- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Eszterrr #19912 üzenetére
Ez a tükrös világ ilyen, bekerül néhan1-1 szösz, nagyobb porszem ami meglátszik. Akár az első napon is. De törölgetni nehogy nekiláss! Körtepumpa és.lenspen amiket be kell szerezned, ezekkel kell ügyködni. Egyik sem nagy költség, körtepumpa gyógyszertárban is kapható (asszem beöntéshezbhasználják gyárilag...), ezzel tudod lefújni az apróbb porszemeket. Lenspen meg szvsz media.marktban és hasonlókban is beszerezhető, vagy edigital webshop...
A tisztításról nézz meg egy két videot mielőtt nekilátsz. -
matyi012345
őstag
válasz
Eszterrr #19933 üzenetére
Simán visszavinném. Nekem ISO8000-en sem volt ilyenem és az élőképem is hibátlan volt és túl voltam 25.000 expon egy ilyen vázzal. Kötelesek cserélni és ellenőrizd az újat mielőtt elhozod. Szervízbe amúgy feltérképezik és kiszedik pixelmapping eljárással, de kár vele sz.rakodni ha időn belül vagy szó nélkül cserélniük kell.
Mondjuk ha nem BP-i vagy akkor bonyolultabb, de a szervízbe is csak el kell juttatni.
-
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Eszterrr #19916 üzenetére
Semmi, baja nem lesz.
De a megoldást már megírták neked, körtepumpa segíthet a dolgon, első körben.
Amúgy miért nem töltesz fel képet és videót, hogy pontosabban tudjanak reagálni neked? 5-6 hozzászólás alatt már lett volna rá mód, szerintem.
Ne parázz ezek miatt, apróságok, későbbiekben minden napos dolog lesz, ha használni fogod a géped. -
-
Byk01
őstag
válasz
Eszterrr #19912 üzenetére
Ha a kupak levételénél láttad, akkor a tükrön kellett lennie, és nem kerülhetne a képre.
Nem szokták ajánlani, de ha nagyon nincs semmilyen fotós felszerelést árusító bolt a környéken, akkor a gyógyszertárban kapható körtepumpával (amit beöntéshez használnak) lefújható. Pár száz forintért meg lehet kapni. -
matyi012345
őstag
válasz
Eszterrr #19907 üzenetére
A Videora nem nemtudok mit mondani mert nem videozok, de ha a képeken látszik egy szösz akkor az rendszerint a szenzoron van rajta. Bár érdekes, hogy egy 1 napos gépnél előfordul. pumpával le lehet fújni, találsz video-t a youtube-on, hogy hogyan érdemes nekiállni. Ha nem mersz nekiesni akkor a Fóti úti szervízbe szó nélkül, ingyen, azonnal megcsinálják.
-
gab.m
senior tag
válasz
Eszterrr #19907 üzenetére
A lakásban videózol? Elképzelhető, hogy az auto-iso be van kapcsolva, szépen videó alatt feltolja az érzékenységet és ezért lesz zajos. Szerintem egyébként ha már így is a youtube-ot bújod, az lenne a legegyszerűbb, ha te is felraknál egy rövid videót, amin úgy érzed indokolatlanul zajos a kép és belinkelnéd nekünk.
-
KZP
őstag
-
-
Andrew31
senior tag
válasz
Eszterrr #19882 üzenetére
Szebb képet? A tartalomra, vagy a minőségre gondolsz?....
Ha csak úgy használod majd, akkor sztem feleslegesen vetted, nem tudod kiélvezni a szabadságot, amit adhatna. Mindenképpen olvasgass és videózz, tele a net hasznos anyaggal és sztem elégedett leszel majd!Milyen TV-n nézted vissza és hogy?
Elvileg nem kellene lennie szemcsének, a menüben nézz át minden videóra vonatkozó beállítást! -
Real_Necro
veterán
válasz
Eszterrr #19734 üzenetére
A "Legközelebbi partner" mezőbe beírod a település nevét, majd nyomsz egy "Enter"-t vagy rányomsz a "Keresés" gombra. A térképen alul kiadja a boltok nevét és elérhetőségét. Ha nem talál semmit, akkor kezd el növelni a "Keresés adott távolságon belül"-t.
Esetleg beírod Budapestet és megnézed mely boltokat adja ki. A nevüket beírod google keresőbe, rákeresel van e online webáruházuk. Ha van, megkeresed a terméket...
-
matyi012345
őstag
válasz
Eszterrr #19511 üzenetére
Nekem volt 5100-asom, nem volt semmi működési baja. Pár apró hülyeséget nem szerettem benne, pl a programozható gomb közel esett a beépített vaku felcsapógombjához, nem tudtam Kelvin fokot megadni. Ezen kívül jó volt. De objektívekkel rendesen meg kell etetni, egy olcsó zoomobit körberöhög az a szenzor.
-
Byk01
őstag
válasz
Eszterrr #19507 üzenetére
Egyrészt könnyebb eladni, ha két év múlva váltanál, hogy van még egy év garancia rá.
Másrészt egy időben volt olyan akciója a Nikon Magyarországnak, hogy a rajtuk, mint hivatalos magyarországi forgalmazón keresztül vásárolt gépek szenzorát ingyen tisztítják a Fóti úton. Ez nem tudom, él-e még. -
csacsi77
senior tag
válasz
Eszterrr #19507 üzenetére
Ezt már csak neked kell eldönteni, hogy megéri-e a plusz két év garancia a többletet. Sosem baj, ha a 3 év biztonsága a hátad mögött van, bár sokaknak volt már rossz tapasztalata a Canon- és a Nikon szervizekről is (másoknak meg jó).
Nekem már elég sok tükörreflexes gép megfordult a kezemben, eddig egy romlott el, de szerencsére még garanciaidőn belül, így kérhettem a szervizt, majd a levásárlást. -
csacsi77
senior tag
válasz
Eszterrr #19500 üzenetére
Garancia mindenhol van, csak a 3 év nem mindegy.
Itt találod.De a budapesti legnagyobbak:
Pálvölgyi-Fotó Kft.
Váci út 1, 1062 Budapest
1.38 kmDigitcam Kft.
Kálmán Imre utca 21., 1054 Budapest
2.04 kmOptika-Camera Kft
Bajcsy-Zs. út 20, 1051 Budapest
2.5 kmAxico Kft.
Dohány u. 67., 1074 Budapest
2.62 kmTripont Kft
Reitter Ferenc utca 132/J, 1133 Budapest
2.66 kmExtreme Digital
Erzsébert krt.15., 1073 Budapest
2.68 kmExtreme Digital
Erzsébet krt.15., 1073 Budapest
2.68 kmPFD Kft.
Lövőház u.2., 1024 Budapest
3.35 kmExtreme Digital
Lövőház u.2., 1024 Budapest
3.4 kmArtwork Photo Kft.
Ostrom utca 6, 1015 Budapest
-
*Ropi*
félisten
válasz
Eszterrr #19484 üzenetére
Mostanában nem vennék Sandisket: egyre rosszabb az ár / érték arányuk plusz sok a hamisítvány, amibe neves boltokban is bele lehet futni.
A Samsung és a Panasonic a legjobb ár / érték arányú most a piacon, nekem ilyenek vannak. USB3-as olvasóban 40 MB/s írást és 80 MB/s olvasást tudnak.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Eszterrr #19479 üzenetére
MicroSD-t ne. Átalakítóval tudod csak belerakni és plusz egy hibaforrás.
Az ajánlott márkák a Sandisk és a Samsung. Kingston-t ne, ott voltak kompatibilitási gondok.
Mivel az árak már nem olyan magasak, ezért Class10 SDHC 8 vagy 16GB-os kártyákat vegyél és fotózás után azonnal ments el minden adatot, nehogy egy sérült kártya tönkre vágja az emlékeket.
Ja és használd a link gombot, hogy ne kellejen másolgatni a beillesztett hivatkozást.Ennyi válasz ilyen rövid idő alatt......
-
Real_Necro
veterán
válasz
Eszterrr #19479 üzenetére
SDHC, Samsung vagy Sandisk... talán ez a két legelterjedtebb márka itt köreinkben. Ha a géped csak SD-t kezel, akkor vegyél hozzá ~2-3eFt-ért egy SDHC olvasót. Pl Kingston Mobilelite G3, az jó lesz USB3.0-ra is.
Videót is szeretnél felvenni? RAW-ban vagy jpg-ben fotózol?
Szerk.:
Micro SDHC-t nem tennék bele, mert csak adapterrel tudod használni. persze ízlések és pofonok. Érdemes CL10-et nézegetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R WR objektív
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged