- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Andie
őstag
válasz
JohnyBlue #20092 üzenetére
Tehát azt mondjátok, hogy nem tudok akkora obit venni, ami fullképernyős Holdat hozna? De mi az oka ennek? Mit tud ez a kis Sony (fele, sőt, obival harmad áron), amit az én nikonom nem?
Cserébe, ha jól értem, a 200-asommal lőtt kép jobb minőségű lesz? (igaz csak kb 500x500 pixeles, az 5000x3000 helyett) -
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #20081 üzenetére
Jaja. Nekem van egy 50/1.4 filmesen, ami ugyebár fullfrém, Olympus OM4Ti professzionális slr vázon, akkora keresővel, hogy ha belenézek, tiszta Imax élményem van. Na, 1.4-en manuálozni szopás, örülök, ha 10X15 nyomtatási méretben a helyén van az élesség. Nyílván k.rva jó az Otus 1.4-en is, de kérdéses, hogy ezt ki tudja majd rendesen kihasználni. Persze halottakat fotózni állványról jó lehet, kérdés, a temetkezési vállalkozók kitermelik-e a fejlesztés és a gyártás költségeit.
És még ezek után mondják a Fuji 56/1.2-esemre, hogy lassú
-
Balinov
titán
szvsz semmivel, cserelheto obis (milc,slr)-ekben nem hiszem, hogy lenne ekkora atfogasu, ilyen szuk latoteret produkalo obi. Max a tamron 18-270, de ez is csak kb 15x zuuumnak felel meg.
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Kipróbáltam ma kollegámnak a Sony gépét, aminek 50x-es optikai zoomja van. A Holdat fotóztam, ami persze épp nem a legjobb, mert telihold van, de mivel a saját cuccommal már sokat próbálkoztam, össze akartam hasonlítani.
Hát a különbség megdöbbentő volt! Először is max zoom-on kitöltötte a képernyőt a Hold!! Nálam a legnagyobb optikámmal (alap 55-200-as obi, de ez önmagában annyiba került majdnem, mint a fenti gép!) is max zoom-on kb a kép közepén egy folt a Hold, kb a kép 20%-a.
Hogy lehet az, hogy ez a kompakt Sony übereli az obimat? Milyen objektív kellene nekem (elérhető árú), amivel hasonló méretű Holdat kapnék (teljes képet kitöltő)?
(a képet körbevágtam, és redukáltam, de az eredeti kép is kb ilyen arányú volt, csak kicsit balra tolódott a Hold) -
JohnyBlue
addikt
válasz
hotkar #20088 üzenetére
Tehát OTUS 85mm 1.4 teszkép.
-
törölt tag
válasz
JohnyBlue #20080 üzenetére
Ezen a véleményen vagyok én is, hogy nincs az a Zeiss, ami pixelszinten kikorrigálja azt nekem, ha elcseszem a fókuszt 1.4-en
Főleg ilyen close-up-oknál.. Ultra hardcore kell stúdióban 85 fullmanuálban kattogni..
A Sigma Art fogja ha nem is így, de nagyon közel ehhez, szétverni a mezőnyt szintén - és abban már lesz AF. Nagyjából, ahogy az 50-essel is csinálták.
-
törölt tag
Canonosok is lophatják - kivételesen, tesók.
[link] - így járt a két nagy..Az uccsó bekezdés lényege: a milc megeszi a tükröst szép lassan.
-
mutyuru
aktív tag
Sziasztok!
Rendelnék amazonról vagy ebayről infrás kioldót a Nikon D40-es gépemhez. Milyen márkát és típust javasolnátok?
Még soha nem használtam ilyet, ha lehet kérnék pár tanácsot, amire érdemes odafigyelnem.Üdv,
Mutyuru -
kawaer5
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék Nikon mely D sorozatú gépeiben van panoráma fotó mód?
Üdv. Krisz!
-
gab.m
senior tag
válasz
aleister #20059 üzenetére
Én róla tudok:
Csurgó László -
Byk01
őstag
-
aleister
veterán
Valaki tudja annak az obitisztitassal foglalkozo mesternek a kontaktjat, akihez spanyollnak volt szerencseje? Persze megteszi masik szakie is.
-
TayRol
nagyúr
A régi sigma 30/1.4-ről mi a tapasztalat? Tesztek nem annyira dicsérik.
-
fi:zi'k
nagyúr
Én is csak ezért gondolkozom rajta, mert úgy tényleg apró cucc lenne. Optikailag elég korrekt, bár állítólag sokat nem hoz a 10-30-hoz képest, csak a képszéleken erősebb és persze a nagyobb fényerő.
Néztem a 32/1.2-t is, de horror áron van, meg már úgy nagy is lenne.Amúgy a 10-30-cal sem vmi nagy:
-
Byk01
őstag
válasz
fi:zi'k #20053 üzenetére
Annyiért nagyon barátinak tűnik. Az új ár harmada. Azzal már egészen hordozható méretűvé válik a gép (kb. fele a kinyúlása, mint a 10-30-nak)
Mosást ne várj tőle, de szaladgálós obinak jó. Ha nem félig-meddig melós gépnek használnám a gépem, nekem az lenne rajta, de így kell az a kis zúm. -
-
junhum
tag
Látom nem teljesen jól fogalmaztam ezt áresést. Én konkrétan a Nikon 70-300ra gondoltam, hogy olcsóbb lesz e esetleg.
Olvastam hogy lágyul, csak nem teljesen értem. Nekem pl. az 50 1.8 is lágy, fakobb, mint modjuk a sigma 10-20. De gyanítom hogy itt nem ilyen lágyulásra kell számítanom!
A fényerővel meg nem igen tudok mit kezdeni, erre futja, plusz nem is lesen ülős hátha közeljön vadfotózás, hanem sokat járkálok a határba kocsival aztán ha látok valamit az lekapnám. Sajnos a 18-105 kevés nagyon!
-
Larry303
addikt
válasz
Freddy76 #20042 üzenetére
ja, de így ebben a formában, hogy nikon meg üvegek, sarkítva van
vannak erősen túlárazott üvegei, mint ahogy minden gyártónak, és vannak nagyon jó ár/értékű üvegei is. nyilván az utóbbi kategoriában nem lesz változás, amibe pont a kérdéses üveg is van sztem.
az eredeti postból kiindulva viszont peche van a kolleganak, mert 300on bizoy belágyul a nikon. -
juuzer
addikt
Sziasztok!
A D3100-asomhoz szeretnék venni egy 50 mm-es fix objektívet. A Nikon 50 mm F1,8G és a Nikon 50mm F1,8D -t nézegettem. Az lenne a kérdésem, hogy sok különbség van a két obi között? Vagy mindegy, hogy melyiket veszem? (Annyit tudok, hogy az 1,8G-ben halkabb az AF motor)
-
junhum
tag
Sziasztok!
A 3 márka közül melyik 70-300at javasoljátok 300 végén lenne használva leginkább. Vadfotózáshoz.
5200ra lenne.
Ha a Nikon csökkentené az obi árakat az mikor lenne esedékes? -
fi:zi'k
nagyúr
Használ itt vki 10/2.8-at?
-
TayRol
nagyúr
Ha valakit érdekel, vagy egy 17-50-es non vc tamronom eladó. Bolti állapot, 35-50/1.8G-(ke)t beszámítok.
Tudom, hogy itt tilos hirdetni, de örülnék, ha jó kezekbe kerülne.
-
Throme
veterán
válasz
BigBlackDog #20021 üzenetére
Ez itt inkább csak dönthetőnek tűnik, de nem is ez az érdekes szvsz, hanem az, hogy FF-ben is megjelent.
Ok, nem ez a legfontosabb újítás, csak érdekesség.Ebből kiindulva, ha lesz D7200 lehet az is kap mozgatható LCD-t meg wifi-t.
Igen, a D5k esetében alul volt a zsanér és pl állványon ez okzhatott nehézséget.
Cserébe magasabb lett a markolat része. Az utódok mind kisebbek....Majd jöhet a D750 vs D810 összehasonlítás is.
Olcsósított obikat jó lenne látni a nikontól, de ebben nem bízok...
-
Throme
veterán
a 20mm f1.8 árára kiváncsi leszek...
-
emitter
őstag
válasz
Real_Necro #19995 üzenetére
Köszi a tippet!
-
Andrew31
senior tag
Jah, itt sokszor kép sincsen, meg olyan bő a leírás, hogy ihaj.
-
TayRol
nagyúr
Itt valami nem okés, ugye? Ez a többi bolt nettó ára alatt van.
-
mutyuru
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #20007 üzenetére
Tudom, hogy sok volna 15k-t adni erte, ezert is gondoltam megkerdezem itt is. Milyen markajut javasolnatok, amivel jok a tapasztalatok?
Kb. 150 termeket fogok fotozni es ott siman osszejon 500 kep es meg lehet ne is jarok majd a vegenel. Nincsen kedvem par orat varni a teljes feltoltesre.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
mutyuru #20006 üzenetére
Nekem van utángyártottam D5000-hez (teljesen ugyanaz az akksi mint a D40é), valami 5000 pénz volt, kb a gyári teljesítményének a 80%-át tudja... Gyárit venni D40-be kb gazdasági totálkár kategória.
A töltővel kompatibilis kell legyen, hisz különben nem tudnád beletolni a gépbe sem...Szvsz ha nem a legolcsóbb ebayos vackot veszed hanem a középmezőnyből válogatsz, nagyon nem nyúlsz mellé...
Gyári cuccot én az Optiformnál veszem mindig, szeretem azt a boltot
szerk.: mennyit akarsz fotózni, hogy a jól szuperáló gyári nem bírja ki a napot?
Annak 5-600 expót bírnia kell...
-
mutyuru
aktív tag
válasz
BigBlackDog #20005 üzenetére
Olvastam par helyen, hogy az utangyartott hamar tonkremegy - masfel ev hasznalat - es sokszor nem kompatibilis a gyari toltovel. Vagy mondjuk par toltes utan nem hasznalhato, nem toltheto. Persze biztosan ebbol is vannak minosegibb es gagyibb darabok.
Az eredeti akksim megvan es jol szuperal csak keszulok egy egesz napos fotozasra, ahova jobb volna ket feltott akksival menni. -
mutyuru
aktív tag
Sziasztok!
Segitsegeteket kernem, mert egy uzletet keresnek Budapesten, ahol Nikon D40-es masinamhoz vehetek egy uj akkumulatort.
Utangyartott nem johet szoba es ragaszkodnek az ujhoz.Tipus: Nikon Li ion battery pack EN-EL9
7.4V 1000mAh 7.4 WhNem nagyon vagom mely boltok a megbizhatoak. Talaltam par arat es kb. 14 000 korul, valos lehet ez?
Koszonom!
M
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest