Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#42151) akela91 válasza ledgeri (#42150) üzenetére

akela91
(tag)

Nekem is jó lenne egy fejhallgató tesztelő szám, kedden megyek próbálni boltba... :) Minden tartományt megmozgató, gyors váltásokkal tűzdelt szám kéne.

CM HAF 912 PLUS; ASROCK 990FX EXT3; AMD FX 8120@4.0GHz/1.20V; MUGEN 2; SAPPHIRE 7850 2GB; KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz@1867MHz; CRUCIAL M4 128GB SSD; SHARKOON WPM 500W; DELL U2312HM; RAZER DAv2;

(#42152) PuMbA válasza akela91 (#42151) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Nincs olyan, hogy fejhallgató tesztelő szám. Vidd amiket szeretsz hallgatni, különben nem derül ki, hogy az a fejes lesz-e a kiválasztott :) Azzal nem érsz sokat, hogy elviszel valami "hiperszuper" hanganyagot amivel jól szól, aztán amit pl. te hallgatsz abból meg egy vicces magasmassza lesz.

[ Szerkesztve ]

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#42153) akela91 válasza PuMbA (#42152) üzenetére

akela91
(tag)

Persze, az alap, hogy saját számaimmal is kipróbálom :)

CM HAF 912 PLUS; ASROCK 990FX EXT3; AMD FX 8120@4.0GHz/1.20V; MUGEN 2; SAPPHIRE 7850 2GB; KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz@1867MHz; CRUCIAL M4 128GB SSD; SHARKOON WPM 500W; DELL U2312HM; RAZER DAv2;

(#42154) ledgeri válasza PuMbA (#42152) üzenetére

ledgeri
(senior tag)

Es melyik a legjobb fáljlformátum? (megérne egy re-rippet)

-Egyébként merre haladunk??

(#42155) DBAtti válasza ledgeri (#42150) üzenetére

DBAtti
(tag)
LOGOUT blog

"2: Tudnátok ajánlani olyan zeneszámokat, amik jók lennének Fej/Fülhallgató választáshoz (mármint hangzásvizsgálathoz..)?"

Csak annyit, hogy szerezd be a kedvenc számaidat a lehető legjobb minőségben ;)
Vannak még kifejezetten teszt albumok, ezekről korábban többször esett már szó, de én nem igazán tudom értékelni őket, ha nem igazi zene, és legtöbbször nem az.

Én mindenképp meghallgatnék egy akusztikus számot, aztán döntően azt a műfajt, amit később szeretnél hallgatni rajta. Leginkább az számít, Te mit fogsz hallgatni, mit szeretsz.

Én eléggé mindenevő vagyok, ezért mindig beteszek jazzt, elektromosat, és metált.
Jazz/R&B: Patricia Barber (Companion !), Sade, Michael Bublé
elektromos: Prodigy (Thunder a mélyhez), Kraftwerk az egyéb firnyákosságokhoz, Depeche mode
Rock/ Metal: Judas Priest (Painkiller első perc dobőrület. Nem túl jó master, de amivel nem csak egy masszát hallasz, az már jó), S.O.A.D., Dream Theater (itt győzd kiválogatni XD pl. 6'o clock in the morning, The root of all evil, stb), Gary Moore (ballads & Blues), Satriani (Surfing with the alien)

Nálam kb ezek alapján megy a dolog, de abszolút egyénfüggő.

[ Szerkesztve ]

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

(#42156) Deadzone41 válasza ledgeri (#42154) üzenetére

Deadzone41
(fanatikus tag)

méret/minőség arányban a flac meg az ape

eladó: AKG k601: http://href.hu/x/hqlf ; mini audio mad-07 hordozható dac/amp: http://href.hu/x/hk7s ; DIY canamp: http://href.hu/x/hku0

(#42157) ledgeri

ledgeri
(senior tag)

előző kettőnek: köszi!

(#42158) PuMbA válasza Ba cy lus (#42087) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Nekem egy zárt fejhallgató tere is megfelelő (pl. Shure SRH440), csak azzal nem bírnak el, hogy az orrod előtt 5cm-re szól valami (legalábbis amiket én hallottam). K1000-ren például van olyan, hogy ott szól előtted, középen az egész hangszer "kiemelve","felnagyítva" és mögötte bújnak meg a többi hangszerek. Na egy fejhallgatóval meg egy rosszabb hangfalas rendszerrel én ebből azt hallom, hogy szinte a többiek síkjában szól a "kiemelt hangszer" és kicsit valamiért jobbra tájolódik :)

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#42159) narii válasza narii (#42088) üzenetére

narii
(kvázi-tag)

valaki ? :)

(#42160) t-bali3

t-bali3
(fanatikus tag)

Voltam ma Mammut Saturnban, meghallgattam az AKG K550-et valamint a K601-et is.

Igaziból az 550 érdekelt (schawo javaslatára), csak összehasonlítás miatt hallgattam bele a nyitott variánsba is.
Gyönyörűen néz ki, nagyon minőségi az összeszerelése valamint írtó kényelmes is. Sajnos továbbra is jobban bejön a szellősebb hangzása a nyitott fejeseknek, vicces, hogy miután a fejemre tettem még érzetre is könnyebb volt a 601.
Sajnos ipodról ment egy számomra ismeretlen szám, amiben még mélyek sem voltak, így nehéz messzemenő következtetéseket levonni, de ha egyszer vásárlásra adom a fejem biztos szoba jön még a K550 :)

(#42161) Ba cy lus válasza PuMbA (#42158) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Őszintén szólva nem annyira izgat ez a tér dolog, fejhallgatónál meg pláne nem. Tényleg, leszarom. El lehet vele szórakozni, hogy felrajzolom magamnak a komplett zenekart, de én inkább simán csak élvezni akarom a zenét. Ahhoz meg nem feltétlen kell, hogy elhiggyem, ott vagyok. Simán csak a zene, a hangok szépsége varázsoljon el. Nem várok el többet tényleg.

(#42162) PuMbA válasza Ba cy lus (#42161) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Egyetértek :K azt hozzátéve, hogy egy minimális tér ( amit szinte csak az 5k alattiak nem tudnak ) szerintem szükséges "nagy terű" mixekhez. Egy kicsit elmosolyodok az 1k-s ( a fejlesztés elég mainstream, szóval nekem rosszabb rendszerem van, mint 2 éve :DDD ) fülesemen, amikor körbelövik a dobot a zenében és ilyen 1D-ben mindenhonnan jön a dobhang :))

[ Szerkesztve ]

(#42163) DBAtti válasza narii (#42159) üzenetére

DBAtti
(tag)
LOGOUT blog

Szia!

Szerintem
- Audiotechnika ATH M40fs
- Shure SRH 440

Ezek zártak és jók, de épp pár hsz-el korábban felsorjáztuk az említésre méltó zárt fejeseket (#42136, #42137).
A Steelseries és az XB700 szerintem gyökeresen eltérő, a Steelseries ugye "gamer fejes", konkrétan mikrofonos, az XB 700 egy bass heavy kényelmes nagy dög elektrobubusoknak, de az XB500 állítólag kiegyenlítettebb.

Jó lenne, ha végigfutnál az 1.hsz-en, vagy legalább annyit írnál mire használnád, mennyi a keret, mi a hangforrás, és miért ez a kettő a jelenlegi kiválasztott (alkalmi vétel/ csereajánlat, stb).

Én egyiket sem választanám újonnan, inkább az említett két fenti versenyző. A Shure nem mindenki számára kényelmes, ezért fel kell próbálni.

[ Szerkesztve ]

(#42164) kammerer válasza Ba cy lus (#42161) üzenetére

kammerer
(őstag)

Nálam fejhallgatónál az a legfontosabb próba, hogy ha beteszek egy jó operát, és behunyom a szemem, akkor tudom-e úgy érezni, hogy nem a színpad közepén állok és a fejem körül mászkálva szólnak az énekesek, hanem a zsöllye tizedik sorában ülök, és a színpad előttem tíz-tizenöt méterre van. Mintha hangdobozt hallgatnék. Tapasztalatom szerint ezt huszonötből egy fejhallgató tudja, ami ilyet találtam, az mind zárt volt, és mindegyik a mélyhangsúlyosnak (mélytúlsúlyosnak, netán tompának) nevezni szokottak közül való.

[ Szerkesztve ]

Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

(#42165) narii válasza DBAtti (#42163) üzenetére

narii
(kvázi-tag)

Igazából zene és film a fő szempontok.

Steelseries-en azért gondolkodtam el, mivel volt szerencsém kipróbálni és nem csalódtam benne.

A Sonyról meg mindenhol csak jót olvasok.

köszi a választ.

üdv.

(#42166) PuMbA válasza PuMbA (#42162) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

5k helyett 15k-ra gondoltam, hiszen a minimális tér mellett még az is kell szerintem, hogy ne "összevissza" legyen az egész.

[ Szerkesztve ]

(#42167) Deadzone41 válasza kammerer (#42164) üzenetére

Deadzone41
(fanatikus tag)

próbálkozz crossfeed-et használni, vagy olyan fejhallgatókkal aminek döntve van a membránja, esetlen a párna aszimmetrikus, és ezáltal áll szögbe a membrán. szvsz a mélytöblet az csak azt okozza hogy távolabb kerül minden a térben.

eladó: AKG k601: http://href.hu/x/hqlf ; mini audio mad-07 hordozható dac/amp: http://href.hu/x/hk7s ; DIY canamp: http://href.hu/x/hku0

(#42168) kammerer válasza Deadzone41 (#42167) üzenetére

kammerer
(őstag)

Crossfeedet semmiképp. Olyan fejhallgatót használok (vagy olyan iránt táplálok plátói szerelmet), amely természetes állapotában nyújtja az általam kívánt hangjelleget, hangminőséget.
Szerk.: A mélytöbbletről nem én beszélek ezen példányokkal kapcsolatban, hanem arra utaltam, hogy a többség mélytúlsúlyosnak, tompának ítéli a típusokat, amelyekről beszélek.

[ Szerkesztve ]

(#42169) adammkaa

adammkaa
(újonc)

Kedves szakemberek.
Elhatároztam, kicsit feljebb emelem a mércét az itthoni zenehallgatással kapcsolatban.
Első lépésem, lecseréltem SoundBlaster LIVE!!! ( ) hangkártyám, és Xonar Essence STX-re.
Most pedig keresek hozzá méltó fülhallgatót.
Hogy egy kicsit megkönnyítsem a helyzeteteket , nem jazz meg klasszikus zenéket hallgatok, hanem mély orientáltat, tehát hip-hop (ami alatt elképesztő szép telt mélyen vannak és ütnek), techno stb.. Szóval olyan füles kellene ami ebben perfect, de ne nyomja el a közepet és a magasat..
Még ami nem árt hogy 25 30K pénzem van rá, ami lehet új és jó állapotú használt is.
Megjegyzés: én úgy hallottam hogy a DJ füleseknek a legszebb, legdinamikusabb, legmélyremenőbb a basszusa, de lehet nem így van, azért vagyok itt, és hogy ajánlásokat gyűjtsek, ami még számomra fontos, hogy mindenkinek szeretném kikérni a véleményét hogy minnél több információ alapján tudjak dönteni, és megkérem azokat is ha már kaptam erre 2 választ, attól függetlenül mindenki véleményére kíváncsi vagyok. Első körben én sennheiser hd 25 ii -re gondoltam, igaz az több pénz a mostani tervezethez. Szép napot!

[ Szerkesztve ]

(#42170) Deadzone41 válasza kammerer (#42168) üzenetére

Deadzone41
(fanatikus tag)

természetesség ott bukik meg hogy a zenéket 99%-ban hangfalra keverik. a hangfalak nagyjából egyenlő szárú háromszöget zárnak be a hallgatóval, és ugye mindkét fül hallja mindkét dobozt, fejhallgatónál ebből egyik sem valósul meg. a crossfeed természetességet próbál vinni a fejhallgatózásba, de megértem hogy az audiofílek húzzák a szájukat miatta ^^

adammkaa: hangcuccokban általában a mély mennyisége fordítottan arányos a minőséggel, de ezt az emberek hajlamosak fordítva érzékelni, pl a lassú, kiemelt mélyet dinamikusnak és mélyre menőnek hinni. a dj fejhallgatók általában nem igazán alkalmasak zenehallgatásra, a hd 25 egy jó kivétel ha a kényelme megfelel.

[ Szerkesztve ]

(#42171) baluka26 válasza adammkaa (#42169) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon jó választás :)

The world outside can burn in flames.

(#42172) Ba cy lus válasza Deadzone41 (#42170) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

hangcuccokban általában a mély mennyisége fordítottan arányos a minőséggel

Na ne, ilyeneket ne süssünk el, még valaki azt hiszi majd, az a high-end, ami cincog. :DDD

(#42173) Deadzone41 válasza Ba cy lus (#42172) üzenetére

Deadzone41
(fanatikus tag)

azért szerintem egy szélessávú hangkeltőben van egyfajta technikai nehézsége a jó, és sok mély létrehozásának, anélkül hogy a minőség rovására menjen, és főleg a többi tartomány rovására. vagy csak én látom így? ne sarkíts, nem azt mondtam hogy a hájend cincog :P

(#42174) kammerer válasza adammkaa (#42169) üzenetére

kammerer
(őstag)

Ha találsz Denon D1100-at használtan a keretedbe illően, akkor jól jársz vele.

(#42173) Deadzone4: Mivel kiemelted, hogy általában van az, amit mondasz, nagyjából igaz. Valóban ritka a kivétel, és általában drága.

[ Szerkesztve ]

(#42175) schawo válasza Deadzone41 (#42173) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De: a mély mennyisége fordítottan arányos a minőséggel

Ez konkrétan azt jelenti, hogy ha 0 mély van, akkor az a tökéletes minőség, még ha nem is erre gondoltál ;)

[ Szerkesztve ]

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#42176) Runo válasza schawo (#42175) üzenetére

Runo
(őstag)

No és persze hangfalra keverik a zenéket :DDD

[ Szerkesztve ]

(#42177) Ba cy lus válasza Deadzone41 (#42173) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Ki beszél itt szélessávúról? Hangcuccról beszéltél, amibe elég sok minden tartozik, többek között a háromutas hangfalak is. :)

(#42178) kammerer válasza Ba cy lus (#42177) üzenetére

kammerer
(őstag)

A háromutas hangfalat is nyilván beleértette az általa használt szélessávú hangkeltő fogalmába.

(#42179) Deadzone41 válasza Ba cy lus (#42177) üzenetére

Deadzone41
(fanatikus tag)

igazad van rosszul fogalmaztam :))

schawo: lényegében igen, ezért vannak a többutas cuccok, hogy a mélyekkel ne kelljen foglalkoznia csak a mélyhangszórónak, vagy rosszul tudom? :D

kammerer: nem értettem bele, magamat akartam kijavítani vele.

[ Szerkesztve ]

(#42180) adammkaa

adammkaa
(újonc)

Na, most sikerült jó gyorsan elbizonytalanítani :C Akkor felejtsem el a sennheiser hd 25-1 II ?

(#42181) adammkaa válasza kammerer (#42174) üzenetére

adammkaa
(újonc)

Ez a Denon jól néz ki, gondolom nagyon kényelmes, a kérdés az hogy mennyire szereti a mélyet, úgy hogy nem nyomja el a közepet. :K

(#42182) dudika10 válasza adammkaa (#42181) üzenetére

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha kapsz egy ajánlatot, akkor bemásolhatod a keresőbe felül és egyből elolvashatod róla az összes véleményt. ;)
Nagyon sok fejhallgatóról nagyon sok szó esett, hadd ne írjjunk le mindent sokszor. :B

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#42183) kammerer válasza Deadzone41 (#42179) üzenetére

kammerer
(őstag)

OK, ezek szerint azt jelezted a fogalommal, hogy a fejhallgató általában nem többutas rendszer, hanem egy szélessávú driver.

adammkaa: Válaszoltam a privátodra.

[ Szerkesztve ]

(#42184) schawo válasza adammkaa (#42180) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Maradjunk annyiban, hogy jó választás lehet a HD25 II

(#42179) Deadzone41 Mivel ez inkább logikai kérdés, mint szakmai, hagyjuk, lényeg, hogy jóra gondoltál. :)

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#42185) krichd1 válasza adammkaa (#42169) üzenetére

krichd1
(lelkes újonc)

ATH-M50 is jó ezekre a műfajokra. Használtan ha találsz, belefér a keretedbe.

(#42186) akela91

akela91
(tag)

Az biztos, hogy kedden a fejlhallgató próbára Leander számot is viszek. Aki ismeri tudja miért, aki nem az hallgasson meg egy-két számot(8. főbűn pl.). Olyan dinamikus, gyorsan reagáló fejest kíván meg, hogy eddig sok fejes elvérzett vele...(gyors mély tartománybeli váltások) Nem tudom milyen stúdióban és beállítások mellett vették fel a számokat, de minőségi cucc kell hozzá, de ha az megvan brutál jól szól. [bocs, a hülye "szakkifejezésekért"]

[ Szerkesztve ]

(#42187) adammkaa válasza krichd1 (#42185) üzenetére

adammkaa
(újonc)

Köszönöm , de már tuti hogy Denon D1100 et fogok venni :R

(#42188) ntomka válasza akela91 (#42186) üzenetére

ntomka
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az album verzió tényleg jól sikerült. Bár a dinamikája nem az igazi, de legalább nincs túlvezérelve, hanem szép tiszta.

(#42189) Ba cy lus

Ba cy lus
(PH! addikt)

Akadt egy kis problémám a dt770-nel, konkrétan:

(ugyanez, csak az edition verzión)

Hiába szedem szét, csavarozom össze, szétjön, elnyalódhatott a vacak műanyag menet. Ennyit a beyer agyondicsért anyagminőségéről. Úgy néz ki, mint egy tank, de szigorúan csak úgy néz ki/tűnik. :W
Megcsinálják ezt gariba? Ha odamegyek törökbálintra, azonnal kicserélik, vagy ott is napokat várni kell? Csak mert ennyi erővel visszaviszem az üzletbe, aztán onnét viszik el. :U

(#42190) baluka26 válasza Ba cy lus (#42189) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hívd fel a forgalmazót, ő megmondja Neked :)

(#42191) Ba cy lus válasza baluka26 (#42190) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Mi ennek a kis vacaknak a "hivatalos" neve? :)

(#42192) mzso válasza Ba cy lus (#42189) üzenetére

mzso
(fanatikus tag)

Honnan veszed, hogy garanciálisan cserélik?

Rádfogják, hogy beleszakítottad a menetet és letudják. :D

(#42193) Ba cy lus válasza mzso (#42192) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Valszeg alapból szar volt az a menet, ugyanis először arra figyeltem csak föl pár napja, hogy jobb oldalt ez a rész laza. Hát meghúztam a csavart. Azaz húztam volna, de már akkor volt valami a menettel, így csak forgott benne. Utána később szétszedtem, hátha valami félrecsúszott, összeszereltem, de csak rosszabb lett, még jobban meglazult. Ez kb olyan vacak, hogy egyszer még vadiújan meghúzzák, aztán utána hozzá ne nyúlj. Igazából le kéne cserélni azt a kis alkatrészt valami értelmesebb darabra. Persze kizárólag olyanra, amin ott virít a Beyerdynamic felirat meg hogy MADE IN GERMANY! ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

(#42194) DBAtti válasza Ba cy lus (#42193) üzenetére

DBAtti
(tag)
LOGOUT blog

Nem gondoltam, hogy Beyerék is hajlamosak ilyen apróságokkal rontani a nevüket. :(((
Gondolom műanyagmenetes fröccsöntött gyermeköröm. Azért ebbe a kategóriába már nem illene, még ha bádogból/ aluból drágább is 1 euróval, inkább kitolnám a vevőkre, nem oszt, nem szoroz. Bár lehet tényleg csak egyike a ritka gyári hibás példányoknak :U

[ Szerkesztve ]

(#42195) FragStaR

FragStaR
(fanatikus tag)

Üdv
Ha tévedésből az ellenállást "< 64 Ω" helyett "64 Ω - 300 Ω" -re állítottam a hangkártyán akkor 1 hét alatt szerintetek keletkezhetett valami kár a HD 598 -ban (nem használtam hangosan illetve sokat sem). ?

(#42196) &rew válasza FragStaR (#42195) üzenetére

&rew
(őstag)

nem.

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#42197) baluka26 válasza DBAtti (#42194) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az, hogy fröccsöntött nem lenne távolról sem baj, ha jó anyaggal dolgoznak. És gondolom jó anyaggal dolgoznak, mert nem olvasol a neten tömegesen ilyen hibát.

(#42198) ledgeri válasza FragStaR (#42195) üzenetére

ledgeri
(senior tag)

Erről jut eszembe:

Miben jelent jobb tulajdonságokat a nagyobb inpedancia?
Sobb skálázódási hajlam, vagy mi?

(#42199) adammkaa válasza FragStaR (#42195) üzenetére

adammkaa
(újonc)

Szia, Xonar Essence STX ed van?

(#42200) Ba cy lus válasza DBAtti (#42194) üzenetére

Ba cy lus
(PH! addikt)

Annyi jó van ebben a fejhallgatóban, hogy minden egyes darabja cserélhető. De egyébként nem vagyok elájulva az anyagminőségtől, összeszereléstől. Pár hónapja már írtam, hogy jobb oldalt az állítható fejpántot mikor visszadugom, kis híján átszúrja valami fémdarab a bőrt. A másik oldalon semmi ilyen gond nem volt, meg akárhol máshol kipróbáltam 880-at, 990-et, szintén nem kellett ügyelnem az állítgatásnál. Ha már úgy is bent tartják, ezt is megemlítem. Csak nem szeretem az ilyen nagy szerelőüzemeket, mert általában nem túl alaposak. Azt azért tudják hirdetni, hogy x év garancia. :(((
De nem csak az ilyen nagy szerelőüzemekben nem bízom, a biciklimen is azért csinálok szinte majdnem mindent magam (csak racsnival, középcsapággyal nem foglalkozom, a ellenben a kerekeimet is magam fűzöm), mert volt úgy, hogy szerelőnél volt, majd pár km-t követően kilazult a hajtókar, ami egy komoly balesetbe is kerülhetett volna. :U
Vagy hogy hajtóműcserét követően nem állította jól át az első váltót, és ledobta a láncot...

[ Szerkesztve ]

(#42201) chrisnagy13 válasza FragStaR (#42195) üzenetére

chrisnagy13
(kvázi-tag)

Nem igazán, sőt inkább a megfelelő beállítást választottad. :)

(#42202) FragStaR válasza adammkaa (#42199) üzenetére

FragStaR
(fanatikus tag)

Bizony az (STX) :)
Egyébként amikor feljebb volt állítva akkor pl már szinte ugrált a fejemen a fejhallgató pl mass effectben amikor tüzeltem. (légnyomástól vagy csak simán olyan durva volt a mély nem tudom)

[ Szerkesztve ]

(#42203) adammkaa válasza FragStaR (#42202) üzenetére

adammkaa
(újonc)

Olyan durva volt a mély szerintem :K Nekem is STX em van lassan 1 hónapja, és csak egy Steelseries 7H-val tudtam használni (most tervezem Denon D1100 at venni), és olyan zenéknél, ahol nagy basszus volt, akkorát szólt, Extra high gain on (18db max), hogy a fejhallgató kicsit mozgott a fejemen, és képzeld el még a monitor be bevibrált, mivel maxon dolgozott az erősítő a hangkártyán :C Én nem hittem el először, aztán rájöttem érdemes volt kiadni érte 30K használtan a legjobb hangkártyáért. Egyébként visszatérve kérdésedre, nyugodtan használhato +18db vel a fejhallgatódat, nem lesz semmi baja, az ohm írások pedig egy sablont képeznek hogy mekkora impedanciához melyiket kell állítani, de lényegtelen hisz ezzel úgy is az erősítő teljesítményét állítód, és a Steelseries 7H fülhallgató 32OHM os volt, és csak akkor szaladt le a fejhallgató a fejemről mikor 18db kapott max hangerővel bass testen, de aki nem élte át milyen érzés sose tudja elképzelni :K Szerintem ha megjön a D1100 am kiugrom a bőrömből, azt mondják sok mély van benne, és szépen szól attól függetlenül a közép és magas is nem nyomja el , a 7H egyébként is gamer füles igaz a legjobb, és nem emelt ki mélyen hanem egyformán szólt. :K

[ Szerkesztve ]

(#42204) FragStaR válasza adammkaa (#42203) üzenetére

FragStaR
(fanatikus tag)

Okés akkor visszaállítom én is így vettem észre, hogy sokkal jobban "él" ha 64-300 között van csak azt hittem hazavághatja a fejhallgatót. (dobozon 50 ohm van megadva ellenállásnak emiatt gondoltam, hogy baj lehet)

(#42205) adammkaa válasza FragStaR (#42204) üzenetére

adammkaa
(újonc)

Nyugodtan használd 12dbn, sőt ha azt akarod hogy leessen a fejedről, akkor 18dbn is, az ohm írás meg mondom egy sablon csak, a beépített fülhallgató erősítő teljesítményét állítod csak vele :K A Denon D1100 szerintem 18db-n olyan mélyet fog nyomni hogy a 3000w os autós cuccom nem :K :R Egy kis ízelítő, ez 1200W rms volt, full minőségi cuccokkal

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.