Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- iPad topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali médialejátszót?
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwgabor
tag
Az, szirén, köszi
Más bevált programot tudtok? Koha-t fogom majd nyáron kipróbálni, elvileg ez van benne a HUEDU Openlab csomagban.
-
bwgabor
tag
belefutottam ma egy könyvtár program problémába, de a nevét most rohadtul elfelejtettem
vmi SZ betűs
a lényeg h parancssoros felületű és nem veszi be a magyar ékezeteket csak ha billkóddal írják be. Billentyűzet váltásnál ki is töröltem az angolt, nemtudom miért csinálhat ilyet. A könyvtáros azt mondta a régi gépnél még jó volt (ami gondolom vmi P4-es XP-s gép volt) ergő jó pár éves lehet a program
Amúgy használ vki az iskolájában könyvtár progit, tudtok javasolni? Lesz majd egy fiatalos új könyvtáros, őt talán át lehet szoktatni a füzetes nyilvántartás helyett a számítógépesre
legutóbb a HUEDU szervercsomagot ajánlották nekem, abban van webes könyvtár progi. Azt próbálta már vki?
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Bocsánat ha ide írok, de átirányítottak a home szerver topikból ide. A kérdésem a következő lenne:
Vállalati szinten kellene összerakni egy olyan gépet ami képes 1-200 fő nézőt kiszolgálni. Online stream-re gondolok ami 24/7-ben megy.
A pontos konfigurációhoz azt kell tudni, hogy nem kész videomédiát (VOD) lehetne megnézni rajta, hanem online médiafolyamot. A kész videójel neten keresztül jutna el a szerverhez ami egy szerverteremben lenne és az oda csatlakozókat tudná kiszolgálni.Milyen konfigurációra van szükség?
Mi a fontos a szerver gép kiépítésénél? Például kell-e dual processzoros alaplap, vagy sok memória?
Valószínűleg Adobe Média Szerver 5 fog futni a szerveren. -
kaszaking
tag
Sziasztok
Ethical Hacking konferencián részt vett valaki közületek valamelyik évben?
-
válasz
InfiniteReality #10090 üzenetére
Van esetleg megbízható akit tudnál ajánlani? Lehet külföldi is, csak elfogadjon paypal-t.
Neten rákerestem de annyi ilyen cég van mint égen a csillag...Köszi amúgy az eddigieket is.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
MrSealRD #10089 üzenetére
Ha tárhelyszolgáltatónál van eleve adott tárhelyed, akkor tőlük meg kell kérdezni azt az IP-t, amire a DNS mutasson. A regisztrátor beállítja, vagy esetleg ad egy weboldalt ahol belépve magad is megteheted a DNS módosítását.
Azt pedig a tárhelyszolgáltató állítja be, hogy az adott DNS név utána a te náluk lévő tárhelyedre mutasson.De vannak olyan tárhelyszolgáltatók, akik fillérekért adnak tárhelyet, s mellé DNS szolgáltatást is. Ha tőlük rendeled a kettő együtt biztosan olcsóbb. Valamint akkor semmi ilyen beállitással nem kell vesződni.
-
Szeretnék regisztrálni egy saját domain-t. Látom, hogy ezer helyen van ilyen cég. Melyik a legjobb/legolcsóbb erre a célra. 1 címet gondoltam. .hu/.com/.eu bármelyikre lőhetek, nem céges lesz.
Még nem csináltam ilyet. Ha egy adott tárhelyen működő weboldalra szeretném ezt irányítani az, hogy működik?
-
-
bobsys
veterán
válasz
bugizozi #10084 üzenetére
Vegul a masodik linken is emlitett registry modositas hozta meg a kivant eredmenyt
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CCS\Services\MsExchangeIS\ParametersSystem
3.On the Edit menu, point to New, and then click DWORD Value.
4.Type CheckWarningQuota, and then press Enter.
5.Right-click CheckWarningQuota, and then click Modify.
6.In the Value data box, type 1, and then click OK.
7.Exit Registry Editor.3.Restart the Microsoft Exchange Information Store service.
[/(#10085) iwu B] Uj Outlook profil?
-
gaborbol
őstag
Exchange 2013, 200 user, es olyan 20-25 user csopotokba okadta az active sync hibakat: timed out, not enough resources,corrupted device partnership, unable to open connection for mailbox, this operation exceeds the throttling budget... Masfel nap alatt korbert a log annyi bejegyzest generalt.
Sophos Endpoint leszed, es az elmult harom oraban egy darab arva hiba nem keletkezett. Neztem elotte az exclusion list-et es volt benne cucc rendesen. Aztan meglattam a hivatalos leirast, hogy mit kell kiszedni belole, bakker tovabb tart mint maga az Exchange 2013 telepites/konfiguralas
Nalatok van ativirus exchange szerveren? ( kulso email span szuro van, igy azt nem csinal)
-
bobsys
veterán
Exchange 2010 RU7 SP3
Bealitottam kvotat per user szinten. Teszt keppen 30 mega limit, 25 megas warningal. A mailboxom most ugy 35MB, levelek mar nem mennek ki, de figyelmezteto emailt nem kaptam es az Outlook 2010 sem szol, hogy tulleptem a keretet, ellenben OWA igen. A figyelmeztetonek ejszaka meg kellett volna jonnie, de atalitottam igy most 15 percenkent ellenorzi, de semmi. Otlete van valakinek? -
Phvhun
őstag
válasz
Beyond Visua #10081 üzenetére
Dolgoztam már velük, fiatalos cég, és tök jó a munkakörnyezet, érdemes rá jelentkezni szerintem.
-
Beyond Visua
csendes tag
Sziasztok
Budapesti 3D látványtervező céghez részmunkaidős rendszergazdát keresek!
Feladatok:
Munkaállomások ,render nodeok, notebookok, szerverek összeszerelése, feltelepítése, beállítások alkalmazása a standardoknak megfelelő módon, ellenőrzőlisták alapján.
Hálózat karbantartása ennek megfelelően a biztonság és a teljesítmény jegyében, ellenőrzőlisták alapján.
Részletes nyilvántartás készítése és naprakészen tartása minden technikai eszközről, és a telepített szoftverekről ami megtalálható a cégen belül egy táblázatba foglalva.
Többszintű Domain hálózat kezelése, karbantartása.
Minden rendszerszintű változásról dokumentáció készítése.Elvárások:
Angol nyelvtudás
Megbízhatóság
Számlaképesség
A fenti feladatok maradéktalan elvégzése.Fizetés:
Órabéres elszámolással, havonta.
Jelentkezés a jobs@beyond-visual.eu email címre, önéletrajzzal
A tárgy: "Rendszergazda" -
bobsys
veterán
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
valami cryptolocker variánsal találkoztam, de semmi nem ismeri fel...
- csak hálózati meghajtót titkosított, minden állomány valami .com sajnos nem tudom már mi, töröltem rögtön.
Ezt a mappát csak pár felhasználó éri el írási joggal, vírusírtó, malwarebytes, semmi nem talál egyik gépen sem semmit... nem szopott be valaki hasonlót, aki tudja esetleg, mi találhatná meg? Így azt se tudom, hogy ebből a pár gépből melyik lehet vírusos
-
bobsys
veterán
Tehat cserelek lemezt a serverben. Igy lesz felesleges 2x2TB es 2x1TB, gondoltam hasznalom backupnak. Szemetul olcso most amazonon ($55) csak ugye egybol ketto kene, meg a 2 diskbol csinalunk egy virtualisat ami felett nincs kontroll olyan ize... na. Meg hat nehez eset is vagyok
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
RaPiDsHaRe #10072 üzenetére
Jobb klikk, megosztás?
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Virtuális gép és fizikai gép között, hogyan tudok megosztani mappákat?
-
iwu
addikt
válasz
bobsys #10069 üzenetére
tudom, hogy hülye kérdés, de miért nem ok, hogy egy"virtual disk"et kap az iscsi? Én itthonra egy ilyen lenovot vettem, 21 nettó volt, nekem is bevált. Ronda és lassú gui, viszont teszi a dolgát.
Kraft, én használtam tavaly, de ha neked katyvasz a leírás, nem hinném, hogy tudnék válaszolni a kérdésedre
-
kraftxld
Topikgazda
Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2012 R2-höz ért valaki?
Már vagy tizedjére olvasom a network virtualization részt, de még mindig őskáosz.
Lassan ott tartok, hogy kivágom az egészet és felrakok VMware-t -
válasz
bobsys #10067 üzenetére
Lenovo iX2-DL 2 fiókos. Barátságos a vételára (iPonról vettem), két 3 TB-os WD RED megy benne bármilyen probléma nélkül tükörben. Október óta napi 140 GB körüli kiszolgáló mentést, plusz 2-3 GB-nyi felhasználói adat mentést tolok rá, eddig még soha nem akadt le, vagy vált elérhetetlenné. Rendszeres a firmware frissítése, van kliens program is, ha nem tetszene a webGUI. Tele van töltve minden egyéb lényegtelen funkcióval, de ha jól rémlik, még kékfog is van benne, plusz privát felhő opció, stb. Email-es értesítéseket tudja, SNMP-t szintén.Még valami: rendkívül csendes: itthon egy 1 lemezes ZyXel NSA310 van hobbi célra, a Lenovo hangja két diszkkel is lényegesen csendesebb annál.
-
gaborbol
őstag
válasz
bobsys #10062 üzenetére
Buffalo nekem nem jott be, Synology igen, Netgear is ugy ahogy jo volt, de inkabb a dragabb eszkozok a jok beloluk. LaCie az kimondottan a legszarabb eszkoz amit valaha lattam. Kulonben azt vedd amire a legtobb gart adjak
-
bobsys
veterán
Belepo szintu, legolcsobb 2/4 bay NASbol gondolom mindegy melyiket is (Buffalo, Netgear, Zyxel stb..) veszem? Csak es kizarolag backupra lesz hasznalva RAID nelkul
-
Néhány héttel korábban írtam, hogy a Windows 8.1 update bedöntött nálam két gépet is. Jelentem, meg is van a felelős: a "StartIsBack" alkalmazás volt a ludas.
Steve Ballmer bosszúja utólért a pótmenüért...
-
gaborbol
őstag
válasz
Kiskutyák #10050 üzenetére
Azert talasz hozza csak 64- bites alkalmazast, mert a Lenovo szerint csak a 2014 Szeptember es 2015 Februar (es persze ami meg raktaron van/volt) kozott eladott gepekre kerult fel.
Mikori ez a PC hogy meg XP van rajta?
Firefox Februar eleje ota kiszedi onmagabol automatikusan a superfisht, milyen FF verziot hasznaltok?Ingyenes malwarebyte-nak is le kene hogy tudja szednie.
Bobsys: Van ahol a 12db HGST deskstar megy backup SAN-ben 4 eve 24/7-be es mind hibatlan. Volt kollegam volt belebuzulva a WD RED-be, amig ki nem fogott belole par szart, 2TB felettiekkel volt inkabb gond. En ezt vennem inkabb.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #9924 üzenetére
Végül találtam egy megoldást, ami úgy néz ki működik. A lényeg az, hogy nem a letöltött driver telepítőből kell kinyerni az .inf fájlokat, mert ezt a dism az alábbi hibaüzenettel eldobja:
An error occured. The driver package could not be installed.
A megoldás az, hogy fogjuk a gépet, kézzel egyszer normálisan telepítjük. Feltesszük a VGA drivert is Windows alól, majd elnavigálunk a C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository helyre. Itt ugye megtalálható az imént feltelepített VGA driver. Ezt kell kimásolni, és ezt kell beadni a dism-nek, ezt már elfogadja.
Egyébként is hasznos ismerni ezt a mappát, ugyanis ha esetleg a driver buzin van megcsinálva, és mondjuk egy .exe-ből nem egyszerű kiszedni a driver fájlokat, akkor elég csak ide elnavigálni és a driver manuális telepítése után innen kimásolni a szükséges fájlokat, itt tuti csak az lesz, amire nekünk szükségünk van.
@bobsys
Szerintem adattárolásra mindkettő jó, de tapasztalatom csak sima RED 1 és 2TB-ossal van. A lényeg, hogy melyik a gyorsabb/olcsóbb/több garis/könnyebben beszerezhető, aztán ezek alapján döntenék. De én akkor is inkább 7200-as HDD-t vennék, elvileg ha nem is sokkal, de gyorsabb. -
sanzi89
addikt
Mennyire gyakori, hogy a gyári, régi BIOS-ok esetén nem működik normálisan a network boot? A napokban két eszközzel is találkoztam (ASUS P5GC-MX1333, ASUS K50IE) amik az eredeti BIOS-szal nem tudtak kapcsolódni a WDS szerverre, egyszerűen átugrották a keresést, és kiírták, hogy nem találtak BOOT image-et. Miután frissítettem mindkettőn az elérhető legújabb BIOS-ra, egyből működött minden.
Ez mitől lehet? Egyszerűen az eredeti BIOS-ban szarul írták meg ezt a részt, vagy van valami kompatibilitási oka is? -
Hequila
őstag
-
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki a superfish nevü "vírussal"? Vagy adware vagy féreg vagy micsodával?
A lenovonál találtam sok sok leírást, meg eltávolító toolt, ami lenovo gépre való,windows 8-hoz 64 bitre persze. A gép egy asztali pc,windowsxp-vel.Már mindent átnéztünk,lefutattva több víruskergető,spyware,adware gyilkoló progi,amik sok mindent találtak ugyan,de azt nem.Firefox produkálja,minden oldal megnyitásakor megjelenik egy ablak,h a nod blokkolta a superfish url-t.IExplorer tiszta,chrome tiszta.Certificate ellenőrizve semmi,programok közt semmi,add on oknál semmi...csak a firefox resetelése,vagy gép újrahúzás a végső megoldás...amit még nem szeretnénk. -
sanzi89
addikt
válasz
bobsys #10048 üzenetére
A sima WD RED adattárolásra való, szerver alá szerintem nem az igazi az 5400-as fordulata miatt. Ha a kettő típus közül kellene választani, akkor inkább a HGST Deskstar NAS, az már 7200-as és a tesztekben is általában jobban szerepel, mint a sima RED. Ha esetleg WD RED PRO-ra gondoltál, akkor más a helyzet, az már 7200-as.
-
bobsys
veterán
WD Red serverbe RAID1-kent? Vagy csak NAS-ba valoak? HGST Deskstar NAS lemezek megbizhatoak?
-
CleroO
csendes tag
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni, tudtok-e olyan programot/szolgáltatást ajánlani, amivel egy Win Server 2012 R2-n össze lehetne dobni egy levelezőlistát, hogy a kollégium lakóit emailben is lehessen informálni a hírekről?
-
quailstorm
félisten
válasz
sanzi89 #10044 üzenetére
Köszönöm a választ. Első mondatot de sokat hallottam már
Annak szerintem sincs értelme, hogy mindent kukázzunk, hiszen a gépek üzemképesek jórészt, valóban lehet alkatrészforrás. Bár már az IDE HDD-ről leszoktunk, még a 40GB-os a P4-ben is SATA
Szinte csak a selejtben van IDE.Amúgy meg képzelj el egy hosszú lukat ami egy tanteremnyi hosszú, aztán kb 2m széles lehet (keresztbe egy ember tud elfeküdni). Namost ez volna 2 tanár és 2 rendszergazda élettere. És ide van most befosva 3 tanteremnyi PC.
Kiráááállly. -
sanzi89
addikt
válasz
quailstorm #10037 üzenetére
Selejtezés nem volt, mióta a KLIK létezik, régen évente volt.
Matricákat, feliratokat lekaparni, lemosni. Nem találkoztam még olyannal, amit hígítóval/körömlakklemosóval és késsel ne lehetne leszedni. Ami nem működik és nincs leltárban, azt szétszerelem és szép lassan hátizsákokra bontva elviszem a helyi elektromos hulladékgyűjtőbe, ugyanis ha egyben vinné el egy cég, vagy adnánk le a szeméttelepen nem kevés pénzt kellene érte fizetni, így meg itt vagyok baleknak én, szép lassan elhordom, mint a hangya.
Ami nincs leltárban és esetleg működik azt pedig tesztelem, elrakom, sokszor mentett már meg egy gagyi Mercury táp vagy egy 80GB-os HDD, mikor kellett gyorsan valahova valami.Ami leltárban van, azt felcímkézem, és elrakom egy félreeső helyre, ahol nincs útban és várok/leszarom/elfelejtem.
Itt nem a selejtezés volt a gond, hanem, hogy az elődöm 10 évig gyűjtött minden szemetet és másfél év volt, mire átnéztem/eltakarítottam utána. Most nagyjából rend van, de itt is van egy fél raktárnyi selejtezni való amiből úgyse lesz mostanában semmi. A KLIK nem szerez be új gépeket, és a statisztikákból meg kiesnének a gépek, ha le lennének selejtezne. Nálunk is milyen jól néz ki az éves statisztikában, hogy van 140 gép, amiből kb 70 felel meg a Win7 követelményeinek. Ha leselejteznék a régi gépeket megcsappanna az oktatásban lévő gépek száma a kimutatásokban, amit ugye nem lehet.
-
balaaa88
aktív tag
Valaki csinált már olyat (megoldható?), hogy zabbix proxy szerver egy hoston fusson, egy alhálón, viszont két alhálózat gépei jelentsenek felé - természetesen a zabbix proxy két darab hálókártyával rendelkezne -. Köszi.
-
Tamy
őstag
válasz
quailstorm #10040 üzenetére
Ha érintett vagy, akkor más a helyzet
A termekben nálunk is jó gépek vannak (i3, i5), kivéve azt, amiről korábban meséltem (Win 3.1), inkább az irodák a gázosak. Ha tudsz szerezz leltárlistát, ha valaha leltárban is volt, mára már nem biztos, hogy így van: átszervezések, adminisztrációs bakik... Az nagyban megkönnyítené a dolgot.
-
quailstorm
félisten
Szerintem küldd át, majd megy pü. Az a gáz, hogy onnan nekem kéne cucc, csak ugye nem lehet. Szóval érdekelt vagyok
Van két Athlon64 X2 2GB DDR2-vel, nem tudom honnan, most pottyant és rohadt poros. Egy valag P4 Celeroncs S478 2,2GHz fostaliga, vagy Intel Extreme-mel (az kell) vagy MX400-as GeForce-szal. Meg még 1-2 random gép. De a Celeroncsból egy teremnyi, vagy több van. Hiszen onnan kerültek ki, mikor megkaptuk az i5-öt. Általában működnek, baja a Mercury táp és az esetlegesen miatt elrohadt HDD.
Ugyan már panaszkodtam itt a fórumban, milyen rosszul állunk pl router téren, meg ugye komplett teremnyi 256RAM-Intel Extreme 2 P4 van. És a könyvtárban is Athlon 64 x2 1GB RAM díszeleg S3 IGP-vel. De azok jó állapotúak, újabbak, valamint azokból van egy teremnyi egyforma. Amúgy sincsenek agyonhasználva, meg kaptak herélt OS-t, a net miatt amúgy se lenne gyorsabb, az Athlon 64 meg így elbír a netbeans-szel.
Ugyebár Szegeden ez valami elit gimnázium vagy mifene. Szóval a diákok i5-ös 4GB RAM-os GT210-es gépeket nyúznak, 3 teremnyi. Király. Viszont a táp milyen lenne? Kaka...
Meg is van az első HDD áldozat...Amúgy azt tudom, hogy rázós lesz
-
Tamy
őstag
válasz
Röviden tömören: kb. sehogy.
Ha gondolod e-mailben át tudom küldeni a leltározási, és a selejtezési szabályzatot, de ha elolvasod szerintem Te is leteszel róla. Én is szerettem volna kiszórni a kacatokat (P4 mifelénk nem igazán az), de miután egyeztettem a KLIK vezetőivel, és átolvastam a hivatalos dokumentációt, kb. letettem róla. Én leginkább P1-P3 gépeket szórnék ki, de árajánlatot kellene kérni a javításra, meg eladásra meghirdetni, értékbecslés, miegymás, aztán selejtezési biztost kijelölni... Most év eleje óta arra várok, hogy kiküldjék a leltárlistát, abból kiderül miről tudnak. Amiről meg nem tudnak, az nincs, és nem is volt
-
Plero
aktív tag
válasz
Veszélyes hulladék!
-
quailstorm
félisten
Iskolai rendszergazdáktól kérdezném, hogy az a bizonyos selejtezés, és főképp a lehetőség a diákoknak a selejt megvásárlására, az hogyan működik?
Már teli van a tanáriban minden régi vackokkal, nem lehet normálisan odaülni az asztalhoz, mindig csak a P4-ben botlik fel az ember. Szép kis halomban áll...
Csak ugye minden ott a matrica, kinek a tulajdona, hol van az iskola, leltári szám, satöbbi.Előre is köszönöm.
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #10035 üzenetére
Hat mentes az nem volt eloszor, mert Veeam nem futott lassan egy hete a hibas felhasznalonev meg jelszo miatt, azt megcsinaltam, aztan 1:45 perc alatt le is ment tokkal-vonoval, ugy nez ki minden megy szepen. Az osszes database performance meg connectivity error kitisztult szepen a logbol.
-
gaborbol
őstag
Telepitett mar valaki exchange 2013 CU8 -csomagot? Mennyi ido alatt fut le kb egy egyszerveres szerver eseten (20 GB ram 2.4 Quad core Xeon, amit pont egy eve volt patchelve) ?
Orak kerdese vagy azert annyire nem durva? -
Tamy
őstag
-
sanzi89
addikt
Van arra valamilyen megoldás, hogy hálózaton keresztül használni lehessen egy megosztott DVD írót írásra?
-
MrCsiT
addikt
Ebben tud valaki segíteni?
Van n db szerver(kiszolgáló). Ezeken a Windows update - bár wsus látja őket, nem telepít, így van konfigurálva - kézzel van futtatva, online scan-t követően. Ezek után, az N db, frissített op.rendszer jelzi, hogy újraindítás kell.
Ezen a ponton, van, hogy be vannak többen jelentkezve, akiket megvárunk, hogy kilépjenek, ezért, nem indítjuk újra azonnal a gépeket. Igen ám, de pár darab, azt csinálja néha, hogy az ilyen várakozási időpontban gondol egyet, és újraindul.
Policyban automatikus update nincs engedélyezve, azaz, szerintem hiába próbálnám az itt írt "No auto-restart for scheduled Automatic Updates installations" -t engedélyezni.De akkor, mit lehet tenni?
Indiant: a letöltött telepítő tartalmazza szerintem, nincs külön megadott kód hozzá. ..és a másik, hogy talán nem enterprise, amit kapsz..
-
Indiant
addikt
Hol és niképp lehet W8.1Ent-hez működő kulcsot kérni a tisztaszoftveren belül??
-
pschio
őstag
-
VeryByte
őstag
válasz
pschio #10022 üzenetére
xxxx.hu és yyyy.hu különböző?
yyyy.hu a Te domain-ed?
yyyy.hu MX rekordja hova mutat?Én mondjuk 2 eshetőséget látnék:
1. mind az xxx.hu mind pedig az yyyy.hu mx rekordja ugyan oda mutat, ahol megtörténik az elosztás, mégpedig úgy, hogy az xxxx.hu marad a Te külső IP-den a 25-ös porton, az yyyy.hu pedig a Te IP-den a 2525-ös porton (például), ami át van irányítva a teszt mail szervered 25-ös portjára
2. mindkettő MX ugyanoda mutat, mégpedig az exchange szerveredre, ott beállítani, hogy fogadja az yyyy.hu-ra érkező leveleket is, de azokat automatikusan továbbítani a megfelelő mail szerverre.Aztán lehet, hogy marhaságot írtam.
-
pschio
őstag
hi all!
Hogyan tudnám azt megoldani, hogy 2 levelező szerver fusson a hálózatomban?
Van egy Cisco routerem. Ezen jön be a net. E mögött van egy Exchange szerver. Működik faszán. Viszont most beraknék egy tesz mail szervert. Hogyan tudnám megcsinálni, hogy xxxx@xxxx.hu -ra jön levél, akkor az exchange-be essen bele (ami már eddig működött) ha meg a yyyy@yyyy.hu -ra jön levél, akkor meg a teszt mail szerverembe.
Ext. IP: egy inviteles IP 25-ös port kifelé engedélyezve.
Router IP: 192.168.2.1
Exchange IP 192.168.2.254
Teszt mail IP 192.168.2.167Kifelé már megy a mail, visszafelé viszont:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain
550 5.7.1 Unable to relay -
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani GPO-ban olyan beállítást, amivel kivehetném a klienseken a Fájlkezelőből a "Hálózat" ikont? Átnyálaztam mindent, de erre nem találtam megoldást. Esetleg működő template-je valakinek erre a feladatra?
Köszönöm!
-
brd
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #10015 üzenetére
PPPoE-t sosem próbáltam, de a PPTP/L2TP átmegy rajta, úgyhogy jó eséllyel a PPPoE is.
-
E.Kaufmann
veterán
Mi a tapasztalatotok? Hyper-V switchen átmegy a PPPoE? Vagy kell valamit mókuskodni még?
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Adott egy WS2008R2 Hyper-V, azon egy egy Ubuntu guest.
Az Ubuntu-nak siet az órája, elvileg time server szinkronizáció be van kapcsolva (még nem néztem meg ennek a realitását).
A host órája rendben van.Na ez mitől lehet.
Ja, a sietés folyamatos, napi pár perc és kumulatív.
Valakinek ötlet?
-
kraftxld
Topikgazda
Van egy sérült 450GB-os .VHDX file-om, hibaüzenettel elszáll ha csatolni szeretném a géphez.
Valakinek ötlete, hogy lehet életre kelteni? -
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol #10007 üzenetére
Kozben megtalatam a hivatalos teszt oldalt, persze:
"NOTICE - The US Video Test Numbers are currently unavailable, we are working to resolve this issue and will remove this notice when they are accessible. All other Regions Video Test Numbers will continue to work, please plan your activities accordingly."A mobil appot letoltottem, hivom az ugyfel IP-jet es kicseng, az ugyfelnel latom a logban a bejvo hivast, de nem tudom felvenni tavolrol
Elsodleges rendszer az IP-s resz, es csak kiegeszito a SIP, ha esetleg valakinek csak az lenne?
-
gaborbol
őstag
válasz
InfiniteReality #10006 üzenetére
Tegnap felhivott egy ugyfel, hogy vett egy Polycom HDX 8000-es rendszert es szeretne, ha mukodne.
A mokus csak ugy megvette, mert hogy video konferencia rendszer ,es nagyon kell, de fingja sincs,hogy hogyan fogja hasznalni, meg hogy hogy mukodik.Eddig csak Lifeszie rendszerekhez volt szerencsem, azoknak csak fix IP kellett, es mentek, itt meg van SIP opcio. Mit csinal a SIP ebben a joszagban?
Mennyire kompatibilis ez mas gyartokkal? Gondolom mivel atlagos portokat hasznal kene hogy mukodjon pl a Lifesize rendszerrel?
Beallitottam a portokat neki ma, viszont nem tudom mivel tudnam tesztelni, hogy ne elesbe egjek be vele.
Latom pl,hogy van mobil app, telorol tudnek video konferenciat inditani az eszkozukre? -
gaborbol
őstag
Polycom HDX (8000) video konferencia rendszert hasznal valaki?
-
szvarog
tag
Hogy mit találtam.
Egy doboz alján egy MÁGNESSZALAG-ot. Adatmentéssel 1986-os feliratozással és egyéb nekem nem túl érthető rövidítésekkel. Nyilván a mit hogyan és mettől meddig mentettünk rá van ráírva.
Ilyet még sose láttam.
Mik vannak...
Találkoztatok már ilyennel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- általános iskolai rendszergazda
- Peugeot, Citroën topik
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- iPad topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával