Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tilla311
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémával kapcsolatban.
Adott egy Windows Server 2008 R2, ami egy dinamikus lemezről bootol, mert szoftveres RAID-ben volt. Át kéne tennem egy másik lemezre, de beleütköztem abba a problémába, hogy nem ghostolható simán a partíció, mert a dinamikus kötet miatt az átghostolt példány már nem bootol. A Symantec szerint a Ghost a dinamikus lemezről basic kötetbe ghostol, és annak úgy jónak kellene lennie, de nem jó, mert bootoláskor a Windows keresi a hiányzó dinamikus kötetet a betöltés folytatásához, tehát mindenképpen az eredeti példányról szeretne bootolni. Következő volt, hogy megpróbáltam basic-be konvertálni a lemezt még Ghost előtt, úgy biztos menne, de azt meg nem lehet, mert azt a lemezt nem lehet basic-be konvertálni, amiről bootolt a rendszer. Próbálkoztam külső segédprogramokkal is természetesen, amiket WinPE környezetből indítottam, de azok meg nem hajlandóak a Win Serverrel dolgozni, mert ez már "enterprise" dolog, és erre a Home Partition Wizard, meg hasonlók nem hajlandóak, vegyem meg a Server Edition-t.
Hm, mit hagytam még ki.
Ja igen, a legjobb lenne, ha be tudnék tenni mellé egy másik lemezt, és simán online tükrözni, de azt meg nem engedi, mert a forrás lemez hagyományos 4K-s szektorméretű, és azt Windows nem tükrözi modern AF-os lemezre, tehát jó volna valahogy ezt a boot partíciót átvinnem egy modern új lemezre, és majd eztán tükrözném egy másikra.Előre is nagyon köszönöm, ha tudna valaki segíteni.
Azon gondolkodtam, hogy vajon, ha betenném ezt a HDD-t egy másik gépbe, amin futó Win6.x van, akkor az alatt vajon tudnám-e ezt a szerver lemezt basic-be konvertálni a Windows lemezkezelőben, mert akkor ugye már nem az a boot partíció. Nem cseszné az szét a Win Server bootolását? Mert ha nem bootolna utána a Win Server, akkor engem kirúgnak. :-) Ráadásul a gépet nem állíthatom le hosszú időre, max éjszaka, így sok időm nincs kísérletezni.
-
Szicskeee
tag
Sziasztok!
Ismertek valami normalis logger programot?
-
Snoop-y
veterán
-
Flowtation
őstag
Üdv!
wds telepítés során a következő üzenetet kapom:
"A windows nem tudta alkalmazni a felügyelet nélküli beállításokat a(z) offlineservicing művelet során."Ez mit jelent?
-
Winsrv2008 Sp2 a fájlkiszolgálói erőforráskezelőben lekérdezéseket kell csinálnom de van egy limit 1000 bejegyzésre amit sehol nem találok hol lehetne kiütni.
A feladat az lenne hogy 2 évre visszamenőleg adjak egy listát arról hogy melyik felhasználó melyik filet hozta létre vagy módosította. Ez annyira nem kicsi feladat.
Elég lenne ebből annyi hogy ki a file tulajdonosa és mikor fért hozzá. Ezt ki is listázza de csak 1000 tételt hoz, nekem meg közel 700 ezer filera kellene.
Milyen megoldások lehetnek? -
dkaro
őstag
válasz
Flowtation #14093 üzenetére
-
bwgabor
tag
Van erre tippetek? A napokban két eltérő gépre is raktam win 10-et meg pár programot ami kell diákoknak info órán. Lefut a sysprep, majd az első indításnál a windows nem tudta befejezni a konfigurálást.
-
Flowtation
őstag
Jó reggelt!
WDS telepítésnél van egy kérdés, miszerint legyen e válasz a klines gépeknek. Ott mi a különbség a három lehetőség közül? A nincs válasz, az gondolom egyértelmű, de mit jelent az ismert gép? Ha domainben van egy kliens, az számít annak? -
Theory66
aktív tag
válasz
Flowtation #14090 üzenetére
Nekem úgy rémlik külön hozott létre a leírásban boot és install képeket windowsonként (7, 8.1 x32 x64), de még verziónként is(külön pro enterprise stb). Vagy működnek egymás képfájljaival is? Illetve futottam bele tavaly olyanba, hogy a vírusirtó ha fel volt rakva, visszatelepítés után nem volt hajlandó betölteni a rendszer. Létezik még ez a hibajelenség?
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #14089 üzenetére
Azt hiszem megértettem végre. Letöltöttem és beraktam a boot.wim-be a laptop lan driverét. El is indult szépen, aztán az azonosítás után feldobta, hogy melyik wint akarom telepíteni. Tehát benne volt a 7 és a 8.1 is.
Akkor csinálok egy boot.wimet, abba belerakom az összes gép lan driverét (biztonság kedvéért), aztán megcsinálom az összes install.wim-et és menni fog, ugye? -
Flowtation
őstag
válasz
moha bácsi #14088 üzenetére
Akkor ha jól értem, minden win verzióhoz felteszem a boot és install img-eket, akkor azok lesznek a szűz telepítők (mintha dvdről telepíteném)?
Tehát Te a win7 boot-al újat telepítesz, a capture-al meg egy telepített win7-et másoltál le és azt tudod telepíteni? -
dkaro
őstag
válasz
Flowtation #14085 üzenetére
Ha 64 bites a boot.wim akkor nem fogsz látni 32 bites install.wim-eket.
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #14084 üzenetére
szerk:
ITT azt irják, hogy elég a szerver boot.wim-jét berakni, utána már lehet választani a telepítendő verziók között. Én megcsináltam, be is jön a központi telepítési szolgáltatások, de továbblépve nincs elérhető lemezkép...
Minden verziónak kell külön boot.img? -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
WDS-el kapcsolatban kérnék segítséget. Addig megvagyok, hogy a role fent van, boot.img és install.img berakva. Már rájöttem közben Theory66 kolléga segítségével, hogy a capture.img-el lehet kész gépet lemásolni, eddig ok. A két szűz installom win8.1 és win7. El is indul mindkét telepítő, de a win7 reklamál, h nincs drivere a hálókártyához. Na ez pár kérdést vet fel:1. hogyan tudok ehhez drivert rakni? (minden féle géptípushoz kell akkor?)
2. Ha csinálok egy capture-t egy gépről, akkor azt nem tudom más típusú gépre, pl. régebbi laptopra feltenni igaz? Hogyan alakul a gépnév és tartomány egy ilyen capute után?2.1 Ezek szerint gép típusonként kell csinálnom egy install img-et?
Előre is köszi
-
ZCoyote
őstag
Sziasztok,
Keletkezett egy GP problémám amit jelenleg nem tudok megoldani.
Van egy OU amiben Group-ok vannak amiben Userek.
Megcsinálom a megfelelő Policy-t a GPMC-ban, majd linkelem az OU-hoz.
Amikor a Scope-nál a Security filter-nél megadom, hogy az adott OU-ra vonatkozzon a Policy, akkor úgy néz ki, hogy a computerekre beállított policy-k érvényesülnek, viszont a user ág nem. Ha az Authenticated users-t állítom be akkor érvényesül a computer és a user ág is.
A legbosszantóbb az, hogy ez működött már de valamiért felbukkant ez a hiba.
-
Theory66
aktív tag
Sziasztok!
Több csoportnak szeretnék különböző kvótákat megadni gpo-val, számítógép konfiguráció-házirendek-felügyeleti sablonok-rendszer-lemezkvótánál bekapcsoltam a lemezkvóták engedélyezését a korlátozás kényszerítését és a határokat 100mb-ra és 90re a figyelmeztetést. Működik is míg a 2. csoporthoz is beállítom más értékekkel, de a 2. csoportra is az elsőhöz rendelt értékek lépnek életbe, hiába engedélyeztem neki 500mb-t. Mit rontottam el?
-
X Factor
addikt
Sziasztok,
Lenne majd egy kérdésem, olyan ti hogyan csinálnátok jellegű. Röviden előtte ábrázoloma felállást és az eszközparkot.
Zywall usg 300 tűzfal. ő a Dhcp a netes hálozaton 192.168.1.1-es cÍmen
Dell szerver, Vmware esxi alatt futnak a szerverek
3 Net vonal, 2*250, fail overrel netezésre, és egy 20mb-es fix ip-s vonal, olyan szolgáltatásokhoz,a melyek igénylik.Tűzfal 2-es 3-as portja a 2db standard net, 4-es a dedikált. 1-es porton van kiküldve egy tp link sg 1048-ba. Az osztja szét a netre kötött gépek között a rule-knak megfelelően.
Cégnél a munka egy belső lan-on zajlik, ami nem lát ki a netre. 192.168.1.2-192.168.1.5-ig vannak szerverek, a 2-es az ad,dns,dhcp. Ez nincs bekötve a tűzfalba, illetve 4db Dlink switch köti össze az itt lévő gépeket.
A lényeg h. a belső hálóra kéne net. Idáig megvoltunk nélküle, az admin gépből 2 hálókártya van, ő egyszerre van jelen mindkét hálozaton, ha szükség van rá, és a szerverről offline is jól lehetett managelni a különböző driver, software updateket. De az office 365 esetén nem tudok mit csinalni, 30 naponta bekell neki logoni.
-
brd
nagyúr
válasz
#64791808 #14072 üzenetére
1. Mondjuk a 253-as átjárós hálózat public-nak van beállítva, a tűzfalon az RDP pedig csak a private/work-nak van engedélyezve.
2. Az áramszünet lehet, hogy túlfeszt okozott, amitől elégett az egyik ér, vagy a csatlakozó, esetleg azért, mert már eredetileg is gyenge minőségű volt a csatlakozó(k) szerelése, vagy maga a kábel.
-
VeryByte
őstag
válasz
#64791808 #14072 üzenetére
1. Honnan RDP-zel, belső hálóról? Nekem még nem állt teljesen össze a rendszered. Hol van a VMware?
2. Mondjuk és cserélnék a kábelen csatlakozókat első körben. De lehet, hogy simán cserélném a kábelt, mert olcsóbb és gyorsabb mint szarakodni vele. És persze szemügyre venném azért a csatlakozókat. -
törölt tag
Sziasztok,
lenne ket amator kerdesem.
1., Adott egy small office halozat:
szerver, kliens, router 1 (adsl), router 2 (LTE), Windows
NINCS Domain, de a szerver dns szerver is.
Server ip: 192.168.1.1, Gateway 192.168.1.254 (router 1)
Client ip: 192.168.1.10-20, Gateway 192.168.1.253 (router 2)Minden tokeletesen mukodik. DE:
Amint a szervert is atrakom a masik netre, CSAK a Gateway address-t atallitva 254-rol 253-ra, az admin RDP azonnal lehal, a VMware-es megosztott dolgokat nem lehet tovabb elerni, mindezt halozaton, sot alhalozaton belul! VIszont a filemegosztas es pl a webszerver tovabbra is siman megy, ping, megy, stb. Mit valtoztat meg az atjaro? Miben mas a remote Desktop, hogy arra ez hatassal van, masra meg nincs?
A VMware kavarhat be a virtualis eth-kkal?
2., A minihalozaton minden vegpontnal minden eth gigabites, minden Switch gigabites, es minden megy is gigabiten. Minden szunetmentesen, egy Switch kivetelevel. Jon egy aramkimaradas, es a nem UPS-en levo Switch egy portja meghal. Ilyet lattam mar. De OLYAT, hogy azon a kabelen, Amin eddig ment a Gigabit, most csak 100Mbit megy??? Ilyet nem. Es igen, leteszteltem, a kabel a ludas. Cat5e kabel, 4m hosszu, eddig siman ment a Gigabit, most ugyanaz a kabel, tobb eszkozzel is probalva, nem kapcsolodik, csak 100Mb-en. Ugyanezek az eszkozok masik kabellel siman mennek gigabiten. Tehat hogy miaf*szvan?
Koszonom.
-
Szicskeee
tag
Koszonom sracok.
Van ethernet atalakitom csak meloba hagytam de hetfon megoldom.
Mondjuk az 1 D-Link de hatha kompatibilis.
-
bugizozi
őstag
-
Szicskeee
tag
Sziasztok Sracok!
ESXI-t kene telepitenem egy Dell 7348as notira.. de nincs neki ethernet csak wireless kartya amit a telepito nem ismer fel. Hogy lehetne ramokolni egy AC7265-ot?
-
X Factor
addikt
válasz
bwgabor #14063 üzenetére
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk vagy easeus-nak és van RAW recovery-je.
-
bwgabor
tag
egyébként pár napja külső vinyóról telepítettem programokat, majd a dolog végeztével sehogy nem akarta engedni h lecsatoljam a lemezt, mondván h vmi használja. Újraindítottam a gépet, ő meg hálából RAW partíciót csinált. Már lementettem az adatokat, de van más módja vissza rakni egy NTFS partíciót úgy h ne kelljen semmi recoveryt használni?
-
Flowtation
őstag
válasz
sanzi89 #14059 üzenetére
Én is igy vagyok vele. A szerveren egy közös mappa egy saját és kész. A saját használatban lévő laptopján meg azt tárolnak amit akarnak, én is elmondtam, hogy csak a szerveren tárolt adatokért tudok felelősséget vállalni.
De érdekes amikor újra kell húzni egy gépet és szólok h mindent mentsen le ami kell akkor rögtön megy a dolog, de ha valamit elfelejt, h hová menti akkor meg én vagyok a hibás. Hiába, no, tanarak...
Meg kell őket fenyegetni, akkor megtanulják előbb-utóbb.A pendriveozásra meg már nem is mondok semmit...
-
bwgabor
tag
nálunk meg csak 100as a belső háló, így sok minden ki van lőve
-
sanzi89
addikt
válasz
kraftxld #14052 üzenetére
Gondolkodtam én is ezen a Romaing Profile-on, de azt olvastam róla, hogy nagyon kényes a használt oprendszerre. Például nálunk most a Win7 -> Win8.1 átállás van folyamatban, ott teljesen újat kellene létrehozni. Ahogy olvastam a Win8, Win8.1 sem kompatibilis egymással. Szóval hagytam is a dolgot.
Nálam úgy volt, hogy saját meghajtója mindenkinek volt, munkaközösségenként egy közös meghajtó, amit a munkaközösség tagjai látnak és kész. Senkinek nem mentettem semmit a kliens gépről, ezer meg egyszer el lett mondva, ezt megtanulták nagy nehezen. Főleg azért, mert sok helyen látom felgyülemleni a "szart", értsd felhasználó dokumentum mappájában ott egy "Mentés_2015" mappa tele gyakorlatilag a komplett Felhasználó mappája, abban kutakodva pedig találtam egy "Mentés_2013" mappa, és így tovább... Ez irgalmatlan fájl mennyiséget és méretet jelent, és sok esetben a felhasználó nem is használja.
Ha fontosabb gépet kell újrahúzni, akkor magamnak lemásoltam valahova, de vissza nem raktam semmit. Egy hónapig tároltam, ha addig nem sírtak, törlés. Ha mégis kellett volna valami, akkor meg alapos fejmosás, hogy ugyan hol tárolta, miért ott, mondtam, hogy törölve lesznek, stb. aztán végül visszamásoltam azt a pár fájlt.
-
bon
őstag
válasz
Flowtation #14056 üzenetére
Belépéshez VPN kell. Kvótához meg a Fájlkiszolgálói erőforrás kezelő (file server resource manager)
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Én is ezzel kínlódok. Én úgy tudom ha a mappa át van irányítva és a szerverre mentődik, meg a profil is akkor az csak ott lesz megtalálható, ergo ha otthon belép megint csak én fogok csuklani. Laptopokról beszélek, mert nálunk főleg azt használnak. Ez a home könyvtár ez az amit a profil tulajdonságoknál lehet megadni betűjellel?Kvótázást azt lehet csoportra is beállítani? Leírnátok hol kell, mert nekem is be kell még lőni, ha meglátják h 800 gb szabad, itt elszabadul a pokol.
+1: Mi kell ahhoz, hogy itthonról is be tudjak lépni a szerverre? Most ugye a suliból bármelyik gépről be tudok lépni a remote desktop cuccal, ilyenre gondoltam, persze biztonságos megoldást keresek.
-
bon
őstag
válasz
Theory66 #14051 üzenetére
Nálunk 30mb (igen 30mb) a diák kvóta (érettségi, vizsga, tanfolyam profilok 100mb-osak), tanár 1gb, ha indokolt pl. infó tanároknál ott 1gb-ot csak lazán kezeli a szerver, engedi további helyett is felhasználni. Nálunk minden a szerverre mentődig, asztal, dokumentum, letöltés mappa átirányítva a home könyvtárjukba. Így a kliens újra telepítésénél nem kell mentéssel foglalkozni, lehet gyalulni az egész gépet. kb 700 diák 60-70 tanár, 15-20 egyéb dolgozó. Régi kiszolgáló, dual xeon procis, 5gb ram, 4x72gb scsi raid5-ben hp ml350g4-es szerver. Most a hp a másodlagos és egy corei7-es procis 4gb ram-al felszerelt virtuális gép a fő kiszolgáló.
-
Theory66
aktív tag
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
Theory66 #14051 üzenetére
Ha sima 7200-es fos alap SATA vinyó akkor kerregni fog rendesen.
Roaming profil szerintem fölösleges, max irányítsd át a dokumentumokat meg az asztalt, plusz a home foldert csináld meg ahogy írtad, aztán elmegy.
Lemezkvótázással meg le tudod korlátozni hogy ki mennyi helyet tud felhasználni a szerveren. -
Theory66
aktív tag
válasz
Teejay83 #14048 üzenetére
Így értettem én is
Még egy kérdés, tudok beállítani limitet a felhasználóknak hogy mekkora legyen a tárhely amit felhasználhatnak? Pl diák profil 2-300 mega tanár 1 giga vezetőségi profil 50 giga/ felhasználó? Illetve mennyit célszerű minimum hagyni mert a szerverben csak 1 terra winyó van amin a win2012 is van. Diák kB 350 tanár 30 vezetőségi 3 profil lenne. Nem fogja agyonterhelni a szervert ha elindul róla 2 informatika terem plusz az irodások?
[link]
Ez a szerver Xeon procival 8 GB memóriával, AD DNS DHCP van csak rajta. -
pbalintka
csendes tag
válasz
pschio #14034 üzenetére
Én ezt szoktam használni linuxon, de van win verzió is és ingyenes:
Dia Diagram Editor -
Teejay83
tag
válasz
Theory66 #14047 üzenetére
Nem te hozol létre usert a home mappában hanem automatikusan létrejön az AD-ból és mindenki csak egy felcsatolt meghajtót lát amibe dolgozhat és más nem éri el, a Profile megosztás egy roaming profile ami azt jelenti,hogy ha ezt beállítod akkor a user adatok a szerveren tárolódnak és bármelyik gépre bejelentkezve eléri őket a megfelelő jogosultságokkal.
-
Theory66
aktív tag
válasz
Teejay83 #14038 üzenetére
Ha jól értelmeztem a videót, ezzel a módszerrel a Home mappába létrehozok minden felhasználónak a felhasználó nevével egy saját mappát amit másik felhasználók nem érnek el, és kapásból fel is mappeli neki a saját gépbe, a Profile mappába meg felszinkronizálja a dokumentumok zenék stb mappák tartalmát, vagy csak elérhetővé teszi őket ha be van kapcsolva a kliens, és a kliensen tárolódnak?
-
Van itt köztetek olyan aki üzemeltet olyan szervert ami Liferay portált futtat? Érdekes helyzet van itt nálunk. Kb 20 portlettel fut nálunk egy ilyen összesen kb 3000 regisztrált user, de a max terhelés csúcsidőben kb 1500-2000 lehet tippre. A lényeg, hogy most naponta ütemeztek egy restartot, mert enélkül 1 hét alatt kifekszik a rendszer...(Pontosan nem tudom ez mit jelent, talán lefagy) Mintha az lenne a gond, hogy kevés a memória. Érdekelne, hogy milyen hardveres követelményei lehetnek egy ilyesmi rendszernek?
-
Upo
addikt
válasz
Flowtation #14041 üzenetére
Student? Erről valami bővebbet? Ugye nem a software.informer.com-os letöltésre gondoltál? Egyébként ott is írják hogy Cisco Academy Account kell(ene) a letöltéséhez.
-
Upo
addikt
válasz
bzsolt99 #14037 üzenetére
A visio-t még meg lehet venni, de cisco packet tracer-hez hogy lehet legálisan hozzájutni? (tudom hogy fent van torrenten) Elvileg csak cisco akadémiák használhatják, nekik ingyen rendelkezésre áll. Annak idején futottunk köröket hogy meg lehet-e venni, de akkor nem lehetett. A vízfej meg úgy gondolta hogy nem lesz az iskolában cisco akadémia. Más legális elérésről tudtok?
-
Flowtation
őstag
válasz
Teejay83 #14038 üzenetére
Szia!
Köszi. Megoldottam, de azt hiszem bonyolultabban és nem is biztos, h jól (rendeltetésszerűen). A közös mappához hozzáfér a tanárok csoport, az egyéni mappákhoz meg csak külön-külön. Ez a két könyvtár pedig egy megosztott mappában van. Így amikor belépnek, a hálózaton látják a megosztott helyet, azon belül pedig a két mappát.
(nincs fájl szerver) -
Teejay83
tag
válasz
Flowtation #14032 üzenetére
Csinálj egy közös és egy home_folder megosztást külön a fájl szerveren és így mindenki csak a sajátját láthatja
-
pschio
őstag
Ti milyen programmal készítenétek hálózati rendszertervet (grafikusat)?
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #14031 üzenetére
lejárt a szerk. idő.
Mappa megosztásról szeretnék még kérdezni. Ha létrehozok egy mappát, mondjuk A és azon belül egy B-t is, akkor ha megosztom az A-t akkor ez öröklődik a B-re is és igy tovább? Ezután ha valakinek hozzférést adok A-hoz akkor B-hez is hozzáfér ugye? Ha csak azt akarom, hogy A megosztva, de csak a B-t lássa azt lehet? Arra gondolok, h van egy osztott nevű mappa, azon belül pedig a közös és user mappák. Megosztom a felső gyökér mappát, a biztonság fülön pedig a közöshöz adok hozzáférést a user csoportnak, az egyéni mappákhoz pedig csak külön-külön az egyes usereknek. És ha azt akarom h csak ezt a kettőt lássa a user, akkor mit kell tennem?
-
Flowtation
őstag
Értem. De az olyat, hogy kerülöd ki pl. mint egy program frissítés? Ahhoz is rg engedély kell, de én azt elkerülném, hogy jöjjenek egymás után, h frissiteni kellene az acrobatot...csak egy példa. Mondjuk az igaz, h én nem olyan rég vagyok itt, a laptopokat nem én telepítettem, szóval mindenféle helyi userek vannak rajtuk. Ha újra csinálom, biztos, h csak egy helyi rg lesz, plusz a tartományi és csak azt használhatják.
-
gaborbol
őstag
Lenne egy kerdesem exchange 2013-bol.
Atmozgattam az osszes usert a 2007-es szerverrol. Nezem ezzel a script-tel ,hogy kinek mikor csatlakozott a mobil eszkoze utoljara:
Megy is, lefut viszont az ido nem stimmel.
Egy csomo eszkoz van ami itt van ugyan ebben az idozonaban, az email szerveren is jo az ido, a dc-n is jo az ido azok is itt vannak ugyan ebben az idozonaban, de megis a sikeres szinkronizacio ideje, 4 oraval elottem jar. Mi okozzhatja ezt?
Probalok rakereseni, de nem talalok semmit.
-
bon
őstag
válasz
Flowtation #14027 üzenetére
Nálunk is így van, AD-t megszokták, azt meg, hogy a sulis laptopra nem telepíthetnek semmit az engedélyem nélkül szintén. Én nem zárkózok el dolgok telepítésétől, ha jogtiszta és indokolt. Pendrive-ot előszeretettel használjak nálunk is, hiába mondom, hogy nem biztonságos, mert nincs mentve, volt aki már megszívta.
-
Flowtation
őstag
Köszi, ez megvan, végül is hardveresen meg lehetett oldani, csak utána újra kellett húzni a wint, bár ez nem gond, semmi sem volt még rajta.
Ezen a belépős, plusz jelszós, dolgon még gondolkodom. Tudom én, hogy jobban lehet szabályozni tartományban, én is ezt preferálnám. De ezek tanárok.
Tudod, a laptopok nekik vannak adva, használatra, kifejezetten nincs tiltva, h mire használják. Szóval én megmondtam nekik, h igy nem garantálok semmit, ha baj van. Egyébként meg pendriveoznak...
hiába a közös meghajtó.
Le kéne tiltanom azt is. -
Szicskeee
tag
Sziasztok!
vMware alatt meg lehet oldani, hogy ha egy gepben 2 halokartya van akkor az 1iket teljesen odaadjam a virtual pc-nek?
Host gepen ne is latszodjon.Hasonloan mint az USB pendrivenal -
-
sanzi89
addikt
Az a baj, hogy nagyon gyenge az internet, ahol a DC-k vannak. Ha erre még rájönne kb 20-30 laptop VPN-nel, akkor nem tudom mi lenne...
Valami olyasmit kellene beállítani, hogy bizonyos forgalom menjen a VPN irányba, de ha emberünk Youtube videót akar nézni, akkor az meg menjen a saját internetén keresztül. Ja, és persze MS kompatibilis, ingyenes cuccot keresek. Ugyanitt örök élet, ingyen sörre is igény volna. -
sanzi89
addikt
Milyen mód van arra, hogy egy tartományba kötött gép tudjon valamilyen szinten kommunikálni a tartománnyal, ha nincs fizikailag hozzácsatlakozva a tartományi hálózathoz?
Gondolok itt arra, hogy van egy tartományi laptop, amit otthon használ emberünk. A Windows Update-ek, a program frissítések, stb. meg ugye a tartományon belül szóródnak széjjel, vagyis erre a gépre nem érvényesül, amíg otthon/máshol használja. Előfordulhat az, hogy fél, egy évig nem csatlakozik a gép a tartományi hálózathoz - de ha kapcsolódna is, akkor meg totál belassul, mert minden feltorlódott dolgot ekkor akar elintézni.
Valamilyen szelektív VPN szerű megoldás?Ötletem sincs, merre lehetne elindulni.
-
bon
őstag
válasz
Flowtation #14016 üzenetére
Raid 1-et csinálj a két 1TB-os winyóból.
-
bon
őstag
válasz
Flowtation #14017 üzenetére
A Rendszergazda a saját gépén dolgot felejtsd el. Ez volt az első dolog amit megszüntettem amikor a jelenlegi helyemre kerültem. Elején volt egy-két embertől pumpolás, de utána beletörődtek. Munkám meg nem nőt ezzel, mert ami kell a munkához fel van telepítve a gépen, neki más nem kelhet.
Tartományba léptetést is megcsinálnám, hasznos dolog. tanulják meg szépen az új felhasználó nevüket, jelszót meg úgyis maguknak adják. -
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #14016 üzenetére
előzőre:
Megoldottam hw-es RAID-el.De ha már itt vagyok, kérdeznék is újra. Azt szeretném megoldani, hogy legyen egy közös mappa amit mindenki lát, illetve egy személyes mappa, amit csak az adott felhasználó. Ezt úgy szeretném megoldani, hogy létrehozok egy alap tartományfelhasználó usert. Belépek vele a gépén (laptop - nincs tartományban, helyi felhasználóval) Ott felcsatolom a két mappát és ha máskor belép akkor látja a két mappát, ergo boldog.
Van egy D meghajtó, azon közös mappa és user mappák létrehozva. AD-ben a felhasználók létrehozva.
Hogy tudom megoldani, hogy egy felhasználó csakis és kizárólag a két szükséges mappához férjen hozzá, lehetőleg ne is lássa a fájlkezelőben csak ezt a kettőt?Meg lehet ezt igy oldani? Tehát a lényeg, hogy ne kelljen tartományba léptetni a gépet, mégis amikor itt használják legyenek megosztott mappáik. Nehéz nekik megtanulni még egy fn-jelszó párost, azért van ez. Meg lehet rg a saját laptopján, stb. Engem meg nem zaklatnak. Ergo én is boldog vagyok.
Elnézést ha kissé hülyén fogalmaztam meg.
Köszönettel! -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Raid-el kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Adott egy szerver, 2012 r2-vel. Két db 1 Tb-os lemez van benne. Friss telepítés, egy db C meghajtóm van, 100Gb, az R2 részére, a többi hely felhasználható. (annyi, hogy ha jól tudom a wsus-nak kell valamennyi a frissítések letöltéséhez, igaz ez? )
Mivel két lemez van, gondolom raid 0 vagy 1 lehetséges.
A lényeg, hogy a régi szerverről átkerülne egy mappa, ami meg lesz osztva, ebben felhasználói mappák és egy közös mappa van. Ennyit használunk jelenleg, más nem is nagyon kellene.Előre is köszi és légyszi szájbarágósan irjátok le ha lehet.
szerk:
az én tervem:
- az első lemez megmaradt helyén új kötet (D
- majd tükör hozzáadása, második lemez (mivel csak azt lehet)
- amit felteszek a D-re, az megtalálható a második lemezen isJól gondolom?
-
Snoop-y
veterán
válasz
MasterDeeJay #14010 üzenetére
Vagy legyen akkor egy wines megoldas ha mar van win2012 szerveretek
Workfolders, kliens oldalon ki lehet kenyszeriteni a titkositast gepzarolast akarmit es csak egy adott share-t lehet vele elerni.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
Gombinyó #14013 üzenetére
Milyen tanusítvány van a szerveren, (single name, SAN, vagy wildcard) egyezik-e a külső és belső tartománynév (kecskeestsabt.hu vs. mekk.local), a virtual directory-k hogy vannak beállítva, leginkább az internal és external url a lényeg.
Valamint az autodiscover SCP rekorodon keresztül megy-e (tartományba beléptetett gép) vagy más módon?
Ja, és Exchange 2013 CUxx? -
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Van tipp, hogy ezzel mit lehetne kezdeni?
Két héten belül kb harmadjára játssza ezt el az Outlook és megjelent egy másik gépen/másik felhasználónál is. A 150 kliensből eddig 2-nél jelentkezett.
A felhasználónév/jelszó hiába jó, nem fogadja el ez a hibaüzenet után. OWA működik.Eddig úgy oldottam meg, hogy újra hozzáadtam a profilt és utána jó lett viszont így harmadjára kezd kissé ciki lenni. Tanusítvány nyűge lehet?
Szerk.: Exchange 2013 - Outlook 2010
-
bzsolt99
tag
válasz
érdmes talán még a btsyncet is kiprobálni.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
Dropbox
-
Adott egy cég legyen "A", azon belül pár szerver. (winsrv 2012R2, 2008)
Van egy másik cég "B" akivel összedolgoznak és szeretnének adatokat cserélni (pl autocad fileok...). Email kizárva, túl nagyok a fileok. (winsrv 2008)Arra gondoltam hogy A céghez be vpn-ezik a B cég egy egy gépe majd eléri a hálózati meghajtójukat és másolgat amit akar. (A cégnek van fixipje, B-nek nincs és a netük is trágya)
Ehhez létrehoztam felhasználót A cégnél és egy megosztást. (VPN-t a win csinálja, de van mikrotik is)
A probléma az hogy hogyan tudom szabályozni azt hogy a B cég csak és kizárólag az egyik szerver egyetlen megadott megosztásához férhessen hozzá. Most úgy néz ki hogy hiába vettem ki a tartomány felhasználók csoportból és hoztam létre új csoportot külsősök néven, ugyan úgy látja a többi megosztás is (a többi megosztáson a felhasználókra van olvasási jog). Szóval hogyan tudok olyan jogot adni hogy csak és kizárólag azt a megosztást érje el és semmi mást?Vagy milyen más megoldást tudnátok ajánlatni? A lényeg hogy legyen egy közös tárterület amit mindkét fél lát.
Gondoltam még onedrive-ra is amit mindkét szerveren beállítok és oda vissza menne a szinkron adott megosztáson.
Vagy FTP? bár nem annyira kényelmes mint egy hálózati meghajtó. Vagy fel lehet-e húzni FTP-t a szerverükön és azt megosztani?
Minden ötlet érdekel! -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Hyper-V FT/HA cluster kiépítéséhez mire lesz még szükség Hyper-V-n kívül? SCVMM?
-
gaborbol
őstag
Exchange 2007 -> 2013 migralas. Nem csinaltam par eve, nezegetem a migracios guide-okat es mindenhol irjak,hogy a 2007 szerveren nevezzek at mindent legacy.domain.com-ra es kell cert is ami arra mutat majd.
Ha jol ertem akkor ez csak javaslat, de elnevezhetem en ezt akar minek is pl: rpc.domain.com, nincs "begetve" sehova, hogy a reginek legacy-nak kellene lennie.
rpc van a regi certen, van kulso A record is, egyszerubb lenne az elet, ha igy is menne.
DopeBob: Nalunk tobb helyen is van, de csak mentes tolok rajuk file szinten. Production-ba mi nem hasznalunk raid5-ot semmire sem csak raid 10-et. Ha gondolod tudok azert tesztelni parat.
-
Snoop-y
veterán
-
DopeBob
addikt
Aki syno-t használ:
mentésre használnám, iscsi-t szeretnék beállítani, de nagyon nincs meg a vágyott sebesség...
DSM 6.0
Első próba: blokk színtű iscsi - 4 lemez raid 5: írás, olvasás 30mb/s...
Második próba: csináltam egy raid 5 kötetet (btrfs) fájl színtű lun sebesség 60-80mb/s, de eléggé ingadozik.
Sima hálózati mappaképnt pedig 100+
Switch nincs, közvetlenül egy számítógépre van kötve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Könyvajánló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Akvarisztika
- Formula-1
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !