Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mini PC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SSD kibeszélő
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
' Tzs , #25397 üzenetére
"A biztonság és a teljesítmény növelése érdekében az S módú Windows 10 rendszer csak a Microsoft Store áruházból származó alkalmazásokat futtat. Ha olyan alkalmazást szeretne telepíteni, amely nem érhető el a Microsoft Store áruházban, véglegesen át kell váltania az S módból. Az S módból való kiváltás ingyenes, de nem fog tudni visszaváltani...."
-
Gargouille
őstag
válasz
' Tzs , #25397 üzenetére
Ilyesmit találtam:
"At the start, press F1 or F2 after turning on the computer. Some Lenovo products have a small Novo button on the side (next to the power button) that you can press to access the BIOS Setup Utility. You may need to enter the BIOS once this screen is displayed."
-
' Tzs ,
senior tag
Üdv srácok!
Hozzám kerűlt egy [Lenovo IdeaPad Duet 3 82AT00BXHV Notebook] típusú rettenet.Természetesen Win 10 S van rajtra. Ez a gazdájának nem tetszik. Hogy lehet ennek a gépnek a BIOS-ába belépni, hogy másik rendszert tegyek neki rá? Eddig nem sikerült. Köszi, ha valakinek van tippje.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki ilyen hibával?
Base port (WWN = 10:00:8c:7c:ff:65:f7:38) lost fabric connectivity.
Onnan tűnt fel, hogy nem futott le a szalagos mentés, éjfélre volt ütemezve és éjfél előtt pár perccel mindig volt egy ilyen error. Átütemeztük 1 órára, úgy már lefut
De naponta több ilyen bejegyzés van
Egy Qlogic 425/825 FC kártya van odaadva ennek a Win2019 VM-nek Passthrough-val, amin egy IBM TS4300 Tape Library lóg optikán. Megfrissítettem a Library és a Drive firmware-t is, de semmi javulás. -
Tonyk
veterán
Nah, az volt a helyzet, hogy a Cisco C892FSP router úgy gondolta, hogy nem érvényes semmi tűzfalszabály, ami benne van és inkább átenged bármit és mindent, ami be akar jönni....
Akkor terelődött felé a gyanú, amikor "netstat -an" -re teli volt 3389-es portra próbálkozóval külső hálóról. Cisco tűzfalszabályok teljes törlése és újrahúzása megoldotta. -
Tonyk
veterán
válasz
Gargouille #25389 üzenetére
Be tudok lépni, de majd csak éccaka lesz belőle valami.
-
-
Tonyk
veterán
válasz
Gargouille #25386 üzenetére
Nem.
Fura, mert mint írom is, letiltom és engeedélyezem a távoli asztalt megy 1x. -
Tonyk
veterán
Sziasztok!
Egy Win Server 2012 R2 ma az alábbi mókát kezdte el játszani:
Távoli asztallal (csak belső háló) próbálnék kapcsolódni hozzá, de "Internal error"-ral elhajt. A szerveren a távoli asztalt letiltva és újraengedélyzve 1x beenged. A következő belépési kísérletkor ismét internal error.Valakinek ötlete?
-
Heavylifter
csendes tag
válasz
Gargouille #25383 üzenetére
Köszi.
Találtam végül egyszerűbb módszert. - Levélkövetés - ott is látszik, nálunk csak pár embert kell emgnézni. -
Gargouille
őstag
válasz
Heavylifter #25382 üzenetére
Azt hiszem itt el tudsz indulni vele. Audit log.
-
Heavylifter
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni Office 365 Outlookkal kapcsolatban. Az lenne a kérdés hogy lehet megnézni, hogy megosztott postaládából melyik tag küldött üzenetet? Ugye a fogadó félnél csak a megosztott postaláda címe látszik, de nekünk a tag email címe kellene aki küldte a levelet a megosztott postaláda nevén. Köszi.
-
olloczky
senior tag
Hali
Van egy user gép, ami a DNS szerver szerint 2020 októberében updatelte a rekordját. A user amúgy sikeresn tud csatlazkozni a vpn-re, és még jelszót is tudott változtatni, aminek a timestampjét látom is. Az AD és DNS azonos szerveren van tehát van kapcsolata a szerverrel. Valamiért viszont a dns rekord nem updatelődik. Mit lehet tenni ilyenkor? Ha törlöm a DNS appból akkor visszaregisztrálja magát? (Ez a rekord a domainünkre vonatkozik és a forward lookup zone-ban van)
köszi
-
Gargouille
őstag
válasz
kraftxld #25374 üzenetére
Fortigate-ben nem, de Mikrotikkel sok ilyet csináltam (3db WAN-al is). Milyen külső IP-t pingetsz, hogy nézd él-e a kapcsolat?
Illetve nem tudom a Forti pontosan hogyan csinálja, de ha mondjuk elhasal a WAN1, akkor le is kapcsolja az interface-t is, vagy csak változtat a route szabályok prioritásán, hogy a WAN2-n menjenek ki a csomagok? Mikor kísérleteztem ezekkel, az ilyen szakadozó net jelenség mindig akkor volt, amikor bekapcsolva maradt az elhasalt interface is, és megpróbált visszaállni rá, de mikor megtette rájött mégsem él, ezért megint visszadobta WAN2-re.
Én a helyedben folyamatosan tolnám a trace route-ot egy kliensről és nézném merre felé akarnak közlekedni az adatcsomagok, változik-e az útvonal amikor szakadás van.
-
E.Kaufmann
veterán
Pont az a baj, hogy nincs. Annyi, hogy a levél küldése nem sikerült az alábbi címzettek felé, majd nagy semmi, még a címzettek se.
Ajánlotta valaki az Üzenetkövetést. Ott csak az Outlook fiók beállítási tesztüzenetek látszottak, amire írta is a pipát az Outlook.A másik megoldást délután már nem néztem, most reggel újrapróbálom.
-
Krisztianby
tag
Hello.
Windowsban be lehet úgy állítani hogy mikor csatlakoztatva lenne egy Human Interface Devices (HID) géphez először engedélyt kellene kérnie Windowstól hogy valóban kommunikálhat e a géppel? -
ityam
őstag
válasz
E.Kaufmann #25367 üzenetére
Szia. Én ugyan nem vagyok admin csak egy user suportos de nálunk még páran használják a régi levelezőszervert és nincs is gond nagyon ennek a használatával.
Ha nálunk valakinek kell egy alias(más email címről akar emailt küldeni mint a saját) akkor beállítunk neki egy pop3 as postafiókot úgy hogy az ne is fogadjon emailt(outlook nem is kéri a bejövő szerver valódiságának ellenőrzését pop3 as postafiók esetén csak imaposnál).
Te írtál egy linket hogy ez alapján vetted fel a pop3 as fiókot. Sajnos mi ezt nem használjuk így nem tudom hogy ez hogy működik, de ha van valós pop3 as kiszolgálótok(pl: mailsrv.sajátdomain) akkor én azt állítánám be külön fiókban és az szerintem működne(legalábbis a mi régi levelezőszerverünk beállításai alapján).
"Tesztek is lefutnak hibátlanul, viszont ha másnak küldünk, akkor a POP3-as fiókban látszik egy kézbesíthetetlenségről szóló e-mail, amiben sem az ok, sem a címzett nem látszik és nem is megy ki a levél."
Ez félek túl le van egyszerűsítve. Valaminek kell lennie hasznosnak annak a kézbesíthetetlenségről szóló emailben. Valami ok biztos van benne csak lehet nem egyértelműen értelmezhető az eset körülményeinek függvényében.Lehet hogy félreértelmezhető az "ok",de valszeg azt kell továbbgondolni hogy miért gondolja a rendszer azt az okot. -
kraftxld
Topikgazda
Fortigate WAN failover témát vágja valaki?
Van egy Fortigate 100D 7.0.0-s firmware, WAN1-en egy 500Mbites optikai net, WAN2-n pedig egy Huawei router amiben egy 4G-s sim kártya.
Rendesen beállítom a WAN failovert ez a cikk alapján: [link] majd pedig ha engedélyezem a WAN2-t a belső hálón össze vissza szakadozik a net.Ötletek? Melyik logot nézzem? Inkább csináljam meg SD-WAN-nak?
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #25372 üzenetére
Délutánra jó lett?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
kraftxld #25371 üzenetére
Microsoft® Outlook® a Microsoft 365-höz MSO (16.0.14326.20062) 32 bites,
a másik gépen meg a legfrissebb 64 bites.
Most nem tudom, hogy hívják a protokollt, de ahogy az outlook telepítésnél felajánlja és beállítja, Microsoft Exchange fiók. Annyi mókolás, hogy a gyorsítótárazás le van lőve. -
kraftxld
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #25370 üzenetére
Outlook verziója? OWA-n megy?
Néha kell idő az org config változásoknak, hogy a kliensek is felfogják, mi a helyet -
E.Kaufmann
veterán
válasz
kraftxld #25368 üzenetére
De a Microsoft is elfelejtette már vagy csak stemplizve van, hogy ne használd? A küldés lenne a lényeg amúgy, POP3-on akar a fene üzenetet letölteni, az ki is lett kapcsolva, csak ahhoz (vagy IMAP-hoz) tudnánk csatolni az SMTP küldést aliassal, és régen működött is.
Valszeg a "send from alias" lesz a befutó, köszi.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #25367 üzenetére
POP3-at elfelejteni
Vagy csinálj neki külön shared mailbox-ot (ez ingyenes) vagy a send from alias-t használd: [link]
-
E.Kaufmann
veterán
Microsoft 365 kérdés. Egy felhasználónál egy aliast fel kellene venni az asztali Outlook-ban, külön aláírással.
Régen azt írták, ilyenkor POP3-on keresztül vegyük fel, állítsuk be küldés fogadásnál, hogy csak küldjön adott fiók, valamint hogy ne törölje a 14 napnál régebbi üzeneteket (szóval kicsit necces)
Felvettem a fiókot ez alapján: [link]
Tesztek is lefutnak hibátlanul, viszont ha másnak küldünk, akkor a POP3-as fiókban látszik egy kézbesíthetetlenségről szóló e-mail, amiben sem az ok, sem a címzett nem látszik és nem is megy ki a levél.
Ilyenkor mi lehet a gond? -
szagnes69
aktív tag
Nem kerülnek bele fájlok, mindegyiknek lesz egy üres almappája, mindig ugyanaz, de más semmi. (Az almappák neve is egyszerű.) Egyébként a Családi képek - videók mappa tartalmát másoltam két külön mappába: a Családi képek és a Családi videók mappába és azóta áll fent a probléma. Most az utóbbi két mappa tartalmát egy-egy más nevű mappába átmásoltam és a korábbi Családi videók és Családi képek mappát kitöröltem, plusz ezeket a furcsa mappákat is töröltem a Total Commanderrel. Nem állítottam be biztonsági mentést. Most mintha megoldódott volna a probléma, mert eddig még nem jelentek meg egyik helyen sem a mappák, de ha mégis visszajönnének, akkor megnézem az erőforrásfigyelőt. Köszönöm a tippeket és az eddigi segítséget!
-
szagnes69
aktív tag
Szép estét kívánok Mindenkinek!
Olyan bagatellnek tűnő problémám van, hogy van egy mappa, amelyet már töröltem az egyik külső winchesteremről, de pár órán belül magától megjelenik ismét, a létrehozás időpontja alapján, akkor hozza létre az operációs rendszer. A másolás miatt, már egy pendrive-omon és most a Windows 10 asztalán is van egy ilyen mappa. Hogyan lehet véglegesen megszabadulni tőle? Az Eraser programmal próbáltam törölni, de a helyzet nem változott. Jogtiszta NOD32 fut a gépen, szerintem nem vírus.
Előre is köszönöm szépen a válaszokat! -
mihal
csendes tag
Sziasztok!
Egyszer láttam Youtubeon egy olyan vídeót, amiben Windows Server GUI felületén összekattintgatták a beállításokat, és utána, a rendszer kidobta a Powershell parancsokat.
Ilyet tényleg lehet csinálni vele? Ha lehet, akkor hogyan lehet beállítani, hogy a beállításkor kidobja a hozzátartozó Powershell parancsokat is?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
kriszrap
tag
válasz
kriszrap #25358 üzenetére
Tartományi server csak ennyit csinál:
GPSVC(6ec.1488) 13:00:19:260 CGPNotify::RegisterForNotification: Entering with target User and event 0xe4c
GPSVC(6ec.1488) 13:00:19:260 CGPNotify::RegisterForNotification: Exiting with status = 0
GPSVC(6ec.1488) 13:00:19:260 CGPNotify::UnregisterNotification: Entering with event 0xe4c
GPSVC(6ec.1488) 13:00:19:260 CGPNotify::UnregisterNotification: Exiting with dwStatus = 0x0
GPSVC(2250.1a70) 13:00:40:904 RefreshPolicyForPrincipal: Entering with bMachine = 1, SID = null, options: 1, dwTimeout = 600000, currentProcessId = 8784, processImageName = C:\Windows\System32\gpupdate.exe
Ahogy nézem csak szervernél csinálja .Van egy tartomány Fő vezérlőm 2012 alapon és van még egy 2016 de az csak tartomány vezérlő. Nem tudom a különbség bezavarhat e .
-
DopeBob
addikt
válasz
CsodaPOK #25354 üzenetére
Igen, reggelre jó lett
én le tudtam már kérdezni, illetve azt nem értettem, hogy ha engedélyezni akarod, és nem jók a rekordok, akkor kiírja, hogy miket vegyek fel, de nekem nem azt írta ki, amit ténylegesen fel kellett venni, hanem úgy nézett volna ki, mintha MS-től függetlenül én oldanám meg a kulcsok kezelését.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
DopeBob #25350 üzenetére
Én ezeket a CNAME rekordokat szoktam felvenni (magyar domain-nél) és eddig még nem hisztizett:
Name: selector1._domainkey
Value: selector1-<domainneve>-hu._domainkey.<initdomain>.onmicrosoft.comName: selector2._domainkey
Value: selector2-<domainneve>-hu._domainkey.<initdomain>.onmicrosoft.comHülye kérdés: vártál eleget, hogy frissüljön a DNS és elterjedjen minden szerverre az új rekord? Illetve talán olyanba futottam már, hogy este vettem fel a rekordokat, lekérdeztem minden DNS szervert, ott volt a rekord, de az O365 "nem akarta észrevenni" és csak másnap reggel fogadta el.
-
kriszrap
tag
Sziasztok .
Tartományi gépek borzalmasan hosszan frissítik (gpupdate /force)
Ennek mi okai lehetnek? Tartomány nevet feloldja helyesen Nslookup is működik.
Vagy lehet hogy valamit rosszul csinált az elözö szerver fsmo átadásnál ?
Neten értelmes megoldást nem találtam . -
Gargouille
őstag
"az IT fölöttem akarja mert hát win7 eket meg kéne szűntetni."
Igazuk van.
"Ha valamilyen programot regisztrálni/aktiválni kell azok is jó eséllyel regisztrált/aktiváltak maradnak a frissítés után vagy ezeket jellemzően újra kell aktiválni?"
Igen, minden megmarad változatlanul.
"Ezeket mindenképpen eltávolítja vagy rá lehet erőltetni hogy csinálja meg akkor is ha fél tőle hogy nem fog menni 10 alatt?"
Mindenképp leszedi sajnos.
"A klónozáshoz a Macriumot terveztem. Azzal már korábban költöztettem sikeresen HDDt SSDre. Sajna kisebb SSDink vannak mint amekkora HDD van a gépben, de adattal nincs feltöltve abszolút. Bőven elég a kissebb SSD tárhelyileg. Csak a klónozásnál egy kicsit kell rendezgetnie a Macriumnak."
A Macrium teljesen jó, de ha Samsung SSD-re költöztetsz, akkor a saját programját is tudom ajánlani, mert nagyon jó és egyszerű.
Amúgy ha van egy teszt géped vagy virtuális gépen simán ki tudod próbálni, így már megismerkedhetsz a folyamattal előre.
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
O365 DKIM témában kellene segítség, nem tudom engedélyezni.
Ezen leírás alapján csinálnám: [link]
Egy custom domain fel van véve: cegnev.hu
initial doamin pedig cegnev.onmicrosoft.com
Elvileg leírás alapján ezeket a cname rekordokat vettem fel a dns szolgáltatónál:
selector1._domainkey
selector1-cegnev-hu._domainkey.cegnev.onmicrosoft.comselector2._domainkey
selector2-cegnev-hu._domainkey.cegnev.onmicrosoft.comViszont admin portálon, ha engedélyezni akarom, akkor azt írja ki, hogy ilyen rekordokat keres:
selector1._domainkey.cegnev.hu
de ez nyilván nem jó. Miért nem akarja kezelni a kulcsokat, hol van vmi eldugott beállítás amit nem találok?
-
ityam
őstag
válasz
Gargouille #25348 üzenetére
Az a baj hogy akik használják a gépet azok nem akarnák a cserét. az IT fölöttem akarja mert hát win7 eket meg kéne szűntetni.
Ha valamilyen programot regisztrálni/aktiválni kell azok is jó eséllyel regisztrált/aktiváltak maradnak a frissítés után vagy ezeket jellemzően újra kell aktiválni?
Az szimpi ha kiírja a frissítő ha valamit nem tud felrakni. Ezeket mindenképpen eltávolítja vagy rá lehet erőltetni hogy csinálja meg akkor is ha fél tőle hogy nem fog menni 10 alatt?Azt mondjuk nem hiszem hogy sok olyan program lenne ami 7 alatt megy és 10 alatt nem.
Attól inkább tartok hogy 7 alatt is csak nem supported módban megy és ez 10 alatt is kb szürkén működik.
A klónozáshoz a Macriumot terveztem. Azzal már korábban költöztettem sikeresen HDDt SSDre. Sajna kisebb SSDink vannak mint amekkora HDD van a gépben, de adattal nincs feltöltve abszolút. Bőven elég a kissebb SSD tárhelyileg. Csak a klónozásnál egy kicsit kell rendezgetnie a Macriumnak.
Egyébként egy Del optiplex 3010 vagy 3020 as gépről van szó szóval nem őskövület. Az még gyanús hogy nem UEFIsen lett telepítve a régi win7. Már UEFIsen szoktunk telepíteni de talán nem akkora a tragédia ha ez marad legacys. -
Gargouille
őstag
Az in-place upgrade-el minden telepített program és beállítás megmarad, a mentett jelszavakkal egyetemben. Egyedüli kivétel, ha olyan program is telepítve van a Windows 7 alá ami nem kompatibilis a Windows 10-el, az ilyen programokat eltávolítja upgrade közben, de kiírja mikor kezded az upgrade-et, szóval tudni fogod ha vannak ilyenek. Szóval emiatt ne aggódj.
A te esetedben a legjobb szcenárió ha először klónozod SSD-re, mert akkor az eredeti HDD érintetlen marad, ha valami balul sül el, akkor újra tudod kezdeni. Ideális esetben elég a 3 órás időablak is, ha nem túl nagy mennyiségű adat van a gépen, akkor a klónozás az lemegy 1 óra alatt, az upgrade pedig szintén le fog hamar menni ha már SSD-n van a rendszer. De ha bármivel elakadsz, akkor tuti kicsúszol a 3 órából. Teejay83 kolléga jól írja, ilyen feltételekkel nem lehet elvállalni felelősen.
-
-
ityam
őstag
válasz
Teejay83 #25344 üzenetére
Annyival van több mint 3 órás időablak hogy Du fél 4 kor fejezik be kb a munkát rajta. Reggel 6-8 között valamit dolgoznak rajta majd 11 től kell újra dolgozni rajta fél 4 ig.
A reggel 6-8 közötti munka elvileg nem sok új állományt generál. Arra gondoltam hogy fél 4 kor elhozom a winyót leklónozom ssdre majd visszaviszem a winyót. Elindítom másik ugyanolyan gépen a frissítést. Reggel valamikor befejezem, addig a régi HDDn használják a reggeli munkára. 8 után ahogy elkészült a frissítés átviszem kicserélem az SSDre a HDDt és max a reggeli munkát kell újra megcsinálni vagy az állományait átmásolni. Ha valami program mégsem menne akkor a HDD még mindig visszarakható. Csak ha előre tudható hogy nem fognak a frissítés után menni zavartalanul a programok akkor lehet nem is éri meg belekezdeni. -
ityam
őstag
válasz
Gargouille #25342 üzenetére
Az vili hogy a másolással nem lesznek telepítve a dolgok. Azt is túléljük ha marad 32 bites a win. Sebességre csincs bajuk a géppel hogy több ram kelljen bele.AZ SSDtől már gyorsabb lenne egyébként is. A baj hogy pár programról már most tudom hogy be kellett regisztrálni, usert felvinni hozzá. Ezeket a lépéseket szeretném megúszni mert szerintem akik használják se biztos hogy tudják hogy kell ezt megtenni, én meg végképp nem ismerem ezeket a progikat (és van vagy 8 amiből 2 ről kaptam csak infót)ezért lenne jó ha a frissítéssel a programok és beállítások érintetlenek maradnának.
Ami kérdés felmerült bennem hogy a frissítéssel megmaradnak a program beállítások elvileg? Elvileg registryt, appdatát és telepített programokat is meghagyja a win7 to win10 frissítés? Vagy a frissítéssel jellemzően elvesznek dolgok appdatából illetve registryből? Nem tudom még hol tárolhatnak hasznos adatot, mint maga a program könyvtárja de ahhoz gondolom nem nyúl a win frissítés. A legtöbb program amúgy c:\ gyökérbe van telepítve ahogy láttam de biztos nem mind. Még csak épp rápillantottam a gépre.
Ennek a gépnek már vagy fél éve húzódik a win10 re átállítása és sajna én örököltem meg a feladatot. -
Teejay83
tag
az én kollégáim egy ilyet be sem vállalnak ha csak 3 óra van rá és a gyakorlat ezt már többször igazolta is,hogy nagyon jól teszik,gondold át szerintem,próbáljanak keresni egy olyan időablakot amikor az IT ezt a faladatot nyugodtan megtudja csinálni és ha hamarabb kész van akkor lehet örülni
-
Gargouille
őstag
Hú, van baj.
"Bennem felmerült egy olyan ötlet hogy leklónoznám a HDDt egy SSDre. Majd az ssdt egy olyan gépbe berakva mint a régi upgradélném win10re. Reményeim szerint így minden program működne tovább, de a fölöttem állók nagyon azt akarnák hogy inkább friss telepítés legyen. Az upgrade tényleg ennyire bajos a tapasztalataitok alapján?"
Szerintem ragaszkodj ehhez a megoldáshoz, klónozd SSD-re és upgrade-eld Windows 10-re. Annyi, hogy ha 32 bites a Windows 7 akkor abból nem lesz 64 bites Windows 10-ed, így ez esetben mindenképp szűz telepítés és utána egyenként a programok újratelepítése következik. Sajnos attól, hogy átmásolod kézzel a program files és egyéb mappákat, nem lesznek feltelepítve a programok az új Windowsra.
-
ityam
őstag
Sziasztok!
Mennyire működik zökkenőmentesen a 32bites win7 -win10re csere? Mármint ha a gép nyöszög a traybe hogy lehetne frissíteni win10re.
Van egy gép amire kb 3 órás időintervalumot kaptam hogy akkor nem használják és utána viszonyt nagyon használják ezért annyi idő alatt kéne mindennek menni a win10 en ami most egy win7en megy.
Egy volt kollega telepített egy 64 bites win10 et hogy majd arra költözteti át a dolgokat. A C meghajtóról a mappákat anno át is másolta(ha tippelnem kell a program files és appdatát nem másolt, de ezt még nem ellenőriztem), de ez már pár hónapja volt.
Én most egyik mappán nyomtam egy ctrl+c és ctrl+v t hogy a friss állományokat átmásoljam az egyik mappából, de 1 óra alatt még nem nem végzett a számolással hogy mit másoljon...(HDDs a win7), végül kinyomtam a dolgot hogy ez nem biztos hogy jó. Pár programot is próbáltam elindítani az új win10 es gépen dehát azokból is egy csomó nem indul és arra jutottam hogy lehet máshogy kéne ennek nekiállni.
Az a baj hogy sok program van rajta aminek a pontos beállítása jelenleg xakta hogy hogy lett ilyen működőre összerakva.
Bennem felmerült egy olyan ötlet hogy leklónoznám a HDDt egy SSDre. Majd az ssdt egy olyan gépbe berakva mint a régi upgradélném win10re. Reményeim szerint így minden program működne tovább, de a fölöttem állók nagyon azt akarnák hogy inkább friss telepítés legyen. Az upgrade tényleg ennyire bajos a tapasztalataitok alapján? Nagyon hiú ábránd hogy az elméletem működne?
A gép egyébként még tartományba sincs. -
Teejay83
tag
válasz
bogabi #25337 üzenetére
Igen egy kétfaktoros VPN-en jönnek be és azt kellene megoldani,hogy valamilyen módon első körben azonosítsuk a privát eszközöket majd vizsgáljuk meg,hogy friss e rajta mondjuk a víruskereső,a megfelelő patch-ek rajta vannak e stb.Elsősorban ez egy auditon bukott ki (Hunguard) ők viszont azt mondják, hogy még a VPN csatlakozás előtt kellene azonosítanunk az eszközöket,a jelenlegi ismereteim szerint ez nem igazán oldható meg,de javítsatok ki ha nem így van.
A Microsoft Network Policy Server-t megnézem
-
válasz
Teejay83 #25335 üzenetére
Lehet, pontostani kellene, hogy mire is gondolsz. VPN-en engedsz be privát eszközöket a belső hálózatba? Ilyenkor hogyan jut el pl. a VPN telepítő csomag - már amennyiben nem a Microsoft kliensekbe épített megoldását használod? Vagy abból a szempontból akarod vizsgálni a a klienseket, hogy pl. MS Update friss-e rajta, vagy van-e rajta víruskereső, ami nem elavult? Ha utóbbi, akkor arra a Microsoft Network Policy Servere is tud megoldást.
-
Teejay83
tag
Sziasztok
Ki milyen megoldást ismer arra, hogy hogyan lehet azonosítani és vizsgálni azokat az otthoni klienseket amelyeket beengedünk céges hálózatba?
Esetleg konkrétan van akinél működik ilyen? PaloAlto,CheckPoint esetleg valamilyen tanusítvány alapú megoldás?Köszi
-
Gombinyó
őstag
KB5005033 másnál is kinyírta a printer serveren keresztüli nyomtatást? Találtatok rá esetleg megoldást?
A jelenség alapvetően az, hogy frissíteni kell a klienseken a drivereket a nyomtatókhoz, amik a printer szerverre vannak telepíteve. Több száz kliensnél ez annyira nem mókás, mert minden művelethez admin hozzáférés kell. -
kriszrap
tag
Sziasztok.
April utáni frissítés min változtatott meg ? Windows 2016
Amíg nem tettem fel a april utáni frissítést vpnen keresztül tökéletes a ultra vnc de ha frissíteni akkor ki fagy...vpn nélkül rendben van . -
Gargouille
őstag
Személyesen én sem tapasztaltam még ilyesmit csak rémlik, hogy olvastam róla, vagy valamelyik kollégám említette. Igaz csak 1db ilyen kütyüt üzemeltetünk (a többi unifi rendszert saját központi szerverről vezéreljük távolról), de azzal nekünk sincs gondunk, kb 1 éve megy már.
-
válasz
Gargouille #25328 üzenetére
Hmm, nálunk van gen1, annyira megy, hogy két éve rá se néztem. Jó lenne nekem az is, sőt, párfős céghez kellene. Nem nagyon, csak kényelmi szempotból.
-
válasz
Gargouille #25324 üzenetére
Valóban volt sebezhetőség a Unifi cliud részében, de attól a hardver még menne szerintem, korábban se kellett hozzá remote access, ment a belős hálón szépen.
-
roonin
tag
Type 4 es nyomtató illesztő(csak ez van hp plotter) esetén mi a teendő gpo-n keresztüli telepítés esetén, hogy a kliensek is megkapják az illesztőt szerverre telepített specifikus gyári v4-es illesztőt és ne microsoft point and print enhanced-en keresztüli illesztőt kapjanak a butított felületével?
-
Windows 10 CMIT (nem az oem verzió bár igazából mindegy, van hp, lenovo féle is)
Nincs valami amivel rávehetném arra hogy más nyelvű legyen?
Próbáltam magyart és angolt is. A nyelvi fileok feltelepülnek rendesen, registryben és beállításokban is átáll minden ha átállítom de nem változik semmi. Csak a billenytűzet és régió ami működik. Ha kézzel kicserélem a nyelvi mui fileokat windows mappában akkor nem indul az explorer.exe.Egy érdekes projektemhez kellene, szereztem be hozzá megfelelő konfigot is. (zhaoxin proci és gpu-s lapot)
Update nem működik rajta értelem szerűen mert az ottani saját internetükön van a wsus szerver, elméletben ez egy telemetria mentes régebbi build de ugyan annak kellene lennie mint a desktop verziónak. -
Tudja valaki, hogy miért nem lehet kanpi mostanában egyik Unifi Cloudkey-t sem? Mindenhonnan elfogyott, kábé 3 hónapja nem tudok venni.
-
Gargouille
őstag
válasz
bolvar #25321 üzenetére
Hát ezt csak úgy tudod elkerülni ha egy vagy közös userrel használja az összes diák a gépeket, így csak 1 profil jön létre minden gépen, de mondanom sem kell, hogy ez mennyire gáz lenne.
Vagy valami ütemezett feladattal éjjel törlöd a profilokat a gépről (hát ez sem túl elegáns).
-
bolvar
senior tag
Szakmai topik lévén ez természetesen alap, mint írtam ezek már megvannak de csak a tanároknak futotta terminal szerverre, erőforrás híján a diákoknak ezt nem tudom kivitelezni(nincs elég memória).Azt nem akarom minden gépen n+1 profil legyen betöltve.
Erre keresek valami emészthető megoldást. -
mtz81
tag
válasz
bolvar #25318 üzenetére
Ha a központosított felhasználókezelés a probléma, akkor a win szeveren (gondolom a terminál szerveren valamelyik win server fut) beindítasz egy AD-t, a munkaállomásokra telepítesz WinPro-t. Csatlakoztatod őket a tartományhoz, és utána mindent a tartománykiszolgálóról tudsz vezérelni.
-
Gargouille
őstag
válasz
Flowtation #25317 üzenetére
"Az igazság az, hogy az anyacégi protokoll szerint nem kellene másolnunk, mivel céges policy szerint nem is lehet(ne) a gépen semmilyen adat. Minden usernek van privát tárhelye, meg persze az összes munkához szükséges adat hálózaton van. De ettől függetlenül mégis másolunk - ez biztos sokaknak kiüti a biztosítékot, de mondjuk jófejségből - mert pl. akkor nem kell a lotust konfigolni, asztali cuccok megmaradnak, sticky, meg sok ilyen apróság, miatt, stb,stb. Mentés van, de azt csak a termeléskritikus gépekre alkalmazzuk, klónozás meg hardver-különbségek miatt nem a legjobb."
Ja, így már teljesen értem a dolgot. Talán akkor tényleg a FreeFileSync lenne a legjobb.
-
Flowtation
őstag
válasz
zolee001 #25313 üzenetére
Szia!
Éppen ezt próbáltam tegnap. A mentés megvolt, a visszaállítás most lesz. Olvasgattam erről a folder redirectionról, de ha jól értelmezem, ez folyamatos, nekem pedig alkalomszerűen kellene.#25314Gargouille
Az igazság az, hogy az anyacégi protokoll szerint nem kellene másolnunk, mivel céges policy szerint nem is lehet(ne) a gépen semmilyen adat. Minden usernek van privát tárhelye, meg persze az összes munkához szükséges adat hálózaton van. De ettől függetlenül mégis másolunk - ez biztos sokaknak kiüti a biztosítékot, de mondjuk jófejségből - mert pl. akkor nem kell a lotust konfigolni, asztali cuccok megmaradnak, sticky, meg sok ilyen apróság, miatt, stb,stb. Mentés van, de azt csak a termeléskritikus gépekre alkalmazzuk, klónozás meg hardver-különbségek miatt nem a legjobb. -
bolvar
senior tag
Üdv
Remélem valaki tud jó tippel ellátni iskolai user managment kérdésben
Felkértek segíteni rendbe rakni egy suli hálózatát, ami meg is van, mindent kialakítottam, viszont a diákok felhasználóira picit tanácstalan vagyok, mi lenne az ideális megoldás. Tanárok kaptak egy terminal szervert, de a diákoknak nem biztos ez a legjobb megoldás az én fejemben(4 osztálynyi diákról van szó).
Ha ebben tudna valaki tippet adni merre induljak azt megkőszönném
bolvar -
Gargouille
őstag
válasz
Flowtation #25312 üzenetére
"milyen egyéb paraméterekre lenne szükség?"
Nem tudom, csak biztos van valami külön oka, hogy egy 1500 gépes hálózatban kézzel másolgatod fájl szinten a user profilokat. De bármi is legyen az ok, akár menteni / szinkronizálni is lehetne a gépek adatait központi tárhelyre vagy klónozni a gépeket stb.
-
zolee001
őstag
válasz
Flowtation #25312 üzenetére
File szinten user profile migrálás? Érdekes
Hátha
https://www.forensit.com/Évek óta bevett gyakorlat a folder redirection,2 legyet egy csapásra,uj eszköz esetén lesynceli magát a user eszközére és az adatok biztnságban vannak a serveren valamint a mentés is egyszerübb
-
Flowtation
őstag
válasz
Gargouille #25311 üzenetére
milyen egyéb paraméterekre lenne szükség? Mert tulajdonképpen a másolást total commanderben is meg tudom csinálni, elérem a két gépet távolról, gépnév alapján. Olyasmi megoldás érdekelne mint pl. az USMT, de ezt még nem néztem át, hogy mit és hogyan tud megoldani.
-
Gargouille
őstag
válasz
Flowtation #25310 üzenetére
Az egyéb paraméterek ismerete nélkül magára a másolásra akár egy FreeFileSync is megteheti, ami log-ot is készít, így ellenőrizhető utólag is, hogy minden fájl átment-e, illetve scriptelhető, amivel tudod automatizálni meg akár kötegelni a feladatot.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
user migration témában szeretnék segítséget kérni. Alapvetően kliensgépről kliensgépre megoldás érdekel, tehát ha a user új gépet kap akkor a régiről mentjük a profilját komplett, és másoljuk az újra. Különösebb probléma nincs ezzel, hálózaton is tudok másolni, de ez nem mindig sikerül, van, hogy csak az AppData kerül át, semmi más, közben nyilván az is kellene. De ez a egyik fájlablakból másik fájlablakba másolgatás nagyon fapad és a cég méretéhez képest ciki is szerintem (1500 irodai pc és laptop kb...).
Milyen megoldások léteznek manapság? Barkács és gyári megoldás is érdekelne, mert nagyban lerövidíthetné a gépcserés procedúránkat. Ami lényeges infó, hogy az új gépen csak akkor másolhatom vissza a profilt, ha már legalább 1x belépett az adott user, különben roaming profil jön létre és minden egyes kilépésnél törlődnek az adatok, nem tudom, hogy ez win specifikus dolog-e, de jó lenne, ha ezt is ki lehetne küszöbölni. Persze ha nem, az se gond, ez kevésbé fájó dolog szerintem.
Köszönöm! -
VMware-ben ha fizikai lemezt adtam meg célnak amire virtuális gépet telepítettem akkor az egy másik gépbe átrakva tudom-e bootoltatni rendes vason?
Win10-ről van szó amit kipróbáltam virtuálisan telepítve de igazi vason szeretném használni újratelepítés nélkül. -
Gargouille
őstag
válasz
tyielow #25306 üzenetére
Amennyire én tudom, a beérkezett üzenet feladójának nevét azt a feladó állítja be, te már "készen kapod" az emailt.
Például ha nekem van 3 számítógépem, amiken mind van Outlook, és be van állítva ugyanaz az email fiók bennük, de mind a háromban másképp adom meg a név mezőt, akkor ha mindegyik gépről küldök neked egy emailt akkor 3 féle néven fogod látni az inbox-odban. Szerintem ezt az Outlookban nem tudod lecserélni.
Esetleg a levelezőszervereden lehet egy szabályt csinálni, hogy adott címről érkező emailekben cserélje a fejlécben az információt, így te már egységesen kapnád a mailboxodba.
De remélem jön mindjárt valaki, aki mond valami okosabbat és legalább én is tanulok valamit, mert amúgy engem is érdekelne, hogy van-e rá valami trükk.
-
tyielow
aktív tag
válasz
Visormail #25291 üzenetére
Outlook asztali kliensünk van. Nem az a csempés szar, hanem az Office-ban foglalt, rendes asztali verzió. A szerver amúgy nem exchange-ről megy, hanem egy linuxos levelezőből, onnan vannak lekérdezve a levelek.
25290 - Gargouille A leveleim így is egy mappába jönnek, a beérkezettbe. Nem megoldás.Névjegyekkel való mókolás, meg egyszerűen nem megy, mert 6 éve használom az outlookot, de egyetlen névjegyem sincs felvéve. Nem kellett sose.
A linkelt support oldalak meg ott kezdődnek, hogy névjegyek... üres, üres.Mégegyszer: a gond az, hogy a beérkezettben a feladó szerint sorba teszem, Gipsz Jakab emailjeit nem tudom áttekinteni egy helyen, mert 3 különböző helyen van szátszórva. Gipsz Jakab, Jakab Gipsz, meg 'Jakab Gipsz'. Meg van amikor csak az e-mailjét írja oda, nevet nem is társít
-
Gargouille
őstag
válasz
kriszrap #25303 üzenetére
Csatlakozva az előttem szólóhoz, rakj elé egy Mikrotik-et és azon NAT-old be az L2TP-t (vagy RADIUS-al maga a Mikrotik is tud autentikálni a DC-ről és akkor eleve lehet az a VPN szervered). Ne akarj Windows szervert így kirakni a netre, még ha szeretsz veszélyesen élni akkor sem jó ötlet.
A konkrét kérdésre válaszolva pedig Windows tűzfalszabályt nem tudsz így konkrétan adapterhez kötni szerintem, de a szabály létrehozásakor a "hatókör"-ön belül van egy lehetőség, hogy melyik adaptertípushoz (wifi, helyi stb.) akarod kötni, de ez nem igazán az amit te szeretnél.
-
kriszrap
tag
Sziasztok.
Van egy szerver(windows 2016) 2 ethernet portal.
Az egyik a sulihálójára megy a másik pedig menne az internet felé.Amelyik az internet felé menne szeretném azon mindent tiltani ki-be Kivétel az L2tp portjait.
Ezt hogyan lehetne megoldani windows tűzfalon hogy interface hez kötöm a szabályt? PL Mikroticnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ingatlanos topic!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Szép! Lenovo ThinkPad P53s "Kis Tervező Vágó Laptop" -65% 15,6" i7-8665U 16/1TB QUADRO P520 2GB FHD
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest