Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- OLED TV topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tome.jr
addikt
Mi a véleményetek, mennyire fog elterjedni a Core i7 a jövőben, annak tükrében hogy a mai hír szerint az Intel 2011-ben vezeti csak ki a 775-öt, ráadásul bejelentették az E8700-et is (3500 Mhz). Gondolom 2011-ig újabb és újabb 775-ös procik várhatóak.
-
HSM
félisten
válasz
westlake #3589 üzenetére
Persze, láttam már néhány szervert sima ramokkal...
Meg olvastam is, hogy kb ugyanaz a memóriavezérlője, mint a sima Bloomfield-nek, csak tudja plusszban a sima DDR3 mellett a regiszterest is, plussz 4 csatornát tud FB-DIMM mellett. Javíts ki, ha nem így lenne...
Mondjuk csodálkozom, hogy már vannak működő rendszerek, úgy hallottam az Intel-nek akadt néhány gondja a a procipár szinkronizálásával.... -
HSM
félisten
válasz
sniper elite #3586 üzenetére
Fakk, dupla.....
-
HSM
félisten
válasz
sniper elite #3586 üzenetére
Ja, meg épp a csiga/drága FB-DIMM memória se tette ezt optimális játékplatformmá... Na majd a Nehalem-DP....
De asszem az jó ideig kicsit túllő majd a célon ahhoz, hogy megérje bárkinek is....
Meg aztán tuning nélkül nem az igazi...
-
sniper elite
senior tag
válasz
westlake #3577 üzenetére
Meg amúgy se lenne minek, játék nem használná ki ha még bele is menne kettő-három VGA! Én inkább mindig megveszem az Intel aktuális Extreme prociját és le van tudva a gond! Ez inkább már gondolom bankoknak való meg nagyobb cégeknek, ahol a sok adat miatt kilehet használni!
-
Ottoka
őstag
-
Ottoka
őstag
válasz
westlake #3577 üzenetére
Amit linkeltem, azon van egy x16 slot. Másnem 1db 295gtx-et raksz bele.
A másik kérdés hogy ezek a lapok nem nagyon támogatják a tuningot...
Mod: Sőt, nem egy olyan lap van amin van pcie x16-os slot, most nézdegélem a tyan-nál.
Video kari kompatibilitási listájuk is van hozzá. -
Ottoka
őstag
Itt egy lap hozzá, kár hogy csak 1 pcie x16-os slot van, ez a dual procis lap ki tudna hajtani 2db 295 gtx-et.
-
westlake
félisten
-
Erdei88
veterán
Sziasztok! Érdemes-e E8500ről i7 920ra váltani? Én csak játékra használom a gépem. Dob-e annyit rajta hogy megérjen 50-60k pluszt?
-
Abban tudna valaki segíteni, hogy mekkora alapfesze van a procinak, qpi-nak és a többinek?
-
rol33
aktív tag
ez most nagyon kezdő lesz, de hát hiába valahol el kell kezdeni
szal azt szeretném megkérdezni hogy ezt h csináljátok, gondolok itt a 3hgz-s eredményre. h kevesebb fesz és mégis megy 3gigán. én még egyenlőre alapon járatom 2,8on megy de alapból magasabb fesszel. ha segítenél h mit mire állítsak, azt megköszönném -
Érdekes ez az új rendszer. Az biztos, hogy az Uncore, az legkisebb a ddr3-as sebesség duplája lehet. Tehát ha visszaállítom a ramot ddr3-1333 mhz-re, akkor az uncore ennek a duplája lesz, viszont a qpi marad nálam 3200-on.
Na ilyenkor van a fejvakarás.
-
Hát nem tudom, akkor olyan procit kellett volna venned, ami támogatja az 1600-as ramokat...
Ezt a mondatodat nem igazán értem.
Köszi, tehát az nbfreki az.
Azért hagytam auto-n, mert nem tudom mit hova állítsak. Azt se tudom mennyi a proci alapfesze. Ha valaki P6T Deluxe-os megjelenne a topikban, leírhatná, hogy mit szeret a lap.
Angelo69: Grat!
-
HSM
félisten
Hát nem tudom, akkor olyan procit kellett volna venned, ami támogatja az 1600-as ramokat...
Az ucore a proci azon része, ami nem a számolóegység, a cpu-z képen az NB frek. címen fut, külön állítható a frekvenciája. Amúgy az Auto-beállításokkal vigyázz, sok lap hajlamos ilyenkor túlfeszelni, ezért ajánlott vagy "normal"-ra, vagy kézzel megfelelő értékre állítani.Amúgy nem veszett el a pénzed, gagyi ramnak esélytelen 1200@CL6-on mennie....
-
Angelo69
senior tag
Hello!
Gondoltam megtöröm az sok Gigabyte és Asus monotoniát...
Megjött a várva várt lapom.
Doboz
Hozzávalók
A lap
Hátsó panel
Felső nézetJövő héten meglesz a proci is bele és akkor többet tudok mondani róla.
-
HSM
félisten
Bocs a sok postért... A 4ghz-es beállítás üresben 175W-ot kért el a konnektorból, a terhelt érték pedig 360W!
4850+3 winyóval, 7 ventivel.
Alapórajeles üres fogyi 135W.(#3555) Lauda: Elvileg így jó eséllyel nem lesz stabil, de ha jobban megnézed, a QPI nálad sem kevesebb az Ucore-nál, igaz, nem is több...
Csak azt nem értem, miért ragaszkodsz az 1600-as ramórajelhez, ha 1200-as szűkidőzítésű beállítással sokkal valószínübben lesz stabil, a sebesség pedig a te esetedben kb. egyforma lenne.... -
HSM
félisten
Sikerült két érdekes dolgot is felfedeznem... Az egyik, hogy ha frissen indított rendszeren mérek everesttel gyorstár-sebességet, sokkal több pontot kapok, mintha prime, linpack teszt után nézem... Ráadásul alapórajelen is ez a helyzet.... [link] És nem is pici az eltérés....
Más.... Sikerült 4Ghz-re belőnöm beton stabilra!
[link] 1,4V-ot kapott LLC nélkül, qpi/vtt 1,335V, minden más alapon.
Ami baromi érdekes, hogy everest 44 fokosnak méri a procit, a magok 85 fokosak, 23 fok van a szobában, és ami nagyon-nagyon érdekes, hogy a procihűtő tövében megmértem a középső hőcsövet, és csak 41 fokos volt!!!!
A procihűtő teteje már "csak" 37 fokos volt, a kifújt legmelegebb levegő a ház tetején 31 fok, a procihűtőből kijövő levegő 37 fok körül volt...
Lehet, hogy ez a különbség a 965 és a 920 között, hogy a 965-snek jobb a hőátadása a magok és az IHS között???
(#3551) Lauda: Hát, ahhoz legalább 3600-as QPI kell, (BIOS 7,2), 3400-as Ucore, és kb ennyi. De sokkal jobban is be lehet lőni a ramot... Pl. nekem igencsak jól ment 1200@CL6-on is... [link]
-
Szajbee
tag
Mindkét oldalon van venti, én olyat néztem. De ahogy egyre jobban rápillantok, látok rá esélyt, hogy beférjen. Felülről a bal oldali hőelvezetők fölé simán elmegy, jobb oldalt a mem slotoknál meg épp marad sztem egy két mm. Mielőtt megveszem tuti utána járok, nem akarom benézni
A Tied is szűkös lesz felfele, először én is olyat néztem
-
HSM
félisten
Azért, mert gyárilag 2,4Ghz a QPI, ennél kisebbnek kell lennie az Ucore-nak, ami 2133, és ennek maximum a fele lehet a ram, így jön ki mindez. Persze csak akkor kell ezeket betartani, ha stabil rendszert akarsz...
Néha láttam extrém kivételeket, de általánosságban a legjobb procik kivételével ezeket be kell tartani a stabilitáshoz és az extrém feszek szükségességének elkerüléséhez.
(#3548) Szajbee: Hát nálam Giga UD5-ben, coolermaster hyper 212-vel épp beférne, de milliméterre ki lenne számolva, és egy slot használhatatlanná válna magas modulokkal.
-
Szajbee
tag
Sziasztok!
Használ valaki P6T Deluxe-hoz Noctua NH-U12P SE1366-os hűtőt [link] ? Én ezzel szemezek, kis papírból kivágtam az alapterületét (120*126) és odatettem a procihoz kb-ra a 120-as felével a ramok felé, mert azon az oldalán vannak a ventik és így fújná kifelé. Ahogy sas szememmel néztem, elég neccesen fér oda a modulhelyektől. Azt szeretném kérdezni, hogy ha valakinek van ilyenje P6T Deluxe-ban, az megnézné, hogy fölé nyúlik-e a mem slotoknak, mert valszeg tele lesz mind a 6 slot idővel, és a moduljaim [link] bő 5 cm felett vannak, így összeérnének... Egy kolléga volt olyan kedves, hogy lemérte nekem, hogy mennyi helye van az alaplap és a lamellák között, és azt írta, hogy fölé lóg (más alaplap) a ramoknak, és az ő 3cm magas moduljai felett még van kb 1 cm...
-
Tody56
aktív tag
válasz
Buldozer99 #3545 üzenetére
Nem hiszem hogy baja lenne, bár majd a nagyok megmondják ha bekukkantanak.
Én is kiteszteltem hogy mennyivel megy el kissebb órajelen.Prime stabil:
HT on:
alapon turboval (2.8ghz): 0.96v
3ghz: 1.000v -
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!
Nagyon szuper ez a lap, a biosa is teljesen egyértelmű, talán egyszerűbb, mint a másik lapom award biosa, kellemes meglepetés volt.
A 1003-as bios van rajt, szerintetek frissítsem?
A proci és a ramok is nagyon ott vannak, úgy érzem jól választottam.Kicsit tuningolgattam, de nem szeretnék belemélyedni, amíg nem lesz meg a másik hűtő, ez a gyári elég soványka. Egy kis iránymutatást tudnátok adni, hogy mivel érdemes vigyázni, melyiknél meddig szabad elmenni?
-
Buldozer99
senior tag
válasz
Buldozer99 #3538 üzenetére
Valaki?
-
Lindus
csendes tag
köszi a válaszokat. (de mi az az ET6?
)
valaki írta itt korábban hogy állítólag az ASUS a Gigabyte-tal szemben betartott vmilyen Inteles előírást és hogy hosszútávon visszaveszi a szorzó értékét, ha jól értettem , erről ti tudtok valamit?
-
westlake
félisten
real temp 2.90 rc12
hwmonitor 1.13.0
core temp 0.99.4.56
cpu-tweaker 1.0(keretik nem megkovezni, ha mar voltak
)
-
-
Buldozer99
senior tag
Srácok! Ha túl kevés feszt adok a procinak és azzal tesztelek, nem lesz baja ugye?
Most 1.1V-al nézem 3300mhz-en, CPU-z:1.056-ot ír ki
Ramot mivel szoktátok tesztelni?
-
Tody56
aktív tag
Mivel ugyan az a chipset és még a felszereltség is nagyon hasonló így nyugodtan választhatsz izlés szerint. Amelyik gyártó szinpibb.
A 2 lap közötti teljesítmény különbség az éppen aktuális biostól függ és abszolút elhanyagolható. Itt most nem egy p45 és egy x48 között kell dönteni amik között komolyabb különbségek vannak, de minegyik jó. -
Lindus
csendes tag
tehát "P6T Deluxe" vs. "GA-EX58-UD5"
....amúgy egy cinebench 10-et nem akar nyomni valaki a kedvemért?
-
Lindus
csendes tag
"P6T Deluxe" a "GA-EX58-UD5" a nyerőbb választás a jövőre tekintve? (későbbi fejlesztés szempontjából)
-
HSM
félisten
Amit tudok, hogy 1,295V-on megy a 3060 beton stabilan, 3400 stabilnak tűnik (azért csak tűnik, mert nem volt időm még alaposan tesztelni, de fél óra linx-et bírt, szóval jó eséllyel 100%....) 1,335V-al, a 3600 is 1,335V-ot kapott, de az csak tesztelni volt jó így, komolyabb terhelésre 10 másodpercen belül restart....
Amúgy ne ezt a hulladék képfeltöltést használd, ott az imageshack, vagy ez [link] -
Tody56
aktív tag
-
HSM
félisten
Az 1600-ból régebbiek Micron csipesek voltak, az újakat nem ismerem. Jó kis ram, de elég feszelős fajta, 1,9V kell, hogy jól menjen, amennyire én tudom. Én az 1333-asokról tudok ezt-azt, ha benézel a ddr3-as topicba, elég sokat írtam a jelenlegi 1333-as Kingmax-ról.
(#3524) gombcomp: Egy nagy marketing szarság ez az "I7-kit" mizéria.... Gyakorlatilag a modulok 70%-a jelenleg 1333-as, CL9-es, 1,5V-os modell, kiegészített SPD-vel, meg hasonlók, összeválogatva.
Amúgy érdemes a szakik véleményét is megérdeklődni, ők asszem valami samsung csipre esküsznek I7-hez.... Saját tapasztalat, az Elpida se csirke... Nem rossz még a nanya/elixir se, de az már csak 1500@CL8...
(#3367) jugeen: Sajnos elmarad, de van helyette 1550@CL7 1,6V beton stabilan, triple channel, CR2-n.
-
gombcomp
senior tag
Úgy van, ami Core i7 re készült az mind 1,5V speckóju (az SPD-ben),de a tuning miatt
már magasabb értéket adnak meg,pl. Corsair Dominator Pc-12800/1600Mhz már 1,65V.
A Kingmax 1333Mhz moduljai között sűrűn vannak olyanok amik elballagnak már 1,5 ön is.
Erről,meg hogy milyen chippel vannak szerelve, Tody56,és Beteg kollégák tudnának többet
mondani! -
-
ent
őstag
Olvasom lejebb, hogy tárgyaljátok mennyire nem mindegy milyen ramok futnak i7 alatt (1333vs.1600). (természetesen tuning miatt)
Ezekkel a ramokkal találkozott már vki: elméletileg CL7esek [link]
Tapasztalata vkinek?
-
HSM
félisten
És valakit érdekelt a gyári non-extreme hűtő: [link]
-
HSM
félisten
Néhány érdekes winrar/everest eredmény:
Ami változatlan: 3,8Ghz, 1,335V QPI, 1440@CL7 ram, az utolsó beállítást leszámítva stabil beállítások.
3060-as Ucore [link]
3240-es Ucore [link]
3420-as Ucore [link]
3600-as Ucore [link]Ami fura, hogy az Ucore beállítás nem igazán volt hatással az L3 chace sebességére... Ez miért lehet? Everest-bug, vagy mástól függne az L3 sebessége?
-
Szajbee
tag
Nekem is ilyen jellegű céljaim lesznek, átmenni fa*án a hídon
Mondjuk nekem 1920*1080-ban minden max, highest és high beállítás, a látótávolságot nem szereti már 33-nál sem, túlfut az 1024-en a mamáját
Hogy tudtál 50-et beállítani rá?
Amúgy Asus P6T Deluxe-nál is ilyen egyszerű bios-t frissíteni pendrive-ról?
-
Zájec
veterán
azé ilyen alacsony prociórajelen és gagyi cl9-1550-n ilyet produkáljon..
-
HSM
félisten
Na van QPI tapasztalatom is! Magas VGA-memória-igényű játékoknál, mint pl. a GTA4 alaposan felhúzott graffal (nálam 1024MB Vram-ot kérne a játék szerint...) 512-es VGA-val jelentősen gyorsult magasabb QPI-vel. A proci abszolút alapon volt, turbo, ht on, először alap QPI-vel néztem. A középső szigetről mentem át a hídon egy elvéthetetlen útvonalon. Elég gyakran beesett az FPS 20 környékére, ami nem tetszett, mivel 3Ghz-es Q6600-al nem csinált ilyet ugyanígy beállítva. A QPI-t felhúzva 6.4-re, minden változatlanul máris felkúszott a minimum FPS ugyanazon az útvonalon nézve 25-30 közé... Nagyságrenddekkel folyamatosabb volt a játék, semmi hirtelen belassulás és barátai, mintha 1gb-s lett volna a karim....
(Hát mekkora flash volt, mikor 3,8Ghz- 7,2QPI-vel is kipróbáltam...
Azt nem mértem meg precízen, de a feeling nagyon ütött! kb. 30-40 közötti FPS-t kaptam...) Vicces csúcsforgalomban a nagyhídon 30 fps-el átrobogni....
(Tesztelt beállítások: 1680*1050, minden maxon, minden, kivéve látótávolság, az "csak" 50-en volt. Nem vagyúk túl kompromisszumképes képminőség téren...)
ja, és a ram se volt hajtva, 1080, CL8... Everestben kevesebb, mint 11K-t olvasott.... -
Ottoka
őstag
Volt itt szó a bios frissítésről. Én azt olvastam tényleg nem fasza windows alól csinálni, de aki úgy csinálta az se panaszkodott semmire.
Szal a lényeg ha vagy így vagy úgy megvolt, utánna gép kikapcs, a clear cmos gombot hátul nyomni 10 másodpercig, és utánna load defaults, restart, és lehet állítgatni.
Elméletileg így kész egy bios frissítés. -
Buldozer99
senior tag
Ezt miért írja ki? [link] Pedig mindkettő be van kapcsolva...
-
-
Szajbee
tag
Ha gyárilag ilyen sima a talpa, akkor lehet nem vágok bele a polírozásba
Amúgy kíváncsi leszek hogyan fog beférni Lauda kollega CM690-es házikójába az általa rendelt extreme 1366 RT, mert ahogy én méregettem nálam elég necces, főként, hogy az a venti lehet túlnyúl rajta... Ha megjön, mindenképp írj tapasztalataidról
Ha befér, akkor én is elindítom a projectet, gyári venti nélkül, azt majd veszek hozzá magam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD A8 7680 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest