Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz
Fecogame #5895 üzenetére
Ahogy donpe mondja, szokni kell. Valószínű, hogy egy idő után a Genius lesz furcsa, túl sok.
Ha mégsem, akkor jöhet valami más fejhallgató. Sajnos ez ilyen, általában elsőre nem sikerül az embernek a megfelelőt megtalálni. A kényelem valamennyit javulni fog, szintén megszokod, meg a párna is be fog törni.
-
Zoli133
addikt
válasz
Fecogame #5895 üzenetére
Na jó azt elismerem, hogy a gyári párnák nem a legjobbak (én a 840-es párnáival használom).
Másrészről ha zenét egy 5.1es rendszeren hallgatsz és a skullcandy jobban bejön akkor max a mélyet hiányolhatod a shure-ból. Mivel szegény shure nem mély orientált inkább egyenletes. Abban viszont biztos vagyok, hogy a shure részletesebb hanggal rendelkezeik.
Mellékesen milyen forrásról hallgatod?
-
Kobe
veterán
sziasztok
úgy néz ki, kicsit optimalizálnom kell a hangfelszereléseimet. Jelenleg 2 genius hangfalszettet használok, egy 2.0t a notihoz, egy 5.1et a tvhez. Mivel szeretném lecserélni az 5.1-et és a 2.0 is feleslegesen nagy a notihoz/nem használom ki, gondoltam eladom őket hogy valami visszajöjjön az új cuccokra, és egy normálisabb fejhallgató bőven elég volna.
Amire használnám: zenehallgatás (rock, jazz, instrumentális), skype és ventrilon való beszélgetés. Mikrofon nem feltétlen szükséges, a laptopban találhatóval sincs különösebb bajom, de nem árt ha van. 5.1-es sok 10ezres gamer mikrofonos kávéfőzős cucc szintúgy nem kell szerintem erre amire használom.
A keret max 10K lenne, ezért keresnék vmi best buyt
-
Köszönöm, hogy ajánlottátok a Shure SRH440-es fejhallgatót, sikerült végre megkaparintanom egyet, ma kaptam kézhez.
Kipróbáltam, és a várakozásokkal ellentétben nagyon nem hozza azt a hangminőséget, összeszerelési minőséget, mint ami elvárható lenne egy 25ezer Ft-os fejhallgatónál. Egyszerűen rossz. Itt van a fejemen, hallgatom, és egyre csak az motoszkál bennem, hogy ez nagyon nem ér meg ennyit. Kényelmetlen, gagyi műanyag és még a hangzás sem az igazi. Van egy skullcandy fülhallgatóm ( SkullCandy Dub ), még az is jobban szól, mint ez. Hallom, hiszen itt van nálam mind a kettő, nem a levegőbe beszélek.
Örülök, hogy nem használtan vettem, így legalább vissza tudom vinni, még ha buktam is rajta valamennyit.
-
krichd1
addikt
válasz
albinolynx #5889 üzenetére
-
albinolynx
senior tag
Esetleg van még itt valaki, aki saját maga által épített erősítőt használ?
Egy 3BMI FH4 erősítőt gondoltam megépíteni majd a panasonic-hoz. Egyelőre ennyi, a DAC még várat majd magára. Ahhoz úgyis érdemes az asztali gépemet használni. Laptopon nem is tudom lehetséges-e spdif kimenet...
-
donpe
aktív tag
Ez a kistesója a Night Bluesnak, a Night Blues Mini. Kompaktabb kivitel hasonló hangzás.
"Laconic Night Blues Minit a legendás Night Blues NB-3A V2 alapján dolgozták ki, annak csökkentett méretű, súlyú és olcsóbb változata."
Két kimenet:
1 low - 32-100Ohm-os fejeskhez
2 high - 100-600Ohm-os fejesekhez"Laconic Night Blues Mini a csövesek számára nem jellemző, nem színezett hanggal rendelkezi. Ezt az erősítőt azoknak lehet ajánlani, akik kevésbé csöves és egyben nem kompresszált hangzást szeretnének elérni. Ebből a szemszögből nézve a Mini a régebbi verzióhoz hasonlítható."
A Drhead a kistesót használja tesztekben mint referencia csövest.
-
donpe
aktív tag
válasz
baluka26 #5882 üzenetére
5000 óra elég baráti - heti 5x2 óra val számolvai 52x10=520/év. Minimum 6-8év kapcsolgatásból adódó hibákat is beleszámolva. A LB-ba filléres csövek vannak, néhány ezer forintért megszerezhető az egész garnitúra.
A Night Blues esetén rosszabb a fenti statisztika, de még mindig kijön legalább 3 év aktív használat.
Mindenesetre nagyfater 2.vh-t egy trágyadomb alatt átélt csöves rádiója a mai napig működik. Pedig abban nem volt csőcsere.
-
duckload
aktív tag
Üdv!
Vettem egy Superlux hd 662- őt. Hangzása nem rossz azzal nincs is komolyabb problémám de valami hihetelen kényelmetlen kb 30 perc mulva elkezd nyomni és iszonyatosan szorit! Tegnap vettem kb eddig 8-9 órát volt rajtam de szörnyű! Valakinek van tapasztalata vele, fog még puhulni és veszit a szoritásábol? Aza vicc hogy még a szemüvegem szárát is meghajlitotta picit
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #5878 üzenetére
Ez a régebbi fadoboz. Most aszem sötétebb van, barna belsővel.
-
bigmasterg
addikt
K1000et én is mindig dobozban tartom, meg hd650et is (meg előtte hd800at is).
De az lcd2-t két féle dobozzal lehet kérni. ilyennel és ilyennel. (azt hiszem, hogy egyik sem feláras, vásárláskor szabadon választható) Balukának és donpe-nek is a műanyag, ipari doboz van.szerk.: lassú voltam egy kicsit.
-
guppy
őstag
K1000-ret én szinte minden este visszacsomagolom a dobozkájába, kivéve ha tudom h másnap reggel fogom hallgatni, így nem gyűjti feleslegesen a port, és nem öregnek fölöslegesen a csillapító szivacsok a hátuljában, a napfénytől (bár ezt a részét én sem értem, mert elvileg az UV fényt nem bírják ugye a szivacsok, azt meg az üveg megszűri)
más: Végre rájöttem h lehet a kaiserral fekve zenét-hallgatni, anélkül h jelentősen változzon a hangja, egy kemény sűrű szivacspárna kell hozzá és az szépen elnyeli a hangokat, miközben a fejes is megfelelő pozícióban marad
-
donpe
aktív tag
válasz
baluka26 #5873 üzenetére
Bezony!
Jó lesz fejestalikra hordozni, meg ha összeomlana a ház, akkor csak ki kell kaparni a romok alól.
De ha megunná a párom és lehajítja a 9-ről, és egy kutya levizeli, akkor is csak le kell érte slattyogni.
A baj az, hogy kábelestül nem fér be a dobozba (nem akarom minden nap nyírni a csatlakozóját a szétszedéssel, összedugással), meg lefektetett állapotban picit nyomódnak is a párnák.
-
p_adam
addikt
válasz
baluka26 #5866 üzenetére
Biztos jópár éve lehetett. 3-400 euró körül megy állapottól függően (elég hamar szétkopik a műbőr és gyári párna nincs is már hozzá csak kínai ami nem ua...). A HD250II 1000x strapabíróbb, nem ua. a hang de zártban egyelőre az a legjobb kompromisszum nekem (kényelmes, szigetel, tere is van a hangképe pedig megszokható ha mást nem hallgat az ember - én igen, úgyhogy inkább youtube-hoz meg filmekhez használom).
-
SOAD19
addikt
válasz
baluka26 #5856 üzenetére
Én is tervezek a későbbiekben állványt készíttetni vele, 12k környékén meg is csinálná, amit kinéztem: [link] [link]
Még ezt tetszett, de ez inkább két fejeshez való: [link]
Esetleg mutathattok még pár, elsősorban fémből készült állványt, ha tudtok.
Most nézem, van egy fejeses verzió is a másodjára linkeltből: [link]
-
Ribi
nagyúr
válasz
bajnokpityu #5854 üzenetére
Mi értelme annak a csövesnek ami úgy szól mint egy félvezetős ?
-
contaxg
veterán
-
baluka26
veterán
Én az apokalipszisálló dobozkában tartom
Amúgy AVX->fodesz. Rendes gyerek nagyon
Ő csinálta az állványaimat. -
donpe
aktív tag
Korábban volt a Ph-n valaki, aki fából fejes tartó állványokat készített. Nem tudjátok ki volt? Vagy van valkinek ötlete mi illene egy LCD2-es bamboo-hoz?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
baluka26 #5846 üzenetére
+1. Összehozlak majd egy elég jó hírű csöves építővel, csak milla feletti cuccokat készit- azt is rendelésre. Azok már úgy szólnak,mint egy félvezetős, szivesen hallgatnám itthon.
Olcsóbban nem kívántam őket. Ünnepnapokon tök jó, ahogy parázslik a cső, de hétköznapokon inkább a csönd. -
donpe
aktív tag
válasz
baluka26 #5850 üzenetére
Azt mondták az oroszok, ha kell küldenek egy-két vagonnal.
Mindenesetre ezek kb 2000órát bírnak. A LB-ban lévők kb4000-5000-t.
Egyébként 1968-as és 1971-es gyártású válogatott katonai csövek.bigmasterg - jó lenne már egy összejövetel én a mytek 192-re is kíváncsi lennék.
Ear - bocsánat, my mistake...
-
Ear001
addikt
-
donpe
aktív tag
válasz
bigmasterg #5840 üzenetére
Köszönöm!
Nagy a boldogság már egy ideje (mióta nálam van). Az Audeze nagyon passzol az általam hallgatott stílushoz.
A lánc biztos tagja a Laconic Night Blues erősítő volt, ami végre be lett járatva (Thx EAR
) 5-7 órás állapotban ott volt a nyíregyhéázi fejestalni. Már akkor sem volt rossz hangja, de most már gyönyörűen muzsikál. A NBlues nem hibrid, hanem full cső, de nincs igazán csöves hangja. Pont arra találták ki, hogy alacsony impedanciával is barátságban legyen és jól szóljon. Csöveshez képest száraz, részletező hangja van, de a pici "dögöt" belerakja a muzsikába. Nem mondanám túl lágynak a hangját. Az Audezevel nagyon kellemes párost alkot bluesra, gitáros muzsikákra, vokális cuccokra. Simán egy liga az Audeze és Mytek szintjével, sőt, talán ő ki is emelkedik picit (nekem ő kedvencem). Erősítőben biztosan nem fogok sem feljebb sem oldalra lépegetni egy darabig. Szerintem ő már örök darab lesz ebben a láncban (most szerzek be tartalék csöveket hozzá, hogy majd a fiam/lányom is hallgathassa majd
).
DAC - sokáig kerestem a megfelelő dac-ot, és remélem a Mytekkel rátaláltam. Fülre csak a fejestalálkozós tapasztalataim voltak vele kapcsolatban, meglátjuk, hogy hogyan muzsikál a NB-Audez'e kombóval. Ha nem válik be, akkor nézegetek tovább. Nekem az Audiolab M-DAC nagyon megtetszett.
Mindenesetre az Asus Xonar Essence One-tól megválok, annak ellenére, hogy a saját ligájában kiváló darab, de kevésnek érzem felbontásban és térben mind a NB-hoz, mind az Audezehez.
A Mytek egyébként használt, ebayos vásárlás.Audez'e - Nagyon nagy hálával és köszönettel tartozom contaxg-nek
, aki az elmúlt hónapokban/években rengeteg dolgot adott oda hallgatásra. Ezáltal, szinte az egész beyer vonal, az AT vonal egy része, dacok, erősítők, kábelek és sok egyéb megfordult nálam. Magam által AKG-ket, Sennheisereket próbálgattam, birtokoltam, cserélgettem. Összeséégében a beyer vonal csúcsa a T70, T1 fogott meg a brutális felbontásával, illetve az Audeze volt a nagy állkoppanás, hogy "Nézd már egy fejes nem fejes hanggal!".
Az Audezenél nem az fogott meg, hogy mennyire részletes, mennyire jó a felbontás, mennyire egyenletes lenne. Mert nem is tökéletes ilyen szempontból. Viszont borzasztóan zenei darab, nem szól, hanem muzsikál. Nagyon élvezetes vele a fejhallgatózás órákon át, nem tudom megunni, nem tudom letenni. Az általam hallgatott blues/rockhoz nagyon-nagyon jó hangja van. Nagyon jók a mélyek, a közepei kimagaslóak és nagyon kellemes tere van. Egy olyan fejes amin a NB-al Hendrix vagy SRV gitárja úgy szólal meg, hogy majd könnybe lábad a szemed a gyönyörtől. Imádom!
Az Audez'e újként került a családba.Kábelek - Köszönet EAR-nak és contaxg-nek a kölcsönkapott kábelekért.
Ezen a területen még próbálgatok, cserélgetek, tesztelgetek. Meglátjuk mi sül kia a dologból. A ZU Mission összekötőkkel nagyon tetszik rendszer (jelenleg ASUS-NB között van). Annyira, hogy nem is volt kedvem nagyon másra cserélgetni, de még próbálgatok. A szintén ZU Mission tápppal az Asus-nak érezhetően jobb lett a tere, jobb a dinamikája.Mindenesetre, itt érzem, hogy még van mit fejleszteni a rendszeren.
Mindenkinek köszönöm a fórumon is, a hasznos hozzászólásokat, tanácsokat, javaslatokat, kölcsönkaptott dolgokat.
Boldog vagyok, hogy lassan kedzem elérni azt, amiért belekezdtem a fejesezésbe. Azokat a zenéket, amik gyerekkoromban (már anyukámhasában is) a nappaliban szóltak (Deep Purple, Led Zeppelin, Rolling Stones, Rainbow, Pink Floyd, David Gilmour, Hobo, stb.) olyan előadásmódban élvezhetem, ahogy mindig is szerettem volna. Azt hiszem, olyan ez a lánc mint egy jó 65-ös Fender Twin Reverb
Itt az ideje egy prögős technokrata rendszerbe is belevágni?!
-
baluka26
veterán
Nem beszélek oroszul, ezért Laconic oldalá csak sok kriksz-krakszot látok, szóval fogalmam sincs milyen.
Mert planárok eléggé alacsony impedanciások, és ez csöves cuccokkal annyira nem borzasztó jó ötlet. Viszont solid state mindenhez jó, én még nem hallottam olyan csöves dolgot, ami kicsit is meggyőzött volna.
Bár Night Blues-t csak két percig hallottam, Lunch Box nagyon rossz az én fülemnek. -
-
Ear001
addikt
Nem vitted időben vissza contaxg-nek és rád hátékázta? Gratulálok hozzá, most már csak egy rendes drótot kéne keresni hozzá.
-
Ear001
addikt
válasz
bigmasterg #5840 üzenetére
Hát szerintem egészen remek füleserősítője van hozzá.
-
válasz
albinolynx #5838 üzenetére
Ez az feltételezett lánc jó iránynak tűnik.
-
albinolynx
senior tag
válasz
szakibá... #5822 üzenetére
Már látom kár volt belevágnom... (:
Kábelcserén töprengek idővel és azon, hogyan érdemes felépíteni egy láncot.Mi lenne az alap? Egy sima integrált alaplapos S/PDIF kimenet megteszi?
Utána egy DAC - erősítő - füles? -
donpe
aktív tag
A mai napon nagyon boldog tulajdonosa lettem egy Audez'e LCD2-nek.
-
Geretnero
csendes tag
Nem lesz mostanában Nagy FEJhallgatós találkozó?
Máskülönben úgy tűnik semmi esélyem együtt meghallgatni ezeket...Beyerdynamic DT 770 PRO Limited Edition 32 Ohm
Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm
Beyerdynamic DT 880 Edition
Audio Technica ATH-M50
Shure SRH840 -
Dave™
nagyúr
válasz
szakibá... #5825 üzenetére
Nem hallottam még DT880-at (azt hiszem legalábbis), de ebből arra következtetek, hogy inkább pontos és "koncentrált" hangja van, nem terjengős, a tere pedig inkább mély és pontosan pozicionált, mint tágas. De ezt csak az AD700/HD600-os játszadozásból deriválva
Ja és ettől ez szerintem pont félnyitott lesz, legalábbis messze van a teljesen nyitottaktól.
-
Dave™
nagyúr
válasz
szakibá... #5822 üzenetére
Az a vastag fehér filc/szivacs/valami azért nagyon sokat lefog belőle, pl. egy AD1000/2000-hez képest (vagy AD700, ott ki is próbáltam mennyit számít).
-
szakibá...
senior tag
Így néz ki belül egy újabb fajta DT880, itt éppen átkábelezik. A vicces az, hogy a nyitottnak mondott DT990 is ugyanígy néz ki, legalábbis az én huszonéves DT990-em biztosan. Sőt, a DT811 is, de annak más a hangszórója, olyan, mint a DT250-é.
-
SaciSH
csendes tag
Halihó! Valaki tudna nekem segíteni? 20-30e közözött szeretnék nyitott fülest 90% zenehallgatásra, 10% hébe-hóba Counter-Strikera (de ez gondolom nem számít
). Ezen kívül circumaural legyen, és természetesen vezetékes, mikrofon nélküli. Ebben a kategóriában a legjobbat keresem
(Jelenleg egy Senheiser HD 465-ös fülesem van, amit imádok, csak a balos elkezdett recsegni, még egy szervízt talán megpróbálok :/)
-
-
DBAtti
aktív tag
Eh, lemaradtam a szerkesztésből...
És amit írtam, hogy az érzékenység változik végig a hangspektrumon:
nos igen, ennek az ábrázolását szeretik nagyon a tesztoldalak mutogatni frekvencia-átvitel néven, de igazából nem sokat árul el egy fejhallgató valós érdemeiről (karakterisztikára lehet következtetni, de amellett ott van még nagyon sok dolog: hangszín, kényelem, stb), túlzott bogarászását kerüljük! -
DBAtti
aktív tag
válasz
albinolynx #5778 üzenetére
"Mennyire életszerű, hogy a szóban forgó panasonic külső részén minden nyílást zárnak?"
Ezt nem teljesen értettem, aztán rákerestem, és látom, hogy tömködik el a vent-nyílásokat (amolyan reflex nyílás, de a hangfalakon sem ott jön ki a zene...). Nem tudtam róla, de szerintem a gyártó kitalálta azt rendesen, és normális hangerővel hallgatva nem hiszem, hogy bárkinek is zavaró lenne. Az üvöltő zene minden alól kihallatszik. Gondolom több és tohonyább mélye lesz tőle kevesebb részlettel, de ez csak spekuláció, nem olvastam utána.
Több alternatívát sajnos nem tudok egyoldali kábelezésű, zárt, circum: marad az AKG K512MKII, de abban elég kevés a mély, és már 15k."Ha nem megfelelő a laptop kimenete a füles számára, azt miben fogom észrevenni?"
- Egyrészt lehet hogy hallani fogsz egy állandó alapzajt, amiről nem a fejhallgató tehet, hanem a zajokat felvevő hangforrás. Ez egy gyenge minőségű fejhallgatón kevéssé érzékelhető.
- A "meghajtás", "hajthatóság" egy összetettebb terület, megint a konkrét szabályok mellőzésével (lehet számolgatni): lehet hangerő probléma, ha érzéketlen a fejhallgató (ált. dB/mW-ban megadott érték, ~95-125 között). Akkor problémás, ha a kimenet nem tud elég nagy teljesítményt kipréselni a fejhallgatónak, és ugye felszorozgatva az érzékenységgel alacsony marad a dB érték. Az érzékenységi érték 1kHz-es frekvenciára vonatkozik, az egész spektrumon változhat, csak ez a szabvány mérés. Minél érzékenyebb, annál hangosabban szól ugyanarról a forrásról.
- Aztán lehet hogy hangerőben nem lesz gond, csak dinamikátlan, részlettelen minden, amit hallasz. Erre mondom azt, hogy a forrást hallod, nem a fejhallgatót, ergo az a szűk keresztmetszet. Ez azonban nem jelent problémát, mert amíg nem hallod a saját fejhallgatód másik jobb forrásról, addig nem fog zavarni.
Óvakodj a jobb források meghallgatásától! -
baluka26
veterán
-
Audison
senior tag
Na itthon a DT880-al.
Marcell (SOAD19) nekem már jól bejáratta, így már teljes egészében hallhatom. Meglepően jobb a DT770-nél, már a fél-nyitott kialakítás miatt is, sokkal szellősebb, természetesebb. Végre érzem azt, amit az srh440 esetében is, hogy nincs gödörben a közép. Ez így most nagyon tetszik.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #5794 üzenetére
Ha 120-ért nem szól rosszabbul a HD600-nál, akkor nagy vétel!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 Wifi - i5-7GEN I 4GB I 128GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest