- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
2008ban volt 160-170ft az USD. Most 230-240ft az USD.
Emlékszem vmi 280Ft volt a benya literje.
-
törölt tag
válasz
Real_Necro #20998 üzenetére
Én meg lehet nézek egy 85 1.8D-t
- ez ugyanis nem shiftes.
Tudom már, miért volt annyira mocsokul karcos az 50 1.8D-m is anno... (az sem shiftelget).
-
Colonel993
senior tag
Akkor tehát én vagyok spúr
Annyi bizodalmam van a dologba, hogy a Nikkor üvegek minőséget képviselnek... és ezt áruk nem véletlen mutatja is (és persze itt most nem a 80-200, 70-200 VR I 70-200 VR II hájp különbözeteket értem)Valakinek nincs fölöslegesen elfekvőben itt Budapesten egy M42-es lencse nélküli adaptere? /Aka; darab fém/
Én meg így utólag is köszönöm a segítséget, kinek így... kinek úgy...
28-70 -es Tokina-ból végül tényleg nem lett semmi, bár lelehetett volna írni úgy is; Hogy optikaliag szar... nagyobb felbontású (12+mpx) szenzort nem tud kiszolgálni)
Bár 4-5.6 on már élesedik... de DX-en erre már egy kitobi is jó. -
aleister
veterán
válasz
Colonel993 #20988 üzenetére
30 a D középára. Ha patika állapotban van, reális lehet a 35, ha meg nagyobb karc van rajta, akkor a 25. M3ss is ekörül árulta a kicsit csorba példányát.
Ettől még láthattad 20-ért. Meg kell ilyenkor venni.
-
Digger
senior tag
válasz
Colonel993 #20988 üzenetére
Én talán 28-ért láttam legolcsóbban meghirdetve!
Aztán, hogy mennyiért kötöttek üzletet?
Én, úgy 6 hónapja 35-ért vettem a D-t. -
lakkusjj
aktív tag
válasz
Colonel993 #20986 üzenetére
20-ért a betű nélküli sima 50 1.8 af-et láthattad
-
A Zéé
addikt
válasz
Colonel993 #20983 üzenetére
G-re gondoltam, D5200-ra az való. Az amúgy olyan 45k környéke szokott lenni.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Colonel993 #20983 üzenetére
45-48e.
-
A Zéé
addikt
válasz
kawaer5 #20981 üzenetére
nagy áresés nem lesz szerintem, max akkor, ha jönne utód, bár azon meglepődnék. Valamennyit lehet, hogy kopni fog az ára, de az sok mindentől függ. Pl ha szárnyalni kezd a forint, akkor sokkal olcsóbb is lehet, ha bezuhan, akkor drágább is.
2 váz közt: azért az a 37k különbség az már majdnem egy használt 35/1.8 vagy 50/1.8 ára, amivel szerintem előrébb lennél, mint az újabb vázzal. -
kawaer5
csendes tag
Sziasztok!
Nikon D5300-ról szeretnék véleményt, érdemes -e megvenni, ill. vajon lesz-e olcsóbb idén, karácsonykor szokott esni a gépek ára valamennyit? 18-105 obival 249ezer, D5200 nem sokkal olcsóbb 212ezer, alatta D3300 180-190ezer között mozog ugyan ezen obival.
Köszi a segítséget, üdv. Krisz!
-
Frigetrus
aktív tag
-
MC Pite
veterán
válasz
Colonel993 #20953 üzenetére
Tami 28-75 2,8at használtam, egész korrekt dx-en, kb 17-50 szintű.
https://picasaweb.google.com/m/viewAlbum?uname=116279021830350379135&aid=5866068914173711089&start=0 -
aleister
veterán
-
Balinov
titán
Sracok, miert van az, hogy expoban nem latok szemmellathato kulonbseget D90-en ha matrix, kozeppontos vagy spot meteringet hasznalok?
-
törölt tag
Eskire es egyeb mindenfele targytavolsagu szituban huzos, nem MF-eznek. De tagon is akkorat karcol, olyan gyonyoru szinekkel es keptelenul alacsony CA-val, hogy jajjdefinom. Tajra a legjobb es a borotvaeles, szep kepu 2.8 miatt Tejutrendszerre es hasonlo egi esti fotokra.
Es amugy vicc, de pont az AF hianya az, amivel pl. egy Zeiss OTUS-szal sem tudnek eskizni vagy bulizni. Persze beallitott menne... hogyne. Szobort all a menyasszony stb. De spontan, vagy kezbol... aaa felejto az MF.
-
gab.m
senior tag
válasz
Tessek, itt a hasznalhato: DXre az ilyen regi szarokat felejtsd el.
-
aleister
veterán
válasz
Egy tipikus FX alapzúmot kérdeztél. Várható volt, hogy a kolléga feltételezi, hogy FX rendszered van.
Arról nem is beszélve, hogy ha nem töltöd ki az adatlapodat, akkor hogy várod el, hogy segítséget kapj? Direkt szép az egészben, hogy ezután lerendezed annyival a dolgot, hogy DX masinád van. Akkor már csak kismillió lehetőség van. Remélem D3100, és akkor az ajánlott Nikkor üveget is a hajadra kenheted hajtás nélkül.Nemrég kérdezte valaki a Tokinát. Olvass utána!
-
torzo
őstag
válasz
Átmeneti megoldásnak ez nem rossz, használtam egy időben. Vázról kap hajtást, ennek ellenére elég gyors. AF pontos, a rajza is jó. Na persze nem 28-70 vagy 24-70, de fényerő viszont van. 60 k körül szoktak menni.
Egyébként én visszaléptem dx-re. Nem olyan hülyeség az.
-
gab.m
senior tag
válasz
Colonel993 #20951 üzenetére
Nemrég váltottál fullframere, ugye?
És kifogytál a zséből, viszont szeretnél egy minél fényerősebb, minél pengébb alapzoomot fx-re. Van egy elég szar hírem: az fx zsebbenyúlós történet, és az ilyen ősrégi csodákkal csak még jobban meg fogod szopatni magad. Ha nincs pénzed FX szenzorhoz illő, jó minőségű objektívekre, akkor inkább válts vissza DX-re, fejleszd az obiparkot és majd aztán válts fullframere.
Egyébként minden annyiért reális igazán, amennyit neked megér. Ha 50 ezerért neked jó biznisz egy ősrégi, dögnehéz, fosrajzú objektívet venni, akkor hajrá. -
Colonel993
senior tag
Tokina AT-X PRO I 28-70/2,6-2,8 -ról vélemények?
Nikonéknál nemigazán van emészthető árú vetélytársa, Tamronnál meg... noh mindegy...
Értékben 50e HUF reális? -
imyourfriend
őstag
válasz
JohnyBlue #20944 üzenetére
Hát töksötétben részegen csak nem viszem magammal a gépet, bár ha még egy D60/D3100 lenne akkor megeshetne, de D600 ilyenkor otthon pihen. Őszintét megvallva nem tudom, mikor kattintgatok pl a 60D-vel van hogy elállítódik a záridő a mutatóujjam jóvoltából pedig csak az expó gombot nyomogatom, ez speciel nagyon idegesít benne, főleg hogy 1/100-on vakuzunk általában és 1/15-ig lemegy, 5-6 kép majd észreveszem aztán visszaállítom.
de ez erősen off már, a szerencsekerék majd megoldja.
-
válasz
Frigetrus #20945 üzenetére
Chroma zajra nagyon jó a DxO "rákattintok a prájmra oszt kész" szinten (mondjuk a chroma pont a könnyebbik a kettő közül) - de piszok lassú is exportálásnál, és luminanceben szerintem túl aggresszívek az alapbeállítások (szintén D90, 3200).
Apropó D90 - a BGLoD probléma tényleg ennyire hétköznapi, hogy mindig kint kell hagyni az akksit? Kicsit utána olvastam, más típusoknál is előfordul, de a D90-nél mintha sokkal gyakoribb probléma lenne...
-
vrbst
tag
válasz
Frigetrus #20945 üzenetére
Szia!
Mindenkepp tedd fel az "elotte" kepeket, nagyon erdekelne. Amugy kiprobaltam en is, hogy mit tud a DxO, es tenyleg szep munkat vegzett. Csak rendkivul lassu a mukodese. Teny, hogy nem egy eromuvon probaltam, de a lightroom vagy a capture-nx lenyegesen gyorsabb...
-
Frigetrus
aktív tag
Nem, nem csoda D90 (Bár szerintem alapból elég korrekt szenzor ez, amikor megjelent akkor mindenhol áradoztak, hogy bőven használható ISO3200-at tud, ma meg már lesajnálják. Igaz, a többi új gép lett jobb, de attól még ez nem lett roszabb, szóval nem értem miért lett mostanra 1600-on necces, meg vállalhatatlan 3200-on..
)
Semmi szelektív szűrés, csak amit a DxO kiad, azt hiszem minimálisan egyediek a beállítások, gyárilag is szép munkát végez. Némelyiknél természetesen volt egy kis szín és kontraszt macerálás.
Előtte képet tudok feltenni, talán egy darabból nincs meg az eredeti RAW fájl, mert annyira tesztkép jellegű volt. Majd ha megint gépközelben leszek, akkor nyomom fel őket. Lehet hogy felrakom majd a beállított színekkel, kontraszttal, de zajszűrés nélküli képeket, és a teljesen eredeti módosítatlan képeket, csak jpg-be konvertálba. (ugye dxo nem végez semmilyen feldolgozást ha nem állítok semmit)
Én amúgy ezt a programot használom előhívásra, utána meg retusra a PS-t.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
imyourfriend #20923 üzenetére
aha, most már igen. Most az "alsó" tekerő helyett gombnyomás és utána tekerés van. Azt is szerettem, ezt is szeretem. A lényeg, hogy töksötétben kaksi részegen, két félmeztelen amazon buksi simogatása közben is tudjam kezelni a vázat
-
dabgergo
őstag
Köszönöm a javaslatokat!
Azt hiszem h a fixek felé húz a szívem a fényerő és a kisebb súly és méret miatt, meg egyébként is jobban szeretem a fixeket
Samyang szuper lenne, de nekem is kéne azért esküvőre is hamár megveszem és kicsit félek a MF-tól.
Meg nem tudom h mekkora ezekre a kereslet mert az is szempont h később el lehessen adni.
Természetesen megint az én igényeimmel van a gond, mert a Samyang tökéletes lenne az eredeti célra (saját felhasználás amikor csak egy gépet akarok vinni), de ha már veszek vmit jó lenne ha esküvőkön is hasznát vehetném...Szóval hiszem ezek maradtak játékban:
- 20mm f/1.8G (bruttó 230e újonnan) ha a pénz nem lenne szempont biztosan ezt venném
- Sigmák? 20/1.8 24/1.8 - hát nagyon rosszakat olvasni a minőségről minden tekintetben, ár az rendben lenne
- Nikon 24mm 2.8 D - hát nem tudom h melyik rosszabb IQ-ban, ez vagy a sigma 1.8-as párja... ezt is szidják
Más ötletem már nincs, szóval sehogy sem jó ez
Egyébként az ár és a nagyon kis méret, ill. az eredeti cél miatt lehet h a nikon 24mm 2.8 felé hajlok most...
-
m3ss
veterán
válasz
dabgergo #20936 üzenetére
ha ott a d7100, en lecserelnem a sigmat egy 11-16-ra. az jo lesz nagylatonak, fenyeros is. ha nagyon muszaj tudsz vele par kepet loni d3-on is ha csak az van nalad...
amugy sigmanak is van vmi nagylatoja, 28 1.8, v 24 1.8? multkor iRico kolleganal lattam, nem tunt rossznak.samyangon en is agyaltam, agyalok meg mindig...de nem tudom elkepzelni h mf-el lovoldozzek eskuvon. neha tavoli kepekhez, pl templomban jo lenne. de pl buliban, kozelre
-
dabgergo
őstag
válasz
Deadzone41 #20935 üzenetére
ezek jó ötletek, köszi!
a 11-16 tényleg jó FX-re? -
-
dabgergo
őstag
válasz
dabgergo #20929 üzenetére
Leírom inkább a teljes helyzetet, úgy lehet könnyebb nektek is átlátni h mit is keresek:
Szóval két vázam van egy FX és egy DX (D3, D7100) és főként esküvőket fotózok, ami miatt van kettő, de amikor saját célokra használom akkor bőven elég lenne egy darab is, na ilyenkkor gond h az egyik FX a másik DX, mert esküvőn nincs gond mert a D7100-ra mennek a szélesek (10-20, 17-55), minden más a D3-ra.
Lényeg h hosszabb távon majd csak FX-et szeretnék, de ez tényleg hosszabb táv mert most pénzügyileg full nem érné meg a váltás.
Tehát kellene vmi olcsóbb (?) széles a D3-ra hogy ha csak azt viszem magammal valahova akkor is legyen vmi 50mm-nél tágabb.
(egyébként most látom a vadi új 20mm f/1.8G ED-at, ez tökéletes lenne sztem, csak hát az ára gondolom, 800USD)
-
dabgergo
őstag
válasz
Real_Necro #20925 üzenetére
Köszi, erre nem gondoltam, valszeg azért mert manuál fókuszos nem? Attól mennyire kell tartani? A szemem nem tökéletes szóval arra rábízni necces (live viewban nyilván rendben).
Nikonok közül melyikek jók?
-
törölt tag
válasz
Tudok is egy eladot..@ Freddy: tok oke es egyetertek. Pont mostanaban kezdem steril helyett jobban szethuzni hangulatra figyelve a kepeket.. Pl. a minap jegyespart fotoztam masodfotoskent (sot, harmadikkent)
es kidolgozasnal hagytam kicsit itt-ott kiegni a menyasszony feherjet, olyan gyonyoru volt..
A bokeh-ban nekem viszont a minosege fontosabb, mint a mennyisege. Nagyon nagyon ritkan fotozok portret stb. f2.8-on. Altalaban 5.6, hogy "szurjon"
aztan azt sterilizalom
a bokeh-t pedig szelektiven kremesitem plussz zajszuressel.
De kezdek elmoccanni hangulatosabb iranyba. Meg en is felek tole. Meglatjuk mi lesz par honap mulva...
-
gab.m
senior tag
válasz
-
dabgergo
őstag
Fx-re milyen megfizethető wide fix obiknak van jó híre?
Nem muszáj hogy nikon legyen.
(20/2.8? 24/2.8?) -
imyourfriend
őstag
válasz
JohnyBlue #20899 üzenetére
[link] A bal oldalon a két tárcsáról beszéltem, és az alsó mellett a Ch írásnál van egy gomb amivel lehet működtetni, ezekről beszéltem. Persze érted Te ezt, miért ne értenéd.
[link] jobb oldali két tárcsa pedig ezen a képen jobb oldalt látható, ezzel is tisztában vagy hisz sokat használtad a D7000-et.
Ezzel a 4 tárcsával én megoldom a dolgokat, de nem zavar ha D60-at kell használjak amin 1 tárcsa van jobb oldalt és hátul egy kerék, valamint bal oldalt fent is csupán 1 tárcsa.
-
m3ss
veterán
válasz
Frigetrus #20901 üzenetére
pff, ez azert eleg impressziv. amikkel en szurtem idaig zajt, azok nem tudnak ilyet
vagy ez vmi csoda d90?szelektiven szurtel vagy ment mindenhova uannyi? jo lett volna elotte/utana kep is, lassuk mennyivel lett eletlenebb.
az a baj kutyus+1, en se akarok plusz egy programot azert hasznalni h zajtszurjek. de elgondolkodtato ez... -
Freddy76
addikt
válasz
Larry303 #20919 üzenetére
Huhh, nekem erről meg nem értett véleményem van
. A zajtalanság egy kalap alá van véve az élességgel és a szűk dof-fal. Ma az a kép a menő, amin nincs zaj, tökéletesen éles, és szűk a dof. Ez utóbbi persze relatív, egy tájképnél nyílván nem előny, portrénál pedig egyértelmű a szerepe, de azt látom, hogy sokan teljesen öncélúan mossák a hátteret (erre én is hajlamos vagyok, amióta van 56/1.2...), ha kell, ha nem, és már a szempilla vége sem éles, csak a szem, mert csakazajó. Ugyanez igaz a zajra és az életlenségre is, ha van, akkor az szar.
A minap néztem Kutyus képeit, tök jók, marhára látszik, hogy rengeteget fejlődött az elmúlt években, de az összes képe veszett steril, tök zajtalan és karcosan éles, picsányi dof-fal. Túlzás, sokszor (bocs, Kutya, nem akarlak bántani, csak tényleg a te képeid jutottak eszembe), szerintem, sokaknak persze ez tetszik.
Steril lesz a kép. A kép mindig kép marad, soha nem lesz valóság. A fénykép egy fénykép. Akkor jó, ha van karaktere, eltér a valóságtól, pont annyira, hogy figyelmet keltsen fel, emléket idézzen, gondolatokat ébresszen. A zaj, ha a helyén van kezelve, karaktert ad a képnek - miként anno a filmek szemcsézettsége is.
Amúgy nálam is sokszor van, hogy egy kissé zajos képet direkt lágyítok és tovább "zajosítok", különösen fekete-fehérben. Lesz karaktere. A mostani gépemen a zajszűrést rendre nullán tartom, és az élesség is -1, -2 általában...
-
Larry303
addikt
válasz
Freddy76 #20915 üzenetére
ott a lényeg
-látom freddy papa figyel...szeme mindig a pályán
btw ez a nagy zajszűrés cunami most...mondjatok nekem százalékot, hogy kb mennyi az az amúgy jó kép amit a zajossága miatt kukáztok. és ez most itt no offense, de tényleg kíváncsi vagyok, mert az utóbi időben inkább szóróm plusszban a szemcséket, minthogy szűrjem...persze tudom ez mindenkinek egyéni, csak kíváncsi vagyok hány kép megy a kukába, mert nagyon zajos
most az ilyen szigorú szabályoktól tekintsünk el, aki plakátra, újságba fotoz, studiozik, tárgyfotozik stb stb, most szigorúan a hobby szintre gondoltam -
spanyoll
addikt
Valahogy nem fostam be tőle. Leteszteltem, de nem annyira überdurva (persze elég jó, de sajna ez sem művel csodát
) Kutyus módszerét is tesztelem majd ha ráérek ezzel játszani, meglássuk az mit tud
-
Colonel993
senior tag
Kérdés;
D2x miért annyira temetett gép? (korán kívül, attól még egy Nikon zászlóshajó volt)Mennyit adnátok meg érte a "Ha mégis..." alapon?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
spanyoll #20910 üzenetére
Gyorsan lőttem 4db képet jó sötétben. 12800, 25600, 51200, meg a HI2 franc se tudja minek felel már meg
Ezek után feldolgoztam LR 5.4 ben a jó izlés keretien belül. jelzem nem vagyok egy nagy LR mágus
Ezek után Frigeritus kollégának átdobtam a nyerseket, hogy játszon velük... ő se állítgatott semmit csak valami prime ot választott és had dolgozzon a gép...
25600 nál már sávosodás látható de szerintünk ez csak beállítás kérdése....
-
Colonel993
senior tag
válasz
spanyoll #20904 üzenetére
50mm 1.4 a referencia üvegjük (igazából kb mindenhol)
Változó, hogy milyen keletű hangolás kell...
Szofveresen van annyi tartalék az AF szenzorban mint kb a belső skálán 30-35-nek felel meg (és akkor még ezen felül az alap júzer hangolás) ha kicsúszik a tűréshatárból, vagy mondjuk eleve nem jó szöget zár be a szenzor akkor fizikálisan kell hozzányúlniuk, ami biza eltart egy darabig.Te esetedben mint írtad, igen "csekély" és egyöntetű az eltérés... 30 perc alatt meg kellen lenniük vele.
-
törölt tag
válasz
Frigetrus #20909 üzenetére
Faszán nyomja, de én imádtam a Noise Ninja-t is, ami most valami másféle Ninja néven fut már vmi csomag részeként, passz. Mivel átálltam Topaz Labs-ra (Topaz DeNoise) és vadállat király, nagyon szeretem. PS-ből nem szeretek "kilépni", így ezt a Topaz-t tudom batch-hez is hozzáadni (action-be tenni) vagy simán egyenként, alkalmanként használni. Amit még szeretek benne, hogy a nagy képeken mind a 8 processzorszálat nyúzza, elég jól megírták. Persze így is tetű, mire egy 100 képen végigrágja magát
de hülyére paraméterezhető.
Nagy zajnál első lépés nálam általában ACR-ben kis mókolás és a maradék az DeNoise. Kisebb zajnál (tipikusan 6400/3200 és alatta) csak DeNoise, ACR-ben nem bántom a raw-t. Ez egy elég aduász csapat így.
A DxO-ét mintha a legjobbnak hallottam volna. Próbáltam, nem rossz, lehet többet tud extrémben, passz. De a DeNoise mocsok jó..
-
matyi012345
őstag
válasz
imyourfriend #20898 üzenetére
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
#40935168 #20903 üzenetére
Itt most a zajszűrés minősége a lényeg, hogy azt milyen hatékonyan csinálja, ilyen jót még nem látta!. Az mondjuk igaz, hogy meg is szenved a gépem, mire ezt eléri. Értsd: normal zajszűrés esetén egy kép aránylag hamar, néhány másodperc alatt mentve van nálam, míg prime esetén 2-3 percig is vacakol. Szóval nem éppen arra való, hogy egyszerre több tíz, több száz képet dolgozzunk fel.
spanyoll: próbáld ki a programot, ez nagyon jó benne. A tempója már kevésbé.
-
törölt tag
válasz
spanyoll #20904 üzenetére
Szenzor síkját szokták finoman belőni, ha minden obi -7-en kér. Mert akkor ott a szenzor a difi oka, nem az obik maguk. Ha összevissza szórnak, az nem mérvadó, de egy ilyen "minden -7-en jó" vagy "a legtöbb -7-en jó" már sejtet valamit.
Haver kézileg csinálta meg magának 3 csavarral a Sony A200-on
de bízd szervizre
Akitől vettem anno a micro_nikkor 105 VR-t, szólt, hogy neki a D800-on -15-öt kér, de onnantól jó. Igaz, nála a legtöbb üveg erős minuszban van. Nálam nullát kért, aztán talán -3-at ? Nem tudom.. valahogy úgy. Neki is "előrébb" állt kicsit a szenzorsíkja, mint ami normális lenne. Vagy az AF modul....... na mindegy, a szerviz látja majd és belövi
-
spanyoll
addikt
válasz
Colonel993 #20895 üzenetére
Köszi. Hívni nem tudom meddig lehet őket, de megmondom őszintén nem is akarok telefonálgatni, csak bevinni és megsürgetni őket, hogy ha lehet akkor gyorsan végezzenek vele, mert na. HA jól tudom akkor van egy "etalon-obijuk" amihez nézik a vázat és állítják, úgyhogy gyorsan meg lehet csinálni
@Frigetrus & Eperkutyus:
No most vagy nekem kell megtanulnom zajszűrni LR-ben ha az is tud ilyen jó minőségben, vagy letölteni ezt a progit, mert no, impressive. Már nyílt a zsebemben a posztírás bicskája, hogy ja persze, de mennyire elveszik a textúra meg minden, de egész vállalható kérem szépen!
-
Frigetrus
aktív tag
Egy kis érdekesség, hogy miért tartom én még mindig jó szenzornak a D90-ben lévőt, és miért tartom nagyon jó programnak a DxO-t:
Lényeg, hogy a fakuló színek, és az ISO 1600 feletti "nagyongáz" zajosodás egy jó programmal, és jó beállításokkal kevésbé érvényesülnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox Series X|S
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged