- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz bigmasterg #5797 üzenetére
Egy fúró, egy forrasztópáka, egy madzag, egy jack aljzat, két jack dugó, és negyed óra kell hozzá
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
ntomka
nagyúr
-
bigmasterg
addikt
-
titán
válasz bigmasterg #5794 üzenetére
Igen, jól szól, vihető. HD650 és a HD600 közötti hangja van, hallgatható hangminőséggel. Nem mondom, hogy az összes zsinóros fülesem eldobnám érte, de egy plusz fülesnek jó, ha épp bóklászni szeretnék. Az egyetlen igazán használható drótmentes füles.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz bigmasterg #5794 üzenetére
Igen, hallott és jó.
Mászkálás közben hogy lehet filmezni?96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
bigmasterg
addikt
Ha már vezetéknélküli.
Esetleg hallott már valaki Senn RS220-at ?
Néha elgondolkozok, hogy jó lenne a vezetéknélküliség szabadsága*, de még ennél is tartok egy kicsit a minőségtől.
*(lakásban mászkáláshoz, konyhába, filmezni stb..) -
perlakigergo
csendes tag
válasz dudika10 #5792 üzenetére
Rendben. Media markt újságban kinéztem egy Sony MDR-RF810R típusú vezeték nélküli fülest, remélve, hogy milyen kényelmes dolog is lesz ez a vezeték nélküli technológia. Kényelmes bizony, viszont a minőség rovására megy. Senkinek nem ajánlom, serceg, telefonon ha hívnak már előre bezavar, valamikor más rádiója hallatszik bele, ráadásul meguntam, hogy tölteni kell és ki-be kapcsolgatni ha használni akarom. Ezért most visszaváltok vezetékesre, nincs annál jobb. Ezek nem tudom mennyire vonatkoznak magasabb árkategóriájú vezeték nélküli fülesekre, de ez a 10ezres füles pénzkidobás volt :S
-
dudika10
veterán
válasz perlakigergo #5791 üzenetére
Írhtanál bővebben is a rossz tapasztalataidról, mert próbálkozik az ember lebeszélni a lelkes érdeklődőt a vezeték nélküli technológiákról, de ha sokszor hajtogatjuk ugyan azt, akkor egy idő után egyre nehezebben hisznek nekünk...
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
nagyúr
válasz perlakigergo #5789 üzenetére
Mit rendeltél ha szabad tudni?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
nagyúr
válasz perlakigergo #5787 üzenetére
Hívd fel őket vagy írj mailt. Sokkal okosabbak a témában mint mi.
-
perlakigergo
csendes tag
Sziasztok! Múlt csütörtökön rendeltem egy fülest extremeaudioról, de még nem érkezett meg. Nyugat-Magyarországra hétfőn, szerdán, pénteken van szállítás, eszerint már múlt pénteken, vagy max. tegnap meg kellett volna érkeznie. Rendelt már valaki onnan, aggódnom kéne, vagy valószínűleg holnap megérkezik?
-
krichd1
addikt
-
attika89
senior tag
válasz baluka26 #5776 üzenetére
Lehet olcsóbban ki is jönnék a HD600-al.
Viszont, ha jó áron visszajön az X1 Amazonra, akkor nehéz lesz ellenállni neki.
Remélhetőleg a HE-kékség-400-ról is lesz hazai vélemény hamarosan
Attól a fülpárna mizéria "riaszt" egy kicsit (pleather/velour/J$), meg a kissé agresszív magasak.
Lehet hülye kérés, de lehet agresszív a magas tartomány sibilnce nélkül?kaksi majd fejes után
[ Szerkesztve ]
fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
attika89
senior tag
Halihó!
Visszaküldtem a Fidelio X1-et. Bár tegnap este majdnem úgy voltam vele, hogy csinálok egy hátra arcot, de elment. Megmondom őszintén, már is nem tudom mivel volt igazán baj fejes/forrás/felvétel. A többi tulaj válasza alapján gondoltam, hogy az X1 a ludas.
Szerettem a vokálokat a sibilance ellnére is, a basszus volt kicsit sok egy-egy felvételen, de szép feszes és egész gyors volt. Talán kicsit jobb részletességet hiányoltam belőle néhol.
A vonósok, pláne a cselló pl a PianoGuys albumokon nagyon gyönyörűen szóltak....Most igazából az a kérdés, hogy mi legyen....X1 megint, HD650, HE-400, vagy esetleg más?
Most még csak egy Presenterem van, de a kis Schiit kombó nem tűnik rossznak.
HD650 talán lenne a közelben (65e), ha még meg van. A másik kettő kb ugyan annyira jön ki.
Kizárólag zenére kéne egy jó mindenes.fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
kexksz
addikt
Sennheiser PC323 és 333 közt mi a különbség?
-
DBAtti
aktív tag
válasz albinolynx #5771 üzenetére
Valóban, kicsit figyelmetlenül olvastam. De akkor nagyjából jól lőttem be a dolgokat. A Panasonic elég régóta fenn van az ajánlott listán, bár személyesen még nem találkoztam vele.
Még egy darab az AKG K512MKII, problémája, hogy mélyhiányos (első körben ezért nem írtam), de nagyon kényelmes, és a többi kritériumnak is megfelel."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
albinolynx
őstag
fi:zi'k, DBAtti
Írtam, hogy azért nem jelöltem árat, mert gondolom a hangforrás minősége úgyis ad egy ársávot.
Szeretném lehetőleg olcsón megúszni, mert helyben nem valószínű, hogy lehet pont azt kapni amit ajánlatok.
Amit DBAtti is írt, 10k környéke, 15k már nagyon maximum lenne.Amiket ajánlottál, azok közül egyedül a panasonic lehet játékos. A többi "2 zsinóros" - nekem 1-esre lenne szükségem.
[ Szerkesztve ]
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
bugizozi
őstag
válasz bajnokpityu #5766 üzenetére
És azon be tudsz jelentkezni az accoddal, és "felhívni" (ingyen) az ismerősödet, aki fent van a partnerlistádon?
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
DBAtti
aktív tag
válasz albinolynx #5761 üzenetére
Szia!
Ármegjelölés lemaradt, ami eléggé fontos lenne.
Bár a leírás tükrében nem mennék 10-15k fölé, circum-ot keresnék, és könnyen hajthatót a források miatt.
Takstar ((#3569) Bodz) - könnyen hajtható??? , Yoga CD880 (Digitech Pro Monitor), vagy egy Panasonic RP HTF600.
Egyelőre ezek jutottak eszembe 10-15 között.Van még Beyerdynamic dt235 (ez fülRE ülő, supraaural), hosszú távon sajnos kényelmetlen lehet, 2-3 órára viszont jól viselhető.
[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
-
albinolynx
őstag
válasz albinolynx #5748 üzenetére
Erre is bökjetek majd légy szíves!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Otthonra szeretnék beszerezni egy vezeték nélküli headsetet. A hangzásának nem kell hiper-szupernek lennie, lényeg hogy Skype-ozás közben lehessen mászkálni a házban, esetleg nyáron házon kívül.
Mit tudtok ajánlani?Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
-
-
Üdv! Fejhallgatóval kapcsolatban kérnék segítséget. A ház frontpanel csatlakozójára dugva nem ad hangot a bal oldali hangszórója, a jobb hallatszik. A hátlapi(alaplapi) csatlakozóra dugva rendben működik.
A ház CM elite 335, Giga G33MDS2R, Genius fejhallgató. A ház a HD audio csatlakozóval van az alaplapra kötve. Driver, Realtek HD audio manager feltelepítve.
-
krichd1
addikt
"Egy jó tanács: ne hallgass meg 2-3x ennyibe kerülő fejhallgatókat "
Meghallgathat, lehet csalódni fog, ha épp az ízlésétől teljesen eltérő fejest próbál.
M50 után a Yoga CD-880 is előrelépés sok szempontból zárt vonalon és az jelenleg jóval olcsóbb is.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
zsoltyyy
senior tag
sziasztok!
bocsi, hogyha rossz topikba írok, de nemigazán tudom, hogy ezt hova kéne...
a probléma annyi, hogy a közeljövőben szeretnék venni egy razer electra fejhallgatót, aminek a mikrofon része a kábelbe van építve. (tehát 1db 3,5 ös jack csatlakozón érkezne a gépbe a mikrofon, és a füles része)
annyira nem értek hozzá, de szerintem a gépbe ezt külön-külön kéne bejuttatni valahogy.
a kérdésem az lenne, hogy esetleg nem tudtok-e valami átalakítóról, ami ezt meg tudja oldani?előre is köszi, és bocsi ha rossz helyre írtam
-
Vasinger!
nagyúr
Így van, mindig van jobb és jobb, tudom én, nem akarok belekerülni én is a végtelen körforgásba, meg annyira vájt fülű sem vagyok szerencsére, max egyszer talán veszek valami audiofil fejest, de az nem ebben az évtizedben lesz.....
A V0 az teljesen más mint egy fix bitsebességű MP3, de az meg igen csak ritka. A többség a 128-192-es vonalat találja meg legkönnyebben.
256-320-nál már nincs különösebb baj szerintem se.
Amúgy meg ami tényleg nagyon igaz, nem is igazán a minőségen múlik, hanem inkább a felvételen, de azon rettentően....
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Vasinger! #5749 üzenetére
Az M50 nem egy lineáris fejes, meg kicsit sötét is, emiatt érzed hogy a háttérben van az ének. Egy középcentrikus fejesnél (pl. AD900) meg elől lenne az ének, és a mélyek a háttérben. Erre mondanád azt, hogy kevés a mélye. Meg van azért itt még sok minden, a lényeg, hogy tetszik és szereted, a többi ne foglalkoztasson. Egy jó tanács: ne hallgass meg 2-3x ennyibe kerülő fejhallgatókat
Ja és még valami: a V0/256-os mp3 sem olyan rossz ám, én élvezem azokat is A legtöbb a felvétel/keverés minőségén múlik, és a 192 ugyan még hallhatóan "vékonyka", V0/256-tól igazából már kevesen hallják (vélik hallani) a különbséget. Komolyabb fejesekkel is.
[ Szerkesztve ]
-
asdf2
tag
Sziasztok!
Olyan fülest keresek, ami circumaural, jó mély hangokat nyom. Ezenkívül annyi kell, hogy ne csak zenét tudjak rajta hallgatni (telóról), hanem ha játszok tudjam használni. (Azaz, hogy kényelmes legyen, ha itthon használom.)Minél olcsóbban szeretném megúszni, igazából egy olyan 6000-7000 Ft-ból szeretném megúszni, nem vagyok túl igényes.
-
Vasinger!
nagyúr
Kb. 1 hét elteltével úgy érzem, hogy már nagyjából helytálló véleményt tudnék írni az A-T M50-ről.
Az első pár napban igazán sok mindent nem vettem észre az előző fejesemhez képest, nem éreztem ezt olyan előrelépésnek ami feltétlen megér volna ennyi pénztöbbletet az előzőhöz képest.
Az már az első nap lejött, hogy kényelemben és fizikailag a fejhallgató nagyon ott van. Masszív, minőségi fejhallgató, vastag jól szigetelt kábellel és aranyozott csatlakozóval. A fejes is nagyon jó, kényelmes, tény hogy az ember füle hajlamos beleizzadni, de mondjatok egy fejest amelyikbe nem fog ami műbőr és zárt....
A hangminőségre áttérve, mint írtam az első napokban nem jött ki az a nagy különbség, persze ebbe az is belejátszhatott, hogy bejáratva sem volt, de már teljes mértékben be van.
Mostanra biztosan mondhatom, hogy megérte azt a nem kevés pénzt. Hihetetlen, hogy mennyire érezni a dinamikát a fejesben, ami az előzőben kb. semennyire nem volt. Érezhető, hogy a hangképe is sokkal szélesebb, mint a korábbiban.
Erősen féltem, hogy én mint "mélybuzi" nem lesz elég a mélye, de azt kell mondjam, hogy ha több lett volna, már baj lenne, ez számomra pont optimális.Szeretnék említést tenni arról, hogy az énekhangokat úgy érzem, mintha halkabbak lennének, mint kellenének, és inkább a különböző effektet jönnének előtérbe, ami nem tudom hogy a füles hibája, vagy eredetileg ilyen a felvétel is, nekem ezzel nincs különösebb bajom.
Továbbá fontos megjegyeznem, hogy nem mindig teljesít jól a fejes. Vannak számok amelyeknél alig hallható különbség, hogy ez egy minőségibb fejesről hallgatja az ember vagy sem, persze ez nem róható fel az M50 számlájára, ezzel csak arra akartam célozni, hogy ha valaki nagyon csak egyfajta, olyan típusú zenét hallgat, amiben nincs annyi részlet, annak nem biztos hogy kell venni ilyen fejest.
Legjobb példának a rock számokban lévő gitáregyvelegek azok amik számomra ugyanúgy szólnak egy 2k-s fülesen mint egy 41k-son.....persze egy akusztikus gitár egyből más dolog, ne keverjük a kettőt.
Tehát összességében tudom ajánlani az M50-et, akinek a költséghatára valahol 30-40 környékén van. Ennyiért ez egy jó vétel és remélem ezt később is így fogom látni!
Megjegyzés:
Ez a füles már igenis követeli a minőségi forrást is sajnos, ezt érdemes figyelembevenni vétel előtt. Tehát ne erről akarjunk 192-es MP3-at hallgatni egy egyszerű hangchippel megáldott telóról. Érdemes egy dedikált hangkártyával/DAC-cal/Minőségi mobil eszközzel és legalább 320-as MP3-mal rendelkezni.
[ Szerkesztve ]
-
albinolynx
őstag
Sziasztok!
Az első hozzászólás alapján próbáltam összeszedni milyen igényeket támasztok egy leendő fejhallgatómmal kapcsolatosan. Amit az elején leszögeznék, hogy egy kommersz laptop stereo kimenetről, esetlegesen egy alaplapi integrált hangkártya forrásról lenne üzemeltetve. Sajnos túlnyomó többségében tömörített MP3 formátumban, bár mostanság kezdem flac-ban is megtalálni a vonalat.
Nem kívánok belemenni túlzottan az erősítők világába sem. Ha szükséges, építek hozzá egy ic-s végfokot, stb, de csövezni, stb nem szeretnék.Az igényeim:
Otthoni használatra szeretnék egy vezetékes, mikrofon nélküli, circumaural, zárt kivitelű fejhallgatót. Ha lehetséges egyoldali kábelelvezetésű legyen. Nem tudom mi a szakszerű megnevezése, remélem érthető.
Skype, zene, filmek a zeneforrás általában. Elvétve egy kis játék, de ha az előző trióval elboldogul csak nem fekteti meg a játék.
Hangzás: heavy metal, hard rock, hardstyle, hardcore, könnyedebb electronic (moby, etc).
Ár: képlékeny, gondolom feleslegesen túlzó költekezés értelmetlen a hangkártya hangminősége végett.Nem egész napos használatra lenne, inkább az esti, éjszakai órákban. Eddig egy samsung telefonhoz járó fülhallgatóval operáltam. Viszont az agybadugós kivitele zavar és idegesítően tekeredik a vezetéke, ami ráadásul szimmetrikusan elvezetett.
Ami zavarna:
Összeugró zsinór, kényelmetlen viselet, hamar foszló párna, túlzó kiemelés a hallható tartományban.Milyen konkrét típust javasolnátok?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz tikshow #5736 üzenetére
A CAL komolyabb hibája, hogy rendkívül vacak a ház anyaga, és a rezonanciák miatt döng, mint a fene. A D1100 abszolút hangminősége sokkal jobb, de a hangképe és a mélykiemelése úgy általában nem tetszik Tyllnek. De attól még a CAL jóval gyengébb.
[ Szerkesztve ]
-
Geretnero
csendes tag
DT 770 PRO LTD 80 Ebben az esetben mit jelent az LTD? És miért drágábbak?
-
M3nyus
aktív tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni Superlux HD660 fejhallgatómat, semmi gondom nincs vele, kényelmes hosszútávon is, hangjával is megvagyok elégedve, bár némi +mélyhangot elviselnék .
Teljesen nyitott kivitelek érdekelnének, 99% ban játék +TS használata, zenét hangfalról hallgatok amiatt is lenne szükség a nyitott fülesre, mert a jelenlegi nagyon szigetel.
Amennyiben lehetséges rugalmas kábele legyen, mint a HD660 nak (spirál), bár ez nem létfeltétel.
Kényelmes legyen hosszútávon is, valamint a fül körül támaszkodjon fel (nagy párna).
Max 30 ig mennék el árban.Én vagyok M3nyus!
-
Geretnero
csendes tag
Hol tudom meghallgatni ezeket együtt?
-DT 770 PRO Limited Edition 32 Ohm
-DT 770 PRO
-Shure SRH840 -
törölt tag
A 770-esem szivacsa már szépen eldeformálódott több mint 1 év alatt. Most másképp raktam föl a szivacsot, kevesebb lett a basszus. Bár egyelőre nem tudom, ennek most örülnöm kellene-e.
Az biztos, hogy ahogy majd használódik még a szivacs, a hangja fog változni az idők folyamán. -
Spam123
tag
Egy ismerősöm venne egy fejhallgatót.
Egy Denon D1100-at nézett ki, nem bírtam lebeszélni róla a sok mély miatt de, 30000 Ft-ért tudna egyet teljesen újként, annyiért megérné?
Ha nem jönne be neki esetleg később el tudná adni úgy hogy ne bukjon rajta?
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Ez így nem szólhat rosszul
Mellesleg csodaszép.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
törölt tag
Tegnap este hallgattam telefonról fejhallgatóval a Bartókot. Valami döbbenet (főleg a tér pontossága). Bár a Bartók már hangdobozokkal hallgatva is okozott bőven meglepetést, érdemes hallgatni néha-néha.
-
PofaJenö
senior tag
Hali
Egy darab találós kérdésem lenne a 840-es Shure mennyire fagy tűrő ? érdemes ilyen kinti levegőn mozogni vele?Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
Bodz
nagyúr
válasz stranger28 #5718 üzenetére
Látod magad előtt a jelenetet? Elbír a kábel.
-
nagyúr
válasz stranger28 #5721 üzenetére
A széket?
-
törölt tag
válasz stranger28 #5721 üzenetére
Nálam semmi baja nem lett a 770 kábelének, már legalább 10-szer áthajtottam rajta a székemmel. Némi nyoma volt talán, de az afféle rugalmas alakváltozás volt, tehát eltűnt.
-
Bodz
nagyúr
válasz Johnny Cage #5709 üzenetére
És ez miért lenne jó neked?
-
nagyúr
válasz Johnny Cage #5707 üzenetére
Akár. Kérdés min, mit és mire?
-
Johnny Cage
addikt
mennyit jelent hangminőség szempontjából a vezeték? ha teszem azt a gyárihoz képest egy olcsó vezetékre cserélem, lehet hallható különbség?
-
baluka26
nagyúr
válasz bajnokpityu #5702 üzenetére
Lassan negyven
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
bajnokpityu
félisten
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #5699 üzenetére
A baj az, hogy annak idején az az erősítő ugyanúgy "belépőszintű" volt. A még nagyobb pedig az, hogy hifibarlangban alig találtak olyan erősítőt, ami már jobb. Tehát a magasabb kategóriával szemben is abszolút versenyképes egy 60-as évek végi kis vintage erősítő. A csöves cuccaik pedig még inkább. Nem kellene lenézni ezeket előítéletből. Nem állítom term.-en, hogy a mai csúcscuccokat verik, de gyakran egy nagyon jó szintet képesek hozni, távol állnak a szobadísztől. Persze nem csak erre a márkára vonatkozik, általában előfordulnak nagyon jó vintage cuccok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gumi és felni topik