Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz choco01 #19599 üzenetére
A 4fps működhet, míg a buffer be nem telik.
A buffer pedig annak függvényében telik, hogy:
1) amekkora a buffer mérete
2) amekkora a tárolni kívánt képfájl mérete
3) amilyen gyorsan írni tudja a fájlt ki a bufferből a kártyára, miközben az új képek esnek be a bufferbeTehát "azonnal megmondom" recept nem nagyon van első ránézésre, hogy milyen sebességű kártyánál hány képet tudsz a maximum (esetünkben 4) fps-el ellőni, mielőtt kezdene lassulni betelt buffer miatt a sztori. Ehhez kell már egy kis matek.
Figy, ha tele vagy, vedd a gyorsabb karit. Nekem mindegy és Neked meg tudnod kell, mit veszel. A 4 fps tipikusan az a kategória már, ami az "alkalomadtán szükség lenne rá" -ra sem jó. Magyarul, nem sok mindenre jó, nekem is 4fps-es vázam van és más, mint egy 6-8 fps-es daragép (nem beszélve a 10+ fps-es varrógépekről) Igazi pillanatot 4 fps-el még nehéz hajszálpontosra elkapni, például egy medencébe ugró vizibalettos embert 4 fps-el lekapsz, nem biztos, hogy meglesz egyetlen képkockán az a pillanat ami kell Neked: vagy már csuklóig vízben lesz, vagy még egy tenyérnyit a víz felett, vagy ilyesmi, de pont nem ott, ahova Te akarod. 2:24 körülre gondolok..
Családi gyerekfutkározás-lövésre persze tökjó.
No, szerintem túltárgyaltuk. Vedd azt, amit jónak gondolsz és majd kiderül Számodra, jól döntöttél-e
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
válasz #40935168 #19598 üzenetére
Persze nem az lenne a célja, de azért ha alkalomadtán szükség lenne arra a 4fps-re akkor működhetne.
Amúgy 45 mb/s írási és olvasási is..két 8 gigásat vennék 4000 a 45-ös 7000 a 80-as.. lehet elég lenne a kisebb is..Szerk.: Igen a listán most láttam az edigital-t.
[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
törölt tag
válasz choco01 #19597 üzenetére
Mivel alapvetően nem egy sorozatlövő bajnok, feltételezhetően nem erre fogsz gyúrni és 16MP-hez bőven jó a 45-ös. Én nem feszülnék egy vadállat (drágább) kártyára. Azt azért tartsd szem előtt, hogy ezek olvasási sebességek (gondolom). Halál gagyi ne legyen a kari, ez a lényeg, de egy erős középkategória bőven jó hozzá.
Extrem Digital akkor, ők Nikon partnerek. 220volt-ot nem látom a listájukon (www.nikon.hu alapján), onnan nem biztos, hogy venném a vázat. (Obit simán).
-
choco01
addikt
válasz #40935168 #19596 üzenetére
Edigitaltól szoktam vásárolni, esetleg 220 volt de mindkét helyen szeptemberi beérkezés van, ami nem is baj..mert legkésőbb szeptember végéig szeretném, addig meg már csak lesz.
Néztem az SD kártyákat.. San Diskel jóba van ha jól értelmeztem, annyi kérdésem lenne ehhez kapcsolva hogy érdemes a 80mb/s-ra képes kártyát megvenni vagy nem lenne lassabb a 45 mb/s kategóriával sem?Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
törölt tag
válasz choco01 #19593 üzenetére
1. menj fel a Nikon.hu -ra es kutasd fel a hivatalos partnereket.
2. www.argep.hu es ar alapjan menj vegig ezeken, lesz geped par napon belul, hologramos leragasztott dobozban, korrekt garral. (Bolt 1 ev, Nikon +2. Ez osszesen 3 ev gar).
3. A keresovel ne torodj. Bele ne nezz egy FX-be mert elsirod Magad. Vedd az 5100-et es fotozz Kollegamnak ezt ajanlottam tavaly nyaron, 18-105, nyaralashoz, tanulni stb.. imadjak, a felesege is es o is ra vannak fuggve
-
choco01
addikt
válasz BigBlackDog #19594 üzenetére
MediaMarkt aréna lenne jó (1-1,5 óra utazással) de egyiknél sem írja hogy lenne ott raktáron..
[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
choco01
addikt
válasz BigBlackDog #19592 üzenetére
Az a baj hogy én mindkét gépet kevés helyen látom raktáron, főleg ott nincs ahol nekem jó lenne ..
Értem mire gondolsz, de gondolom használható mivel veled együtt még sokan használják..Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
BigBlackDog
veterán
válasz choco01 #19591 üzenetére
Szerintem igen, jobb ez így. Én meg vagyok elégedve a D5100-el. A keresővel kapcsolatban: ez az első tükrös gépem, én ezen "nőttem fel". Tartósabban csak ezt használtam és bőven használható ez is szerintem. Persze vannak jobbak, fényerősebbek is. Érdemes kipróbálni vásárlás előtt, ha van lehetőséged rá, így legalább kapsz egy képet, hogy mennyivel jobb/rosszabb a D5100 keresője a többi géphez képest.
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
Értem, akkor ez nem szempont, köszönöm.
BigBlackDog : És megvagy vele elégedve, utólag is így döntöttél volna?Úgy érted hogy az 5100-nak nem elég jó a keresője?
Egyébként egy picivel még nagyobb is 5100 szenzora (APS-C 23.6x15.6mm vs APS-C 23.2x15.4mm) nem?[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz choco01 #19587 üzenetére
Én is még anno a D3200 és a D5100 között vacilláltam. Végül D5100 lett. 3 év garanciával van még raktáron nem egy helyen. (pl.: Artwork, Mediker, Fotoplus, Tripont)
Ami miatt a D5100-et választottam azok a következő dolgok voltak:
- Ugyanakkora érzékelő, kisebb felbontás, kevesebb zaj
- Automatikus sorozat (pl. HDR-hez)
- Számomra kényelmesebb fogása volt a váznak
- Akkor még egy kicsivel alacsonyabb ár
A kihajtható kijelző a vásárláskor még nem érdekelt, aztán élesben való használat közben már nem egyszer jött jól, hogy nem kellett az avart tíz centiről szaglásznom.
Amiben a D3200 jobb és talán számít is, hogy nem egy fekete lyuk a keresőnek becézett része. Persze ez csak a saját véleményem.[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
válasz #40935168 #19586 üzenetére
Igazából ahol még találtam raktáron 1 év garit írnak, de inkább a szoftveres támogatásra gondoltam..
Így összesítve akkor azt beleszámolva hogy egy régebbi gépről van szó még így jobban jönnék ki mint az újabb d3200-vel, ha jól gondolom..Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
törölt tag
válasz choco01 #19585 üzenetére
Ha hivatalos Nikon forgalmazótól veszed, akkor a 3 év gar él rá (és érvényesíteni tudod rendesen), milyen egyéb támogatásra gondolsz ? Firmware már nemigen frissül rá, max 1-2 új obi miatt TALÁN, pl. 400 fix 2.8-ból kijön a II-es verzió és ilyenek szóval érdemben nem változik már semmi rajta.
Nem tudom, támogatás alatt mit értesz, de az F bajonett sem holnap fog kimenni a divatból.. a gar pedig gar, él, kész, akkor is, ha a Nikon abbahagyja a gyártását egy váznak. Szóval vehető és használható, amíg csak polcon van.
A két gép gyakorlagilag eléggé ugyanaz belül amúgy. 4 fps-el lő mindkettő (4 kép/mp), ugyanaz az AF rendszer, stb.. ISO-ban jobb az 5100 (ahogy a dpreview összehasonlítás is sugallta). Szerintem ügyesebb gép az 5100, a kihajtható kijelző pedig aranyat ér, akár csillagokat fotózol állványon felfele néző gép esetén, akár varangyot makrózol egy pocsolya közepén talajmagasságból.. vagy koncerten a tömeg feje felett ellőni vele.. sokmindenre nagyon jó
-
choco01
addikt
válasz #40935168 #19584 üzenetére
Igen azt néztem én is..szóval akkor így hogy kisebb a felbontás lassabbnak nem kéne lennie nem?
Igazából ha ez azt a +25 ezret megéri akkor nincs akadálya..
Mennyire kell attól tartani hogy lassan kimegy és már nem nagyon lesz rá támogatás?Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
törölt tag
válasz choco01 #19583 üzenetére
Zajban jobb a dpreview tesztben az 5100, míg DxO Mark szenzorösszehasonlításon durván ugyanaz. Aminek mostanában nem feltétlen hiszek, úgyhogy szerintem semmi szégyenkeznivalója. Meg az Expeed3 a több MP miatt is kellhetett, több adatot dolgoz fel... Szóval jó az 5100 hiába nem mai csirke, klassz gép. De majd hallgass meg mást is... én ezt venném.
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
válasz #40935168 #19582 üzenetére
Igen nem is lenne szükségem a 24mp-re.. szóval ez nem lenne hátrány, meg egy darabig úgy is kit obival menne.
Az esetleg hogy ugye egy régebbi darab a 5100, ez nem tudom emnnyire hátrány.. néztem hogy expeed 2 van benne míg a 3200 expeed 3(nem tudom ez mennyire valós különbséget ad, vagy inkább csak marketing jellegű dolog..)Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
törölt tag
válasz choco01 #19579 üzenetére
Jövök az uncsi slágerdumával: D5100-et vennék inkább. 16 MP, de valamivel jobb fogás (persze ez sem egy óriás, de jobb sztem), kihajtható kijelző és D7000-es szenzor benne. A meg mán jó.
A megnövelt pixelszám vs. zaj-hoz: van benne valami, igen. Sztem 24MP APS-C-re sok, fullframe-re jó arany középút. APS-C-re a 16 MP is már nagyjából határeset (de még elfogadható).
Egy összehasonlítás gyorsan: [link]
A D5100 kb. annyi mint a D3200 árban és még kapható szintén. Én 5100-eznék.
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
válasz alba-regia #19580 üzenetére
Nem-nem.. érdekel a fotózás régen használt dslr-t.. most egy ideig bridgel csináltam, csak már "szűkül előttem az út"
Ezért váltanék vissza..
Viszont napi szinten lenne használva, és nem tudom hogy egy belépő hogy bírná.. mert maximum obit vennék egy ideig majd rá.. ezért gondolkoztam hogy a 5100 valamivel strapabíróbb-e.. de ha azt mondod bírná ez is én csak örülök..
Ez a 24 megapixeles magasabb zajos dologról valami vélemény?Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
choco01
addikt
Sziasztok!
Szerintetek D3200 18-105 obival megfelelne kezdetben hobbi természetfotózáshoz, esetleg személyi fotózáshoz(természetesen csak alap szinteken)..esetleg néha rendezvényeken, vagy eseményeken lévő használathoz?Szerk.: Pár helyen láttam ezt hogy növelt pixelszám miatt zajosabb/rosszabb a képminőség.. ez alátámasztható?Aki esetleg ilyet használ mit mond ezzel kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #19575 üzenetére
És valóban.
Amilyen undorítóan kényelmetlen PS alatt egy szimpla EXIF-et, vagy akár csak expó , iso stb. alapadatokat megnézni (nonszensz), annyira hasznos ezt így látni:
<rdf:Description rdf:about=""
xmlns:aux="http://ns.adobe.com/exif/1.0/aux/">
<aux:SerialNumber>6013xxx</aux:SerialNumber>
<aux:LensInfo>240/10 700/10 28/10 28/10</aux:LensInfo>
<aux:Lens>24.0-70.0 mm f/2.8</aux:Lens>
<aux:LensID>254</aux:LensID>
<aux:ImageNumber>32153</aux:ImageNumber>
<aux:ApproximateFocusDistance>141/10</aux:ApproximateFocusDistance>
</rdf:Description>A serial is benne (x nélkül). És a shutter count is stimmel, kb. 30-ezer körül voltam az utolsó mérésnél.
Thx.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz alba-regia #19574 üzenetére
ja ja így értem!
Valóban a vevő dönti el szerviz, vagy üzlet és sokakanak mesze van a Fóti út, szóval érthető.
Párkányból is ezek szerint ide hozzák a garis nikonokat. Nem tudom mi van még közel (olyan sok nikon szerviz nincs), de ahogy itt olvasgattam a fórumon lehet a németekkel jobban járnának az ottani vásárlók... -
BigBlackDog
veterán
-
alba-regia
aktív tag
válasz Throme #19570 üzenetére
Nem gondolnám, hogy harcosabban képviselnék az érdekeimet. Itt arra gondoltam, hogy a jótállás évében vissza lehet vinni a terméket a kereskedőhöz. Garanciális problémám még nem volt velük, minden más viszont eddig gördülékenyen működött.
Ezzel szemben pl. Extreme Digitalnál adtam már le Apple terméket garanciális javításra. Na, ők nem képviselték az érdekemet, de utána mégis kénytelenek lettek úgy tenni.
Nekem Székesfehérvárról majdnem mindegy, hogy Bp-re vagy Párkányba megyek időben, km-ben. Max annyi, hogy ha lehet a Bp-et inkább kihagyom
Jótállási időn túl meg természetesen a legközelebbi szerviz Bp-en van. 3 évig nálam a vázak nincsenek meg. Eladáskor meg a kiegészítő garancia nem jelent akkora összeget, mint vásárláskor az ár különbözete.
5-htp: Jól gondolom, hogy a MM a hitel miatt van "versenyben"?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
1. Ha nagyon háklisan az érdekel, használt-e a gép, vigyél egy kis laptopot mobil nettel, de lőni nemigen engednek sehol sem a géppel, hogy megnézd az expószámot egy képfájlból - hiszen a következő tulajnak szintén nulla expós gépet kell eladni és ő is jogosan várhatja el ugyanezt.
2. Ha külsérelmi nyom nincs, a helyszínen megveheted a gépet és ott azonnal már lősz is vele és shutter count , megnézed, hány expós. Ha az első képre 1-et mutat, akkor nullával vetted, tehát minden zsír. Ha az első kezedben lévő katt-ra nem 1-et mutat, vágd hozzá az eladó fejéhez és kérd a másik, polcon lévő ugyanolyan vázat, vagy a pénzt vissza azonnal és hagyd őket ott.
3. Objektívnél a 18-105-ökkel nem szokott gond lenni, de az külön fejezetet érdemel, mit kell nézni egy obin, főleg, ha kezdő vagy a DSLR világban (ami nem gond, csak tény). Ha ennyire nagyon számít a dolog, én a helyedben vinnék magammal egy tapasztaltabb segítséget a vételhez.
4. MM-ban sem az árak nem túl jók, sem az ilyen kipróbálási lehetőségek. Vázat nyilván nem próbál ki az ember, de obit például a 220-ban minden további nélkül engednek (főleg, ha látják, hogy nem egy atom dilettáns a vevő és nem úgy nézel ki a mocskos kopott szakadt deszkás cuccodban, mint aki gyorsan elszalad vele).
-
Throme
veterán
... ha már szénné szerkesztettem az előző hsz-em... inkább külön reagálok erre.
Szvsz ahol nem engedik kipróbálni a cuccost és nem netes rendelés, hanem a 3 napos cseregari él, ott nem biztos, hogy vásárolnék...
Megtekintéskor legalább egy sérülést nem kell magyarázni, csak annyit mondasz, hogy kérsz egy másikat, vagy pá pá.
Ha hazavitted és ott derül ki, akkor az üzlet jóindulatán múlik. Ez utóbbi kiszolgáltatottá tesz. -
Throme
veterán
válasz alba-regia #19562 üzenetére
szerk: 220v -nak az inkompetens szerviz szolgáltatja a kiskapukat
Hát nem tudom a párkányiak mennyivel harcosabban képviselik az érdeked, mint te magad....
Abban az esetben ha a szervizben azt írják egy bizonyos hiba esetén a munkalapra, hogy a hiba nem tapasztalható, akkor a párkányiak - ettől függetlenül - becserélik a hibás terméket, vagy visszaadják az árát?
Ha igen lehet náluk vásárolok legözelebb[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
5-htp
tag
válasz aleister #19560 üzenetére
Köszönöm a választ! A videós képességei viszont jobbak mint a 3200-nak. Mondjuk nem tudom,hogy ez valóban megér -e annyi felárat. Tudom,hogy egy dslr nem videó kamera,de én szeretném ezt a funkcióját is használni. Ha legalább össze tudnám hasonlítani ,hogy a 30fps és a 60fps között látható-e egyáltalán a különbség akkor ennek alapján venném.
-
5-htp
tag
válasz alba-regia #19557 üzenetére
Köszönöm a választ! Az MM-ből venném. Ott azt mondták,hogy az üzletben nem próbálhatom ki. Nem használtam még tükrös gépet ,ezért nem tudom,hogy milyen esetleges hibák fordulhatnak elő.
-
veterán
válasz aleister #19563 üzenetére
Én akkor láttam ilyen hibaüzit D40-nel, amikor necces megvilágítások között lőttem a referenciát. A váz még elfogadta, de az NX2 már sírt miatta...
(Egyébként ha verőfényes tiszta égboltra lősz ugyanilyen beállításokkal, csak nyilván a legközelebbre fókuszálva, nekem az is működni szokott.)
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
veterán
Pár gyors kérdés:
- amelyik váz tud automatikus CA/torzítás-korrekciót, az csak Nikon lencsékre vonatkozik, ugye? (Tehát 3rd party lencsékkel marad a LR vagy DxO modulok által nyújtott támogatás, nem?)
- és ez a korrekció csak JPEG-re vonatkozik, vagy már a NEF-t eleve úgy menti el? (Előbbi tűnik logikusnak, de utóbbi kényelmesebb lenne...)
- stepdown adapterek használata a gyakorlatban mennyire problémás? Ha mondjuk veszek egy 77-es polárt és mindegyik lencsén rajtahagyom a megfelelő adaptert, akkor azt lehet csereberélgetni? Nyilván nem ész nélkül - hasraütésés alapon mondjuk számoljunk heti 3-5 átpakolással, az csak nem fogja túl hamar szétnyírni a menetet, gondolom...?
Kösz előre is.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
aleister
veterán
válasz #65675776 #19561 üzenetére
A vázon a legfrissebb fw van?
NX 2 verzió a legújabb?Arra tudok gondolni, hogy változtattak időközben az ndf formátumon, és a szoftver ebben az új formában várja, míg a kamera fw-je a régiben állítja elő.
De ez csak egy feltételezés.Egyébként ezekkel a beállításokkal csináltad a képet:
Image quality: NEF (RAW)
Sensitivity: minimum setting
Exposure mode: aperture-priority auto (A)
Aperture: minimum aperture (largest f-number)
Focus mode: manual focus (M) set to infinity
When a zoom lens is used: set to Tele+ tárgytávolság kb 10 centi, lehetőleg nagy fehér, összefüggő felület
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
alba-regia
aktív tag
válasz ssgt1981 #19559 üzenetére
Az általad is említett okokból nem szoktam ragaszkodni a 3 év magyar garanciához, ha jóval olcsóbban, 1 év szavatossággal beszerezhető.
220Volt tudomásom szerint a fotós eszközök jelentős részét Németországból hozza. Az Exportshop is ugyanezt a garancialevelet adja, ami nálunk is egy évig érvényes. Személy szerint szavatossági probléma esetén inkább visszaviszem Párkányba, mint hogy Bp-en keveregjek és alkudozzak a szervizzel.
Nyilván, akinek fontos a 3 év, inkább a Nikon magyarországi forgalmazóján keresztül vásárolja. De én sem bízom benne, hogy egy-egy jelentősebb garanciális probléma esetén nem keresnék a kiskapukat.
-
aleister
veterán
válasz #65675776 #19553 üzenetére
Hm. Ilyennel még nem találkoztam. Milyen vázról van pontosan szó?
Esetleg érdemes lehet a supportot felkeresni a hibával.(#19554) 5-htp
Úgy emlékszem, hogy nem sok különbség van a D3200 és 3300 között. Szvsz nem éri meg a kb 25%-os felárat. Sőt! Az AA szűrő hiánya inkább visszalépés.
Esetlegesen érdemes lenne átgondolni a korábbi modell beszerzését, és a felszabaduló összeget más tartozékra költeni.Miért tetted offba a kérdésed? Teljesen ide illik.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
ssgt1981
senior tag
válasz Throme #19558 üzenetére
A magyarországi garanciaérvényesítés egyébként is egy vicc szerintem. Kb egy évvel ezelőtt volt egy Canon gépem, ami valamitől tönkrement. Garanciaidőn belül voltam ezért vissza vittem a boltba, kb 2 hetes huza-vona után azt a választ kaptam, hogy nem rendeltetésszerűen használtam a gépet ezért nem javítják meg garanciálisan. Kb 2 hónappal később a cégem kiküldött az usa-ba. Gondoltam visszem a gépet bizva a világgaranciában. Elvittem a gépet New Yorkban egy canon boltba. Előadtam a problémámat az eledó az általam bevitt gépet mindenfajta vizsgálat nélkül bedobta egy selejt felíratú dobozba én pedig kaptam egy zsír új gépet.
-
Throme
veterán
válasz alba-regia #19557 üzenetére
Szvsz manapság célszerűbb neten rendelni (még ha az üzletben is vesz át) mert igaz a 3 nap, de az csak a tényleg rossz termékre vonatkozik.
Én pl eslő váznál kapásból pixelhibába futottam. Próbáltam a 3 napos csere garit érvényesíteni, de itt is él az a bizonyos pixel szám ami alatt nam cserélik. Az ok, hogy a Fóti úton hamar megoldják ezt a problémát, de azt már a vevőnek kell intézni (ill., a boltra is lehet bízni a dolgot, de az valamivel tovább tart). Valakinek ez nem gond, valakinek viszont igen.A bontatlan csomagolás nem mindig adott. Azt se tartom biztosnak, hogy visszavitt terméket kap a vevő, bár erre egyere nagyobb az esély.
Üzletben presze ki lehet próbálni a portékát, egy obinál azonban benne van a pakliban, hogy nem derül ki azonnal egy optikai hiba (pl egy enyhe decenter valamelyik fókusztávon). Ezt nem biztos, hogy minden üzlet 3 napon belül cseréli.
Az itthoni szerviz pedig nem mindenható (tapasztalat). -
alba-regia
aktív tag
A szerkesztési időm lejárt...
A Nikon dobozok le vannak ragasztva. Ha korábban eladottat kapnál, azt ez alapján észreveszed. Általában nem szokott velük gond lenni. A boltban elsősorban max. fizikai sérülést tudsz keresni a vázon és az obin, ami nem valószínű, hogy lesz. Ezeknél az obiknál az AF-fel sem szokott probléma lenni.
Korábban már itt írták, hogy jónéhány kereskedő 3 év magyar jótállással forgalmazza. Érdemes esetleg náluk vásárolni. Ha ez nem szempont, máshol jóval olcsóbban is van, általában 1 év magyar jótállással.
-
Brumi
senior tag
válasz ssgt1981 #19550 üzenetére
Abban a verzióban (régi symbianos Nokia), amit én használok be kell tölteni egy rögzített útvonalat, majd export és gpx-ként kell menteni. Ezt lemented a gépedre és a View NX 2 ingyenes Nikon progiban össze kell fésülni a képekkel. Idő alapján fogja hozzárendelni a pozíciót, ezért fontos, hogy a fényképező és a telefon órája jól legyen beállítva.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
5-htp
tag
Sziasztok fórumtársaim!
Szeretnék vásárolni egy új Nikon D3300-at 18-105 obival. Szeretném tőletek megkérdezni,hogy ha megvettem mit nézzek meg rajta ,hogy kiderüljön a gyártási hiba ha esetleg pont egy rosszat fogtam ki?Vagy esetleg már egy valaki által visszavitt és újra eladott gépet kapok. Meg lehet-e nézni,hogy hány expo van a gépben?
Köszönöm. -
Rav3n02
senior tag
Sziasztok,
van egy nem mai Metz 32-z2 es vakunk ami a régi D50-esen tökéletesen működik. Gondolom, ha rárakjuk a D7000-re azon sem lesz semmi probléma, a talpfeszültség azonos nem?
Köszi,
R -
Brumi
senior tag
válasz ssgt1981 #19547 üzenetére
Ha van okostelefonod, akkor letölthetsz egy GPS tracker szoftvert amivel folyamatosan felveszed az útvonalat, amerre jársz. Ha a telefon és a fényképező óráját összehangolod, akkor a telefonból letöltött fájlt a View simán összefésüli a fényképekkel (de utólag is megoldható, ha csúszás van a kettő között). Nekem ez bevált, és 0 Ft volt a befektetés. Egy 1000 éves Nokia C7 telefonnal csináltam a Tracklogot (Sports Tracker ingyenes szoftverrel).
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
spanyoll
addikt
válasz ssgt1981 #19547 üzenetére
Ez csak kábel, azt remélem tudod.
A GPS jeladót külön meg attól függ. Ha fontos neked a gps adat a képekhez akkor igen, ha nem akkor nem. Ezt csak te tudod eldönteni
De a GPS jeladó kicsit drágább lesz mint a kábel@t_a_m_a_s: Passz, csak sejtéseim vannak, de utánanézek majd. Jó gumival tippre 100asért mehet. Rosszal meg passz.
[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
ssgt1981
senior tag
Szerintetek van értelme ilyet venni: [link]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz spanyoll #19544 üzenetére
Mennyiért tudod eladni így ahogy van, és mennyiért újragumizva? Van közte 25K? Ha igen, akkor csiáltasd meg rendesen, ha nem, akkor hagyd így.
Szvsz a gyári és az utángyártott és házilag kókányolt megoldás közti 15K pénz azért nem szabadna, hogy akkora érvágás legyen, hamár a fotózás az ember hobbija... Én biztos a gyári megoldást választanám.
Holnap majd jól beletépünk...
-
spanyoll
addikt
válasz BigBlackDog #19540 üzenetére
Ha már rendelek akkor egy teljes pakkot, amiben benne van minden, mert gondolom eladó és eladó között is változik a konkrét termék minősége, aztán ha ki is fogok egy jó vagy rossz darabot, akkor még simán lehet, hogy xy emberkénél ami van az már jobb/rosszabb.
-
Dare2Live
félisten
-
kabi79
csendes tag
Sziasztok,
D3200-es vázhoz szeretnék makró fotózáshoz obit venni. A Nikon AF-S 40mm f/2.8G DX Micro obinál tudtok jobbat mondani hasonló árkategóriában?
Köszi: Gábor
-
spanyoll
addikt
Persze, hogy nem nagy összeg, ha hosszútávra tervezek és megtartanám másodgépnek majd mondjuk, de ha el akarom adni, akkor már rögtön nem mindegy, hogy mennyit szánok rá. Meg az sem mindegy, hogy milyen gumival adom el. Nem vagyok az a fajta, aki na hú berendeli ebayről a third partyt ami szar, felrakja aztán gyorsan eladja, mielőtt még leesik. Max akkor adom el úgy, ha az tényleg jó és nem hullik le róla.
Eladnám egy 100asért mondjuk 120ért van d7k és rögtön beljebb vagyok egy kicsit. Aztán az maradtat másodgépnek ha egyszer FF-re váltok. Kivéve ha az első körben lesz és 5d lesz inkább"Super perfundo on the early eve of your day."
-
gab.m
senior tag
válasz spanyoll #19534 üzenetére
25 ezer nem annyira borzasztó összeg, ha több évre nézed, én inkább szervízbe vinném...
A D700am pedig nyugodtan megvehető, nem ő az igásló, hanem a D3 D700 backupként és másodvázként funkcionál, asszem nemrég lépte csak át a 30 ezer expót.-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
spanyoll
addikt
Eladó úgyis rám akarja sózni majd. Olyat kéne keresnem aki cserélt már ilyen gumit és azóta használja is. Kalocsay is azt mondta (bírom nagyon, de hát neki is pénz a pénz), hogy az ebayes silány minőség és ő OEM-t tesz fel, azért kerül ennyibe. Egyik pajtim gép amikor nála járt más okból és meglátta az ebayes gumit, akkor megkérdezte, hogy ez melyik verzió, és amikor mondták, hogy amelyiken alapból van ragasztó, akkor mondta, hogy az még a jobb. Tehát ki tudja, lehet, hogy jó, lehet, hogy nem
Amúgy FF is bennem van erősen, de 5d nem mai gép sem szenzorilag sem semmilyen téren, másrészt meg ha veszek d700-t akkor biztos nem a te igáslovad amit melóra használsz, hanem pista bácsi hobbista gépét amiben csücsül 20k expo 10 év után"Super perfundo on the early eve of your day."
-
gab.m
senior tag
válasz spanyoll #19532 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy milyen annak a guminak a minősége. Simán elképzelhető, hogy ugyanolyan mint amit a szervízbe raknak fel, de tényleg lehet az is, hogy két hónap után kuka. Kérdezz rá az eladónál, hogy ha sok ilyet eladott, csak nem fog átverni...
Zizeg a fullframe kisördög, mi? Ha kijön a D750 (ÉS NEM B*SSZÁK EL SEMMIVEL), akkor lesz egy jó állapotú D700am jó áron eladó-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
spanyoll
addikt
A teljes gumizás 5-7K, azokhoz ha jól láttam nincs ragasztó, de rendelek azt is, max 1K lehet, a csatiajtó meg 1-2K, tehát az egész meglenne egy 10-esből...
A kérdés, hogy leesik-e két hónap alatt vagy kibír akár egy évet és akkor már spórolok az OEM-en.
Főleg, hogy még mindig zizeg a fülemben a váltás vagy d7k-ra vagy 5d-re (hiába beszéltük, hogy egy d7k csere nem biztos, hogy adna annyi pluszt, sőt), így meg ahogy van most erősen nyomott áron tudnám csak eladni.[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
~25rongy egy full gumicsere a d300amon
Nikonék is ennyit mondatk meg Kalocsay úr is. Már csak azt kéne kiderítenem (remélem ti tudtok segíteni), hogy mennyire érdemes ebayről megoldani ezt a történetet. Onnan ugyebár olcsóbb lenne, megcsinálni pedig én is meg tudom, csak a kérdés ugye az, hogy azok az utángyártott gumik mennyivel rosszabbak mint a gyári?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
matyi012345
őstag
válasz #40935168 #19528 üzenetére
Szerintem is túl van misztifikálva. Valójában nem a szenzor kerül tisztításra, hanem az előtte lévő szűrőrendszer ami lényegében egy darab üveg. Jó, ha az ember megkarcolja akkor gáz de ahhoz masszívan el kell bénázni a dolgot. Én is az összes gépemet itthon tisztítom amúgy, sosem volt gondom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz t_a_m_a_s #19527 üzenetére
Sztem probald ki nyugodtan. En a furdoszobai csap feletti halogen spot izzo fenyenel pucolom kb evente 2x, es egy bizonyos szogben tartva a felulet ahogy vegigcsillan, nagyon jol latszik a legpicibb mikrokosz is, por, szosz, egyeb. Eleinte nem, de ma mar a sarkokat is tisztara tudom pucolni. Lenspen Sensorklear baba cucc, ugyesen lehet vele dolozni. Meg annyira azert nem nagy dolog ez, tulmisztifikalt kicsit es sok a felelem benne.. sztem odafigyelessel szepen tisztithato makulatlanra. Mondom ezt ugy, hogy f22 pixelszinten tiszta nalam a sarkokban is, ha odafigyelek.
Ami nagyobb bibi az a tukor maga. A tukorrol a port lekapni annyira nem egyszeru mar, foleg nem a hatoldalarol, ami ugyanugy a szenzor elott mozog es csinalja expokor a legmozgast. Sztem a por szamottevo resze a zarszerkezetrol (tukor, akna stb) kerul a szenzorra, nem is direktben kintrol. Mindig total ki kell fujni a szenzor kornyeket is, mielott tisztitod.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz lmaresz #19519 üzenetére
Nekem optiformos a vázam (a régi, D40 is hivatalos helyről volt). Bepötyörészték a sorozatszámot a gépbe, és náluk meg is jelent asszem, hogy hol vettem, mikor, stb. A D40-et meg még egy nyílt napon regisztrálták hasonlóan. Az most havernál szolgál, pár hónapja voltunk a Fóti úton, nekünk ingyen tisztították.
Ahogy előttem is írta Necro, a pecsétes-hologramos hivatalos Nikon garijegy a lényeg.
Ámbárhabárnohadeviszont én úgy vagyok vele, hogy évente egyszer 3800-at is megérne, hogy normálisan, szakszervizben ki legyen pucolva, mert én otthon neki nem állok, nem vagyok annyira bátor.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz kilozsul #19524 üzenetére
Kérdezd meg adnak e pecsétes garilevelet. Az én D7100-am is 220volt-os, bár használtan vettem, de kaptam garilevelet.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Freddy76
addikt
Tudtommal a Nikon Magyarországon keresztül importált gépek szenzorát csak a Nikon szervíz tisztítja ingyen, nem az a bolt, ahol vetted. Tehát hiába veszed a 220 voltban "tiszta" importban, a Fóti úton, vagy Nikon napon tisztítják ingyen.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Real_Necro
veterán
válasz lmaresz #19521 üzenetére
Gondolom onnan, hogy fizetned kellett...
Kaptál nikon kft pecsétes garilevelet a vázhoz?
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Larry303
addikt
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz BigBlackDog #19513 üzenetére
Hivatalos forgalmazónál vásárolt gép esetén ingyenes, gari idő lejárta után is.
-
matyi012345
őstag
válasz Eszterrr #19511 üzenetére
Nekem volt 5100-asom, nem volt semmi működési baja. Pár apró hülyeséget nem szerettem benne, pl a programozható gomb közel esett a beépített vaku felcsapógombjához, nem tudtam Kelvin fokot megadni. Ezen kívül jó volt. De objektívekkel rendesen meg kell etetni, egy olcsó zoomobit körberöhög az a szenzor.
-
Eszterrr
csendes tag
d5100-aknak van valami gyári hibájuk vagy úgy alapból a nikonoknak?
-
Byk01
őstag
válasz Eszterrr #19507 üzenetére
Egyrészt könnyebb eladni, ha két év múlva váltanál, hogy van még egy év garancia rá.
Másrészt egy időben volt olyan akciója a Nikon Magyarországnak, hogy a rajtuk, mint hivatalos magyarországi forgalmazón keresztül vásárolt gépek szenzorát ingyen tisztítják a Fóti úton. Ez nem tudom, él-e még."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
csacsi77
senior tag
válasz Eszterrr #19507 üzenetére
Ezt már csak neked kell eldönteni, hogy megéri-e a plusz két év garancia a többletet. Sosem baj, ha a 3 év biztonsága a hátad mögött van, bár sokaknak volt már rossz tapasztalata a Canon- és a Nikon szervizekről is (másoknak meg jó).
Nekem már elég sok tükörreflexes gép megfordult a kezemben, eddig egy romlott el, de szerencsére még garanciaidőn belül, így kérhettem a szervizt, majd a levásárlást.Öreg fater megoldja!!!!
-
LimaBravo69
tag
Nikonrumours az új Nikonról - D750
Hátha érdekel valakit
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
Real_Necro
veterán
-
törölt tag
Az image dust-off referenciafotóknak milyen kritériumokat kell teljesítenie, hogy a CaptureNX2/D el is fogadja őket? Most mindre azt írják, hogy
-
csacsi77
senior tag
válasz Eszterrr #19500 üzenetére
Garancia mindenhol van, csak a 3 év nem mindegy.
Itt találod.De a budapesti legnagyobbak:
Pálvölgyi-Fotó Kft.
Váci út 1, 1062 Budapest
1.38 kmDigitcam Kft.
Kálmán Imre utca 21., 1054 Budapest
2.04 kmOptika-Camera Kft
Bajcsy-Zs. út 20, 1051 Budapest
2.5 kmAxico Kft.
Dohány u. 67., 1074 Budapest
2.62 kmTripont Kft
Reitter Ferenc utca 132/J, 1133 Budapest
2.66 kmExtreme Digital
Erzsébert krt.15., 1073 Budapest
2.68 kmExtreme Digital
Erzsébet krt.15., 1073 Budapest
2.68 kmPFD Kft.
Lövőház u.2., 1024 Budapest
3.35 kmExtreme Digital
Lövőház u.2., 1024 Budapest
3.4 kmArtwork Photo Kft.
Ostrom utca 6, 1015 Budapest
Öreg fater megoldja!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- Viccrovat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest