-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
perempe #10826 üzenetére
Ha csak az extrákat nézzük akkor az Intel mellett csak a mini PCI-E szól, az ASRock ezzel szemben fel tud mutatni egy HDMI-t, egy e-SATA-t és egy teljes hosszúságú PCI-E-t. Ha csak irodai használatról van szó akkor én az Intelt választanám mert valószínűleg megbízhatóbb és stabilabb, ha "rendes" otthoni gépnek kéne (+VGA-val multimédia, játék, stb) akkor az ASRock-ot az extrák miatt. Ha az Intel lap mini PCI-E csatija m-SATA kompatibilis akkor főleg nyerő darab lehet, ultrakicsi házban is lehetne használni mert nem kell a 2,5/3,5-es vinyó meg a hozzátartozó kábelek sem. Egy 64 GB-os m-SATA SSD bőven elég az oprendszernek meg az irodai programoknak, minden más meg lehet NAS-on vagy rendes szerveren. Ezzel kapcsolatban csak az a kérdés hogy hány gépet kell építened és hogy mekkora a költségvetés. Mondjuk procin lehet spórolni, a Pentiumok is bőven jók irodázni.
-
mrbig25
őstag
válasz
perempe #10826 üzenetére
Árban nagyjából megegyezik a kettő, szóval Neked kell eldöntened, hogy melyik a számodra megfelelőbb.
Asrock előnye az Intellel szemben:
- HDMI kimenet
- teljes értékű PCI-e x16
- eSata
- több USB a hátlaponIntel előnye az Asrockal szemben:
- mini-PCI-e csatlakozóTehát, ha nem kell a mini-PCI-e csatlakozó, akkor szerintem az Asrock-ot válaszd.
-
Pista0001
addikt
válasz
perempe #10810 üzenetére
Teljes mértékben! És emellett nagyon helytakarékos is, ami egy irodában további jó pont. Én minden ismerősömet ebbe az irányba (vagy legalább a micro-ATX felé) terelgetem. Jelenleg még talán a micro-ATX olcsóbb, de a különbség mára a házakra korlátozódott, alaplap árban nincs számottevő különbség. A full ATX már mindenképp idejétmúlt otromba monstrum. Manapság micro-ATX-re is lehet akár SLI/CrossFire rendszert építeni, VGA-n kívül meg minden lehet USB-s (tuner, hang, stb). Mondjuk én még a két full PCI-E-s m-DTX (kb 17*20 centi, egy bővítőhelynyivel nagyobb mint a m-ITX) lapot várom
A dupla slotos ITX házakkal kompatibilis, két vizezett csúcs VGA-val elég durva cucc lenne
-
toldy
őstag
válasz
perempe #10810 üzenetére
Mármint miért ne lenne megbízható? ITX lapot több gyártó is készít pl asus/asrock/zotac/msi/intel/ giga.
Egyébként ha nem gond az intel fapadossága akkor szerintem jó kombót néztél ( bár nem tudom mennyi lenne a lap? mert mostanába az asrock h61 lapja kb 20k kiskerben, az is tökéletesen elegendő)
Egyébként mi kell még a gépbe pl háló kártya hdd, odd?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged