Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Monitor hiba topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
5zilárd
csendes tag
válasz
janika1988 #2699 üzenetére
Az akksi problémát egyik rom sem oldja meg, ha a képernyőzárat kikapcsolod akkor már nem megy offline-ba, de sokkal gyorsabban fog merülni.
-
janika1988
tag
Sziasztok! Felmasoltam a gadmei romot a kulso sd kartyamra, de nem akarja auomatan feltelepiteni, ha meg nem csomagolom ki, akkor vmi signature hiba miatt nem engedi telepiteni.. mit tegyek? Most ez a build van fent rajta,nem rossz,de allandoan alszik a 2.mag es nem annyira folyamatosak a jatekok se egy se ket magnal..
Screenshot: -
Joci42
tag
válasz
Fritz Teufel #2696 üzenetére
Nem is volt benne
-
jFox
addikt
válasz
Pityu89 #2689 üzenetére
Nem elég, hogy letöltötte az apn-eket. Ki is kell választani, hogy melyiket akarod használni. Meg a pin kódot is érdemes kikapcsolni a kártyán.
Joci42: első körben hard reset. (memkártya nélkül hangerő le + bekapcs, kikapcsolt állapotban. Majd wipe user data/facrory reset. A hangerő gombok a fel/le a power az ok. Minden adatodat, programodat törli.)
Ha nem jön be akkor még meg lehet próbálni a fw újratelepítését. Nézd meg a honlapon, ha van fent szerencséd van. Ha nincs akkor kérdezd meg a support-ot, mi ilyenkor a teendő! -
Pityu89
senior tag
Egy kis segítségre lenne szükségem. HUAWEI E1750 modemem van telenor előfizetéssel. Rádugom a gépre látja, villog a visszajelző led, hogy van internet, az APN is be van állítva (letöltötte magától). Hogyan lehet felcsatlakozni a netre, tehát, hogy folyamatosan világítson a modemem a led, és legyen is adatkapcsolat.
-
Joci42
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem ide tartozó kérdés, de ezt a topicot találtam a legközelebb állónak hozzá. (a saját topicja kihalt) Van egy myaudio series 7 708w tabletem. Egyszer kikapcsoltam majd amikor vissza kapcsoltam az android feliratnál nem tölt tovább. Gondoltam ha újraindítom akkor talán tovább lép. Hosszasan megnyomtam a kikapcsoló gombot pukkant a hangszóró és leállt. Majd újra elakadt az android feliratnál. Mit tudok ilyenkor tenni, hogy működjön? (gyári rom van rajta.. semmi változtatást nem végeztem rajta.) -
-
TA68
őstag
válasz
this is life #2682 üzenetére
És az mi a fenét akar jelenteni?
-
-
5zilárd
csendes tag
Nekem nem kapcsolja a bluetooth-t, szerintem az a GPS lenne, ha lenne..
-
ChoSimba
tag
Ja és lenne egy kérdésem.
Az energiagazdálkodás nevű widgeten mit csinál a második kapcsoló ?
Az első a wifi, a harmadik a szinkronizáció a negyedik a fényerő. De mi a második ? -
ChoSimba
tag
Aki még nem próbálta volna, jelentem megy a Viber
Felraktam az okostelómra, APK-t áttettem a tabletre.
Tableten installáltam az APK-t, sima (nem okos) telefont adtam meg regisztrációnál és megy.
Marketen pedig aszongya hogy nem kompatibilis és mégis... -
Miksz
tag
Jesszus, hát ezt a tabletet meg még hány néven fogják elsütni?
-
Fairplays
aktív tag
Valaki probalta mar [ezt] a romot?
-
goga1
csendes tag
Köszi a válaszokat.
Ez volt a lényeg, hogy semmi ótómatizmus megizé....
Kérdezzen ha akar valamit, és ez így jó, és bölcs.goga
-
jFox
addikt
Az előttem szólot csak azzal egészíteném ki, hogy ha linuxot ismered, akkor az ott használt sudo-hoz hasonlít a dolog. Annyi külömbséggel, hogy itt autómatikusan történik a dolog. Ha egy alkalmazásnak szüksége van root jogra akkor feldob egy üzenetet, hogy engeded-e. Az is beállítható, hogy mindíg megkapja-e a jogot, vagy mindíg kérnie kelljen.
-
Fritz Teufel
addikt
Mivel nem értesz hozzá (ez nem baj, majd megtanulod) a primitív és kevésbé biztonságos Windows-féle felhasználói kezelésből indulsz ki. A root felhasználó létrehozásakor létrejött a root-fiók is. Tehát amikor az Androidon létrehozod a root felhasználót, azzal települnek a szükséges parancsok (SU, BusyBox). Amennyiben olyan utasítást szeretnél futtatni, ami a kiemelt felhasználó parancssorába tartozik, a rendszer egy üzenetet fog feldobni az engedélyezéshez. Minden alkalommal külön-külön. Macerásnak tűnik, de a hálózatokon sokkal biztonságosabb, mert jóval nehezebb (nem lehetetlen) rá ártó szándékú alkalmazást írni.
-
Fritz Teufel
addikt
A pixelhibára igen is vállaltak garanciát. A lentiek alapján mindenki akár magának is be tudja lőni a reklamálhatóságot.
Az ISO 13406 Class II nemzetközi szabvány négy különböző hibát különböztet meg, melynek definíciói az alábbiak:
1. típusú: A maximum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak nagyobb, mint 75%-ával való reagálása a minimum fényerő parancsra (mindig fényesen világít).
2. típusú: A minimum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak kevesebb, mint 25%-val reagálása a maximum fényerő parancsra (mindig sötéten világít)
3. típusú: Egyéb, nem első vagy második típusú hiba, például egy beragadt subpixel (alpixel). Az aktív mátrix LCD kijelzőknél, minden egyes pixel pozíción 3 folyadékkristály cella helyezkedik el. Ezeknek a vörös, zöld, és kék subpixeleknek az együttes működése teszi lehetővé a teljes színskála megjelenítését. Minden egyes cellát egy adott tranzisztor vezérel, mely közvetlenül a cella felett található. A tranzisztor meghibásodásakor az adott képpont mindig vörösen, zölden, vagy kéken világít. (Általánosságban elmondható, hogy ez a leggyakrabban előforduló hiba.)
4. típusú, csoporthiba: kettő vagy több hibás pixel egy 5x5 képpontos területen. Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet kettőnél több hibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy több vörös, zöld, vagy kék pixel fordul elő.
Az ISO 13406 Class II szabvány szerint az elfogadott pixelhibák száma 1 millió pixelre vonatkoztatva:
1. típus esetén: 2db
2. típus esetén: 2db
3. típus esetén: 5db
Például egy 1024x768 natív felbontású kijelzőn (786.432 pixel) a következők még elfogadhatónak tekinthetők:- első típusú (fényes) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57.
- második típusú (fekete) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57.
- harmadik típusú (vörös/zöld/kék) pixelek száma = 5 x 786.432 / 1.000.000 = 3,93.
Tehát 2 mindig fényes pixelt már nem enged meg a szabvány 1024x768 felbontású kijelzőn.
A maximum engedélyezett hibák száma 1024x768 felbontású kijelzőn (első + második + harmadik típusú): 5 képpont hiba, melyből maximum egy lehet fényes, egy sötét és három vörös, zöld vagy kék.
Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettő hibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő.
Üdv, Dec
-
goga1
csendes tag
Sziasztok!
Egy kissé amatőr kérdésem lenne android ügyben.
Ha rootolok az mit jelent?
Lesz egy root userem, ezt tudom. Akkor hogy lépek be az ő nevében? Vagy a default usernek lesz root joga állandóan? Vagy alkalmazásoknak tudok jogot adni külön vagy egyben? Szóval hogy jelenik ez meg? Linuxban tudom, de nem tudom mennyire linux a droid tableten. Azt meg nem szeretném ha a felhasználóm állandóa root jogokkal ranmdalírozna, nincs szükségem rá.Köszi goga
-
I2oli
tag
válasz
Permet Elek #2662 üzenetére
Visszaküldeni szerintem nincs, ha csak nem akarsz napokat-heteket nélküle tölteni
Én se vagyok egy androidos guru, életemben elsőnek rootoltam pont emiatt az akku ragadás javításához és bevallom nekem sem tartott 3-4 percnél tovább a művelet
Ebben a hsz-ben van a link, hogyan kell lépésról lépésre.
-
Permet Elek
senior tag
Sziasztok. Nekem is előjött az akujelzés beragadás. Ha van valakinek ideje. Privátban jöhet rá a megoldás, pontról pontra. Mert analfabéta vagyok.
Vagy esetleg, van értelme ezzel visszaküldeni a szervízbe??? Válaszokat, segítséget előre is köszönöm.
-
jFox
addikt
válasz
Spanish007 #2659 üzenetére
Monitoroknál ha jól emléxem 5 pixelhiba fölött lehet garanciát érvényesíteni. Szerintem írj a supportnak, majd ők megmondják mire vállalnak garanciát!
-
válasz
Spanish007 #2659 üzenetére
Ha vetted akkor mond vissza,ha meg warez akkor sajna bele lehet ilyenbe futni ,nem mindig jó a tört verzió,próbáld ki a dead trigert annak menni kell ful grafikán is ...amiket írsz nem gameloftos játékok,mert ha jól emlékszek azokkal szokott kompatibilitási gond lenni...
-
Spanish007
csendes tag
válasz
this is life #2658 üzenetére
3 játékot próbáltam idáig ki,és mindegyikkel probléma volt...
Fast Five HD , NFS Most Wanted , NFS Hot Pursuit....
Továbbá sajnálatos módon én is erősítem a pixelhibás készülékkel rendelkezők táborát....
2 kis piros pont bukkant fel a képernyőn. A gépet az MMben vettem, és amikor észrevettem a hibát,jeleztem is feléjük,erre az a válasz jött,hogy semmit se tudnak vele csinálni,mert arra nem terjed ki a garancia...WTF? -
válasz
Spanish007 #2657 üzenetére
Vagy driver hiba ami a romban van,vagy pedig a program nincs megfelelően optimalizálva a mali400 igp-re....véletlenül nem egy tegrás játék produkálja ?
-
Spanish007
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segitséget szeretnék kérni!
Van egy 808DCC gépem,és elég sok játékban grafikai hibákat tapasztalok...
pl [link]Van közöttetek olyan aki tapasztalt már hasonlót? No meg van erre valamiféle megoldás?
Jelenleg Gadmei rom fut a gépen.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv
-
-
Casillero
tag
Letört a töltőm egyik villája. Találtam itthon egy 1A töltőt. Ugyanúgy kb 5 óra alatt tölti fel teljesen. Akkor a 2A nem 2A? Vagy csak ennyit tud felvenni a tab?
-
JoHnni
senior tag
Ha megnézitek ezt a videt akkor megértitek, hogy miért van akkora minőségi szórás a kínai tabok közt.
Egyébként én is tavaly augusztusban vettem a 808DCC-t, szerencsére egy jó darabot fogtam ki, azóta is nyúzom minden nap szinte és "hibátlanul" teszi a dolgát, van egy két hibája, de azok mind orvosolhatók már. Ugyan nem tudom, jelenleg milyen a kínálat 40e Ft környékén, de tavaly nyár végén bestbuy volt ez a tablet.
-
d.toth91
tag
Nekem egy augusztusi gépem van Myaudio rommal. Nem rootoltam, nem mókoltam rajta semmit, mert szívtam már hasonló dolog miatt, mikor pl. el akartam adni egy mobilt.
Netezek rajta, email-ezek, játszok, filmet nézek.
Magleállásos problémával nem találkoztam, az akksi-beragadásos dolog sem jelentkezik.
Általam tapasztalt hibái:
-Az óra néha elkezd késni és csak többszöri újraindítás után mutatja a helyes időt
-Régebben az internal SD-kártyát leválasztotta néha, de ez újraindítással orvosolható
-A kijelző hosszabb alvásból való visszatérés után kicsit elfehéredik kb 30 mp-re
-A wifi tényleg nem egy csúcstechnológia, a telefonomnál kicsivel gyengébb a hatótávja, de még használható
-A hangszórók néha pattogó hangot adnak ki, de elég halkan, csak teljes csend mellett érzékelhetőHa az ember ezektől a hibáktól el tud tekinteni, igazán jó kis gépet kap cserébe. A supporttal volt dolgom párszor, válaszoltak is mindig, csak volt, amikor két hétbe telt.
40ezer körül nem sok versenytársa van ennek a kis jószágnak, bár a Concorde Tab Play az IPS és a nagyobb háttértár miatt lehet, hogy elgondolkodtatna, ha most vásárolnék. -
Fez69
csendes tag
Az enyém kb 3 hónapos. MyA 09.23 ROM-mal tökéletes. Egyedül a töltöttség mérés bohóckodik időnként. Ez ugye nem kis probléma, hisz nyilván ezért halt meg pár akksi is. A belinkelt módszerrel ez egyenlőre kezelhető. IMHO ár/értékben még mindig nyerő, bár az új, 8"-os, 1.6 MHz-es, dcc Concord megszorongatja a 44 ropis árával.
-
jFox
addikt
válasz
MadTyson #2648 üzenetére
Még azt érdemes megpróbálni, hogy full feltöltött állapotban csinálsz egy újra telepítést. Előtte is meg utána is csinálni egy factory reset-et. (ugyan ott tudod, ahol a frissítést csinálod, csak vedd ki a kártyát mielőtt idítod a recovery módot!) Ez pár perc, ha nem jön be már viheted is vissza.
más:
A support ról vitázni meddő vita. Nekem a készülékkel nem volt komolyabb bajom, uh. nincs tapasztalatom, hogy a javítás hogy megy. E-mailben mindíg kézségesek voltak, többször kérdeztem én is a JB-t, de nem rajtuk múlik hanem a gyártón. Ha a gyártó nem ad ők sem tudnak adni.
Nekem jól megy ICS-el is. -
rocket
nagyúr
Ha csak 4-5 hibas keszulek lenne egy szot nem szolna senki, de egyre tobb a gond.
Support teren fut-fat igertek a tablet megjelenesekor, szeptember vegen elkezdtek tesztelni a JB-t, azota eltelt majdnem 4 honap es nem jelent meg.
Mag beragadasos problemaval se tudnak mit kezdeni, gondoljak fejuket a homokba dugjak az eleg.
Gravitacios erzekelo alvas mod utan elallitodik, nem javitottak ezt a hibat szeptember ota, nagyon zavaro, hogy csak ujra inditassal lesz jo.
Magyarul ez a tablet akkor hozza a tole elvarhatot, ha nem rakjuk alvo modba, mert kulonben kezdodnek a problemak, mint a beragado mag, vagy a gravitacios erzekelo elallitodasa, de igy hamar lemerul.
Konkluziom az, hogy a support egy nagy nulla.
-
MadTyson
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Szerda este vettem egy ilyen csodamasinát az MM-ben. A mai napon feltettem rá a Gadmei féle roomot és olyan probléma lépett fel, hogy amikor betölt a rendszer nem érzékeli az érintőpanelt, a tablet átáll alvó módba lezárja magát, várok egy pár percet feloldom és működik. Esetleg valami ötlet, hogy mitől lehet? Visszatettem rá az eredeti myaudios roomot is, de azzal is ezt csinálja. Esetleg bárkinek bármi ötlete vagy gyaluljam le, tegyem rá vissza az eredetit és vigyem vissza az MM-be még a 3 nap lejárta előtt?
Előre is köszönöm! -
Igazad van részben ,ezért nem is akarom teljesen lehúzni a vizet róluk ,ami viszont biztos a 808dcc valahogy felejtős lett számomra,magában az eszközben nem bízok hogy tartósan egybe marad és megfelelő teljesítményt nyújt .Még nem tudom még egyszer mint brandnak adok e esélyt ,nagyon hezitálok rajta ,ha igen akkor se 808dcc vel.Maga a név nem lenne rossz mert mp3,mp4 ben jók voltak jó áron ,na persze nem a legolcsóbb kategóriában ,de ott már tettek le az asztalra valamit.Ezért is mertem a tabletet megvenni tölük a 808dcc-t,na ezt sikerült megingatni.....ha negatívan nyilatkozok tudjad be annak hogy a tabletemmel az ingerküszöbömnél több gond van.
-
altag
csendes tag
Sziasztok!
1 hete vettem egy ilyen gépet az MM-ben( most 40-ért vesztegetik), itt elég sok hszt elolvastam, és a gadmei romot énis feltettem jobb lett lényegesen a gép.Nekem olyan problémám van, nemtudom minek tudható be, de sok 3ds játéknál egyszerüen fagyogat a tartalom, de nem úgy, hogy folyamatosan, hanem egy két másodpercig 40 fps, aztán pedig olyan 8-10.
Legjobb példa erre a critical strike játék (tesztelésre is javaslom gyakorlatilag minden konfigolható benne felbontás,efektek,stb legalább 30 paraméter), az az érdekesség valójában, hogy hiába állítom a jéték graphját alacsonyabbra nem változik ez a jelenség, tehát nem a játékokkal és a géppel van baj hanem a szoftverrel.
Esetleg valaki megtenné nekem, hogy leteszteli a saját gépét is ezzel a játékkal? -
jFox
addikt
válasz
this is life #2641 üzenetére
Ebben igazad van, de nem 4-5 hibás készülékből kell megítélni az egész szériát.
A supportról meg korábban leírtam, hogy miért ilyen. Nem rég kezdték így még vannak gyerekbetegségek. Remélem, hogy befutnak és akkor fel vesznek még pár embert és lesz rendes support.
Azért megnéztem volna az indulás után pár évvel akár a Samsung vagy az Asus supportját. Szerintem az sem volt egy ász. -
royalka
őstag
válasz
this is life #2643 üzenetére
Hát igen, általában szeretem a maximumot kihozni a motyóimból. Szal ha S3-m lenne azzal is mókolnék mindig, ott is lenne gond. Pedig nem egy alacsony kategóriás kütyü,
-
-
arra gondolt hogy bar hardveresen rosszabb de mint markas gep ,van support. Ti se lennetek pozitivak ha a gep.tobbet van szervizbe.mint otthon. Az en gepem is 40 ik napjat tolti.osszesn távol es.ki tudja.hol a vége.Dec et meg se emlitem neki lassan tobbet van tavol mint otthon. En is be.vagyok.ragva rájuk de még tartom a szám...
-
jFox
addikt
válasz
Fritz Teufel #2635 üzenetére
Most ezt te tényleg egyenértékűnek tartot a 808DCC-val?
1024x600 -as kijelző, egy magos 1GHz-es VIA SoC. Ez valahol nem HD kijelző és nem dualcore...
Nem tudom most hogy áll a VIA a SoC-ok terén de vagy 2 éve egy másik topicban igencsak beszéltek le mindenkit az olcsó VIA-s tabletekről.
Jó rendben van ASUS biztos jobban össze van rakva, de szerintem nem fogja azt a teljesítményt hozni mint a 808DCCApooca: ez a mag beragadás sem egzakt nekem teljesen. Az az egy tesztprogram mutatja offline-nak. Ha máss programokkal nézem, ami mutatja a CPU kihasználtságát, ott rendesen változik az érték a kihasználtság függvényében.
-
Apooca
tag
Úgy érzem nekem is védelmembe kell vennem ezt a tabletet, rendben teszi a dolgát, nekem eddig egyetlen probléma sem jelentkezett vele, WI-FI tökéletes, akksi tökéletes, napi kb. 1 óra játékkal, netezéssel 5-6 napot elmegy.
A mag nálam is beragad, de nem érdekel, bármilyen játék tökéletesen fut vele, szerintem ilyenkor feléled a mag, mert egyébként a játék nem menne zökkenőmentesen.
Nem vitatkozom hogy a nagy nevek jobbak, ez persze így van, de erre nem szántam többet, és így megérte.
Nem bántam meg. -
royalka
őstag
válasz
javorszky #2627 üzenetére
Nekem sincs gondom vele. Amit 1. kézhezkaptam kijelzőhibás volt. Edigitáltól vettem, futár hozta-vitte, 1heten belül ki volt cserélve. Aksija jól bírja, nem is baj hogy beragad a 2. mag ugyse kell a böngészéshez, ha meg játszani akarok egy restart és már tolom is. A töltő 2 villája lazult fel, de használható. Ami még rossz hogy JB, lenne pár dolog ami hasznos lenne belőle.
-
válasz
Hi nem lenne rossz az asus de 1 core,a többi oké rajta ,ha meg jól van optimalizálva akkor jobb lehet mint ez ,kivéve a cpu igényes számítások ...
-
I2oli
tag
válasz
nah igen, nem rossz, de 7" ≠ 8"
-
Agent Orange
csendes tag
válasz
eckmester #2633 üzenetére
Letölteni azt nekem se sikerült, a sárganyelvű fájlnév nem nagyon fekszik a gépemnek, a baloldali kék kriszkraksz az valami tabletmahináló frissítő flashelő program és miután azt leszedtem kiírta a fájlnevét a baloldali kék négyzettel letölthető, már jól ismert 11.28as romnak.
-
eckmester
tag
Találtam egy idei ROM-ot, de képtelen vagyok letölteni. Ha valaki nem ilyen béna, mint én, nézzen már rá.
http://www.moage.com/rom_desc_535.html -
Agent Orange
csendes tag
válasz
Érdemes megvenni, messze a legjobb választás, ha az ár érték arányt nézed, nekem is jól veszi a wifi jelet, sokminden fut rajta, ha hagyod bealudni a második magot egy hétig elvan egy töltéssel ha csak böngészgetsz pár percig. Nekem csak kétszer fordult elő hogy nem kelt fel három hónap alatt az aksi kijelzés még nem szart be de az az érzésem hogy az újabb kiadás megbízhatóbb még ennél is. A teljesítménnyel amúgy nem volt baja senkinek sem, csak néhány hibás készülék gazdája túl lelkesen köpköd itt.
-
I2oli
tag
válasz
Az előttem szóló kollégához tudok csatlakozni, aug végén vettem, azóta semmi problémám nem volt, wifit látja ott ahol a telóm vagy a laptop is, akku a mai napig 4-5 óra között bírja a folyamatos Stream videó lejátszását és mindezek után nem tudnék tojást sütni se a hátulján mert nem nagyon melegedik fel
Tény, hogy az akku nálam is beragadt de tényleg pár perces művelettel orvosolva lett.Lehet, hogy a szerencsés példányok közül valót kaptam, ki tudja, de ha most állnék vásárlás előtt, most is ezt választanám. Ennyi pénzért én teljesen elégedett vagyok vele, szerintem verhetetlen az ár/érték aránya.
A supporttról annyit tudok mondani, hogy kb. 2-3 alkalommal kerültem velük kapcsolatba emailen keresztül, és ha jól emlékszem pár órán belül kaptam válaszlevelet.
-
jFox
addikt
válasz
Csak hogy segítsek.
Nekem semmi bajom vele, nagyon jól működik. Az akku kijelző beragadását leszámítva nem volt komolyabb problémám vele. De JoHnni kollégának köszönhetően ez is megoldódott.
Szerintem nem rossz készülék ez ennyi pénzért, és pont ezekért (mármint, hogy elég jól hangzó paraméterek vannak elég jó áron) rengeteget adnak el belőle. És a nagy számok törvény alapján ebbe kerülnek hibás darabok is.
A supportról meg: akik forgalmazzák az egy kis miskolci cég. Nem tudom pontosan hányan vannak de a telephelyből ítélve nem akkorák mint mondjuk egy Samsung Magyarország. Nem védeni akarom őket, de én is a szolgáltató iparban dolgozom és tudom milyen az amikor sok a meló az ember meg kevés. Ha bejön nekik a biznisz gondolom majd bővítenek, de addig ez van. Sajnos. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Alapvetően nem szabad ilyen készülékeket vásárolni. Ha nem rendelkezel komolyabb pénzmaggal egy tablet megvásárlására, akkor jöhetnek szóba az efféle roncsok. Ekkor számolni kell a gyakori meghibásodás és az ablakon kidobott pénz komoly lehetőségével. Ha mindenképpen ilyen fa táblát szeretnél venni, akkor közvetlenül az importőrt ajánlom. Miért? Velük könnyebb egyezkedni egy esetleges reklamáció kapcsán.
A második (csere készülék) holmim immár 45 napja van leadva. Ez az Extreme Digital. Azóta nem hallatnak maguk felől. Magam részéről, úgy néz ki, hogy a pereskedés mellett fogok dönteni.
Ha elsőre minden klappolna is, nem látom a biztosítékát, hogy ez a kacat kibír egy évet. Na és ha utána döglik meg pár nappal? Ennyi volt a 45.000 Huf?Ha jót akarsz magadnak, ismert és elismert márka remekművét vásárlod meg. Akár használtan is.
Ez az én tapasztalattal teli véleményem.
-
-
javorszky
tag
Sziasztok holnap akarok egy ilyet venni.Akkor most érdemes ezt megvenni vagy nem.
-
bayliner
csendes tag
Én visszaküldtem a nagyáramú töltöt, s mostmár a tabletet is, mert eleinte csak kontaktos volt
a töltő,forgatni, húzogatni, tologatni kellett a helyén, aztán teljesen megadta magát.A cseretöltőt felismerte töltést mutatott, de a töltöttség nem nőtt.Usb keresztül valamennyit töltött, egy éjszaka 40%t, de szerintem az usb portokon csak max. 500 mA tölt, legalábbis a lassú feltöltésböl erre gondoltam.A töltő birta volna.
Amúgy ahova leadtam garanciapontra, ada fél tucatjával küldték a cseretöltő adaptereket.Volt egy 708am is, az is tápos volt, szétesett a tápdugó belseje. -
jFox
addikt
válasz
Fritz Teufel #2619 üzenetére
Én is hallotam már olyanról, hogy HD Ready TV-t "szoftveresen" FullHD-ra fejlesztettek.
Gondolom itt is az van, hogy nem gyártanak kétféle panelt bele, csak szofveresen lebutítják. Aki meg szemfüles annak olcsóbban van full hd tv-je. -
pimi50
aktív tag
válasz
bayliner #2620 üzenetére
Csak "hangosan" gondolkodom: Ha egy 2A-es hálózati USB töltővel töltöm, az egyenértékű-e a valódi hálózatos töltéssel? Lehetséges, mert most egy nagyobb teljesítményű külső tápos hub-ról egy éjszaka simán feltöltött.
Nibcs nagy kedvem a szervízzel szarakodni, ha a hálózati töltő ment gallyra. -
plityo
tag
válasz
Fritz Teufel #2619 üzenetére
Already known that, csak ilyen a humorom.
Nyilván nem gondoltam, hogy a BT hardwer kinőtt a telefonban.
A TV-knél is bevett szokás pl. az USB-s képnézegetés feljavítása filmlejátszásra, stb.
-
Fritz Teufel
addikt
Mielőtt még elkezdel hinni varázslatban, elárulok neked pár konyhatitkot: a hardverelem (jelesül a Bluetooth rádió modul) már be volt építve a PCBA-ra. Maximum a firmware nem volt hozzá megírva.
Ilyen megoldás szinte minden elektronikai készüléknél előfordul. Nálam ilyen megoldást használtak a Pioneer DVD Player DV-393 és az egyik régebbi CD írómnál. Mindegyiknek van egy komolyabb tudású testvérmodellje. Valójában azonban a hardverelemek teljesen ugyan azok, csak a "butább" kistestvér firmware architektúrája úgy lett megírva, hogy bizonyos funkciókat kihagytak belőle. Például a DVD író nem ír double layer módban, miközben képes lenne arra.
Két okból folyamodnak ilyen megoldáshoz a gyártók: az egyik, mert nem kell átállítani a gyártósorokat és a beépített hardverelemek árában annyira minimális lenne a különbség, hogy nem éri meg két külön kialakítású modellhez a gyártósorokat felkészíteni.
A másik meg egyszerű marketing fogás, ami a hozzá nem értők számára csodálat és varázslat tárgyát képezik, ha efféle módon egyszer csak felokosítják a készüléküket. Még az az érzet is előjön ilyenkor, hogy mennyire jó boltot csináltam.Ezelőtt 6-7 évvel a telefonos és egyéb hardveres tesztekben versengtek a tesztelők, hogy ki bukkan előbb rá a "plusz" alkatrészre. A kiaknázás már ment is mint a karikacsapás.
Jó pár éve foglalkozom az elektronikai gyártással, így van egy hangyányi rálátásom. -
pimi50
aktív tag
Szerintetek mi a különbség a hálózati illetve az USB-s töltés között? Ez most azért merült fel, mert egyszer csak beszüntette a hlózatról való töltést, de USB-ről rendben tölt. A hálózati töltő csatlakozón mérek 5 V-ot, de ez terheletlen érték.
-
Agent Orange
csendes tag
Amúgy ha kipróbálnátok ezt a legújabb ROMot (a GADMEIset), látnátok hogy miről beszélünk, aki nem tudja kipróbálni mert nincs is ilyen TABja ami működne annak lehet véleménye ami biztosan megalapozott és tényleg viccesen hangozhat amit írtunk. Valószínűleg mivel hogy más ROMnál ilyen szép képet nem tudtam elérni akárhogy állítgattam a fényerőt, arról lehet szó hogy valami szaturáció vagy hasonló érték átállításával azt érték el amit én jobb betekintési szögnek látok. Ha valaki esetleg egyet értene velem akkor szerintem ki kellene szedni ebből a ROMból ami ezt csinálja (buil.prop beállítás vagy akármi) és beletenni mondjuk a 10.11be ami még gyorsabb. Nekem sajnos se időm se rutinom. Amugy én már mikor felrakom recoveryből és először bootol, már akkor a gadmei feliratnál látom a placebó hatást :S
-
Agent Orange
csendes tag
válasz
this is life #2615 üzenetére
Nevetel.
-
Nem néztem a linkre de emlékszek hogy volt aki képminőség és betekintési szög javulást emlegetett
,a kép javulhatott ha jobban lötték be szin helyességet ,a második meg majd egyszer ha ips lesz benne,hogy említetted nem a te hibád...
Amúgy szerintem csak amolyan placebó hatás volt -
plityo
tag
Nos, hát örülök, hogy ilyen vidám perceket sikerült okoznom a betekintési szögre való rákérdezésemmel. Elmondanám akkor, hogy ezt csupán azért kérdeztem, mert mikor a legújabb Gadmei romot próbálgatták itt páran, akkor képminőség javulásról számoltak be, sőt, még a betekintési szög is szóba került... Bizony...
Nevezetesen:
[link]
[link]Amúgy mióta az iPhone-ba frissítéssel beleprogramozták a bluetoothot, én már nem lepődök meg semmin.
-
5zilárd
csendes tag
válasz
Casillero #2610 üzenetére
Én a kifehéredést mindegyik romnál tapasztaltam, amit eddig próbáltam, a jobb alsó sarokban a fényerő csúszka mellett bright, soft, vagy smooth állapotban jön elő.
!!!
Aki egy kis (pontosabban másfél) plusz GHz-re vágyik, annak van egy jó hírem...
Először is kelleni fog:
-root,
-file explorer, amivel vissza lehet menni a rendszer mappáig, és valami szövegszerkesztő.
(Én Solid explorer-t használtam, és ennek a szövegszerkesztőjét)
Megnyitod az explorer-t, a belső memóriától kettővel feljebb mész (rendszer), itt a sys>devices>system>cpu>cpu0>cpufreq mappában megnyitod a scaling_max_freq fájlt, és az értéket átírod 1200000-ről pl. 1350000-re (ennél nem próbáltam feljebb, de ennél az értéknél még stabil, pár órája nézem de nem akadt vagy fagyott még).
(A cpu1 mappában ezt már nem kell megtenni, mert onnan is ugyanabba a cpufreq mappába jutsz)
http://kepfeltoltes.hu/view/130115/Screenshot_2013-01-15-21-18-46_www.kepfeltoltes.hu_.png -
Casillero
tag
válasz
5zilárd #2607 üzenetére
Vannak már tapasztalatok! A txt-t az sd gyökerébe kell másolni. Nem valami stabil húzva. Fagyás és reset pár perc után. Az antutu ugyanannyi pontot ér el 1200-on és 1514-en egyaránt. A govenort nem szereti ha piszkálják. (egyik rom se). Találkoztam a kifehéredés effektussal. Utána szép lassan visszaáll. Mag offline-ba megy. Sebességre nincs panasz.
-
válasz
Fritz Teufel #2604 üzenetére
Nem is retina hanem eagle eye display lesz a neve ,s mindez szoftveresen
-
5zilárd
csendes tag
Egyébként ennél a romnál is leáll a második mag, elég gyakran. A menü kb. szokásos sebességű, nem akad. A játékok is normálisan futnak rajta.
-
rabbitfriend
tag
Ha valakit érdekelne egy 2 hónapos eladó gép, kérem nézze meg hirdetésemet! http://hardverapro.hu/apro/my_audio_series_808_dcc_eldo_a_legjobb_aron_izlese/hsz_1-50.html Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Call of Duty: Black Ops 6
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Le Mans Ultimate
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- iPad Air 6 11" 128GB Cellular Újszerű/2025.10.04.Apple Gar./Akku 100%/p4200/
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest