Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gombcomp #31617 üzenetére
Én is ismerem személyesen, volt nálam 2x is, én se ilyennek ismertem meg. A magánéleti problémáiról is tudok, épp ebből kifolyólag voltam vele eddig is toleráns. De szerinted másnak nincsenek?
Nem tegnap óta tartozik, nem is tegnapelőtt, hanem március közepe óta, most meg írunk július közepét. Ez ha jól számolom 4 hónap. Én hajlottam ám a részletfizetésre is, sőt mikor felrakta eladásra a vga-t 85K vagy 86K-ért (pontosan már nem emlékszem) akkor felajánlottam hogy ennyiért visszaveszem, dobjon rá még 30-at és el van rendezve. Egyik se volt jó. Igaz ekkor is buktam volna, de az lett volna a kisebbik rossz. Ekkor ő levette a hirdetést és azt mondta lesz kp-ja inkább azt adna, és akkor megmarad a vga is. Persze fizetve azóta se lett, de közbe kaptam egy kosár ígéretet.
És örvendetes hogy a hobbiját nem adta fel, de ettől még nekem nem lett pénzem. Nem tudom, lehet velem van a baj, nálam az első, hogy ha tartozok azt fizetem ki leghamarabb. Ha ehhez az kell, hogy a heti 5 sör helyett csak 1-et ihatok meg, vagy épp 3 hétig nem motorozok, vagy épp zsiroskenyeret eszek pár napig akkor is bevállalom. Szóval a lényeg, hogy ami nem létszükség arról lemondok egy kis időre. Nálam a hobbi az nem létszükség, és gondolom másnál sem.
Szóval úgy gondolom 4 hónap várakozás, mellébeszélés, és ígérgetés után nem nagyon kell ragoznom miért is fordultam a hivatalos út felé. Sajnos a pénz nekem is pénz, nekem se adta ide a nagyker anno ingyen, ki kellett fizetnem. És akár elhiszed akár nem, a 115K majdnem 2 havi fizetésem. És igenis kellemetlen helyzetbe hozott ekkora összeg, én sem rajzolom a pénzt. Most meg hogy munkahelyet váltottam főleg, mivel így most megszűnt az a lehetőségem is ami eddig volt, ami kereset kiegészítésnek jó volt.
A folyamatos ígérgetésekből meg nem lesz pénzem, és ezt a hercehurcát is unom már, szeretném végre lezárni így vagy úgy, és ennek úgy látom nincs más lehetősége mint a bíróság.
Azt meg inkább nem ragozom, hogy felnőtt fejjel milyen hozzáállás már az, hogy azt mondja ha feljelentem letagadja hogy átvett tőlem bármit is, mert nem adtam neki róla papírt. Nem a dedóban vagyunk, felnőtt emberek lévén vállaljuk azt, amit elkövettünk, vagy amit tettünk. Én így szoktam tenni, de lehet akkor csak én vagyok ilyen elbaszott egy ember. -
Heffi
őstag
válasz
gombcomp #29870 üzenetére
Én a 0,35v-s differenciáról hallottam a gépemnek megfelelő lynnfield topikban. Ennél az x58-s lapnál az 1,66-s értéket magától az xmp módból lőtte be magának a lap. A proci nincs agyonhajszolva, 1,209 v-t kap - szintén ráhagytam az alaplapra. Nem hiszem, hogy az az 1 századvolt túlfeszültség megártana a memóriáknak. Igaz a bclk emelése miatt, így is 1740 MHz felett üzemelnek az 1600-s ramok.
-
MPowerPH
félisten
válasz
gombcomp #27252 üzenetére
Kompival minden más lenne, SB is vegetálna nálam. Azzal menne a 4.8GHz 24/7 szerintem. Megvettem volna, de az általad említett párásodás miatt nem fogtam bele. A foglalatot nem akarom bepasztázni, azt onnan már a vén isten sem takarítaná ki.
Lehet lesz egy 980X, D0, 1 év garral. 930-asomat beszámítanák... Szerintetek? Ráfizu nem tom mennyi, SB biztosan kijönne belőle.
-
MPowerPH
félisten
válasz
gombcomp #24662 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani... Mikor kivonták a forgalomból ezen az Elpida Hyper IC-el felszerelt modulokat, próbálták helyettesíteni más gyártók IC -jével, de sem a Samsung HCF0, sem a Micron D9GTR nem felelt meg a kívánt paramétereknek. Ezért is szünetelt egy darabig ezen termékek forgalmazása. Aztán az Elpida megoldotta ezt a problémát, akkor újra beindult a forgalmazás.
Keldor papa: Ahogy mondod.
Én ezeket több évre vettem, erről már le van a gond.
-
MPowerPH
félisten
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
gombcomp #22813 üzenetére
Ám legyen, amíg ilyen sok az Mhz a levegőben addig kell bántani a cuccot. (csak, hogy használjam a tegnapi agyszüleményem)
Igen, lehetett sejteni, hogy az lesz, mert akárhogy vadásztam nem találtam más feszt...Már most érzem, hogy nem bírok a véremmel, szinte már megfogalmaztam a hirdetés szövegét egy izmosabb 920-ra, de ahogy látom nem nagyon mennek mostanában a 1366-os procik...
-
MiB
tag
válasz
gombcomp #21975 üzenetére
whaaaa... Én nem akarom húznia procit csak a memóriát ezé ha azt aakrom hogy a proci alap frekin mennyen visszább kell vennem a szorzót és ha nem tudom hogy mennyivel lehet visszább venni akkor nem tudok olyan procit választani ami memória tunig esetén is működik alap frekin. Remélem érthető.
-
katt777
félisten
válasz
gombcomp #21781 üzenetére
A lap nem a CPU alapfeszt adja meg.
AirBooms: Azt én is tapasztaltam, hogy elméletileg komp. alkatrészek a legextrémebb hibákat képesek generálni. Ez azért szar, mert akármelyiket viszed garba, mindegyik jó lesz, így csak eladni lehet, hátha másik lapban jó lesz. Emléxem, anno P5Q lapokat mindenki a polcon tartotta, mert hónapokig nem működtek normálisan.
-
lipi67
nagyúr
válasz
gombcomp #21757 üzenetére
Huhh..ezt bevenné a gyomrom
(#21759) AirBooms : Félreértettél!
1 percig sem vontam kétségbe a 4,2GHz-et, csak..Olvasgattam, s szegény "egyszerü"barátunkat leb@sztátok, hogy arcoskodik a nagy melegben egy instabil 4,2-vel. Én a nyári 35°-os melegben lévő max 24/7-re vagyok kíváncsi. Gondolom, ez nem most készült.
-
AirBooms
addikt
válasz
gombcomp #21387 üzenetére
Igen, ebben a bekapcsolós dologban igazad van (BIOS), közben rájöttem... Viszont azt még mindig nem értem, hogy miért nem indul el a bekapcsológombra leállítás után. Ez azóta van, amióta lapot cseréltem, vagyis az R2G-t R2E-re cseréltem - nekem gyanús, hogy összefügg a zárlattal, vagyis a lap lecsavarozásával.
niklebi: nem tudom, amit én linkeltem a vírusírtóról, nálam jól jelenik meg, az a microsoft eredeti oldala. S ahogy gombcomp is írta, ingyenes. Csak jogtiszta legyen az oprendszer
-
AirBooms
addikt
válasz
gombcomp #21385 üzenetére
Természetesen jogtiszta lisensszel működik, nem értem, mi ezzel a gond? Így is ingyen van egy "legjobb" vírusírtó... Azt sem értem, hogy azzal mi a gond, hogy otthoni, egy gépre szóló a licensze. Vagy aki itt érdeklődött, hogy egy gépet rakna össze, valójában egy vállalati környezetre gondolt? A ForeFront jelenti a vállalati megoldást, ami már akár egyszerre mind a nyolc vírusírtó motort is képes kezelni - de ezt nem éreztem fontosnak megemlíteni.
-
subaruwrc
félisten
-
AirBooms
addikt
válasz
gombcomp #20858 üzenetére
Igen, a lapom esélyes, hogy jóval régebbi, mint 2009 novemberi...
Viszont az LCD poster rá van kötve. És ez az! Ő sem jelez semmit! Bekapcsolás után egy udvarias Welcome után átvált az idő számlálására... Nem is postolja végig a tesztelést... Szerintem el sem indul a tesztprocedúra (ezt támasztja az is alá, hogy kiszedhetem az összes ramot, vagy a VGA-t, akkor sem jelez semmit, s csipogás sem jön)... Tutira nem kezeli a procit, csak azt nem tudom, hogy azért, mert nem ismeri fel, vagy mert halott a lap. Proci nélkül ugyanezt csinálja. Viszont mint említettem, a procit fűti, tehát a proci kap feszt.
Neked sincs valamerre egy kallódó C0-ád? -
HoReSz1975
őstag
válasz
gombcomp #19988 üzenetére
a többi ramot megnéztem azokkal nincs gond, de ezt itt vettem egy PH! -s sráctól, ő azt mondta azért adja el, mert most kapta vissza Taiwan, vagy Thailandról, mert szar volt az egyik modul...
Persze se papír, se garancia...
Írtam neki, hogy mit válaszol arra kiváncsi vagyok. Természetesen kérdőre vonom
De az első nap első percébe jeleztem felé, hogy rossz a kit...
-
-
katt777
félisten
válasz
gombcomp #18784 üzenetére
Persze, és a 18X szorzóval természetesen remekül működnek az energiatakarékos feature-ök is, főleg a szorzó visszavétel.
Én inkább maradnék a turbónál és egyebeknél, és a gyorsabb RAM-oknál.
BMW001: Nocsak, mégsem olyan nyerő az a lap?
Mondjuk kevés 920-ast láttam, amely HT ON, és egyebekkel 1.25V alatt vitte volna a 4GHz-et. Inkább 2.8 körül általános. Persze, kérdéses, mennyire van kitesztelve, esetleg csak 1 benchre jó, stb.
-
HSM
félisten
-
Cyberpunk
félisten
válasz
gombcomp #14659 üzenetére
Ezek már fincsi memók
Én is így vagyok a Corsair ramjaimmal ezek is nagyon kivannak centizve igaz ezek nálam mennek 1680MHz-en 1,65V-on ami valójában csak 1,64 a drága Giga BIOS miattNa mindegy nekem nem ér meg annyit hogy bukta legyen inkább újítok be még egy GTX260-ast azt mehet az SLI persze csak jó ocsón
már meg is van a kinézett VGA.
-
katt777
félisten
válasz
gombcomp #12591 üzenetére
Hát, "Azonnali VGA..." topicban vkinek éppen az a baja, hogy gyári hűtéssel 69% fölött nincs tovább hűtési teljesítmény (gar csere is volt, ha jól rémlik), így te szerencsés lehetsz.
Mellesleg a CF már önmagában is elég gáz (még támogatott programokban is messze van az elvárható plusztól, alig 1-2 kivétellel), de a 3.-4. kártya olyan keveset ad (+10-15, ill +1-4%, amit CFX tesztekben láttam) a teljesítményhez, hogy az már tényleg értelmetlen (és a 295GTX QSLI porrá is alázta). De ha nálad a konfig egy 4870 teljesítményének 4X-esét hozza, akkor hajrá! -
HSM
félisten
válasz
gombcomp #9317 üzenetére
Tudtommal nem a hőtől degradálódik, hanem ha a túl nagy feszültség átüti a két tranzisztor közötti szigetelőréteget, amitől az egyre gyengül, végül teljesen kinyúlik, a procival együtt. Azt nem tudom, hogy extrém hűtéssel miért visel el több feszt, de biztos van rá értelmes magyarázat.
(#9307) gombcomp: Úgy van, ahogy BR4D mondja...
Valamint Keldor véleményét is osztom. Nekem nem mindegy, mit adok el adott esetben, de mindenféle rejtett megmagyarázhatatlan hiba sem hiányzik egy esetlegesen haldokló procitól...
Ha lehet ésszerű fesszel is küldeni, ésszerű hőmérsékleten, akkor minek erőltetni? Mert úgy csak 4Ghz van meg, nem 4,2 ???
Vagy csak 1800-on megy a memó, nem 2000-en? Nem rtem én az ilyeneket...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
gombcomp #9317 üzenetére
Speciel a feszültség túlvezérlésére nincs védelem, ezért van a figyelmeztetés. A probléma a HKMG gyártástechnológia miatt van, nem nagyon bírja a magas feszű gyűrődést. A Core 2 procikban sem volt jó az 1,65V+ core fesz, a Core i7-nél azonban megváltozott az feszszabályzás, így a DDR3 memóriák miatt valós veszéllyé vált, hogy az extrém felhasználókon kívül az átlagos júzereknél is magas lesz a fesz. Nyilván egy 1.0-ás felhasználó bekapcsolja a gépet és használja, neki fingja sincs a dolgokról. Szerencsére a memgyártók ráálltak az 1,65V-os modulokra.
-
keIdor
titán
válasz
gombcomp #9307 üzenetére
Ha valaki vesz fél, vagy egy évre procit, majd megküldi 1,7V-on gyári hűtővel paszta nélkül és degradálódik, (ilyen is van) az azért szerintem már nagyon nem mindegy. 10 év az lenne.
Amikor meg eladjuk a procit szerintem azért az sem mindegy, hogy mit adunk el... legalábbis én így vagyok vele, szerencsétlen vásárlónál ne menjen tönkre/ne degradálódjon 2 hónap használat után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest