Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirAlo
aktív tag
Hello, Steelseries Siberia V2-hoz mit szoltok? Ezt tervezem megvenni Xonar DG hangkartyaval, egy masik forumba nagyon ajanlottak ezt a fulest , szerintetek ? Ez a fules+hangkartya kombo odaveri a G35-ot?
-
Aullah
tag
válasz
Zoli133 #4492 üzenetére
ahh, már nem tudom kommentemet editelni... szóval erre gondoltál? Mert más ilyet nem nagyon találtam. És akkor hozzá egy jobb fejhallgató? Azt elfelejtettem írni, hogy fontos szempont még, hogy nagy fejre is jó legyen. A mostanim egy kicsit összecsuklott felül, mert annyira szétnyílt. Még szerencse, hogy nincs az a ragasztószalag és fémlemez, ami meg nem tudná oldani a gondot
-
Mikrofonos és 5.1 fülesek nem örvendenek nagy sikernek errefelé. Mikrofonos füles helyett általában asztali mikrofont, míg 5.1 füles helyett Dolby Headphone-képes (pl Xonar DG) hangkártyát javasoljuk a sztereó füles mellé.
Nem kell aggódni még 5k körül is léteznek ajánlott fejhallgatók. 10k körül van szép választék: Superlux HD661, HD668B, HD660, HD330, Beyerdynamic DT235, STX710, AKG K512MkII, Panasonic RP-HTF600
Mikrofonos változatok közül a Superlux HMD660E szokott szóba kerülni (nem tudom, hogy most épp kapható-e egyáltalán)
-
Zoli133
addikt
Mikrofonos fejesre elég kis eséllyel kapsz ajánlást, sokkal jobban megéri külön eszközként, (pl a fentebb ajánlott zalman mikrofon és mellé venni egy fejhallgatót ami használható, mondjuk Beyer DT235 szerintem a kategóriában jól szól (igaz mikrofonnal kicsit túllépi a keretet)
szerk: természetesen, vásárálás előtt erősen ajánlott meghallgatni a fejhallgatót, mert különbözőek az igények.
#4494) Aullah: Igen fejhallgató kábelére csiptethető, jah és 5.1, ha zenét is akarsz hallgatni akkor kuka (ebben a topicban tuti), ha csak játék akkor van 5.1 fejesekről topic, bár ilyen keretek közt el se merem képzelni milyen 5.1-eseket adhatnak.
-
Aullah
tag
Visszaolvastam pár oldalt, hátha találok valami olyat, ami nekem kéne... de látom itt sok tízezres fejesekről beszéltek, én meg már meg sem merem akkor kérdeni, hogy mit ajánlanátok 10-12 ezerig.
Játékra kéne, mikrofonos, amivel tudok rendesen kommentárt felvenni mondjuk játékmenet mellé... vezetékes, ha lehet zárt.
Mi a véleményetek az 5.1es fejhallgatókról? Láttam 15k-tól már vannak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg #4482 üzenetére
Erositotol trafotol nagyban függ tere. Es simasaga.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
#71562240 #4484 üzenetére
Ez az SMS by 50, vagy mittoménmicsoda BlueTooth fejhallgató ha jól látom. Nem sok haszna lenne összehasonlítani még az itt olyannyira kedvelt Beats-el sem.. vagy pont emiatt lehet érdekes...
Amúgy egyetértek Bodz-al, majd AV Online-on eldől. Bizonyosan mindkettő fantasztikusan szól. Ja, a Beatsről már olvashattuk is.
De ez most még jobban szól mert vezetéknélküli és fényes Vazze! Talán még a SuperMario is fut az oldalsó kijelzőn.szerk:
Aztán mindenki hülyének néz, mikor begombázva téglakockákat kezdesz benne szétfejelni az utcán -
törölt tag
Szeretném, ha valaki végrehajtana egy átfogó összehasonlító tesztet a Beats by dr. Dre és az SMS Audio by 50 adekvát típusai között.
-
Fandango
veterán
Tekintsuk irott vagy iratlan szabalynak, de egy forum hasznalataban szerintem alapveto, hogy elobb vissza olvasunk es/vagy hasznaljuk a keresot, ha nem talaltunk valaszt akkor kerdezunk. Ezt kovetve elkeruljuk a feleslegesen 100x is feltett kerdesek ujbol megkerdezeset, es nem noveljuk a topicot tovabb, hanem a lenyeg marad meg.
-
bigmasterg
addikt
Megpróbáltam zsepi modolni az sr5-öt.
A tere nagyobb lett tőle, de teljesen tönkre tette a hangképet. -
vzsryl
nagyúr
Szia!
Keret kellene... Mikrofonból Zalman ZM-MIC 1.
20k alatti best buy fejesek az első hsz-ban. 20-30k Shure SRH-440, 40-50k Shure SRH-840, Beyer DT-770, Audio-technica ATH-50M, Denon AH-D1100, 60-70k AKG K550, feljebb meg már nagyon ízlés kérdése, de persze alatta is, csak leírtam, hogy hangminőségben melyik fejesekre érdemes odafigyelni. Vásárlás előtt mindenképp hallgasd meg őket. -
Nova_
tag
Hali!
Most tervezek egy új gépet venni, és ezért egy jó fejhallgatót is szeretnék.
Mivel eddig nem volt fejhallgatóm, ezért ebben teljesen rátok hagyatkoznék.Szeretnék egy jó kis minőségi fejhallgatót, ami legfőképpen játékokhoz fog kelleni, de a zenehallgatás és filmnézés is egy élmény legyen
Nem muszáj mikrofonnak lennie rajta, csak akkor ha az rendesen kitudja szűrni a zajokat, satöbbi, mivel streamelni is szeretnék (ha nem tiszta a hangja és nem szűri jól a környezetet akkor inkább veszek egy különálló mikrofont).
Nem tudom, hogy mostanában az ilyesfajta fejhallgatók milyen árban mozognak, szóval nyugodtan írjátok, hogy ti melyiket favorizáljátok!Köszi!
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #4473 üzenetére
A rossz hangfelvételből nem tudod kiszedni a hibákat.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
BigBlackDog #4473 üzenetére
Azért lehet a hangkártya is a ludas, nem tudom mivel hajtod. És lehet még valami: hangerő. A Linear sem szereti a nagyon nagy hangot, recsegni nem recseg ugyan, de nem az ő világa. Persz akkor én már nem tartanám meg a fejemen, de megint csak nem ismerem a szokásaidat.
És egy utolsó adalék: nagyon régen és nagyon kis ideig volt a fejemen M40fs, akkor az a benyomásom volt pont, hogy a cinek elválnak kicsit mindentől, külön életben csilingelnek, szóval lehet ebben is valami.
Ja, és amit már mondtak: szar maszter, vagy FLAC-ra visszakódolt tömörített zene.
Legvalószínűbb a négy felsorolt korábbi együttállása valamilyen arányban.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #4472 üzenetére
Elvileg audió CD-ről lett lehúzva. Szóval gyanítom, hogy a zene lesz ilyen jó. Azért köszönöm a válaszokat!
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
BigBlackDog #4469 üzenetére
Esetleg még annak van minimális valószínűsége, hogy reencode flac valamilyen gyengébb formátumból.
-
válasz
BigBlackDog #4469 üzenetére
Ez van, nem kódolási hiba. Ezt bizony így sikerült kiadni.
-
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17 #3267 üzenetére
Urak! Nagyon köszönöm az ajánlásokat!
Egy beyerdynamic DT 235 sikeredett végül is, contaxg segítségével. Neki külön, és hatalmas köszönet ezért a korrektségéért, valamint a hozzáállásáért!
A fejhallgatót azóta abszolút nagy megelégedéssel használják. Nekem a hétvégén volt alkalmam kipróbálni, és nagyon nehéz volt leraknom!
Ittenieknek és "idetévedőknek" csak ajánlani tudom ebben az árkategóriában a fejhallgatót, és azt itteni segítőket!
Köszönet mégegyszer! -
BigBlackDog
veterán
Kicsit off kérdéssel jönnék, nem találtam topikot.
Szóval lenne néhány flac-ba mentett muzsikám. Egy részükkel semmi baj, de van egy adag (keményebb rock), ahol sercegnek, recsegnek a felsőbb frekvenciák, különösképpen cinbeütéseknél, gitárszólóknál. Mindenféle eq-tone opció kikapcsolva, hangkártya kimenetére pedig egy athm40 van kötve. Hogyan tudnék ezen segíteni? Mibe kéne konvertálnom, illetve milyen beállításokat kéne alkalmazni?
Vagy egyszerűen ilyen lenne a zene? -
donpe
aktív tag
válasz
bigmasterg #4452 üzenetére
Ha bármikor terveznéd a Kaisert eladni, akkor első körben szólj nekem. Köszönöm!
-
ntomka
nagyúr
Amúgy ezeket a díjakat megveszik kilóra?
-
Sziasztok!
10-12ezer Ft-ig bezárólag milyen fejhallgatót ajánlanátok, elsősorban rap-hez és funky zenéhez?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
baluka26
veterán
válasz
Tomka is szerette HD800-at, nem?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ha jól értettem, főleg a hangszinét nem szeretik a srácok a hd800nak.
Te láncod meg,ha jól tudom, meleg, mélytúlsúlyos. Ezért olyan jó a k1000 vele. Vagy nem jó a tippem?tudod,nem értek hozzá, meg én képes vagyok egy HTA30al is zenét hallgatni
-
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #4438 üzenetére
Jelenleg 5 darab dinamikus fejesem van és egy sztatik. Szóval a számok még a dinamikusoknak kedveznek.
A k1000-et meg továbbra sem tervezem eladni._
Egyébként nekem nem volt bajom a hd800-al, sőt még szerettem is. (egyedül vagyok ezzel?)
Csak ntomka olyankor írt rám, amikor keveset fejhallgatóztam. Az egész rendszer visszaépítésén gondolkoztam. Még a cec is volt akkor Bodznál hallgatni. -
ntomka
nagyúr
válasz
Deadzone41 #4446 üzenetére
Nálam nem figyel, meg szerintem a többségnél sem.
-
baluka26
veterán
válasz
Deadzone41 #4448 üzenetére
Az általában az ajánlott fejhallgatók között került elő.
Olyan borzasztó sok törzstagnak nem volt Lux vagy Retro, max másodhegedűsnek -
baluka26
veterán
válasz
Deadzone41 #4446 üzenetére
De ott az olcsó kategóriákban vannak trendek
Itt nem.
-
domesz
aktív tag
Sziasztok!
Nem találtam erre vonatkozó hozzászólást így megkérdezem.
Egy ilyenről lenne szó: SteelSeries Siberia Neckband
A füles párnát szeretném megtisztítani, mivel ajánlatos?
köszönöm
-
chrisnagy13
senior tag
válasz
bajnokpityu #4440 üzenetére
"Azért jó sok embert megsértettetek,h nem irtátok be a listába."
Hát ők valószínűleg "nem számítanak"...
-
baluka26
veterán
válasz
bajnokpityu #4440 üzenetére
Jó sok embernek nincs/nem volt csúcs dinamikusa.
De az utóbbi egy hónapban tényleg elkezdtek jönni nem dinamikusak. Eddig nem is volt, csak Ádám, aki Staxozott. Meg én csak azokat írtam, akik most vannak/voltak váltóbanGuppy, aki így eszembe jut, de ő nyáron azt mondta nagyon jól ellenne Kaiserrel, ha tudná erősíteni.
Dave örökös Audio Technica tulaj, Deadzone-ról hirtelen nem is tudom milyen fejese van, talán 1000-es AT? chrisnagy most vált AT-ról. -
bajnokpityu
félisten
válasz
baluka26 #4438 üzenetére
Bodz Hifimanre vált,ha minden igaz,
Ntomkára meg kiváncsi leszek.
Bigi nem meggyőződésből vett staxot,csak meghoztuk a kedvet egy próbához.Azért jó sok embert megsértettetek,h nem irtátok be a listába.
Hd600at,ha nem hallgatom előtte pár napig a staxot, én még tudom élvezni,egyébként. ahogy LCD3,k1000 után is simán élvezem.Dinamikusok sztem elég nagy torzitással rendelkeznek, ezért szineznek, igy nem feltétlen a drágább lesz az egyénnek jobban tetsző. Staxok is szinesek, egyébként, félreértés ne essék,csak mindezt egy másik dimenzióban csinálják.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
fi:zi'k #4437 üzenetére
Big K1000, de kiváncsiságból vett egy goldit.
Schawo t70( sztem megfontoltan nem T1et vett)Nekem azért nem lett drága dinamikusom, mert azt a nagyságrendi ugrást,amit szerettem volna, még a k1000,lcd3 sem hozta. Most már kezdem elismerni a k1000et,(és LCD3 is tök jó lenne azonos áron) de akkor már inkább Lambda nova signature, vagy sr-lambda, és építek hozzá erősítőt.
egyébként bocsi,h összemosom a dinamikusat,meg a planart, de stax távlatából nézve egy kutya.
-
baluka26
veterán
válasz
bajnokpityu #4431 üzenetére
Most éppen ez jött szembe.
Annyira nem is rossz az árazása. -
baluka26
veterán
Bartimex is árulja LCD2-LCD3-at.
LCD2 - 298.000
LCD3 - 596.000Lekövetik szépen az Audez' árait. Azért ennyivel nem jobb LCD3.
-
törölt tag
válasz
baluka26 #4421 üzenetére
Szerintem erre a HD800 a magyarázat (ha jól emlékszem, volt/van?/ ilyened). Mikor annak idején elkezdtem a hifizést a polkokkal (amiről tudni kell, hogy rendkívül nyomulós hanggal rendelkezik; a beyer hozzá képest semmi e tekintetben), én is megfigyeltem, hogy a való életben is minden kis részletre elkezdtem odakapni a fejem.
-
baluka26
veterán
Ezt magyarázza meg nekem valaki:
Alacsony hangerőn, egy teljesen szar forrásról (Lumia 800), egy közepes fejhallgatóval (HD25) tanulás közben, zenére nem odafigyelve új részleteket vélek felfedezni ezerszer hallgatott számokon is.
Mi a bréért? -
contaxg
veterán
The Hifiman orthos are great headphones, but they are generally weak on soundstage center image.
One of the best solution you can get is the FHX crossfeed by Fidelia. I'm using it right now and definitely prefer the sound using the FHX, either for the HE-400, HE-500 or the flagship HE-6. WTF??
-
törölt tag
válasz
toth_janika #4404 üzenetére
Például Beyer DTX910. Ha mégis szóbajöhetne "támaszkodós", akkor például AKG K518LE...
-
tomama
aktív tag
Ez a Digitech Pro Monitor mióta kerül ennyibe?Amikor a LINDY-t vettem egyforma áruk volt,most fele annyi a DIGITECH
-
Bodz
nagyúr
válasz
bajnokpityu #4407 üzenetére
Yoga CD-880/Fischer FA-003/Brainwavz HM5/Digitech Pro Monitor. Van egy pár neve és ára.
HE-400 még nincs, de lesz hamarosan.(#4409) Ba cy lus: Annyira azért nem vészes.
(#4413) krichd1: Én se, hogy nem bírod őket.
-
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #4407 üzenetére
HD600-nál alacsonyabb kategóriáról van szó: [link]
(#4406) Bodz: Beyerek után nem is csodálom.
-
Nova96
őstag
Üdv ismerősöm tervez hordozható fejest venni és miután hosszas érvelés árán lebeszéltem a Beats-ről. Elmondtam neki az általam ismert három jó hordozható fejest:
HD 25 II, DT 1350, M/V80Következő kérdésem van melyiket érdemes megvenni? Én a m/v80 ajánlottam neki mivel azt tervezzek nyáron venni. Csak nem tudom nem e rosszabb mint a másik kettő.
És ismerősöm szereti a kicsit mély orientált zenét így ez a kérdésem is, hogy melyik az amibe ütősebb a mély. Remélem érthető a kérdésem. -
ntomka
nagyúr
Denon D7000 + A Hobbit filmzene =
Nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog rajta...
-
bkercso
nagyúr
válasz
Íme. Amúgy próbáld ki a Superluxokat, a linkelt is egy átalakított Superlux HD661 valószínűleg.
-
Bodz
nagyúr
(#4397) baluka26 & (#4401) Ba cy lus: Tompa és élettelen, de mivel összesen 2 számot hallgattam meg vele délelőtt, ez még nem jelent semmit. Pláne, hogy egész hétvégén a T1 ment előtte.
-
contaxg
veterán
válasz
Gitárhoz fejhallgató...beépített effektekkel
(#4403) p_adam
Ezeknek egyáltalán nem vészes a használt ára.(#4406) Bodz
Biztos javulni fog a bejáratással. DDD -
toth_janika
őstag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. Szeretnék egy felhallgatót, mindenképpen vezetékeset. Elsősorban elektromos gitárhoz és utcán szeretném használni. Elsősorban rock, és heavy metal stílusban történik a zenehallgatás. Ezért fontos, hogy a gitárhangok szépen hallhatóak legyenek. Maximum 15-20e Ft szánnék rá, és fontos, hogy fület körülölelő fejhallgatót szeretnék, tehát nem fülkagylóra támaszkodót.
Tudtok ilyet ajánlani nekem. -
p_adam
addikt
Meg még itt van ez is
Egyedül a kényelem ami aggaszt egyébként sokak szerint versenyképes, ha nem simán jobb mint az azonos árú darabok még ha elég gagyi is de mégis csak van hozzá erősítő is..
Szóval ha úgy szólt a kérdés hogy mikor lesz új fejhallgatóm hát azt nem tudomItt van is egy teszt és rövid összehasonlítás az Mk1-ről meg az Mk2-ről, milyen udvarias hogy elnézést kér a végén a dinamikus fejhallgatóktól mielőtt ajánlja hogy próbáljanak ki egyet
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest