Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
válasz
MasterDeeJay #25199 üzenetére
Az ilyen "misztikus" hibáknál még érdemes az olyan dolgokat megnézni, nincs-e IP cím ütközés vagy valami loopback a hálózaton, vagy esetleg egy olyan kliens vagy eszköz ami teleszemeteli.
-
válasz
CsodaPOK #25195 üzenetére
Mondjuk a hibás switch magyarázna más érdekes hálózati jelenséget amit legutóbb nyomoztam és totál random jön elő. (random fix ip címek néha nem működnek) Igaz az az előző tp linkel is volt de ezek szerint nem kompatibilisek ezek a fajta tp-linkek a nyomtatókkal.
Teszek egy próbát más márkával. A nagy switchekkel nem volt gond (linksys, cisco) pedig azok talán a legöregebbek és már a venti se megy bennük.
Volt jelenségben random leakadó pos terminál, random pingelhető switch felülete!, más hp nyomtató random leakadása de ezt mind ráfogtam a gyenge kábelekre de azok cserélve lettek. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
MasterDeeJay #25196 üzenetére
Amit én kaptam régen "hibás" 841N, OpenWRT-vel még 5 évig jól elvolt, most már kevés az új nethez. A TP-link leginkább szoftverrel van hadilábon, a hw még épp jó belépő szintre, bár azért gáz, ha egy nem menedzselhető SW is megbolondul
-
-
válasz
CsodaPOK #25195 üzenetére
Az előzőek kb 10 év után döglöttek be de azokba a kondik fáradtak el sztem. Van egy ami eloxidált csatis mert az esőben ázik
azt sem indítottam újra több éve az még megy.
De a régiek sima nem smartok. Most azért vettem smartot hogy a mikrotik dude szerverbe rajzolgasak élő topológiát. -
CsodaPOK
senior tag
(#25187) MasterDeeJay
Otthoni TP-Link router csinált nekem hasonlót. A kábeles LAN kapcsolatok elkezdtek akadozni össze-vissza, a WiFi működött gond nélkül. Újraindítás után egy darabig jó volt, aztán megint kezdte. Teljesen random volt, fogtam és kidobtam őket végül. Több évet mentek gond nélkül, majd szinte egyszerre kezdte el csinálni 2-3 db.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterDeeJay #25193 üzenetére
Pedig TP-Link switcheknél simán előfordulhat ilyen. Mi offoltuk őket és Aruba lett helyette.
-
-
válasz
MasterDeeJay #25187 üzenetére
Áramtalanítsd a switchet. Nálam bevált, és nálam is csak a nyomtatókat buzerálja. Samsung és HP nyomtatóval is csinálta, véletlen jöttem rá, mert rohadtul driver hibának tűnik elsőre (és másodikra is).
-
válasz
I02S3F #25190 üzenetére
Fél évet ment normálisan, aztán elkezdett egy hónapja akadozni a scanelés és belassult a nyomtatás de arra gondoltam hogy windows update cseszte el ahogy szokott lenni. Aztán ma meg már alig ment, ekkor láttam hogy pingre alig válaszol és nem lehet driver hiba ha már a webes felülete is mesésen megy (hol van, hol nincs), ma már olyan szintre jutott a dolog hogy percenként van egy válasz és nem is megy a scannelés, nyomtatás is több perc.
-
I02S3F
addikt
válasz
MasterDeeJay #25189 üzenetére
Olyan létezik, hogy a kettő ne lenne kompatibilis? (Nem szó szerint értve, hanem együttműködés szempontjából)
-
válasz
E.Kaufmann #25188 üzenetére
Mindent kikapcsoltam amit csak lehetett, ipv4 marad csak bekapcsolva.
Switchen ugyan azok vannak bekapcsolva mint a többi ugyan ilyen típusún. Flow control ott sincs. A legfurcsább az hogy csak ezzel a nyomtatóval van baja, most egy Xerox van helyette az meg hibátlanul pingelhető. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
MasterDeeJay #25187 üzenetére
hasraütés: flow control? Nem lehet kikapcsolni akár nyomtató oldalon?
-
Van egy érdekes jelenség amire nem találok választ.
Canon IR1435if nyomtató, fix ip cím (192.168.2.33). Elkezdett akadozni a pingje és már kevésszer válaszol.
Próbáltam más kábelt, más portot, más ip címet, dhpc-vel de ugyan az a jelenség.
Ha nyomtatót átrakom más switch-re akkor teljesen jól működik, szóval a switchnek lesz baja de minden más eszköz a switchen hibátlan minden porton.
TL-SG1016DE a switch típusa de nem látok benne semmi szűrést ami okozhatja, frissítettem a nyomtató fw-jét is és a switch-ét is. A sw fix ip-n van de nincs köze a nyomtatóhoz (192.168.2.249).
Valami protokoll lesz vagy valami olyan ami megzavarja a switchet? -
kriszrap
tag
válasz
Gargouille #25184 üzenetére
Köszönöm
-
kriszrap
tag
Sziasztok ismét .
Lehet hogy ti már nagyon régóta használjátok nekem még új a dolog.
Olyat hallottam hogy lehet olyan windows telepítőt csinálni ahol már fent van minden szoftver ami kell. Vagy is telepitő elindit feltelepíti és amikor az első indítás van minden fent is van.
Ilyen valóban van? -
gaborbol
őstag
válasz
radi8tor #25178 üzenetére
Egy komplett csomag informatikai uzemeltetest vegzo cegeknek.
Tav eleres, mentes, antivirus, monitorozas, hibajegykezeles. Mivel a Kayesa kliens domain admin fiokkal ul minden halozat felett, siman lecsapnak barmit, ha csak a mento szervereknek nem volt valami mas elerese, vagy volt kazetta, felho mentes mas jelszoval.
(Nalunk minden Veeam szerver domain eleres mentes.)
Egyenlore kb 40 IT ceg jelezte , hogy az ugyfeleiket lezarta ransomware , csak pl 1 ugyfel Floridaban 200 ceget menedszelt. Par ezer dollartol egeszen 5 millio dollarig mar van minden.
Ja ez kegyetlen lesz. Jogilag meg informatikai szempontbol biztos. Nalunk is van ugyfel akinel hatalmas penz jon be hetente, es annyira kicsi az arres, hogy ha penteken nem tudnak szamlazni akkor bedol a ceg azonnal...
-
gaborbol
őstag
Kaseya MSP meg lett hekkelve. 40.000 ugyfeluk van akinel az automatikus frissites be volt kapcsolva( majdnem mind) mind crypto lockert kapott. Bakker!
-
kriszrap
tag
Nagyon köszönöm a segítséget közben a driveres probléma megoldott.
Neki fekszek ezeknek a dolgoknak amiket ajánlottatok.
-
Gargouille
őstag
válasz
kriszrap #25172 üzenetére
Valószínűleg arra gondolt, hogy attól, hogy ha így összefogsz két adaptert, attól még nem "adódik össze" a sebességük, tehát például nem fogsz tudni mondjuk egy adott gépről 2Gbps-el másolni a szerverre*, hanem csak úgy fogod tudni kiaknázni a sávszélesség bővülést, ha több klienssel támadod a szervert. Vagyis (leegyszerűsített példa), ha mondjuk 2 klienssel másolsz egyszerre a szerverre, akkor mindkettő 1Gbps-el fog tudni adatot továbbítani. Most persze nagyon lesarkítva írtam.
* Ez nem teljesen igaz, mert SMB multichannel -el az SMB műveleteknél elérheted 1 klienssel is a 2Gbps sávszélességet.
-
kriszrap
tag
Közben lenne még egy kis segítség kérésem.
Nem tudom mi tévő legyek.
Van egy hpe ml30 gen10 szerverem.
Amibe SAS vezérlős
hpe smart array e208i-p vezérlőt helyeztek el.
De sajnos bármilyen drivet teszek fel eszközkezelőbe SAS vezérlő driver hiányzik.
win2016 os a szerver.
Már tanácstalan vagyok. -
kriszrap
tag
Bocs a dupla post ért nem tudtam már szerkeszteni.
Ezt lacp mindegyik sw be kell állítani nem elég csak az egyikben nem ?
-
kriszrap
tag
válasz
Gargouille #25165 üzenetére
Köszi :)
Cél leginkább hogy ha 4 termet imagelek hálózatról oda jól jön a plusz 1 GB sebesség. -
kriszrap
tag
Sziasztok.
Azt szeretném meg kérdezni hogy lehet 2 GB sebességet beállítani a switcheken vagy milyen protokolt használnak ?
Elkepzeles switchek között dupla utp -t használnak és a szervezhez dupla háló kártya lenne .
Sajnos nem tudok milyen protokolt vagy beállítást keresek.
Segítségeteket előre köszönöm -
cidalain
veterán
Üdv.
Kis céges környezet, levelezés ügy.
Adott egy külső tárhelyszolgáltató, ahol a céges email fiókok is vannak. Ezek között vannak olyan központi email címek is minthogy info@cégnév.hu amit több ember is kezel, illetve dolgozókhoz kapcsolódó email címek is, pl iksz.ipszilon@cégnév.hu
Eddig úgy ment a dolog, hogy a cég telephelyén egy központi szerver lerántotta a külső szolgáltatótól a leveleket x időközönként, a kliensek Outlookja ettől a szervertől kapta meg a leveleket. Erre a Proxy+ nevű programot használjuk.
Alapvetően ez a felállás egész jó, mert vannak olyan kliensek, akiknek nem engedélyezett a netkapcsolat kifelé, így a külső szolgáltatót nem érné el, illetve központilag menedzselhető a a céges levelezés anélkül hogy a kliensekhez rohangálni kellene, minimálisan a emailszűrés is alkalmazható központilag.
A probléma, hogy ez a Proxy+ nevű projekt megrekedt a 3.0 verziónál, és behalt a fejlesztés. Le kéne cserélni valami másra, ami lehetőség szerint free szoftver, vagy egyszer fizetős (nem évenként megújuló előfizetéses) amivel meg tudom oldani a következőket:
-Local mailfiókok létrehozása
-Külső tárhelyről emailek leszívása a helyi fiókokba (POP3)
-Az összes így bejövő levél előszűrése (feladó email, feladó email pattern, tárgyszó, kulcsszó lehetőségek)
-Local mailfiókból a levelek Outlook kliensre juttatása
-A kimenő leveleknek is ezen a helyi szerveren át kellene mennie.Létezik ilyesmi program, amit keresek?
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Hol tudom megnézni, hogy a windows kliens milyen módszert használ CRL ellenőrzéshez? Konkrétabban, milyen IP címen teszi ezt.
Most windows tűzfal beállításokkal próbálkozok, de ha letiltok mindent és csak azt engedem amit akarok, akkor a vpn kliensem azt írja, hogy nem tudja a CRL-t ellenőrzni és warningot dob a certre. Tehát világos, hogy valamit megfogok a tűzfal szabállyal, csak azt nem tudom mit.
üdv
szerk.: a mi AD-nkban még csak tesztelésre hoztunk létre root CA-t, a prod (és ebben a helyzetben az én esetemet tekintsük ennek) nem használja.
-
zolee001
őstag
válasz
Krisztianby #25154 üzenetére
Shared Computer Toolkit (XP) Deep Freeze meg egy tucat program tudott ilyet
Serveren az imagek a telepitetten majd beállitás kérdése,hogy restartkor pl fusson le és törölje a disket majd telepitse ujra ,ahogyan irod mindig "friss " a rendszer -
Anász
tag
válasz
Szerintem erre gondolsz: Unified Write Filter
-
Krisztianby
tag
válasz
MasterDeeJay #25155 üzenetére
Nem tudom én se hogy működhetet pontosan.
Arra emlékszek még volt egy központi "szerver" és mindenkinek oda kellet menteni a dolgait. Nem tudom onnét menyire volt célszerű vissza tölteni a Windowst? ha egyáltalán lehetett. Fogalmam sincs mennyire mehettek bele a megvalósításba.
Csak így vissza gondolva tök fasza ötletnek tűnt konkrétan egy "hülye" gyerek se tudta gajra vágni a gépet sok hülyeséget letöltögetett rá és beállítások babrálta.
-
válasz
-
Krisztianby
tag
Sziasztok ezt, hogy lehet megcsinálni? (w10)
Régen mikor középiskolába jártam számítógépek úgy működtek, (w7) hogy rajta voltak a feltelepített programok és tudtál rajta bármit dolgozni (user módban). Majd, ha a gépet kikapcsoltad/újraindítottad bármilyen műveletet csináltál a gépen vagy fájlt hoztál létre az törlődött és a gép vissza ált az alapértelmezett állapotába a feltelepített programjaival együtt. Szóval gép mindig az alap állapotába állt vissza bármit is csináltál vele.
Ha jól emlékszem semmilyen külső programot nem használtak, hogy ez így működjön. De fogalmam sincs.Nemrég jutott eszembe ez az emlék és gondoltam hátha tudja valaki a varázslatot.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterDeeJay #25152 üzenetére
Írja azt Windows alá is, csak hát nem egy mai darab: Windows 64-bit Windows 2003 Server/XP SP2
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterDeeJay #25150 üzenetére
Ritkaság az szent.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterDeeJay #25148 üzenetére
[link]
A széria legerősebbje (NHB4-G)
Ugyanakkor nem egy mai cucc (2008-as a brossúra) -
-
válasz
Gargouille #25146 üzenetére
Jepp, köszi!
-
Urak! Adott verziószámú (10.0.14393.4169) WS2016STD ISO-t honnan tudnék letölteni, garantáltan tisztán? Az egyik szerverünkön megreccsent egy kicsit a DISM, és online nem tud javítani, kellene egy offline media.
-
kriszrap
tag
Sziasztok
Olyan problémám akadt hogy GPO nyomtatást beállítottam xy gépre csak aza problémám hogy nem mindenki nek jelenik meg a nyomtató egy gépen.
PL az én felhasználómon ott van de a kollégáé pedig nincs.
Van erre valami beállítás szerintettek?A másik kérdésem az lenne Gigabit gerinc és 100mbp minden egyes gépnek korlátozva.
Elkezdtünk egy 2.2 gb isot másolni fel a hálózatra szépen ment 6-8 MB/s el de 3/4 egyszerűen megált.
Néztem a szervert Erőforrás figyelőbbé de úgy láttam mind ha már nem küldene adatott.
HDD röl másoltuk fel igy usb interfacet kizártuk. Kiss fájlokkal nincs baj csak a terjedelmesekkel.Valaki találkozott hasónlóval??
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
So-so ideillő kérdés. Nem tudtok olyan céget véletlenül Budapest vagy környékén aki utángyártott nyomtatópatronok elszállításával foglalkozik, akár ráfizetéssel is?
-
Gargouille
őstag
válasz
olloczky #25141 üzenetére
Akkor nem értem hogyan jön ide az internet? Odarakod a share-be az exe-t vagy az msi-t, innen átmásolja a saját belső lemezére a kliens és így tovább... így értettem. Ha meg annyira le van korlátozva minden, hogy még fájlokat sem tud a shareből átmásolni (ez elég fura), akkor nyilván a telepítő sem fog így lefutni.
De ha szerver oldalon te irányítasz, akkor akár abból az irányból is oda tudod másolni, tehát nem a kliens húzza le magának, hanem a szerverről eléred a kliens adminisztratív célból megosztott meghajtóit (C$, D$ stb...) és simán oda tudod rakni.
-
olloczky
senior tag
válasz
Gargouille #25140 üzenetére
Van hálózati kapcsolat. Arra értettem, hogy a publikus internetre nem látnak ki semmilyen szinten. Ez egy nagyon kontrollált user környezet, kb semmit nem tudnak csinálni. Még azt sem, hogy mondjuk kimásolja a share-ről a fájlokat. A share-ből futtatva az exét admin jelszót kér.
Ezért szeretném valahogy úgy, hogy adminként fusson le, és én irányítsám ezt távolról valahogy.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hát ez kész
-
olloczky
senior tag
válasz
Gargouille #25137 üzenetére
És hogy másoljam oda a telepítőfájlt? Nincs internet elérése a gépeknek. (ezt mondjuk kihagytam az előző posztomból)
-
Gargouille
őstag
válasz
olloczky #25136 üzenetére
Most csak így látatlanban kérdem, nem lehet, hogy ott vérzik el a dolog, hogy egy share-ről próbálsz telepíteni? Ha batch-ből csinálod, akkor akár azt is meg tudnád tenni, hogy magát a telepítő állományt odamásolod először a kliensre és akkor már helyből futtathatod, aztán a telepítés után törölheted is. Nem olyan elegáns, de lehet működne.
-
olloczky
senior tag
Hali
Remote gépen szeretnék telepíteni szoftvert. A szerveren létrehoztam egy batch filet ami felmappeli a megosztást, ahol a batch file van, majd lefuttatja.
Msiexec-et használnék. /i paranccsal admin jogot kér telepítéskor, ha ezt megadom sikeresen települ, de ez nyilván nem játszik otthoni usereknél.
/a kapcsolóval megy egy darabig majd 2203 error code-ot kapok. Ennek megoldására különböző jogosultság módosításokat (adminként) javasol az internet népe, a remote gépen. Ez sem járható.
Próbáltam a software install metódust gpoval, de valamiért egyszerűen nem települ a csomag. [link] ezt a guide-ot követve pedig nem jön létre log file valamiért..
Kérdésem, hogy lehet így félig meddig észrevétlenül telepíteni appot a usernek? Tehát ez a batch file indítás még belefér megosztásból. Vagy esetleg valami kivételt tenni, hogy x.exe vagy y.msi filet mégis telepíthessen a user?
üdv
-
Mázli01
kezdő
válasz
Gargouille #25134 üzenetére
Koszonom segitseged
-
Gargouille
őstag
válasz
Mázli01 #25133 üzenetére
"Akkor ha az (ujrainditasnal pendrive bedugva) sima pendriveot nem hozza fel (csak a hdd-t) az f12 lenyomasara a boot menuben akkor valszeg a boot pendriveot se fogja?"
Igen, így ahogy írod. A boot menünél (mikor feljön) nem ellenőrzi, hogy bootolható-e az adott eszköz, csupán azt nézi, hogy létezik-e. Ha nem hozza fel a pendriveot mint lehetőséget, akkor bármilyen pendrivot dughat bele, nem fog látszani és bootolni sem tud róla. Elvileg.
-
Mázli01
kezdő
válasz
olloczky #25131 üzenetére
Van beallitva bios jelszo. (Supervisior password), igy biosba nem tud belepni modositani a boot sorrendet.
Gargouille nincs boot pendriveom jelenleg es mindjart jon a gazdaja a laptopert. Igy nem tudom letesztelni boot pendriveal.
Akkor ha az (ujrainditasnal pendrive bedugva) sima pendriveot nem hozza fel (csak a hdd-t) az f12 lenyomasara a boot menuben akkor valszeg a boot pendriveot se fogja?
Koszonom a segitsegetek
-
E.Kaufmann
veterán
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani ingyenes tárhely szolgáltatót, ahol tudok egy átmeneti oldalt pikk-pakk összelőni és meglévő domain-hez csatolni?
Amiket próbáltam, ott pont a második lépés (meglevő domain-hez csatolás) nem volt lehetséges ingyenesen.
Valamint a jelenlegi DNS szolgáltatónk oldal átirányításos trükköt se tud, mint a régebbi szolgáltatónk, csak a és CNAME jöhet szóba ezek alá meg ugye aloldalt nem tudok beállítani -
Gargouille
őstag
válasz
Mázli01 #25128 üzenetére
"Vagy ha 1 boot pendriveot tennek be nem sima pendriveot akkor lehet h megjelenne az f12 megnyomasara a boot menuben a pendrive?"
Amennyiben hozzáférsz a laptophoz ezt viszonylag könnyen ki tudod próbálni szerintem.
Amúgy ha a boot listában tényleg csak a HDD van beállítva mint egyetlen opció, akkor másról nem fog tudni bootolni.
-
Mázli01
kezdő
Fujitsu lifebook a530. A biosba belepve a boot menuben csak a hdd van beallitva.
Így az f12 megnyomasara csak a hdd valadztasi lehetoseg jon be neki (meg akkor is ha benne van a laptopban 1 pendrive) ->ebbol arra gondolok h nem tud penddiverol bootolni. (Supervisior jelszo nelkul)Vagy ha 1 boot pendriveot tennek be nem sima pendriveot akkor lehet h megjelenne az f12 megnyomasara a boot menuben a pendrive?
Eleg fontos h ne lehessen pendriverol bootolni...
-
Mázli01
kezdő
Azt akarom megcsinalni h ne tudjanak bebootolni pendriverol.
Beállítottam a boot sorrendet, amiben a vinyo van az elso helyen, beallitottam a supervisior passwordot es.ennyi az egesz?
Így nem tud hozzáférni a boot menühöz és átírni a sorrendet f12 gombbal sem? -
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Operátori (naponta ismétlődő) feladatok menedzselésére excel és redmine-on kívül milyen szoftvert ajánlanátok? Mik vannak a piacon?
Csak pár névre lenne szükségem szakdoga védéshez. Google eddig nem segített
-
válasz
szbnrb1337 #25119 üzenetére
Ismert hiba a W10-ben is okozhatja, a hálózati azonosítás kapcsán. Csomót szoptam már vele, vannak workaroundok, de jön egy frissítés, és már megint nem jó. Illetve, ami még szokott lenni, hogy adott switch mögött lassabban kap valamiért IP-t, az eszköz port beállítása lehet még gond. Hálókártya energiabeállítása is okozhat problémát, illetve a windows gyorsindítása is. Ez kicsit nyomozós lesz, de ha a többi gépen jó, és van elég szabad cím, kliens oldalon kezdenék el vizsgálódni, pláne ha mind a 10 ugyanaz a típus.
Átmeneti megoldásként próbáld ki azt, hogy csinálsz egy kis batch fájlt, amit automatán futtat a gép indításkor, és mondjuk 30 másodperc után futtat egy ipconfig /release, majd 10 másodperc újabb várakozás után egy renew parancsot.
-
szbnrb1337
újonc
Annyi lenne még, hogy a hálózati beállításoknál "magánhálózat 2" bekapcsolás után (nincs internet), majd amikor kihúzom és visszadugom "magánáhálózat 3" ra vált át és egyből van internet...
-
olloczky
senior tag
válasz
szbnrb1337 #25115 üzenetére
meg kell nézni, hogy a gépekről kimegy-e egyáltalán a dhcp kérés. router oldalon pedig, hogy megérkezik-e. ezt a gépen wireshark-kal tudod megtenni, a routeren pedig szoftver verzió és hardware függvényében a saját doksijából keresd ki.
ezek után lehet tovább kutakodni.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
szbnrb1337 #25115 üzenetére
DHCP pool nem telt be? Más gépet dugsz ugyanarra a kábelre, kap IP-címet? "Lesz rajta internet"? A többi gép (10 gépen kívül) is ugyanarról az alhálózatról kap IP-címet? Vagy másikról? Én csak a DHCP-szerver házatáján néznék körbe elsp körben...
-
szbnrb1337
újonc
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok segítséget szeretnék kérni, hogy szerintetek hol keressem a hibát.
Sulinetes hálózat (10.240.29 alhálózat). Egyik napról a másikra az alábbi hibával szembesültem: A gépeken bekapcsolás után nincs internet, nem kapnak ip címet. Ha az adott gépből kihúzom az utp kábelt és hirtelen vissza is dugom, akkor azonnal kap ipt és tökéletesen működik a hálózat.
Amit próbáltam: kábel csere, swtich csere.
Szerintetek mi lehet a probléma? A probléma kb 10 gépet érint, szóval a gép hiba is kilőve..
Előre is köszönöm. -
válasz
Gargouille #25112 üzenetére
Hát igen, ez a meló ilyen. Sokszor mennek a dolgok csípőből, de egy-egy nagyobb projektnél én még nem láttam olyat, hogy minden flottul menjen. Szinte minden esetben bejött az informatikus 5 perc paradoxon (feleség/barátnő kérdése: meddig fog tartani a munka? válasz: nem sok, max. 1 óra. Na ilyenkor jönnek a hosszú átvirrasztott éjszakák
) Emlékszem, egyszer egy infra update közben, amikor le kellett kapcsolni egy 7 éve futó IBM blade-et (sose volt vele gond, lekapcsolást követő indítás mindig problémamentes volt), amikor egy szombat este indultunk volna vissza, a blade kakukkolt egyet, és annyi. Persze az egyetlen árva AMM ott helyben megboldogult, az IBM-es mérnök először Bécsből akart taxival hozatni cuccot amikor szombat este 7 után bejelentettem a hibát, aztán valahonnan lomolt egyet, amivel éjjel egyre ért ki a vidéki telephelyünkre Budapestről. Becsületére legyen mondva, azóta is emlegetjük, hogy az IBM support az nem szarozik. Jó buli vót.
-
I02S3F
addikt
válasz
Gargouille #25112 üzenetére
Nagyon jól hangzik! :) Köszi a leírást!
-
Gargouille
őstag
válasz
I02S3F #25111 üzenetére
Azt jól teszed, hogy VM-ekkel játszol, éles környezetben is (ma már) túlnyomó részt VM-ként fut minden vagy valamilyen egyéb konténer megoldással.
A "bibi" az leginkább attól függ mennyire felkészülten vág bele az ember egy adott műveletbe. Dolgoztam olyan kollégával régebben, aki rettentően magabiztos volt és mindennek úgy ment neki, hogy nem kell itten pöcsörészni a részletekkel, majd ő megoldja mert ért hozzá (egyébként értett hozzá). Aztán ilyenkor mindig volt valami "bibi" amire előre nem gondolt és jött az anyázás, meg a tátott szájjal a f***erdőben rohangálás, ottéjszakázás.
Ha viszont először gondolkodunk, lemodellezzük, ledokumentáljuk a lépéseket, akkor aztán élesben szinte nulla stresszel egy sört bontva végig lehet tolni, mivel a teszteléskor már kiborulnak sorban a csontvázak a szekrényből, így élesben már nem lesz sok meglepi. Szóval a "bibi"-k száma rendszerint fordított arányban áll az előkészítettséggel.
-
I02S3F
addikt
válasz
Gargouille #25106 üzenetére
Nagyon köszönöm! Én itthon vm-ekkel játszok szívesen. Viszont olyat is olvastam, hogy éles környezetben "mindig van valami bibi". :)
-
Brownn
tag
Sziasztok
Mi 1 régebbi BIOS-nál a supervisior és user password?
Mi történik ha ezek eltérnek, vagy beállítom a supervisior passwordot de nem állítom be az user passwordot?
Illetve ugyan ott kell beírni a bios és a supervisior passwordot? -
Gargouille
őstag
válasz
I02S3F #25093 üzenetére
Csak megnyugtatásul, nem láttam még olyan szakembert, akinek egy-egy rizikósabb helyzetben ne remegett volna meg a keze. Ez a normális működés, ne tántorítson el (inkább azoktól ódzkodj akik túlzottan magabiztosak). Már csak azért sem, mert ezt nem úgy kell elképzelni, hogy mindent éles helyzetben próbál ki először az ember, hanem általában nagyon sok időt és energiát öl bele mindenki, hogy kiépítse a megfelelő "homokozókat" ahol a rizikós műveleteket teszt környezetben le tudja próbálni, vagy olyan mentést / snapshot stb. rendszert építget a produktív környezet köré, hogy egy félresikerült művelet könnyen visszavonható legyen. Szóval a való életben azért nincs minden nap oroszrulett.
-
I02S3F
addikt
Köszönöm szépen!
-
válasz
CsodaPOK #25102 üzenetére
+1. Annál jobb nincs, ha van kitől kérdezni, a zicceres(nek vélt) szituációkban megerősítést kérni. Ennek hiányában vagy baromi szerencsésnek, vagy idiótának kell lenni ahhoz, hogy az ember ne aggódjon kritikus helyzetekben, és hidegvérrel kattintson mindenre, ami szembe jön.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
I02S3F #25093 üzenetére
Próbálj kezdetben szorosan együtt dolgozni egy kollégával az éles helyzeteken. Ezen nem azt értem, hogy ő csinálja, te nézed, hanem te csinálod, ő pedig bátorít (vagy ad két pofont, hogy ne fossá' mán', kinek mi jön be
). Egy idő után megszokod az ilyen szitukat és ha megvan a szakmai magabiztosság, akkor a többi is jönni fog vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Eladó számítógép
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5070Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest