- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TESCO-Zsömle #64637 üzenetére
Nem lenne rossz, ha hűthető lenne a CPU benne (nem lenne összeszendvicselve), így viszont nekem ez ismét egy újabb ház a házak tömkelegében, amelyeket hatalmas GPU-k köré terveztek
De legalább csökkent a méret egy picit, 20L körüli házakra vicc rámondani, hogy SFF/ITX. -
válasz
flashpointer #64617 üzenetére
2 hónapja rendeltem a B650I Lightning WiFi-t, 75k-ért, igaz emagról bulgáriából, már akkor is csak ott lehetett kapni értelmes áron, szerencsére minden fasza, zsír új jött szépen becsomagolva... de egyébként igen, sajnos az ITX piac prémiuma egyre nagyobb és nagyobb, ahogyan jönnek az új termékek...
Egyébként sokan félnek a MediaTek wifitől, de az utóbbi években szerintem már alaptalan a félelem, a B650I Lightning-ban RZ616 (MT7922) van, teljesen stabilan működik, Windows és Linux alatt egyaránt, pedig nyúzom rendesen, szinte egész nap SSH-zok rá, azonnal észrevenném, ha lecsatlakozna vagy nagy lenne a latency.
A nagy gépemben (X870E Nova) pedig RZ717 (MT7925) van, ugyancsak kifogástalan.
Persze lehet routertől függ, Flint 2-m van, ami ugyancsak MTK(az is minden eszközzel kifogástalanul működik).
VRM téma: 9950X van a B650I Lightning WiFi-mben, itt írtam róla: #64348
Ezzel a konfiggal a VRM stabilan 78-80 fokos (~1 órás terhelés után), ~140 wattos CPU fogyasztás mellett (~200W komplett gép konnektorból). Bőven elfogadható, és nincs is felső ventim a házban, érzem, hogy fent távozik a VRM melege, valószínűleg jóval hűvösebb lenne, ha beraknék egyet. -
válasz
Crabface #64525 üzenetére
Esetleg Shiny Snake G200? [link] Bár 12.8L, de léghűtővel simán hűtőm a 9950X-et benne (Phantom Spirit 120 SE), 160mm-es hűtő fér bele. Én is rengeteget vadásztam 10L alatt ilyen házra (nagy toronyhűtő kompatibilitás), de nem igazán találtam jobbat
Német Amazonon 96 euró szállítással, fehérben is van.
-
válasz
sff-cucc #64477 üzenetére
Milyen jó is lenne több hasonló ház, csak a GPU-ra fókuszálás nélkül... sokaknak nincsen szükségük felső kategóriás GPU-ra, erős vagy csendes CPU hűtésre viszont igen, amihez 10L alatt egyszerűen nem lehet használható házat találni. Pedig szinte ugyanerre lenne szükség, csak nem szendvics kialakításban.
Egyébként szép konfig, bárcsak nekem is ilyen jól ment volna a kábelezés a G200-ban
-
válasz
TESCO-Zsömle #64355 üzenetére
Blitzwolf SHP6 (15A-ig mér), rajta Tasmota firmware, ami InfluxDB-be küldi az adatokat, amelyeket Grafana megjelenít. Van egy néhány itthon, pl. a klímát is nézegetem vele, hogy néz ki fűtés közben:
-
válasz
sasNAXO #64350 üzenetére
Igen, a falból mérve
stressz tesztek között:
Sokat segít, hogy nincsen dedikált GPU, és a RAM-okat kézzel állítottam be, nem EXPO-val, mert az egy csomó mindent átállít, megnöveli a CPU feszültségeket, és jelentősen megnöveli a fogyasztást.
Hamarosan lövök pár képet, kicsit még rendbe akarom szedni a kábelezést -
Megosztanám a tapasztalataimat a nemrég épített ITX gépemről, hátha hasznos lesz valakinek
Ház: KXRORS (Shiny Snake) G200 - német Amazonról, 94 euróért
Táp: Corsair SF750 (2024)
Alaplap: ASRock B650I Lightning WiFi
CPU: Ryzen 9 9950X
CPU hűtő: Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Ház hűtő (alulra): Arctic P14 PWM
RAM: Kingston FURY 64GB Beast EXPO DDR5 6000MHz CL30 KIT KF560C30BBEK2-64
SSD: WD SN850X 4TBMinden remekül működik, a legfontosabb egy kis CPU undervolt volt - több napnyi stressz teszt után sikerült nagyon jó, stabil beállításokat találnom, 140 wattos fogyasztással picivel magasabb pontszámokat érek el, mint gyárilag, tesztekkel összevetve
gyárilag ~10%-kal alulteljesített, főleg, mivel alapbeállításon nem engedi 75 fok fölé a CPU-t a lap.
Remek a CPU hűtő, 1100 RPM-en 75-80 fok körül tartja a CPU-t, csak a középső ventilátor van a helyén, a másik az exhaust, 2-3 cm-re a hűtőtől. Az alsó ház hűtő is hasonló RPM-en megy ilyenkor. Nem túl hangos.
Az alapjárati fogyasztás 21 watt, ilyenkor síri csendes a masinaGPU nincsen a gépben, mivel workstation-nek használom, a másik gépem mellett, néha ráküldöm compile-olni valót, és szinte csak SSH-n keresztül használom
Hibátlanul működik minden funkció Ubuntu 24.10-en, a WiFi is stabil, gyors (1.6 gbitet mérek), nincs latency probléma (SSH-n az őrületbe kergetne, ha lenne).Nagyon sokáig vadásztam a megfelelő házra: minél kisebb, de befogadjon nagyobb toronyhűtőt - ebbe belefér egy 160mm-es, és 12.8L, körbe mesh, jól hűthető.
Minőségi, masszív ház.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Éjszakai műszak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest