- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam Deck
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
- Fujifilm X
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TomiLi #21072 üzenetére
Eléggé a szerek hatása alatt lehetett az ember aki ezt tervezte
Ez inkább szenvedési és nem tervezési bravúrnak számít főleg a Lian Li részéről.Ez inkább egy ATM-re emlékeztet.Volt néhány Lian Li házam (és házakkal dolgom) de ez nekem egy fekete báránynak tűnik a sok ezer fehér közt. -
válasz
viperabácsi #20919 üzenetére
Nekem van egy ilyen FSP tápom (helyesebben 1 maradt az 5 ből) de már GF8800-al is terheltem már
Kíváncsi voltam összeomlik-e de bírta a gyűrődést (igaz,hogy 10 perc után már elég tekintélyes hangja volt a ventijének) -
Hát egy elég undorító kis méregzsák amely egy gyári hőcsöves kis hűtőcske aminek a közepén található a venti(erre vonatkozik a méregzsák jelző mert tud iszonyat hangos is lenni)
Szerencsére ezt még csak akkor hallottam amikor BIOS reset nélkül másik procit próbáltam a lapba.Sajnos a lap kiképzése olyan,hogy csak csavaros megoldás jöhet szóba.
Valami ilyesmi hűtőm van 2db de az enyémek 775-re valók. -
Üdv
Igaz nem teljesen a témához tartozik (mert ATX gépről lévén szó)ami nálam most egy "fali" gép
Ez valójában egy Fujitsu gép de figyelemre méltó a táp megoldása.Hirdettem ezt a fél gépet de senkinek sem kellett így műhely gép lett belőle.G860 van benne,4Gb RAM és 128Gb Samu 830-as.
Nem is az olcsó vasak közé tartozott -
válasz
totya694 #20722 üzenetére
Ha már a W-ok és a TDP...
A kis procikámra felfogattam a hűtőt.Mivel ez a Lenovo lap is spec hűtőt igényel így fúrni faragni kellett mire fel tudtam fogatni.Majd a beüzemelés után derül ki,hogy aktív vagy passzív hűtésű lesz.
Természetesen még ki fogom takarítani a bordák közét -
-
válasz
#16939776 #20490 üzenetére
Jó reggelt!
A 4.4-es OCCT pl. fel sem ismerte mit kell neki tesztelnie 100%-on,a Furmark sem tudott semmi infót közölni.
Még csak a megérzésemre tudtam hagyatkozni.Majd ha lesz teszt program is ami tud az ilyen felnégyel morzsácskákkal mit kezdeni akkor lesz viszonyítási alap is. -
Üdv
A napokban teszteltem egy ilyen procis notit de nekem gyengének tűnt.
-
válasz
kovsol #20384 üzenetére
"Amúgy a fejlődés lassulása miatt rég nincs 1 év alatt ekkora érték zuhanás"
Természetesen ez is igaz de csak képletesen írtam az 1 évet.
Viszont chip gyártó mérnökök évekkel ez előtt már emlegették,hogy a 22nm alatti lapka gyártás "is" lehetséges lesz de a költségek jelentősen megugranak.
Én ebből csak annyit szűrök le,hogy az árak tartása érdekében az Intel csak áttokozással tudja ezt elérni.Az már mellékes,hogy ide-oda játszik 1-1 kicsit az alap órajellel és már kész is egy új de régi proci. -
válasz
viperabácsi #20339 üzenetére
Évek óta őrizgetem én is az ilyen 423W-os tápom de még nem került beépítésre.1 hónapot kb. ment már gépbe(Acer brand lap,G860,120Gb Samsung 830) gyári hűtővel ami 5-700 körül pörgött.Az FSP Zen-t 300W is őrizgetem de azt meg nem mertem gépbe tenni az elhíresült instabilitásuk miatt.Bár én még ennél a példánynál nem tapasztaltam de nem is használtam csak 1-1 tesztre pár órácskára.
-
"Majd nem" raktam fel egy képet a 3db kis alaplapomról de végén elment a kedvem
Hogy nem lehetett ezen is módosítani? -
Nekem egy ilyen régebbi van 1,6GHz-es Pentium M-el(1Gb DDR1,60Gb IDE 2,5" HDD stb)
-
válasz
#22145024 #20076 üzenetére
Én csak ipari szakmunkás vagyok
Csak 1 példa.A PC tápoknál azt írják,hogy pl. az 12V1-es ágon 20A a 12V2-es ágon meg 25A-t tud a táp és a PSU belsejében meg az összes 12V-os vezeték 1 csomópontba van kötve.
A neten is csak 1-2 PC táp kapcsolási rajz kering nem,hogy egy komplett alaplap-é vagy procié.
A két proci gyártó sem tudott egy egységes szabványba megállapodni a TPD tekintetében. -
válasz
#22145024 #20073 üzenetére
Én már a mai világban nem is merek fizikai számításokat végezni hisz a gyártók egészen más fizikát használnak annak érdekében,hogy a fogyasztói társadalomra még nagyobb mennyiségben tudják rásózni a sok hitvány terméket.
Első ként az Asus alaplapjainál találkoztam ilyen "átverésekkel" amikor pl a CPU supportba olyan procikat is felsorolt amiket képtelen volt az alaplap kezelni.Körül írhatja a PCIe 16x Rev 3.0 slot 75W-os terhelhetőségét is a wiki pedia vagy akár mi más úgy is akkor fog kiderülni az igazság amikor a VGA-dat bele dugod és elindítod a gépet.
Így is számtalan téves fogalom van a hardverek körül és ezért nem is érdemes a billentyűzetet "koptatni" -
válasz
#16939776 #19965 üzenetére
Szia!
Így néz ki a gyári hűtője és 58x91mm (furat közepet próbáltam mérni)
Még az jutott eszembe,hogy régen az Intel rakott elég nagy chipset hűtőket a lapjaira.Például ez. -
Üdv!
Vettem egy ilyen lapot gondolom többen is találkoztatok már vele.Hűtőt milyet tudtatok "rábarkácsolni"?
Minden ötletet meghallgatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- Tőzsde és gazdaság
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gitáros topic
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest