- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz proci985 #53499 üzenetére
Hát, az MSR7-nek elég nagy a szorítóereje és a felső pánt kemény, így tudja nyomni az ember fejét. Egyik kollégám vett, eleinte utálta a kényelme miatt, aztán fogta, és addig nyomorgatta, amíg jobban felfeküdt a felső rész a fejére, és így már nem panaszkodik. A hangja jó amúgy
A bolt meg azért állít ki dolgokat, hogy kipróbálhassák az emberek Ha 8 órát ülsz ott, akkor 8 órát
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #16820480 #53497 üzenetére
hát, ez a netes vásárlás nehézsége plusz eleve nem biztos, hogy tetszene nekik, hogy 8 órán át ücsörgök a boltban ahogy néztem az MSR7 kicsit a magasaknál divatosabb, a DT770 V, a Sony meg talán valahol a kettő között. egyébként amíg nem teljesen elszúrt a hangkép addig ennyi pénzért általában már normálisak vannak (az MDR-XB910 se volt annyira rossz mint a tesztek alapján vártam).
Audio-Technica ennyire kényelmetlen?
AHnak egyébként ahogy nézem bőr párnája van, az nekem előny a tisztíthatóság miatt.
ja az XB hangja kicsit basszusnehéz volt meg eléggé összemosta a dolgokat. ez mondjuk akkor előny amikor videokonferenciánál a beszélgetőpartnernek kritikán aluli mikrofonja van (DT990 edition ilyen helyzetben kb katasztrófa).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
kutkut
addikt
válasz Samtya #53471 üzenetére
Egy picit mellé...
Épp ellenkezőleg, kicsi a fejem (szvsz). Pl. egy AKG 550 MKII a legkisebb állásában is lötyög a fejemen. De az M40X-et sem kell nagyon kihúznom, és emellett még viszonylag kényelmes is. Az pl. nagyon tetszik benne, hogy függőleges tengely mentén is tud forogni. Ezzel csak a túl sok mély volt a bajom.További támpont: A HyperX Cloud tökéletesen passzolt a fejemre (szintén alig kihúzva). Mondjuk a fülemre sajnos nem, mert nem volt elég mély a fülkagylója => nem a fülem alatt a koponyámon feküdt a fejes, hanem a fülemen, amin már nem a párna támaszkodott, hanem valami kemény műanyag. Bár, ezt talán lehetne orvosolni egy a párnák alá tett vékony szivacsréteggel, de a fejes hangjával sem tudtam kibékülni. Énekhang a háttérben, mélyek az arcomban...
Mindenki: ISK HP2011-et hallotta már valaki? Ha a Pro80/Cloud-nál lineárisabb a frekimenete, akár még jó is lehetne...
Meizu MX3 32GB
-
törölt tag
válasz proci985 #53495 üzenetére
Az MDR-1A-nak semmi köze az XB hangjához (szerencsére), hanem kellemes, kényelmes, és sokáig hallgatható meleg hangú fejes, nem a basszusra van építve.
Mindhárom jó fejes, de más hanggal, szóval próba nélkül izgalmas lesz választanod Strapabíróságban talán a Beyer, meg ahhoz lehet azért alkatrészeket is kapni rendesen, kényelemben szerintem első a Sony, második a Beyer. Hangszigetelésben a bőrpárnások lehetnek jobbak általában.
-
Dozbik
tag
-
proci985
MODERÁTOR
Eltörőben van a Sony MDR-XB910em szára. még egy helyről lehet kb 80 euro körül szerezni, de kifutó modell. Elégedett voltam vele mióta három éve megvan, viszont 4-6 óra feletti viselésnél picit nyomta a fülem (on-ear fülesként ez annyira nem meglepő). Keresem az utódját (még nem kritikus, de black Friday van).
Ami adott:
- Szinte kizárólag melóban használt füles. Szempont, hogy ne hallatszódjon ki és én se halljam a kollégákat Jelenleg hárman ülünk az irodában, többiek nem hangosak, de algoritmuskódolásnál kritikus, hogy ne legyen zaj. A füles emiatt általában akkor is a fejemen van ha nem hallgatok zenét.
- Korg DS-DAC100al lesz hajtva (ez úton, jelenleg a laptopról van hajtva)
- Főleg spotify / youtube (utóbbi koncertekre / liveokra)
- Zeneileg minden. Pontosabban breakcoretől tru kvlt death metalig, klasszikusig és popig minden. Bónuszként skypera is ezt használom megbeszéléseknél szóval előny, ha van mikrofonos szára pl mobilokhoz (de ez nem kritikus).
- 8+ órát bírjak ki vele.
- megbízható, strapabíró. a sonyban legalább 1000-2000 munkaóra volt, ha nem több.
- itthonra egy Xonar One (DSD/muses02 opamp upgradelt) + DT990 edition 250 van használatban, ez kényelmes viszont nyitott és irodára feleslegesen drágaLehetőségek:
- Sony MDR-XB910: biztosan teljesíti az összes kritériumot, 80 euro
- Audio-Technica ATH-MSR7 BK: 130 euro, most féláron van, van hozzá mikrofonos kábel, zárt, elvileg kényelmes
- Beyerdynamic DT770 pro: 125 euro a 250ohmos (de lehet a 80asat venném mert azt elbírja a telefon), M variáns 150-160 körül.
- Sony MDR-1A: evileg az MDR rokona, 110 euroAz ATH tűnik nekem ebből a legjobb vételnek.
Ti mit gondoltok?
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Fitzgerald
veterán
Muzix-en ma a Soundmagic HP150 BLACKFRIDAY kuponnal 35000 forint .
4 hónapja 50-ért vettem a BestByte-ban. Hangja alapján simán megérte az 50-et is, de 35-ért komolyan mondom rendelek még egyet.[ Szerkesztve ]
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani megbízható külföldi beszerzési forrást ahol egyrészt biztosan eredeti termékek vannak, másrészt ha esetleg nem is olcsóbb, de legalább nem számottevően drágább mint itthon? HD662 Evo -t kergetek még mindig... A Thomann kiesett, mert annyiba kerül a posta, mint a fejhallgató...
Szerk.: a superlux.hu -ról mi a véleményetek?Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
leximester
tag
Sziasztok !
Mi a velemenyetek a Sennheiser RS 165-rol? Ma van ra egy jobb akcio. Mindenkeppen vezetek nelkulit szeretnek(messze van az agy az erositotol), van egy Shure SRH 440-m illetve egy RHA T10i-m, ezekhez kepest hangban hol helyezkedhet el?. Filmezesre, zenere(youtube) lenne. Elore is koszi.
-
Dorien
veterán
válasz battila91 #53489 üzenetére
Igen, egy viszonylag normális, belépőszintű DAC - ez alakítja át a biteket hanggá - szerintem ennél az árkategóriánál kezdődik. (Ha külföldi rendelés is játszik, akkor egy Musiland 01 US Mark2 lenne a tippem.) A fejhallgató erősítő részük nyilván nem mérhető egy Presenter3-hoz vagy egy Sense V1-hez, de kevésbé erősítőigényes fejesekhez (pl. ATH-M40x) teljesen használható. Ajánlott topik: [link]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
őstag
EMAG BF:FiiO Q1 fejhallgató erősítő DAC+AMP + Superlux HD681 stúdió fejhallgató : 30.000.-
[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
Dorien
veterán
válasz battila91 #53485 üzenetére
Tipp: X-Fi HD USB, Fiio E10k vagy használtan ez: [link]
Ezek mind fejhallgató erősítős DAC/AMP kütyük (ill. az X-Fi HD felvenni is tud). Ha még pluszban dedikált fejhallgató erősítő is kell, akkor ma Black Friday -15% van BKercso Presenter3 erősítőjére: [link][ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
battila91
csendes tag
Sziasztok!
Pár hónapja a segítségeteket kértem fejhallgatóvásárláshoz, nem bántam meg, Audio-Technica ATH M40X lett a vége, imádom. Most viszont egy olyan kérdéssel jövök, hogy hogy tudnék mégtöbbet kihozni a dologból? Jó minőségű, lossless fájlok, oké, a jó fejes is megvan, de a kettő között még ott a PC, ami egy CAD-munkaállomás, nem a hangzásra kihegyezve (meg se tudom mondani per pillanat, hogy milyen alaplappal). Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mit csinál egy DAC, egy fejhallgató-erősítő, viszont gyakran látom/hallom, hogy szó van róluk. Megköszönném, ha felhomályosítanátok egy kicsit, vagy csak simán ajánlanátok ezt-azt.
Anno ez a cikk volt az első a témában, amivel találkoztam, erről valami vélemény? -
scream
veterán
Valaki BF keretében bárhol (ahonnan szállítanak Mo-ra) látott esetleg ATH-M40x-et vagy DT 770 Pro 32/80-at?
-
thingol
tag
válasz devil-k #53478 üzenetére
"... a dolog rendeltetésszerű használatához vagy épségben tartásához rendszerint szükséges vagy azt elősegíti."
a kábelfeltekerő az épségben tartását elősegítheti :-)
de persze ilyenekbe már tényleg csak nagyon ritkán kötnek bele
audiophile.blog.hu // http://www.head-fi.org/u/447468/thingol
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz devil-k #53478 üzenetére
Szerintem pedig csak bátran offoljon tovább, mert az ilyen offok nagyon is hasznosak, ráadásul érintik a fejhallgatós témát.
Az ilyenfajta "ismeretterjesztésre" feltétlen szükség van, akár itt is, mert mint láttuk, nem mindenki hallott a 14 napos elállási jogról sem."A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
chester91
senior tag
válasz Bukk900 #53479 üzenetére
Ez nem rossz, köszönöm!
Vezeték nélküli esetén 20-ig mi fér bele? Olyan kell, aminek van külön vevője, mert nincs bt-m a gépben.
Szerk.: az Invotone nagyon bejön
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
BF keretében elgondolkodtam fejhallgató vásárlásán.
- otthon szeretném, este, hogy a lakótársakat ne idegeljem
- elsősorban filmnézésre
- pontos típusokat néztem ki 10.000 alatt: JBL T300A, Sony MDRZX660AP, Sony MDRZX310AP
- új
- akármelyik lehet, nem tudom, ezek fülön vagy fül körül támaszkodnak
- zárt
- kiegyenlített hagzás
- bárhonnan
- alaplapi hangkártya„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
thingol
tag
válasz devil-k #53473 üzenetére
"Ez sem igaz.
Eredeti csomagolás és minden tartozék makulátlan állapotban"abszolút. szerinted a kábelfeltekerő nem tartozik bele a minden tartozék részbe?
természetesen amúgy webshopja válogatja, ha látszik, hogy normális okkal vetted meg, csak valami nem jó, akkor nem szoktak kekeckedni, de ha csak elviszed egy hétvégére kipróbálni, akkor igen (akit én ismerek annak a százezres objektívjait rendelték meg egy-egy fotózásra így és a haja égnek állt)
+ jobban szeretnek, ha ilyenkor KP-val fizetsz, mert egyébként elbukták a tranzakciós díjat fizetéskor és visszaadáskor is
-
topjoyy
tag
Van most valahol itthon CAL! fejes akcióban MALL-on kívűl?
-
devil-k
nagyúr
Na, meg is született a döntés. A Black Friday keretein belül a Yamaha HPH-MT220 lett. 40.000 Ft volt a végösszeg. Még szerencse, hogy nem vettem meg személyesen 55.000 Ft-ért egy hete.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz thingol #53466 üzenetére
Nos, egy pár dolgot nem írtál le helyesen...
- HA webshopon keresztül rendeled ÉS személyesen veszed át, AKKOR IS jár az elállási jog.
"a legkisebb kábelfeltekerő hiánya már elutasítást jelenthet"
Ez sem igaz.
Eredeti csomagolás és minden tartozék makulátlan állapotban.- mozi bolondéria -
-
Samtya
senior tag
válasz kutkut #53468 üzenetére
Az hogy lehet? Az 500-asok az egyik legkényelmesebb széria. Minden humanoid fejére passzol. Szerintem még Sid fejére is a Jégkorszakból. Csak viccelődök ám, nehogy megsértődj. Ezek után viszont valami támpontot adnod kell, mert mondanám az ATH-M40X-et, de az sem lesz jó. Például, ha nagyon nagy fejed van, vagy ilyesmi.
-
kutkut
addikt
válasz thingol #53448 üzenetére
DT 990-et ma hallgattam a Friendly House-ban. 880 nem volt kirakva.
#53414 Gábor984: Köszi a tippet, valóban! A telefont egyből felvették, és velem még kedvesek is voltak.
#53458 Samtya: Igen, zártakból választanék... Amúgy ezek a Sennheiserek nálam eleve ki vannak lőve, nagyon nem passzolnak a fejemre. :/
Meizu MX3 32GB
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Végülis jár minden HD662 Evo -hoz a plusz fülpárna pár vagy nem? Mert a leírás alapján nem egyértelmű: "The headphones also feature a comfortable, self-adjusting bridge and 2 leather earpads. The package includes two cables (1 m and 3 m) with a 3,5 mm stereo mini-jack connector, 6,3 mm jack adapter and a pouch. The weight of the headphones excluding the cable is 286 g and the colour finish is black".Köszönöm
-
thingol
tag
ha webshopon keresztül rendeled és nem személyesen veszed át, akkor 14 napod van jelezni az elállást, de csak akkor muszáj elfogadniuk ha a termék újraértékesíthető állapotban van (főleg a csomagolás, apró tartozékok, ilyenek). a legkisebb kábelfeltekerő hiánya már elutasítást jelenthet
-
zsocy
őstag
válasz Citroware #53463 üzenetére
Fogyasztóvédelmi hivatal honlapja.
Persze én nem azt mondom hogy érdemes erre építeni egy vásárlást, de ad némi biztonságot azért. -
addikt
válasz gaborka8x8 #53460 üzenetére
Ilyet én még nem hallottam. Ez a szabály minden boltra vonatkozik?
-
D0zeR
tag
Sziasztok, retro djn és a Takstar HD2000-en vacilálok. Elektronikus zene hallgatásra használnám. Ha sokkal jobb a HD2000 akkor inkább kiadnék érte egy picit többet. Integrált hangkártyával menne.
-
Samtya
senior tag
válasz Habakuk #53459 üzenetére
Vegyél vezetékest, hamár ide írtál. Ezekből tudunk olyat, aminek szép hangja van.
A wireless topik itt punnyad. -
gaborka8x8
aktív tag
-
Habakuk
csendes tag
Milyen wireless fejhallgatót vegyek TV-hez?
Ha lefekszik a család és még megnéznék egy jó filmet a TV-n, akkor szeretnék a lehető legkevesebb hangzavart kelteni úgy, hogy én igenis élvezem! Ezen a területen nem vagyok túl jól felzárkózva, ezért kérem a segítségeteket. Igényes vagyok ilyen területen, szeretem ha élvezem a szép hangzást. Nagyon sok pénzt nem szeretnék beleölni, tudva, hogy a drágább nem feltétlenül jelent jobbat. Nagyon sok a kínálat, zavarban vagyok. 15-30 ezer forintot szivesen rászánnék. Köszönöm ha megosztod tapasztalataidat.( Elnézést, nem nagyon volt időm korábbi hozzászólásokat elolvasni ) -
Samtya
senior tag
válasz Samtya #53457 üzenetére
Most látom sikerült olyat berántani ami már elfogyott. Ebből van még ezer darab.
#53409 kutkut: csak zárt lehet? Nyitottból Sennheiser 5-ös széria lenne a tippem (518).
-
Samtya
senior tag
válasz Domonkos8 #53456 üzenetére
Kb az amit írtál. Alin kapható még a maradék koffer nélkül jó drágán. Koffert is lehet külön venni.
De ma már van több helyettesítő modell olcsóbban, például ez az ISK. -
zsocy
őstag
válasz Citroware #53452 üzenetére
Hát, most az van hogy hagyod hogy mi költsük a te pénzedet
Neked kell eldöntened hogy akarsz-e, belefér-e, később tudsz még rá áldozni.De az nagyon igaz hogy 70 ezer forintot sohasem költenék el úgy, hogy nem is biztos hogy bejön amit hallok. Bár az is igaz hogy netes rendelésnél van 14 napod meggondolni magad...
-
addikt
válasz gaborka8x8 #53450 üzenetére
Na mostmár összezavartok. Most akkor mi van?
-
addikt
válasz #16820480 #53447 üzenetére
Akkor szerintem elnapolom ezt a dolgot, aztán majd ha többet tudok rá áldozni, akkor lépek előre. Most "elosztás" miatt kellett valami gyorsan, amire mindent rá tudok kötni, ami kell, hogy legyen egyáltalán hang - és nem mellesleg azért nem olyan rossz a minősége sem...-, aztán majd később veszek egy külső egységet is a fejhallgatónak, minden másra (térhangzásos házimozi, mikrofon, stb) meg jó lesz ez a SBZ.
Ha tényleg nem fog bezavarni ez, hogy egyszerre két hanghardver van kötve a PC-re.
[ Szerkesztve ]
-
thingol
tag
amúgy dt880at ill dt 990et meg lehet hallgatni budapesten valahol?
-
modern
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki segiteni?
Olyan személyt keresek aki tud javitani fejhallgatót.
Roccat Kuloról lenne szó.
Nem szól a mikrofonjaMinden segitségnek örülök
Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
addikt
válasz fattyu #53442 üzenetére
A múltkor linkeltem egy jó, részletes összehasonlító cikket ezekről a verziókról. Abból nekem az jött le, hogy a 600 ohmos változatok a legjobbak, azon belül meg a 880-é.
Sajnos eléggé vidéki helyen lakom, ezért nincs alkalmam kipróbálgatni ezeket. De még ha lenne is, akkor sem mindegy, mi az, ami megszólaltatja...
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz Citroware #53440 üzenetére
pl miért pont a 880. szerintem akár a 770 edition akár a 990 jobb fejes.
meg főleg miért akarsz elkölteni 70 ezret netes bemondások alapján egy NAGYON ERŐSEN SZUBJEKTíV témában. meghallgatás nélkül 30 ezerérért se vettem fejest. se dacot se semmit.Örök hálánk pl Bodz kartácsnak aki vakon vesz egy csomó dolgot és í]y gazdagodunk uj tapasztalatokkal.
én ehhez gyáva vagyok
Beyerek hangja erősen megosztó. van aki szereti van aki utálja. van aki szerint meh.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
addikt
válasz fattyu #53439 üzenetére
Tegyük fel, hogy ez lesz a forgatókönyv. Most nem tudtam ennél többet szánni rá, de később ki tudja.
Ebben az esetben, van-e olyan fejhallgató, ami jobb vétel lenne a DT880 600 ohmos változatánál? Ahogy nézem, 70k körül megy, szóval körülbelül hasonló árkategóriában lévő vetélytársaira gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz Sinesol #53437 üzenetére
fenét úgyis rájön előbb utóbb hogy nem elég jó a hangkártya a fejeshez akkor meg már legyen ott a jobbik fejes amikor tesz alá végül valami normálisat... 600
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
mgoogyi
senior tag
Sziasztok,
Milyen olcsóbb(<10k) bluetooth-os fejhallgatót javasolnátok alkalmi filmnézéshez?
A terv az h egy samsung ju7000-en egy bedugós hosszúkábelessel + egy bluetoothossal néznénk filmet.Előre is köszi!
...
Sorry, most látom, hogy csak vezetékesekről szól a topik.[ Szerkesztve ]
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Holnap black friday a muziker.hu -nál (is). https://www.muziker.hu/kedvezmenyek-kategoriak-szerint -
addikt
válasz Sinesol #53411 üzenetére
Tudom hogy nagyon
fos, szar, trágyarossz a hangminősége és vallatni lehetne vele az elítélteket, annyira rossz, de ha már választani lehet, hogy 250 ohmos vagy 600 ohmos fejhallgatót tegyek rá (pl a DT 880 verzióiból), akkor melyik lenne hozzá a kevésbé rossz?[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Kérdés: milyen nagyobb párnát lehet rakni erre az Omnitronic csodára? Egyet találtam, de a fülessel volt 1 árban, kicsit ebay pozitívabb áron kéne
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Zolix64
tag
válasz #16820480 #53426 üzenetére
Szlovákiában élek, szóval a próbát azt itt kell majd valahogy megoldanom .
Igen gondoltam, hogy a forrás is hasonló befektetést igényel majd, esetleg arra is volna valami gyors ajánlás vagy ezzel a céllal inkább a másik fórum lakóit zaklassam?[ Szerkesztve ]
UplayID: Z0lix
-
törölt tag
-
s4tch
veterán
Én a Nadot vettem meg. Az MSR7 inkább világos hangú, és a felépítése sem annyira frankó élőben, mint amilyennek képeken tűnik. A Nad melegebb, valamivel több és kiegyensúlyozottabb a mélye, és a forrásra is eléggé érzéketlen, gyakorlatilag bármilyen telefon meghajtja. A Nad számomra megfelelő kompromisszum: jól zár, könnyű, a kis füleim elférnek a nem túl méretes párnák alatt, nincs a hangjában az égvilágon semmi idegesítő, de bőven elég jól szól ahhoz, hogy zenét lehessen rajta órákon keresztül hallgatni. A hangját jellemzően dicséri más is, a fejpánt viszont bizonyos fejformáknál zavaróan nyomhatja az ember feje búbját, ezért lehet érdemes ezt is élőben kipróbálni vétel előtt.
-
Samtya
senior tag
válasz Surda- #53415 üzenetére
Az egyik legjobb fejhallgató amit vehetsz 200$ alatt. Díjakat kellene nyernie, olyan jó. Ha új vagy még a fejhallgatózás világában, vedd ezt. Ilyen olcsón baromi jók. Az olcsóság érthető (ekkor mutogatja a fejpántot meg, hogy a kínaiak innen-onnan szedték össze az alkatrészeket). Komfortos a párnája. Ezután emlegeti az SHP9500-at, ami két külön világ mert az nyitott, de ha ezt a kettőt megveszed, akkor hogy kapj két ilyen jó fejhallgatót más márkáktól, legalább 5-600 dollárt kellene költened.
Kb ennyi a két perc, a hangjáról korábban sem mond sokat, a mélytartományt (low-end) említette, hogy az van olyan jó mint az ATH-M40X-é. -
Zolix64
tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. A TH-600-t/610-t nem nagyon találok, nagyon szívesen meghallgatnám őket. Az Oppo és a Shure viszont elsőre nagyon szimpatikus.
UplayID: Z0lix
-
EQMontoya
veterán
válasz #16820480 #53420 üzenetére
TH-600 helyett szerintem inkább 610.
Kb. azonos áron is van.Same rules apply!
-
törölt tag
válasz Zolix64 #53419 üzenetére
Elsőre egy Fostex TH-X00 jutott eszembe, de sajna újonnan nem találtam, csak a linkelt, alig használt darabot. Mondjuk ha nagyon bőven veszed a keretet, akkor egy TH-600 beleférhet
Illetve még az Oppo PM-3 jut eszembe, ez eléggé meleg, mélybe húzó hangú, és kényelemre a fentieket nem éri el, de egy korrekt kis zárt fejes.
-
Zolix64
tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni, előbbre szeretnék lépni egy minőségibb audio élmény felé. Teljesen laikusként, szóval egy teljes kezelésre lenne szükségem , egy fülesre és minden tartozékra.
Pchez szeretném használni, most egy Creative SB ZX-et nyúzok egy Sennheiser PC360 (tudom bleh, gémer) füles társaságában. (van egy AKG K550 is, de az hosszútávon már nem kényelmes)
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
- otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
- zene, film, játék
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
- csak a fülesre 500€, de ez nem fix határ
4.) Új vagy használt?
- új
5.) Circumaural vagy supraaural?
- circumaural, a kényelem a legfontosabb szempont, akár egy egész napos használatot is el kell tudjak viselni (szinte már munkaeszköz)
6.) Zárt vagy nyitott?
- zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
- nincs speciális igényem
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
- amit ajánlotok
Az iránymutatást, segítséget előre is nagyon köszönöm.UplayID: Z0lix
-
samu2062
senior tag
SHP-600-am van.
Jobban kihallatszik,mint a másik szintén félig nyitott K301-esem.
De nem hangosnak kell elképzelni.
Ha egy kicsit távolabb vagy,nem zavar senkit az alvásban.
Legalábbis nálunk ez a tapasztalat.Szerk:Most nézem,elég régi hsz-ra sikerült válaszolnom.Bocs,ha már nem aktuális.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos8
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Taskar Pro 80-at, de nem tudom honnan rendeljem meg, nem is igen találtam boltot, se webeset, ahonnan biztonságosan, nyugodtan meg tudnám venni. Valaki, aki már vett/ vagy, aki szakavatott az internetes rendelésbe, honnan érdemes megrendelnem?
-
törölt tag
válasz kutkut #53409 üzenetére
Fémes magasakról a Beyerek jutnak eszembe De esetleg tehetsz egy próbált ATH A500X táján is. Vagy még ott a Fostex T40rp, de annál (is) hiányozni fog a mély alja.
Citroghost: Nem mondta szerintem senki, hogy halk lenne. Egy rendszer hangminőségét nagyjából semennyire nem jellemzi az, hogy milyen hangerőn tud szólni.
[ Szerkesztve ]
-
Surda-
őstag
Sziasztok
Korábban már kérdeztem a Status audio CB-1 -ről, sőt meg is rendeltem,de aztán kiszállításnál nem találtak itthon blabla..., röviden visszament és visszakaptam az árát.
De füles meg csak kéne, most 25% akció van Statusnál.
kb 20 ezerből meglenne.
Szerintetek?
Headfin nem találtam róla tesztet, visszajelzésekben szinte mindenhol dicsérik,de ez azért számomra nem jelent sokat.
Ebben a videoban tesztelték, a végén két percben kb össze is foglalja a pasi,hogy mi a véleménye,de nem értem pontosan.
Tudna valaki segíteni? 2perc."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Gábor984
tag
válasz kutkut #53409 üzenetére
Szia!
Én kb 1 hónapja rendeltem tőlük. Megrendeltem a fejhallgatót, semmi visszaigazolás, semmi visszajelzés nem jött, így 2 vagy 3 nap után felhívtam őket. Egy unott már-már bunkó stílusú hang vette fel a telefont, végig sem hagyta mondani a dolgokat, majd közölte, hogy már feladtuk... Szóval biztos működnek még, de telefonon kell szerintem őket felhívni.
Üdv! -
gaborka8x8
aktív tag
válasz egyedülülő #53408 üzenetére
Nem tudom, mi az a "32 ohm-os Astro". Még csak azt sem, hogy mobil eszköz, vagy asztali.
Amikkel én kipróbáltam, azok közül egyiknek sem jelentett problémát a fejhallgató meghajtása. Még sima alaplapi hangkártyánál sem éreztem, hogy "itt, ennél a zene részletnél, ezen a hangerőn már elfogy az ereje". Persze a hangminőség csak olyan volt, amilyen egy sima alaplapi hangkártyától elvárható.
Próbáltuk az ismerősom Fiio X3-ával, az bőven elég volt hozzá. A saját SanDisk Sansa Clip+-om már határeset, de tudni kell, hogy én nagyon hangosan hallgatok zenét."A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
addikt
A Soundblaster Z-ben olyan erős fejhallgató erősítő van, hogy az 50 ohmos HD558-amat 100-as skálán 6-os vagy 7-es hangerővel kell tolnom. Az Asus Xonar DG esetén ez még kb 15 volt ugyanerre a fejhallgatóra.
Így nem hiszem, hogy nagyon megszenvedne magasabb impedanciájú modellekkel, mint ahogy erről beszéltünk nemrég.
[ Szerkesztve ]
-
kutkut
addikt
Sziasztok!
Friendlyhouse-ról tud valaki valamit? Működik még?
Kb. 2 napja írtam nekik, de nem jött válasz. 1-2 fejest szerettem volna kipróbálni...Egyébként ha már erre jártam, tudnátok ajánlani néhány típust, miket lenne érdemes meghallgatni (akár itt, akár máshol)?
Hangzásban igazából három dolog lenne fontos. Az egyik, hogy legyen rendesen előtérben az ének-, beszédhang, szeretek a szövegre figyelni. A másik, hogy ne legyen túlságosan is ütős (olyan robbanásszerű) a basszusa, azaz ne fájjon a fülem a 20. ütemnél akkor is, ha csak lágyan pengeti a húrokat a basszusgitáros. Inkább menjen le minél mélyebbre, "vegyen körbe", szóljon szépen, határozottan a háttérben, de "ne jöjjön olyan közel", hogy úgy érezzem, mintha fejbe vágtak volna. A harmadik, hogy a cintányéroknak legyen szép, fémes hangja. Azt sem bánom, ha a kelleténél jobban előtérben vannak.Egyéb kritériumok: Zárt, circum.
Keret: 30-50k
Felhasználás: Zene - leginkább rock, film, FPS játék.Sajnos eddig nem hallottam sok fejest, de viszonyításképp ennyit mondhatok rövidebb-hosszabb tesztelések alapján:
- ATH-M40X: Ebben már túl ütős a basszus.
- HyperX Cloud: Ebben pláne, plusz itt az éneken és a cintányérokon sincs annyi hangsúly, mint amennyit szeretnék.
- AKG K550, Shure SRH-440: Ezekben meg túl vékony a basszus. Bár szerintem a K550 nekem (sem) illeszkedett tökéletesen a fejemre (túl nagy volt).Nos kb. ennyi lenne. Várom a tippeket.
Meizu MX3 32GB
-
egyedülülő
őstag
válasz gaborka8x8 #53400 üzenetére
Köszi a kimerítő választ.
Melyik a legjobb ár/érték arányú megoldás ami meghajtja értelmesen a DT 990 PRO-t? Attól tartok a 32 ohm-os Astro-m nem elég egy ilyen kaliberű füleshez.
[ Szerkesztve ]
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
Dorien
veterán
Mindkettő V karakterű, csak a simának lineárisabban van emelve a mélye, a B-nek meg egy szűkebb tartományban:
A 681 EVO jobb ezeknél - nem sziszeg a magasa, jobb a tere, plüss párnás, és nem szorít, mint a satu.
-
1eske
tag
Sziasztok!
NAD VISO HP 50 és AUDIO-TECHNICA ATH-MSR7 között vacillálok. Ki melyik ajánlja?
Főleg hordozható fejesnek, illetve munkába venném, ezért fontos lenne a kompaktság, ami mindkettőnél megvan, így csak a hang dönthet közöttük:
Szeretem a nagy teret, illetve a mélyeket, de ne legyen túl feszes se, mert akkor majdhogynem elveszti számomra a lényegét, mert olyan mintha csak kopogna... Inkább lineárisabb karaktert keresek, úgy tudom mindkettő hasonló karakterisztikájú.
Nehéz a döntés, mert mindkettő elég hasonló. Sajnos meghallgatni nem tudom őket.
-
gothic20
aktív tag
válasz magyargyerek #53394 üzenetére
Holl található pontossan?
Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
B1T3
addikt
Üdv!
Mi a különbség a Superlux HD662 és HD662B hangzása között? Gyári leírás szerint utóbbinál a mély kicsit kiemelt lehet, az meg nem annyira tetszetős, ha a linearitást feláldozzák a populáris hangzás oltárán.
Illetve hogyan szólnak ezek mondjuk egy HD681 Evo-hoz képest? -
EQMontoya
veterán
válasz korpicschess #53399 üzenetére
A 900ast nem ismerem, az 1000-es és a 700-as között nagy. Az nagyobb sokkal élénkebb, részletesebb, nagyobb tér, nagyobb felbontás.
Same rules apply!
-
korpicschess
veterán
Impedancia adaptert próbált már valaki?
Dragonfly kimeneti ellenállása 12Ohm, lehet, hogy jót tenne az AKG-nak és füleseknek, de az ára egész borsos (Alin is 3000 Ft).Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Így javít a Honor AI a szuperzoomos képeken
- Hogwarts Legacy teszt
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest