Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Od!3
tag
Na végre beszereztem egy 1366-os lapot
-
lamiki
senior tag
Tudod azért van, mert az emberek elég nagy része nem szavatartó, ha nincs benne pénzük, szív fájdalom nélkül meg gondolják magukat, és nem veszik át a csomagot, ha közben találtak egy jobbat, vagy csak rájött mégsem kell ez neki. Olyankor meg az eladó bukja a 2000-3000 Ft utánvétet, és még a 2x oda-vissza szállításnál, lehet még bónuszként a Posta, vagy futár jól össze is töri a számítógépet, és még a töréskár is a tiéd, mert a Posta az mossa kezeit, hogy nem törékenyként volt feladva, ilyenkor még akkor sem vállal semmi felelősséget a csomagért ha a doboz több helyen hosszan kiszakadt, a tartalma össze-vissza tört.
Vagy elrakatnak dolgokat 2-3 hétre, és aztán arra sem veszik a fáradságot, hogy visszamondja, bocsi már még sem kell, ha ráírsz akkor még válaszra sem méltat. Pénze nincs benne mit érdekli.
Aki nem küld csak előre utalással, az elég gyakran bele megy abba, hogy a postaköltséget elutalod előre, a többit meg utánvétellel rendezed
-
Od!3
tag
Tényleg kérdés. Ha van egy alaplapom ami fogad ECC DDR3 ramot meg sima DDR3 ramot is, akkor működik úgy, ha mindkétfélét rakok bele?
-
Laraxior
titán
Finom az a Rampage III Extreme...
-
Laraxior
titán
Mennyivel csökkenthet a fogyasztás kikapcsolt HT-vel?
-
gV
őstag
válasz
Remus389 #43979 üzenetére
talán megoldás: fLeSs írja:
Pont kapóra jön az MSI X58 PRO-E BIOS-ában található Turbo Boost Tech Config almenü, ahol beállíthatjuk a Turbo Boost által használt szorzókat, sőt megemelhetjük a fogyasztási keretet is.
-
Remus389
veterán
Nem tartalmazza, direkt megnéztem most még egyszer.
Hihetetlen.
Valahogy azt kéne kideríteni, hogy mely verziójú BIOS tartalmazza, bár asszem ez a legújabb. LEgalábbis az MSI honlapján és a AIDA64 ugyanazt a datumot mutatja, az MSI honlapján 8.F-nek írja. De ez szerintem ugyanaz: [link]
Confirm you have BIOS 8.F (8.15)?
Na mindegy ez ilyen first world problem, akkor jó lesz egy olcsóbb X5650, vagy X5660 azoknak ha jól sejtem 20 illetve 21 a szorzója. 200BLCK-nál 4 ill 4.2 ghz.
-
Remus389
veterán
A tunningmesterek segítségét kérném ismét.
Szóval annyra eddig ez nem foglalkoztatott, és most sem igazán aktuális, mert eddig a maximális szorzót használtam ennél a lapnál (E5620, E5640, MSI x58 PRO-E), de mi van akkor ha veszek egy jó kis X5675-öst, és lejjebb akarom venni a szorzóját 23-ról, mert úgy jönnék ki jól, mert mondjuk 200 BLCK-val akarom hajtani, de a 4.6 GHz már sok lenne.
Szóval hol a francba van ennél a lapnál a multiplier vagyis a szorzóállítás? [link][link][link]
V8.15-ös BIOS, Ami BIOS
Hogy a francba nincs szorzóállítás, nem lehet előcsalni valamilyen billentyűzet kombinációval, vagy létezhet rá custom BIOS, amin van szorzóállítás? Vagy én vagyok helikopter.
-
kenand
veterán
válasz
Geri Bátyó #43973 üzenetére
Bootolhatóvá teszi.
De régi gépeken ami NEM EFIs előfordulhat hogy a Mediaceation tools által kiírt EFI-s USB nem látja a HDD-ket, akkor van rá mód hogy MBR-es formában is kiírja az ember (fehér macbook Bootcampjára is úgy lehet feltolni a Win 10-et) -
Geri Bátyó
addikt
válasz
Geri Bátyó #43972 üzenetére
Jut eszembe. A Mikrofos-féle Media Creation Tool az bootolhatóvá is teszi, vagy valamit még bűvészkednem kell vele? A Partition Wizard Free nem csinálja meg, csak a pro változat.
-
Geri Bátyó
addikt
Még a végén nekiállok és legyártom azt a partíciót. A múltkori fiaskó után, amikor meghalt a Win 10 és visszaállítottam, elég sok gond van vele. Pedig elméletileg visszaállt full frissre. Driverek, programok frissek, de időnként kéklhalálozik teljesen random hibaüzenettel. A régi Win, amin dolgozom, meg teljesen stabil. Úgyhogy itt újratelepítés lesz.
Mondjuk újraírható DVD-m nekem is van, de ez a megoldás szimpatikusabb.Sőt, hogy röhögjetek egy jót, még floppy meghajtó is van a gépben.
De logikus magyarázatom van rá.
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #43970 üzenetére
Pontosan ugyanúgy viselkedik, mint egy bootolható pendrive. Csak ugye van rajta plusz egy partíció.
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #43968 üzenetére
Hát, ha be van állítva a boot sorrend, akkor teljesen ártalmatlan. Ha nincs, akkor legrosszabb esetben elindul a telepítő, te meg szépen kilépsz belőle.
-
-
-
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #43962 üzenetére
Beállítottam tegnap este azokkal a fesz értékekkel amit mutattál és sajnos a gép nem volt hajlandó elindulni.
Elem kivétel segített csak.
Viszont segítettem magamon és megnéztem egy youtube videót, [link] (2:30-tól vannak a fesz értékek) ahol egy 980X-et húz fel 4Ghz-re és beállítottam azokat a fesz értékeket amik a videóban vannak és simán megy a 4 ghz, IBT lefutott. Hőmérsékletek is 77-81 fok volt maximum. Alaplap ugyanaz.
A kérdésem a következő ezek a fesz értékek közül min lehet valószínűleg faragni, ami túl sok lenne.
Ezek vannak most beállítva, épp mint a videón, mi az ami túlzás lehet ezek közül? Szétfeszelni nem akarom az alaplapom. Hozzátenném hogy esetemben a BLCK több vagyis 200Mhz. KÉP a saját gépemről
-
-
Laraxior
titán
válasz
Remus389 #43956 üzenetére
Normalra tegyél mindent. Auton csak a DDR Vref feszeket hagyd.
3200-es uncore nem olyan vészes, olyan 3600 felett mozgalmas az élet.
1600-at nem bír a ram? Az olyan hétköznapi beállítás.
4GHz CPU
3.2GHz uncore
1.6GHz ramezt azért tudja mindegyik különösebb megerőltetés nélkül, ami mehet 24/7 is.
De tesztnél azért nézegesd az alaplapot, hogy mennyire melegszik. Északi híd, vrm-ek. -
Remus389
veterán
Viszont kedvet kaptam egy kis tuninghoz ennek alapján [link]
Saját erőből 3.7Ghz-en fut most, de látom a 4 Ghz se lenne rossz.
Szóval amit REIT ír, a CPU feszt értem, de ő azt mondja VTT, nálam PLL meg QPI voltage van.
Továbbá nem akarom AUTO-n hagyni a többit, de fogalmam sincs milyen értékekre állítsam ami "alapfesz"-nek minősül.
Továbbá az Uncore ratio-t nem engedi állítani.
-
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #43954 üzenetére
Old school megoldás
Egyébként én is próbálkoztam egyszer pendrive-os telepítéssel, de nekem se jött össze, szórakoztam a Rufus-szal, de hamar feladtam.
Asszem nem reagált a gép ha jól emlészem, simán elindult, hiába volt a benne a pendrive. Nekem ráadásul bonyibb, mert ahhoz hogy a hátsó USB-khez férjek ki kell húzni a gépet, szóval négykézlábra ereszkedés és szopás. Meg akkor más kábel is kihúzódik, meg elmozdulnak benne dolgok.
Szerencsére ott porosodott egy öreg DVD valahol, ami üres volt, azzal elsőre ment
Utána meg vettem a kék boltban egy szem DVD-RW-t, mert ugye jönnek az újabb Windows 10 verziók is.
-
válasz
Laraxior #43949 üzenetére
pendrive-ról telepíteni gyorsabb, mint dvd-ről + halkabb... mármint ha az alaplap nem szól közbe
illetve lehet, hogy csak valami hiba volt a telepítővel (pl. valamiért rosszul került fel a pendrive-ra)
Amúgy elég lett volna 32-es helyett egy 8-as is, ha csak arra kellett volna. -
Laraxior
titán
válasz
Remus389 #43948 üzenetére
Majd ha legközelebb rendelek valamit az amazonról, mellécsapom.
Csak nekem nincsen a gépben optika, illetve a gépen. Nem is olyan egyszerű csatlakoztatni, mivel a gép a szekrény oldalára van feltéve.
Azt hittem, hogy jobb lesz, vagy gyorsabb. Talán újabb systemnél biztosan. -
mpierre
veterán
válasz
Laraxior #43938 üzenetére
A gigánál van valami plusz opció, ami engedi. Szerintem az asus-nál is kéne legyen. A foxconn lapokon van ilyen tuti, mert vagy 2 hete raktam újra a tízet.
Volt a gépen win 10 korábban? Ha igen akkor a javítás és helyreállítás esetén tudsz olyan opciót választani, hogy újra rakja az egészet.
Szerk.: Foxconn: Indítás előtt fel a pendrive, be a biosba és ott a boot drive-ként kijelölni a pen-t. Újra indítás és lőn telepítés. Valami ilyesmit tudnia kéne...
-
Laraxior
titán
Van valami extra beállítás az X58-as rendszerhez, hogy bootoljon pendriveról a Win10 telepítő?
Mert nem igazán akar összejönni.
A Bios látja a pendrive-ot, ki is választom a boot opcióknál, de csak villog a fekete képernyőn egy karakter és ennyi. -
Remus389
veterán
Kapott egy kis TLC-t (Tender Loving Care) az öreg mashina.
Lemostam a legalább tízéves Asus Silent Knight hűtőt, kapott fehér zsírt a ventije, utána összeraktam.
Thermal Grizzly Kryonaut (a legjobb nem folyékony fém hűtőpaszta) zsírral benkentem a procit és felhúztam 3.7 Ghz-re
, netezés közben 26-28 fokos
leszabályozott ventivel persze
Ahhoz képest hogy maga a gép tele van 8-10 éves cuccokkal most jó fürge.
Van 1-2 fiatalabb alkatrész mint az SSD, vagy a Videókártya, de a többi jó régi
-
Gergosz2
veterán
Vannak még LGA1366 fanok ?
Nekem van elfekvőben, egy I7 920, Sapphire X58 Pure Black alaplappal. Sajnos abszolút nincs már rá időm, muszáj lesz megválnom tőle.
-
Od!3
tag
válasz
lamiki #43918 üzenetére
Tudod az a baj, hogy más eladóknak meg más esetekben sokkal gázabb heppjei vannak.
Nem postáz
Nincs utánvét
Nincs próba
Nem ad el csak egy komponenst a gépből
Csak előreutalással
Nincs alku
Irreális áron árulja a cuccokatEz csak pár példa. De szerintem bizalom kérdése meg megítélésé, hogy kinek mi fér bele az adás-vételbe.
-
lamiki
senior tag
válasz
Laraxior #43920 üzenetére
Ha mondjuk az ország túlsó felén laksz, a személyes átvétel nem annyira játszik, ha az eladó hajlandó utánvétellel küldeni kb ugyan az a helyzet, a megbízhatóságát akkor sem nagyon ismered, egy 2013-as eladás alapján. Személyes átvételkor is csak a tisztessége számít, mert mi van ha azt mondja, hogy XY metró megállóba tudtok csak találkozni, vagy azt mondja nincs tápja meg hűtője már hozzá, így nem tudjátok kipróbálni. Ezután ha átver, még azt sem tudod bizonyítani, hogy te vettél tőle valamit.
Vettem én már úgy gépet, hogy minden 2-3-6-ik bekapcsolásra indult, az eladó azt mondta, hogy nála működött rendesen. Tápot szétszedve 7 púpos kondi, kizárt, hogy ez nála működött. De legdurvább, az igaz Jófogásos volt, hogy 3 komplett Dell gépet vettem.egyben nem volt táp. Amikor írtam neki, hát ez, hogy, mi az a nagy lyuk a gép hátulján? Azt írta vissza, hogy nem vette észre. Az emberek gyarlók. a vettem ma egy kis fúró és késélező gépet a Lidl-ből. 2 db már ki volt bontva, és a tartalék gyémánt csiszoló tárcsát már kilopták mindkettőből. Biztos vett már ilyet korábban, és a gyémánt tárcsa már elkopott belőle, így olcsón beszerezte. -
Cingi1979
tag
Szép napot mindenkinek!
Adott egy Gigabyte (Ga EX58-UD3R 1.0) alaplap. Most jött meg Cink Elek Mester műhelyéből. Kiegyengette a proci foglalat 2 tüskéjét. Azt mondta, hogy indúlt a lap nála de nem volt kompatilis a processzor amivel próbálta és kiírta a gép, hogy nem támogatott processzor. Összeraktam a gépet Xeon E5469-es procival próbáltam indítani de se kép se hang csak a ventilátorok forognak!Létezhet az, hogy a bios annyira régi, hogy nem indúl a Xeonnal??? Sajnos nincs gyári procim ami a lappal kompatibilis. Az alaplap előéletéről SEMMIT nem tudok. Ötlet, tanács valakinek? Mindenre vevő vagyok. Előre is köszönöm a segítséget!
-
lamiki
senior tag
-
Laraxior
titán
X5680 az aprón 12 papírért.
-
Cingi1979
tag
válasz
kenand #43914 üzenetére
Mihelyst megérkezik a lap Cink_Elek műhelyéből érdemiekben tudok majd nyilatkozni, hogy mire jutottam. Egyenlőre annyit tudok csak a lapról, hogy sérűlt volt a CPU foglalatban a tüske de a Mester megjavította és várom a lapot. Konkrétan semmit nem tudok róla és akkor leszek bajban ha régi a bios mert csak Xeon E5649, X5660, X5670-es procik vannak. Gondolom akkor kell szereznem egy gyári procit a bios frissítés idejére. Na majd kiderül ha itthon lesz a lap!
-
kenand
veterán
válasz
Cingi1979 #43907 üzenetére
Ilyen lapom van pár hozzászólással feljebb írtam róla E5645 ment F11-es BIOS-sal, X5670-hez vagy a két legújabb beta BIOS kell (F12 i vagy F12Q) vagy ki kell cserélni a a56xx-es xeonok mikrokódját újabb revízióra.
F12q-val magy szépen az X5670 most azzal használjuk, 166-OS BLK-val 4GHZ-nMost látom a hozzászólásom linkelve lett
-
Laraxior
titán
Két komplett alaplapi fullcover hűtést is látok az aprón UD9 alaplaphoz, alaplapot viszont még nem láttam... érdekes...
-
Cingi1979
tag
Üdv, Szép estét mindenkinek!
A kérdésem a következő! Adott egy GA-EX58-UD3R (rev. 1.0) alaplap. Ez a lap támogatja az X5660, 5670-es procikat? Esetleg az E5649-es procit? Néztem a Gigabyte oldalán, hogy milyen procikat támogat de ÉN sajnos nagyon nem értek ehhez a témához. 1 hónapja használok X58-as lapot de az X58 USB3.Az tudom, hogy támogatja mert most X5660-as proci van a lapban. Előre is köszönöm a válaszokat! -
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #43900 üzenetére
"az első indítás az sikeres volt és a tesztek is gond nélkül lefutottak. Akkor kezdődtek a bajok, amikor húzni akartam."
Ezért gyanítok beállítási gondot. Mikor elkezded tuningolni (akármilyen picit) már máshogy lövi be a lap automatán a dolgokat, és abból már lehet gubanc, ha nem jól gondolja.
Nekem most pl. a dinamikus Vcore-t kellett "kilőnöm", mert bizonyos esetekben nem jól kezelte a lap. Legalábbis más magyarázatom nincs arra a jelenségre, hogy hetekig megy a gép hibátlanul, majd indítást teljesen atom káosz áramtalanításos újraindításig... Fix Vcore-al + LLC-vel most hibátlan. -
DigitXT
félisten
-
Laraxior
titán
válasz
Geri Bátyó #43900 üzenetére
Ennel az alaplapnal is hasonlo a gond. Alapon megy szepen, kinzetet most hagyjuk, de 410-es FSB-nel wall.
De jol végződött, mert visszavette. Csak az ertekeles miatt tettem be.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest