- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tetsuo
őstag
válasz
trepxe #82596 üzenetére
1. Fülhallgató egyáltalán nem alkalmas stúdiómunkára, pláne nem ez az árkategória.
2. A "füles" kifejezés hangmérnökök körében - bármily meglepő - a fejhallgatót jelenti.
3. Hangot, zenét keverni szükséges hangusgárzó vagy fejhallgató jellemzői közül csak az egyik az, hogy közel lineárisan erősítse a hangspektrumot. Rengeteg más kritériumnak illik még megfelelnie. Nem véletlenül inkább csak AKG-t, Beyerdynamicot és a Sennheisert látsz rendes hangstúdióban. Egy noname vagy egy hifi-múltú cég mit tud ezen a területen? Semmit.Amatőr munkára, vagyis kis költségvetéssel a Beyerdynamic DT 880 Pro az ajánlott mindenes fejhallgató. Ez alatt nincs stúdiómunka, csak maszatolás, gányolás.
Természetesen egy fejhallgató nem helyettesíti a monitor hangsugárzókat - de ez egy hosszú téma. A kompromisszumnak pedig ez a fejes megfelel, vagyis ha mégsincs hangfal, ez a fejes végszükségben jó egy amatőr szintig, de ez alatt NINCS olyan füles. -
s4tch
veterán
https://www.thephonograph.net/sony-mdr-1a-review/
You can buy the Sony MDR-1A in many different flavors, such as:
Sony MDR-1AS – Silver colored model (the “S” just indicates the color)
Sony MDR-1ABP – Model that includes a balanced-connection headphone cable
Sony MDR-1A – Black colored model; model being reviewed in this article
Sony MDR-1AM2 – The 2nd gen of the MDR-1AMoreover, Sony also offers the Sony MDR-1A in two special version with extra advanced features:
Sony MDR-1ADAC – Version with a built-in DAC (something that you can see in headphones like the JBL Synchros S500 and JBL Synchros S700)
Sony MDR-1ABT – Wireless model with Bluetooth connection -
s4tch
veterán
-
csƵ
addikt
Valaki meg tudja mondani, hogy a Sony MDR-1A kábelét lehet-e balancedre is cserélni?
-
s4tch
veterán
Emlékszem az ottani kérdésedre. Fülessel az a gond, hogy qrvára nem lesz kényelmes napi 6-8 órán keresztül. Szívesen mutatok egy EDC3-at, ami analitikus, kiegyenlített, jól szigetel, még kényelmes is - max. pár óra erejéig. Fülhallgatóval kb. senki nem monitorozik, csakis élőben használják ilyen funkciókra. Egy pocsék felvétel hibáit egy SRH840 is meg fogja mutatni, és legalább az izzadáson kívül sok bajod nem lehet vele, akkor sem, ha egész nap viseled.
-
Köszi a linkeket!
Nekem most ez egy kényszerpálya. Mármint a zajos iroda. Kezdő is vagyok, és sok gyenge minőségű hanganyag kerül hozzám, amit vissza kell tudnom dobni, hogy ne ezzel dolgozzak. Ezért meg kell hallanom a hibákat.
Ezért gondoltam elsőre többutas BA fülesre (analitikus, részletes, flat, jól szigetel), de a füles topikban azt mondták, h inkább fejes. -
s4tch
veterán
Nem butaság, de tudtommal a keverést nem zajos irodában szokták végezni, hanem stúdióban, otthoni stúdióban, lehető legkevésbé zajos környezetben, monitor hangfalakkal és esetenként fejhallgatóval. Kizárólag fejessel is lehet mixelni, én is vettem már fel magamnak 1-2 tracket (programozott dob, midi basszus, "élő" elektromos gitárok), és hallgatható lett, de korántsem profi minőség. Örültem volna anno egy ilyesmi leírásnak:
https://www.musicianonamission.com/mixing-with-headphones-5-tricks/
https://www.izotope.com/en/learn/tips-for-producing-and-mixing-with-headphones.html
https://www.soundonsound.com/techniques/mixing-headphonesEgyébként a körbeírt ízlésed ismeretében azt a használt SRH840-et nézném meg elsőként.
-
-
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #82578 üzenetére
Denon AH-D1200: Feszes a mélye az xDuoo X2 DAP-ról is, nem telepszik rá a közepekre, van normálisan hallható magasa, valamint a tere is jobb az MDR-1A-nál. Ráadásul nekem még kényelmesebb is annál, mert a fülkagylók teljesen körülölelik a fülemet. Összességében sokkal dögösebb, élvezetesebb, kiegyenlítettebb karakterű fejhallgató, hasonlóan prémium anyagminőséggel és könnyű hajthatósággal. Qrvajó.
Sefter: Nem hiszem... Az én Pandora Hope 4-em valahol Londonban landolt, a tulaj vett rá Final C párnákat és nagyon imádta azzal a hangját.
-
Dorien
veterán
válasz
fericske #82572 üzenetére
Én a Porcupine Tree "Waiting" c. szám eredeti verziójával [link] álltam neki, amivel a magastartomány sziszegését szoktam tesztelni. Hááát mit mondjak, b***ta a fülemet rendesen elsőre, viszont utána az Incognito-féle acid jazz-zel nagyon dögös produkciót nyújtott. Tök jó, hogy V karakter, de mégsem fárasztóan az, hanem inkább csak izgalmassá teszi a zenét. Persze nem akarok egy óra tapasztalatából túl sok tanulságot levonni, de inkább minőségi felvételekkel érdemes etetni. PT - Waiting remaster: [link]
-
Tetsuo
őstag
Milyen keveréshez, milyen flat-et?
Stúdiómunkához, keverő-hangmérnöknek (de mindenki másnak is) alapvető az egyenletes, a lineárist minél inkább megközelítő hangképű, úgynevezett monitor hangsugárzó és fejhallgató.
Keverni hangsugárzón (helyteneül hangfal) kell, azt kiegészíteni jó a fejhallgató. -
Kukcaman
senior tag
Ezeket fogom megnézni. Itt olvasva a Sony MDRXD150B és a 110-es elég jó.
Ezen kívül:
JVC HA-S31M-B
Sony APB
JVC HA-G101 -
fericske
addikt
-
Kukcaman
senior tag
Sziasztok!
A kábeltörés után vagyok
Szóval vennék egy olcsó és viszonylag jó fülest. A helyi szaki üzletben megnéztem 2db-t Maxell Home studio(ami kis utána olvasás után már nem is ajánlanak), meg a Maxell Spectrum nevezetűt. Ma még megnézem az Euronics-ot, hátha van valami jó 5K környéke alatt.
Otthoni felhasználásra kellene, eddig egy Maxell Retro DJ-m volt, ami nagyon is bevált, de ha van valami hasonló hangzással, akkor írjátok le nyugodtanAz sem árt ha jack dugó védett és/vagy pipa alakú, de az utóbbi nem feltétel.
-
válasz
Tetsuo #82529 üzenetére
Köszi!
És konkrétan a részletességre is igaz ez?
Fontosnak tartom, hogy minél jobban meghalljam a felvétel hibáit, hogy javítani tudjam.mod: Most olvasom, hogy a 770 pro pont arra való, amire szeretném.
Ha a profiknak jó, akkor valszeg nekem is jó lesz. :DDD
Kössz mégegyszer! -
Dorien
veterán
Incoming:
Denon AH-D1200 (zárt dinamikus) - Ennek a Sony MDR-1A-t kellene überelnie.
HiFiMan HE-5LE (nyitott planár) - Na erre kíváncsi leszek a csodás HE4XX után.Volt, aki a HE500 elé helyezte hangban.
Áááá, nem vagyok függő...
-
fsgl
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne AKG K240 studio fejhallgatóhoz a "2058Z02210" számú alkatrészre (külső fekete műanyag gyűrű 2db). Leveleztem Bertaudio-val, van is náluk a boltban készleten, de csak 3000Ft-os postaköltséggel küldik el...
Nincs esetleg itt Kecskeméti, aki megvenné nekem és elküldené MPL automatába? -
Remus389
veterán
válasz
#56474624 #82552 üzenetére
Ez érdekes hozzászólás volt.
Kismértékben a percepció is számít, egyénenként változik szerintem, hogy ki milyen mértékű harmóniát tart relaxálónak. (lehet ez kicsit bután jön át, a lényeg az hogy ez emberfüggő is szerintem). Ezért sincs egyetértés, ki kell próbálni a cuccokat, ha bejön és elég vastag a péntárcád, vedd meg, de azért kenyérre még jusson.
Viszont olvasgatni is érdemes, mert így ki tudod szűrni jó eséllyel ami neked biztos nem tetszene, múltkor ezen vitáztunk. Az olvasgatás és beszámolók alapján, jelenleg az Ayra az egyetlen amit kipróbálnék és persze az árát azért ki tudnám nyögni, de nem biztos hogy érdemes (csakis csere jöhet szóba)
-
törölt tag
válasz
#56474624 #82551 üzenetére
Kiegészíteném még azzal, hogyan definiálnám egy hifi cucc esetén a relaxálós hangot. Hát lehet meglepő lesz, de nem úgy, hogy azon halálra unja magát az ember.
Akkor relaxálós, ha a zene (nem a különböző hangok elemzése) van középpontban. Beszippant és átjön. Az ember ezért ül le zenét hallgatni. Ha unatkozik mellette, az nem relaxálás. -
törölt tag
válasz
Remus389 #82549 üzenetére
Szóval még egyszer, mert lejárt a szerk. idő: a részlet az nem tud túl sok lenni.
Olyan van, hogy egy hifi cucc ezt a sok részletet nem igazán tudja egységesen átadni.Mondjuk képzelj el egy vonósnégyest. Nyilván ezeknek az együttes hangzása gazdagabb, mint egy szál hegedűé (most abba ne menjünk bele, hogy de akkor nem halljuk ki olyan részletesen azt a hegedűt). De ha nem jók a zenészek, vagy nincsenek formában, nincsenek összecsiszolódva, akkor nem lesz összecsengő a hang, kellemetlenebb lesz hallgatni őket, mint egyébként. Egy jó zenekar, kórus egy egységes egészként szólal meg, mintha egyek lennének. Akkor lesz a fülnek harmonikus. És hozzáteszem, ha jól játszanak, akkor sokkal kellemesebb, teljesebb lesz a vonósnégyest hallgatni, mint egy szál hegedűt. Több hangszer, mégis pihentetőbb. A harmónián van a hangsúly, amit a több szólam együttes megszólalása hoz létre.
Nyilván az ok nem ugyanaz az említett példánál és a hifinél, hiszen előbbi a zenészek hibájának róható fel, utóbbi meg akkor is képes "szétszedni" egy zenekart, ha a zenészek nem hibáztak. Hozzáteszem, a felvétel is lehet ludas ebben.
Lényeg, hogy önmagában a több részlet tuti, hogy nincs a relaxálás ellen. Ha nem áll valamiért össze, az van a relaxálás ellen.
A több részlet önmagában a hifiben is a relaxálás mellett van, mert teljesebben adja vissza egy zenekar, vagy akár egyetlen hangszer hangját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X videókártya
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest