Visormail
addikt
válasz
Nyilvántartásra mi is excelt használtunk, egy ideje meg a List-et.
-
Gargouille
őstag
válasz
Esetleg ezt érdemes lehet megnézned, de gondolom már belefutottál, ha keresgéltél: https://snipeitapp.com/product
Mi is használtuk egy darabig a cégnél, alapvetően rendben volt. Mobil kliens nem tudom van-e hozzá, mert mi csak PC-n használtuk.
-
Szakbarbár
aktív tag
Sziasztok.
Foglalkozik itt valaki a munkahelyén tárgyi eszközök nyilvántartásával? Nálunk minden vacakra leltári számot ragasztanak a pénzügyesek, de a nyomon követés már nem a cég erőssége. Rendszeresen nekem kell vadásznom, az eszközöket hogy kinél mi van. Az sincs normálisan nyilvántartva, amikor kilép valaki és csak a laptopját adja le, a többi cuccait meg széthordják a kollégái. Egyelőre egy Excel táblázatban vezetem a kiadott és visszahozott dolgokat, de ez sem tökéletes mert nem vagyok mindig gépközelben amikor eszközcsere van vagy elfelejtem felvinni a táblázatba mert más dolgom van.
Valami telefonos app-ot keresek ami tud mondjuk desktop-ra szinkronizálni mert akkor elég lenne csak beolvasni a vonalkódot plusz a nevet melléírni.
Az első ötletem az volt, hogy Microsoft 365 List és PowerApps alapon csinálnék egy alkalmazást, de nincs időm foglalkozni vele a napi munka mellett. Esetleg tudtok valami egyéb konyhakész szoftvert ami netán még ingyenes is? Vagy ti hogy oldjátok meg ezt más cégeknél? Nagyjából 2000-2500 eszközről van szó. Pc, laptop, monitor, dokkoló, fejhallgató, mobiltelefon, projektor, nyomtató, usb hub-ot kell nyilvántartani. -
SirRasor
addikt
válasz
Döglött Róka #27852 üzenetére
Nem is ajánlom, csak megjegyeztem, hogy ilyen is van.
-
-
Hali Hölgyek/Urak! Valaki árulja már el, hogy a rákba lehet leszedni egy gyári telepítésből (Dell, HPE, teljesen mindegy) az előtelepített Office-t? Mert kb. azon kívül, hogy újrahúzzuk letöltött originál VL-es W11 ISO-ból a gépet majd hozzáadjuk a gyári driver csomagot, eddig minden próbálkozás kudarcba fulladt és/vagy annyi idő elment vele, hogy attól még az előzőleg említett procedúra is sokkal gyorsabb.
-
SirRasor
addikt
válasz
Visormail #27846 üzenetére
Csak felületesen olvastam végig, de én is az xml-es megoldással csináltam és nálunk is előfordul a probléma.
Mi okozza? Az, hogy az edge/chrome frissül és emiatt átveszi a PDF fájlhozzárendelést. A házirend azért mégiscsak lefut, mert pár újraindítás után visszaveszi, de rettentő idegesítő.
Ja van a feladatütemezőben edge/chrome frissítési feladat, de hiába törlöd ki, pár nap után megint ott lesz. Szélmalomharc MS/Gugli ellen
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
ITDoki #27834 üzenetére
Technikailag mindig lesz kerülő megoldás. Szélmalomharc ez ellen technikai eszközökkel küzdeni.
Amit tehetsz:0. Élhető üzleti folyamatok kialakítása.
1. Tudatos felhasználó oktatás, ahol abból az irányból van megközelítve a probléma, hogy magának a felhasználónak a személyére vonatkozólag milyen hátrányai (pénzügyi, büntetőjogi) származhatnak abból, ha nem tartják be az előírásokat.
2. A fejlesztőket addig ütni, amíg nem csinálnak normális, kényelmes megoldást a felhasználók számára. (Pl. jelszó helyett biometrikus azonosítás.)
3. Nagyon szigorú és következetes vezetői fellépés. Tájékoztatás, figyelmeztetések, bónuszmegvonás, elbocsátás, stb. (Ha az előző három pont már teljesült.)
-
Gargouille
őstag
válasz
ITDoki #27840 üzenetére
Én például külön programot használok erre, hogy ahol akadályozzák a jelszó beillesztést ott is tudjak beilleszteni (a program gyakorlatilag begépeli a clipboard tartalmát és még csak telepíteni sem kell). 10 perc guglizással bárki tud ilyet készíteni magának (pl. autohotkey-el vagy bármilyen egyéb tool-al)... szélmalomharc, hidd el. Technikailag mindenképp megkerülhető és kontraproduktív.
Helyette gondolkodj inkább a user fejével és próbáld onnan megközelíteni, hogy mi lenne az a megoldás, ami relatív kényelmes és kellően biztonságos is. -
elmouse
aktív tag
Üdv!
Van egy egy szép autounattend.xml-em, ami teszi a dolgát. Szépen felrakja a Win10-et kérdezés nélkül. Ez a gond.Bele lehet-e rakni egy kérdést vagy figyelmeztetést még a telepítés megkezdése elé?
Köszi! -
ITDoki
csendes tag
válasz
Döglött Róka #27835 üzenetére
Az adott rendszerben a jelszó úgymond "aláírásnak" minősül. A dolgozók úgy "írnak alá" egymás helyett, hogy a jelszót valahonnan (pl. jegyzettömb, új ablak) odamásolják. Ezért lett "letiltva" a vágólap használata, de sajnos ezzel a Drag and Drop módszerrel ezt is megkerülik. A jelszókezelő használata sajnos nem opció mert több ember használ egy munkaállomást és rövid időn belül váltogatják egymást.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Döglött Róka #27838 üzenetére
Attol fugg mik az igenyek...
-
ITDoki
csendes tag
válasz
Döglött Róka #27833 üzenetére
Sajnos ez nem opció. Az a cél, hogy beilleszteni ne lehessen és mindenképpen kézzel keljen beírni a jelszót.
-
ITDoki
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy a felhasználók a böngésző címsorába beírják majd onnan másolják ki a jelszavukat. A másolás + beillesztést már a ClearClipboard nevű kis programmal kiküszöböltem de most rá jöttek, hogy Drag & Droppal is működik. Van valakinek ötlete ezen funkció "tiltására"?
Windows 11 + Google Chrome, a Webes keretrendszer kódjában való tiltás sajnos egyéb okokból nem megoldható. Ha a kliensen kompletten lenne tiltva a funkció az sem jelentene problémát.
-
DopeBob
addikt
Lehet, hogy nem a legelegánsabb megoldás, nálam is shared mailbox lesz belőle, 2 hétig kb marad az eredeti email címe, addig megy az üzenet, hogy kit keressenek helyette, utána is marad shared mailbox, nekem így egyszerűbb mint a pst export, viszont ki van cserélve az eredeti email címe egy random generált címre, így megy vissza később a "postafiók nem létezik" mail is.
-
bolvar
senior tag
Hasonlóan járok el én is, viszont 90 napig tartom a fiókot, utána földre leküld és pst export.
Így a fiók megszűnik aztán nincs kérdés.
Csináltam még olyat egy időben hogy egy formerusers nevű felhasználóhoz hozzáadtam az aliasokat és onnan ment vissza az üzenet de emiatt folyton spam listára kerültünk...bár ez akkor volt mikor még földi levelezésünk volt, a felhőben már nem vittem tovább. -
bon
őstag
Office 365 postafiókban kellene egy kis segítség. Van néhány olyan postafiókunk amit a kollégák felmondása miatt átalakítottam megosztott postaládának és így kapott hozzáférést az utódja, a felmondott kollégák levelezéséhez. Így haználjuk évek óta. Most viszont szeretné a dolgozó, hogy ha nem érkezne bele semmi levél, de a tartalmát továbbra is elérné a fiókoknak.
Tiltható a levélek fogadása valahol? Vagy milyen más megoldás lenne? -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
IBM x3500 M4 szerverhez lehet még letölteni firmware update iso-t?
10-es, 11-es verziójú BOMC-cal próbálkoztam, de hibára futott. 12-13-asban meg már nincs benne (régi jószág) -
bugizozi
őstag
válasz
Döglött Róka #27822 üzenetére
Én sem szeretnék
de régi ügyfél, szeretni kell. (ezt is mi adtuk el nekik 15 éve, 10 éve próbáljuk rávenni, hogy frissítsen)
-
bugizozi
őstag
Szia!
FB-n van egy csoport: Rendszergazda Munkák, Állások
Más (ha már írtam ide): Lehet még vhol ilyet kapni hivatalosan?
Microsoft Windows Small Business Server 2008 Premium User CAL Suite 5 felhasználó
Tudom-tudom...
gondolom nem, nem is nekem kell... Vagy csak a zebay-es beszerzés játszik? [link]
Köszönöm!
-
Rinocerosz
őstag
válasz
Longeye #27819 üzenetére
Igazából azt sose tudtam, hogy milyen papírt kérnek. Én úgy tudom, hogy a technikusi kell tehát ez a OKJ 54 szint ami az emelt szakképzetséget jelent. Legalább is nekem ezt kérték. Régebben viszont nem kellett talán semmi komoly papír. Nem tudom ez mikor változott.
Viszont én úgy tudom, hogy ez a technikusi minden suliba jó, talán az egyetemek kérnek magasabb végzetséget.
Ha van pedgaógus végzetséged, de rendszergazda vagy akkor meg a fizetésed ott van ahol a tanároké nem?Amúgy én is azt javaslom ha van más lehetősége az embernek akkor inkább a sulikat kerülje. Nem mondom, hogy rossz dolgom van, de azért... ennél van jobb munka. Örülök, hogy nem csak én vagyok ezen a véleményen
-
Longeye
tag
válasz
Narxis #27817 üzenetére
Nálunk van több oktatási asszisztens és laborasszisztens is noks-os. Pedagógus végzettségük van, szerintem ennyi elég. Úgy tudom, a rendszergazdáknál is így van.
Igazából, hogy mit kell csinálnod, az úgyis a munkaköri leírásodban lesz benne, függetlenül attól, hogy milyen státuszba kerülsz. Abban meg mindig van egy olyan pont, hogy "... és még amire a főni utasít."
Ha van más lehetőséged, inkább ne menj iskolába dolgozni, szerintem. -
Narxis
nagyúr
válasz
Döglött Róka #27816 üzenetére
Mindkettő iskolai rendszergazda csak arra gondoltam, hogy oktatási asszisztens esetén mást is neked kell csinálni, olyat is ami sehogy nem kapcsolódik a rendszergazdához.
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
2 rendszergazdai állás ugyanabban a városban de más FEOR számmal van hirdetve. Az egyik 3410 Oktatási asszisztens a másik 2152 Rendszergazda. Miért van ez így? Tevékenységi kör alapján kb. ugyanaz, annyi, hogy a rendszergazdás FEOR-nál 3 tagintézménynél kell a szervereket, meg minden egyebet kezelni, talán kicsit nagyobb falatnak tűnik mint az oktatási asszisztenses.
Bocs ha ez nem ide való de úgy éreztem relevánsabb itt mint az álláskeresős témában.
-
naja
aktív tag
Sziasztok! Először is bocsi az off-ért, de nem igazán tudom hol kérdezzem meg:
Rendszergazdát keresnénk egy kb. 10 fős céghez. Hálózat átnézése, modernizálása lenne a feladat először, majd egy átalánydíjas szerződés a karbantartásra. Nem nagy kaland az egész, adattárolásra használják belső hálón és meg valami könyvelő szoftver fut még rajta. Hol keresnétek ehhez szakérőt? Még egyszer bocs az off-ért. -
válasz
Döglött Róka #27811 üzenetére
Hmmm, nem is rossz ötlet, köszi!
Megkérdem, hátha.
-
válasz
Döglött Róka #27808 üzenetére
ÁPDÉT: külső szolgáltató természetesen maximum app password-öt támogat, amivel megint csak kitörölhetem...
-
válasz
Döglött Róka #27808 üzenetére
Megpróbálom mindenesetre. Az eredmény viszont sajnos nem lesz meglepi. Majd előveszem a Kraft által régebben megénekelt papírt, hogy itt írd alá Főni.
-
válasz
kraftxld #27806 üzenetére
Köszönöm Uraim, megnézem!
Speckó helyzet: e-számla küldő külsős partner, akinél a basic auth kivezetésénél is vért kellett pisálni, hogy kezelje már le a helyzetet... Na most náluk elérni, hogy egy bármilyen 2FA-t implementáljanak...háááát...
Szerk: efemm, ha jól látom, itt szabályozni nem lehet az MFA-t külön, a teljes alapértelmezett biztonsági beállítások részt lehet kiütni. Nem nagyon vagyok otthon benne, mit érint még, nyilván próbálok még utánajárni, de nagyvonalakban, mit állít ez pluszban az MFA-n kívül?
Csak ennyit?
"These basic controls include:
Requiring all users to register for multifactor authentication
Requiring administrators to do multifactor authentication
Requiring users to do multifactor authentication when necessary
Blocking legacy authentication protocols
Protecting privileged activities like access to the Azure portal"Egyébként mikor kapcsolták be ezt default a tenantokon? Nem nagyon kaptam erről értesítést appból, vagy csak kinyomtam félálmosan... Azt látm, hogy a 2019 után tenantokon be van kapcsolva, de ez konkrétan sokkal régebbi. Másik helyen, ahol rálátok egy tenantra, ott P1 licenc van, szóval eleve nem érinti a helyzet, így ez kissé váratlanul ért így szombat délután.
-
efemm
tag
Entra-ban MFA-t kapcsold ki. A conditional nem kötelező, meg pl. iskolai A1+-os licence-nél nincs is. Azt, hogy lesz-e valamikor kikapcsolhatatlanul kötelező, nem tudom.
https://entra.microsoft.com/ - Identitás - Áttekintés - Tulajdonságok - [alulra legörget] - Javasolt biztonsági beállítások kezelése -
Tud valaki valamit arról, hogy az MS kötelezi a felhasználókat az authenticator app használatára két héten belül? Ma az egyik user bejelentkezésénél felugrott ez az értesítés, és rögtön forszolni is akarta az Authenticator letöltését. Magát a kampányt kikapcsoltam az admin felületen, így legalább ezzel nem szórakoztatja majd a usereket, de ettől eltekintve aggaszt a dolog. Tudom, ma már mindenkinek MFA-t kellene használni (sőt, passwordless), de vannak olyan helyzetek, amelyeknél ez nem megoldható. Ezért eddig úgy volt megodlva, hogy peruser ki volt kapcsolva / be volt kapcsolva az MFA attól függően, hogy adott esetben megoldható volt a második faktor, vagy épp nem. az értesítés épp egy olyan usernél ugrott fel, ahol letiltott volt az állapot.
Szóval, tud valaki valamit erről a határidőről, mert én rendszeresen olvasom az M365 app értesítéseit, de ebbe nem futottam még bele. Arról volt szó, hogy lecserélik lassan az elavultabb MFA megoldásokat az Authenticatorra, az nem rémlik, hogy ki is forszolják a tenantokon. Kis cégekről van szó, nem megoldás, hogy vegyünk kiegészítő licencet, és építsünk fel conditional access-t.
-
' Tzs ,
senior tag
Timer: Igaziból ajándékba kaptam. Néztem az árát most is 185e újonnan, 1 hónapot volt használva. Amúgy Kingston Fury Beast RAM (2x16GB) volt korábban a gépben, azzal is ugyanez a hiba volt ám! Sose ment dualban.
Nos akkor talán ki kéne találnom, hogy melyik tippel kezdjem a napot -
válasz
' Tzs , #27800 üzenetére
Legközelebb ne vegyél G.SKILL memóriát. Ennyi a titok. Életemben nem szívtam annyit memóriakezeléssel, mint a Trident Z Neo esetében.... ASUS lapban például két modullal hiába állított XMP 3600-at, nem ment. XMP profil mellett, majd kézzel felülírva 3667-re az órajelet, simán működött hiba nélkül. De csomó esetben volt olyan, hogy a POST 15-20 másodpercig is eltartott, a legtöbb esetben viszont belefért 8-10 másodpercbe. A négy modulra való fejlesztés csak rontott a helyzeten. Három év után meguntam, eladtam a szettet, azóta azt se tudom, végül mit raktam be, annyi gond van vele!
HyperX Black, azt hiszem. Simán megyy, 4-5 másodperc a POST, hónapok óta gond nélkül indul a konfig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Akvarisztika
- Formula-1
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- általános iskolai rendszergazda
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron