- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
phoenix1989 #95245 üzenetére
Pl. EZT. Vagy veszel egy másik Superluxot.
-
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #95248 üzenetére
Nekem valamelyik Müncheni túrán bejött a T5p2, A&K dap-okról ment…persze nem Lola-T , de szerintem sokkal jobb, mint a dt sorozat
-
letoltobeze
aktív tag
válasz
Ba cy lus #95241 üzenetére
Erre nehéz válaszolni...
Egy szakboltban Naim fejes erősítővel és egy ND5 XS 2 hálózati lejátszóval (ami dac is egyben) hihetetlenül jól szólt. Viszont eddig csak az erősítőre volt keret, arra is használtan. A "ND5 XS 2" 3000 euró lenne, és használtan is csak 1800 körül lehet néha kifogni.
Az még várat magára.
RME Adi fs2 & bkercso moment AMP-ja már úgy szólaltatja meg, hogy nincs ami kifejezetten zavarna (sziszegő "s" , "sz" hangzó, túl vérszegény, mély hangok) viszont ahogy írtam is, fárasztó kicsit hallgatni.
Lehet ND5 XS 2-vel nem lenne ilyen gond, vagy akár valamilyen más dac-al is jobb lenne (pl. egy Chord QUTEST-et szívesen meghallgatnék) de kicsit belefáradtam a kísérletezésbe, főként anyagilag.
Az Ananda meg azzal is élvezhetően szól, ami itthon van. -
phoenix1989
őstag
Sziasztok!
Itt az ideje új fejhallgatót vennem mert a Superlux HD 662 evo kábele sajnos megtört. Kicsit negatív a tapasztalatom vele mert pár éve mikor vettem az első már alapból rossz volt így cserélni kellett. A hangjával nem volt bajom, viszont elég erősen szorította a fülem sokáig nem tudtam viselni. A fejhallgatóból kilógó jack is hiába van meg erősítve ennek ellenére hamar eltört míg végül mostanra már meg is adta magát.
Na de a lényeg kellene egy új. 10k körül szánnék majd a vásárlásra, mit tudnátok javasolni?
-
icp1970
senior tag
válasz
btraven #95235 üzenetére
Én a legjobban nyitott Hifiman-nál halottam hogy ha közelitem a tenyerem a driver felé nagyon vátozik a hang.De kb ha már meg volt a 20 cm távolság utána nem hallható hogy 20 vagy 60 cm re van a tenyerem. Ez Senheiser HD 600 nál,és AKg 712 Pro nál kb 10 cm távolság után már nem volt hallható különbség. Nehezen tudom elképzelni hogy valaki mag hallja a különbséget hogy "faszekrény vagy egy ablaküveg előtt ül" ha meg van a 20 cm körüli távolság. És nem nagyon valószinű hogy az ember úgy hallgatja a fülest hogy 10cm re van a fülétől az ablak üvag vagy a szekrény.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
letoltobeze #95240 üzenetére
Ha jól emlékszem, te többféle forrást is kipróbáltál. Egyikkel sem állt össze az Arya?
-
letoltobeze
aktív tag
válasz
Ba cy lus #95239 üzenetére
Persze, meg árban is, és amikor fej-fej mellett hallgatom, akkor úgy is hallatszik, hogy jobb az Arya. De...
1. Nem annyival jobb (szerintem) mint amennyivel drágább.
2. Hosszabb zenehallgatásnál az Arya nekem fárasztóbb. Szóval lazulni, relaxálni az Ananda sokkal jobb, és többnyire én ezen célból hallgatok zenét. De kinek mi... -
Ba cy lus
addikt
válasz
letoltobeze #95234 üzenetére
Pedig elvileg az Arya az Ananda felett van a hierarchiában.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy zajszűrös fejhallgatót, amit mondjuk kilehet próbálni MM, edigital-ban, és USB -csatlakozása is van?
Köszönöm.
-
sarajhvh
tag
válasz
Gzula[HUN] #95222 üzenetére
Megrendeltem az One Odio Pro 50-et, azt ígérik, hogy karácsonyig ideér.
Izgatottan várom!!! -
letoltobeze
aktív tag
válasz
szdavid #95214 üzenetére
Szia, én kb. egy évvel ezelőtt merültem el ebben a témában és sok segítséget kaptam innen is (amit újfent nagyon köszönök
)
A lényeg, hogy nagyon sok mindent kipróbáltam, meghallgattam (Sundara, Amiron, HD650, több AKG, Arya, Quad Era,, stb).
Nekem az Ananda eddig mindent visz. Persze ahány fül, annyi ízlés, de én bátran merem ajánlani és itt a topikban szerintem más is.
Pár dac-ot és Amp-ot is kipróbáltam. (violectric, topping, rme adi, mojo chord)
A legjobban nekem eddig a
Naim és bkercsó Moment fejes amp-jával tetszik a hangja. Naim az nagy név és ott ugye azt is megfizeted (én használtan ebay-ről vettem) de Bertalan erősítőjének mindenképp adnék egy esélyt a helyedben. Én sokszor "csak" egy KANN-t rakok elé, (mert így kényelmes) ami azért elég jó cucc, de úgy gondom, hogy az iPod-hoz azért közelebb áll, mint egy asztali DAC-hoz, és nagyon élvezhetően szól így. -
bitrograde
senior tag
válasz
Sinesol #95228 üzenetére
...a fejesek nagyobb felbontásúak.
Szerintem meg egyszerűen csak arról van szó, hogy a legtöbb hangflas lehallgató rendszer, még a jobbak is, sokszor erősen kompromisszumos akusztikai környezetben nem tudja megmutatni azt, amit a füles a direkt, vagy inkább extrém közeltéri lesugárzás miatt igen....alacsonyabb torzításúak.
Melyik tartományban, felharmonikuson?...nem kell szobaakusztikával, hallgatási pozícióval sem bajlódni, mindig rendben van az imaging, soundstage.
Egy füles minden fülre, és minden fülön ugyanúgy szól? Nem is változtak a mérési standardok fülesek esetében soha, ugye? (Segítek: de, az elmúlt két éven belül.) A pozíciót sem szokás mindenféle párnával módosítani? (Háttérben felsír a Focuspad.) És "crossfeed" (hardveres és szoftveres) sem létezik, hogy felidézze az illúziót, hogy a másik fülemmel is hallom, ami az egyikben szól (és viszont) a megfelelő késleltetéssel? Nem szólnak másképp a nyitott, félig nyitott és zárt fülesek, nem képezik meg másképp a teret?És csak még egy: a HD540 Ref. Gold csellója a mellkasomban szól. Ilyet nem sok fülhallgató(s rendszer) tud, tudom, de van testi átvitel, csak a mértéke és milyensége kérdéses.
-
Sinesol
veterán
válasz
bajnokpityu #95229 üzenetére
Hallottam mar nagyon draga rendszereket is es bàr tènyleg nagyon jók voltak, felbontasban, reszletessègben elbujhatnak egy par szazezres HD800, vagy akarmelyik közepes Hifiman mellett is. Na es akkor mondjuk Staxokról mèg szó sem volt…
-
Sinesol
veterán
válasz
Eversmann #95225 üzenetére
Màsban erösek, a fejesek nagyobb felbontàsùak, alacsonyabb torzitasuak, plusz nem kell szobaakusztikaval, hallgatasi pozicioval sem bajlodni, mindig rendben van az imaging, soundstage.
A hangdoboz óriàsi elönye, hogy teljesebben, a testeddel is èrzed a zenèt, ez föleg a mèlyhangok szempontjàból nagy elöny, egy fejesen sose fog ugy szolni a mèly, mint egy hangdobozon.
-
Zoliee
senior tag
válasz
Eversmann #95225 üzenetére
Nincs mit összehasonlítani, nálam mindkettő (a fejhallgatós és a hangsugárzós is) "otthoni" rendszer, utcára nem viszem.
Persze itt is vannak szintek (mint majdnem mindenhol), de a zenehallgatás más-más formája, eltérő elvárásokkal.
Csak egyetlen tény (amit itt is leírtak korábban) a fejhallgatós láncot hallgatva sosem fog "ütni" a dobhátyádon kívül a mély frekvencia. Amit viszont érzékelni fogsz a tested más felületén is egy jobb hangsugárzós láncot használva. -
Eversmann
aktív tag
Nekem csak általános kérdésem lenne. Aki más sok fejest próbálgatott. Volt már olyan hogy fejhallgató+dac hozta (jó, sarkítva, megközelítette) egy otthoni rendszer hangzását, dinamikáját? Vagy ez mindig megmarad, csak arra van hogy "magamban elvonlulok zenét hallgatni, hogy ne zavarjon mást" de amúgy töredékét hozza kategóriának?
-
:AMF:
senior tag
válasz
fattyu #95171 üzenetére
Emlékszem a THX-es beszámolódra, ezért is lepett meg, hogy nálam viszont betalált a HP-2-vel.
Lehet, hogy más a hangja a 789-nek, illetve a 887-nek. Esetleg ízlésbeli az eltérés.
Engem egyébként a mélyekkel vett meg. Van benne valami olyan energikusság, vibrálás, amit egyetlen másik erősítőm sem tudott még előhozni így a kis japánból. -
sarajhvh
tag
válasz
Gzula[HUN] #95222 üzenetére
Értem, és köszönöm!
Úgy döntöttem, hogy egyenlőre veszek egy olyat, amit meghajt egy laptop, vagy egy mobil is,
későbbiek folyamán úgyis lesz másik is, és akkor jöhet a komolyabb. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
sarajhvh #95216 üzenetére
A DAC a digital audio converter, gyakorlatilag minden, ami hangot "állít elő". Az amp, az erősítő (amplifier). Az M40X és a Pro-50 is könnyen hajtható, meghajtja a laptop is.
Évekkel ez előtt közvetlenül is próbáltam egymás után a 2-t, akkor egy lineárisabb, enyhébb V karakternek tűnt meghallgatásakor az M40X, de akkor csak a cimbihez ugrottam át a laptopommal, nem volt semmi extra. Pár hete jóval jötétebb karakter volt az M40X a Loxjie D10-ről. Viszont mind a kettőről több basszusa volt a Pro-50-nek. Különféle forrásra jobban tud változni, jobban skálázódik az M40X. Pro-50-nek van egy nem csak áráház képest jó hangzása, ami viszont nem lesz sokkal jobb akkor se, ha egy bivaly cuccot raksz alá.
-
-
Ba cy lus
addikt
válasz
HUNNIA1920 #95218 üzenetére
Én sem hallottam Anandát, csak olvastam róla, de azért fura, hogy itt a HE400-as sorozathoz hasonlítják, máshonnan egy prezenszesebb hangként jön le. Tényleg mindent saját füllel kell csekkolni, ha biztos tudást akar az ember.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
szdavid #95214 üzenetére
Szerintem írd le, hogy kb. mennyit szánsz rá, illetve mi az elképzelésed hangzás terén.
Az Ananda nem egy nehezen hajtható fejes, de azért megérdemli a minőségi elektronikát.
Azzal se árt tisztában lenni, hogy az Ananda milyen hangzást képvisel, mert mindenre az se tökéletes. Én nem hallottam még, de egyes tesztekben a HE400-as sorozatot nevezik mini Ananda-nak (hasonló hang, de nyilván mindenből kevesebbet ad), tehát azt sem ártana meghallgatni, hogy az az út járható-e számodra. Ha a HE400 sorozatból valamelyik darab tetszik, akkor az Ananda onnan feljebb lépés. Nekem HE400S van, a HE400i-hez képest jobban tetszik, igaz utóbbi alá combosabb elektronika is kell.
Én már sokszor el akartam adni a HE400S-t, de nem bántam meg, hogy megmaradt. Akárhányszor hallgatom, egyszerűen imádom, gyakorlatilag mindenhez jónak érzem.
-
ribizly
veterán
válasz
btraven #95215 üzenetére
Hát én most látatlanban azt mondom, hogy oluv-ot gyorsan engedjük el. Nem tudom fejlődött e a csávó "szakmailag", de anno csak blődségeket hordott össze és lowend láncról hallgatva kritizálta a fejeseket.
Én a magam részéről az egyik, ha nem a legjobb ár/értékű fejesnek tartom. Az egyik legbiztosabban ajánlható fejes, ha valaki bele akar kóstolni ebbe a világba. -
sarajhvh
tag
válasz
Gzula[HUN] #95212 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
Lenne még pár kérdésem. Köszönöm a türelmet!
A DAC/AMP az nem erősítő? És mondjuk egy 2x10 Wattos erősítővel meg lehet hajtani
egy olyan fejhallgatót ami igényli is az erősítőt?
Kicsit kutakodtam, az AT ATH M 40 X-en egyesek kevesellik a basszust.
Te hogy érezted ezt az One Odio Pro-50 nel összehasonlítva? -
btraven
őstag
HD58X tulajok mi az igazság? Hogy szól inkább a fejes?
[oluv vs Zeos] -
szdavid
tag
Sziasztok!
Egy ideje szemezek a Hifiman Ananda-val, most beruháznék rá.
Milyen dac/amp-ot ajánlanátok hozzá? Ipad lenne a forrás.
Zen dac 2 esetleg? -
btraven
őstag
válasz
HELLAFLUSH #95204 üzenetére
Ez a jack hosszabbító nekem sok pénzt takarított meg. Akkor még voltak vakteszt terveim és ahhoz kellett volna mindenféle kapcsoló, átalakító, hosszabbító.
Volt már otthon egy 3 méteres jack hosszabbító, azt kipróbáltam, és már az olyan sokat rontott a hangon hogy elvetettem az egész ötletet. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
sarajhvh #95211 üzenetére
Erősítő ügyben ITT kaphatsz segítséget. Azzal a pár darab DAC/AMP-al, amit én meg hallgattam sokkal előrébb nem lennél. Mondjuk nem kapkodnék vele, csak ha már megvan a kiszemelt fejhallgató. Azt követően lehetne hozzá passzoló erősítőt is keresni. (Pl. egy mély kiemelt fejeshez nem célszerű sötét hangú erősítőt párosítani, mert csak brummogás lenne belőle.)
Egyébként a Dorien által is ajánlott M40X-el nagyon mellé nem lehetne lőni. Elég keresett típus aprón is, szóval nagy bukta nem lenne vele. Hangja sincs nagyon elszakadva egy régebbi Sonytól. Ideális "belépő szintű" fejes. Nekem kicsit kényelmetlen, de ezt javítandó irgalmatlan mennyiségű utángyárott párna van hozzá, szóval lehet moddolni rendesen.
-
sarajhvh
tag
válasz
Gzula[HUN] #95209 üzenetére
Igen az lenne a legjobb!
Van is rá lehetőségem, de max. 3-4 típust tudnék meghallgatni, és szerintem azok már
nem férnének bele az anyagi keretbe.
Köszönöm a sok ajánlást, meg fogom nézni őket.
Fejhallgató erősítőt tudnál ajánlani, ami hazánkban is beszerezhető? -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
sarajhvh #95207 üzenetére
Ha van rá lehetőséged, érdemes elmenni valahová hallgatózni. Annál jobb tanácsot nem tud egyikünk se adni. Ha "simán" laptopon akarod használni, akkor ilyen 30-50ezernél teljesen felesleges drágább fejest venni, mert csak a hibák lennének felerősítve. Nálam pl. alaplapi hangkártyáról az OneOdio szebben szól, mint a Sony MDR-1A. Fejhallgató erősítővel persze gyorsan elszáll az előny.
Én a helyedben ezeket a fejeseket nézném elsősorban, de nem kizárólagosan (nagyjából emelkedő árban):
Zártban:
- OneOdio Pro-50
- Creative Aurvana Live SE
- Superlux HD685
- HyperX Cloud Alpha (vagy Alpha S)
- AT M40X - M50X
- Denon D1200
- Sony MDR-1am2
- 1More Triple Driver Over Ear
- Meze 99 változatai
Nyitottban:
- Philips SHP9600, X1s, X2, X2HR
- Beyerdynamic 990 pro
- Úgy általában a Grado-kHangsúlyozom, ezek nem kizárólagos ajánlások, többiek véleményét is érdemes meghallgatni.
-
Dorien
veterán
válasz
sarajhvh #95207 üzenetére
A DT770 Pro 80 ohm jó cucc, de ahhoz részemről mindenképp ajánlott egy jobb DAC/AMP vagy fejhallgató erősítő. Anélkül elég döglött hangot produkál...
Szóval én a forrásaidhoz ezt ajánlanám: Audio-Technica ATH-M40x [link]
Ez tényleg könnyen hajtható és dögös, V karakterű hangja van. -
sarajhvh
tag
válasz
Gzula[HUN] #95196 üzenetére
Értem, és köszönöm!
Figyelembe véve a véleményed, hogy "a gyakorlatban nem lenne ellene kifogásom", és olvasva a TOPIKTÁRSAK reakcióját a V-hangzással kapcsolatban, elbizonytalanodtam.
Van 10 equalizeres készülékem, amin a zenéket V alakzatra állítva hallgatom, de időnként, és pláne beszédet hallgatva a közepét is felhúzom úgy félig.
Még mindig ragaszkodom a V-hangzáshoz, de nem a szigorú, meredeken beállított módhoz.
Nézegetve az Általatok ajánlottakat, és a piacot, rájöttem hogy a jobbak 50 000 ft-tól indulnak.
A Bayerdynamic DT-770 80 Ohm tetszene, nem tudom hogy valaki használt e már ilyet, és hogy mik a tapasztalatok.
Mindenképp olyat szeretnék, ami viszonylag sokáig örömet okoz. -
:AMF:
senior tag
válasz
HELLAFLUSH #95204 üzenetére
Ebay/Ali/Amazon. Ezeknél találni 3m-es hosszban. Itthonról Kácsa, illetve a PH!-s/AVX-es mesteremberek. Esetleg DIY, ha van rá hajlam.
-
darvinya
titán
válasz
bajnokpityu #95203 üzenetére
Nincs, csak trükkökkel.
Ami nem valós, nézd meg jobban a görbéket és beosztásokat.
Legelső találatnál 100Hz +2dB, 1kHz -3db, 10kHz +7dB.
Ez inkább magasba húzó.
Az más kérdés, hogy ezt mennyire csillapítják, neutrális izének mondani. -
HELLAFLUSH
őstag
Valaki tudja esetleg, hogy a HE400i 2020-hoz lehet-e kapni valahol hosszabb kábelt?
(3méter hosszú kellene)
Gondolkodtam még jack hosszabbítón is, de nem szeretnék olyat kifogni ami beleszól a hangzásba. -
darvinya
titán
válasz
Gzula[HUN] #95201 üzenetére
Ilyet 1db dinamikus driver-től nem lehet kicsikarni.
EQ-val is csak imitálható, de driver gyilkos.
Miért?
Egyszerre legyen lassú hosszú membrán mozgású, és gyors rövid membrán mozgású.
Nem véletlenül törik le dB-ben a magas mély orientál driver-nál, és fordítva.
Közép „(ki)emelt” is csak nyitotnál van, ahol két végletet valójában nem tud megvalósítani, mert mind elveszik a környezetben. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Yodamest #95197 üzenetére
Ilyenre kértek ajánlást.
"Az általam elvárt hangzás minőségét nem tudom leírni, de az equalizer kép az úgy néz ki,
hogy a két vége maxon felül, és fokozatosan V-alakban jönnek lefelé, közép felé a beállítások."
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest