-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wmarci
senior tag
Sony mdr v55 mekkora vissza/-előrelépés lenne K450-hez képest? ( a mély hangzás miatt gondoltam erre, vagyis jókat írnak róla és az ára is affordable)
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Mondjuk a Pio A1000-es a tudásához képest tényleg baráti áron van, csak vastagabb fülpárna kéne rá (nekem legalább is) hogy a kényelme is oké legyen. De rápróbálok majd mégegyszer, mert lehet hogy amit próbáltam, az a párnát nyomó állvány miatt volt olyan lapos...
(P.H.)
-
Dorien
veterán
Nem kell hozzá erősítő, viszonylag gagyi forrásról is szépen és meglepően nagy hangerővel szól a TS-671, a tere / hangszer szeparációja pedig egyedülálló. Otthonra nagyon jó vétel, az árának a többszörösét éri.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Ijk
nagyúr
Közben nézegettem a drágább fejeseket, beyer dt990, sennheiser hd600 50-55k-ért használtan. Az a baj hogy se időm sem energiám szaladgálni meghallgatni, itt vidéken leginkább kimerül minden a kommersz alsókategóriás kacatokban.
Közben azon is agyalok hogy esetleg egy stúdiómonitor, persze a fejesnek és a dobozoknak is megvan az előnyük-hátrányuk. Nem egyszerű ez./人◕ ‿‿ ◕人\
-
-
da.Vi
csendes tag
Szerintem érdemes kipróbálnod egy Pioneer SE A1000 - t akusztikus zenéhez !
A Sennheiser 555 ös utodjánál, az 558 nál nekem jobban tetszett.
Írtam róla a 23814 es hozzászólásomban, aztán jött rá válasz is.
Olvasd vissza, ha gondolod !
A kialakításával, kényelmével sincs semmi bajom, nekem nagyon bejön.
... azért érdemes felpróbálni !Oracle Paris / ClearAudio Talismann, Basic / - Micromega Trio - Siltech Cable - Musical Fidelity A120 - MF V90HPA - MF Life Line Cable - Triangle Norma / Titus
-
.DLL
veterán
válasz okezsoke #23881 üzenetére
Próbáld meg, elvileg csak zsugorfólia csomagolása van, ha nem tépted szét a kartont akkor okés, de majd megmondják.
A 681 ugyan ez a kialakítás csak vannak rajta lyukak. Nem hinném, hogy a szorítóerő kisebb lenne, de a gyári párna csak azért kényelmetlen egy idő után, mert kemény a felülete, méretét tekintve nem sok nagyobb fülpárna létezik.
A zokni mod [1] [2] sokat segít a dolgon, én is kipróbáltam, kell venni egy puha felületű fekete (vagy amilyen tetszik) zoknit párszáz forinT megér.(P.H.)
-
Švejk
őstag
Erre a Beyerre ha ilyen ultra-portable cuccot keresek mennyire lehet rásütni ennyiért az "annyira bestbuy hogy azonnal vedd meg" címet?
Ljokerl dicséri a Head-Fin, de nem tudom milyen a valóságban, esetleg valaki próbálta már? -
Ijk
nagyúr
Akkor lehet hogy bepróbálom, ez elég kellemes ár érte, főleg ha még a hd555-nél is jobb lehet, bár ez nyilván szubjektív.
Aztán ha később lesz keretem erre, akkor bepróbálok valami beyert., de most nem hiányzik a kiadás és nem túl jó félsüket fejest hallgatnni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
okezsoke
tag
Hirtelen felindulásból vettem egy Superlux 662B-t, hogy legyen valami.
A srác az Árkádiában mindenképp ezt ajánlotta a 681, mer jobb.
Na most az a bajom, hogy ez zárt, ami még okés, de nyomja a fejem :/
Gondolom a 681 kényelmesebb lenne.Most nemtom vigyem vissza? Az a baj már szét van bontva, meg minden.
Esetleg valaki átvenné? 1 napos. -
.DLL
veterán
Még nem halottam a kisebb tesókat, Beyer DT440, 660, 860, de érdemes rájuk nézni (igaz 30-40e kategória már) de DT990 Pro 250Ω is van már 45e-től. Szintén 40-ért lehet kapmi AKG K551-et (akcióban néha az 550-es tesójával együtt akár olcsóbban is) komoly zenére szerintem remek fejes.
Shure SRH-840?(#23879) Ijk: Nem feltétlenül, mert nagyon jó az érzékenysége, hasonló hangerővel szól, mint egyes 32Ω-osak (Retro DJ pl. még halkabb is nála azonos forrásról)
De a felbontása nem ér fel azért a komolyabb Beyer és Sennheiser fejesekével, de igaz, hogy 30e-ig nehezen találni hasonlóan nagy terű és jó szeparációjú fejest. És az is igaz, hogy az akusztikus zene az ő terepe!
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
-
.DLL
veterán
válasz contaxg #23857 üzenetére
Nem mondod, hogy ez egy OEM fejes? Vajon a driver is megegyezik a Beyerével?
(#23873) Ijk: A "közvetlen hangkártyáról" elég tág fogalom.
Egy 32Ω-ost nehezebb jól meghajtani olyan szempontból, hogy eléggé kis kimenőimpedanciájú erősítő kell elé, hogy kielégítő damping faktor legyen (elektromosan fékezi a membránt a nem kívánt mozgásoktól, pontosabb). Ezen kívül nagy áramot kell tudjon a végfok egy ilyen fejeshez.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Dorien
veterán
32 ohmos Beyerhez is dukál minimum egy Xonar DGX, de még inkább egy izmos DAC/AMP. A 250 / 600 ohmos verziók jobban szólnak, de kevésbé hordozhatóak.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dorien
veterán
válasz Rypejakten #23871 üzenetére
Szerintem 681B.
A 662 zárt és szorít, a 668B szárnyai meg elég megosztóak."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Ijk
nagyúr
Sajnos egyik fülre megsüketült a hd555-öm, ha szerencsém van a kábel, ha nincs új fejes.
Régóta szemezek egy dt880-al, milyen gyakorlati hátránya van egy 32 ohmosnak közvetlen hangkártyáról egy 600ohmos + erősítővel szemben?/人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
válasz Rypejakten #23871 üzenetére
Az általad említettek mellett hallgass meg például Pioneer M-290-et (ezt lehet, hogy túl visszhangosnak-tompának találod), AKG K511-et (amit kb. ideálisnak fogsz találni, de nem tudom hogy viszonyulnak hozzá az általam még nem hallott Superluxok), Maxell Retro DJ-t (erről tapasztalni fogod, hogy kicsit több pénzért az AKG jobb és kényelmesebb nála)...
[ Szerkesztve ]
-
Rypejakten
addikt
-
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Arra lettem ma figyelmes, mondjuk nem volt nehéz nem észrevenni, hogy az Akg K450 fejhallgatómnak, csak az egyik füles része működik. Lehet, hogy megszakítottam a külső kábelt, esetleg a fejpántban haladót?
Mivel kint vettem, ezért a gari is kintre szól. van olyan márkakereskedés, ahol nem lenne borsos a csere vagy a javítás?Köszönöm
-
törölt tag
válasz Rypejakten #23867 üzenetére
Hogy állsz a témaösszefoglaló ajánlataival?
-
Rypejakten
addikt
sziasztok!
7k környékén keresek vezetékes fejhallgatót, a régi König leváltására. alaplapi hangkártyáról hajtanám (ALC887), főként elektronikus zenéhez (dubstep, drumstep, dnb) használnám.
nem tudom, ez mennyire megoldható ezért az áron, de a lehető legkényelmesebb legyen, nagy fejem van..köszönöm!
-
GML
őstag
válasz Kiskutyafüle #23861 üzenetére
-
Kiskutyafüle
újonc
Sziasztok!
Fejhallgatót szeretnék vásárolni de annyit értek hozzá mint tyúk a harangöntéshez! Amit eddig használtam az egy Canyon CNR-HP2-es volt. Árban, minőségben és hangzásban hasonlót szeretnék! Előre is köszönöm a segítséget! -
margithid
veterán
Másnak is hamar tönkrement a retro dj fejhallgatója?
Nekem alig több mint 2 és fél hónapot bírt! -
GML
őstag
válasz zolka95 #23858 üzenetére
Ez a topik kizárólag zenehallgatáshoz való, vezetékes, sztereó fejhallgatókkal foglalkozik, ha 5.1-es vagy egyéb gamer, illetve mikrofonos fejhallgatót keresel, kattints ide, ha nem FEJhallgatót, hanem FÜLhallgatót, akkor pedig ide.
Ha jó volt, akkor vegyél olyat, vagy gémer topic. Ha kell a mikrofon, akkor gémer topic. Ha sztereó vezetékes zenehallgatásra alkalmas fejes kell, akkor tudunk segíteni.
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Elromlott az Ozone Rage 7HX fülesem mikrofonja és nem tudták megjavítani, ezért levásárolhatom az árát, ami 16ezer HUF.
Teljesen meg voltam vele elégedve, de szerintetek ugyan ilyet vegyek vagy tudtok ilyen árban jobbat is?
Zene hallgatásra és játékra használtam.Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
-
SsPL711
őstag
-
-
törölt tag
válasz SsPL711 #23851 üzenetére
Pedig éppen írni akartam, hogy a DTX501 bőven eléri azt a szintet, hogy tudnád hallgatni a "másik kettő" mellett. Sőt, bár a Superluxokat én még nem hallgattam, a tévedés kockázata mellett valószínűsítem, hogy szívesebben hallgatnád a HD660 helyett a DTX501-et - legalábbis hangminőség szempontjából. Szerintem kapható a DTX501 még más boltokban, ha nagyon venni akarsz - legalábbis érdemes megpróbálni - meglep ez a kifutott típus státusz.
(#23852) .DLL Rockercsávó a JBL J55-öt választaná, Audiofilcsávó a Beyer DTX501-et. De mindkét Csávó szeretne magáénak tudni a másikéból ezt-azt. Sőt, helyenként még emezt-amazt is.
-
.DLL
veterán
És vajon egy JBL j55 kontra Beyer 501p mit mutatna? Sajna a Beyert még nem hallottam, de amit fentebb írtak az nem túl biztató. Miért szüntetik be a jó fejeseket? (lásd csomó Philips)
(P.H.)
-
SsPL711
őstag
DTX 501P project lefújva.
A bolt telefonon azt mondja, hogy megfog szűnni a termék, nincs nekik.
Weboldalukon "raktáron" státuszú.
Majdhogynem lecsesztek, hogy megkérdeztem.[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
SsPL711
őstag
válasz #71562240 #23848 üzenetére
Hogy jobban érts, van otthon két jobb fejhallgatóm.
Egy K242HD és egy Slux HD660, utcára egyik sem alkalmas, van egy Sony XB400-asom, meg egy HD202-esem is.
Az utóbbi kettőt otthon se tudom már hallgatni a másik kettő miatt.
Utcára kerestem egy olyat amit nem tépek le a fejemről az első 3 perc után.Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
törölt tag
válasz SsPL711 #23847 üzenetére
Értem én a reményeidet, arra próbáltam válaszolni. Csodát ne várjon az ember, de igen, benne van a DTX501-ben, amit a nagytesók oldalvizén lavírozástól remélsz.. Mondom, lehetséges és van értelme arról beszélni, hogy a Polo mennyire helyettesíti a Golfot, csak hát nagyon nehéz. Kinek mik az értékelési szempontjai...
Garantálom, hogy önmagához viszonyítva azt fogod érezni, hogy igen jól költötted el a pénzedet, és ott lavírozol vele azon az oldalvizen, de bármilyen versenytávon, mindig egyértelmű lesz a starttól a célig, hogy a 770 Pro egyértelműen és biztosan előbb fog a célba érni. Az a szubjektív, hogy a célbaérési különbséget ki mennyire értékeli megalázónak vagy fölényesnek vagy "csak" biztosnak. És ami még szubjektívebb, hogy a vesztes fél a győzelemre való reménytelenségét úgy éli-e meg, hogy na, jó mulatság, férfimunka volt, kihoztam magamból a maximumot, szeretek "evezni", vagy úgy, hogy elmegy a kedve az "evezéstől". Bocs.[ Szerkesztve ]
-
SsPL711
őstag
válasz #71562240 #23846 üzenetére
Csak arra szerettem volna választ, hogy komolyabb hangzású mint a nagytesók, vagy ezen a szinten ne várjon az ember csodát, olyan mint a többi hasonló árú tömeg füles.
De amiket eddig olvastam róla, vélhetően a nagytesók oldalvízén lavírozva, azért formálódhatott a hangkaraktere.Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
törölt tag
válasz SsPL711 #23844 üzenetére
Ahogy Matyi is mondja, komoly fejhallgató - a kategóriájában. Ahhoz kell hasonlítani. A DT 770 Pro más kategória. Polót a Corsához, Golfot az Astrához.. Persze lehet arról is beszélni, hogy a Polo mennyire ér fel a Golfhoz, de nehéz erről beszélni.
Mint korábban jeleztem, Magyarországon áron alul kapható, így pedig különösen jó vétel![ Szerkesztve ]
-
matyi94
senior tag
válasz SsPL711 #23841 üzenetére
Az 501p nem egy komolytalan fejhallgató!!! Reggelire megeszi a hasonló AKG meg Sennheiser modelleket. Szerintem teljesen korrekt hangja van. A tere nyilván relatíve szűk. A kialakítás kellően masszív, de azért vigyázni kell rá. A kiegészítőivel annyiért szerintem egy jó kis hordozható fejhallgató. Sajnos még nem tudtam sokat hallgatni, mert anyukám használja, ezért a hangjára már nem emlékszem pontosan.
Legyen szép napod!
-
SsPL711
őstag
Beyerdynamic DTX 501p-ről mi az általános vélemény?
Mechanikailag tartós vajon?
Összehasonlítható más Beyer HiFi fejhallgató karakterével, vagy ennek semmi köze a komolyabb fejesekhez, úgy mint DT 770 pro?[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
matyi94
senior tag
Hifiman He 6 200eur-ert ebayen 2nap van a licitből. Akinek van annyi pénze csapjon le rá!
Legyen szép napod!
-
AGE-T
őstag
válasz Ati1979 #23834 üzenetére
Igen, végül sikerül megboltolni. És nagyon elégedett vagyok vele. Ennél nem kell jobb fejhallgató, mindenre elég, és hdp-r10 egész jól kiszolgálja. Kell neki a max gain, de onnantól feszes basszus, részletben gazdag hangzást kapok. Majd viszem fejes talira, ott majd lehet nyúzni.
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Maxell retro dj felhallgatóm elszált, de levásárolhatom. Érthetően ugyanazt nem akarom, mit szólnátok ehhez például?
Jöhetnek még tippek ebből az áruházból kb ilyen árban.
Köszi -
AGE-T
őstag
válasz plus44 #23828 üzenetére
Minden fejesre általánosan érvényes szabály, hogy csak meghallatás után szabad vásárolni. Itt max iránymutatást kaphatsz.
M50 nagyon megosztó, de főleg azok ágálnak ellene, akik nem szeretik a masszív mély tartományt, függetlenül attól, hogy rámászik-e a többi tartományra van sem. EDM-re pl. egész jó, Hd25-től jobb volt hallgatni.
Jónéhány helyen lehet próbálgatni, érdemes körülnézni vásárlás előtt.For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
da.Vi
csendes tag
válasz #71562240 #23820 üzenetére
Az előző válaszomba kis hiba csúszott, helyesbítek :
" Azt azért nem mondanám, hogy nincsenek mélyei !
Az igaz, hogy nem sötét a tónusa.
De hidd el ! :
Ha jó a forrás, megfelelően testes tud lenni.
... és úgy teszi mindezt,
hogy nem veszít a közép és magas hangok finom rajzolatából.
A Musical Fidelity A 120 rendesen kiszolgálja. "A Musical Fidelity V90HPA hajtotta. Így helyes !
[ Szerkesztve ]
Oracle Paris / ClearAudio Talismann, Basic / - Micromega Trio - Siltech Cable - Musical Fidelity A120 - MF V90HPA - MF Life Line Cable - Triangle Norma / Titus
-
plus44
veterán
válasz eightykid #23827 üzenetére
Igazság szerint sokféleképpen definiálják fejes- és fülestopikban az emberek a basshead kifejezést. Nyilván a basszus jó dolog, szeretjük, főleg ha tényleg mélyre megy és öblös, de azt én speciel nem bírom, ha ez a közép- és magas tartomány rovására megy. Ezért kérdeztem, hogy akinek ilyen irányú tapasztalata van, segítsen, mert engem kifejezetten érdekel a középtartomány nagy tere, hogy minden a hangszert halljak, tisztán az éneket, a magasak is csilingeljenek, ne csak ciccegjenek. Érti, aki érti.
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
eightykid
csendes tag
válasz plus44 #23825 üzenetére
Mindenképp tedd meg. Egy megfelelő körülmények közt elkövetett hallgatózás 2 perce is többet ér ezer szónál. Már csak az egyéni preferenciák miatt is. Az M50-nek VAN alja. TÉNYLEG van, nem úgy, ahogy néhány olyan darabnak, aminek "papíron" igen, a valóságban viszont nem kielégítő mértékben. És itt nem valami pumpáló szörnybasszusra kell gondolni - már elnézést a szakmaiatlan megfogalmazásért - , egyszerűen csak arra, hogy ott van, jelen van és biztosan jelen van bármilyen forráson. Szóval ez a basshead dolog borzasztó relatív. Mondom ezt mint nem basszus-mániás, sőt. Gitárfelvételekre használom zenehallgatás mellett, kvázi monitorfejesként (legalábbis a keverés egy bizonyos szakaszáig bezárólag) és meg vagyok vele elégedve. Természetesen nem egyedüli üdvözülés, próbálj ki minél többet és dönts a tapasztalataid alapján.
-
da.Vi
csendes tag
A "Talánt" módosítás nélkül írtam talán-nak.
Viszont biztosra tudom, hogy egészen másfajta hangkép felé indultam el jó régen már.Éreztem a potenciált a módosítás lehetőségében,
sokat ki lehet hozni belőlük, ezt lehet érezni első hallásra is.Megjegyzem, ez vonatkozik a sokkalta drágábbakra is !
Azokat is lehet fokozni saját ízlésre.Másik dolog, hogy sokan vagyunk, sokfajta hangot keresünk.
Ki ezt, ki azt, ki amazt, ...
Oda is írtam a végére, hogy szigorúan a saját szubjektív véleményemet osztottam meg.[ Szerkesztve ]
Oracle Paris / ClearAudio Talismann, Basic / - Micromega Trio - Siltech Cable - Musical Fidelity A120 - MF V90HPA - MF Life Line Cable - Triangle Norma / Titus
-
.DLL
veterán
Igen, a Superluxok alap esetben elég nyersek tudnak lenni, de egy kis módosítással sokat finomítható a hangképük, és az árukat (többsége 10e alatt van!) nem csak talán érik meg, főleg ha az egész felhozatalt nézzük.
Ha jössz fejhallgató találkozóra akkor engedelmeddel megmutatnám a módosított 681-esem, kíváncsi lennék a te véleményedre is.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
da.Vi
csendes tag
válasz #71562240 #23820 üzenetére
Azt azért nem mondanám, hogy nincsenek mélyei !
Az igaz, hogy nem sötét a tónusa.
De hidd el ! :
Ha jó a forrás, megfelelően testes tud lenni.
... és úgy teszi mindezt,
hogy nem veszít a közép és magas hangok finom rajzolatából.
A Musical Fidelity A 120 rendesen kiszolgálja.NaDe ! Ízlések és pofonok.
-
törölt tag
Végre valaki emberszámba veszi a HD558-at!
Arra hívnám fel a figyelmet az értékeléseddel-értékelésetekkel kapcsolatban, hogy a Pioneernak kicsit könnyebb dolga van. Nagyon szépen szól, mondhatni éteri hangja van, szépen elemeli a zenét a talajtól, csakhogy mindezt amellett teszi, hogy nincsenek mélyei, nincsen teste a hangszereinek és a zenekarnak. Anorexiás. Így könnyebb szépen szólni.(#23817) plus44 Az itteni döntő többség kifejezetten, sőt túlzottan basshead fejesnek tartja az M50-et. Néhányan, köztük Kammerer, körülbelül arányosnak tartják, és szerintük nem ülnek rá a mélyei a közép- és magastartományra, hanem szuverének maradnak a felsőbb frekvenciái is. Ezzel szemben van egy sajátos, a fejhallgatókra ritkábban jellemző fémes színezete (főleg a frissebb daraboknak), amelyet nem mindenki szeret. Szerintem még mindig erősen ajánlott kategória, bármilyen zenére. Szerintem szinte audiofil karakter, arányosan és ízlésesen osztja el a frekvenciasávokat. És magasabbra megy, mint amennyire mélyre. Inkább mondanám pontos fejhallgatónak, mint bassheadnek. De mint mondtam, a többség szerint basshead, sőt nagyon basshead - lásd például .DLL fogalmazásában.
-
.DLL
veterán
válasz plus44 #23817 üzenetére
Ez esetben az ATH-M50 kifejezetten kerülendő modell! Nagyon basshead fejes.
Egy Beyerdynamic DT770 Pro jobban metál, jobbak a magasak, dögös V karakterisztikája van, de nem mindegy a forrás már alá, hogy kellően megfogott legyen. És ugye van többféle impedanciával is, tehát a forrás e szempontból is kérdéses hozzá.(P.H.)
-
plus44
veterán
Érdeklődnék, hogy az Audio.Technika ath-m50 még mindig erősen ajánlott kategória, vagy van már jobb vétel ebben az ársávban (30-40k). Kifejezetten metal/hardcore/némi elektronikus zenéhez keresnék fejest, de nem kell agyrobbantó basszus, minden részlete érdekel a dalnak.
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
adalbert1
veterán
válasz #71562240 #23812 üzenetére
Köszönöm, szerintem szétnézek itt is. Minél több információ kerül a birtokomba, annál jobban kezdek elveszni közöttük . Pl. DAC és AMP kombót érdemes venni? Van olyan, ami androidos telefonnal is működik (akár usb-n keresztül)? (igaz ez a kettő már másik topic témája).
-
da.Vi
csendes tag
Tartottam / tunk egy kis szeánszt az alábbi fejhallgatók társaságában :
Superlux 668b
Superlux 669
Sony xb600
Sennheiser 558
Pioneer se a1000Forrás az aláírásomban szereplő High End lánc volt.
Aztán váltottunk egy Fiio x3 lejátszóra is.
Zenei anyag tekintetében a lehetőség szerint A - Z ig.A Superluxok és a Sony az összehasonlításban rögtön kiestek az élversenyből.
Ezek teljesen más kategóriát képviselnek.
A Sonny szinte csak mai divatos DJ zenékre elfogadható.
A Superluxokból pedig hiányzik az a finomság, ami a Sennheiserben és a Pioneerben is meg van.
( Az árukat viszont 10 alatt talán! megérik. )Maradt a Sennheiser és a Pioneer.
Itt már szoros lett a verseny, és főleg ízlésbeli különbségek voltak.A Sennheiser mindenevőbb, megfogottabb, precízebb hangképet produkált.
De !
A Pioneerhez képest valami elveszett a zenéből.
Én úgy tudnám megfogalmazni, hogy feladta a szabadságát a másikhoz képest.A Pioneer sokkal szerethetőbb, a tere jobb, a húros hangszereken életszerűbb.
Sokkal inkább éreztem vele, hogy hangszereket hallok, az audiofilek által szeretett háttérzajok elevenségével.
Az énekhangja is emberibb, jobban tetszett, ..., ...
Akusztikus, hangszeres zenére van kihegyezve.
... ez ne tévesszen meg senkit !
Bármit lehet vele hallgatni, csak ebben a legjobb !A Fiio x3 al hallgatva őket kicsit közelebb kerültek egymáshoz, nem volt akkora különbség közöttük.
Itt már nehezebben tudtam, vagy nem is tudtam dönteni !
... dehát !Ez egy szubjektív vélemény, én az alábbi audiofil lánchoz mindenképpen a Pioneert tartom jobbnak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz adalbert1 #23808 üzenetére
Fejhallgató Pláza, Nomono, Hangbarlang, és nem mindegy, melyik MM-ba mész, némelyikben néha elég jó választék van, akár több helyen is szétosztva az áruházban, akár vitrinben is. Általában a Westend és a Mammut-beli a legerősebb kínálat..
A HD555-nek lehet mondani, hogy a HD558 az utóda. Jobb hanggal, de sokkal rosszabb "forintárfolyamon". -
tipuka
addikt
válasz CoolBoy323 #23809 üzenetére
melyik denon-od volt ha szabad tudnom? nekem is denonom van.
-
CoolBoy323
nagyúr
AKG 511-re esett a választásom, hála kammerer-nek!
Én ilyen jó hangzást nem igazán hallottam még (de nem is vagyok egy nagy Hi-Fi buzi (nem sértés!) )
Még a Denon agybadugós fülesem sem szól talán ilyen jól!!
A méret az más kérdés, hatalmas, de valamit valamiért
Szóval köszi mindenkinek a segítséget, főleg a fent nevezett úriembernek!
-
adalbert1
veterán
Köszi a választ. Ezeket hol lehet kipróbálni? Eleve, Budapesten hova érdemes menni, hol van a legtöbb fejhallgató egy helyen? Ma voltam egy media markt-ban, kipróbáltam a HD419-et és HD439-et (ezt csak rövidebb ideig), hát, én nem éreztem annyira a köztük lévő 12k különbséget (persze fentebb gondolom még nagyobb ár esetén még kisebb különbségek vannak már). Kényelmesek voltak, igaz a basszust/mélyet kicsit túl soknak éreztem, a magas hangok hátrányba szorultak. Ebben az árkategóriában melyik füles ennél kényelmesebb? Illetve HD 555-nek (arról egész jókat olvastam) mi a közvetlen utódja? HD 558?
szerk.: a media markt választékával alapvetően elégedetlen voltam, pont ebből a 10-30k között kategóriából volt szerintem kevés fejhallgató, illetve rengeteg olyan volt, ami már első körben kiesik (nem öleli körül a fület, túl harsány színvilága van, nem szimpatikus maga a brand, stb).
[ Szerkesztve ]
-
Švejk
őstag
Nos, emberek, sokat nyüstöltem itt már mindenkit hordozható fejessel kapcsolatban. Mondtam már mindent, tényleg.
Most például jött a családba egy AKG K403, amiről (miután a múltkor jól lehordtam szegényt) megállapítottam, hogy besz*rás milyen jól szól. Csak hát félig nyitott. Én meg nem akarom rátukmálni senkire a zenei ízlésem. Tehát mindenképp zártat választanék. Csak azt nem tudom hogy milyet. És igazából amíg meg nem hallgatom őket nem is jutok előrébb.
Tehát most tanács helyett egy olyat kérdeznék hogy milyen minimum este 8-ig nyitva tartó áruházak/boltok vannak Pesten ahol nagyon sok fejhallgatót lehet próbálgatni, lehetőleg AKG K404-et és árkategóriáját? -
tipuka
addikt
válasz #71562240 #23804 üzenetére
Eszem ágába se jutott az a nagy orrú emberke a pártjával
Okés, vigyáz ő a cuccaira, mint én, nem hiszem csak úgy eltörik. Nagy feje sincs...
Ahogy ismerem JBL-t fogja majd választani, mert itt helyben is kapni a boltban 15k-rt, nagyon makacs, ha valamit eldönt magában. De igyekszem a DTX501-re rábeszélni.
Még egyszer köszi nektek a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz tipuka #23798 üzenetére
Beyerdynamic DTX 501p kényelmesnek tűnik. Én az AKG K430/K450-et próbáltam azok kényelem szempontjából bejöttek, de kissé túlárazott nekem a hangjához képest... Ez a Beyer hasonlóan kényelmesnek tűnik, a hangjáról pedig jókat írnak, érdemes elmenni meghallgatni. (nekem is.)
(megelőztek... )(#23800) Scale:
Hangilag schimán, kényelemre már nem biztos, hogy órákig akarod majd hordani, de ez fejformától is függ.
Amúgy a sennheiser egyes utángyártott párnái jók rá.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
törölt tag
válasz tipuka #23803 üzenetére
Érdemes akkor rávenni őt a DTX501-re. Jóhangú, kulturált (legalábbis miután bejáratódott), praktikus, és ahhoz képest, hogy a listaára nettó 140 dollár, és nettó 100 dollár alá az interneten se nagyon megy, igencsak jó árfolyamot jelent, hogy már bruttó 17ezerért meg lehet kapni itthon. Remélhetőleg nem lesz törékeny a műanyag fejpántja.
Na ja, a JBL időben gondolt a magyarországi választásokra... -
törölt tag
válasz tipuka #23795 üzenetére
Ha anyira szereti a mélyet, a K518 jó lehet neki, de nem valami kényelmes.
A Beyer DT235 nem annyira praktikus a hordozáshoz, de az áráért nagyon jó hangja van, nem viszi le a mélye az ember fejét, inkább kiegyenlített a hangja, de van azért mélye is normálisan.
A JBL J55-nek bőséges mélye van, kissé tompa is, de nem olyan hordós hangú mint a K518, és hallgathatós a hangja, ráadásul a mérési adatai is szépek, alacsony torzítású, érzékeny, jól bírja a hangerőt, jól hajtható mobil lejátszóval, telefonnal is. Összehajtható, de Dudika szerint könnyen törik a csuklójánál. Viszonylag jól kizárja a zajokat. Én az adott paraméterek alapján ezt választanám, mostanában már tizenötezerért kapható, megéri.
Ha megalkuszik kicsit a fejlevivő mélyek tekintetében, a Beyer DTX501 mindenben megfelelne az egyéb paramétereknek. Nem a kényelmesség királya, de meg lehet szokni.
Bőven van mélye a Sony XB600-nak, de ez rá is ül a hangjára, ami talán kisebb baj lenne, de kissé sprőd is a hangja, nem eléggé kellemes. És nem annyira praktikus méretű. Esetleg Sony ZX600, szintén viszonylag mélyhangsúlyos, de nem annyira, mint az XB600. Sony MDR-V55 se rossz az adott célra, de az is eléggé erősen nyomja a fület, ha nem is annyira, mint a K518.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Path of Exile 2
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Dark Souls sorozat
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Fotók, videók mobillal
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Opel topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM