- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #57472 üzenetére
Tudok róla, írtam:
vagy a gyártó által megküldött szettre pluszban várni,
itt az időfaktor volt kérdéses, de nem az a 3000ft számított volna, ha azonnal kézbevehettem volna, hanem írtam: mivel ide amúgyis kicsi lett volna
szóval erre már felesleges lett volna költeni is, meg várni is.Qkacka: Olvastam rengeteg tesztet, véleményt, itt is írják többen, 220W-ot már nem tud normál körülmények között kezelni: [link]
Nyilván azt is értem, amit PROTRON kolléga írt az eltérő felület- elhelyezkedés kérdésben, nyilvánvaló, hogy sok összetevőből áll a megfelelő hűtő kiválasztása, nade megint ott tartunk, mint a 2000-es évek elején, hogy úgy kellett összeguglizni minden infót, mert sehol sem volt hiteles tény leírva? -
Zamma
őstag
válasz
viperabácsi #57363 üzenetére
A NH-C14S is igen jó kis hűtő (pláne 2 ventivel), - nem beszélve a Dark Rock TF 2-ről - de neki torony kell...
Én is a tornyokat részesítettem régebben előnyben, de most a ram/ssd/chipset/vga backplate együttes hűtése miatt már egyértelműen ezeket. -
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #57336 üzenetére
Mindkét alap gyárilag wifis volt, így a két saját kártya ki, az ax210-esek be, és kész.
Balról a kis fémszínű téglaforma a wifi kártya árnyékolása, két csavart kell kitekerni, és már ki is kihúzhatod a kártyát a slotból. A laphoz kapott antennák meg ugyanúgy fel lettek tekerve a csatlakozásra.Ott meg a másik lap, aminek a bal alsó sarkában látszik az épp üres wifi kártya slot a leszedett árnyékoló alatt.
Szóval nekem csupaszon kellett a kártya, mert minden más adott volt hozzá. A mostaniban meg már gyárilag AX211 van, ahhoz egy kis furcsa antenna van mellékelve, de kábelesen használom amúgyis a gépeket, csak gondoltam legyen már jobb kártya benne, ha ott a hely.
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #57331 üzenetére
A bluechipnél vettem kettőt ilyen kártyából, szinte napra pontosan egy éve volt, 15600ft volt a kettő, tökéletesen mennek, egész 2.4Gbit linksebességig képesek elmenni....
De hogy lesz ebből mobilnet meg sim? -
hegegabi80
addikt
válasz
viperabácsi #57327 üzenetére
Na ez jó hír.
A kis Noctua is jó igaz? -
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #57331 üzenetére
Amúgy anno azért adtam fel a keresgélést, mert szerettem volna olyat ami egyben GSM modem is, hogyha akarok 4G simet beletudjak rakni...na azok az igazán borsos egységek kombi változatban, miközben USB-be dugva fillérekből megúsztam volna.
-
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #57329 üzenetére
Ezzel a kártyával jó ötletet adtál, nekem csak wifi kártyám van a mobil munkaállomásba, csak lusta voltam vadászni kombi kártyát, amikor meg néztem drágállottam...asszem 10k felett voltak.
-
Zamma
őstag
válasz
viperabácsi #57327 üzenetére
Milyen proci megy bele?
-
Crabface
senior tag
válasz
viperabácsi #57262 üzenetére
RTX A2000
-
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #57224 üzenetére
Átfogalmazva mások számára:
Ha nem teljes értékű tápegységgel, hanem valamilyen pico-vagy panel tápos megoldással akarod meghajtani a gépedet, akkor gondosan válogasd meg, pl egy erősebb VGA-hoz a panel tápból is erősebb, 300W-os kellhet, ahogyan az AC-DC kockából is valami dell géphez tervezett 300W-os kelleni fog, átalakító adapterekkel a Te PICO psu-dhoz. -
Melorin
addikt
válasz
viperabácsi #57224 üzenetére
Tűzfal lesz a gépből, ethernet kártya lesz benne
-
hegegabi80
addikt
válasz
viperabácsi #57212 üzenetére
Nekem 4650G van egy Noctua L9i AM4 kittel. Ez a borda egy kicsit kisebb is mint az L9a és szépen csendben megbirkózik vele. A gyári AMD spire hűtő sokkal borzalmasabb volt.
Aztán nyáron is ilyen jó és hatékony lesz az még kérdéses, de akkor nálam kap egy 25mm ventit és kész.#57214Melorin
A linkelt képen szereplő lapnak a PCIe slot oda esik ahol a házon.
MATX lapnál ha a legközelebb van a procihoz, akkor az pont jó, továbbá látszik is az alaplap rögzítő csavar helye, az az itx lapnál is pont ott van. -
Horvi
őstag
válasz
viperabácsi #57212 üzenetére
Simán bírni fogja. Nekem egy A300-ban van egy 3200g mint OMV szerver egy csomó konténerrel és simán lehűti az L9, még úgy is, hogy bekötöttem a noise reduction csatlakozót amit adtak hozzá.
Illetve egy másik A300 is van abban pedig egy A8-9600 proci dolgozik és azzal sincs gondja. -
Zamma
őstag
válasz
viperabácsi #57208 üzenetére
Kiegészítve sasNAXO-t nem csak nagyobb watt, hanem nagyobb meleg is, + több venti fordulat, ezzel több por-kosz és hangosabb is a gyorsabb venti...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Volt itthon mind három, de sokat nem filmeztem róluk hogy érdemi összehasonlítást mondjak. A 3400G szerintem overkill a célra, én azt elvetném.
A 3200G mindenben gyorsabb mint a 3000G, de a leírt céllal nem tudom, hogy érdemi előnyöd származna-e belőle. Cserébe ugye a max. 35W helyett 65W lesz (én úgy csináltam, hogy Windowsban le van fogva max. 90%-ra a proci és így nem boostol, nem kell úgy hűteni ha Windows kedvet kapna használni valamiért). -
Francia91
veterán
válasz
Talán net közben jól jön az SMT összetettebb weblapoknál, de más előnyt nem vélek felfedezni
-
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #57083 üzenetére
Hmm, olyankor bizony nincs másik opció, helyben kell kibontani, és jelezni. Amúgy a céges vásárlásról csak annyit, hogy aqua, pcx és társai céges vásárlásnál nem adnak garijegyet, hanem 1 évet kapsz a számla dátumától és helló, ezzel szemben ahol én vásárolok, nem hogy jobbak az árak, de a céges vásárlóknak is megadják a teljes gariidőt, azaz most pl az ssd és a vízhűtésnél 5 és 6 év, másnál 36 hó, ha nem itt veszem, kaptam volna simán egy évnyi lehetőséget... Tetszik vagy sem, erre bizony figyelni kell, legalább úgy, milyen hosszú garit adnak egyesek, és amikor gond van, hogy állnak a kérdéshez...
De ha ilyen a lap, azt cserélni fogják, hiszen a szavatosság mindenképp véd...Itt közben reggel megjött a gépház, nekifogtam szépen bepakolni a dolgokat, talán 5-10 "felmenőszidással" megúsztuk, elég jó a házikó, meglepően jó, az elrendezés és a rögzítési lehetőségek pedig az eddigiekhez képest tényleg példaértékűek. Szerdán még bekerül egy zsírúj 12GB-os 3060-as aztán szerintem nem fog akadni a pasziánsz.
-
KaqXar19
tag
válasz
viperabácsi #57093 üzenetére
asrockrack van, csak nem olcso. na meg abba inkabb ecc ramok illenek
-
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #57089 üzenetére
Jaja ez így a tisztességes, elvileg a 3 napon belül jelzett jogos hibára vonatkozik az azonnali kérdés nélküli csere nem? Vagy ez már nem érvényes? Vagy csak cégekre nem érvényes?...na majd meglátjuk mi lesz.
-
d.tiborz
aktív tag
válasz
viperabácsi #57089 üzenetére
Persze, így van esélyed.
-
d.tiborz
aktív tag
válasz
viperabácsi #57087 üzenetére
Plusz hátránya az "elállás"-nak, hogy akkor is átnézik a lapot. Ha meglátják, még a garit is megvonhatják...
-
Ispy
veterán
válasz
Céges vásárlás két esélyes, én mindig megkérdezem a boltot, van ahol nem szórakoznak vele, van ahol elhajtanak, kereskedő függő, egy próbát megér.
-
VTom
veterán
válasz
Akkor marad a gariztatás. Ha minden kötél szakad, lehet, hogy itt a PH-n tudnak segíteni, CPU foglalat cserével foglalkoznak páran, szeirntem erre is lenne segítség.
-
válasz
viperabácsi #57078 üzenetére
+1 szavazat az elállásra, rögtön kicsomagoláskor ez nem jó ómen.
Új gép, vagy az MSI Mortart-t költöztetnéd át?
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #57080 üzenetére
A tied elég furcsa, nálam az összes hibátlan, és nincs folytonossági hiány a két vége között...
Ezt elég nehéz kimagyarázni, tuti gyári hiba, de ami ennél rosszabb, nem csak esztétikai jellegű, a szélső kis aranyszínű fül simán felhajolhat, ha beledugsz egy ssd-t, és talán ott van vége a dolognak. Amennyiben be tudod úgy dugni, hogy az a szabadon álló érintkező az ssd felületére kerüljön, és nem elhajlítod bedugáskor, akkor más hátrányod nem lesz a dologból, max a tudat, de lehet sose kerül ki többé onnan az ssd, így nincs lényege.
Viszont ha online vetted, 14 napod van elállni, és azt választanám. -
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #57078 üzenetére
-
Ispy
veterán
válasz
viperabácsi #56980 üzenetére
Itx ház = csak itx lapot fogad, logika vége.
Egyébként dimenziót tekintve ez egy matx ház felállítva.
Na majd lefényképezem a metis mellett, szerintem ebbe 3 metis is beleférne.
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #56976 üzenetére
Valahol ők is egy nagyker által vannak megvezetve, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni, hogy nekik is ígérgetnek, viszont a legalja az easyshop, kellett volna 5 szett phanteks rgb led elosztó- hosszabbító kábel, ott "volt" kemény 793Ft-ért, megrendeltem, másfél hét után írták, hogy egy darab van, és azt kérem-e. De persze a saját telephelyükön pénzért tudom átvenni! Ugyanezt megcsinálták már egy éve is, azaz náluk végképp semmi nincs, várni várhatsz rájuk, máshol addig elkel a picivel drágább, de létező termék, aztán úgy jártál!
-
Ispy
veterán
válasz
viperabácsi #56823 üzenetére
Én 5 éve vettem az msi gaming deszkát, csillivillis, 50k volt, akkoriban egy h-s deszka 30k volt. Aztán az msi lapok ára kilőtt, és ugyanaz a lap a frissebb csippszettel már 100k fölött volt, ezért vettem 50k-ért egy h-s asrockot...ami most már 80k. Vicces.
-
Ispy
veterán
válasz
viperabácsi #56780 üzenetére
Nekem nem kodi van már, de ugyanaz a logika, pendrive, onnan boot és megy. Alapból valami android van rajta, azt sosem használtam.
-
Ispy
veterán
válasz
viperabácsi #56777 üzenetére
Én egy valamilyen minixet vettem sok éve, azóta is megy.
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #56777 üzenetére
Médialejátszó topicban mindig aktualizálják a frissen megvehető jó eszközöket, nekem egy többéves német amazonról vásárolt Egoiggo s95x nevű cuccocskám van, simán vállalható most is, de erősebb hardverrel, több rammal is a 10K-s kategóriák ezek.
-
válasz
viperabácsi #56760 üzenetére
X300-nak nyilván van előnye a brand gépekkel szemben:
- jobb hűtés fér el benne;
- újabb APU-k, és gyorsabb RAM-ok mehetnek bele;
- több háttértárat tud kezelni.120k-ért látok aprón garis Elitedesk 705 G5-t, 3400GE procival, nem sokkal olcsóbb egy X300 konfignál: kasztni 75k HUF + 3400G 35k HUF; RAM-od, háttértárad van kéznél... kész is!
Az USB2-es bővítőt én mindenképpen megvenném hozzá, nincs sok csatlakozója. -
Rick4
félisten
válasz
Lehet a mini pc-t bármire tartani, mert hardveresen oké, de ezek a médialejátszók mint írtam, céleszközök, mindent tudnak amit kell, csuklóból van kadenciahelyes lejátszás, mindenféle dolby passthrough és olyan dologok, amiket egy sokkal drágább, sokkal erősebbet fogyasztó gép csak telepítgetve, állandóan álligatva fog tudni.
Médialejátszásra a médialejátszó és rajta egy kodi a tuti választás. -
válasz
viperabácsi #56764 üzenetére
Kérdőjel van a mondatom végén!
-
tippm86
tag
válasz
Esetleg egy 4600G?
40-42k körül van új 4600G boltból 3 év garanciával. -
válasz
viperabácsi #56757 üzenetére
Arra elég lehet egy SFF brand gép is, nem? Pl. Optiplex Micro, stb.
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #56754 üzenetére
Épp a ds920+-ét, merthogy a J4125-ös "gyári" proci elég közel van a j4105-öshöz, de minden jobb modellét lehet.
Volt amúgy DS920+-om is, most egy ilyen 280K, és sajnos kb 0K a reaális piaci értéke a hardver teljesítmény alapján, ennyiből összeraksz jóval erősebbet. Anno az elején egy DS212j-vel indítottam, csak olyan harmatos volt, hogy besírtam, akkor kezdtem el keresgélni, aztán idővel elhintettem itt pár helyen a témát.. -
válasz
viperabácsi #56754 üzenetére
"Más : Keresek Asrock deskmini x300 -at"
Szerencsére folyamatosan elérhető, pl. dupply-nál, az ára azonban hízott egy jó +50%-ot.
Ha új vétel, akkor lehet én már inkább megvárnám az új generációt... -
d.tiborz
aktív tag
válasz
viperabácsi #56718 üzenetére
Szia,
Írtam priviben, de már Qkacka is válaszolt. -
Mclovin
senior tag
válasz
viperabácsi #54281 üzenetére
Megnézem a furatokat, hogy lehet-e magasabbban rögzíteni a radit.
-
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #54131 üzenetére
Azért szép dolog felemlegetni a marketing BS-t, mert még ha azt írod saját szemeddel láttad, akkor is tudjuk hogy működik a placebo hatás.
BTW, a kolléga nem írta hogy "x"-et akar kiváltani, a hugica is hivatalosan megkapta az xbox logót. Ahogyan méret kategóriát sem jelölte meg mielőtt még valaki rárepülne. : OA series "s" ténylegesen a fenti konfig teljesítményével vetekszik(hiába a +2 mag, ha egyszer nem minden használja ki), az adott game optimalizáltsága szerint hol az egyik hol pedig a másik fog nyerni, legyen ez bármilyen meglepő.
Az egyetlen ami kérdéses hogy ray tracingben melyik fog nyerni, de az én tippem hogy ez a PC, cserébe a nagyobb villamosenergia fogyasztásért.#54132 Hanok
Milyen irányba szerelted fel a cpu ventit? Nem megoldás ha felülről lefelefújóra szereled, hogy a cpu bordáról távozó levegő elszelelje az SSD hőjét is?
BTW én kihagytam azt a hőlapot, lehet hogy szétterjed a hő, de nem túl bordázott így nehezen tudja továbbadni...jobbnak találtam hogy a csipek közvetlenül érintkeznek a proci venti légáramával.
Mondjuk Kingston A2000-es eleve nem forrófejű.Egyébként hivatalosan az erősebb SSD-k üözemi hőfoktartománya 70 fokig terjed, ameddig még nem szabadna nagymértékű károsodást, sem pedig sebesség veszteséget elszenvednie. A gond hogy amit látsz hőmérséklet, nem biztos hogy nincs az adott nyákon ennél forróbb pont, ami már túllépheti az üzemi hőfokot.
-
RazoR
veterán
válasz
viperabácsi #54102 üzenetére
Sama Im01 kb NR200 méretű és fogad mATX lapot és ATX/SFX tápot.
-
Kowi84
aktív tag
válasz
Esetleg ott van még a Cemo M1. Na az igazán kicsi!
-
hegegabi80
addikt
válasz
Ajánlottam volna neked a Cemo M1 házat, de sajnos már nem kapni meg amúgy is drága lett. Én még 15K-ért szereztem be Bangood-ról cseh raktárból. Esetleg még szintén Bangood SKTC házak, ezekbe is flex atx táp megy meg kisebb matx lap.
Esetleg valami konkrét elképzelés lenne?
-
válasz
Jonsbo V9
Inter-Tech S-703 -
Pakmara
őstag
válasz
viperabácsi #54097 üzenetére
Köszi a tippeket, megoldódott. Az első tipp jött be a monitort nem bírta (widescreen). Átkötöttem egy ezer éves TV-re és volt boot képernyő meg bios kép. Köszi
-
Qkackca
őstag
válasz
viperabácsi #54091 üzenetére
Ami nekem van ahhoz 120w-os kocka van, 19V-6.32A
Egy kis finomhangolás után működhet szerintem, de ezt majd megmondja aki próbálta is.Nem tudom mi számít neked használhatóságnak, de igen, persze.
Van pár korábbi eredményem rx580-al párosítva, 3dmark, superposition, heaven, valley, wot encore, pár blender eredmény, cinebench, shadow of TR, meg egy két egyéb -
Qkackca
őstag
válasz
viperabácsi #54089 üzenetére
Athlon 200GE
, ha esetleg én is tudok válaszolni.
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #53964 üzenetére
mar szepen kifejtettek a kollegak, en meg a leirtakon felul arra is szoktam hasznalni, hogy az egyebkent csak tavolrol hasznalt gepeket ipmi hianyaban tudjam allitgatni, pl bios, kernel boot parameterek, stb (pl virtualizacio es hozza fuzodo finomhangolas). ez most epp a ryzen 3950x + asrock b550 komboba kerult becuppantasra igy, mert a bifurkacio sem johet szoba, mivel a teljes x16-ra szuksegem lesz.
egyetlen hatranya az ilyen pluszban, ideiglenesen betolt kartyanak h alaplaptol fuggoen elmaszhatnak a pcie eszkozok cimei mikor kiveszem, tehat okozhat problemat pl pcie-passthrough eseten v ha a tobbi halokartyat nem mac cimmel azonositod (netplan trolloloooo) -
válasz
A lényeget fatpingvin elmondta. Mivel sok olyan proci van ma forgalomban, amiben nincs iGP, ha a dVGA-d bekrepál vagy csak éppen cseréled/szervizelteted, hasznos lehet, ha nélküle is tudsz képet csiholni a gépedből. Na, ilyen esetben megváltás egy ilyen "mindennel képes vagyok működni" típusú kártya.
Kár, hogy mára ez is eléggé hiánycikk lett és a képességeihez képest relatíve drága.
-
fatpingvin
addikt
válasz
mert nem nagyon tudod olyan vasba beletolni amiben ne adna képet. nem mellesleg mai napig van elég fullos driver supportja. én is évek óta kerestem egyet, tesztkártyának is tökéletes de arra is ha valami nagyvasban már csak x1 slot van és kell rajta egy normális videokimenet. másodlagos vidikarinak viszont nem túl jó, főleg ha grafikus környezettel dolgozol
-
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #53492 üzenetére
Konkrétan nem beszéltek le téged anno, hanem megírták amit most is, hogy tesztelni kéne hogy a proci teljesítményből mennyit kell visszafogni akkor amikor egyidejű használatban van a VGA max teljesítményével. Minden csak mérnöki precizitás kérdése.
-
válasz
viperabácsi #53427 üzenetére
+ #53428 Crabface
Oké, igazatok van (+ ez veszett fejsze nyele), marad az alapból AM4-es változat, fejben megbarátkoztam vele.Csak b@xxa a csőrömet, hogy kipengetek ennyit egy nyavalyás, miniatűr méretű coolerre, és nem tudom minden foglalatra feltenni.
Ez lenne messze a legdrágább procihűtő, amit valaha birtokoltam, pedig anno hogy örültem az AC Freezer 64 PRO-nak, meg a SWIF2-es ventivel feljavított CM TX3-nak... régi szép idők.Uramisten, nézegetve a régi posztjaimat, most esett le, hogy volt nekem ilyen lapom is, tökre elfelejtettem: Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI
-
válasz
viperabácsi #53425 üzenetére
Az nehéz lesz, mert a lap aprós garijegye májusi, a coolert meg most rendelném.
-
válasz
viperabácsi #53423 üzenetére
Köszi!
Hát lehet hogy trükközi fogok: ha megjön a lap, berendelem webshop-on az NH-l9i-t, és még az átvétel napján elküldöm az igényt a Noctua-nak.
Ha nincs szerencsém, akkor 14 napon belül jelzem az elállást, bontatlanul visszaviszem, és berendelem ugyanonnan az AM4-est... -
válasz
viperabácsi #53421 üzenetére
Mármint a deszkára és a coolerre is volt rendes bizonylatod?
Nekem csak az utóbbira lenne...Tehát ha lefényképezem a két hardvert + egy cetlin dátumozva a email címemet, az elég lehet?
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #53367 üzenetére
És te be mered rakni a gépbe? Én be merem.
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #53286 üzenetére
Van ennek a témának saját topikja. [link]
-
hoffman_
nagyúr
válasz
viperabácsi #53277 üzenetére
tudtommal nem, max EU raktár és akkor vám nincs, de mostanában nem néztem utána, hogy miként mennek.
-
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #53208 üzenetére
Köszi a megnyugtató választ.
Asszem ez esetben az lesz hogy jó minőségű mikrofonnal felvétel aztán megy a levél a boltnak...mármint először "csak úgy kíváncsiságból" besétálok hozzájuk SSD-t vásárolni, közben kedélyesen elcsevegek az eladóval hogy
-"képzeld egy haveromnak ilyen hangot ad a tápegysége, szerinted csere?"
Hátha őszintén fog válaszolni...#53209 Duracellm...
köszönöm szépen az időd hogy ezt beírtad.
Egyetlen felvetés: ez nem IDLE állapotban volt, hanem bekapcsolás előtt, úgy hogy 1 hete áramtalanítva volt a PC. Csak be dugtam a dugaljba a tápot, azt oké ilyenkor már elkezd feltöltődni, továbbá a védelmi körök ilyenkor már aktívvá válnak hogy védjék a gépet a hálózattól.
Csak ezeken a TFX-eken nincs főkapcsoló...Meg az zavar hogy azért a gyártó neve alapján nem vártam ilyet, ha a Chieftec 14 éves tápom megoldja nem hallható sávban...szobámban halkabb a körülmény mint irodában.
-
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #53204 üzenetére
Hát gyerekek én egyre többet csalódok a be queitben...a használtan vett ventik motorja hangos, ahogy az új bronze-os tápegységé is, mármint minimál loadon nem szabadna 16-18 dBA-nál hangosabbnak lennie, pedig érzetre az, mert a motor búgás olyan frekvencián szól hogy hallani...most meg ez a táp ha áram alá kerül simán hallani irodában a nyüszögését az elektronikai elemeknek...
-
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #53099 üzenetére
Az elektromos paraméterei rendben vannak a felhasználáshoz.
A márkát nem ismerem, árazás amúgy rendben lenne ehhez a felhasználáshoz, tehát elvileg lehet minőséget adni ezért az összegért. -
válasz
viperabácsi #53099 üzenetére
Pár hónapja vettem GreenCell-t egy régi Ideapadhoz, normális minőségűnek tűnik, nem cicereg, nem kontakthibás a csatija, szóval szerintem teljesen vállalható.
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #53098 üzenetére
-
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #53096 üzenetére
Az első a tuti megoldás, persze megfelelő minőséggel. Pl amit választottál HP márka a laptopjaihoz nyilván olyat ad ami 10 évig elmegy gond nélkül, míg az univerzális notebook adapterek lutri.
A másodikkal az a gond, hogy a "handshake" része nem mindig csak egyszerű érintkezés alapú, van hogy csip is kéne a másik oldalon. -
törölt tag
válasz
viperabácsi #53094 üzenetére
Kellene neked egy átalakító a két csatlakozó között, de egy olyan, ami handshake-el az AC-DC-vel, hogy az úgy érezze hogy HP eszköz van rádugva.
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #53092 üzenetére
Ha megvenném ehhez kellene egy átalakító ami 5,5x2,5 ről átalakít 7.4x3.0 ról , mivel nekem olyan a táp csatija.
10A-nél ne legyen már átalakító közbe iktatva.
Másrészt nekem ez szemből egy 3 pin-es csatlakozónak látszik, és ez a táp, ha nem egy HP laptoppal/brand géppel hand-shake-el a 3.pin-en keresztül, akkor kb.: fél másodperc után lekapcsolja a 19,5V-ot. Persze ez csak nagyon gyanús, mert nem tudom hogy "originál HP" tápegység vagy "megokosítva" utángyártott.
Szóval nem ugranék ebbe bele meztelen hátsóval a helyedben.
Meg erősen ajánlanék, be szerezni a Z3-ATX-200-hoz dokumentációt, hogy hova van az OV lekapcsolási pontja "beprogramozva", ne érhessen meglepetés, ha 24V-os tápegységről használod, és esetleg az a "tartomány" ami megvan adva az a 19V +/- range-e, alján-tetején az UV és az OV védelemmel.
-
válasz
viperabácsi #53010 üzenetére
40-50-ért már jó?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi #53006 üzenetére
De igen, pont ezért nem vettem meg ennyiért.
Másik topikban lenne valaki, aki tud gyártani ilyesmit, de az is 40-50k lenne. -
válasz
viperabácsi #53006 üzenetére
Az új árát nézd meg
Az, hogy mennyibe kerül, az mindegy, ha van rá vevő, megveszik.
Tény, hogy ez laikusként egy egyszerű lemez... Sose a termékkel van gond, mert azt általában "mindenki meg tudná csinálni" ... de javarészt sosem készülnek el a gondolatok.
-
válasz
viperabácsi #53001 üzenetére
4 mag 8 szállal? Egy előző széria i5-i7-es szintjén mozog. Nem gondolnám ,hogy az kevés lenne.
Inkább a 3060 tud annyit.
-
zed1983
őstag
válasz
viperabácsi #52995 üzenetére
Szia!
1080P-ben nem fogta még meg semmi.
4K-s Tv-re kötve próbáltam
a 4K már kompromisszumokkal jó csak!
1440P-ben:
BF5 90-100 fps
DaysGone 70-80 fpsEnnyit próbáltam
Az átalakító ATX-SFX benne van a dobozban.
tegnap néztem pont MSI afterburner szerint játék közben a kártya fogyasztása 170W
Proci 35W ez átlag.Szerintem 170-200W körül kapcsol be, de most nincs fent a házon az oldallap
-
PROTRON
addikt
válasz
viperabácsi #52995 üzenetére
Az hogy az adott táp venti mikor kapcsol, azt a topic nélkül is megtudod nézni, hang erőre meg úgyse fog tudni neked senki válaszolni, mert az szubjektív, neked kell meghallgatni.
De amúgy pl Be quiet úgy is elkülöníti a bronze és gold tápegységeit, hogy az általam fentebb rendelt bronze-ban lévő venti 9 dBA-val hangosabb max terhelésen (30 vs 21).
Ahol mi fogjuk járatni kb 50%-on ott csak 3-al (12 vs 15), de ugye a dBA skála logaritmikus, tehát 3-as érték különbség nem egyszerűen "25%"-ot jelent.A 3060-as az sima, vagy TI lesz?
Elvileg az XBOX series S-hez hasonló játékélményt tudsz összehozni, nyilván az önálló kártyában van potenciál magasabb minőséget elérni, de kiinduló pontnak valamit ilyesmi.
Meg ugye függ a procitól is, mit bír max órajelen, hány magon, van-e valahol bottleneck, mert szerintem a fenti 10105-ben kellene hogy legyen.Keress rá youtube-on.
#5997 Rick4
Ahogy az egyik hazai youtube celebkedő 3 betűs boltosok csinálják(ez itt nem a reklám helye), proci tároló dobozból kialakított "spatulával"?
Én is abban hiszek, csak nem merem túl tolni, nehogy lefollyon, emiatt lehet kicsit "alul méretezek"... -
zed1983
őstag
válasz
viperabácsi #52988 üzenetére
Én is hasonló helyzetben voltam 1 hónappal ezelőtt.
Én a 450 Platinumot vettemi3 10105f
Rtx 3060
2x8gb Ram
m.2 ssdGond nélkül megy..
Nekem fontos volt a szálanként harisnyázott kábel.
-
zsirfecske
addikt
válasz
viperabácsi #52979 üzenetére
én mindig a kisebb tápra szavazok (550-es gold atx van a gépemben 5600x és 6600 xt mellett, de 6700 xt-t is elvitte simán), mégis a jövőállóság miatt erre most a 600-as gold-ot mondanám. ugyanis ki tudja mit hoz a jövő és vga piac. ha megvagy az rx580 nélkül is az igpu-val, akkor nyilván a 450 elég, de ha később akarsz vga-t, előbb-utóbb tuti megbánod.
amúgy meg a Zero RPM funkció miatt is jobb a nagyobb táp, ugye így nagyobb terhelésnél kapcsol csak be a venti!
-
Crabface
senior tag
válasz
viperabácsi #52973 üzenetére
Gigabyte Z490i Aorus Ultra
i5-11400f
Corsair LPX
1080ti founders
SF600 -
Crabface
senior tag
válasz
viperabácsi #52970 üzenetére
Én használok. Imádom... de utálom.
Design szuper, kompatibilitás szuper, egyszerű szerelni, rengeteg opciód van mit hova akarsz rakni, sokféle színben van már.
Szerintem nagy, kábelmenedzsment zéró ha nem használsz egyedi kábeleket. Pont annyira nem nagy, hogy bizonyos dolgok elférjenek benne ami alap lenne. Ropi lemezek mindenhol, porszűrő nekem mindig felpöntörödik, mert két oldalon van csak mégnes, nem mind a négyen. Gyári ventik hangosak, ha nincsenek rendesen leszabályozva. Tetején a rács, nekem a közepe felé homorodik.
Hatszor átépítettem és kétszer mentem pszichológushoz mire révbe értem:
-
zsirfecske
addikt
válasz
viperabácsi #52898 üzenetére
de amúgyis minek venne bárki b450 lapot újonnan ennyiért, ha 68k-ért b550-et kap
ha árazol, a használt piac mellett azt is nézd, mennyi a boltban egy hasonló vagy jobb tudású alaplap. az emberek ha használtan vesznek hardvert álalában vagy régi cuccot akarnak jóval olcsóbban mint a jelen generáció újonnan, vagy valami új cuccot alig használva mondjuk 10-20%-kal olcsóbban mint a boltban.
-
Qkackca
őstag
válasz
viperabácsi #52889 üzenetére
-
válasz
viperabácsi #52898 üzenetére
Nem elérhető egyik helyen sem, így ez nem mérvadó az árnál szerintem.
-
zsirfecske
addikt
válasz
viperabácsi #52896 üzenetére
30k körül vannak aprón belőle ATX változatok, szóval gondolom 35-40k. mondjuk ha valakinek nem kell a Strix minőség, újonnan 44k körül van boltban ASRock B550M-ITX/ac.
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #52891 üzenetére
[link] keresd ugy h 'IXUR JWH410I-P'.
de en biztos inkabb pl az asrock PIO lapjai kozul valogatnekszerk: nem mintha barmelyiket is konnyu lenne megvenni
szerk2: [link] esetleg b360-nal, szinten bizonytalanul?
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
JWIPC JW H410i-P Mini ITX és TH310C-P tippek mentek a kommentekben a videó alatt.
-
válasz
Valószínűleg egyedi gyártású ehhez a géphez, kereskedelmi forgalomban nem kapható.
-
válasz
viperabácsi #48797 üzenetére
Az exxklúzívitás!
Kb. Cryorig Taku kategória... csak azt még használni is lehet.(#48799) DuncanGhola
Még nem láttam, de ennél biztos nem drágább. -
válasz
viperabácsi #48449 üzenetére
Hogy ez a karbonos dolog egyébként miért nem jutott korábban eszembe quadcopteres múltamból...
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #48447 üzenetére
ejha! uj tavlatok nyiltak a topik eleteben
-
válasz
viperabácsi #48447 üzenetére
Ja akkor jó
Jó kérdés, nem vízvágóval az biztos.
Nagyon kíváncsi lennék, hogy karbonból hogy nézne ki az egész. Pl az alaplapi távtartknak hogy vágsz a karbonba menetet.
-
válasz
viperabácsi #48445 üzenetére
Karbonvágós ismerősöm van, aki jó minőségűt gyárt.
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #48440 üzenetére
erre en is kivancsi leszek
kepeket, pliz!
most gondolkodtam egy vegtelenul minimalista hazon, sff.n-en valaki arul 12x12x12mm-es 'vaskockakat', m3-as furattal minden oldalanak a kozepen. kelloen merev oldallapokkal viszonylag gyorsan lehetne csinalni vele kuckot. sot, le lehetne utanozni a motif monumentet is, kubista stilusban
-
hegegabi80
addikt
válasz
Szólj ha kész és beindul a tömeggyártás.
Igen Sati - nak van ilyen kuckója. -
válasz
Jó jó jó, érdekel!
-
törölt tag
válasz
Azzal pont nem tudok szolgálni, de Sati fórumtárs hátha benéz, neki van kéznél min. 1 db.
-
Crabface
senior tag
válasz
viperabácsi #48435 üzenetére
30 cm, de ugye ez egyenes mindkét végén amit vissza kell hajtani. Így hosszabb, mint kellene. Már a favágót szidtam az építésnél aki a tervező papírjához vágta az alapanyagot...
A50-ben eleve irányba van ráforrasztva mindkét vége így rövidebb és nem kell hajtani: [link]
-
törölt tag
válasz
Szétszedhetem és megmérhetem a Rocket-ben lévő Riser hosszát, ha neked csütörtök délutánig ráér a dolog.
-
HookR
addikt
válasz
"Valaki meg tudja mondani , hogy milyen hosszú PCI Express PCIe3.0 16x Riser van egy Rocket felépítésű házban ?"
Ez függ:
- a konkrét ház felépítésétől
- a kábel kialakításától (pl. nyákra merről van ráforrasztva a kábel és a PCI-E csatlakozó)
- a névleges méretnél pontosan minek a méretét adják meg (pl. a flexibilis kábel hosszát forrasztástól forrasztásig)
Itt találsz egy kompatibilitási listát példákkal (adott kialakítású kábel esetén, a feltüntetett módon mérve): ADT-Link R33UF-TU -
Speed®
titán
válasz
viperabácsi #48373 üzenetére
Ha szerzel nekem 4TB SSDt HDD árban, deal
Ps.: ha már kisebb rendszert építek, nem akarok külső eszközt. A jelenlegi 2x4/3.5" megy NASba, de kell lokálban is a hely, az 1TB NVMEt megeszik a játékok..
-
VinoRosso
veterán
válasz
viperabácsi #48327 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EA Sports WRC '23
- GTA VI
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- India is kapott egy stylusos Motorolát
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- E-roller topik
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Crucial Ballistix RGB 4x8GB 3600Mhz CL16 Piros
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 2 pár KINGSTON FURY 64GB Beast RGB DDR4 3600MHz CL18 Memória KIT
- Új - Thermalright V2 LGA1700 Contact Frame / Fekete színben
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5200MHz. 57900ft
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- utolsó darab ... Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest