Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Goose-T

veterán

válasz AxBattler #43798 üzenetére

Kicsit megijesztett az elején, mert van két Dell U2412M monitorom, VGA, DVI-D és DisplayPort bemenetekkel. Az alaplapon meg két HDMI kimenet van. :D Namármost az egyik monitor eddig is egy HDMI-DVI-D kábellel ment, a másik sima DVI-D-vel, azt ki kellett cserélni valamire. Volt otthon egy DVI-D-HDMI átalakítom meg egy HDMI kábelem, megpróbáltam azzal. POST alatt volt kép, Windows alatt már nem észlelte, bárhogy is dugdostam. Próbáltam egy DisplayPort-HDMI kábelt, azzal egyáltalán nem volt kép. Szereztem egy másik HDMI-DVI-D kábelt, azzal szerencsére tökéletesen működik.

Nem értem, mi lehet a különbség a HDMI-DVI-D kábel és az átalakító között. Esetleg az, hogy a működő kábeleken hiányzik a középső hatos blokk tüske? Emlékeim szerint mintha az szállítaná az analóg jelet, amit a 2400G már nem igazán támogat. Mégis volt kép POST alatt, lehet, hogy van a Ryzenben egy szükség-RAMDAC, ami csak bootkor aktív, Windows alatt már le van tiltva, és lehet, hogy analóg módra kattant rá rögtön azzal az átalakítóval.

Új hozzászólás Aktív témák