- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Milyen egeret válasszak?
- E-book olvasók
- RAM topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
shteer #23719 üzenetére
Nyugalom, teljesen ura vagyok a helyzetnek
RÁJÖTTEM, hogy az első ventit is be lehet ám üzemelni bátran.. meg feljebb is lehet szerelni, hogy nagyjábó irányba legyen, és akkor még ott a javasolt 14CM...
Az a nagy kár, hogy nincs a ház jobb lemezén egy luk, ahol friss levegőt lehetne adni az ilyen kreténül keresztbe szerelt CPU ventiknek
Farikcsálni meg nem szeretek, de majd most keverek olyan huzatot...
Jelentkezem...
Már ha még nem offoltam szét eléggé a topikot
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
shteer #23708 üzenetére
Igen, igazad van teljesen, a napi semmittevés mellett bőven jó a mostani hűtő is. De mi van ha én egyszer megtekerem úgy, hogy a lába se éri a földet.. jó akkor is csak 77 fokos, na de mi lesz nyáron....
Szóval szeretek biztosra menni.. ha 70 fokon ellesz a 13-as, akkor már megérte
Nyíilván ha 80 fok lenne a 3770K max üzemelése jobban aggódnék, de ahogy nézem 105C, akkor gondolom olyan 90 fok fölé nem érdemes menni...
Ööööö izéke.. Srácok. Most esik le, hogy a 1155-ös slot cooler lyukai lehetőséget adnak arra, hogy 90 fokkal elforgassuk a coolert? Mert most a Freezer7 a VGA-ra fújja a levegőt. Ha a 13-as elfér, akkor inkább hátrafele csapatnám ki, hátha az is segít egy picit. Meg a ház elején is van egy nem használt venti, max bekapcsolnám, és akkor átszellőzne pont jól a ház...
Laca
-
flashpointer
őstag
válasz
shteer #23419 üzenetére
Hát ez összeségében valami nagyon elb****** konstrukció.
Viszont figyelemreméltóan egyszerűen csatlakozik a burkolat a belső szerkezethez, ilyen megoldással valami modulos-felépítést is megvalósíthatnának ahol lehet játszani a VGA-PSU-ODD-3.5"-helyszükséglettel.
Hirtelen be is ugrott egy megoldás, kár hogy nincs lemezmegmunkáló műhelyem , ez a szerencséjük : ] -
Goose-T
veterán
válasz
shteer #23413 üzenetére
Voltak mostanában ilyen ingadozások a Chieftecnél, én is alig bírtam megvenni valamikor nyár elején a BT-02B-U3-at, mert egy cég kivételével mindenhol elfogyott, és ott is csak azért volt, mert raktárkészletet tartanak. Lehet, hogy alulbecsülték a kelendőségét, és most nem győznek újakat gyártani. Azért Németországban, Lengyelországban és Ausztriában még lehet kapni. Szerintem csak az itthoni nagykerek nem táraztak be eléggé. Túl jó marketingtevékenységet folytattam itt a topikban, pedig nem kaptam pénzt érte.
Szerk.: ja hogy a tápról beszéltél.
-
kisza25
félisten
válasz
shteer #23275 üzenetére
akkor meg az
tényleg fater gépében is az van athln xp vel
(9-10 éve üzemkész)
más: ezek a házak minőségre milyenek? -
mrbig25
őstag
válasz
shteer #23042 üzenetére
Idővel lesznek szerintem ekkora méretben is jófajta M.2-es SSD-k, csak várni kell...legalábbis remélem.
A fail szerintem inkább az, hogy a többi Z97-es lapon még mSata sincs...nemhogy M.2.(#23043) Mercutio_
1. Nincs sajnos ilyen árban más alternatíva
2. 3db ITX-es lapról tudok, amin van M.2 -> Asus H97I-plus/Z97I-plus és Asrock Z97E-itx.
Egyiknek sincs 20k körül az ára. -
törölt tag
válasz
shteer #22982 üzenetére
Lehet hogy kisfeszültségű polimer és nem tantál de 15-20A nál nagyobb töltő-kisütő áramot(/kondenzátor) nem csipázzák és az összes kapacitás is kevés kiszolgálni egy emelt feszes tuningot.
(#22985) shteer:
Nekem sem vesszőparipám a tuning, de ha megáll a tudomány 4,2-nél és már oda is emelni kell a feszt, akkor elkeseredik a tulaj hogy talán mégsem érte meg a K-s proci.
Én sem érzem hiányát +500Mhz-nek, 50W-al nagyobb fogyasztásnak.
-
HookR
addikt
válasz
shteer #22953 üzenetére
Kár. Bár még néhány modelljükön (pl. U2413, U2713H, U3014) azért fellehető. - accessories.dell.com
Nekem is egy 2407WFP-HC-m van még 2007-ből. Ezen még CF slot is van az SM/SD/MS/MMC mellett. -
VitaD5
tag
válasz
shteer #22819 üzenetére
Túl gyorsan "fejlődik" a technika. Ki tudja, hogy addigra mennyire fogják elavultá tenni. Mondjuk engem nem zavar, mert ahogy párszor írtam már: "A Doom II-nek amúgy sincs nagy igénye.
" Amikor kb. 3 évvel ezelőtt kiválaszthattam életem első okostelefonját, egyszerűen a szívem megszakadt. Nem akartam, hogy a szüleim kidobjanak felesleges pénzeket egy gyorsan elavuló vacakért, így minden felhasználási igényt félredobva egy használt X8-at választottam. És lám a karma létezik: Modolva volt az X8!
Amúgy, elgondolgodtató, hogy vajon a jövő Mini-ITX lapjai a funkciolitásukat nézve tényleg jobbak, hasznosabbak lesznek-e, vagy csak a jelenlegi lapok ár csökkenése lesz a tényleges haszon?
(#22820) Pista0001: "...Irányadónak jó lehet, de majd az aktuális kínálatból válassz..." - Megfogadtam!
Szóval B? Olyan régóta nézegettem az MSI B85I lapot.
Szóval 10 éves? Ez elég tiszteletre méltó idő egy notebook-nál. Boldog évfordulót!
-
VitaD5
tag
válasz
shteer #22811 üzenetére
Hm, akkor ezt egy picit elnéztem. Láttam ehez hasonló megoldástokat, de ahoz csak egy driver kellett és nem volt a laphoz kötve. De ha ez moduláris, akkor most mi is?
Nekem az infó órán azt tanították az integrált kártyákról, hogy nincs szabványosítva. Bővítőkártyák az integráltak is, de fizikailag nem, a működésük is szinte egyezik a bővítőkártyákéval, de hiába kezeli az op.rendszer is bővítőkártyaként, az integrált nem moduláris ezért azok nem bővítőkártyák. Mondjuk még nem láttam olyat, hogy a két tábor ezen agyalna, pedig kíváncsi lettem volna. Vagy azóta nincs erre valami szabvány? Én ezzel nem vagyok tisztában.
Szerk.: "Attol, hogy kulon nyakon van, ezt nyugodtan lehet integraltnak nevezni..." - A tanárom szerint ez vitatott, egy rendszergazda ismerősöm szerint igazad van, de egy másik rendszergazda ismerősöm szerint meg tévedsz.
-
F34R
nagyúr
válasz
shteer #22657 üzenetére
Vegulis ha csak a hangal van gondod akkor meger egy probat szerintem. A lenyeg hogy olyan ventit nezz ami mar 3,5V-on indul. Pont nezheted azt a Noiseblockert is de ha sokaig akarod megtartani akkor olyat vennek aminek nem kopik ki a csapagyazasa. Pl akar lehet Scythe Gentle Typhoon -t.
-
Grave_444
nagyúr
-
Zyrius
aktív tag
válasz
shteer #22380 üzenetére
Köszi szépen, néztem már ebay-en, 250 dollár, de nem küldi el Európába a srác másik ajánlatot nem találtam sehol.
Van még esetleg más ház ami szóba jöhet az Antec és az NCase-en kívül?
Ami bele menne: lap+ram+cpu; 1 120-as proci vízhűtő, 1 GTX 770 kártya, aminek szinte a teljes felületén szellőzést kell kapni és elég hosszú is (Antecnél sajnos csak egy kis lyukas rész van a VGA helyén). 2-3 2,5" SSD/HDD optikai meghajtó nem, 500W körüli táp (pontos típus még nincs meg)köszi előre is!
-
törölt tag
válasz
shteer #22354 üzenetére
Nem a legoptimálisabb, de egy 55W-os CPU-val, +némi házszélőzessel bemerném vállalni.
OFF>>
Korábban volt olyan mATX gépem ahol alulfeszelt+tuningolt E8400 ment P45-ös lapban, és csak az ATX táp veni volt a gemini fölött. 4850-en AC s1 rev2.-vel.
Hogy utáltam akkoriban a samsung HDD-m
<<OFF -
törölt tag
válasz
shteer #22115 üzenetére
mondjuk nekem
Mercutio_:
szerintem még egyet sem adtam el, még a 40-es maxtor is megvanBár igazatok van, hogy értelmesebb eladni őket és kicsit hozzátéve garis/gyorsabb/nagyobb vinyó(k)ra váltani
De ezektől függetlenül a csak 2 front USB3.0 mellett leginkább az bosszant, hogy azt a kevés csatit is jól egymásra zsúfolják, így a legtöbb esetben meg is felezik a valós csatl.számot
-
HookR
addikt
válasz
shteer #22094 üzenetére
Igen a W1. Hazai beszerezhetőség - [link]
========================================
(#22080) tlac: "1. Ami a problémám, hogy nem vagyok benne biztos, hogy az alaplap tápáramkörén lévő bordától elfér-e a cpu hűtőn lévő ventilátor, ugyanis az kicsit lelóg a lamellákról."
Bár nem találtam igazán jó szögből készült nagy felbontású képeket, a szubjektív benyomásom az, hogy jó eséllyel nem lesz gond. Illetve ha mégis, csak a ventilátort kell valamilyen módon feljebb rögzítened (Pl. gyorskötegelővel, befőttes gumival, általad hajtogatott fémpálcával...). -
xtevo
őstag
válasz
shteer #21780 üzenetére
Meggyőzhető vagyok.
Én Intel-t használok, de sajnos ennél próbálkoznék a budget megoldással.
S1155 ASROCK H61MV-ITX ~14,2k
S1155 Intel Celeron Dual Core G1620 - 2,70GHz ~9,2kEz így mennyivel jobb/rosszabb? A gép egy 40" Samu smart tv-re van kötve, és ugyan tudja a 3D-t, de többnyire 1080p,720p filmeket szoktak rajta nézni, meg netezni, youtube stb.
-
tozso76
aktív tag
válasz
shteer #21769 üzenetére
Ha kihúzom az RCA-t akkor megszűnik a búgás, nyilván a hdmi kihuzása is megszünteti mert csak a htpc-rol jön a búgás. Ráadásnak ez a furcsa bugás nem állando. A boot-olás alatt mély recsegés hallatszik, win asztalnál csend, majd az xbmc elindulásával állandó a bugás, de csak az xbmc főmenüben. Ha belépek pl a video/fájlok menübe, ott csend van. Viszont a fájlok lépegetése közben, minden "klikknél" van egy kb. 1 mp-s búgás. Tehát a képtartalomtól függ a búgás intenzitása, frekvenciája.
Amit eddig próbáltam: Földeletlen dugóval tápot adni a tápkockának, a szoba másik konnektorába dugni a sub tápját, másik tápkábel a subnak.
Egyébként semelyik más forrásról nincs baj a bugással, tv hangja az erősítőn, az erősítő net rádió tunere, hálózati playere, fm tuner. Ezek mind normálisan működnek. -
TomiLi
addikt
válasz
shteer #21429 üzenetére
m.2 - még csak most fogják bemutatni a gyártók a Computexen a megoldásaikat (ssd)
Persze vannak már elérhető megoldások, de amik pl. itthon kaphatóak semmivel nem gyorsabbak, mint az mSata-s társaik... Sőt.Ráadásul a z97-tel érkező Sata express-s ssd-k is most fognak debütálni.
Ebben a hírben már előre is jelzik, hogy a "lehúzásnak" ez még csak az első lépcső foka....Mindenesetre nekem tetszik, hogy már egy mini ITX lap is ilyen jól felszerelt, hogy egyáltalán ennyi minden elfér rajta...
(#21437) Mercutio_: Ahhoz már B85-ös chip kellene
-
mckay
aktív tag
válasz
shteer #21369 üzenetére
HookR, Sb, Rick, Kisza, Shteer!
Köszi a javaslatokat.
Nekem legjobban az Antec tetszett, tulajdonképpen pont az, amiről beszélek. És szellős is, hogy ne süvítsen a venti.
De hát 24 ezer + házhozszállítás egy kis dobozkáért és tápért, úgy, hogy az USB kivezetések 2.0-ásak...
Ennek ellenére kiajánlottam a kedves vevőnek, dobott egy hátast.
És megértem őt!
Úgy néz ki, hogy marad az EPCA3 az adapter.hu-ról, amit persze szintén túlárazottnak tartok, és még bumfordinak is, de hát két kiló kávé árával kevesebb.Hát igen, gyerekcipőben jár még ez a piaci szegmens. Sajnos.
- Ami szép és jó, az kicsit feleslegesen minőségi, legalábbis arra célra, hogy ha "kell egy gép" vevőnek ajánlanánk. Hobbinak jó a szép házak, de hát nem mindenkinek ez a hobbija
- Ami meg nem szép, és nem jó, az meg eldobja az ITX előnyeit: eltűnik a kis méret, eltűnik a csendesség. Akkor meg minek az ITX.
Döbbenetes, hogy a kínai ipar néha ennyire nem találja a valódi keresletet, évekig.Gyerekek, nem akar valaki ebből megélni, hogy nyit egy ITX boltot?
:-) -
sb
veterán
válasz
shteer #21353 üzenetére
Értem, csak arra akartam célozni, hogy nekem a negyed ekkora TX3-on se kell feltekerni a ventit egy húzott i5-ön.
Nekem utoljára 1000rpm feletti ventim a húzott, feszelt, kb. 160-180W-ot zabáló Phenom II X4-en volt. (És az is a kis TX3 volt feltekerve 2000rpm-re, ami még mindig nem a max fordulata.
)
Desktopban jelenleg már Hyper 212 van 700rpm körül a húzott i5-ön. De szerintem még ez a hűtő is fele méret a linkelt monstrumokhoz képest.
-
PeterPH
senior tag
válasz
shteer #21346 üzenetére
Itt és itt több fotót láthatsz.
Annó a megboldogult Hybridbox árult ilyen házban NAS szervert, de a házat külön nem adták, így külhonból a linitx-től rendeltem méregdrágán.
Tűrhető minőségű, vasteg lemezekből. Hátul 12cm házventi van, én már lecseréltem halkabbra. A reset gomb érintkezője gyárilag elengedte magát, de sosem éreztem hiányát.
Nem sok hely van benne a HDD RACK-ek mögött/alatt, de egy átlagos miniITX lap+proci elfér. Nekem korábban kétfajta Brazos (Asrock, Asus deluxe), és most egy Giga Bay-Trail van benne.
A hozzáadott tápot nem használtam, csak rövid ideig, mert PicoPSU-t is vettem.
Összességében meg vagyok vele elégedve.
Küldök pü-t is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- E-book olvasók
- PlayStation 5
- RAM topik
- Nintendo Switch 2
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest