Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
A 12 magos nem érdekes, szerintem otthoni gépbe overkill, viszont a 8 magost ki fog tudni hajtani.
Talán az X370/470 tudja majd fogadni a 12-16 magosokat, de az B350/450 4-6-8 magost.
Mondjuk a 8 magos is elég fejedelmi, szóval olyan nagy jelentősége nincs, mire használnék 12 magot?
Vagy 16 magot és 32 szálat? Szerintem hülyeség otthoni PC-be. A 8 magos elég lesz sokáig.
Talán majd 2030-ban jó lesz a 16 magos proci. Ha arra gondolok, hogy 2006-ban jelent meg a Q6600, és még ma is elég többnyire egy négymagos proci.
-
-Ben-
veterán
válasz
Remus389 #45297 üzenetére
Egyébként AMD-nél mindig sokan emlegetik ezt a „van még benne lehetőség” dolgot. Viszont nem tudom, hogy mennyire reális, hogy egy 7nm -en készült 12+ magos processzort ugyanúgy kihajtson az alaplap, mint egy 4-6-8 magos 14 -en készült darabot. Rendesen működik kompromisszumok nélkül?
-
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #45295 üzenetére
Na hát akkor ez nem nagyon éri meg, 120.000 Ft a jó prociért, akkor kell egy jó alaplap is hozzá, egyedül a RAM ami olcsó.
Jobban jár az ember egy használt 1700-as Ryzennel és kinyögi a DDR4 árát. És még van továbblépés is, meg azért is számít hogy nem 7 éves az alaplap+használt.
jokeph Ha neked ez kell akkor vegyed
-
Laraxior
titán
Csak szólok, hogy egy darab tuningolható Xeon CPU van X79-be ami 8 magos. 400EUR-ért megy kb.
Már végigérdeklődtem ezt az utat... -
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45285 üzenetére
atom durva az az ASUS lap, fel is vettem az eladóval a kapcsolatot. Jó de mennyibe kerül már, ráadásul amit ad procit az csak hatmagos, akkor már legyen 8 magos nem?
Ennyi pénzből már simán lehet venni korszerűbb 8 magos Ryzent is.
Ennyi pénzt nem ér, de abba kiegyeznék, ha 40 ezer egy alaplap és 26 ezer egy 8 magos Sandy, vagy ebayről egy 8 magos Ivy.
És akkor még vennék egy 8gigás ddr3-ast apróról, kb 7000Ft-ért, és akkor 32GB quad channel, 8 magos Ivy, szóval az úgy fincsi lenne. Felhúzni 4 Ghz-re és hadd szóljon
De az szerintem nagyon túl van árazva az az ASUS.
Nem el vetem el az X79-est, csak akkor jó áron legyen, akkor talán kipróbálnám.
Mint minden socketből szinte... nem igaz, x58-ból pl rengeteg van eladó, pláne másból, ez az x79 ritka cucc, és ez azért baj, mert alig van 1-2 amit megvennél, de azok meg drágák.
Tehetnék ennyiből egy i7700-at a g4560 helyére, de sajnálok rá annyi lovét, meg hát abban nincs semmi extra Jó ezt megértem valahol
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45285 üzenetére
Ami a baj ezekkel az x79 lapokkal hogy gyenge a valasztek. Alig van elado, keves ember haszalja/hasznalta. Procibol is, ivy bridge-est nem is talaltam.
Ebay-rol szerintem rizikos venni alaplapot, bar ott azert van nehany.
Gondolom a forumaban is alig van ember.
Szoval, bar csabito ez az x79 szerintem megtartom a mostanit es ryzen 7nm lesz, es akkor vegre nem ilyen mas levetett 7 eves cucca lesz hanem uj es fejlesztheto.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Remus389 #45283 üzenetére
Az AVX sokat dob rajt, alkalmazás függvényében. Amiket néztél, nem rosszak azok a kínai lapok, de nem hiszem hogy van bennük OC potenciál... a VRM se túl acélos, viszont mehet bele a legdurvább CPU, s ezek már alapon sem gyengék, még single-coreban sem vészesen, multi-coreban meg nagyon ott vannak (persze ár/érték viszonyban).
Úgy tudom, a haswel-E/broadwel-E már DDR4-as rammal megy (s2011 v3 + X99-es chipset),de utána kellene nézni.
Xeon Forever fórumtárs otthon van az s2011-es gépekben is.
Igen, az X79-be való XEON-ok (is) tudtommal húzhatóak, amit linkeltél, az nekem nagyon bejön, atom durva az az ASUS lap, fel is vettem az eladóval a kapcsolatot.
Lassan összejön a "kis család", ami eddig van:
Asus P5E3 Deluxe - X38+ICH9R+4*2 GB DDR3 1600 dual-channel+X3360 2,83@3,73GHZ
Asus P6T Deluxe - X58+ICH10R+3*4 GB DDR3 2133 triple-channel+X5677 3,47@4,6 GHZIde pont kell még az X79-es DDR3 quad-channellel.
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #45283 üzenetére
Hát igen, a ddr3 nagyon olcsó már, én is már tudtam volna 6500Ft-ért is 1x8GB 1600-ast venni. Simát.
Persze a DDR4 aranyáron van [link]
Ennek fényében én is meggondolom az X79-et, 8 magos, quad channel, van AVX is, és olcsó.
Tenyleg az X79 után melyik jön a Haswell-E illetve Broadwell-E az is DDR3-as?
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45277 üzenetére
Ahogy néztem, még bőven látok potenciált az s2011-es socketban, X79 chipset, DDR3 rammal - és azt nem kell megvennem, mert van a sufniban
, Quad-Channel, szerintem ez lesz a következő, nagyon erős CPU-k vannak hozzá, kezdésnek jó lesz egy Sandy-Bridge-E, aztán majd ha kell, jöhet bele egy 8C/16T Ivy-Bridge is.
Hmmm.. nincsenek is rossz árban. Pl. E5 2670 26 ezer, 8 magos Sandy EP [link]
Az alaplapok se: [link] Bár mint mondtam nagyon vagyok velük képben, talán az a 40 ezres, mert ATX-es
Ja szóval, aki továbbra is Xeonozik, azoknak jó ötlet az X79
Ja meg még megy beléjük Ivy Bridge is, és a quad channel ddr3 is fincsi. Ezek tuningolhatók?
-
-Ben-
veterán
válasz
Remus389 #45280 üzenetére
Persze, van igazság abban, amit írsz...
Pont ezért nem is fogok jövő nyárnál előbb vásárolni.
Na meg kérdés, hogy 13-16% különbség az i9-9900k javára megér -e akkora többletet. Valószínűleg 200.000 alatt nem vásárolható majd meg, ellenben a 2700x már most is van 95k körül. Szvsz nem éri meg... -
Remus389
veterán
Én a jövőről beszéltem, a Ryzenben, mivel új fejlesztés van még tartalék, az Intel féle Core architektúrát már tükörfényesre polírozták.
Tehát jövő nyáron már lehet egyértelmő lesz az AMD fölénye, gyártástechnológiai fölény, IPC fölény, órajel az talán egál.
Már ma sem egyértelmű a dolog lásd: [link] [link]
Az AMD 5 ghz-re tunningolva veri a legújabb Intel 5Ghz-et, nem is kevéssel, tény persze hogy előbbi ezt tudja produkálni léghűtéssel. Csak az IPC sem olyan egyértelmű már. És mi lesz jövőre?
Általában összedobok egy többé-kevésbé erős és modern konfigot, majd ezután hajtom ~8 évig. Utána frissítek rajta valamennyit fillérekért (némi + ram, esetleg processzor csere) és a 10. évben leselejtezem valamelyik idősebb/vagy fiatalabb generációnak a családban.... Ha ez így van akkor inkább a Ryzen, mivel fejleszthetőbb, manapság Intelnél az a divat hogy vegyél új alaplapot ha jobb procit akarsz.
A vége ennek a Ryzen sorozatnak lehet egy 16 magos 3nm-es 5,5 Ghz CPU
-
-Ben-
veterán
válasz
jokeph #45277 üzenetére
Ez is egy járható út..
Csak egyszerűen nem szeretek ezzel túl sokat babrálni, mókolni. Ezen agyalni meg főleg nem szeretek...
Általában összedobok egy többé-kevésbé erős és modern konfigot, majd ezután hajtom ~8 évig. Utána frissítek rajta valamennyit fillérekért (némi + ram, esetleg processzor csere) és a 10. évben leselejtezem valamelyik idősebb/vagy fiatalabb generációnak a családban....
-
jokeph
nagyúr
Ha a fogyasztást nem nézem (amennyit én használom az x58-as konfigom, nem számít igazán - heti pár alkalom, beépítettem havernál LAN-ba), akkor még most is versenyképes ez a platform (is).
Nekem az i7 920-al majdnem egyező XEON E5540-el érkezett a P6T Deluxe lap, harmatosan gyengének éreztem, még 4 GHZ-en is, az aláírásomban lévő, 3,733 GHZ-en hajtott XEON X3360-as CPU-m a retro-konfigomban jobban húzott, "pattogósabb" volt - HDD-vel úgyszint.
Az X5677-el drámaian javult minden, már alapon lenyomta az E5540-et és az X3360-at is.
Ahogy néztem, még bőven látok potenciált az s2011-es socketban, X79 chipset, DDR3 rammal - és azt nem kell megvennem, mert van a sufniban
, Quad-Channel, szerintem ez lesz a következő, nagyon erős CPU-k vannak hozzá, kezdésnek jó lesz egy Sandy-Bridge-E, aztán majd ha kell, jöhet bele egy 8C/16T Ivy-Bridge is.
-
-Ben-
veterán
válasz
Remus389 #45275 üzenetére
Ez igaz... Mondjuk az AMD izzad, tövig nyomja a gázt, de azonos mag/szál esetében továbbra is erősebb az Intel.
Persze ez részletkérdés. Most pl. 130-150.000 ft között mozog egy 6 magos 8700k, ezzel szemben 145.000 forintért lehet szerezni 12 (!) magos Ryzen Threadripper -t, ami azért rendesen megveri a 8700k -t.
-
Remus389
veterán
Én mondjuk rohadtul nem érzem kevésnek a gépet. Elég fejedelmi feelingje van a hat magosnak és a 24 GB RAM-nak
Igaz én csak netezek, filmet nézek és WOT-ozok. Talán majd beizzítok neki valamit ami megizzasztja
Szerintem a Ryzent mindenképp nézd meg, most úgy tűnik hogy fölénybe kerülnek az AMD-k, az Intel nemigazán tud 14 nm alá menni, talán 2019 végén 10nm-re.
Viszont a TSMC 7nm-e már szerintem termel, azon fognak készülni az új Ryzenek, ha hoznak egy 10% IPC javulást (állítólag ennyi lesz, mert már teszteltek 7nm Epyc chipeket), meg órajelben is erősödnek(ez is borítékolható, ráadásul azt hiszem most high performance node lesz a TSMC-nél), akkor jó vétel lesz.
Én azt várom hogy olyan 4,8-5Ghz-ig fog menni a turbó és olyan 10-15% IPC javulást egy 3600X esetén. Tudom talán túl optimista.
Szóval 2019 nyarától akár fölénybe is kerülhetnek az AMD-k, lehet hogy rövid időre, de szerintem fölénybe fognak kerülni, az Intel egy kicsit gyengélkedik, az AMD meg padlógázzal nyomja.
Olvasd el a teszteket, nézd meg mennyibe kerül, vedd figyelembe hogy a megvásárolt lapodba még kerülhet 5nm, akár 3nm Ryzen, és dönts.
-
-Ben-
veterán
válasz
Remus389 #45273 üzenetére
Engem ez nem érdekel annyira...
Nem vagyok megrögzött hardver mániákus, nem is frissítem gyakran. 2009 -ben dobtam össze a jelenlegi gépemet. Azóta táp, ház és processzor csere történt. W3680 után egy erősebb 6 magos elég lenne, esetleg egy 8 magos...
„Ezt lehet így is nézni, de lehet úgy is, hogy nem mindegy? Volt-e olyan program amivel nem végzett elég gyorsan az öreg hathengeres? Volt-e olyan játék amiben nem tudott 60FPS-t a proci? Tehát még mindig tök jó.”
Nem tudom. Én már általános használat mellett is erősen éreztem, hogy kevés az i7 920. A W3680 behelyezése után megtáltosodott a masina rendesen, de ezt is kevéskének érzem. Ennél jobb kell nekem.
Ryzen is esélyes egyébként. Ha túlságosan vastagon fog majd az Intel ceruzája, akkor simán lehet, hogy az AMD mellett voksolok.
-
Remus389
veterán
Azért rondán odaver neki egy modern 2016-17-es CPU, akár még azonos magszámmal is.
Ezt lehet így is nézni, de lehet úgy is, hogy nem mindegy? Volt-e olyan program amivel nem végzett elég gyorsan az öreg hathengeres? Volt-e olyan játék amiben nem tudott 60FPS-t a proci? Tehát még mindig tök jó.
Valószínűleg valamelyik 8700K utód fogja váltani a W3680 -at.
Én a 7nm-es Ryzen chipben látok fantáziát. Jövő nyáron fog megjelenni.
Szerintem hozni fogja, vagy kicsit meghaladja majd a 8700K-t. A 6 magos esetén, 8 magos meg nyílván jobb lesz.
Már csak azért is megéri a Ryzen, mert szerintem lesz 5nm-es, talán 3nm-es is, tehát fejleszthető. Intelnek az a szokása ha új procit akarsz vegyél új alaplapot is. Meg aztán támogassuk a gyengébbet.
-
Remus389
veterán
Itt egy jó teszt hogyan viszonyul az öreg hathengeres a mai processzorokhoz: [link]
-
envagyok
veterán
Van itt valakinek sima ASUS P6T lapja?
-
lamiki
senior tag
válasz
versus093 #45264 üzenetére
Na akkor most már tudom, hogy az 1Rx8-as ECC registered ramok is mennek benne, és még a 2 GB és 4GB 2RX8-as ramok is működnek benne gond nélkül. Egyébként érdemes lenne a processzort is cserélni benne: pl a W3565 nagyon olcsó, de az X56xx 6 magos processzorok is működnek benne.
-
lamiki
senior tag
válasz
envagyok #45261 üzenetére
Éppen most telepítek egy ugyan ilyet. A ram működési sebességek az igen (6 magosnál trichanelben biztos 1333 Mhz, 2 ramnál már nem esküdnék meg rá, lehet csak 1066 Mhz) , a 24GB-is, azt már kipróbáltam 6x4GB, 48GB-ot nem próbáltam, mert még sohasem volt 8gb-os memóriám, de a Fujitsunál ennyit ír.
-
jokeph
nagyúr
válasz
lamiki #45257 üzenetére
A kérdező Fujitsu lapja elméletben megeszi az 1*4-es ramokat is, EZ alapján.
Jó bele a REG ECC, ECC ram is, csak az a lényeg hogy Unbuffered legyen, 1333-asnál nagyobbnak nincs értelme nagyon ilyen lapokban.
Az ECC/REG ECC kezelése szerintem CPU függő, a Gainestown/Nehalem EP/WS XEON CPU-k tudják, az első gen. "sima" i7 9xx-ek meg nem.
-
lamiki
senior tag
válasz
vlaci79 #45256 üzenetére
De, jó neki a reg. ECC-is. Van ilyen gépem és működik vele. Keverni még nem próbáltam, hogy 1-3-5-be sima DDR3, a 2-4-6-ba reg. ECC-t rakok, de kipróbálom egyszer. Csak arrak kell figyelnie, hogy csak a 2Rx8-as felépítésű ramok működnek benne, az 1Rx4-esek nem.
Valaki nem használ 1Rx4-es DDDR3 reg ECC ramokat? Fujitsu M470-2-be vettem, de nem szereti őket. Ezért van egy rakás 4GB-os Samsung, és fogalmam sincs milyen gépben működne
-
versus093
újonc
Hello! Egy kis segítség kellene RAM vásárlásban, mert igencsak kezd kevés lenni.
Sajnos fogalmam sincs mit jelentenek a registered, meg buffered/unbuffered kifejezések, mivel eddig csak "mezei" PC-m volt. Nem nagyon találtam meg milyen ramokat támogat az alaplapom.
Konfig: Alaplap: Fujitsu D2778-C1, CPU: Intel Xeon Processor W3520 (4C/8T, 2.66 GHz, 8 MB, 4.8 GT/s), RAM: 3X2 GB DDR3, ECC, 1333 MHz, PC3-10600
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Remus389
veterán
válasz
laragirl83 #45251 üzenetére
Akkor 15 gigád van, de fura.
-
Remus389
veterán
válasz
laragirl83 #45249 üzenetére
Próbáld ki és teszteld
-
laragirl83
őstag
Azon matekozom pattintsam-e be 3x1gb ramot a mostani 3*4 mellé... Nem tudom mennyire terhelné meg mem vezértlőt vagy szólna bele OCbe...
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #45245 üzenetére
Nekem csont ugyanaz a gép a Sapphire 7870XT-vel 10-ből 9x visszajött alvásból, aztán most 7770-el és Rx560-al nem. Frissen indítva hibátlan mind elsőre.
Ennek még annyira nem örülök, mert amúgy sokat használnám, ha menne, de sajnos ezen a platformon az a ritkább, ha rendesen megy az alvó mód. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
P6T Deluxe V2-vel X5650 és egy ócska régi HD4670-el járatom a gépet. Időnként mondjuk havi egyszer amikor bekapcsol nem ad képet. Újra bekapcsolva hibátlan, megy is szépen sokáig korrektül utána.
A GPU nincs megfőve, egészséges hőmérsékletei vannak és semmi artifactozást nem csinál.
Táp is tuti okés, XFX Pro550W.
Nincs tuning épp a most használt "BIOS profilban", az undervolt meg stabil IBT és Aida szerint is, soha összeomlása nem volt.
Van ilyen érdekesség másnak is?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Dareius #45242 üzenetére
Üdv !
Nekem X5677 van (4C/8T), án mivel régebbi játékokat nyomok, nekem HT OFF-al jobb.
Másrészről, HT OFF-al stabilabb OC-t értem el, és kevésbé melegszik a CPU is. 3,47@4,6 GHZ.
Én azt javaslom, próbáld meg amivel játszani akarsz HT ON-al, majd HT OFF-al is.
Egy DOOM 2016 pl. lehet hogy tudja értelmesen használni a HT-t.
-
Dareius
tag
Sziasztok!
Nem szeretnék sok-sok oldalt vissza olvasni ezért megkérdezem hogy X56xx procik HT-On vagy HT-off ban jobbak, inkább a gépet már csak játékra használom másra nem nagyon.
Amúgy jelenleg X5670-em van 4,2-őn Stabilan HT-on al +24GB ram 1600mhz +1070-es GPU.
Sokatok már biztos kitesztelgette akkor én fölöslegesen nem állnék neki. (Valahol olvastam HT off ban jobban teljesítenek ez igaz?)Válaszokat előre is köszönöm.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45238 üzenetére
Igazából azt hittem, hogy átverős ember, de kiderült (privátban is beszéltünk), hogy nem ért hozzá és a haverja mondta ezt neki.
Különben is, azóta kitörölte a "fél évet használt"-ot. Szóval rendben van.
Sőt az is lehet hogy csatlakozik a klubunkhoz, ő lesz az új Rémusz aki telesírja a topikot, hogy az msi pro-e-ben nem úgy megy a hathengeres ahogy kéne.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Remus389 #45235 üzenetére
Vicces a srác...
A lap még csak hagyján, de az i7 930 és társai az nálam arra való, hogy védje a socketet.
(értsd: nagyon max adnék érte 2e ft-ot.
)
Szép, dobozos, de akkor is gyengécske lap. Alapon bele kell dobni a legerősebb 6 magost, aztán hadd szóljon.
Van felette jobb ajánlat is, sokkal jobb.
-
Remus389
veterán
Van egy érdekesség az aprókban, azt mondja fél évet használt MSi Pro-E és i7 930. Nézzétek meg.
Vicces gyerek.
-
HSM
félisten
válasz
Remus389 #45231 üzenetére
Passz. Hangkártyánál én az STX2-ig láttam még fantáziát, a Cloud meg igazából sokkal jobb cucc szvsz, mint amennyibe kerül, egy átcímkézett Takstar Pro 80 monitor füles, ráadásul egy ismerőstől, szuper állapotban sikerült kihalászni. Elégedett vagyok ezzel így. Ha ennél lényegesen jobbat szeretnék már horror ár, akár füles, akár kártya.
Amúgy ez a zseniális az X58-ban. Ott figyel a full 16X-os slot a VGA-nak, mellé bedobtam a 4X-es PCIe-be az SSD-t, PCIe hangkártya, és minden padló sebességen hasít.
-
Remus389
veterán
Nálam 19 ezer a hangkártya használtan és 43 ezer a füles.
Énszerintem azért inkább a fejes számít, mint a hangkártya.
Van az a mondás hogy soha ne mond hogy soha, lehet hogy belebuzulok a dologba és végén eljutok oda hogy 400K-ért veszek fejest.
De szerintem ez olyan, autós hasonlattal élve, az eddigi setup olyan mint egy régi Swift, ami most lesz az egy 7-es BMW és a 400K-s füles meg egy Maybach.
Szóval 7-es BMW-ből Maybachba ülni nem akkora különbség, mint régi Swift-ből BMW-be. Épp ezért nem akarom ezt hajszolni.
Bár ki tudja, lehet jobb állásom lesz és nem fogom sajnálni rá a pénzt, szóval lehet még csúcs fejesem is akár.
MOst ugye megvolt a hatmagosítás, meg a triple channel, az audio részt is rendbe teszem, következő lépcső szerintem nálam egy új videókártya lesz, én az AMD navit szeretném elég olcsó lesz.
Bár a Ray tracinget nem fogja tudni, de úgy tűnik azt csak a 2080ti tudja úgy-ahogy ami meg 450.000Ft szóval bőven jó lesz a navi ha olcsó. 90-120 ezerért kb mint a Polaris
Az x58-ast meg majd szerintem 2020 elején cserélem lesz AMD 7nm procira, azért mert 2019 nyarán jelenik meg, de várok hogy az extraprofit lemenjen róla, és akkor már ünnepek utáni árcsökkenés sincs messze. Adddig elleszek a hathengeressel.
-
HSM
félisten
válasz
Remus389 #45229 üzenetére
Nem rossz gyárilag se a kártya, sőt.
Nem választottak rosszul a mérnökök. Nekem is valahol itt lett meghúzva, 15K füles, 40K kártya, és ez így jó is lesz a következő jópár (5-10) évre. Az előző fülesem kb. 14 éves, és teljesen jól szól a mai napig (Sennheiser HD497), pedig azt még hurcolásztam is egy időben, csak fülpárnát és kábelt kellett rajta egyet-egyet cserélni.
-
Remus389
veterán
Nem vagyok audiofil, tehát nem hiszem hogy moddolom a kártyát. Meg az ilyenektől nem biztos hogy jobb lesz csak más, akár még rosszabb is lehet. Én megbízok az Asus mérnökeiben, hogy ez úgy jó ahogy van.
Először jöjjön meg a fejes, aztán kipróbálok ilyen veszteségmentes zenét, de kétlem hgy hallanám a különbséget.
Én nem vagyok vájtfülű, de azért szeretem ha faxán szól valami, igazából nem is szeretnék ebbe jobban belemerülni, mert akkor jön az erősítő 200 ezerért, meg a 400.000Ft-os fejes [link], de akkor a másik márkából is kell, mert az milyen lehet, meg kicsit másmilyen stb.
Meghúztam egy határt vettem egy drága hangkártyát és egy drága fejest, de ennyi és ne tovább. Biztos faszául szól a youtube, a filmek, a játék, az mp3, de ennyi és kész. Ez lesz a setup a következő 8-10 évben lehet, és akkor megérte. (jó mondjuk a hangkártyát lehet hogy cserélni kell mert nem PCI-E, ha új gépet vennék)
-
HSM
félisten
válasz
Remus389 #45227 üzenetére
Szuper!
Amit még ajánlok hozzá, az ASIO kimenet foobar2000 lejátszóval, szigorúan veszteségmentes zenével [link]. Ezzel kikerülöd a windóz mixer negatív hatásait a hangminőségre.
Én amúgy a normál RCA kimenetéről használom az STX2-t, praktikusan 3db LM4562/LME49720 műveleti erősítővel (a sima ST-n egy már van gyárilag, +2db JRC 2114D). Nekem ezzel a 3000Ft-nyi műveleti erősítővel jobban bejön a hangja a 60 OHM-os Cloud-al, mint az STX2 10 rugós Muses erősítő szettjével... Mondjuk ilyesmikkel már csak tényleg jobb fülesekkel van értelme bohóckodni, mint pl. a HD579, és nyilván itt már egyéni ízlés is játszhat.Ha ilyesmikkel is próbálkoznál, itt kapni: [link], csak nagyon óvatosan, egyenesen felfelé kell a foglalatból kiszedni, ne görbüljenek a lábak. No, meg ennél mélyebben már OPAMP vagy füleses/hangkártyás topik, ne itt OFF-oljunk.
-
Remus389
veterán
Na megjött a Xonar Essence ST, valamit javult még ezzel a JVC fejhallgatóval is(mondjuk 15-20%-ot), de igazából a Sennheiser HD 579-est várom, hogy faxa hangja legyen a gépemnek.
-
winhate
őstag
válasz
Nuada herceg #45216 üzenetére
THx !!! Es ott a config !! E mellett eveken at elsiklottam. Muxik !
-
jokeph
nagyúr
válasz
csubuka #45221 üzenetére
Tényleg mázli. Bár nekem nem volt olyan nagyon hangos, a BIOS-ban silent van megadva. Pedig erős 140-es ventijeim vannak - max rpm. 2200, egy a radiátoron - CM NEPTON 140 XL, a másik a lapot hűti telibe - eredetileg ez a venti is a CM NEPTON 140 XL-é, de nem kellett a toló-húzó mód, így is elég a játékvíz egy ventivel.
Igy viszont extrém halk lett, még egyszer
The Nuke-nak.
-
csubuka
addikt
válasz
Nuada herceg #45219 üzenetére
Tényleg szuper, hogy megy
(#45220) jokeph: Azért szerencse, hogy ezzel lehet intézni a szabályzást
-
jokeph
nagyúr
válasz
Nuada herceg #45219 üzenetére
Kipróbáltam, beállítottam a screenshot alapján, és nálam is működik rendesen (speedfan 4.51).
Eredetileg csak a GPU-t tudtam vele szabályozni.... azt viszont az MSI AB-ből szoktam.
Ezért is nem ajánlottam az előbb.
Ma is tanultam újat.
MB: Asus P6T Deluxe
-
csubuka
addikt
válasz
Nuada herceg #45216 üzenetére
-
Nuada herceg
őstag
válasz
csubuka #45214 üzenetére
Azért nem megy a speedfan neked, mert előtte elég komolyan be kell állítani.
nem úgy van, hogy telepíted, csak beállítod a fordulatot és jó....
Ismétlem magam, elég komolyan bele kell nyúlni a beállításokban, az alaplapi érzékelők, satöbbi.
Bár annyira nem nagy mutatvány, meg lehet oldani, hozzá nem értő ként is, erre itt vagyok én, mint példa.
Egy youtube videó segített, nézd meg.
Én ez alapján meg tudtam csinálni. Nézd végig szerintemKedves csako:
Lehet hogy valami nem az igazi. Tudom, hogy lassan indul a program.
És miután betöltött, akkor felugranak a ventik 100%-ra. Utána kell levennem 35%-ra.
Lehet, hogy ez is csak valami beállítás, de annak idején nem volt kedvem foglalkozni vele, lehet majd most megnézem, hogy miért is lehet ez.Köszi az infót, hogy megtudtam, nem így a normális!
-
válasz
Nuada herceg #45213 üzenetére
Mióta megvan a Xeon procim és biost frissítettem miatta, 950 RPM körül pörög a Scythe venti a procin alapból... Ezért felraktam ezt a Speedfant, viszont nekem nem kell minden indításnál beállítanom, szépen beraktam feladatütemezőbe, hogy induljon a géppel együtt és hozzányúlás nélkül fele annyin pörög a cucc, terhelésnél pedig emeli a fordulatszámot
csak jó lassan indul maga a program...
Szóval szerintem valami ott nem kerek, ha nem jegyzi meg. -
csubuka
addikt
válasz
Nuada herceg #45213 üzenetére
Sajnos a speedfan nem nagyon megy. Lehet a 3-pin-es feszültség szabályozós megoldást nem szereti, csak mondjuk PWM-el menne.
-
Nuada herceg
őstag
válasz
csubuka #45210 üzenetére
Vagy pedig a speedfan nevű program használata.
Igaz, akkor minden gép indításnál be kell állítani, hány százalékon menjenek, de ennyi csak amit tenni kell vele.
Én is így oldottam meg a saját gépemnél..
Hiába a bios állítás, vagy más programok. Sehogy nem sikerült csökkenteni a fordulatot a ház vetiknél.
Ezzel a progival viszont nagyon csendes lett a gépem... -
csubuka
addikt
válasz
csubuka #44897 üzenetére
Sziasztok!
P6T Deluxe V2 esetén van valamilyen megoldás, hogy magam adjak meg egy cél fordulatszámot a ház befúvó ventinek? Bios okosság vagy ilyesmi?
A Noctua NF-P12-im sajnos BIOS Silent-opcióval is túl sokat pörögnek még. Lehetne persze előtét ellenállással gányolni, de ez nem tetszik, minek vesztegetni az energiát. Oké, nem nagy teljesítmény disszipálódna ott, csak minek.
-
Laraxior
titán
Elindult végre. A hátlapot kiszedtem, mert eléggé nyomta a lapot, lehet ez volt a baja, egy picit deformálódhatott, vagy mi. Jó, hogy csak nagyjából hánytam be a gépbe, még a ventiket se kötöttem be.
Sajnos a Noctua miatt le kellett vennem a ház oldaláról a 20-as ventitNem biztos, hogy ezt az északi híd jó néven fogja venni
Mindegy, úgyis lassan érik a cserére már a félkonfig, több USB-re van szükségem, mint amennyit nyújtani tud a lap... -
Remus389
veterán
-
Laraxior
titán
Gondoltam visszakoltozok az NZXT kuckoba a konfiggal. Olyan jol sikerült, hogy a piros memoria diagos led vilagit folyamatosan es ennyi.
Se kep se hang.
Jol kezdodik... Ugy latom jobban erezte magat a szabadban. -
Remus389
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Horgász topik
- Tippmix
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.