Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16939776

    törölt tag

    válasz gordonfreemN #50933 üzenetére

    Szoftveres mérésnél egy regisztert olvas ki, ami praktikussági okokból max. 100ms gyakorisággal történik, ahhoz hogy ezzel a módszerrel gyorsan-pontosan meg lehessen állapítani egyetlen tényező átlagát, ahhoz a mintavételeknek 1ms-enként kellene történnie és a regiszterben 100 mérés összegének kellene megjelennie a következő kiolvasásra.
    Erre a precizitásra, kifelé, - ahhoz hogy meg lehessen állapítani hogy fusson, ne fusson a power-limit idő számlálója nincs szükség -, elég ha a processzor a VRM-től elvárt teljesítményt állítja be, ezért nincs közéjük +1 szoftveres réteg beiktatva.
    Így szoftveren keresztül nem kapod meg a processzor aktuális fogyasztását, csak 100 mérés után el kezd a szoftver által kiolvasott adat közelíteni, jó esetben a valósághoz.

    A chopin-hoz: Bronz tápokról sosem nem volt szokásban lekapcsolni a kényszer hűtést, szerintem folyamatosan jár a 40mm-es ventilátor benne.

    Jó kérdés. 2 slot-os low profil kártyához valamilyen HTPC jellegű silver stone házat néznék, a legkisebb is meglesz 6-7 liter, amiben sfx tápegységnek helyet csináltak.
    Ebből olyan ami paneltápra lenne kigyúrva sorozatgyártásban nem nagyon volt/van. :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák