- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Léghűtés topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandras81
senior tag
Sziasztok,
visszaolvasgattam a topic-ban, de nem jött át teljesen, hogy most a Silverstone ML06B is tud fogadni low profile dVGA-t (max. 193 mm hosszban és 74 mm szélességben - az infót Merlin oldaláról szedtem), vagy ilyen összeállításhoz csak az ML06B-E a megfelelő? Csak egy SSD lenne még a házban a kötelező elemeken és a VGA-n kívül.
-
mandras81
senior tag
válasz
flashpointer #25876 üzenetére
Most nagyon elgondolkodtam azon, hogy a szétkapott gépemből még meglévő 1155-ös procimat megtartom, és köré vásárolok mindent.
Csak egyvalami kérdéses: mindenképpen csendes gépet akarok, így valami passzív procihűtésben gondolkodom. De mi férne be egy IX-03B méretű házba? Még a gyártói oldalon sem merik odaírni a maximum beépíthető hűtőt! -
mandras81
senior tag
válasz
AxBattler #25860 üzenetére
Iszom a szavaid!
Természetesen valamilyen szempontból fontos az időtállóság, de nem riadok vissza mondjuk a kétévenkénti gépcserétől sem.
Tényleg a Fifa13 és hasonló játékok, amivel előfordulhat maximum, hogy játszunk, ha a haverok átjönnek, de kb. egy éve már ilyen alkalom sem volt...
Inkább csak azért szőrözők ennyit a dolgon, mert a pénzemért a legkevesebb kompromisszumal járó megoldást szeretném megtalálni
-
mandras81
senior tag
válasz
viperabácsi #25857 üzenetére
Nem tudom megérteni az ilyen reakciókat. Azért, mert valaki a kis kocka világában nem tud adott szituációkat elképzelni, azok még létezhetnek...
Viszont, nyugodtan találhatsz érdemben a kérdéseimre.
-
mandras81
senior tag
válasz
Nirvanus #25854 üzenetére
Lehet, hogy jobban járnék egy 1155-ös, vagy pici rádobással egy 1150-es konfiggal? Hogy alakulnak az erőviszonyok ezeknél az AM1-Q1900-hoz képest? Mintha láttam volna egy tesztet, amiben nagyon elverték az előbbiek az utóbbiakat...
Egy ilyen Chieftec IX-03B-szerű házba milyen hűtő lenne, ami kordában tart passzívan egy Ivy-t, vagy egy Haswell-t?
(#25853) flashpointer:
És mi a helyzet egy 10 tabos böngészéssel, közben megy a fullhd film? Arra is elég a Q1900? Hol vannak a határai? -
mandras81
senior tag
válasz
Nirvanus #25846 üzenetére
A kompaktság mellett sajnos az ár is fontos, ha nem a legfontosabb tényező, így ilyesmiről nem is álmodom....
Az még viszont érdekelne, ha az AM1 mellett döntenék, és szeretnék mondjuk Fifa13-mal játszani, akkor milyen videókártyára lenne szükség, illetve mennyire limitálja a lehetőségeket, hogy csak 4-szeres a PCIe sávszélesség (persze, tápot-házat cserélnék ebben az esetben)?
-
mandras81
senior tag
Sziasztok,
egy kis kompakt gépet szeretnék építeni filmezésre és zenehallgatásra. Gyűjtögettem az információkat, leszűkítettem két konfigra a kört, de most megakadtam, és kellene egy kis segítség.
Igények, elképzelések:
- optikai kimenet a lapon
- lehetőleg passzív, vagy nagyon halk üzemelés
- max. fullhd filmnek, koncertek
- nagyon zárójelben későbbi bővíthetőségAlaplap + proci: Asrock Q1900-ITX vagy Asrock AM1H-ITX +AMD 5350. Előbbi mellett szól, hogy passzív hűtésű, utóbbi mellett, hogy nagyobb a teljesítménye, van rajta DC bemenet, és a későbbiekben bővíthető, viszont nem passzív. Mekkora hangra számítsak, illetve milyen hűtő javallott, amivel akár passzívan is elmegy?
Memória: 4Gb DDR3 1600-as RAM-om van, és mivel asztali, ezért még egy érv az AM1 mellett, mivel ha jól tudom, akkor a Q1900 noti RAM-tud fogadni.
Háttértár: NAS-t is tervezek, így egy 60 gigás SSD-re gondoltam, tekintve hogy csak a Win lesz rajta. Elég?
Ház: vagy egy
Chieftec IX-03B lesz, vagy még gondolkodom az LC Power 1350MI-ben is a Q1900 esetén, mert ugye van saját passzív tápja. Mi a véleményetek erről a házról, és főleg a tápjáról? Azért minimális házhűtésről érdemes gondoskodni (bármelyik háznál)?Táp: vagy a fent említett LC Power, vagy Pico PSU, vagy valami noti töltő, ha AM1 lesz. Mire figyeljek vásárláskor?
Haswell fronton fogalmam nincs, hogy mi a helyzet. Tekintve, hogy kb. 30e Ft-om van a lap+procira, egyáltalán érdemes számba venni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Spórolós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Léghűtés topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest