- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos fejegységek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nyárbúcsúztató hardvermix
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
válasz
viperabácsi #48327 üzenetére
Az új tornyos Xbox-ról beszélt, gondolom.
-
válasz
viperabácsi #48229 üzenetére
Az épített NAS-omhoz vettem, nagy átalakítást tervezek.
A házam közepén lévő folyosó egyik végébe csinálni akarok egy szekrényt az elektronikának.
Egy kb. 150x40x40cm-es zárt polc a terv szellőzéssel, amibe menne az MDF lapra szerelt NAS alaplap + táp, HDD-k aktív hűtéssel, 24-es switch, wifi router, modem, meg egy szünetmentes táp. -
törölt tag
válasz
viperabácsi #48146 üzenetére
picivel korabban kitalalhattad volna
van egy 150W-os HP tapom, csak nem hasznalom... megnezem azert h mennyi lenne a postazas, ha eleg a 150W.
egyebkent 240W-os HP es 330W-os alienware viszi a gepeimet. -
imibogyo
veterán
válasz
Ahogy Duracellm... is írta, az járható út. És szerintem a Picobox 16-24V-os, szóval nincs vele gond 24V-os táppal sem (kicsit jobban fog melegedni).
De szerintem hasonló árban, mint egy jobb 24V-os led tápegység, lehet kapni normális minőségű 180W-os külső kockát is, de van 200W-os is. Ennél olcsóbban nem fogsz kijönni akármilyen más megoldással sem. Szerintem még a 180W-os is elég lenne neked. Előbb fog a pico táp egyenkénti ága elfáradni (mint az én esetemben a 4790k mellett), minthogy a tápnak a teljesítőképességével legyen bajod.
-
törölt tag
válasz
Dokumentációban benne kell lennie, hogy tól-ig mekkora tartományban fogad feszültséget a bemenete, ha szerencséd van egy 24V-os AC-DC-t (mint a led táp, csak 24V-os kimenettel) be lehet terelni ebbe a tartományba.
Ebből egy kis kézimunkával a fix 19V-is megoldható, annyi kompromisszummal, hogy a kimenetből kinyerhető teljesítmény arányosan csökkenni fog a csökkenő kimenő feszültséggel. -
hegegabi80
addikt
válasz
viperabácsi #48130 üzenetére
elvileg egy Alpenföhn Black Ridge topflow hűtené a 2600-át egy 120-as slim ventivel, így jutna elég szellő a vrm-nek is. Bár attól még lehet gyengébb minőségű alkatrészekből, mint a drágább itx-es társai.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #48050 üzenetére
Jól megdőlhetett a kamion a kanyarban...
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #48046 üzenetére
A bóti ára ugyanannyi. Kb 30e forint a Prodigy, a Prodigy M, a Phenom és a Phenom M is.
Amúgy kb ilyen hardverhez (ha az ember nem háziszervert épít) a Phanteks Enthoo Evolv itx nekem jobban tetszik, és olcsóbb is a harmadával.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #48040 üzenetére
Ott a Bitfenix Phenom, az gyárilag fületlen Prodigy
-
hegegabi80
addikt
válasz
viperabácsi #48042 üzenetére
Pár képet mutathatnál róla, kíváncsivá tettél.
-
kerobi
senior tag
válasz
viperabácsi #48040 üzenetére
Igen ezt én is néztem, mert szép ház, de nem találtam sehol infót, milyen magas cpucooler fér bele. Plusz 7kg a ház, mert acélból van.
Fehér metis-t vettem. Remélem hűvös marad a reaktor. -
Pgraph
aktív tag
válasz
viperabácsi #46251 üzenetére
Jómagam is pártolom a topflow hűtést, ugyanis segít kiszellőztetni a VRM körüli, vagy ha ott van a környéken, az m.2 slot körüli hulladékhőt.
-
profi
aktív tag
válasz
viperabácsi #46251 üzenetére
Abba a házba kell, igen. Nem tetszenek a torony hűtők, ezért keresek lp, vagy tf hűtőt. Ettől függetlenül nem szeretnék ennyit költeni rá. Nem egy erőgéphez kell és tuning sincs. 10k körül szeretném megúszni. Már az sem zavarna, ha csak toronyhűtővel lehetne megoldani, csak hűtse le rendesen.
-
VTom
veterán
válasz
viperabácsi #46056 üzenetére
Raijintek Ophion ITX
-
hegegabi80
addikt
válasz
viperabácsi #46025 üzenetére
Attól függ, kinek milyen itx lap kell. Az adatlapomon lévőt apróról vettem 20K-ért garival. AMD-nél meg kb 36K lett volna ez a szint. Na de mindegy is, ez van. Majd legközelebb talán kipróbálom az AMD-t, egy darabig még ez az intel bőven megteszi nekem.
(#46024) Pgraph: Na persze a C2-ben igen, de metisbe már nem fér be, oda csak a 17,4x22,6-os inteles matx lapok férnek be atx táppal.
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #45949 üzenetére
Vettem egy Chieftec itx házat, abba befért egy 12es venti a procihűtő ventije helyett, az mindenre fújja a friss levegőt, és mellette halk is, másrészt házban egy 250-es táp van, nincs feszkóban hiány, az FPU teszt is gyönyörűen lefut, nincs restart, minden probléma letudva, az SSD hőfok gond szintén megoldva, az 1200Ft-os hűtőborda felkerült, SSD-t tesztelve, kergetve is max 60°C, szóval minden király, köszönöm a jótanácsokat.
-
Enton
addikt
válasz
viperabácsi #45970 üzenetére
Usb csati a hátlapon lehetne több, plusz én személyesen a ps2-egér bill csatit is hiányolom, de asrock verzióban már elég "baráti" áron is hozzá lehet jutni.
Sebaj ezekről lemaradtam, akkor csak annak örülök hogy további 2 lappal színesedik ezen paletta. -
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #45949 üzenetére
Köszönöm, kergetem ezt a vonalat...
-
Janby
tag
válasz
viperabácsi #45915 üzenetére
HTPC-ben nem alulfeszelni szoktak inkább a procit/APU-t? Mondjuk egy 35 wattossal nem tudna megbírkózni ez az alaplap? Vagy úgy már nem jó FullHd/4K-ra? Mondjuk nincs ilyen jellegű tapasztalatom, csak azért fura, mert azt gondolnám, hogy jó lehet...
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #45908 üzenetére
Az alaplap kialakításából látszik, hogy nincs köztes fokozat, így egyből 19V-ból állítja elő a VRM a CPU számára a feszültségeket. Ennek azért elébe mentek, mert felkészültek arra, hogy ez a mód áramra jobban igénybe veszi a VRM-et, duplázták a Low-side Fet-ek számát, és nem miniatürizált tekercseket használnak.
Ráadásként olyan CPU hűtést eszkábáltak rá, ami a VRM-et direktben telibe kapja az áramló levegővel, sőt a PCB-n körülötte, azok a csíkok és pöttyök ónozásnak és "extra" forrasztó ónnal feltöltött furatoknak tűnnek, amivel javítottak a FET - PCB - mozgó levegő közti kapcsolatnak, a hőelvonó képességét.Hogy teljesen használhatatlan lenne ezek miatt, azt nem gondoom, de az biztos hogy nem lesz ideális alap néma HTPC építésére.
(#45915) viperabácsi: Ja, hogy az OC miatt? Mindent IS nem tudhat egyszerre, egy Low Cost, belépő chipsetes lap.
-
Janby
tag
válasz
viperabácsi #45908 üzenetére
Gondolom ebbe inkább valamelyik 35 wattos passzol...Bár nem tudom. AsRock-ék majdcsak letesztelték rendesen, ha belemennek a 65 wattosak is. Meg azért ez nem éppen egy munka/gémer gépalap, hogy nagyon főzze azokat a VRM-eket...
(#45909) alcsa: Az oké, hogy a belső header jó egy AIO-nak. Én az egyik normál HDMI kivezetésre gondoltam,ami a lap oldala felé néz.
(#45911) MPeter87: Az lehet
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #45889 üzenetére
Azok a 12V libegésére valóban kevésbé hajlandóak, viszont a spektrumon feljebb haladva nagyobb zajt lehet mérni, mert annak a 12V-nak az impedanciája nagyban támaszkodik a rajta lévő pár száz uF kapacitás impedancia menetére, és annak 10-100Khz körül van minimuma. Az AC-DC 12V-ja ennél jóval egyenletesebb impedanciamenetet ad.
A lehető legjobb, ha jó a 12V-os AC-DC, rövid a kábel köztük(5-10cm), nincs csatlakozó, és jó a DC-DC mögötte.
(#45890) Mercutio_: Lehet azért mert nincs benne PFC*, de ez a kimeneti feszültséget nem szabadna befolyásolnia.
*Ebben a teljesítmény-ár kategóriában ritka, hogy ilyet beépítenének.
Én 1db tisztességes boot-ot azért elvárnék, valami hasonló kaliberű táp vitte annó az E8400-am, mATX lappal meg 3,5"-os HDD-vel. Annyi baja volt, hogy melegedettek a ST-By 5V-os lineáris stab, meg a tekercsek, vetilátor elé kellett tenni oszt nem fogott tüzet.
-
duo
addikt
válasz
viperabácsi #45877 üzenetére
hű. nem tudom. megnézem ha hazaértem
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #45865 üzenetére
-
Seep
senior tag
válasz
viperabácsi #45765 üzenetére
Nekem sf600 gold van, kb 40cm re a fulemtol az asztalon de meg sosem hallotam a ventijet. Most direkt kinyitottam a gepet es forog a venti pedig.
-
Archttila
veterán
válasz
viperabácsi #45765 üzenetére
Igen mar alapjaraton is. Sajnos most nem tudok linkelni...
A Platinumnal mar mas a szitu!
-
Archttila
veterán
válasz
viperabácsi #45760 üzenetére
Magamat idézem: [link]
(SF450... az SF600 az más tészta)!
-
Archttila
veterán
válasz
viperabácsi #45758 üzenetére
Gold
-
válasz
viperabácsi #45734 üzenetére
Ezen semmi hűtőborda nincs csak egy matrica?
-
Archttila
veterán
válasz
viperabácsi #45731 üzenetére
-
válasz
viperabácsi #45729 üzenetére
Miért ilyen olcsó ez a ram?
-
Archttila
veterán
válasz
viperabácsi #45729 üzenetére
Igen csak mar nincs rajtuk a borda
(korabban linkeltem a mutetet)
Ryzen 3600 a terv.
-
Archttila
veterán
válasz
viperabácsi #45727 üzenetére
3333-as predatorokat gyari 16-18-18-36 idozitesekkel (alulfeszelve)
Az elozo lapban feszesebb timingok mellett is szepen muzsikalt, de ezidaig se kedvem, sem pedig idom nem volt ujra mindent egyesevel belonimajd nyaron az uj procival.
-
Archttila
veterán
válasz
viperabácsi #45723 üzenetére
Tudom ezert is esett anno pont az MSI-re a valasztas.
ami erdekes, h az Asus betonfixen tartja az 1.000v SoC feszt, ellenben az MSI-vel, ami ingadozott, es a hwinfo is teljesen mas ertekeket mutatott a lapon talalhato szenzorra.
En nem szereztem az Asus mert szerintem tularazott, de most muszaj voltam gyorsan venni valamit, es eddig azt kell mondjam megerte. -
Archttila
veterán
válasz
viperabácsi #45718 üzenetére
Elnézésed kérem ki is ment a fejemből!
Egy MSI B450I alaplapot váltott az ASUS mert sajnos mint az utólag kiderült a hátoldalon található m.2 foglalat miatt nem fér be a lap a helyére, anélkül meg közel 80 fok körül szaladgál az drive. Itt kell még megemlítenem a (szerintem) feleslegesen magasan kitüremkedő VRM bordát, ami szintén gondot okozott volna a már meglévő Noctua L12 + A12x15 FAN páros felszerelése esetén.
Szóval jött az ASUS az elöl (is) található m.2 slot-jával, (ami egyben bónuszként bordaként is szolgál) így most terhelés alatt még az 50 fokok sem éri el a meghajtó hőmérséklete.szerk.: sajnos a ház viszonylag rövid power illetve led switch vezetékei sem értek volna el az alaplapi tüskékhez, bár ezt orvosolandó ajánlottak itt jóféle dupont kábelt, de azért gondoltam megemlítem.
-
MPeter87
őstag
válasz
viperabácsi #45612 üzenetére
-
Seep
senior tag
válasz
viperabácsi #45495 üzenetére
Meg nem volt idom tesztelni, 30+ tabbal chrome alatt 44-46 fok kozott van kikapcsolt ventillatorokkal. ( persze vagott metis
)
-
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi #45495 üzenetére
Ha Metis Plus és felül van egy ventilátor egész hűvös maradhat az a kártya.
Feltéve ha a ventik befele fújnak és a táp "szívja ki a meleget". -
Ispy
nagyúr
válasz
viperabácsi #45416 üzenetére
Volt ilyenem, jó kis ház, még egy slot-in-es BD olvasót is vettem bele kokain áron, csak aztán nem vettem egy deka BD-t sem, azt inkább eladtam az egészet.
Mondjuk ebbe sima táp nem megy bele, DC-s deszka vagy paneltáp.
-
Speed®
titán
válasz
viperabácsi #45402 üzenetére
Érdemes..bőven. Árban vicc és a tempó király. Nálam az egész csere kijött 10kból (ha nem lettem volna lusta, nullszaldó lett volna) és össze sem lehet hasonlítani a két konfigot..beteg ez az R7-1700, pedig még csak allcore 3.6on tesztelgetem (gyári hűtővel..lol). Hasonló áron egy R5-2600 magasabb IPCt tudna, de hosszútávra terveztem a vasat. Csak ajánlani tudom
Jó a 9700K persze, de árban rossz vicc sajnos.
-
lela
aktív tag
válasz
viperabácsi #45425 üzenetére
Ú most kurv@ra gondolkodóba ejtettél, mert általában minden kérdéskört hetekig majszolok, mire döntök.
Az a helyzet, hogy nézegettem a Zotac PC-ket is, de az olyan kötött fogású bírkózás számomra, meg az építés is egyfajta örömet okoz.
Igen én is nézegettem a youtubon a videókat, de nem tudom milyen profi alu házak vannak még amik jók lennének az igényemnek, mondjuk ahogy látom olyat amelyiken van SD kártya olvasó ne is keressek.
Ahogy látom a Streacom elég komoly házakat gyárt -
lela
aktív tag
válasz
viperabácsi #45416 üzenetére
Ez mennyire stabil/igényes házikó?
(#45417) Mercutio_: Mennyire férsz el benne? Milyen optikai meghajtót tettél bele? Miért kell bele veni, hiszen passzív?(#45414) sati : Már járok kezelésre.
-
Speed®
titán
válasz
viperabácsi #45402 üzenetére
Egész pontosan rengeteg indok szól a 2700X mellett..de még egy R5-2600at is előbb vennék. Erős proci a 9700K, de katasztrófa az árazása. Én 45ért vettem R7-1700at, teszek az IPCre..évekig letudva a CPU ezzel.
-
Speed®
titán
válasz
viperabácsi #45400 üzenetére
Szét van robbantva épp, hétvégén rakom össze, max akkor lesz képes beszámoló.
Egyébként fronton 23cm BF , hátul 14, felül 2x12 WB2, utóbbiak a VGA miatt jól jönnek, nélkülük a proci melegebb volt jóval (a Pulse elég buta felépítésű ilyen téren, hiába jó az Atlas, telibe kapta a VGA hőjét :S A Nitro+ 580al nem volt gondom). Szerintem nem vészesek az értékeid, de ha zavar, 2 elszívó biztosan jót tesz. -
shteer
titán
válasz
viperabácsi #45324 üzenetére
-
hegegabi80
addikt
válasz
viperabácsi #45188 üzenetére
Szerintem elég kell legyen. Én is olyan i7-re akarok majd váltani, és maradni fog a hűtő. Sőt én lecserélem majd a ventit egy 92-es scythe kama-ra, mert túl széles. Az i5 és az i7 is 84W tdp-s, így elég kell legyen. Kipróbáltam max hangon is a ventit, számomra nem volt vészes, de ez azért egyén függő is.
Esetleg még a cpu hűtő topokban is kérdezz rá. -
hegegabi80
addikt
válasz
viperabácsi #45181 üzenetére
ID cooling IS-50 vagy IS-60, Scythe Big Shurriken.
Nekem IS-50 van gyári ventivel i5-4440 cpu-n. Télen nem ment még 1000 rpm fölé a venti, de szerelékben van csavar normál vastag ventihez.
Még a phanteks-nek is van topflow hűtője, de az már drágább. -
lajos75
senior tag
válasz
viperabácsi #32491 üzenetére
Szerintem a tied is elbírna 4HDD-t, vagy is el kellene bírnia
Én 3HDD-val már próbáltam nem volt gond, viszont nekem a ház első 12cm ventilátora pont hűti a Pico-psu-t -
lajos75
senior tag
válasz
viperabácsi #32489 üzenetére
Pico-PSU-ra csak 2-3 lesz rákötve, a többit közvetlen a tápra lesz kötve egy 5v stabilizátor ic-re + egy relével párosítva, így nem lesz anyira terhelve a Pico-psu.
-
lajos75
senior tag
válasz
viperabácsi #32487 üzenetére
Sajnos elég rosszak lettek a képek, de a lényeg pont a HDD tartó lenne
mivel a házon semmiféle átalakítás nem történt és így nincs Garancia vesztés sem, és bármikor vissza tehető a gyári HDD tartó is.
-
bope87
aktív tag
válasz
viperabácsi #31586 üzenetére
Igen, közben kerestem képeket ahol SFX táppal van szerelve a ház, és jónak tűnik, köszi!
Van valakinek tapasztalata ilyen táppal? Már csak olyat próbálok keresni, hogy minél halkabb legyen. -
törölt tag
válasz
viperabácsi #31361 üzenetére
Mert ez egy japán nyelvű az blog egy (.jp) oldalon
De nem kell megijedni beszédesek a táblázatok, és olyan szavakat használ amit a google translate is, ismer. Japán->Angol-ra fordítva kifejezetten élvezhető a szöveg -
Kreash
aktív tag
válasz
viperabácsi #31233 üzenetére
Be quiet e9 480 w moduláris táp
anno azt olvastam, hogy a modulárisok közül nem mindegyikkel jó -
Archttila
veterán
válasz
viperabácsi #31016 üzenetére
Meglehet, csak ugye a gond az, hogy nem tudom kizarni mivel itt senkinek nincs DDR4-es konfigja, ha van is akkor meg gondolom nem szivesen szedi szet.
Minden cuccom garis csak kerdes ugye, hogy mit gariztassak...Siman lehet, hogy az van amit Dura es Kisza is irt, kula az Asus ahogy van, mas socketet hasznal nem tudom.. de az is lehet, hogy jo volt az elozo lap is, csak a memoria szopat.
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #30986 üzenetére
Igen, másképp nem fért volna el az ATX-táp+toronyhűtő+túlméretes VGA. sfx-táp meg túl nagy légellenállást jelentett volna a sűrű alkatrészek miatt...
Az RF-nem probléma, egy szélesebb vaslemezre van felcsavarozva, nincs nagyobb szórás mint ami a venti rácson amúgy is kijönne. Életvédelmi szempontból nem 100%-os, eddig 1x fogtam összea primer köri bordát és a földelt fém vázat. Össze szerelt állapotban veszélytelen.
(#30987) Mercutio_ : egyenlőre Logitech K400-al gyorsabb lesz arra amire használom*, mint a kijelzőt tapicskolva. De ha mégis kellene, akkor rendelhető hozzá érinthető felület is. Alap dolgokra nem akarok kijelzőt cipelni, de a laptop nem jó, mert nem tud szimmetrikus be/ki meneteket USB dugdosás nélkül.
*Zene bejátszás, és méricskélés smart-al.
-
válasz
viperabácsi #30433 üzenetére
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #29972 üzenetére
Az sem biztos hogy minden feszt megad a PCI-nak, ugye itt még -12V is kell ha nincs a kártyán onboard dc-dc...
Pl.: Emu 1212m pci-os változatához kell a -12V, az expreses "újabb" változat meg onboard dc-dc-s cserébe, x@rabul szól az analóg kijárata.(#29967) tooomas: Ha jól tudom D2700-al (2mag+HT@2,13GHz) szerelt Integrált atomos megoldás a legerősebb eben a kiépítésben, azt szabad tudni hogy milyen lappal használod?
-
tooomas
csendes tag
válasz
viperabácsi #29972 üzenetére
Coolermaster elite 110-em van ebbe így nagyon mahinálni kellene.
-
ada19
senior tag
válasz
viperabácsi #29522 üzenetére
Nekem Elite 110 van így sajnos nem megoldható.
Viszont kíváncsi vagyok hány darab SSD/HDD fér el, és hová rögzíted őket? Hogyan kap friss levegőt procihűtő és VGA?
-
gianni85
veterán
válasz
viperabácsi #27976 üzenetére
Még sehol, minden nap rákeresek egyszer google-on, de német oldalakon se érhető még el. Már tűkön ülök.
(#27979) tomic
Én először a 450-es Chieftec-et és Zalman-t néztem, azt ajánlották is a többiek (a 350-es is jó). De a végén egy 500W-os Silverstone SFX-L tápot rendeltem, mert házhoz jött egy kis extra zseton -
HookR
addikt
válasz
viperabácsi #27976 üzenetére
Nem tudok róla.
(#27977) tomic: "Arra gondoltam,hogy helytakarékosság szempontjából esetleg a monitoromat fektetett helyzetben akár rá is tudnám tenni.Dell 2410. Elég széles a talpa..."
...ahhoz, hogy kitakarja a ház tetején a szellőzőnyílást."Tudsz esetleg még nekem ajánlani ilyen stílusú házat?"
- AZZA Z (CSAZ-103)
- Lian Li PC-O5
- Lian Li PC-Q19
- Silverstone FTZ01 / ML07 / RVZ01 -
Archttila
veterán
válasz
viperabácsi #27929 üzenetére
Kibontottam! de a vedokupakot feleslegesnek tartottam levenni, miert is tettem volna? kivettem a zacskobol es megneztem, hogy mindent megkaptem-e a termekhez, nincs kettetorve a lap, beleokadva es hasonloak.
-
tomic
addikt
válasz
viperabácsi #27665 üzenetére
Sok volt a hülyeségből. A gépet eladtam mindenestől. -
Chesterfield
őstag
válasz
viperabácsi #27101 üzenetére
ez sajnos még kevésbé beszerezhető
-
vannevar
újonc
válasz
viperabácsi #26653 üzenetére
Létezik ugyan ez a lap Asrock Q1900DC-ITX néven integrált tápegységgel , ahhoz csak egy notitáp kell.
Ha jól látom, sajnos ebből nincs LGA1150-es változat.
-
Carver77
csendes tag
válasz
viperabácsi #26616 üzenetére
És ha kicsit nem figyelsz,szorod bele a szotyihéjat...
Biztos jó,de nem tetszik.
-
Polllen
félisten
válasz
viperabácsi #26388 üzenetére
Lehet nem a bolt a hibás, hanem a nagyker. De ezt csak egy bennfentes tudná megmondani. Viszont valóban gáz...
-
sziszi112
csendes tag
válasz
viperabácsi #26161 üzenetére
Szia én az asrockot használom 6gb rammal egy ssd-vel torrentre filmnézésre tökéletes a photosopal is jól meg birkózik.
-
HookR
addikt
válasz
viperabácsi #26132 üzenetére
Riser card-nak? Olyan ~34mm.
-
patomi
őstag
válasz
viperabácsi #26132 üzenetére
Nincs sajnos, de pár centinél nincs több. Videokártyát beépíteni oda esélytelen.
-
Yahhher
aktív tag
válasz
viperabácsi #25985 üzenetére
Ja :-) Valamiért mindig félrenézem . Elnézést.
B.
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #25968 üzenetére
Van egy másik kábel amin pedig egybe fűzve az összes kimeneti csati
Az a bontható csatlakozó tüskékként 3A-el terhelhető max. külön érdekesség hogy erre rakták a CPU tápját is.
A160XT-n teljesen külön van a cpu táp, és a Perifériák csatlakozói is két részre van bontva. -
zed1983
őstag
válasz
viperabácsi #25950 üzenetére
A bemeneti csatlakozó érdekelt volna!
A kör alakú csatlakozó kábelén van P4-es s? -
törölt tag
válasz
viperabácsi #25962 üzenetére
A videó alatt írja hogy:Én költözött kiegészítő tápegysége szükséges az alacsony profilú GTX750 . A tápegység AC adapter . /By Google translate/
Szóval külön AC-DC tápról hajtja a VGA-t, semmi gond nem lehet vele.
(#25965) zed1983 : DELL-DA2 táp manualját keresd meg, benne van minden ilyen jellegű adat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #25962 üzenetére
Persze működik, de ki tudja meddig. 150%-ig nem kapcsol le a táp, de azért jobban melegedik, mint kéne.
-
Pete55555
addikt
válasz
viperabácsi #25950 üzenetére
Azon gondolkozom, hogy egy átlagos, alap gamer gépet is simán kiszolgálna egy ilyen picoPSU. Pl.: i5+GTX 750ti. Persze akkor kell hozzá egy korrekt AC/DC táp.
Csak nem értem miért raknak rá még mindig floppy csatit. -
zed1983
őstag
válasz
viperabácsi #25900 üzenetére
Neked a Z3-ATX-nek milyen csatlakozói vannak, hogy van rákötve a külső táp?
P4-es csati van rajta? mert a képek alapján nem látok rajta! -
mandras81
senior tag
válasz
viperabácsi #25857 üzenetére
Nem tudom megérteni az ilyen reakciókat. Azért, mert valaki a kis kocka világában nem tud adott szituációkat elképzelni, azok még létezhetnek...
Viszont, nyugodtan találhatsz érdemben a kérdéseimre.
-
kisza25
félisten
válasz
viperabácsi #25857 üzenetére
pl. : a csajom filmet néz kirakva a TV-re, de engem nem érdekel és böngészek
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #25826 üzenetére
ugyanígy van az övén is. a riser szalagkábele végigmegy az alaplap és a kártya közt, nyákkal vannak egymás felé.
-
zed1983
őstag
válasz
viperabácsi #25826 üzenetére
Ami neked van riser az 18cm-es ha jól emlékszem...
Elvileg neked az ment jól ugye? -
törölt tag
válasz
viperabácsi #25822 üzenetére
Szerintem OK.
A kártya a lap mögé van becsúsztatva, a lapon a pci-ex csatlakozó felül van.
Bedugva meg kell tudni kerülni a lapot a 270°-os ívben, a ~125 mm magas kártya háta mögött elhaladni, majd 180°-ban visszafordítani és beledugni. a 150-es flex riser biztosan kevés ehhez a mutatványhoz.
180mm-es kábel hossz felett, nem ajánlott/biztonságos a riser használata, ha jól tudom.Ezen a képen valóban megtévesztő a lap alján a minta.
-
zed1983
őstag
válasz
-
kisza25
félisten
válasz
átlátszónak van ábrázolva a kártya
-
mrbig25
őstag
válasz
viperabácsi #25812 üzenetére
Lehet így is a VGA, csak akkor egy piszkos hosszú riser kell hozzá.
Anno én is gondolkoztam hasonló elrendezéseken -a méretcsökkentés végett-, de egy normális PCI-e riser ára az egekben van. -
zed1983
őstag
válasz
viperabácsi #25812 üzenetére
Igen a kártya felőli oldal a hátulja.
-
Polllen
félisten
válasz
viperabácsi #25584 üzenetére
De olyankor a nagy gép sem jár csúcson, a fogyasztásbeli különbség meg kb. az extra ház és extra itx gép.
-
shteer
titán
válasz
viperabácsi #25548 üzenetére
Tudja. Max hangeroben is tobbet tud kicsit.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #25516 üzenetére
Aha, de a Gigabyte Brix-ek sem olcsóbbak. A teljes árat én sem fizettem volna ki. Caseking.de-n úgy egy éve le voltak akciózva, de csak a thunderboltosak. Gondolom túlságosan bevásároltak belőlük, aztán a nyakukon maradt. 150€ volt, még egyszer ennyi volt az ssd meg a memória, ennyit megért nekem.
Most nézem, ugyanezzel a procival a másik változat most 250 náluk, az nem olyan rossz. Dupla HDMI-je meg rendes ethernetje van, meg jobban is néz ki fekete fedéllel
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #25516 üzenetére
A méretnek ára van. De én csak akkor fizetnék érte, ha néma lenne NUC.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #25513 üzenetére
Ivy i3-as Thunderboltos. Általános felhasználás, szerintem jó cucc. A hűtése hajlamos hangoskodni, de ez ilyen. Mintha egy laptopot használnál. Ennek nincs hangchipje, ez okoz Linux alatt egy kis problémát, de Windows alatt semmi gond nincs. Megszólal Linux alatt is, de torz a hang nagyon. Ubuntu alatt nem sikerült rendbe szedni, Chakra alatt ha a DAC-ot csak bejelentkezés után kapcsolom be, akkor jó.
-
zed1983
őstag
válasz
viperabácsi #25463 üzenetére
Egy képet az össz. konfigról tudsz készíteni?
-
flashpointer
őstag
válasz
viperabácsi #25492 üzenetére
A kompakt víz úgy tudom hangosabb, nem is a venti miatt hanem egy jellegzetes búgása van az olcsó pumpáknak. Én is nézelődöm mostanában hogy hogyan lehetne megoldani a vga hűtést csendesen mert a cpu-ra felmegy egy bazi hűtés sok itx háznál sem gond, de a vga-t csendben tartani vagy ilyesmi kellene vagy ilyesmi, ami irtó sok helyet foglal, 25mm-es ventikkel 4-5 slot, vagy víz, de ott egy igazán csendes pumpa 40 ezer magában. Csak vga-t hűteni vele meg akkor már pazarlás
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #25490 üzenetére
Gyári cooler helyett is tehetsz lapos 120-as ventis coolert, a radi ha a házban van helyet foglal és ugyanúgy bent van a termelt hő ha a házon kívűl akkor meg ott kell neki plusz hely és ha jól tudom annak is van hangja nem csak a ventinek.
Nem próbáltam mert van elég ismerős aki ezt az utat végigjárta és hiszek nekik.
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #25488 üzenetére
Felejtős, semmivel nem csendesebb mint egy normális léghűtés a szakik szerint.
-
patomi
őstag
válasz
viperabácsi #25473 üzenetére
A sima nem réz magos hűtőm van gyári, tehát annak jobbnak is kell lennie ennél. Hangja gyakorlatilag a zelosnak nincs, még terhelve sem. Viszont a kis apró ventije sem pörög 1500 felett. Talán egy jobb venti még javíthatna rajta, de akkor már nem éri meg abszolúte foglalkozni vele. Nézegettem Noctua ventit, de többe kerül mint a zelos, ahogy van... NH-L9i-vel sajna nem tudom összehasonlítani.
(#25474) Mercutio_ Ahogy írtam a zelos hangtalan terhelve is, viszont alapjáraton a gyárinak sincs hangja. Ennek 2000 fordulat felett kezd el megjönni a hangja, akkor sem vészes ebben a házban nem zavaró, pedig itt van mellettem. Nem rézmagos, sima lapos alu hűtő kb. egyezik a magassága a zelossal.(ez járt a proci mellé)
(#25475) zed1983 Nem, nem vészes, de azt kell mondanom, hogy nem éri meg. Használtan jobb vétel biztos a Noctua. Tesztek alapján elég szépen teljesít, viszont újonnan majdnem 3x annyi mint a zelos.
-
zed1983
őstag
válasz
viperabácsi #25473 üzenetére
Az engem is érdekelne, most volt egy NH-L9i aprón, de elvitték előlem
A Zelosnak egyébként nem vészes az ára. -
kisza25
félisten
válasz
viperabácsi #25468 üzenetére
sajnos már én is jártam így, hogy a dobozon írt felfogatók fele hiányzott, szerencsémre pont az megvolt ami nekem kellett, így csak bosszankodtam, de tudtam használni
-
patomi
őstag
válasz
viperabácsi #25468 üzenetére
Igen pontosan,, sajnos. Pedig már atomjaira szedtem a gépet, hogy jól hozzá férjek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Tőzsde és gazdaság
- Vírusirtó topic
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Linux kezdőknek
- EAFC 25
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest