Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Cingi1979 #49453 üzenetére
1366/1155-nél okés volt, mert a gyártói BIOS-ban benne voltak a Xeon microcode-ok (függetlenül attól hogy a support oldal hozta e a Xeon-t vagy nem), ahogy #49454kenand írja, kell egy modBIOS-t készíteni az utolsó gyári BIOS-ból.
#49456Remus389: akár lehet is hozzá találni - elég népszerű csúcs lap, s775-höz (giga lap, Award BIOS) én is inkább kerestem, nem volt számomra egyértelmű a modBIOS elkészításe, AMI BIOS-nál nem volt ilyen gondom, annak kézenfekvő volt számomra a moddolása.
#49457Remus389:
2021. áprilisában 71 euroért (postával) vételeztem 3 db Xeon X3360-at (E0 steppingesek, ez feltétel volt), azaz lett akkori árfolyamból számítva 25e forintból 3 db Q9650-em.
Mivel az X3360 natív s775-ös Xeon, nem kellett moddolni semmit, microcode-ot sem, gyári uccsó BIOS-al ment az Asus P5Q-ban és a Gigabyte GA-G31M-ES2L REV 1.0- ban is. -
válasz
Cingi1979 #49453 üzenetére
Nincs a platformmal tapasztalatom de at meg lehet nézni hogy a Xeon procinak milyen mikrokódok kellnek és a BIOS-ban mi van benn. 775-nél is más mikrokódok kellttek a Xeon és a desktop prociknak. (amellett hogy a 775-nél moddolni kell lábakat is, valamint a socketet vagy a procit))
-
jokeph
nagyúr
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Cingi1979 #48366 üzenetére
Egyszer Németországból vettem ebay-en Corsair Vengeance Pro CMY8GX3M2A2133C11 kitt-ből 2db-ot, összesen 4x4Gb Ram.
Biztosítva adta fel, s valahol nagyon elakadt a csomag még kint.
Az eladó kártalanított ebay-en keresztül olyan másfél hónap után, rá egy hétre megjött a ram. -
rgqjx
aktív tag
válasz
Cingi1979 #48353 üzenetére
A xeon 1680 v2 szorzózár mentes. A négycsatornás memóriavezérlőre is gondolj, mikor ramot veszel.
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Cingi1979 #45857 üzenetére
Tyűű, na ez már valami.
Volt ilyem lapom, a sok X58 közül ez volt amit a legjobban szerettem.
Rettenet stabil, ram kezelés hibátlan, tuningot is szerette, plusz van rajta egy NF200-as chip, úgyhogy a Quad-SLI vagy CFX rendszerek is 4x16PCI-E sávon mentek, nem úgy mint a többibe, ahol 16-8-8 meg hasonló kipsztások voltak (kivéve még az EVGA X58 Classified 4-Way SLI, azon is volt NF200-as chip)
Ennyiert ajándék -
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Cingi1979 #45843 üzenetére
a jó kis Rampage Extreme
most kacsingatok egy Rampage 3 Black Edition ritkasággal, dobozzal, minden kacatjával, lehet az lesz a kövi projekt. bár nálam az X58 nem annyira nagy szám, valamiért a régi LGA775-s lapok az igazi kedvencek, de talán egy ilyen dobozos példányt megéri beszerezni, ha más nem csak a móka kedvéért
-
mpierre
veterán
válasz
Cingi1979 #45843 üzenetére
A családban csak egy Abit ix48 gt3 vagyon, de hát ez már csak ilyen. Eleinte úgy gondoltam, hogy majd jól begyűjtöm az x-es deszkákat... Aztán mégse. Az Abit a mai napig dolgozik, csak ne legyen áramszünet, mert szívás utána talpra állítani...
-
Alpi.
addikt
válasz
Cingi1979 #45840 üzenetére
R3E valóban csodálatos lap. A 775 Rog csúcs a Rampage Extreme, de igazán a 775-ös csúcsnak is mondhatjuk, nem ferdítünk sokat. Az Ud3p(R) sorozat 4 magon utánozhatatlan tuning képességekkel bír, más típusokkal sem kell szégyenkeznie, de úgy azért már bőven van kihívója.
-
Laraxior
titán
válasz
Cingi1979 #45834 üzenetére
A R3E lapot kipróbálnám, viszont a Maximus 2 Formula nem igazán élhető alaplap tuning szempontjából. Legalábbis elég sok helyen nem boldogultak vele, én sem igazán.
De hálistennek, nekem már kifelé mennek a 775-ös RoG lapjaim. (P45-UD3P azért megmarad, ha vagánykodásra adnám a fejem)
Na, meg ugye nekem is van egy X58-UD7 alaplapom, jelenleg éppen porosodik, mert kiszedtem alóla a gépet, de talonba jó lesz bármikor -
jokeph
nagyúr
válasz
Cingi1979 #45825 üzenetére
Ki nem bírtad volna hagyni.
Jól van, én se bírtam kihagyni egy jó kis P35-ös lapot, egy Asus P5K3 Deluxe WiFi-ap-t.
-
Remus389
veterán
válasz
Cingi1979 #45751 üzenetére
Utánanéztem milyen CPU-d van: [link]
4/4-es, 2,26ghz, cache 4MB, 45nm!
Ez is olyan kulcstartó kategória, mint a kolléga i7 920-asa, sőt még annál is lejjebb.
És csodálkozol hogy a legdurvább Core2Quad Extreme Edition veri a legharmatosabb 1366-os Xeon-t?
Ne ezek alapján ítéljétek meg az x58-as rendszert, hanem egy fullos 6/12-es prockó után.
Igen, van már gyorsabb gép, lehet venni, de mint mondtam, ilyen kevés pénzért ekkora teljesítmény nincs sehol mint a 6/12 Xeonokkal! Pont.
Egyedül az alaplap drága, de a RAM a proci nagyon olcsó hozzá. Ha már van lapod, nyerő vagy.
-
Remus389
veterán
válasz
Cingi1979 #45720 üzenetére
Na de várjál, a kép alapján neked már le van véve az időzítés:
Ott van, a CPU-Z képen, 6-6-6-18@526mhz. Akkor neked a lapod jókat állít be! Az én MSI lapomból indultam ki ami képes CL11@533mhz-et beállítani a Defaultban, ami ultra gagyi és manuálisan kell korrigálni.
Vesd össze: [link]
Akkor nálad a gond a CPU, az harmatos, ha nem tetszik csere, ennyi.
-
Remus389
veterán
válasz
Cingi1979 #45751 üzenetére
Az ilyesminek van előnye is hátránya is.
Ha nagyon profi vagy ki tudsz még préselni 1-2 %-ot, tudod mi micsoda, stb.
De ha nem vagy profi, komoly kutatómunka és fórumozás után tudsz valamit elérni, hogy mi micsoda, és akkor is biztos elrontasz valamit, aztán tesztelgethetsz hogy mi a baj.
Nekem elég ami van, mint amatőr tunningosnak. Ennyit még én is kitalálok, itt látható az AIDA64-ben [link], hogy a RAM-jaim 7-7-7-19@533mhz-et tudják, annyit én is tudok, mivel dual channel, az 1066mhz effektív, tehát tudják a CL7-et, azt beállítottam azt csók.
Ott van mint jelent a CL6, azt kipróbáltam és bírják 533mhz/1066mhz-en is, szóval ennyi. Leteszteltem, gyorsult. Nekem való tunning.
Mint mondtam ha "Load BIOS Defaults"-ot nyomok, akkor a RAM-ok a brutálisan gyenge 1066@CL11-re rakja, CL6 vs CL11, azért érzed mennyivel jobb a CL6 időzítés.
-
-
Remus389
veterán
válasz
Cingi1979 #45730 üzenetére
Nálam így néz ki, ennyi és nem több. Szerintem csak azokat állítsd át amiket látsz, úgyis az a lényeg.
Hány mhz-en futnak most a RAM-jaid?
Ha 1066 mhz körül, akkor jó lesz a CL7
Látható hogy full alapon van : [link] (CPU FSB: 133mhz)
Ha viszont defaultra rakom a BIOS-t, akkor a RAM CL11-be megy 1066-on, és akkor csak 45 Gflops!
Ennyit számít a RAM tunningja!
-
Remus389
veterán
-
jokeph
nagyúr
válasz
Cingi1979 #45717 üzenetére
Az összes 45nm-en készült Nehalem CPU (sima/XEON) 3 dologra alkalmas:
1. Megnézni, hogy indul e a lap.
2. CPU foglalat védőnek
3. levélnehezéknek/vitrinbe dísznek.Viccet félretéve, nekem is volt Gainestown XEON-om (E5540), hasonlóan gyenge eredményekkel.
Az X5xxx-nél nem kell játszadozni (nem feltétlen) ennyit, ha rántod, érezhetően jobban megy, minden szinten.
-
Remus389
veterán
válasz
Cingi1979 #45717 üzenetére
Probláld meg a memóriák időzítéseit lejjebb venni, drasztikusan fog javulni a teljesítmény
Egyébként tényleg harmatos amid van
nálam talán 61-65 gflops alapórajelen(most fejből nem tudom), CL7-es 1066 memókkal, CL11-en tök alapon a gép 45 gflops, én is tökre meglepödtem, úgy tűnik a memóriák fogták vissza, és mint mondom alapórajelen!
Tehát csak annyit tettem hogy lejjebb vettem az időzítéseket.
Sőt még talán a CL6 is lehet hogy megy, de még nem próbáltam, jelenleg CL7-en tesztelgetem a cuccost
Egyébként alapórajelen tolom, nekem elég így is (netezés, filmnézés, world of tanks, ennyikeh, most ingyenes a Starcraft II azt is megpróbálom multiban, ahhoz se kell tuning)
-
-
-
-
Laraxior
titán
-
jokeph
nagyúr
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Cingi1979 #44725 üzenetére
Annyit még meg is ér.
Ahogy néztem, kb. annyival tud többet a P6T Deluxe-nál, hogy van rajta 2 db PCI-E X slot, a többi csati ua.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Cingi1979 #44715 üzenetére
Ha rábukkansz egy Asus P6T Deluxe-ra, azt is húzd be.
(#44719) 7etape:
USB 3 pár ezerből megoldható, én is dobtam be egy pci-e x1-es bővitőt, 2 port hátra, 2 port meg előre, rádugható a ház front USB 3-as csatija, + S-ATA segédtápos, gyorstöltés és teljeskörű támogatás majd minden eszközhöz.
S-ATA 3: hát, gondolom van olyan bővitő is, de én inkább bedobtam egy SSD-t, az még S-ATA II.-n is gyorsabb mint egy HDD S-ATA III.-on.
Pár oldallal előrébb dobtam fel összehasonlitó méréseket SSD/HDD-vel.
-
Remus389
veterán
válasz
Cingi1979 #44712 üzenetére
Az biztos ha veszek majd új gépet eladom ezt az öreg csatalovat. Mondjuk 15-20 ezret talán adnak érte.
Bár nektek sznoboknak úgyse kell egy Msi x58 Pro-e
Ez lap olyan mint egy utcalány ezer embernél megfordult már, amiket mondtak róla nekem az eladók
De még megy!
Már azt hittem meghibásodott, de kiderült csak poros volt a drága, kapcsolatunk elején pedig ezt produkálta: [link]
Egyszercsak abbahagyta.
-
Remus389
veterán
válasz
Cingi1979 #44709 üzenetére
Mondjuk nem bírom ezt megérteni, a sok x58 lap helyett, elég lenne egy korszerűbb is nem?
LaraXior is ilyen, van egy rakás X58-asa, minek?
Nem lenne jobb egy 2700x rizsa a sok x58 meg öreg 6magos helyett és még Ibizára is elmehetne.
Magamat megértem, de nekem egy gépem van és kész.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Cingi1979 #44319 üzenetére
Na, még egy kis hangolás...
Szorzó, BCLK kézzel beállit 26*173-ra=4498 MHZ, energiagazdálkodás OFF - kivéve a speedsteep, turbo OFF.
Az összes fontos feszértéket beállitottam (csak hogy ne maradjon auto-n) aminek köze van a CPU+RAM pároshoz, sárga zónában, a minimumtól picivel feljebb, a Vcore-t feltoltam 1,4 Volt-ra - 1,384V az idle érték, full-loadon pedig 1,394Volt - LLC jól dolgozik.
Ugyan lefutott minden, de LinX és IBT párosnál a CPU belenyalt a 80 fokba, játéknál még a 60 fokot se éri el, idle-ben 40-42 fok.
Single-core is szépen felkúszott.
4600-on is ment minden, de ott nem volt LinX/IBT stabil.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Cingi1979 #44315 üzenetére
Kiváncsi vagyok, mire jutsz vele.
Én eddig elégedett vagyok az X5677-el, 26-os szorzó (+2 a turbo) nem hazudik.
Igy elég volt a BCLK-t 165-ig vinnem.
Az előző E5540-nek 20 volt az állitható max szorzója, viszont igy 4 GHZ-hez már kellett a 200-as BCLK, 210 volt a vége, annál feljebb nem ment (vagy a lap nem birt többet, vagy a proci).
-
HSM
félisten
válasz
Cingi1979 #44279 üzenetére
"Az eddig is tiszta volt számomra, hogy a modernebb és drágább platformok sokkal jobbak mint ezek az öreg X58-as platformok."
Azért ez sem feltétlenül igaz. Ár/értékben nagyon jó az X58, tehát könnyen futhatsz bele lényegesen drágább modernebb cuccba, ami jócskán lassabb.Én itt azokra a modernebb vasakra gondoltam, amik egyértelműen gyorsabbak nála, hogy mondjak példákat is mondjuk egy i7-8700K, vagy 1700X Ryzen, vagy valami X99-es holmi... Azért ne felejtsük el, hogy egy i7-6700K többszálú teljesítményét hozza egy OC X58 hatmagos... Csakhát a fránya fogyasztás, a 6700K letudja 95W-ból, amihez ennek majdnem 200 kell.
-
HSM
félisten
válasz
Cingi1979 #44277 üzenetére
Ezek a TDP-k/fogyasztások addig igazak, amíg nincs semmi tuning. Megnézed az E5649-et, nem is valami acélos az órajele sem. Az X5670 bőségesen megéri azt a +15W-ot a plusz órajele révén, ami ráadásul csak csontra kiterhelve +15W. Részterhelésen meg úgyis a sok egyéb kacat miatt magas lesz a fogyasztás. Sajnos ebben elég gyenge az X58, ezzel nincs nagyon mit tenni, azon kívül, hogy bekapcsolva hagyod a C6-ot, hogy legalább részterhelésen ne kérjen annyit.
Itt a PH is tesztelte az üresjárati fogyasztásokat, az i7 920-nál láthatod, mi a gond a platformmal [link]. Nem +/-15W.Hát, modernebb platformok... Mint láthatod pl. a linkelt i5-4690K-s képet, azért nem mindig egyértelműen jobbak. Ami meg egyértelműen jobb, az jócskán húzósabb összegbe is kerül.
-
-
Laraxior
titán
válasz
Cingi1979 #44241 üzenetére
Nem tudom milyen áron mérik őket, nem egy sűrűn látott lap.
Sajnos az alaplap képességit csak saccolni lehet. Bármelyik okozhat meglepetést.
De mivel jött belőle Rampage 3 széria is, ezért talán az jobbra sikerült mint a 2-es. Meg ugye a Gene amúgyis a kisebb, gyengébb verzió. -
jokeph
nagyúr
válasz
Cingi1979 #44230 üzenetére
Köszönöm!
Az UD9 szerintem nem éri meg az árát.
Az UD3 az alja kategória, UD5 ami igazán használható/megéri illetve hasonló árban lévő UD7.
Majdnem vettem egy UD3-ast, de jobban megnéztem, és REV 1.0-ás volt (gyenge VRM), igy ár/érték arányban Asus P6T Deluxe lett a nyerő.
-
jokeph
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz
Cingi1979 #44224 üzenetére
125K soha nem fogja megérni, annyiért szerencsésebb időkben EVGA SR2-t kapni, ami hát finoman szólva is elver nemcsak X58. de ennél sokkal durvább rendszerkeet is a két processzorával, az 12 mag....
Csak viszonyításként... [link]Én amúgy annak idején az EVGA X58 3X SLI-nek nem tudtam ellenállni, és az UD5-re ráfizettem vagy 25 000-et. Kaptam +100Mhz-et.... De legalább megnyugodtam.
Nálad viszont korántsem ilyen rossz az ár/érték arány, ennyiért nem volt rossz vétel az a lap.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- One mobilszolgáltatások
- Energiaital topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest