Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
DigitXT #50589 üzenetére
Mert most ez a divat, hogy már egy Fiestának is agresszívnak kell lennie.
Határozott, éles vonalakkal, de nem ez kell, hogy szép legyen.Látni fogod te még, főleg, ha rendbe lesz téve.
Egyelőre a fényezés még várat magára, de ha hosszú távon marad, azt sem fogja megúszni.
-
Ezeket az utólag beszerelhető fordulatszámmérőket mire / hova kell kötni?
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
DigitXT #50585 üzenetére
Az a baj, hogy veled találkozni pont annyi idő lenne, mint elmenni.
Holnap d.e. letudom a ZH-mat, és akkor az lesz az első dolgom, hogy elmegyek Unixba. Kicsit drágább, de az itt van a közelben (hódok mellett.)Érdekesség: amíg hideg a motor nem hagy ki.
Addig csak a szívató sz.r
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
30z.Samu #50581 üzenetére
Most már letakarva tölti az éjszakát Maja... Reggel/hajnalban (6 körül) műanyagos zörgésre ébredek... Gondolhatod mi volt az első gondolat. Pattanok ki az erkélyre... Erre egy faszi épp előttünk a már kirakott 3db nagy kukában bogarássza át a szemetet... Néztem egy darabig, megnyugodtam, és visszamentem pihenni.
-
30z.Samu
félisten
Remélem este nem lesz köd, mert reggel nem volt vicces, hogy a műszerfalat sem láttam...
40-nél többel nem igen mertem menni.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
DigitXT #50579 üzenetére
Köszönöm a pontosítást. Igen, teljesítménycsúcsra gondoltam, csak gyorsan írtam mobilról, bejött a tanár, és beszélnem kellett vele. Így nem néztem meg, hogy hülyeséget írok.
Még annyit hozzá akartam tenni, hogy a teljesítménycsúcs fölötti negatív hatások: Pörög mint a barom> nagy hang, magas fogyasztás, magas kopás. Mindezek mellé cserébe nem megy. Szóval lehet másik CDI-t venni, de azzal óvatosan. Ha megfelelő a görgő/variátor/kuplung beállítás, akkor teljesítménycsúcsra tudod húzni (multivar?), és optimális esetben csak végsebességnél emelkedik fölé (ott amúgy sem ajánlott használni).
-
Norbika88
senior tag
Hehe..
10 felett szét is esne a gép.
De ahogy nézem laikusként nem is hasonlít a csatlakozása az enyémre.
Kép2Akkor ha jól értelmezem, ilyet tényleg csak akkor érdemes venni amikor már minden, kipu karbi főtengely stb. ki van cserélve minőségi tuning cuccra.
Nekem akkor a jelenlegi kínai is megteszi az rs ben? Full kezdő vagyok, ide járok hozzátok okosodni
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11 #50568 üzenetére
Kivéve, ha később derül ki, amikor már mentél vele X km-t.
Pl 120km-re a szerelőtől leesik a kipufogó, mert elfelejtette odacsavarozni. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11 #50564 üzenetére
Az a baj, hogy a kisebb hibákat szeretem én kijavítani. A szerelők is hibázhatnak, inkább én b@sszam el.
Az legalább ingyen van.
-
Skizz
addikt
válasz
szentkuti11 #50562 üzenetére
Pedig csak kopik az olasz is.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11 #50562 üzenetére
Akkor nekem egy motorom se lenne meg pár hónapnál tovább.
Bár Tacton nem is tudom mi volt az első amihez hozzányúltam...
De ami a lényeg, ha otthon akarja javítani, akkor jobb a japán. Szerintem...
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11 #50560 üzenetére
Japán bérenc vagyok, vállalom. Olasz gép addig jó nálam, amíg nem kell csavarhúzóval megközelíteni.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
robicheck #50557 üzenetére
Szia!
200-at én sem adnék érte, akkor inkább vennék egy rendszámosat. Ha Budapestet el akarod hagyni, célszerű. Városon belül is előnyös... Igaz, hogy az nem fog 200-ban megállni, ha nincs jogsid. Napi 50-60km-re Budapesten és városon kívül nem igazán való az 50-es, bár egy jobb japán kibírja...
-
robicheck
csendes tag
Sziasztok!
Robogót, vagy moped kategóriába beleférő 50ccm-es kismotor szeretnék vásárolni, amivel nagy biztonságban (értsd: különösebben nagyobb szívás, út menti hazatologatás/szerelgetés nélkül stb.) tudnék közlekedni Budapesten és az agglomerációban. Napi 50-60 km tennék meg vele.
Egyetemista vagyok és ugyan van munkán, de abból kevés pénzt tudtam megspórolni (kb. 60-70e forintról lenne szó). Szülők közül édesapámat tudtam megfűzni, hogy segítsen ki engem e nemes cél érdekében, de nála beakadt a lemez. Szerinte ha már robogót akarok, akkor ne ilyen olcsó f*sokat nézzek, hanem 200e+ forintért vegyek egy 2009 utáni használt Piaggio-ót. Én személy szerint sajnálnék kiadni ennyi pénzt egy robogóért, de ő csak így hajlandó beleinvesztálni a dologba.Tehát ebben kérném ki a tanácsotokat, hogy
a) érdemes-e 100.000 forint körül (gyűjtenék még pénzt), vagy azalatt kismotort venni, mik a buktatók?
b) vagy tényleg csak ilyen "drágán" szabad kismotort vásárolni?Rólam annyit, hogy nem esek kétségbe attól ha olajos lesz a kezem, szóval a szerelgetéstől nem félek. De annak mégsem örülnék, ha az út mellett lehelné ki a lelkét a motor.
Egyébként követretkező motorokat nézegettem:
- Simson S51n
- Suzuki FR 50
- Suzuki Sepia 50cc
- Yamaha Jog
- Piaggio Zipp 50cc
- Piaggio Free 50cc
- Yamaha BwsAmi még fontos, hogy 186 cm vagyok. A listán ezért is van első helyen a Simson, mert azt már vezettem és kifejezetten kényelmesnek tűnt. Csak hát a legfiatalabb motor is már legalább 20+ éves...
Mit ajánlotok?
-
Skizz
addikt
válasz
huszi.gyb #50552 üzenetére
2500km után nem volt repedezve az biztos. A titokzatos csúszáshoz hasonló hang nemtom miért volt, de külső tényező kellett legyen, ha a szíj nem kopott szarrá. Mondjuk ez a használat nem sok, és nem is állt 2 évig, szóval ez a vélemény se mond sokat a szíjról. Majd meglátjuk 6-8e km múlva.
-
DigitXT
félisten
válasz
huszi.gyb #50552 üzenetére
Volt már benne Dayco szíj. Az első, a szakadás után. Nincs vele különösebb tapasztalatom. 2 év ill. 6000 km után cserélte a szerelő, mert úgy látta jónak. Nemtommire, és nem tudom, milyen állapotban volt. A "nónémet" meg én cseréltem 1 év ill. 4000 km után, mert a Multivar (és az első béna szíjszerelésem) legyilkolta.
-
huszi.gyb
senior tag
-
golyani
őstag
válasz
z0l1ka #50548 üzenetére
Én 16,5x751-es Mitsuboshit vettem aeroxra ami szintén minarelli blokk. A gyári 12ezer km után volt ~754mm hosszú, volt RMS is annak a mérete elméletileg 16,6x747 de 6-7ezer km után már súrolta a 760-at, az RMS-t nem ajánlom.
[link]Itt pl hozza mind a 3 féle méretet, de csak a 2 leghosszabbnál írja, hogy gyárival megegyező.
-
z0l1ka
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, ékszíj vásárlás előtt állok, jelenleg a robogón 738X16,5 28E számú ékszíj van, viszont szeretnék venni valami kevláros ékszíjat vagy valami jobb fajtát de a fent említett 738-as hosszúságú ékszíjből kevés vagy egyáltalán nincs
F15-re kellene ,találtam ilyet is [link]
viszont azt nem értem ,hogy ugye oda van írva hogy " Használható az összes hosszú fekvőhengeres Minarelli motorblokkal szerelt robogókhoz " de a hosszúsága meg 746,5mm akkor hogy lehet jó rá h az enyémen most 738-as vannem vágom..
-
30z.Samu
félisten
-
30z.Samu
félisten
válasz
szentkuti11 #50537 üzenetére
Egyszer..majd...talán...esetleg...na jó, fingom sincs.
Nincs meg hozzá a technika.
-
Skizz
addikt
-
Norbika88
senior tag
ŐŐ erre nem réz pasztát szoktat nyomni a betétek és dugattyúk közé?
Mert rezegnek és ez ad nyikorgó hangot ki, vagy nedves és olajos akkor is szokott.
De azt is eltudom képzelni, hogy a betét szélein nincs letörés, zsír 90fokos és ha kicsit is szögbe ér rá a tárcsára nyikorog. -
Skizz
addikt
válasz
szentkuti11 #50530 üzenetére
Fog cudarul. Akkor dob...majd.
-
Skizz
addikt
Erős fékcsikorgás mitől lehet? Betétekben kb. 150km van, és szárazon is csikorog.
-
Norbika88
senior tag
válasz
huszi.gyb #50520 üzenetére
Hát itt a motoros volt végig ****.
Folyamatos akadályok jobb oldalon, bár ugye úgy szól a kresz, hogy tükör használat blabla, hogy nem előznek minket, kereszteződésben úgy szintén.
Olyan mind ha tudatosan provokálta volna ki a motoros, nem véletlen az a kamera se...tavariseSirály időben meg tekergettem a motowell szarvát, mindjárt jobban megy a gép ha nem munkába kell menni, zero cuccok
Lehet le kell adnom egy pár fölös kilót a 100ból, legolcsóbb tuning 50esre
Gáz ha be melegedet motort nyélgázon használom
-
Skizz
addikt
-
fagylalt
senior tag
válasz
body007 #50323 üzenetére
Azt hittem, hogy most már 'kiszórják" ezeket az álló Hondás kipufogókat, mert, hogy már senkinek sem kell.
Én most télen mind kettőn nagy karbantartást tervezek. A Jogról az idomokat már lekaptam. Idomozok (műgyanta, gitt), mert vannak rajta repedések és hiányos részek, de nem vészes. Amíg jó idő van ezeket befejezem aztán leszedem a henger, lefestem a vázat....szóval lesz meló.
A Honda jobb állapotban van, kevesebb is van benne, meg összeségében egyben van, majd rakok fel képet, csak most már mosásra érett, mert azt még használom. Ma is megyek egy kört az biztos. -
-
Skizz
addikt
válasz
szentkuti11 #50508 üzenetére
Én hátránnyal indulok, nekem vagy 70km a Váci út. Mire kiérek mindenki túl van a második sörén.
Huszi: nem tudtam, hogy Te ilyen nagyhatalmú figura vagy.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11 #50505 üzenetére
Az biztos...
Mondjuk, ha esélyes akarsz lenni, inkább húgom Fizz-ét.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11 #50503 üzenetére
Kymcoval? Hol van Kymco?
Anyámé Győrben van...
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
szentkuti11 #50501 üzenetére
Péntek este van... Menjünk ki gyorsulni egyet a Váci útra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BMW topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest