-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
Hát nagyon köszönöm mindhármotoknak a rengeteg segítséget!
Pontatalan voltam annyiban (elnézést), hogy a 3 db HDD nem fix, abból csak kettő lenne állandóra, egy pedig egy hotswap csatolón keretsztül (itt van több elképzelés is, mert létezik pci helyére tehető, vagy 3.5"-es házban, vagy a slim odd-val közös házban egy 5.25"-ös helyre - ez még kérdés, mert nagyon jó házakat is ajánlottatok!)
Csak azért szeretném egy "dobozba" zsúfolni az összes komponenst, mert nem szeretem ha mindenféle kiegészítő tekereg a gép körül...Ettől függetlenül az odd-t meg tudom oldani úgy is, meg akkor a hot swap-et, hogy usb-ről menjenek, és akkor a Sata probléma megoldva ITX méretnél maradva.(erre nem is gondoltam - köszönöm!)
Tápra visszatérve egy kicsit: aprón kapható egy Pico-box Z3-ATX-200 paneltáp és adapter (asus 150W-os)..ez megfelelne nekem vajon? Elvileg igen, csak szeretnék megerősítést is
A másik még ami eszembe jutott: A gépen egy Windows lenne, mert ezen szeretnék egy jó ideig netezni, szövegszerkeszteni...szóval alap dolgok. Viszont menne 24/7, mert: lenne fájlmegosztás is rajta, valamint az itthoni hálózaton keresztül, erről a gépről érné el a többi az adatokat, meg a media tartalmakat.
Ehhez esetleg nem lenne elég egy integrált cpu-s megoldás? Vagy inkább maradjak a G4400-asnál (Intel vonalon gondolkodom)?Köszönök még egyszer mindent, Mindenkinek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Facebook és Messenger
- ASUS ROG Ally
- Villanyszerelés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest