Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz HUN_Sector #66396 üzenetére

Azért egy 10%-ot még rá lehet dobni.
    De való igaz, hogy talán az időzítések 6400 felett már többet jelentenek. Azért 6000 felett a 1/2 osztó is visszafoghat ezt-azt, szerintem onnan talán amiatt sem rossz, ha sikerül 7000 fölé menni.

Én azóta se foglalkoztam a tuninggal, asszem lesz előtte egy Win reinstall mert azzal is van vmi gond. Meg teljesen kiszámíthatatlan volt a lap.
    Korábban írtam, hogy 6000-en is instabil volt, felette el se indult. Ahhoz képest még szórakoztam vele, kiderült, hogy pl. visszafogott próbálkozásokra is szar volt (6400-6800 bios resetig jutottam), míg 7200-on azonnal bootolt :D Sőt, időzítésre is így reagált: 7200-7400-on is volt black screen boot helyett, bios reset... majd szorosabb időzítéssel indult és órákat futott a ramteszt. :)

Azóta inkább nyár volt... :) (meg egy lapcsere is, B650-ben még nem próbáltam, de itt eleve jobban reagált első indulásra is).

Sok fika ment a Ryzen-DDR4 kombókra de ott szinte indulás után (na jó, Ryzen 2-től) mindig 10 perc alatt összedobott tuningokkal használtam, akár noname ramokkal, akár APU-tól kezdve szinte végig 4000-4700 között 3000-es ramokkal.

Új hozzászólás Aktív témák