Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
Rick3D #53983 üzenetére
"Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Ezt baromi fogós kérdés . . . Lehet hülyeséget írok de : Tiszta közép , Brutális mély , Kiegyensúlyozott hangzás.(Játékban/filmeknél szeretem a Brutális mélyeket de zenében inkább a Tiszta közép vagy kiegyensúlyozott hangzást csípem). Ami zavar zenében a túl sok mély."Szóval játékban adjon brutális mélyet, de zenében már ne... LOL
Az Omnitronic SHP-600 jó lesz egy kis EQ után. Zártban esetleg ATH-M40x vagy olcsóbban HyperX Cloud - ezeknek EQ sem nagyon kell. -
Sziasztok! Mivel az előző fejhallgatóm kiskutya általi halálra ítéltetett sajnos, így most kénytelen vagyok új fejes után nézni. Eddig egy Philips SHB9100-at használtam nagy megelégedéssel. A fejes vásárlásra fordított összeg nagyjából 30.000-40.000Ft. A hallgatott zenék többségben psytrance és rock, amiket 80%-ban telefonról hallgatok. Kialakítása szinte teljesen mindegy, de mivel még nem volt over-ear fejesem ezért szívesen kipróbálnám. Mivel az előző fejesem bluetooth-os volt, ezért nem venném zokon ha lenne benne, de tudnék élni nélküle. Leginkább zárt kialakítású érdekelne, és előny ha a fejesen is van 3,5-es jack bemenet a könnyebb kábelcsere végett.
Eddig ezeket találtam szimpatikusnak:
[link]
[link]
[link]
[link]A válaszokat előre is köszönöm! Szép napot mindenkinek!
-
Samtya
senior tag
válasz
sepsi0 #53990 üzenetére
Philips SHP9500S neweggről, ha meg tudod oldani a csomagtovábbítást itthonra pl. idealer.hu jött be első találatnak.
-
Dorien
veterán
válasz
vendingo #53988 üzenetére
Kb. 2 évig volt nálam az AD500X, nem gyengült semmit a mechanikája. Made in Japan.
A DTX910 alapból hallgathatóbb, mint az SHP600. Én azért olyan -3dB-t ezen is EQ-zok lefelé a magasokból. Bármelyiket is veszed, valami normális DAC/AMP kerüljön elé a 20-30eFt-os kategóriából.Sepsi0: pl. Superlux HD661
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Ismét itt...
Segítség kellene, mert elveszek a kínálatban.
Fiaimnak szeretném a fejhallgatókat lecserélni. Most Takstar HI2050 van nekik. Jo lenne, de már unom forrasztgatni, vagdosni a kábeleket, az egyikben meghalt szerintem a hangszóró, nem ad ki basszust csak közepet és magasat...
Na szóval valami hasonló kellene, mint a Hi2050 kialakitásra (fém váz), de cserélhető legyen a kábel gyárilag (nem forrasztva).
Az ár mindegy, mindent meghallgatok, de azért nem kell nekik HD600... nekem az van 7 éve, öröm boldogság
Előre is köszönöm!Amit elfelejtettem, természetesen játékra kellene.... PC... Asus Xonar DGX
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
vendingo #53988 üzenetére
Nekem több éves A900X-em van, azon nem gyengül. De alapból is gyenge
Viccet félre ezek nem a headbangelős fejesek
Viszont nagyon kényelmes, de ez is megosztó. Hozzá kell szokni, az biztos. Ja, én görbítettem a fém pánton kicsit, hogy jobban szorítson. De nincs is nagy fejem. -
-
killertibi
tag
válasz
Dorien #53980 üzenetére
Akkor teszek egy próbát az M40x-szel.
Lehet hogy butyuta kérdés, de: a 2 hangfalomhoz tartozik egy hifi is, aminek van optikai bemenete. Láttam az általad írt hangkártyáknál olcsóbban olyanokat, amiken van optikai kimenet. Azok jók arra, hogy a hangot a hifi erősítőjére juttassam, vagy olcsó húsnak híg a leve? -
Rick3D
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék segítséget kérni füles vásárlásban bár nem tudom mennyire célszerű ide írnom ilyen füles ügyben de hátha ti tudtok valami okosat
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon használnám (csendes környezet).
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Használati prioritásaim : 1. Játék 2. Zene 3. Film. (Nagyon fontos hogy tisztán halljam ki mikor merre mozdul , a leghalkabb lépteket is tisztán beazonosítva pontosan honnan jött. Volt már mindenféle fülesem sima 2.0 és 5.1 is viszont még ennyi év után sem tudom megmondani ilyen helyzetben melyik a jobb erre a célra vagy hogy maga a játék kihasználta-e avagy sem , totál segg vagyok ehhez. 2éve 5.1 külső hangrendszeren csinálok mindent . . hiába helyeztem el tökéletes szögben magasságban őket egyszerűen nem tudom beazonosítani pontosan mint régen a Sennheiser 350 PC fülesemmel). Nem szeretnék mikrofonos fejhallgatót. Zene téren minden evő vagyok de főleg Metal/Rock/Nightcore pörög.
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20-30.000 Huf a budge DE ! hajlandó vagyok még 10-20k val fölé lőni viszont csak nagyon extrém esetben.
Új vagy használt?
Új és használt is megfelelő nekem az egyetlen fenntartásom a használtakkal kapcsolatban a párnázott rész mennyire van tönkre. Tapasztalatom szerint még a szívósabb darabok is előbb utóbb elkezdenek vedleni ami gáz főleg ha a csere párna már nincs forgalomban vagy méregdrága árban van
Circumaural vagy supraaural?
Circumauralnak örülnék szeretem ezt a típust
Zárt vagy nyitott?
Teljesen mind1 hogy zárt/nyitott esetleg a kettő közötti a prioritás a hangzás és az ár.
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Ezt baromi fogós kérdés . . . Lehet hülyeséget írok de : Tiszta közép , Brutális mély , Kiegyensúlyozott hangzás.(Játékban/filmeknél szeretem a Brutális mélyeket de zenében inkább a Tiszta közép vagy kiegyensúlyozott hangzást csípem). Ami zavar zenében a túl sok mély.
Honnan vásárolnál?
Itthonról de ebayről is szoktam vásárolgatni nem probléma az sem. Amazon is szóba jöhet bár ebben az árkategóriában már a vámolás az elég sokba kerül ha csak nem giftelik
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
CREATIVE Sound Blaster Omni 5.1 surround Nagyon pöpec hangkártya megvagyok vele teljesen elégedve bár azt nem tudom fülesekhez mennyire alkalmas illetve a DAC fogalmam sincs pontosan tudna-e többet ennél ?Kinézett fülesek nincsenek , legutóbb nagyon befürödtem egy füles vásárlásával amit aztán vissza is juttattam az eladóhoz ... Jelenleg nem vagyok hajlandó azt az irreálisan magas felárat megfizetni amit a "Gaming" címszóval ellátott fülesekért kérnek ezért is reménykedem hogy az igényeim nem megvalósíthatatlanok és kapok ebben a kategóriában valamit. ( Sok külföldi fórumot olvasgatok és ott is azt írják hogy a tudásukhoz képest túl vannak árazva , hasonlóakat olvasok itthon is.) Lehetőségem kipróbálásra nem igazán van , vidéken lakok messze a nagyvárostól és itt semmi nincs.
Kissé hosszúra sikeredtemElőre is nagyon köszönöm a segítséget !
-
vendingo
veterán
válasz
proci985 #53976 üzenetére
proci, Dorien
Köszi a sok hasznos tanácsot.
Kicsit félek az AD500X pántjától, illetve attól, hogy megveszem és alábbhagy a nagy lelkesedés, aztán a sarokban vagy az aprón végzi.
Szerintem egy SHP600 vagy DT910 lesz xonar dx-el hajtva, aztán ha tetszik amit hallok, akkor veszek egy fejhallgató erősítőt hozzá (gondolom ez dobna rajta elég jól hangminőségben). Ha az erősítő + olcsóbb fejhallgatót kevésnek érzem, akkor már az erősítőnek köszönhetően nyugodtan kutakodhatok komolyabb darab után, akár DT 990, DT880...Majd jelentkezek, hogy mit vettem és mennyire vált be.
Még valami. Mivel hangkártyáról használnám és beállítom a fejhallgatóhoz EQ-et, az gondolom kihatással lesz majd a VGA-ról kimenő hangra is, ami az erősítőben végződik.
Van valami megoldás, hogy a xonar és a vga hangja külön állítható legyen? A házimozi erősítőt már frankón belőttem, nem szeretném, hogy az egyik rosszabbul szóljon a másik cucc miatt, mert csak egy beállítást tudok használni.
Remélem érthetően fogalmaztam
Szóval: Legyen külön EQ állítási lehetőség a hangkártyára meg az erősítőre is. -
Ramachandra
csendes tag
Nekem egy 250Ohm DT990Pro van a fejemre nőlve és lelkes lennék a cégtől egy jobb alternatívára kompromisszumok nélkül. Érdekelne egy DT990Pro-t jól ismerő tapasztalata az új DT1990Pro-ról.
-
Dorien
veterán
válasz
killertibi #53978 üzenetére
Az M40x jó fejes.
Forrásnak pl. Creative X-Fi HD, Fiio E10K vagy apróról valami Musiland (30k alatt talán ezek a legjobbak). Ja meg van ez a Logilink UA 0211 is, ami Bodz szerint überf@sza.
Ezeken általában az erősített fejeskimenet(ek) mellett van Line-Out is (RCA vagy kis jack), erről tudod kivezetni a hangot az aktív hangfalakra vagy a passzív hangfalakra kötött sztereó erősítőre. -
Tulku
veterán
LCD 2.2 (non fazor) vs LCD 3 (fazor)
Kényelem, felépítés, külső ugyanaz...
3-as kisebb terű (hallhatóan) és jobban fókuszált (lehet a kettő összefügg). Érdekes módon minden kisebb benne (még a magas is) de finomabb, simább ...a basszus fókuszáltsága a legszembetűnőbb..mintha egy pontból szólna mindig. Közép is visszafogottabb, ezzel együtt minden ércesség, karcosság eltűnt...zongora lecsengése nyugodtabb..de a test itt is hallhatóan kisebb.
2-es olyan mint ha nem kistestvér lenne, hanem nagyágyú...minden nagy, harsány, életteli, kissé karcos, de egy ágyú hangja szól...itt visszafogottságnak helye nincs kérem...tér egyértelműen szélesebb, hangszerek minden irányban kiterjedtebbek, nagyobbak...
Nekem a hármas egy kifinomult, kissé modern darabnak tűnt, a 2.2-es minden hibája ellenére közelebb áll szívemhez (hátistennek...most nem költök).
Persze ez szubjektív, gyanítom ettől eltérő vélemények is születhetnek
Eddig Abyss maradt a király...
-
killertibi
tag
Sziasztok. Fejhallgatót vásárolnék, sokat keresgéltem, és az Audio Technika felé húz a szívem. Használtban gondolkodom, találtam is egy jó állapotú M40x-et. Mivel kipróbálni nem tudtam eddig, és csak a vásárláskor lesz erre lehetőségem, szeretnék minden kételyt eloszlatni, hogy ne fussak felesleges köröket. Eddig egy Panasonic RPDJS400A-t használtam, amivel elégedett vagyok, de kell valami komolyabb.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon és vonaton. Esetleg BKV-n, tehát az izoláció is szempont.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Főleg lossless zene.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
25 ezer HUF, kérlek, ne is mondjatok olyat ami használtan is meghaladja ezt.
4.) Új vagy használt?
Használt (kivéve, ha van olyan új, ami legalább annyit tud mint egy M40x)
5.) Circumaural vagy supraaural?
A mostani supra, és az sem kényelmetlen. Szóval lényeg hogy kényelmes legyen.
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Alapzaj ne legyen, és minél kevesebb szűrődjön be a külvilágból. 80% rock zene, 20% populáris és deep house. Szeretem a mélyeket, kell is, de nem annyi, hogy a homlokom behorpadjon.
8.) Honnan vásárolnál?
Az országból.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Telefon, PC.Azt észrevettem, hogy az iPhone-omban jobb minőségű a hang chip, mint a PC alaplapon, pedig nem egy szar alaplap (lehet driver probléma). Namármost, egy ilyen füleshez milyen hangkártyát javasoltok? Másik megoldás, hogy van 2 elég jó hangfalam, amit szeretnék ha nem is közvetlenül, de a PC-ről meghajtani (a hangminőség miatt). Ilyenkor milyen erősítőt kell venni, és egyáltalán milyen kimeneten kell eljuttatni hozzá a hangot? HDMI, vagy ahhoz is kell egy hangkártya?
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket.
-
Dorien
veterán
válasz
vendingo #53975 üzenetére
DT990-ből szerintem ne vegyél 32 ohmos Editiont és főleg ne kösd alaplapi kimenetekre. Akkor inkább egy SHP600 / DTX910 + egy Musiland DAC/AMP, összességében sokkal jobb hangot kapsz olcsóbban. Nagy Beyerből meg DT990 Pro (250 ohm) - ez jóval olcsóbb is, vagy 250 / 600 ohm Edition, de ezekhez meg feltétlenül kell valami DAC és erősítő. [link]
Az AD500X elvan erősítő nélkül is, még a MyAudio MP3 lejátszómról is teljesen élvezhető hangot adott. Szerintem ez a legkényelmesebb fejes az összes közül, de ennek más a megközelítése a zenéhez, mint a fentieknek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
vendingo #53975 üzenetére
a 250es elvileg picit jobb. ha van lehetoseged akkor itt ajanlanam, hogy menj el egy boltba, probald ki.
990eknel van nemi valtozas arakban, jellemzoen ez ahogy latom a keszleteken mulik.
AD500Xrol a tobbieknek lesz tapasztalata (meloban ATHm van, de annak mas a pantja). erositovel szinten, en amikor kerestem hozza nem a belepo kategoriat neztem, amik pedig az opciok voltak mar mind kifutottak. elvileg a fiio e10k kornyeken -30-35k- indulnak az elfogadhatoak, de a sajat topikjaban van par ember aki epit fules erositot es azok is olcsobbak.
-
vendingo
veterán
válasz
proci985 #53974 üzenetére
Köszi a tanácsot. Eléggé belemerültem a DT990-be, több helyen is olvastam, hogy nagyon jó arra a célra amire én szeretném.
A 32 Ohm és 250 Ohm verzió között van hangzásbeli különbség igaz?Sajna a DT990-ből a 32-es sokkal drágább a 250-nél. DT770 meg nem jó, mert zárt.
A 32-es mondjuk jobb lenne tablet/laptop szempontjából.Korábban ajánlottak AD500X-et, paraméterei nagyon tetszenek, csak a szárnyas pántokkal nem vagyok megbarátkozva, hosszútávon szerintem nem bírják és meggyengülnek, ezért nem fognak tartani annyira, vagy rosszul gondolom? Kinézetre is jobban tetszenek a robusztusabb pánttal rendelkező fejhallgatók.
Ha már említettétek a fejhallgató erősítőket, akkor egy DT990-hez mi lenne az abszolút minimum árban, amit rá kellene költenem a dologra? (tudom van ennek is topicja...)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
pendre54 #53954 üzenetére
én egy Beyer DT990edvel játszok, teljesen jó a célra.
jobb hifi füleseket jellemzően a részletességük, a terük és a hangok pontos visszaadása miatt szeretik, szóval ha a játék alatt van egy rendes audio engine megfelelő mintákkal, akkor egy általánosan jó hifi füles is elemében lesz (egyébként meg kb tökmindegy mert abszolút belépő katágórián kívül nem a füles lesz a szűk keresztmetszet).
30 alatt a gamer fülesek egy része átmatricázott hifi füles, ld a Takstar HyperX Cloud.
egyetlen para az, hogy ha a többieknek gyenge a mikrofonja a játékban, akkor a zörejeket/mikrofon gyengéit is pontosan fogja visszaadni a füles, nekem pedig attól fejfájásom van egy idő után.
(#53962) vendingo : 32es Beyert meghajtja egy telefon is (baráti körben volt egy). 250/600ashoz már normálisabb erősítés kell. saját 250est próbáltam telefon/laptop/régebbi surround erősítőről, első kettőn hangerő se volt elég, a harmadik pedig szintén küszködött.
btw saját setupban próbáltam hyperX cloudot (családtagé, nálam bontotta ki aztán rádugtam a saját xonar oneomra), annak tényleg előnye, hogy erősítés nélkül is elvan, a hangja meg teljesen oké szvsz az áráért. a saját dt990editionomhoz (vagy az ATH-MSR7emhez) képest gyengébb, de egyrészt jóval olcsóbb, másrészt a DT990ed elég macerásan hajtható, ami pluszköltség.
ha teheted azért én felpróbálnám, nekem kicsit szűk volt a párnája.
-
3RROR
aktív tag
Sziaszok.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Igaz hogy ez nem a Gamer fejhallgató topik de PS4-hez keresnék egy fejhallgatót. Mindenki fikázza a "gamer" fejhallgatókat a hangminőségük miatt és többen egy normális fejhallgatót+mikrofont ajánlanak setupnak. Namármost nem tudom a PS4 kontrollerében milyen a jack kiosztása(?) szóval jó lenne ha kompatibilis lenne vele. Nem vagyok HC gamer szóval a 7.1 meg egyéb b@ziságok nem hiányoznak.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Nagyon max 35.
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárthoz vagyok hozzászokva.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Szeretem a mélyet. A túl sok magas zavarna.
8.) Honnan vásárolnál?
EUn belül.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Laptop integrált audio, telefon, PS4. -
fericske
addikt
válasz
jobesz #53961 üzenetére
Hát nem tudlak bíztatni
A magam részéről a Sennidet jobban preferálom hang karakterre mint a k550-t. A vr7-et nem tudom, de pl. a 7506-ot is inkább hallgatnám mint ezt az Akg-t.
Technikailag nem jobbak amúgy, szóval itt tényleg csak az egyéni ízlés fog döntést hozni.Spíler
Nekem nagyon tetszett a Meze 99 classics, minen téren, nem csak hangra. Próbáld ki ha tudod, ha nem is veszed meg.
Füleseiből a 11 neo-t hallottam ami viszont számomra semmit extrát nem villantott, de nem merném mondani, hogy nem éri meg az árát.
Nem tudom be volt-e járatva rendesen, kissé fátyolos, fénytelen, tompácska hangja volt, nagyjából egyenletes, enyhe mélykiemeléssel. Számomra fülsértő kiemelésekt, frekvenciákat, sziszegést nem vettem észre.
Kényelemre átlagos nekem, anyagminőségre szintén. -
Spíler
őstag
válasz
korpicschess #53967 üzenetére
Amennyibe kerül a Meze az alsó és alsó-közép kategóriához képest akár túl is drámázhatnám,de nem tettem,csak kétségeimet fejeztem ki a Mezét illetően mivel még nem hallottam.
-
korpicschess
veterán
válasz
Spíler #53966 üzenetére
Annyira azért nem kell túldrámázni ezt szerintem. Mármint azonos árkategóirán belül oké, hogy általában jobb a tere egy nyitottnak (más tulajdonságai pedig rosszabbak), de felsőbb kategóriás fejes meg valószínűleg ezen a téren is tud olyan lenni, mint egy olcsóbb nyitott.
Lásd mondjuk a K551-et mondjuk, nem úgy szól, mint ahogy azt egy zárt AKG fejesről gondolná az ember.. -
Spíler
őstag
válasz
Dorien #53965 üzenetére
Köszi az ajánlást,erre az évre már lenulláztam magam fejhallgató ügyben,majd jövőre folytatom a projektet
Az utolsó vételeim egyike a TS 671 és egy Philips HD 1000 nyitott fejes volt(új,origin -pedig már évek óta nem forgalmazzák),eddigi fejeseim közül a Philips a legkényelmesebb,a head-fi.szerint is Senni szintű a kényelme.Jövőre a Meze 99 a kitűzött cél,csak félek tőle,hogy megszokom nagyon a nyitottakat és nem fog tetszeni a Meze hangja
-
Dorien
veterán
válasz
vendingo #53962 üzenetére
A Cloud egy kategória az SHP600-zal, csak zárt. A magasabb kategóriás (és impedanciás) DT770-880-990 Beyerek csak normális DAC-ról és fejhallgató erősítőről fognak rendesen szólni, ha ez nincs meg, akkor szerintem felejtősek. Az Audio-Technica fejesei viszont könnyen hajthatóak, ezért ajánlottam a nyitott AD500X-et meg az aprón lévő zárt A700X-et.
Spíler: Próbálj majd meg egy AD500X-et vagy egy nagyobb testvérét, ha teheted. Valahol ott kezdődik a kényelem.
Van, akinek túl laza ez a fajta (wing-system) fejpánt mechanika, de gondolom ők inkább a kis fejűek.
-
vendingo
veterán
3 lehetőség van
Vagy veszek egy olcsót, hogy belekóstoljak a fejhallgatózásba (pl. OMNITRONIC SHP-600)
Vagy veszek valami középkategóriást (pl. cloud)
Vagy 40 körül valami komolyabbat, amivel ZENÉT is nagyobb élvezettel tudok hallgatni, ha kedvem támad hozzá. Ha megtetszik a dolog, akkor beruháznék egy fejhallgató erősítőre is.
Mint korábban írtam, szeretem, ha valaminek jó a hangja, ezért inkább a magasabb kategória felé húzok.Amiben még felvilágosítást kérnék, hogy az Ohm-al nem vagyok tisztában. 32-80-250... Mit miért?
A korábban említett beyereket kitudnám használni hangkártyáról, erősítőről, netán laptopról is? -
jobesz
tag
válasz
fericske #53912 üzenetére
Már várom...
Holnap megy az mdr-v7 em is , a sennheiser hd 250 linear Ii fejeseim után, remélem k550 ed hozza amit elvárok, kis jelről is élményt, és ha a k550 nem válik be, akkor biztos bennem van a hiba az eddigi próbált tìpusaim ismeretében.
Kis jelről nagy érzékenységű fejes mi jöhet még szóba?Linearitás fontos, de más nemigen... -
Dorien
veterán
válasz
Spíler #53959 üzenetére
Nem paprikás a hangulat, de azért van egy szint, ami már nálam is kicsapja a biztosítékot. A múltkori "mondjuk meg a másiknak, hogy hogyan nevelje a saját gyerekét" vitába direkt nem folytam bele, pedig ha valami itt OFF volt, akkor az az.
Nekem túl instabil a TS-671 és az állkapcsomat szorítja, meg hosszú idő után a driver rácsa is nyomja a fülemet. Nagy fejhez viszont jó választás lehet. A hangja, tere az imádnivaló szerintem is. Nekem az EQ-zott HI2050 és főleg az SHP600 mondjuk jobban tetszik és ezek kényelem terén is sokkal jobbak.
-
Spíler
őstag
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #53956 üzenetére
Az X2000 sajnos nem jó erősítő. Egy akármilyen tablettel, integrált hangkártyával simán le lehet nyomni hangminőségben. Egy CAL! is bőven túlmutat a képességein.
-
Dorien
veterán
válasz
RetepNyaraB #53956 üzenetére
Kényelem terén sajna nem az igazi hosszabb távon a TS-671, akármilyen jó hangja és tere van. Legalábbis nekem.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
vendingo #53952 üzenetére
Takstar ts671? Nagy tere van, nem nehéz hajtani.
Az "Asus xonar" hangkártya 4000-60000 Ft-ig bármit jelenthet
A Denon x2000 lehet jó házimozi erősítő, de én meg nem láttam még jó fejhallgató kimenetes házimozi erősítőt (ettől még létezhet persze). A Lamborghini is jó autó, ha éppen autópályán száguldozol vele. De próbáld meg csúcsforgalomban az araszolgatást, csúsztatott kuplunggal -
gaborka8x8
aktív tag
válasz
Dorien #53953 üzenetére
"A játékokban is van zene, nem? De"
Igaza van!
Meg a reklámban is, meg a filmben is, meg még számtalan helyen, pl. a plazákban is. Tehát ha legközelebb ezt írja, akkor abban is igaza lesz.
És az ön logikáját követve, akkor teljesen felesleges külön gamer fejhallgatós topik, hiszen mint nagyon helyesen megjegyezte "A játékban is van zene.", és igaza van.
Tovább megyek! Mindenben igaza van, sőt, a későbbieket tekintve is mindenben igaza lesz.Én pedig mindenben tévedtem, teljesen rosszul értelmeztem ezen topik célját, lényegét.
A magam részéről ezzel lezártam.
-
válasz
vendingo #53952 üzenetére
Messze nem arról van szó, hogy az itt ajánlott fejesek csak zenehallgatásra jók, minden másra meg nem, de a topik jellegéből adódóan itt a zenehallgatás az elsődleges, és ebből kiindulva adnak itt javaslatokat. De, hogy a saját esetemből példálózzak, nekem az ATH nyitott referencia fejese van, az R70X.[link] Ez ugye 100e Ft feletti kategória, nálam is a zenehallgatás volt az elsődleges szempont a vásárlásnál, ezzel együtt kifejezetten használható játékokra is. Pl. a BF4 multijában kb. 1800 órám van, vagy a The Division-ben meg több mint 700, szóval van tapasztalatom.
Szigorúan személyes véleményem, hogy kb. 30 e Ft-ig teljesen mindegy, talán egy-két típust leszámítva, hogy gémernek mondott 5.1, 7.1-es csodát, vagy hi-fi kategóriába szánt fejest vesz az ember. Viszont efölött egyetlen fillért sem érdemes ilyen gémer cuccokra költeni, onnantól kizárólag csak valamilyen hi-fi-s fejes jöhet szóba, választék lesz bőven. -
Dorien
veterán
-
vendingo
veterán
válasz
gaborka8x8 #53951 üzenetére
Amiket itt ajánlanak mint fejhallgató, azokkal csak zenét lehet hallgatni? Más meg se szólal vele, filmezésre is alkalmatlanok?
A gémer fejhallgatós topicba ajánlották, hogy keressek egy jó sztereó fejhallgatót, amin nincs mikrofon, mert nekem nincs rá szükségem.
Sajna nem találtam olyan topicot, hogy "fejhallgatók, amikkel nem csak zenét lehet hallgatni".Remélem a többieket nem zavarja a téma iránti érdeklődésem.
Ha igen, akkor ajánljatok egy populáris zenéhez való fejhallgatót a korábban leírt igényeim szerint.A többieknek továbbra is köszönöm a segítséget.
Mindenképp egy jobb minőségűt szeretnék, ezért sokáig fogok itt zavarkolódni, nehogy mellényúljak.
Valamiért ezek a beyerek nagyon megtetszettek, de túl vannak a keretemen. Lehet még emésztem a dolgot, aztán beruházok egyre.korpicschess: Az x2000 szerintem meghajtana rendesen egy jobb fejhallgatót is nem?
Nem ragaszkodok a hangkártyához. Dac-ra semmiképp nem szeretnék beruházni, mert akkor sokba lesz nekem a vége... -
Dorien
veterán
válasz
vendingo #53946 üzenetére
Szerintem próbáld meg az SHP600-at. [link]
Én ilyen EQ-val használom: -10dB 7100Hz-nél és -2dB 11000Hz-nél - így nekem tökéletes a hangkép, erős, feszes basszus, tiszta közép és csilingelő, de nem torz/sziszegős magasok. Szerintem az árán abszolút best buy. Volt már pár fejesem... -
korpicschess
veterán
válasz
vendingo #53946 üzenetére
Ezek olyan általános megállapítások, amik sokszor igazak, sok esetben meg nem. Az adott típus dönt, márkán belül is (lásd mondjuk a különbséget az ATH fejesekben a Mxx széri és az A/ADxxx széria között).
Egyébként szerintem a Cloud esetében a mikrofon ára olyan csekély, hogy csak emiatt nem fogsz jobb ár/értékűt találni valószínűleg. Az árkategória viszont egész más, mint amennyibe az általad írt Beyerek kerülnek (nyilván a hang is, de az nem lineárisan javul az árral, hanem sokkal kevésbé).
Főleg, hogyha nem veszel alá valami USB DAC-ot, akkor szerintem már akár ez a Cloud is van olyan szint, hogy kevésbé éri meg a drágább fejes, ha nincs alá rendes forrás (vs. olcsóbb fejes + valami alapabb forrás).Ezért is lenne jó meghallgatni valamit, mielőtt vásárolsz, csak erre sokszor nincs lehetőség.
Meg nem tudom Te hol laksz, de mondjuk én azért adtam el anno az AD900X-em, mert a 14 emeletre már annyi zaj beszűrődött az autókból meg a villamosokból, hogy a nyitottság már nagy hátránnyá vált (mondjuk itt az ablakok is szarok...). -
vendingo
veterán
válasz
Dorien #53944 üzenetére
Köszönöm a tippeket, elkezdtem utánuknézni, nem lesz könnyű menet a választás.
Eddig a beyer 770 és 990 ami tetszik, de ennyit nem feltétlenül szeretnék rááldozni.Külföldi vásárlásoktól félek, esetleges vám, problémás garanciáztatás, lassú szállítás...
Hangszigetelés nem feltétlenül kell, mert csendes szobába használnám, de olvastam, hogy a nyitottaknak nem olyan jó a mélye, a zártaknak meg kevésbé jó a tere.
Először cloud fejhallgatót szerettem volna, de nincs szükségem mikrofonra, és gondoltam nézek miki nélkülit, hátha ugyan annyiért jobb ár/érték arányút kapok.
-
korpicschess
veterán
válasz
Dorien #53944 üzenetére
Vagy az általad korábban említett Takstar klónok sem rosszak valóban a kényelem szempontjából, példának okáért a Kingston Hyperx Cloud / Cloud 2, hogy a kollégai is értse.
Én is beszereztem magamnak egy Cloudot, mert már nagyon érdekelt, hogy milyen. Tartaléknak jó lesz, vagy beviszem melóba, ha már úgyis van mikrofon is hozzá. Hangra így emlékképek alapján kicsit olyan Superluxos (HD668B-m volt anno-anno), V-s karakter, viszonylag sok és nem elég kifinomult magas. A tere viszont elég király. -
Dorien
veterán
válasz
vendingo #53943 üzenetére
Ha a játék az elsődleges felhasználás és nem kell hangszigetelés, akkor én egy nyitott ATH-AD500X-et javasolnék. Külföldről (Ebay, Amazon) olcsón beszerezhető, nagyon könnyű, jó tér és kényelem, viszonylag semleges hang, könnyen hajtható. Max. EQ-zol rá egy kis basszust. [link]
Itthon az Omnitronic SHP-600, ami best buy nyitottban, nagyon masszív és kényelmes, de ezen meg a magasokat kell vágni EQ-val, ha jó hangképet szeretnél. Még olcsóbban Superlux HD681 EVO, ez alapból mélyorientált. Egyikkel sem jársz rosszul. -
vendingo
veterán
válasz
Dorien #53941 üzenetére
Köszi a tippet, megnézem az említett fejhallgatókat.
30 ezernél többet csak akkor adnék ki, ha nagyon indokolt.Kicsit még a sötétben kotorászok.
Azt se tudom, hogy milyet lenne érdemes venni, nyitott, vagy zárt legyen, melyik alkalmasabb játékokra...
Sok fejhallgatónál láttam, hogy különböző Ohm-os változatok is vannak. Itt mit kell nézni, mi a jó?Samtya Numark hf125
-
Dorien
veterán
-
vendingo
veterán
Gondolkodok egy fejhallgató vételén, aminek a vásárlásában tanácsra lenne szükségem.
Korábban vettem már egyet, de annyira kényelmetlen, hogy 20 perc után már fáj a fülem, illetve ha leveszem, akkor még 5 percig sajog. (amúgy olcsó volt és szarul is szól)Otthoni használatra keresek többnyire játékokhoz, filmekhez, nagy ritkán zenéhez. A lényeg, hogy a játék dominál, virtuális 7.1-ben szeretném majd használni. (nem kell mikrofon, azért vagyok ebben a topicban)
A rászánt összeg ~25-30k, már ha lehet kapni ennyiért élvezhető, használható fejhallgatót. Szeretem a jó minőségű hangokat. Most egy x2000 erősítőt használok+ hozzá 5.0 hangfalak, csak sajna esténként problémába ütközik a film/játék, mert szólnak, hogy hangos. Sajna már a sub-ot is eladtam ebből az okból, mert gyakorlatilag alig ment, vagy nagyon visszavett teljesítményen üzemelt.
Mindenképp Circumaural-ban gondolkodok, mert a supra nagyon kényelmetlen.
Zárt vagy nyitott? Ezt nem tudom, de szeretnék minél nagyobb teret a játékok miatt, és ha jól tudom a nyitottak ilyen téren jobbak.
Hangzásképben különösebben nagy elvárások nincsenek, egy átlag hangszínt szeretnék picivel több méllyel. Többnyire mély orientált zenéket hallgatok, de nem szeretnék átesni a ló túloldalára, hogy elnyom mindent a basszus.
Honnan venném? Ahol olcsóbb.
Csak új termék jöhet szóba.Források: többnyire Denon X2000 és asus xonar hangkártya, tablet.
Nagyon érzékeny vagyok a jó hangzásra, nincs bot fülem. Filmeknél már bánt, ha gyengébb hangsávval rendelkezik, ezért szinte csak eredeti nyelven filmezek lehetőleg HD hanggal. Zenénél, ha tehetem nem MP3-al vacakolok, játékoknál beérem azzal amit tud nyújtani a készítő, de ha lehet nem butítanám tovább a hangzást egy silány fejhallgatóval.
Remélem reális elképzeléseim vannak 25-30 ezerért, ha nem, akkor szóljatok, és meglátom meddig tudom bővíteni a keretet. Egy 50-60 ezres fejhallgató tud annyival többet nyújtani hangzásilag, mint amennyivel többe kerül?
Összefoglalva:
-Játszani, néha filmezni
-Circum
-Nagyon jó tér, mély orientált hangzás.
-Jó minőség, jó hangzással.
-25-30k, igény esetén több, de csak ha valóban érdemes rááldozni az extra összeget.Köszi, hogy elolvastad, még inkább köszi, ha ajánlasz is.
-
fericske
addikt
válasz
#71562240 #53935 üzenetére
Akkor talán annyi elég is lett volna, te ezt már évtizedekkel ezelőtt kipróbáltad és neked nem jött be, és hogy miért, ennyi.
Írtam volna talán, hogy csak pozitív visszajelzést várok?
Nem, csak véleményeket.
De nem, te igenis szurkálódsz.
Te nem érzed?
A rövid verziója a hosszadalmas, mesterkélten kultúrált irományodnak az, hogy "Ki vagy te, hogy ilyesmit merészelsz posztolni? Na gyere ki a hóra kisöcsi!"Elnézést mindenkitől! Én itt ezt befejeztem az úrral.
Ugyanakkor továbbra is várnék visszajelzést többőtöktől is a vastagbetűsömmel kapcsolatban.
Hátha van még ilyen elvetemült, utolsó, barbár akinek szintén megtetszik. -
abbafejezheztnétek már, vagy vonuljatok át privátba
-
törölt tag
válasz
fericske #53933 üzenetére
A.; "Áh értem"
?! A reakciód nem erre utal.B.; "Azt hittem kipróbáltad és arra reflektálsz. De csak filozofálsz."
A válaszomból kiválóan látszott, hogy több évtizedes egyéni és közösségi tapasztalatom van a témában. Hozzáteszem, gyűrűanyagként éppenséggel SZIGETELŐSZALAGGAL IS, de többet mondok, KÜLÖNFÉLE SZÍNŰ(!!!) szigetelőszalaggal is. Filozofálok? Kérdeztem egyetlen tömör mondatban, félszavakból is érteni szándékozva egymást, ellenben te kértél, hogy fejtsem ki, mit is kérdezek (mégegyszer mondom, többévtizedes egyéni és közösségi kísérletes tapasztalattal mögöttem, az akusztikai és egyéb kapcsolódó háttértudás-tapasztalat mellett).C.; "No de azért válaszolok a kérdéseidre."
Nem válaszoltál. Egy kérdésem volt eddig: "A templom jobb mint a süketszoba?"D.; "Nem kell irígykedni. A szurkálódásra költött energiádból neked is futná innovációkra, még ha oly aprók is. Ez ugyanis tényleg egy új mod."
Neked új mod. Mások már évtizedekkel ezelőtt is próbálgatták (hiszen spanyolviasz szintű), én is, mint említettem, különféle színű(!!!) szigetelőszalaggyűrűkkel is. Neked szurkálódás, de nem tudom, mi okból, mert szövegemben semmi jel nem utalt arra, hogy én szurkálódni akartam volna, vagy akaratlanul is ezt tettem volna. (Ellentétben mostani tenmagaddal.) Futja az energiámból innovációkra, lásd mint fent. Abba nőttem bele a hetvenes-nyolcvanas években, hogy a hifi eszközeit kénytelenségből is mindenféle módon modifikálni próbálja az ember, és erről nem tettem le azóta sem, mióta (rendszerváltás környéke) kinyílt a világ, és lehet értelmes tervezési koncepciók mentén, értelmes gyártási metódusokkal és anyagfelhasználással készített, egyúttal magyar embernek is megfizethető hifi eszközöket is kapni. Akár pusztán a kíváncsiság kedvéért is rengeteget foglalkozom ilyesmivel. Úgyhogy okom sincs irigykedni, nemhogy olyan jellegű személyiségem hozzá. Kérlek, ne óvodázzunk, tőled nem is vártam ezt.D.; Rendben, tegyük legalább háromszoros idézőjelbe a (visszhangosított) reflexcső kitételt, ha egyszeresen nem elég.
C.; Bár a válaszomban a hozzáállásom lényege megmutatkozott, Tulkuhoz és RetekNyalábhoz hasonlóan akár beszélgethetnénk az általad felvetett témáról is, ha lenne rá fogadókészséged - gondolom lenne rá, ha már felvetetted a témát kipróbálásra, hozzászólásra. Éppenséggel a szigetelőszalaggyűrűs modot eddig hét saját (és több más tulajdonú) fejhallgatóval próbáltam ki az utóbbi évtizedekben, az első három hetvenes-nyolcvanas évekbeli kísérlet után már csak puszta kíváncsiságból, nem "innovációs" szándékból - közte kifejezett szupraaural típussal is, amelynél hovatovább már szinte elég egyszeres idézőjel is a reflexcső metaforához.
-
Dorien
veterán
Muziker
A kártyavetés alapján pénz áll a házhoz.
3000 Ft kedvezmény 30 000 Ft vásárlás fölött
Kuponkód: ADV3000FT
A következő vasárnapig élhet a lehetőséggel
Kivéve: Yamaha, Fender, Boss és Roland termékek -
fericske
addikt
válasz
#71562240 #53931 üzenetére
Áh, értem.
Azt hittem kipróbáltad és arra reflektálsz. De csak filozofálsz.
Miért nem próbálod ki? Nem nagy kunszt, nem sok idő.
Aztán, hogy mit írsz ARRÓL, vagy csak azért is mit írsz arról, az már a te dolgod.
Tehát ahogy írtam vastagított betűkkel (figyelemfelkeltés céljából természetesen, de nem elhanyagolható a leírtak helyes értelmezése sem), próbáld ki, próbáljátok ki és AZUTÁN írd le a véleményed, mert egyébként beszélgethetünk feketelyukakról is akár, hiszen azt nem valószíná, hogy ki tudnád próbálni, és akkor filozofálhatnánk rajta, hogy ki mikor miért..
Szerintem még idézőjelben sem jó ide a reflexcső, de ezen ne múljék.No de azért válaszolok a kérdéseidre.
Igen, hallottam koncerttermi zenét élőben, bár nem nagy volumenű helyeken, csak ahol éppen tartózkodtam és megláttam egy ilyen eseményt. Nevesítve az egyik az orosházi Petőfi Művelődési Központ és a székesfehárvári Szent István Művelődési Ház.
Nem mostanában voltak, de nem is érdekes, akkoriban nem fejhallgatóztam, de egyébként is teljesen külön dolog a kettő.1. Igen, az ízlésemre vonatkozik. Ha nem tetszene amit kapok, nem foglalkozok vele.
2. Biztos, hogy nem egyforma a hallásunk (az én jobb és bal fülem hallása sem egyforma már, úgyhogy modok után ide-oda forgatom a fejhallgatót a fejemen, hogy a balanszot sikerült-e megőrizni), és az ízlésünk sem feltétlenül.
Én feszesebbnek hallom, de igaz van némi reverb is (ahogy a különböző akusztikájú koncerttermeknél is, ezért az egyik ezt preferálja, a másik meg amazt) , és az külön tetszik.
3. Nem kell irígykedni. A szurkálódásra költött energiádból neked is futná innovációkra, még ha oly aprók is.
Ez ugyanis tényleg egy új mod.Uff, ÉN beszéltem.
-
törölt tag
válasz
fericske #53927 üzenetére
Szerk.: Tulkuhoz, Reteknyalábhoz kapcsolódván:
Nem tudom, mennyi tapasztalatod van különféle zenei műfajú (gregoriántól a barokkon, klasszikuson át kortárs zenéig) élő hangversennyel, különféle akusztikai körülmények között (templomoktól hangversenytermeken át stúdiókig), versus különféle működési elvű hangsugárzókat (zárt doboztól reflexdobozon, tölcséres dobozon át dipól panelsugárzókig) használó hifi berendezésekkel, ezért kérdeztem, hogy milyen tapasztalatokhoz képest, milyen zenékre vonatkozó milyen akusztikai ízléshez képest csinálsz a fejhallgató adott "teréből" "reflexcsövet", és érzed pozitívnak ezt.
A kérdésem tehát:
1. Ízlésedre vonatkozott az élettapasztalataid függvényében.
2. Hallásjellegedre vonatkozott annak fényében, ahogyan annak eredményét értékeled, hogy csináltál a fejhallgató "teréből" egy visszhangosított "reflexcsövet". Például hogy feszesebbnek hallasz egy végletesen utánzengetett akusztikájú hangot, mint egy sokkal kevésbé visszhangosat.
3. A megállapításodra vonatkozott, miszerint kitaláltál egy modot - amit és amihez hasonlót már természetesen rengetegen kitaláltak az utóbbi egy-két évezredben, de konkrétan a fejhallgatófelhasználók körében is (cucilista korban kifejezetten passziónk volt ilyesmikkel kísérletezve kínlódni a KGST színvonalú fejhallgatók modifikálásával próbálkozván).Tehát végül is arra kérdeztem rá, hogy ki az (azaz, ki az a TE), aki azt mondja, hogy a változás pozitív, különös tekintettel arra, hogy feszesebbnek hallja (hallod) a visszhangosabbat-"reflexcsövesebbet".
Fontosak az idézőjelek, - ezt nem neked mondom, mert te észreveszed figyelmeztetés nélkül is.
-
gabor231
tag
Én is megrendeltem a vehot.bizom a többiekben.takstar pro 80lett volna de nincs sehol.telorol megy majd.ennek a kinézete anyaga tetszik igy képröl,meg a pozitiv vélemények.meglátjuk
-
zsocy
őstag
válasz
∂яσнυη #53922 üzenetére
Azért nem egy mélynyomó, de van benne bőven, lehet kicsit meg is tolja őket. Olyan populárisabb hangzású, talán V cucc, szerintem a minőségi fajtából, bár ez függ a forrástól is. Most egy E10-re (nem K) van kötve, lehet azért hallom ilyennek.
Ez a munkahelyi láncom, itt inkább a többször, de kevesebb zene hallgatása megy, nem az elmélyülés, de erre kiválló.
Én szeretem hallgatni, de a kényelmetlensége pl. hosszabb távon már zavar.Rábeszélni nem akarok senkit, csak szeretném felhívni a figyelmet egy jó fejesre, (most) jó áron.
-
Spíler
őstag
válasz
Remekelek28 #53920 üzenetére
Otthoni zene hallgatásra olcsó zárt fejhallgatóból én a Dorien által ajánlott Invotone HD2000-t,vagy a Sony MDRXD150-et választanám,mindkettő jó hangú készülék,az Invotone HD2000 igényesebb,mindkettő jól hajtható mobilról,MP3 lejátszóról is.
-
zsocy
őstag
válasz
Spíler #53919 üzenetére
Nekem is megjött és bejáratódott a Veho Z8-am, és azt kell mondanom mindenkinek igaza volt aki dicsérte.
Ez egy sokkal jobb fejes mint amennyibe (főleg most a 8ezres áron) kerül.
Ütős mélyek, magasak rendben, dinamikus-dögös hang, zárthoz képest nagyon jó térérzet. Anyagminőségre szuper, a tartósságot majd meglátjuk, de nekem Beyeres vastank érzésem van. Az egyetlen bajom is ebből adódik, viszonylag nehéz, és eléggé szoros is, nekem ez már hamar sok lesz on-ear mivolta miatt is.
Aki viszont bírja ezt a kialakítást az ne hagyja ki, ennyiért ilyen prémium érzetű fejest nem kap. -
∂яσнυη
senior tag
Kár hogy nincs több vélemény a Veho-ról.
Ennyiért én is szívesen megvenném, de ahogy olvasom főként 1 fórumtárs ajánlott. Nekem pedig nem lesz viszonyítási alapom fejesek terén, max fülesekhez.
-
kismikis
tag
válasz
gaborka8x8 #53887 üzenetére
Mobilxről rendeltem fekete pénteken, 7896Ft + 990Ft posta áron küldték. Egy napos kedvezménynek véltem, de azóta is ennyi az ára. A Veho Z8 minden téren igazolta gaborka8x8 leírását, igazi "Best Buy" termék. Köszönöm a tippet!
-
bazsy01
csendes tag
Sziasztok!
Egy 681 EVO-hoz keresek kényelmesebb pad-ot. Eddig egy ilyet találtam; ez jó rá, ti milyet használtok?
Mit gondoltok egy ilyen Bluetooth adapteres tuningról? -
gaborka8x8
aktív tag
válasz
Samtya #53910 üzenetére
Elsősorban utcára való fejes szerintem. És valóban inkább supra, mint circum, de a legkényelmesebb supra, ami valaha is a fejemen volt. Legalább annyira kényelmes, mint a Sony MDR-XB 300/700/900, amit ebből a szempontból etalonnak szoktak tartani, de a kényelmességet a Denonnál nem a nagyon puha fülpárna, és a nagyon kicsi szorítóerő biztosítja, mint az említett Sonyknál, hanem a speciális ötszögletű párnakivitelezés, aminek következtében egyenletesen fekszik fel a fülre, és a nyomást a lehető legnagyobb felületen adja át.
Fericske fórumtárshoz hasonlóan, azt tudom mondani, nem pont az én ízlésemnek megfelelő, de pont ellentétes okok miatt, mint Fericskénél. (Látja, mennyire különböző lehet még azok elvárása is, akik egyébként egy adott dologban egyetértenek.)
Az AH-D340-es számomra úgy kiegyenlített, hogy közben megtartja a Denonokra jellemző kissé lágy, puha megszólalást, biztosítva egy, az igazi masterelésre szánt fejhallgatóknál számomra melegebb hangképet, de mégis azokhoz hasonló sok részletet mutat, és nem vesznek el ebben a melegségben a felvétel hibái sem. Ez utóbbi sokak számára, főleg utcai használat során kellemetlen lehet. -
fericske
addikt
válasz
Samtya #53910 üzenetére
Nagyon kényelmes viselet, annak ellenére, hogy inkább supra mint circum. Kisfülűeknek lehet circum.
Kimondottan flat EQ-ja van, mint mondjuk a k550-nek, csak a középmagas kiemelés nélkül, megfelelő részletezettséggel. Akár stúdió munkára is alkalmas épp ezért.
Nem az én ízlésem hangra amúgy. A k550 is megy. Számomra ezek a hangolású fejhallgatók nem zanehallgatáshoz valók. Mastereléssel meg nem foglalkozok. Egy haveromnak néha besegítek ha kéri, de van hozzá neki cucca. Mondjuk aki ilyesmi fejesekkel dolgozik sem használja őket zenehallgatáshoz feltétlenül. De van akinek meg ez kell.Telefonhoz az Msr7 meg a Denon jobb választás mint a FA-03ti, bár ez nem volt benne a kérdés sorban, úgy rémlik.
-
Spíler
őstag
válasz
gaborka8x8 #53908 üzenetére
+1
-
Spíler
őstag
válasz
Remekelek28 #53907 üzenetére
Számomra hangzásban jobb,természetesebb,nem mély túlvezérelt,de én nem hallhatok a te füleddel,nem ismerem a hangzásbeli igényeidet,így biztos tanácsot ne várj tőlem(senkitől)
Neked kell eldöntened,hogy számodra melyik felel meg leginkább,ha sokat használod utcán,tömegközlekedésen akkor inkább az általad választott Sony MDR-ZX110-et preferálnám.Otthoni használatra inkább az MDRXD150 a jobb választás. - Szerintem - . -
gaborka8x8
aktív tag
válasz
akos712 #53904 üzenetére
Igaza van!
Sajnos, néhány fórumtárssal egyetemben fericske és jómagam is hajlamosak vagyunk arra, hogy azt higgyük, ha valaki kérdez valamit, akkor arra tényleg választ is vár, nem csak megerősítést.
Én a magam részéről ezért a figyelmetlenségért elnézést kérek!
És már is revideálom a válaszom olyképpen, hogy az ATH-MSR7-nél nincs jobb fejhallgató az ön igényeire, lévén, hogy önnek pont erre a fejhallgatóra van igénye. -
fericske
addikt
Kitaláltam egy modot fejhallgatóhoz, amit semmiből nem áll elkészíteni. Szeretném ha kipróbálnátok és leírnátok a tapasztalatokat.
De mááán!!
Köszi.
Mindhárom jelenlegi fejhallgatómon kipróbáltam és mindegyiknél hozta alapvetően ugyanazokat a pozitív változásokat. Feszesebb, textúrázottabb mélyek és jobb, 3D-sebb térérzet.""Az ütősebb mélyekhez meg annyi kell, hogy a fülpárna belső része valami merevebb anyag legyen, ami visszaveri a hanghullámokat, felerősíti. A velúr elnyeli, ezért puhább a basszus, a bőr visszaveri.
De én ennél is jobbat találtam ki
Mondjuk nem feltétlenül lesz kényelmes, bár engem egyáltalán nem zavar ez a mod.
Én szigetelőszalagból csináltam egy gyűrűt ami belepasszol a fülpárna belső átmérőjébe, tehát könnyen kivehető, betehető.
Így egy teljesen egyenes falú csövet kaptam. Ami nagyon fontos, - és ez okozhatja a kényelmetlenséget - hogy ennek a csőnek el kell érnie a fejbőrödet a füled körül, úgymond bezárni a füled ebbe a csőbe aminek a másik végén a membrán van. Nagyon jó minőségű basszust fogsz kapni.""A szigetelőszalag gyűrű egyik oldala sem ragacsos természetesen és több feltekert rétegből áll.
-
Spíler
őstag
válasz
Remekelek28 #53903 üzenetére
Térhangzásról eddig szó se volt...
Zártban olcsón még a Sony MDRDX150-et ajánlanám,a MALL.HU-n most akciós(4000Ft ingyenes szállítással).Azt a pénzt megéri.Árához képest jó hangja van,viszont nagyobb mint amikről eddig szó volt. -
akos712
csendes tag
Maradnék az Audio-Technica-nál... Egy telefon kb. hány mW-al tud jelet kiköpni a jack-jén?
Csak mert nem lesz ez baromi halk telefonról hajtva? (100db/mW) -
fericske
addikt
válasz
akos712 #53891 üzenetére
+1 a Denon AH-D340-re
Én tudnám javasolni ez mellett a Fischer Audio FA-003 Ti-t.
Kis felárért vannak különböző faburkolatos opciói is. Érdemes elolvasni őket, mindegyiknél ott van milyen hangzásbeli változásokat okoznak.
Egyébként egy teljesen neutrális, részletező hangú fejhallgató.
Vannak olcsóbb másolatai ennek a fejhallgatónak, Brainwavz HM5 és Lindy HF-100 néven, de véletlenül sem keverendők vagy egy kalap alá valók a Fischerrel.
A hangminőségbeli különbség nagyjából tükrözi az árkülönbséget is.
Illetve a két utóbbi fejhallgató V karakterű, azt meg nem preferálod. Ez mellett tartozékokban és anyagminőségben (fém vs műanyag) is mások.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest