Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
lamiki
senior tag
válasz
#74018560 #44693 üzenetére
Ilyen mindig volt, és lesz is szép számban. Vagy olyan is, hogy pénze nincs, de tegyem el neki fizetésig, vagy 2-3 hétig, neki tutira kell, ne adjam el másnak, stb. De egy nem volt, aki ezután tényleg megvette volna, sőt olyan sem aki megtette volna, hogy rám ír, hogy bocsi mégsem kell, másra kellett a pénz, add el másnak. Az már csak hab a tortán, ha megrendeli, de csak utánvétellel kell, és mire odaér meggondolja magát, és nem veszi át.
Olyan is van elég sok, hogy küldet véled 5-10 teszt képet, ilyen-olyan fotót a belsejéről. 10-15 üzenetváltás. Tetszik neki, megállapodtok az árban, még abba is bele mész, hogy utánvétellel küldöd, ahogy kéri, hiszen van pár pozitív értékelése. Aztán többet sosem jelentkezik, üzenetedre sem válaszol. Hogy vannak ilyen emberkék összerakva? -
-Ben-
veterán
Engem csak a teljesítmény érdekel. Persze, nem mondom, hogy kidobnék egy 990X -et. Sőt, W3690 vs 990X esetében is egyértelmű, hogy az utóbbit választanám, de egy dobozos W3680 -ról nem váltanék 990X -re. Azért eléggé sok érte az a 40k + posta. :/
Egyébként, mi különbség van egy 990X és egy W3690 között?
A gyártói adatok alapján 99%-ban ugyanaz, csak más néven.
-
Laraxior
titán
Felhívtam a hirdetőt, aki a 990X-et meg a lapot hirdeti, szépen lebeszéltünk mindent, 40k-t ajánlottam a CPU-ért plusz a posta. 3EURba került a hívás, erre pár órára rá benyögi, hogy egyben elvinnék, így nem szenvedne a lap eladásával. Mekkora tahó már az ilyen.
-
feco43
csendes tag
üdv
van egy FUJITSU D2778-C1 alaplapom egy w3565 procival de nem rég kaptam egy x5660 procit de azt irja hogy microkód hiányában nem ismeri fel ebben tudna valaki segíteni ?? -
Zé_Mester
őstag
csak kíváncsiságból kérdezem, nincs valakinek elfekvőbe egy tök felesleges EVGA X58 Classified lapja ?
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
jokeph #44677 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből....
Tehát: CPU - a radiátoron lévő ventilátor.
2. burkolat - ez a játékviz pumpája - itt kb. hangtalan.
3. burkolat - ez a játékviz 2. számú ventilátora, ami kb. hűti ez egész alaplapot telibe (VRM, ésazki és déli hid).
Nálam töretlenül megy 4,6 GHZ-en, HT OFF, mert single-core teljesitményre hegyeztem a konfigot.
Ha visszarakom a HT-t, akkor LinX alatt random hibázik.
4,5 GHZ-en HT-vel sem hibázik.
Azt hiszem többet nagyon nem várhatok, ésszerű keretek között, s igazából meg is vagyok elégedve egészében.
Itt 4,68 GHZ-en ment, a LinX csak 1024MB rammal volt hibátlanul lefutni, 2048MB-nál már random hibázott...
-
jokeph
nagyúr
válasz
#74018560 #44666 üzenetére
Nem kell neki sok hely.
Anno a házzal voltam meglőve, a meglévő házaim mind kizárólag max. 120mm-es ventilátor hellyel rendelkeztek, ez meg 140-es, a radiátor felfogatása is.
Eredetiben, ahogy megjött, felcsavarozva a vallatópadra, Xeon E5540 CPU, gyári kialakitású hűtővel:
Itt már az X5677-es XEON-al, CM NEPTON 140 XL felszerelve:
-
Laraxior
titán
válasz
#74018560 #44672 üzenetére
De az megvan, hogy a legtöbb normális játékban van olyan opció, hogy felskálázás.
Nekem is 1080p@60Hz monitorom van, mégis mentek a játékok 4K-ra skálázva. Sokkal szebb is, láthatóan. Oda kell a VGA, meg a CPU is.
Szóval ki lehet használni bőven...
Ezért ment nekem 4600MHz-en. De mivel ugye megszabadultam az 1080Ti VGAktól, ezért az órajel is feleslegessé vált. -
Laraxior
titán
Hééé, az a CPU nagyon is jó, lehet, hogy jobb, mint a 990X.. majd kiderül, ha esetleg eladja az eladó külön a CPU-t, mert azzal a lappal nem tudok mit kezdeni, meg nem is kell doboz nélkül.
Ha dobozos lenne, még csak-csak... elszikkadna a vitrinben a többi 13 alaplap mellett, de így... -
Laraxior
titán
úúúú... 990X az aprón
-
törölt tag
válasz
jokeph #44665 üzenetére
Szimpatikus ekkora méretben, még hozzám is beférne
De egyelőre vissza fogom rakni a HR02-öt ha találok 4,5-es csőkulcsot, hogy le tudjam szedni a H75-öt
Most jöttem rá milyen jó állapotban vettem a HR-t... a ventin egy deka por nincsLehet mégse kéne kidobnom 10k-t a Noisblocker ventire, pedig nagyon tetszik
[link]
-
jokeph
nagyúr
válasz
#74018560 #44664 üzenetére
Igen, ez 140-es ventilátor.
2000-es fordulat a vége, na ott már nekem is hangos.
Mondjuk, azt csak IBT/LinX páros alatt sikerült produkálni eddig.
Fentebb rosszul irtam, a radiátoron lévő az 1000 körül forog, a másik ventije hűti a VRM-Északi/déli hidat telibe, az megy 1400 körül.
Majd holnap megnézem őket, ez a cégnél van lerakva.
-
jokeph
nagyúr
válasz
#74018560 #44657 üzenetére
Ez igy is van. Bár nekem csak azért van fenn viz, mert megmaradt az FX konfigból.
A pumpa gyakorlatilag hangtalan, másik csatira kötöttem, igy nem forog 7000-et, hanem csak 5400 körül, teljes fordulaton valóban van egy jellegzetes magas hangja, bár engem nem zavart sosem.
A radiátor ventilátora is le van szabályozva 1400-ra, nem vészes.
,
Ha bekerül a házba, megkapja a radiátor a hátsó házventit, az nagyon halk, és kivülről is szabályozható egy egységgel 3 fokozatban. -
-
-Ben-
veterán
Nézegetem ezt a lapot... Nagyon frankó kis lap, de félő, hogy tényleg defektes.
-
törölt tag
válasz
jokeph #44656 üzenetére
Procikat cserélgetni, tesztelni tényleg játékvízzel a legkényelmesebb. Jobban is hűt, mint bármilyen levegő - cserébe nem igazán halk
Venti(k)nek is van hangja meg a pumpának is.
A tökéletes megoldás tényleg az épített víz, de az alá már kész rendszer kell, amit ne akar variálni az ember (de akkor hol az öröm?)
USB3.0-ás kártyám nekem is van
Több gépben
-
jokeph
nagyúr
válasz
#74018560 #44655 üzenetére
Azt hiszem, maradok a játékvizemnél, az mellett annyi hely marad, hogy teniszezni is lehet.
Közben beújitottam egy USB3-as bővitőkártyára, 2 port hátra, meg rá tudom dugni a házam USB3-as front paneli csatlakozóját, igy működni fog a ház két front USB3-as portja is.
Faja kis kártya, AXAGON PCEU-232V 2 + 2X USB3.0, megy rá egy s-ata segédtáp, nagyon jól tölti a rádugott eszközöket.
W10 felismerte, települt, működik.
A turbót én is nézegettem, vicces, de mind a 4 magon felment.
(Xeon X5677)
-
HSM
félisten
válasz
#74018560 #44652 üzenetére
Nekem ezekkel a nagy batárokkal (pl. HR02, NH-D14) csak az a bajom, hogy mindent elfednek az alaplapon, tehát a VRM, memóriák hűtésének eléggé betesznek. Járt még nagyonrégen nálam egy Mugen 2, de inkább be se szereltem, mikor láttam élőben mekkora, egyből ment fel apróra....
Én inkább a 12-es ventilátorokhoz való, sima, nem túl nagy, sok hőcsöves toronyhűtők barátja vagyok (mint pl. a Matterhorn is), azok már bőven elég nagyok, hogy igen halkan is elvezessenek 100-150W hőt, de nem olyan batárok, hogy ehhez komplett beterítsék a gép belsejét.
-
HSM
félisten
Igen, a kis kampókkal bármilyen "hagyományos kialakítású" 12cm-es ventilátor könnyedén felfogatható.
A gyári légkavarója amúgy elég tartósnak bizonyult nálam, 4 éve megvan lassan a hűtő, elég sok órát megy a gép napi szinten, és még mindig hibátlan.Mondjuk mindig be volt állítva a vezérlés jól, és általában félkézzel meghűtött mindent, amit alá raktam 5-700rpm-en is.
-
-Ben-
veterán
Jónak tűnik. Jól látom, hogy ezen könnyedén cserélhető a ventilátor, ha már hangosodik? Az Arctic Cooling ebből a szempontból nem valami barátságos...
(#44646) Laraxior: Jó lenne nekem ez a kis vacak AC 7 pro is, csak nem tudom rajta lecserélni a pörgettyűt... Márpedig sajnos hangos már.
-
HSM
félisten
Alpenföhn Matterhorn Pure [link] nekem a tuti tippem ár/érték bajnok halk és hatékony hűtőre.
200W-ig hűt a gyártó szerint, tehát a tuningot is bőven bírja, és közben a gyári ventilátorával igen halkan működik, ha értelmesen vezérli az alaplap, és szerintem az ára is baráti, 11500 Ft környékén beszerezhető vadonat újonan. Nálam a max 1500rpm-es fordulaton a gyári állapotában még 4300Mhz-en is bírta a hatmagos X5650-et Prime95 alatt [link], pedig az már alapos tuning, és még úgy sem mondanám különösebben hangoskodónak, bár úgy azért már hallani, hogy dolgozik.
És ami még plusz, hogy nem egy batárnagy valami, hanem hagyományos 12 centis ventilátoros toronyhűtő méret, nem fedi be a komplett lapot. Én egy picit lejjebb sufniztam rajta a ventilátort, így kis szelet csinál a lapnak is. -
-Ben-
veterán
Milyen elfogadható áron megvásárolható hűtőt ajánlanátok a W3680 -hoz? Az i7 920 -at jelenleg egy Arctic Cooling freezer 7 pro rev. 2 hűti, de talán nem ártana egy halkabb és jóval hatékonyabb cucc rá.
-
törölt tag
válasz
#74018560 #44642 üzenetére
Próbálgattam ezt a turbo dolgot, ha az ember úgy lövi be, hogy step1-el a kiszemelt órajelen menjen (pl 19x 200 + 111122-vel, akkor 4000-en fog menni allcore és ha valami nagyon egyszálas, akkor 4200-ön megy 1 mag) Ezt azért találtam örvendetesnek, mert a 4GHz-es allcore feszen tudja "ingyen" a plusz turbot az 1 magra...
Talált garas kategóriaEgyel több indok beszerezni egy E5649-et, tökéletes szorzókkal rendelkezik, kíváncsi vagyok hogy kevésbé melegedne-e
Kár h pont nyaralni megyek 2 hét múlva
-
törölt tag
Nem érti a procim, hogy turbo alatt csak 2 lépcsőt kéne lépni. Tovább tuningolja magát, szerintem tőlem tanulta
-
csubuka
addikt
válasz
jokeph #44639 üzenetére
Értem, köszönöm szépen a részletes választ!
Nekem úgy tűnt azért, hogy UEFI-vel némelyik gép gyorsabban bootol ténylegesen. Pl Édesanyám 2570p-je az valami irgalmatlan gyors. 10 másodpercnél kevesebb és kb az asztalon van. (Ott nincs fast boot talán)
Eddig nekem sem volt gondom, csak most egy kicsit, de nem vészes.
Lehet ilyen esetben tényleg jobban járnék a Microsoft tool-al.
(#44638) REIT: Nekem csak USB2 van ezen a lapon, a leírásában sincs USB3.
(#44640) envagyok: Köszi, megkerült szerencsére. A CPU-Z-ben volt a legtisztább, szerencsére jók a másik gyártó moduljai és viszi a triple-channelt.
-
jokeph
nagyúr
válasz
csubuka #44635 üzenetére
Nekem sosem volt gondom legacy W7/10 telepitéssel, mindegyik konfigra simán felment (a linkelt MS progival készitve), S775, S462 (32bit), S939, AM2/3/+, S1366 és S1151.
Az UEFI-s gépeimen is legacy módban felrakott W10 fut.
Engem nem győztek meg az UEFI-GPT csoda előnyeiről, ki sem használnám, várni meg tudok, nem vagyok türelmetlen, a fast-boot meg tömény öngól adott esetben.
Csak hogy a topiknál maradjunk, az s1366-os P6T Deluxe-on nem kellett semmit varázsolgatni, gyors boot menü megfog, listából pendrive kiválaszt azt GO (elsődleges boot-eszköz a telepitendő háttértár, nálam ez egy Kingston Hyper Fury X 120 GB SSD).
USB 2.0 természetesen visszafelé kompatibilis (de még a 3.x is), hogy a régi eszközök is menjenek.
Az MS Tool progija nem vacakol, csak a WIN telepitő tükörfájl-ja kell hozzá, elinditod, kiválasztott pendrive-ot mindenképpen leformázza NTFS-re, létrehozza rajta az MBR-t és felpakolja az adatokat a tükörfájból, USB 2.0-ás pendrive-om van, kb. meg szokott lenni vele 10 percen belül.
Telepitésnél meg kell legyen az USB 2.0 sebessége durván, mert ODD-ről telepitve sokkal tovább tart, arról kell vagy 25-30 perc, pendrive-ról meg fenn van 10-15 perc alatt (SSD/HDD).
(#44637) csubuka:
pl. BIOS-ban, OS alatt meg everest és társai, CPU-Z is mutatja.
-
csubuka
addikt
Amúgy, ha felismeri a P6T Deluxe V2 mind a 6 RAM modult, honnan tudom megnézni, hogy triple-channelbe mennek-e? Már csak azért mert az utolsó kettő más gyártótól van és lehet az időzítés sem pont ugyanolyan.
(#44636) REIT:Úgy érted, hogy maga a pendrive volt USB3 képes? Ez sima USB2-es volt éppen
-
csubuka
addikt
válasz
jokeph #44634 üzenetére
Ennyi bajom sosem volt random nem UEFI-s gépekkel sem korábban. S775-ös régi lapok simán vitték a Rufus-os pendrive-okat.
Ez nem MBR vagy GPT (UEFI csak erről bootolna, persze nem ezt használtam most) partíció probléma. Természetesen MBR-partíciót íratok a Rufus-al is a pendrive-ra. Csak ilyen még az MBR-en felüli extra kompatibilis módot nem használtam soha. Lehet, hogy a Microsoft tool-ja alapból azt csinálja nem tudom.
Ámde ha leszámítjuk ezt a gondot, a legacy USB (1.1 kompatibilitás) nem tudom hogyan jön egy 2.0-ás pendrivehoz. Valamint az, hogy HDD-ként kell a pendriveot csatlakoztatni az szégyen. Konkrétan S478 Asrock szotty lapon is ha az ember bedugott egy pendriveot, akkor az szépen megjelent a boot sorrendben és csak a sorrendet kellett módosítani. Ez így szimplán nem korrekt, hogy két-három helyen kell beletúrni, hogy egyáltalán megjelenjen a boot menüben a pendrive.
(#44633) Laraxior: Én is azon agyaltam, de nem vitt rá a lélek, hogy DVD-t írjak 2018-ban
Azt kellett volna pedig és mindenki jobban jár, de ment végül.
-
jokeph
nagyúr
válasz
csubuka #44632 üzenetére
Nincs ebben semmi érdekes.
Mivel ezek a lapok nem UEFI BIOS-al rendelkeznek, hanem kizárólagosan Legacy BIOS-al, igy olyan W7/8/10 telepitő kell hozzá, ami legacy módban van elkészitve.
Emiatt is én a W7/10 telepitőimet mindig a Windows USB/DVD Tool progival készitem, ez a legegyszerűbb és szerintem gyors módja a tiszta legacy telepitő készitésének pendrive-ra/ODD-re.
-
csubuka
addikt
Azért érdekes ezen az X58-as P6T Deluxe V2-n az USB meghajtóról bootolás. Csak legacy-módban megy, akkor is a merevlemezként kezelt pendrive-ot előre kell hozni a bootolható merevlemezek listájában és csak úgy tűnik majd fel a boot-menüben. Ahogy nézem efelett még a Rufusban is be kell nyomni a "Fix for old BIOSes" funkciót (ami ilyen extra partíció alignálásokat csinál meg egyéb apr). Nekem legalábbis nem ment anélkül.
Érdekes, ennyit azért az utóbbi tíz évben sosem szenvedtem pendrive bootolással. Ugyanakkor legalább USB2-es sebessége van a pendrivenak már telepítés közben látszólag.
-
envagyok
veterán
válasz
Zé_Mester #44630 üzenetére
Pedig mikor meghirdettem, 10-20000 között akart adni érte mindenki (pár láb elhajolt, de vissza lettek hajtogatva és tökéletesen működik) ezért gondoltam, hogy inkább eladom az ASrock extreme6 lapom és ezt fogom akkor használni.
Nincs 8 hónapja hogy vettem egy aerocool aero 500 házat
Na mindegy, van itt egy thermaltake kandalf -
envagyok
veterán
De megszívtam.
Hallott már valaki CEB szabványról?
Nem fér be a lapom az ATX házba, mert 2 cm-el szélesebb, ahol a meghajtók vannak, ott nyúlik túl.
A lyukak rendben vannak, csak épp nem fér el
Mondjuk a házamban a sima ATX lapok is nagyon passzentosak. -
törölt tag
Mit kéne csinálni, hogy mindig tudjon a rendszer AHCI modban bootolni?
Kitörlöm a regisztriket, megy, de aztán ha egyszer IDE-ben indul, utána már csak IDE-ben hajlandó újrabootolni.
-
Laraxior
titán
Egyszerű, nem kell kikapcsolni a gépet, csak alvó módba küldeni.
Nekem mindig így van. Indulás? 1mp, még egy amíg beírom a jelszót. Ettől bootolj be gyorsabban bármivel.
Kivéve amikor összehányja magát a rendszer, és percekig baszik elindulni, mert ugye ilyen is van.
De ez csak havonta egyszer -
jokeph
nagyúr
válasz
csubuka #44619 üzenetére
Jaaah, hogy neked mind a 6 slot tele van... akkor türelem, nekem csak 3 slot van megpakolva, elég a 12 GB, egyelőre.
A Marvel vezérlőt én is letiltottam, nyertem vele kb. 10 másodpercet, nekem van belőle 2 is (SAS + S-ATA).
Végignyálaztam a manualt, de arról a kék ledről én se találtam semmit.
(#44621) Laraxior:
Én nem vagyok türelmetlen, meg birom várni, napi szinten egyszer van hideginditva.
-
-
csubuka
addikt
válasz
laragirl83 #44615 üzenetére
Köszönöm szépen válaszod!
(#44616) mpierre: Köszönöm szépen a választ Neked is!
Azt hiszem, akkor elfogadom ilyennek, amilyen. Vagy kihajítom a triple-channelt és járatom két 4GB-s rammal. Azzal hamar meg van.
-
mpierre
veterán
válasz
csubuka #44614 üzenetére
Eddig 2 féle x-es rendszerem volt / van (x58 - x99) mindegyik ilyen komótosan indul / indult. Az x99 meg még rátesz egy lapáttal. (Bekapcs megnyom, majd gondolkodás, hogy akkor most mi vaaaaaan... 8×4GB ram megszámol, hogy megvan-e mindenki, nem ment-e el esetleg valaki nyaralni vagy, ilyesmi...aztán jöhet a post képernyő felvillantása.
)
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Végre összeállt korrekten az X5650 a P6T Deluxe V2-ben. Brocken 2 + Akasa Viper 140cm hang nélkül 35 fokon tartja az egész belét NB-t, CPU-t kb alapon
No de nem alapon fog ez menni.
Az, hogy a POST végéig 15 másodperc telik el az normális? Én most az UEFI-s laptopomhoz szokva ezt kissé meredeknek találom, az ennyi idő alatt kb. az asztalon van. (az UEFI tényleg segített, régebben sima BIOS legacy módban lassabb volt)
*Azt hiszem meg van az ok. Egy RAM modullal 5-6 másodperc. Én meg triple channel-el nyomom az összes slotban RAM-al
Ez magyarázat vagy valami gyíkja van? Kék led világít a RAM-ok mellett mindig, ami korrekt működést mutatna.
-
envagyok
veterán
-
rupert
tag
Sziasztok!
Adott egy Asrock Extreme6 alaplap, ami "auxiliary" alatt 100 fok körüli hőmérsékletet mutat és látványosan ugrál 10-20 fokokat le/fel.
Openhardware monitorban "Temperature #2" alatt ugyanezt látom.
Aida64-ben nincs nyoma ilyen értéknek.
Az érdekesség az, ha elindítom az aida stressz tesztjét, akkor lemegy 60 fok körülre.A gép nem füstöl és a kezem se égett rá semmire (bár a chipset hűtők elég melegek, de tapogatás után megmaradt az ujjlenyomatom
).
Mindenhol azt írják hogy hibás vagy hiányzó szenzor, ezért ír hülyeséget.
Simán hagyjam figyelmen kívül?Másik kérdés. Az északi híd hőmérsékletét ez az alaplap nem írja? Mivel hajlamos a melegedésre, ezért szeretem látni (a Sabertooth-nál külön írta).
-
-Ben-
veterán
válasz
Laraxior #44605 üzenetére
A processzor is döglődik má', mi? Azé nem kell....
Egyébként, szívok rendesen. Nem jövök rá, hogy mi lehet a gond. Egyszerűen nincs az a driver, amivel normálisan működne a videokártyám. Szaggat minden, sz@r az egész. Gyanús, hogy vagy a lapom döglődik, vagy a tápom.... Egyik se lenne jó hír.
HSM: Erre is gondolnék, de egyébként Linuxot használok és teljesen újra is lett húzva az egész, új SSD -vel.... Vadászhatok multimétert, mert persze nekem nincs.
-
Laraxior
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest