Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Real_Necro #21690 üzenetére
Szerintem van, mint jelenség (akárcsak a 800-nál is), csak a cucc is nehezebb és általában professzionális, nagyon profi fejekkel és állványokkal használják őket, ami masszívabban tartja. Egyébként ha bármi ilyen elő is fordulna pl. kézből, a milc verzióik ismét segíthetnek ezen. De az MF abszolút nem érdekel (csak mint érdekesség), nem is olvasgatom a fórumjaikat, se semmi... szóval nem hallottam ilyenről.
Szóval passz...
-
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hol tudom megnézni, hogy melyik Nikon gépek rendelkeznek belső fókusz motorral?
Köszi
-
matyi012345
őstag
Nagyjából pont semennyi. Ezeknek a hátfalaknak 99%-a egy studioban van használva állványról olyan vakuk mellett amiknek a villanási ideje még arra is elég, hogy a fröccsenő vizet kimerevítse. Ha meg kiviszik tájképezni akkor olyan állványra teszik rá amennyit nekünk az egész felszerelésünk ér.
-
Dare2Live
félisten
ezek elsődlegesen studiogépek. Ha ki viszik akárhova akkor ott van fény.... vagy csinálnak.
DXoban ránézel látszik korábbiakra még szenzor is látszik, hogy erre van kihegyezve.Eperkutyus: anno mekkora örömöm volt amikor jött gosip, hogy jön a Nikon milc.... aztán lett 1".
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Real_Necro
veterán
válasz #40935168 #21688 üzenetére
80MP-en mekkora esély lehet pixel szintű bemozdulásra? Esetleg ezek már agyonstabilizált csodakütyük?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
válasz Real_Necro #21687 üzenetére
Neeem, a Phase One-t nézegettem..
-
delibab
senior tag
válasz Fandango #21683 üzenetére
mert azt gondoltam még nyáron, hogy majd jól elszórakozok a képekkel mert érdekel a téma, viszont ez nem így lett és mint láthatjátok nem is vagyok komoly fotós (de ezen majd változatok egyszer), még gyakorlatilag végig se néztem azokat képeket... a párom miatt akarom átkonvertálni mert őt nem érdekli a dolog... az ő gépén jó lesz jpg-n! + a sárga fekete nyakpánttól komoly fotós lettem és ahhoz raw kell...
Még nem adom fel, csak időhiányban szenvedek ezért kérdeztem, most éppen lightroom-l szórakozok...hemaka : nagyon köszi!
[ Szerkesztve ]
" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
delibab
senior tag
Sziasztok,
Feltenném itt is a kérdésem, miszerint a nyaraláson egy d5200-l fotózgattam és a raw-l szeretnék jpg-t konvertálni. Hogy tudom a legegyszerűbben/leggyorsabban megoldani? Nem lenne baj az sem ha jó jpg-t kapnék... ps-l tudok ilyet? Sok képről, legalábbis nekem sokról lenne szó így örülnék ha egyszerre többet is lehetne és nem kéne egyesével...
Előre is köszönöm a segítséget!
" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #21678 üzenetére
Jaja Oly most nagyokat akcióz.
@ m3ss: és megjött az ultimate bünti. Komolyan mondom, CaNikon Kodak úton zötyög, ha nem lép gyorsan. Ha választanom kéne egy ajándék ilyen és egy ajándék VW Passat között, ezt választanám
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Viszont E-M1 mellé most odaadják 160-ért, és még 2 másik fényerős fixet is gombokért.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
Nem tudom. De még köhögnek a milcek is kicsit. A sima A7 például az EVF-ben az Oly EVF-hez képest irdatlant laggolt, a kezelőszerven meg tekersz a tárcsán kukucskálás közben mondjuk f/4-ről f/2.8-ra kettőt és a gép majdnem fél mp-es reakcióidővel követi le, nem instant. Rohadt szar feeling. Lusta egy valami, idegtépés ON. Forrnia kell még ezeknek is..
-
törölt tag
Jaja, Kühn is milccel tolja főleg, Sony A7R-es képét láttam ma reggel az ágyban nyomkodva a facsét Beállítja a modellt, arcfelismerő aktiválva, úgy, hogy a közelebbi szemre lőjön és kész, megnyomja az expó gombot úgy, hogy a modell bőven egy hagyományos tükrös fázisalapú AF pontjain kívül van az arcával.. a milc rámér és katt, majd újra, katt, katt .. és mind telibe, mind borotva, mind jó, egyszerűen nincs hiba.
Na ez a nem gyenge. Na meg azok a Sony(-Zeiss) bokeh-k.. mmm
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz #40935168 #21673 üzenetére
"Amúgy ja, ha szűkre félalakozok (amit imádok), máris nem tudná a D800 a legszélső fókuszponttal se lekapni."
ja...pont azoknal gond. megnezed kühn kepeit.. detto. sok mar kivul van. es hattermosasbol itelve csodalkoznek ha nagyon kroppolva lennenek. ekkora dofnal ujrakomponalni..necces. raadasul ujrakomponalni is csak statikus temanal lehet.
ha meg meglovod ugy hogy kicsit kroppolsz majd utolag...nevetseges mennyi hattermosast elbukik az ember. par mpixel crop es fx-dx kulonbseg bokehban
canon is tudja ezt, sztem a 6d3 is 1 crosstype pontos lesz[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
törölt tag
Jaja egytértek, annyi módosítással, hogy Londonban mindenki kő Nikonos... Egy fia Canont nem láttam a nyakakban, az összes sárga sárgán jött
Amúgy ja, ha szűkre félalakozok (amit imádok), máris nem tudná a D800 a legszélső fókuszponttal se lekapni.
Ellenben LiveView-ban annyira de annyira istenkirályul követi az arcot a vas, saroktól sarokig, ahogy az Oly sem. Sokkal nagyobb frissítéssel, atomfolyékonyan arrébb téve a sárga négyzetet és AF korrekció nullára, mivel kontraszt alapúnál nem kell.
Aztán elsütöm, a kép vadállat jó lesz, utána meg pihi másfél, ha nem 2 mp-re, míg megint felcsapja a tükröt ..
Óriási potenciál van egy milc-re alakított mai jóféle Nikon FX-ben. Amúgy ha nem kellene feszt le-fel csapkodnia a tükröt meg nem lenne ilyen tetű lassú, esküszöm a 800 közel járna a grálhoz De így idegtépő kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz #40935168 #21671 üzenetére
marketing a lenyeg turistak 70%-anal canon croppost latok kitzoommal, 20%-nal nikont, 10% meg a maradek..kis tulzassal nem is csodalkozok h nem erolkodik a canon.
amugy biztos jo az az uveg, de hat nem is csodalkozok rajta..300ezres uj uveg, 9 lamella, jo h eles nyitva meg kremgyar. veszel egy 70-200 vrII-ot vagy 85 1.4g-t, ott is hummogni fogsz sztem az elessegre nyitva, bokehra meg plane. 70mm f4-hez kepest
fokusz az mar mas kerdes...
gyorsan is fokuszal? setal vki feled lehet rola eles kepeket loni nyitva? mondjuk en inkabb a 45 1.8-ra lennek kivancsi, de az meg ekv 90mm f4? meeh
akkor mar inkabb pite 56 1.2, x ev mulva ha olcso lesz...ami igazan jo ezekben, az h akarhova lehet tenni a fokuszpontokat. azert fenyeros uvegekkel az jo nagy segitseg lehet...tancfotoknal szenvedek is hogy nincs szelso crosstype. ujrakomponalni nincs ido soha, szelso pontok meg azert "neha" huntolnak sotetben..croppolni meg annyira nem akarok, oda a bokeh meg a felbontas...
es ahogy neztem ezen a d800 sem nagyon segitene, ott is tulzottan kozepre vannak teve a fokuszpontok[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #21670 üzenetére
Amúgy igaz 10-ből 10 és pixelszinten éles a szem a kép sarkában is, fulltág 1.8-on. Ezt így aláhúzva, vastagon. Hogy rohadnának meg. Szerintem FX-OTUS szintet simán hoz az Oly 75mm üvegcséje, csak szenzorban kell még, hogy fejlődjenek az emnegyvenhármak. Az meg pikkpakk meg fog történni, ahogy állnak át kisebb és kisebb csíkszélességre a szilíciumlapka gyártók.. és vége a tükrös jólétnek meg a bealvásnak CaNikon módra, mert gyakorlatilag minden más funkcióban megeszi már őket a milc.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz #40935168 #21668 üzenetére
Ez azért van, mert itt nem kell visszanézni a képet, hogy kishiftelte-e az alanyt az obi a DOF-ból
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
Nabacki. Az egy dicséretes dolog, hogy a Nikon és a Tamron együtt feljeszt [link], de hogy a Nikon a még jobb dinamikaátfogás érdekében megint a szenzoron reszel az AF helyett, ez számomra eszem-f*om megáll kategória.
Egyetlen dolog tántorít el az OM-D E-M1-től (azaz kettő): akksi idő és reakcióidő, amikor fotózás és képnézegetés között gyorsan váltok. Pedig a nyócáz instant reagál, bármilyen gombot nyomok. Na az Oly csúcsmodell nem.
Szóval még ne örüljetek nagyon...
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
Olvasom itt az agymenéseket a négy vaku, állvány, terelő, derítő kombinációkról, hát mosolyogtató. Egy profinak műteremben okés, persze, de azt elég nehezen képzelem el, hogy otthon bárki elkezdjen állványokkal meg derítőkkel baszakodni.
Ha kora este, vagy éppen lámpafénynél kézenáll a gyerek a karácsonyfa előtt, akkor tízből kilenc fotósnak jobban kézreesik nyitni a rekeszt, emelni az iso-t, és kattintani. A dof pedig dof, ha pici, akkor tetszetős sokaknak, nekem is, ez van.
Szóval ha a kollégának tellik rá, és boldog lenne tőle, vegye meg a d750-et. Előbb fok neki tetsző képeket csinálni egy d750 + 50/1.8, 85/1.8 vagy éppen 24-70/2.8 kombóval, mint egy d7100-zal és négy állványra szerelt vakuval...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
NTX
tag
válasz matyi012345 #21647 üzenetére
Köszi az infokat, de nem nagyon van idő próbálgatni, mert általában közvetlenül a kezdés előtt kapcsolják be a fő megvilágítást. Igazából kérdésem csak arra irányult, hogy aki tapasztalt ebben, javasoljon, hogy általában milyen -tól -ig beállításokkal érdemes próbálkozni ilyen helyen egy D3100+50 1.8g fixel.
-
svili
tag
válasz Andrew31 #21595 üzenetére
Végül a következő csomag mellett döntöttem: D3200 + 18-55, 55-300. Most csak pár kép erejéig próbáltam ki, majd karácsony után lesz igazán "birtokba véve".. Viszont a D40 után komoly előrelépésnek tűnik - nem csak a 24 Mp felbontás miatt.
''A konyak a szocializmusban a nép itala, amit választott képviselői útján fogyaszt!''
-
hemaka
nagyúr
válasz gatesz #21634 üzenetére
Nekem es asszonynak is 3200-a van, igaz en a 18-105-tol mar megszabadultam, mert ki sem bontottam a dobozabol.
Egyebkent imadjuk a gepet, jol birja a magas iso-t es a 24MP miatt a croppot is. Kicsit hw igenyesebb pc fronton a feldolgozas, de ez legyen a legnagyobb problema.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Mercutio_
félisten
válasz Ed Parker #21653 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a "persze több meló" szavak értő olvasását
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz #40935168 #21656 üzenetére
En költség oldalról közelítem meg a témát, meg aztán ki mire esküszik, mindkét eredmény lehet jó és rossz is egyaránt, de talán mégis egy vakun könyebb vázról állítani az erejét, Ja és fénymérés, az alapja mindennek.
Szoval továbbra is tartom hogy a vakukat könyebb összelőni mint a nagy deritőlapokat es azok irányát.
Szerintem -
törölt tag
válasz Ed Parker #21653 üzenetére
Bocs h belepofa, de így reggel pont ezeket olvasva bennem is felmerült Necro kérdése, szerintem 4 vakut felállítani állványra és a villanási erejükkel, irányukkal, stb. játszadozni legalább ugyanolyan xopó
A vakunak (fényformáló nélkül) egyedüli előnye, hogy kültéren több szelet bír el, mint vmi passzív fényterelő-fényvisszaverő valami. Szóval utóbbi módszer csak szélcsendben jó kültéren, mert azonnal borul minden - kivéve, ha nincs Nálad egy mázsa homokzsák, ami egyedüli humanoidként szintén xopó, bárhogy nézem.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Real_Necro #21654 üzenetére
Komoly a kérdés?
-
Real_Necro
veterán
-
Mercutio_
félisten
válasz matyi012345 #21643 üzenetére
Ahogy gab.m írta, elég sok dolgot meg lehet oldani fenyterelők, derítés használatával. Persze több meló mint a rengeteg netről lekapható setup valamelyikét megcsinálni 4 fényforrással.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz imyourfriend #21648 üzenetére
Pontosan, tesztlövések után derülnek ki az értékek.
-
gab.m
senior tag
válasz matyi012345 #21643 üzenetére
Tony Corbellnek van egy technikaja, amivel 1 lampaval elo lehet allitani olyan vilagitast, mintha 4 lampat hasznalna. Lenyeg az, hogy fogsz egy fofenyt fenyformalo nelkul, mondjuk balrol, 45-45°ban, eleraksz egy atereszto deritolapot, ugy hogy a modell a szort fenyben legyen, a feny kemeny resze pedig a hatterre menjen. Jobb oldalra beraksz egy szimpla visszavero deritolapot, bal oldalra a modell moge pedig vagy egy tukrot, vagy egy ezust deritolapot, amivel hajfenyt lehet csinalni. Szoval meg lehet dolgolat oldani egy lampaval is, de nyilvan vannak helyzetek amikor tobbre van szukseg.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
m3ss
veterán
válasz matyi012345 #21647 üzenetére
ha nem vakuzik, en inkabb M-be raknam, 1/200, auto iso, iso max 1600-3200 (ha tud ilyet). rekeszt meg tekergeti. fix 400 isoval lekapcsoljak a lampat v megvaltoznak a fenyviszonyok aztan lemarad mire beallitana a dolgokat
1/80-1/100 nem lesz jo setalgato modellekre[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
-
matyi012345
őstag
Az attól függ milyen erős a világítás. Egyszerű amúgy a megoldás. Odamész 5 perccel előbb, megnézed, beállítod M-re és végigfotózod vele. f2,5 jó, iso400 is, záridőbe meg mész ameddig helyes lesz az expod. Ha ez hosszú akkor ISO800, ha még mindig 1600, aztán egyszer jó lesz. 1/80-1/100 azért legyen meg WB-t meg be tudod állítani akár egy fehér lapot használva referenciának.
-
Real_Necro
veterán
A fényviszonyokat csak te ismered...
De akkor meg is válaszoltad magadnak a kérdést. Állítsd be arra...
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
NTX
tag
válasz Real_Necro #21644 üzenetére
Fix 50 1.8g obival, iso 400-on, még 1/400 záridővel, 2,5-ös rekesszel is normális kép lesz, nem fekete semmi!
-
Real_Necro
veterán
Sok sikert!
Szerk.:
De.
WB-t állítsd fényviszonyoknak megfelelően, ha nem akarsz magas ISO-t, rekeszt hagyd minél alacsonyabban. Ha sötét lesz, nem biztos, hogy bemozdulás nélküli képet fogsz lőni. Fix fókuszpontot használnék. De az általad leírtakból szerintem csak fényes paca meg fekete semmi lesz...
[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
-
NTX
tag
válasz Real_Necro #21641 üzenetére
Ezen már túl vagyok, hogy csak kattintgassak! Én inkább azt szeretném tudni, hogy pld. a fehéregyensúlyt hagyjam auton vagy inkább válaszam valamelyik beépített módot a d3100-en? A rekeszt mire célszerű állítani, 2-2,5 között vagy szűkebben? A záridőre elég-e az 1/250 vagy inkább az 1/320-400 jobb? Ilyen esetekben az auto iso nekem eléggé kiszámíthatatlan, egyrészt nem akarok 800 felé menni, de beltérben auto iso modban gyakorlatilag nagyon eltérő eredményeket adott, én inkább fix 400-ra állítanám. A fókuszpont módok közül az auto módot érdemes inkább használni vagy fix fókuszponttal?
Te csak ülj le nyugodtan és nézegess, én aztért kérdeztem itt, mert engem a fozózás is érdekel! De lehet, hogy rossz topicban vagyok![ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Ha már megkérdezted...
P mód, auto ISO sok kattintás
Szerk.:
Én a helyedben inkább leülnék a seggemre, nézném a modelleket és nem állnék a profibb fotósok útjába...
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Nagyon félrevezető amit írsz. Átfogás nem egyezik fényerő sem 3.5-5.6 vs 3.5-4.5 ez logikusan rossz összevetés.
de ha egyezne is pl érthető legyen pl 18-200/28-300 3.5-5.6 azonos fokusztáv, fényerő (570 vs 800gramm) még akkor is félrevezető. DOFban 1fe, zajban talán több FF előnye, ha van fény akkor meg egyértelmű. Azaz vehetsz kevésbé fényerős obit FXre vagy fényerősebbett kell venned DXre és az a gyanum, hogy DXen egy 18-200 2.4-4 ha lenne simán elérné azt a 800grammot.
Amikor az ember tudja mit akar le kell ülni és ki kell számolni. És kijöhet olyan, hogy a drága/nehéz FX az könnyebb/olcsobb miközben ugye ha van fény nem is kérdés melyiket fogná az ember a kezében.
Ha súly a legeslegföbb szempot akkor MILCeknek van valós előnyük még egy pár év és biztos lesz olyan milc rendszer ami tényleg szimpi lesz nekem is...don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Mercutio_
félisten
válasz matyi012345 #21626 üzenetére
Aszonta egy jól menő portréfotós, hogy az nem tud rendesen világítani akinek 5 lámpa kell, illetve, hogy a természetes fény is 1 irányból jön.
-
vrbst
tag
válasz gatesz #21634 üzenetére
Szia!
Bar nem en hasznalom, hanem a baratnom, de neha kattintgatok az o D3200-asaval (18-55 VRII obival). Szerintem zsenialis kis vaz, borzaszto jo szenzorral (irigylem is a zajtureset a D200-asombol ). Ha azzal meg tudsz baratkozni, hogy a legtobb parameter nincs kivezetve a vazra, es csak menubol allithato (ez az D5x00 szeriara is igaz), akkor nagyon boldog leszel vele.
[ Szerkesztve ]
-
NTX
tag
Szeretném megkérdezni, hogy milyen beállításokat javasoltok egy divatbemutatón, kifutón sétáló modellek fotózásakor, egy Nikon D3100 + fix 50 1.8g obival? Beltérben, vaku nélkül, csak a kifutó van normálisan megvilágítva felüről.
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
válasz szkotniczky1 #21633 üzenetére
Ha a fent ajánlott sort rakjuk össze DX-re (Tokina 11-16/2.8, N17-55/2.8, Sigma 50-150/2.8), összejön 1 kiló is (igaz, annak nagy részét az UWA hozza össze)
De ha nem fényerős objektíveket hasonlítok, akkor jelentősebb a különbség (mondjuk a minőségben is van eltérés, csakúgy, mint az árban) Telében az 55-300 530g-ja áll szemben a 80-400D 1360-jával, vagy a kit 18-55 195-je a 24-85 465-jével.De én igazából arra akartam utalni (pl. azzal, hogy a D7100 is sok lehet), hogy esetleg egy MILC rendszer is tökéletesen jó lehet, ami mind méretben, mind tömegben jóval az FX alatt van.
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
gatesz
tag
Sziasztok!
Már egy másik fórumon is írogatok, de megkérdezlek titeket is. Fényképezőgép vásárlás előtt állok, és még szemlélődöm.
Kinéztem egy d3200-as gépet 18-105-ös obival + táskával 150-ért! Nem hiszem, hogy már olcsóbb lesz!
Általában mindenki a d5100/5200 kombinációt ajánlja, de nekem az már nagyon drága! D5100 +20, D5200 + 50 kb ugyanazzal az obival!
Van köztetek olyan aki D3200-at használ ezzel az obival, és szereti, és nem bánta meg, nem akarja lecserélni, és szerinte ez egy jó választás!
ÉS MÁR MOST MEGJEGYZEM, HOGY ÉN KÉRTEM TANÁCSOT! ÉS MINDENKINEK KÖSZÖNÖM, MERT TUDOM, HOGY AZÉRT ÍR MERT TAPASZTALT ÉS JÓT AKAR!!!! ÉS EZÉRT SZERETEM A FÓRUMOKAT, MERT NINCS MARKETING DUMA, ÉS RÁSÓZÁS!!! CSAK MEGHALLGATNÉK EGY IGAZI D3200 TULAJT.
Vagy lehet azt a választ kapom, hogy megbánta mindenki, és most már az 5000-es sorozatot venné inkább, ha tehetné! Na akkor vagyok bajban
-
szkotniczky1
csendes tag
Urak! Miért mondjátok, hogy az FX sokkal nehezebb mint a DX? pl. d7100 vs d610 / 675 g vs 760 g. azaz 85 g. a különbség a d610 javára. Tehát a különbség 8,5 dkg. 8,5 dkg párizsi még reggelire is kevés Az obik vonatkozásában is max 10-20 dkg-ról beszélünk. Ha mindent összeadunk és barokkos túlzással élünk akkor is max. fél jön össze.
-
atok666
őstag
válasz matyi012345 #21622 üzenetére
Ha csinalsz egy sorozatot pl. a jatszo gyerekeidrol az oszi parkban a sarga levelek kozott rohangalva egy 2.8as televel meg egy kitobival, biztos lehetsz benne, hogy az emberek tulnyomo reszenek a szepen elmosott hatteru foto fog jobban tetszeni...
Atok
-
Ed Parker
nagyúr
Ez függ hogy mire használná.
A dx vázak 1,5x adnak ami előny madár, vad fotózásnál, és kevesebb mint fele az ára az fx vázhoz képest.
Az fx váz drágább, minden obi fel tekerhető ami F bajonettes, de ha dx obi akkor az csak croppos felbontásban fog működni, vagyis kisebb felbontása lesz.
Fx vázat első gépnek? Azt kéne először eldönteni hogy mire kell?
Kell e gyors sorozat, milyen fényviszonyok között lenne használva?
Én elsőnek a D7100-at venném a kettőből, aztan igény szerint, amilyen üveg kell hozzá. -
aleister
veterán
Ha nem számít a pénz, akkor D750 + Tamron 24-70 + még valami fix obi a fő profiljának megfelelő gyutávban. Nehéz erre a kérdésre válaszolni, hisz nem tudjuk, hogy mit szeretne fotózni.
Ha meg először csak kipróbálná a tükrös világot, akkor használt D7k + Nikkor 18-105. Azért nem javasoltam olcsóbb vázat, mert úgy gyanítom, hogy a pénz másodlagos szempont.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
matyi012345
őstag
válasz forceberg #21625 üzenetére
Na ez a baj. Tévútra visz ez a dolog, a rekeszt kinyitni az nem nagy kunszt. Összeállítani egy 5 lámpás világítást úgy hogy az jól nézzen ki, na az már nem olyan egyszerű. Persze ki kell emelni egy környezeti portrénál az alanyt, de azt sem állat módjára, mindenáron és mindig és csakazértis mert nekem van egy egynégyem fullfrémen. Nem eszem meg azokat a képeket, ha közbe meg a fényeken látom hogy úgy estek ahogyan huppantak.
-
veterán
DOF-buziként lehet(vagy könnyebb) csak érvényesülni ma a szakmában, ha mint fotós akar bekerülni, nem csak hobbira akar gépet venni.
Erre célzott M3ss, hogy a shallow DOF nagy menő mostanság.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
torzo
őstag
Na, volt itt már annyi oltás, hogy nem kell több. Fizesse be magát egy jó nevű-hírű kezdő tanfolyásra, ott kap kölcsöngépet is, utána már tudni fogja, kell-e a fotózás egyáltalán! Mivel van pénze, ezzel kéne kezdeni a tisztánlátás érdekében. Egy közepesen jó obi ára, szerintem megéri. Őszintén mondom.
-
Real_Necro
veterán
Inkább ne turkáljunk más tárcájában...
Ha ő azt szeretne venni, akkor mi a fenéért kell neki a régi lemezt ajánlani? Sajnálod tőle az új vasat? Ha azt szemelte ki, és telik rá, vegye. Lehet soha életében nem fogja kihasználni és akkor mi van? Az itt hobbiként fotózók jó része nem használja ki a váza adottságait (mint ahogyan én sem). Ez akkora probléma?
Sétálj ki a várba vagy a Hősök terére és nézd meg hány turista fotózik P módban. Lefelé konyul a szája? Nem.
Fogjuk érte utálni ha megveszi a D750-et? Nem. Segítünk neki, ha jön és kérdez pár dolgot, amit nem ért és használatiban sem találta meg? Igen.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
matyi012345
őstag
Szerintem meg egy D70+18-55 határait sem éri el az akinek még életébe nem volt gép a kezébe. Látványosabb? Mitől? Mert dofbuzizik vele? Nem eszem meg Meg mondtam, hogy nem egy életre vesz, csak azért addig mégse öljön bele többszázezret amíg azt se tudja mit akar. D5100+valami zoomon tökéletesen rá lehet jönni pár hónap alatt hogy mi hiányzik, mi kéne, és tudatosabban tovább lépni. Ha megvesz egy D750-et így hogy életébe elolvasott két könyvet, az sötétben tapogatózás és nagy az esélye hogy kidobott pénz.
Ez persze vélemény, nem tény, szóval ha másnak más akkor én elfogadom, de ne ajánlgassunk már D750-et vakon.
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #21618 üzenetére
Pedig milyen jót röhögtem én is anno, amikor láttam egy T-s matricát egy komolyabb bömösön
Amúgy értem én amit mondasz és igazad van. Találja ki, hogy kell-e neki az FF vagy sem.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Real_Necro
veterán
válasz spanyoll #21615 üzenetére
A lényeg, hogy akinek friss a jogsija, vagy most tanul vezetni, az alá nem való BMW, vegyen trabantot, még ha megengedheti magának, akkor se...
Sz@r D7100-at nem szabad venni, meg sz@r D800-at sem. Szerintem egy Sony vagy egy Fuji, esetleg egy Oly milc lenne a nyerő...
Ha meg nem technózni akar hanem örömöt lelni benne és van rá keret, nyugodtan vegye a D750-et... x év múlva ugyanolyan ócska lesz mint a D800 most . Ugyanakkor a D7100 sem lesz kuka ha kiveszi a dobozból...
Mutyi:
Szvsz egyikkel sem fog mellé lőni, azt döntse el fullframe vagy croppos? Aztán használja, élvezze... ennyi.
SZERINTEM.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
ha van ra keret vegyen d750-et 85 1.4-gyel, azert ha azzal lodozi majd az embereket tuti latvanyosabb lesz mintha 18-105-tel tenne uezt, meg kezdokent is melle vmi nagyobb latoszogu obi aztan jo is. mondjuk nem hiszem h kezdokent eszrevenne a kulonbseget egy d610/d700+85 1.8g-hez kepest. sot ha total analfabeta lehet egy d7k+50 1.8g is hasonlo eredmenyeket hozna. de azert eleg furan nez ki ha 18-105, croppos fix 50-eket ajanlgatunk vkinek aki 85 1.4g-vel meg d750-nel akar fotozni
-
Byk01
őstag
válasz Real_Necro #21614 üzenetére
Ki? Én? Én nem
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
spanyoll
addikt
Senki nem jött még a d40/d90/d300 vonallal? Mi van veletek emberek, hát hogy lesz így flame war?
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Real_Necro
veterán
Kíváncsi lennék, hogy aki először könyveket olvasna a gép kézhezvétele előtt (leszámítva a használatit), az pl a fórum használata előtt áttanulmányozta e az alapelveket/szabályzatot...
-
Byk01
őstag
Troll ON
A könyveket el is kell olvasni, nem elég megvenni
Troll OFF
Ha el is olvasta azt az 1-2 könyvet, akkor nem jó könyv(ek) volt(ak), ha nem tudja legalább nagyvonalakban, mi mit jelent, mi mire jó.
Egyébként miért nem ő fordul ide? Ha kérdései vannak, jobb, ha ő írja le őket, nem pedig átmegy még valakin, akin (az információáramlás természetéből fakadóan) torzul a mondanivaló.
-
matyi012345
őstag
D7100 bandingos szenzorához a shiftes 85 az aztán perfekt lesz. D750 jó de kihasználja? Én egy D5100-at vennék 18-105el aztán ha tudom mi merre akkor gondolkodnék a fixeken meg a további lépéseken. Vázat se örök életre vesz az ember, el lehet adni és venni jobbat tudatosabban.
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
Mire akarja használni? Mert lehet, hogy erősen túllő a célon a D750-nel, de akár a D7100-zal is.
Nem szabad elfelejteni, hogy az FX rendszer elemei nem a pillesúlyukról ismertek. Van bennük anyag rendesen, azokat cipelni is kell, ami miatt később akár otthon is maradhat a gép, mert kényelmetlen vinni.
-
mutyi
őstag
válasz Vikthor #21607 üzenetére
Köszi a választ!
Részleteket még nem tudok, ezt az obit nézte ki pl. AF-S NIKKOR
85mm f/1.4G
Szerintem áldoz rá bőven, ha tudja hogy mit kell venni, szóval minden ötletet szívesen fogadok,amivel tudom segíteni, hogy hosszútávon jó választást hozzon.Mondjuk én a helyében ha meg is venném ezt a fix 85-ös obit, ezt max másodlagos obinak venném, szerintem kellene elsődlegesnek mellé valami nem fix is,amit több mindenre tud használni.
Obi ötleteket is szívesen várok.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem, FX vázra csak FX obit veszünk/használunk. Én hosszútávra D610/D750 mellett döntenék, nagyon sokszor jobb a nagyobb képszenzor. D7100 se lenne rossz döntés egy megfelelő obival, de kérdés mennyit tud áldozni a jobb képminőség érdekében, illetve hogy lenne használva az ő esetében ez az egész fényképezés.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
mutyi
őstag
Sziasztok!
Egy barátom szeretne vásárolni egy fényképezőgépet.
Két kiszemeltje van, az egyik a Nikon D7100 a másik a D750.
Az utóbbi full frame-es.
A kérdésem az lenne, hogy ki melyiket vásárolná meg, mi a negatívum és pozitívum egyik és másik váz mellett?
Azt tudni kell, hogy ez lesz az első tükrös gépe, nincs még obi sem.A full frame-es vázon ugyanúgy használhatóak a nem full frame-es géphez használt obik?
Köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest