-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzkz
őstag
válasz SVLaller #10099 üzenetére
Szia Laller!
Az volnék Majd írok PÜ-t jövőre akkor... Előre is köszi!!!
Közben ma lemértem 1-2 dolgot, íme az eredmények:
10W-os energiatakarékos égő: 10-12W
20W-os energiatakarékos égő: 28W
20W-os energiatakarékos égő (másik): 20-22W
100W-os régi típusú égő: 126W
750W-os kenyérpirító: 660W
100W-os infralámpa: 120-123WSzóval úgy tűnik jól mér, de most már mindenképp össze kellene hasonlítanom egy másik mérővel, mert ebben a Codegen házban is alapjáraton 60W-ot mutat két 3.5"-os vinyóval, kikapcsolva 12-14W-ot.
Mellesleg nem túl halk a tápja, szóval cserére fog szorulni szerintem, de szerencsére van hely a házban, több helyre is el tudom tenni, úgy tűnik jól átalakítható lesz az egész.
-
kzkz
őstag
Ez a kettő szerintetek kompatibilis, működne együtt?
120W-os adapter:
http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=125&products_id=330160W-os picopsu:
http://www.wireless-bolt.hu/detailproduct.php?productid=426798Így 21-ből kijönne, egyébként a picopsu-hoz való "gyári" adatper 18e körül van
-
törölt tag
Ha elég a 90-100W környéke, akkor igen. Ha több kell, akkor érdemes alternatív megoldásként a 203W-os "téglát" használni (olvass vissza pár hsz-t HookR említette szerintem ma. Kb. 5K környékén van használtan)
De függ attól is, hogy a deszkád pl. egyenként indítja a HDD-ket, vagy egyszerre mindent[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
"szabó" alatt azt a szakmunkást értettem aki kivágja, forgácsolja a ház elemeit mert úgy véltem egy teljesen új projektbe kezdtél.
Emlékszem a történésekre de arra nem hogy sokba került az eddig megtett út és így már érthető hogy a meglévőt tökéletesíted.Táp kérdésben nem tudok segíteni de bízom benne hogy rálelsz a megoldásra és mielőbb láthatjuk a kész gépet.
-
HookR
addikt
válasz #22145024 #10103 üzenetére
Az XBox 203W-os AC-DC adapter kapcsán érdemes megemlíteni, hogy az alacsony árért cserébe a némaság oltárán kell áldozni. Van benne egy pöttöm ventilátor, ami néhány apró lukon hivatott átszuszakolni a levegőt. Illetve a csatlakozója egyedi, barkácsolást igényel.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
kzkz
őstag
Azt hiszem megtaláltam olcsóbban a 120W-ost:
http://speedshop.hu/termekoldal/54854_led_modul_tapegyseg_transzformator_12v_10a_120w.htmlKét vinyóval induláskor (a valószínűleg nem túl hatékony codegen táppal) 100-110W környékére felmegy az érték, utána 60W körül mozog. Szóval szerintem ez elég lesz a picopsu 160-hoz, ez még nincs horror árban...
-
SQX_Barto
addikt
Egy i7 2600-ban gondolkozom az Asrock H67-es lapomba... Első körben gyári hűtővel, később Corsair vagy Antec vízhűtővel... Vélemények?
Egy régebbi Shuttle-ba lesz "belehegyesztve" a cucc, 6850-es VGA-val meg 8 giga HyperX rammal... Feltéve, ha a ház valaha elkészül ....
450es Silverstone SFX táppal. Elsőkörben notivinyó lesz csak benne, később Kingston SSD is...[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
perempe
addikt
Azokkal a H61/H67 Mini-ITX lapokkal, amiken D-Sub és DVI-D is van, lehet-e 2 monitort hajtani? Irodai falhasználásra kellene, mindkét monitoron ugyanazt a képet kell megjeleníteni.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
nagynorbi
aktív tag
válasz SQX_Barto #10111 üzenetére
Pont most raktam a gépbe egy i7 2600K procit. A BIOS-ban 95W-ban maximalizáltam. Intel burn teszt very high beállításon 20 kör (időben ez nem tudom, hogy mennyi) 69-73 Celsuis max. Gyakorlatban nem ment 59 Celsius fölé egyik mag sem egy 6950-es kártyával és egy Antec h2o 620 vízhűtéssel. Ráadásul nekem a táp ventije szellőzteti a radiátort, ha a gyári megoldással menne, akkor még ennyi se lenne. Elbírni elbírja a tápod, ha az enyém (ami 300W-os) elbírja.
Üdv.:
-
user137
őstag
Urak, mielőtt végigolvasom ezt a párszáz hsz elmaradásomat a topikban, mi most a messze legjobb ár/telj VGA az SG05-be, ami emellett pofátlanul halk is és van HDMI kimenete?
rájöttem, h kellene nekem egy játszós gép mégis a TV alá, és figyel még itthon egy i3-540-es alap...
[ Szerkesztve ]
-
SQX_Barto
addikt
válasz nagynorbi #10113 üzenetére
Köszi szépen, ha még eladó 50gurigáért az a proci, lehet megveszem...
És akkor a BOX/OEM kérdést a sorsra bízom, amelyik a srácnak van, azt veszem
Kell még azonkívül memória és VGA és első körben kész a gép. Vízhűtés (azonnal ha OEM a proci) és SSD még a terv későbbre.Hogy érted, hogy biosban maximalizáltad 95wattra? Nem alapban annyi?
Gyakorlati kérdésekben nem vagyok nagyon otthon, mert kb 8 éve nem volt asztali gépem...[ Szerkesztve ]
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
-
tvse1995
senior tag
válasz user137 #10114 üzenetére
Hello,
árkategóriát nem írtál így azért elég sok kártya szóba jöhet.
A legerősebb amit találtam és befér az ez, viszont ez ugye aránytalanul erős a kis i3-hoz.
Szerintem amit még kihajtana az egy 6850 vagy 6790 lenne. Ezek közül szerintem elég sok a 9 inch-nél rövidebb.
Például erről a hűtésről én még csak jót hallottam. -
user137
őstag
válasz tvse1995 #10117 üzenetére
pé'znemszámít
az 560Ti egy picit forrófejű a max 263W-os fogyasztásával nem merném rendesen kicsavarni.
6850-eseket néznék, elsősorban olyat ami kifúj a házból és nem csak keveri a levegőt, de a Sapphire Toxic 6850-ese jó is meg halknak is mondják, viszont a 9.7" sok.
A tomshardware-en a 4 review-olt 6850-es legkisebbje is 8.9" és hátrafelé nyúl a PCI tápcsatija... SG05-ben a 9.0" a totál kopp vége?
-
SQX_Barto
addikt
válasz user137 #10118 üzenetére
Ha megvan a ház, mérd le a belsejét
9" = 228,6mm
A ház, ahogy nézem: 276mm Ebből azért az előlap miatt biztos lejön valamennyi, de 250mm hosszú VGA biztos belefér (szerintem) az előlap mögötti venti nem tudom mennyire zavarhat bele a VGA-ba.
SG06-ban van kis esély "trükközgetni, mert az előlap mögötti résznél a fémet ki lehet vágni, és lehet így "csalni" 1-2 cm-et. (Itt a fórumban volt is kép egy hosszabb ATi-ról, ami levett előlapnál kilógott.[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
válasz user137 #10114 üzenetére
Szia!
Ár / teljesítmény / fogyasztás arányban szerintem az AMD Radeon 6850 az egyik legjobb választás mini-ITX platformhoz.
Ennek ellenére, ha van pénzed, akkor lehet 6870, de akár 6950 is.
Én a mai nap egy ilyen kártyát raktam a gépembe (szintén SG05, gyári 300W-os FSP táppal).
Ez a kártya ~25cm hosszú és még némi hely is maradt mögötte (a PCB 24,5cm, mint a referencia 6870-nél, viszont a hűtés műanyag burkolata fél centivel túllóg a PCB-n).[ Szerkesztve ]
...
-
-
mrbig25
őstag
válasz Mercutio_ #10124 üzenetére
Tény és való, hogy kis méretű a ház, de emellett olyan mint egy "sajtreszelő"...(ha az SG05-nél maradunk)
Az én VGA-m megáll 170W körül, de külföldi fórumokon sok ember használ bőven 200W felett fogyasztó kártyákat (akár nVidia GTX480-at is) probléma nélkül.Én, személy szerint semmi extrát nem használok (és mások se igazán). A procin egy Corsair H60 van egy darab ventivel, ~1000rpm környékén (anno CoolerMaster Vortex Plus volt és azzal se volt gond, csak teljesen kitöltötte a tápegység alatti helyet...).
A VGA gyári ventivezérléssel megy...IDLE 38-40°C, játék alatt 60-65°C, Furmarkkal max. 80°C.Eleinte én is hitetlenkedtem és sokkal rosszabbra számítottam, de hál' Istennek nincsenek gondok a hőfokokkal.
Te esetleg rossz tapasztalat miatt kérdezted?
[ Szerkesztve ]
...
-
SQX_Barto
addikt
válasz mrbig25 #10125 üzenetére
Adatlapodról látom, 1600-as ramot használsz H61-es lapon, nekem H67-re is inkább az 1333-ast ajánlották, merthogy nem "húzható H67ben a ram...
Még memória vásárlás előtt el kéne döntenem, hogy 1333 vagy 1600If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Mercutio_
félisten
válasz mrbig25 #10125 üzenetére
Jah, úgy is lehet mondani
Antec NSK1300/NSK1380/Aria házaim voltak/vannak, az elég zárt, a hangszigetelés miatt (cserébe viszonylag csendes) így a szellőzése se túl intenzív.
Csak a táp ventije nyomja ki a levegőt, illetve a VGA, ha olyat rakunk bele, ami ilyen kialakítású, ezért volt nálam HIS IceQ kártya amikor épp volt (bár mióta alig, vagy csak régi játékokkal játszom elég a Llano APU) és az is csak max. Radeon 5750Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
nagynorbi
aktív tag
válasz Mercutio_ #10127 üzenetére
Mercutio_:
Nálam sincsenek gondok a hőfokokkal, pedig az én VGA-m több hőt termel, mint amit mrbig25 írt a sajátjának. Ráadásul most egy i7 2600K is van mellette, de az SG05 jól szellőzik.mrbig25:
Képet tudsz felrakni valahová, hogy te hogyan oldottad meg a vízhűtést a házadban?[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz nagynorbi #10128 üzenetére
Csak a költség, és a zaj mértéke a kérdés Ami fix, hogy nem szeretek 40 fokosnál melegebb vinyót, és ez a VGA-s kérdés is elméleti mostanság, mint írtam nem játszom, ha néha mégis, akkor régi játékokkal, amihez elég a 3650-es APU.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
mrbig25
őstag
válasz SQX_Barto #10126 üzenetére
1333MHz-en lehet maximumom hajtani. Viszont régebbről voltak ezek a ramjaim, ezért megtartottam őket. Annyi előnye van az 1600-as ramoknak, hogy gyári (~1.5V-os) feszültségen, 1333-ra visszavéve bírják a CL7 körüli időzítést. Bár szintetikus tesztek kivételével, gyakorlati haszna nincs
Szóval nyugodtan veheted a sima 1333-as memóriát.Mercutio_
Az más...
Azokban a házakban tényleg necces lenne az erősebb hardverek elhelyezése és hűtése. Az SG05 viszont elég jó kompromisszumot nyújt.nagynorbi
Lesznek képek, de egyelőre még nincs meg a helye a két 2.5-es meghajtónak, így csak a ház tetejére vannak hajingálva
A hosszú VGA miatt a H60 radiátora csak úgy fér be, hogy a csövei fent vagy lent vannak (de gondolom ezt Te is tudod már), így viszont nem fér be a gyári ODD/HDD keret
Így vagy a radiátornak fúrok négy új lyukat lentebb és kicsit távolabb a VGA-tól vagy pedig a két 2,5-es meghajtómnak keresek teljesen új helyet....
-
nagynorbi
aktív tag
-
SQX_Barto
addikt
válasz mrbig25 #10130 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Akkor maradok 1333-nál. Ha ezt a konfigot összedobom (meg végre kifaragom a Shuttle-t), akkor jó sokáig nem nyúlok szerintem hozzá, majd egy teljes platform váltáskor csak 1-2-3 éven belülIf I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
nagynorbi
aktív tag
Igen, tapasztaltam a hosszú VGA-val járó nehézségeket, de nem nagy gond, főleg ha nem szedi szét az ember naponta a gépét.
Először, én is azt csináltam, amit mondasz, hogy lejjebb tettem 7-8mm-el a furatokat, úgy, hogy a hűtő alja elérte az aljlemezt, a csonkok pedig lent voltak. Így be tudtam tenni a gyári ODD/HDD keretet, de a 3,5-es meghajtónak már nem jutott hely. Ezért jutottam a jelenlegi megoldásra, hogy a radiátort a táp alá tettem. Így elfér minden, sőt, ha nagyon kellene, akkor még egy 120x25-ös ventit is oda lehetne tenni a radi alá, ami felfelé tolja a radiátoron meg a tápon keresztül az elölről bejövő friss levegőt.[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
Miért nem rakod a vga fölé őket? "népszerű" megoldás.
Az élet nem habostorta.
-
mrbig25
őstag
Tudom, én is olvasgatom azt a fórumot.
De igazából egyszerűbb lenne fúrni négy lyukat, hogy lentebb tegyem a radit, mint oda hajtogatni valami esztétikus HDD/SSD tartót.
(ráadásul albérletben vagyok így a barkácsolási lehetőségeim igen korlátozottak )Emellett nálam az ODD/HDD tartó keretből már csak a felső lemez van meg, mivel az aljáról leszedtem (lefúrtam) a 3,5,-és 2,5"-os HDD tartót, így van hely alatta.
Így van elhelyezve a HDD - SSD nálam és szeretném így megtartani, ezért valószínűleg a radinak lesz lentebb fúrva négy lyuk.[ Szerkesztve ]
...
-
user137
őstag
válasz nagynorbi #10133 üzenetére
norbi uram, most akkor a Kühler merre figyel a gépben, a táp alatt, vagy az előlapi ventin (és kifelé vagy befelé fúj a cucc)?
Tapasztalataim szerint a tápba kergetett meleg megbosszulja magát (hangos lesz tőle a felpörgő tápventi).
asszem léghűtéssel én se fogom tudni megoldani a dolgot rendesen.
A VGA-ért nem kellett farigcsálni?? A 27,6cm az 10.8"
-
nagynorbi
aktív tag
válasz user137 #10138 üzenetére
A képek a törzsfejlődést mutatják időrendi sorrendben. Először "rendesen" tettem be a radit előre a ventijével együtt (lejjebb tett furatokkal), de úgy nem fér be egy 3,5-es HDD. Aztán leszedtem a ventit a radiátorról, hogy elférjen minden meghajtó. Így nekem túl meleg lett a házban, kívülre meg nem akartam tenni a ventit. Akkor jött az ötlet, hogy munkára fogjam a táp ventilátorát, így került a táp alá a radiátor. Valóban megjön egy kicsit a hangja, de csak nagy terhelés alatt. Engem meg nem zavar, mert messze van (a TV mellett csücsül az erősítő társaságában kb. 3 méterre) tőlem. Azt még majd kipróbálom, hogy odateszek egy csendes ventit a radi alá. Lehet, hogy segít majd valamit.
Az én VGA-m "csak" 26 cm, úgyhogy nem kellett farigcsálnom a házat, de 1 mm hely sem maradt a vége, és a ház között. Kicsit trükkös a beszerelése, mert mindent ki kellett szedni a házból mielőtt betettem a VGA-t, még az alaplapot is. VGA be, alaplap alácsúsztat, alaplap rögzít, VGA helyére. Innen már gyerekjáték a többi... Ennél nagyobb VGA-hoz, már farigcsálni kell. -
zotac56
csendes tag
válasz nagynorbi #10139 üzenetére
LASSAN VISSZAMEGYÜNK AZ ŐSKORBA nem előre haladunk hanem vissza mert a fejlesztések nem előre mennek.
VGA KÁRTYA 200W ESZIK TE JÓ ISTEN??
MINEK 2 ÉV MÚLVA ELAVULT LESZ
NEM ÉRDEMES SOKAT költeni ezekre mert már 1 évben elavult és legújabb játékra édes kevés sajnos.
Meg kell venni 22-66w kategóriát még ha nem annyira erős .
Játékra meg ott van a xbox bár alternatíva lehet az xboxos ház ahogy nézem az árakat 30 40ezer és csak egy ház ennyiért érdemes már xboxot venni mert kiszerelve tökéletes van táp meg ház meg dvd.Sőt megmarad az alaplap amit el lehet adni.
Tápja sem gagyi de átalakítani kell.Jelzi ha rossz a hálózat stbEz csak személyes véleményem
-
nagynorbi
aktív tag
Mindenkinek Boldog, és nem csak hardverekben gazdag Új Évet Kívánok!
-
user137
őstag
válasz zotac56 #10140 üzenetére
sztm a hardverek egyre erősebbek _és_ egyre kevesebbet fogyasztanak. az emelkedő árakkal számolva még akár meg is érheti anyagilag egy régebbi bikakártya lecserélése az új generációsra. ez sztm nem visszafejlődés.
meg ugye a MINI-ITX topik nem a teljesítményhajhászásról szól.
BÚÉK mindenkinek!
-
SQX_Barto
addikt
válasz user137 #10142 üzenetére
Vannak gamerek, akik nagyban (kicsiben) gondolkodnak
Én egy i5 2500 vagy i7/2600 -ban gondolkozom 6850-nel meg 8 giga rammal 450es SFX táppal.
Egyébként B.U.É.K! itt is!If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
szbalogh
addikt
Létezik asztali gépbe való azaz 5.25-ös helyre laptop odd beépítő keret? Nekem csak hdd-re dob ki találatot a google. Jó lenne, mert nem kéne másik dvd írót vennem.
Köszi, BÚÉKNick: HE_Storm
-
Pista0001
addikt
válasz szbalogh #10144 üzenetére
Olyat láttam amibe egy slim ODD-nek és egy HDD-nek (már nem emlékszek hogy 2,5 vagy 3,5) van hely. Úgy rémlik hogy PH!-s hírben vagy hazai pályában láttam, de hogy mikor...
Találtam jobbat: egy slim ODD + 2 db 2,5 rack
Ennek is u.a. a kapacitása, csak a 2,5-esek nem rack-ek hanem sima rejtettek.
Ja, és boldog új évet minden topiklakónak!
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Itt van egy slim ODD + 3,5 HDD is.
Hát igen, magyar kontakt szinte esélytelen, de a mai világban bármilyen webshop jó.
Van még pár érdekes terméke a slim + 2*rack gyártójának:
4*2,5 rack
6*2,5 rack
[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
válasz Pista0001 #10148 üzenetére
Én ezt találtam idehaza.
Amúgy B.Ú.É.K ! mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
slashing
senior tag
hát ha már keret a téma akkor én is felvetnék egyet
slim 5.25 odd to 2.5 hdd. egyet találtam valamikor régen azthiszem chenbro hot swap-osat tizen valahány ezerért de azt sokallottam és nekem nem kell a hot-swap mert rondítja a házat . sima belső keret lenne a jó. találkoztatok ilyennel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- ASRock h510 pro btc+
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest