- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaPeter
kezdő
válasz DonToni #45896 üzenetére
Nem feltétlen kell zártházas megoldás a feladathoz.
Ajánlom figyelmedbe ezt a filamentet: [link]
https://filaticum.com/en/product/filaticum-engineering/60-70 fokos ágyhőmérséklet jót tesz neki. Elég lassan pl. 100mm/s-al nyomtatva szép lesz, rétegek jól tapadnak. Akár 120 fokig alaktartó.
-
SaPeter
kezdő
válasz smithsys #45873 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Hasznos volt, de lemondok a mesh-ről inkább megtervezek egy bonyolultabb alaktrészt magamnak.
fabula, köszönöm a választ. A probléma megoldódott. A szárítóban lévő tekercs megszorult amikor 1/3 alá csökkent a maradék filament. Egyre jobban szorult mert rossz szögben volt a kivezetés. Megfordítottam a tekercset és minden OK.
Sajnos a szárítómon csak 2 kimenet van. Gyak egyszerű lyukak. -
DonToni
aktív tag
válasz fabula #45895 üzenetére
Köszönöm, tehát mindenképpen zárt házas megoldást kell keresnem.
Ha egy olcsóbb gépre esne a választás, akkor milyen hibákkal szembesülhetek, mire kéne felkészülnöm?
Tehát érdemesebb -e elsőre egy komolyabb, drágább nyomtatót venni és kifizetni előre a többlet költséget, mint az olcsóbbal szívni...?!
Karbantartás szempontjából mire kell figyelnem? Szakember kell hozzá, vagy egy átlag user is megtudja oldani?
Ha valami elromlik garancia időn túl, akkor az alkatrészeket mennyire "egyszerű" beszerezni és kicserélni?-Anti-
-
fabula
őstag
válasz DonToni #45890 üzenetére
Tartósan 60-70 C fokos környezetre ABS de inkább ASA lenne jó, ahhoz meg zárt házas nyomtató kell. Mondanám, hogy Bambu Lab P1S, de az már magasabb árkategória, azonban ha jót akarsz és keveset szeretnél szívni, szerintem ma már itt kezdődnek a jó 3D nyomtatók. Lehet olcsóbban Creality K1-et is venni, állítólag már javítottak a hibáin, de eleinte elég sok probléma volt vele.
-
Gab///
csendes tag
válasz TeebyKay #45892 üzenetére
A bankodnál chargebacket tudsz esetleg indítani, ha kártyával fizettél, de valószínűleg a szállítás során kevertek el csak valamit. Jó lenne, ha legalább reagálna az ügyfélszolgálat. Nekem viszont semmilyen postai azonosítót nem küldtek, csak megjelent a postás, nem is számítottam rá, hogy túl gyors lesz azok után, amit tőled olvastam.
Németországból jellemzően pár nap alatt megérkeznek a küldemények.
-
Gab///
csendes tag
válasz TeebyKay #45875 üzenetére
TeebyKay,
04.06-án rendeltem egy ötös pakkot, ma érkezett meg. Nálad mi újság végül?Más:
Tegnap elhalálozott az A1 minim LCD kijelzője, a háttérvilágítás működik, de nem jelenít meg semmit. Volt valakinek esetleg hasonló tapasztalata? Van saját troubleshooting wiki oldaluk, ahol leírják, hogy kijelző probléma esetén első körben vedd le az alsó takarólapot, és nézd át a kábelezést, nálam szépen a helyén volt minden, nem ez a gond. Nyitottam support ticketet, túlzottan nem aggódom, az eddigi tapasztalatok alapján nagyon segítőkész az ügyfélszolgálatuk. -
DonToni
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Szeretnék egy olyan 3D nyomtatót, amit az alábbi kritériumoknak meg tud felelni és kicsit komolyabb konstrukció, illetve a hozzá tartozó anyagokról (pl. ABS vagy PET-G) is ha van tapasztalt, azt is szívesen fogadnám.
- Olyan egyszerű elemeket szeretnék nyomtatni, ami kb. 60-70 fokos környezetben is megállja a helyét és "távtartóként" vagy "hézagolóként" tud funkcionálni.
- Nem számít a "kinézet" mert be lesz építve, senki nem látja, inkább csak szerkezeti merevítésként szolgálna.
- Az alkatrészek befoglaló méretei: 120x19x5mm, szóval gondolom egy legalább 120x120-as, vagy nagyobb tárgyasztal fog kelleni.
- A következő gépekre gondoltam: Creality CR-10 vagy Ender3. Ezek jók lehetnek?
- Esetleg "zárt" készülék is szóba jöhetne, azonos paraméterekkel.
- Ha van konkrét cég és support az is opció lehet számomra. (ha esetleg elromlana, vagy karban kéne tartani)Köszönöm előre is!
-Anti-
-
poli27
Topikgazda
How we BUILT a 3D printer that can print ANYTHING! (youtube.com)
Micron Desktop SLS 3D Printer, available soon, starting $2999 -
poli27
Topikgazda
WhitePACK PLA 1.75mm 4kg 3DPOWER ~ Filament-3DProf 20999ft elég jó ár szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Guba4
tag
válasz szabieable #45881 üzenetére
Köszönöm, már kész is
-
poli27
Topikgazda
Anycubic is előjött amssel
-
Guba4
tag
válasz spider23 #45847 üzenetére
Köszönöm a tippet. A gyári, marlinos firmware flashelés után, már működött a klipper által létrehozott .bin fájllal is az update.
Most már csak az rpi frissítése van hátra, de arról nem találtam hirtelen leírást. Tudnál segíteni?
Előre is köszi.
Ha másnak van ötlete, kérem ne tartsa magában
-
r4zer0919
tag
Adott két LDO-42STH60-2004MAC 0.9° Max Power stepper.
Van arra valami megoldás, hogy ne visítson a motor mint a kismalac?
A microsteps értékek állítása nem segít, az interpolate nem segít.
stealthchop threshold értékeket is nézegettem de nem igazán segít....
Az áramerősséget visszavéve, valamit javul, de már visszább nem tudom venni....
Van aki pont ezt a típust, vagy 0.9-es motorokat használ és létezik egy tuti tippje, valami extra konfig klipperben ami kicsit lecsillapítja ezt a csiripelő/visító hangot? -
fabula
őstag
válasz Reggie0 #45876 üzenetére
Álmodozni lehet, de hát az ugye az az élet megrontója .
Én egyenlőre örülök annak, hogy már léteznek a Bambu szintű nyomtatók, amelyekkel sokkal jobban, szebben, gyorsabban és főleg kevés hibaszázalékkal lehet nyomtatni.
Perzse lehet innen továbbfejlődni, csak az szerintem még pár évig nem a hobbi kategória lesz .[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz SaPeter #45871 üzenetére
Olvasd el a #45854 és a #45869 hsz-eimet, ott szinte mindent leírtam ezzel kapcsolatban.
Attól, hogy a szárítóban tárolod, még oda is bemegy a pára, ha csak nem működteted folyamatosan 0-24-ben .
Igen, vannak ilyen PLA-k, amivel bármit csinálsz, néhány külső menetnyi törik, hogy meddig, az környezet és PLA típus/szín függő. -
smithsys
aktív tag
válasz SaPeter #45872 üzenetére
Vágás: Mesh fül / Modify / Plane cut. Arra figyelj, hogy a "Fill Type" alapvetően "No Fill"-re van beállítva, így nem zárja az objektumot!
Átalakítás: Mesh fül / Modify / Convert Mesh. Itt pedig van egy 10k-s polygon korlátozás, ami ugyan csak egy figyelmeztetés ( tehát konvertál többet is ), de bonyolultabb modelleknél használhatatlanul belassul a progi.
Azt tudnod kell, hogy a Fusion nem mesh manipulálásra lett kitalálva. Ez egy szilárdtest szerkesztő / modellező program, amire valóban jól használható. Ennek ellenére egyszerűbb cuccokkal gond nélkül megbírkózik.
-
SaPeter
kezdő
válasz SaPeter #45871 üzenetére
A másik kérdés FUSION 360-al kapcsolatos.
Letöltöttem stl-ben egy modellt a netről, de abban egyetlen elem van egy MeshBody.
Ezt a 3D modellt szeretném félbevágni és a vágási felületre egy saját Body-t illeszteni vagyis tovább fejleszteni..Hogy kell csinálni ezt a műveletet?
Vagy a Mesh átalakítható normál Body-vá? Ez lenne a legjobb mert van egy éle amit le szeretnék kerekíteni. -
SaPeter
kezdő
Üdv! Ismét két problémára kérnék segítséget.
1. PLA a szárítóban van folyamatosan, az 1/3-a maradt meg. Nyomtatás előtt 3-4 órával bekapcsolom. Eddig sosem volt probléma, de ma 1 nyomtatás alatt 2 alkalommal is elszakadt a szál. Méghozzá a szárítóban
Kivettem a tekercset kicsit feszes volt, de nem vészes. Letekertem pár menetet, kb. 1m és megint volt egy szakadás, sőt olyan hogy egy 15-20 cm-s darab volt leszakadva.
Folytattam a nyomtatást és kb. 2-3m után ez megint ismétlődőtt. De többet nem.Mi lehet az oka hogy a 2 db önállóan kistakadt darabka is volt a tekercsen? A többi része nem törékeny és kb 25-30%-os páratartalomban van.
Első alkalom volt hogy szálszakadás miatt megállt a nyomtatás. Az 5M pro tökéletesen tudta folytatni a nyomtatást a szál betöltése után.
-
fabula
őstag
Így van, van olyan PLA sajnos, ami bárhol is áll, akár vákumozva és szilakégéllel együtt zacskóban, akár szabadon, akár az AMS-ben, az eleje, azaz egy-két menetnyi (ha sokáig állt akár több is) mindig röredezik. Nekem eddig négy ilyen tekercsem van, ezeket nem hagyom az AMS-ben, mert már másnap beletörnek, hanem mindig kiveszem és mielőtt újra visszakerül, megint megnézem, meddig töredezik. Utána már jól működik.
Amúgy az AMS-ben kisebb, de nem nulla a páratartalom és ha bennemaradnak ezek a filamentek akár egy napig, akkor nem a tekercsen lévő szál, hanem az AMS-ben lévő rövid szakasz meg a tekercstől az AMS bemenetéig vezető rövid rész (ami ugye szabadon van körben) kezd el törni, mint a ropi.
Ez azért is jó, mert amikor először behúzza, rögtön az AMS belsejében törik el és lehet teljesen szétszedni a töredék kibányászásához .
Valószínűleg színezékfüggő, mert nekem eddig azonos gyártó világosabb, neonos jellegű (nem világítós) színei voltak ilyenek, de másik gyártónál pl. az áttetsző fehér ilyen.
Ja és próbáltam ezeket szárítani filamentszárítóban a vákumos zacskóból kivéve 50 C fokon 6 óráig, de az első pár menet akkor is törékeny maradt, ezért már nem pazarlom rá az energiát és az időt, csak tördelem, amíg jó nem lesz és utána vígan használom .[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
-
poli27
Topikgazda
NIncs valakinek 2 ilyen elfekvőben? Vagy hol tudok ilyen méretet venni nem aranyrúd árban?
Meg ilyen házagoló is kéne 4db... 5x10x0.8mm
https://fr.aliexpress.com/item/4000880527421.html -
tDr1v3r
veterán
válasz poli27 #45860 üzenetére
Remélem lassan lesznek tesztek róla... a hotendre néző kamerára kíváncsi leszek hogy használják majd ki, jó lenne ha tudnának vele pl. gyártás közbeni automatikus retraction állítást vagy valamit csinálni. Jó, tudom bilibe lóg a kezem, ha tudna ki lenne emelve.
Azért nem rossz, persze, de igazán megjelenhetne már ezen a szinten (is) a lineáris motor...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
fabula
őstag
válasz hellsing71 #45859 üzenetére
Ép most jött fel egy bejegyzés egy külföldi topikban:
"Elfelejtettem szárítószert tenni a lezárt zacskóba. Úgy 3 hónapig állt. Utálom ezt a dél-karolinai páratartalmat."[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
válasz poli27 #45851 üzenetére
Creality K2 Plus Multi-Color 3D Printer - A Game-Changer! (youtube.com)
Itt egy videó is róla
-
fabula
őstag
válasz hellsing71 #45856 üzenetére
Lehet esélyed, de én inkább nem tenném . Az elektromos sütők hőfokszabályozása nem túl jó, ha 50 C-re állítod, időnként felmehet 60-70 C-ra is és akkor meg szépen összeolvad a tekercs és mehet a kukába .
Láttam pár képet fórumokban olyanoktól, akik elektromos sütőben próbálták szárítani a PLA-t és hát nem igen sikerült, de szép amorf forma lett .
Na meg mikrohullámú sütőbe se tedd, ha jót akarsz .[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
válasz hellsing71 #45856 üzenetére
persze... de vegyél inkább filaszárítót... kb 15e ft...
-
hellsing71
tag
válasz fabula #45854 üzenetére
Bakker Szóval attól törik, hogy párát kap? Itt az is törik, amelyiket frissen bontottuk ki a vákuumos zacskóból és van olyan, aminek semmi baja. Ugyanúgy Kexcelled a sima szürke, meg a fa tapintású tekercs, 3 éve nyitva vannak, csak a kartonba visszarakva, és semmi bajuk. De 12 tekercsből legalább 8 törik, mint a ropi.
Az elektromos sütőnk szabadon beállítható 30 és 220 fok között. Ha abba berakom őket légkeveréses 50°-ra 6 órára, lehet esély a javulásra?
-
poli27
Topikgazda
válasz ParadoxH #45852 üzenetére
Sovol SV08 - UNBOX and FIRST PRINTS #livestream #3dprinting (youtube.com)
Live stream épp építik össze a sovol sv8 at
-
fabula
őstag
válasz hellsing71 #45849 üzenetére
Nekem volt már olyan, ami rövidebb idő allatt is törékeny lett, de néhány réteget letekerve és szárítva (PLA 50 C fokon 6 óráig javallott, de nem gáz meg elektromos sütőben ) lehetett vele nyomtatni.
Olyan PLA-nm is van, ami gyári újonan is tört az első pár menetnyi, majd utána jó volt, de levegőn hagyva akár már másnapra vagy pár nap múlva törékeny lett az első pár menet, de ugyan ez volt vákumozva tárolva is, szóval gyártótól és színtől is függ, meddig jók.
Pl. nekem 6 éve bontott DevilDesign PLA-k mai napig jól nyomtathatók, pedig csak egy nagy tömített műanyag dobozba voltak betéve némi szilikagél társaságában, nem külön vákumozva és szikagél zacsikkal eltéve.
Szóval előfordulhat bármi .
Külföldi fórumon olvastam olyat (képek is voltak hozzá) hogy egy egyéves tekercset felbontott az illető és az egész darabokra volt töredezve.
Szerintem próbálj meg egy-két rétegnyi anyagot letekerni a tekercsről és közben időnként próbáld meg hajlítani a szálat, ha törik, akkor tekerj még le, ha csak hajlik, akkor onnantól valószínűleg használható lesz, ez az én tapasztalatom.
Ha pedig végig törik, akkor bizony kuka az egész, bármennyire is sajnálatos . -
tDr1v3r
veterán
"If you’re hoping this new material-changing system will work with your current Creality 3D printer, you may be out of luck. It sounds like the CFS is only designed to work with Creality’s newly-announced K2 series of 3D printers, of which only the K2 Plus has been revealed."
Szóval, ez úgymond szoker azoknak akiknek régebbi gépük van. Jó, nyilván várható volt persze, de pici remény volt bennem.
Mindegy, majd úgyis A1 lesz nekem a nyomtatós sztori vége...[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
ParadoxH
tag
Egyszerre jelent meg a bambukiller crealitytől és a voronkiller a sovoltól?
Viccet félretéve:
- core-xy
- 350x350x345
- 7 léptetőmotor
- 7 lineáris sín
Az ígéret szerint 600 dollár alatt az nem olyan rossz.Ha vannak felesleges bamu-s boostjaid kérlek támogasd bármelyik modellemet: https://makerworld.com/en/@ParadoxH
-
poli27
Topikgazda
-
r4zer0919
tag
válasz hellsing71 #45849 üzenetére
Hát az biztos, hogy a jelenlegi technológia által nyomtatott 3D "termékek", az alapanyagokkal együtt, pl. tekercs filamentek, nem az örökkévalóságnak szólnak...
Se hideget, se meleget nem szeretik, szóval simán elképzelhető, hogy ennyit bírtak az alapanyagok. -
hellsing71
tag
Üdv, filament kérdésem lenne.
Vettünk kb. 3 éve egy nyomtatót (Flashforge Adventurer 3, de ez mindegy) kb. 10kg, mindenféle PLA filamenttel (normál, puha, fa, fémhatású, átlátszó, csillámos, matt terrakotta, stb.). A gyerek elbohóckodott vele egy darabig, tervezett dolgokat, nyomtatott pár karambitot a Rustból meg hasonlókat, aztán eltettünk mindent. A filamentekkel (a 2-3-mal, amiket akkor kibontottunk) nem volt semmi gond.
Most előszedtük a cuccot, de kiderült, hogy a legtöbb filament mára használhatatlan, mert iszonyat törékeny. Az egyik 1.5 - 2 centis darabokra törik, ahogy elhagyja a behúzó kerekeket és beér a fejbe vezető csőbe, de a legkisebb kézi hajlításra is elpattan, minta üvegből lenne. Egy másik olyan, mintha minden 1 méter hajlékony rész után lenne egy 10 centis szakasz, ami szerteszét törik, aztán megint 1m hajlik rendesen. Olyan is van, amit nem húznak be a kerekek, mert benyomódik és csak elforognak rajta.
Az összes filament Kexcelled gyártmány, gyári kartondobozban és azon belül légmentesen lehegesztett fóliában voltak tárolva, egy szobai szekrényben (értsd: se meleg, se hideg, és abszolút semmi fény nem érte őket). Mi van velük? Van ezeknek valami szavatossági ideje? Normális, hogy 3 év alatt használhatatlanok lesznek?
-
-
Joshi
titán
válasz Marci79 #45844 üzenetére
Ilyen lassú nyomtatáshoz PLA-hoz nagyon magas a 215 C°, vedd vissza 205-re, de lehet hogy elég a 200 is. Nyomtass egy hőtornyot.
Illetve a 60 C°-os bed az ok, feltéve ha az üveg külső felülete is annyi. Lehet hogy azt is meg kell emelni +5 C°-al és jó lesz. A tárgyhűtés az első 2-3 rétegnél ne menjen, de utána már mehet 100%-on.
[ Szerkesztve ]
-
Marci79
senior tag
60mm/sec sebességgel ment. 100 a nyomtatóm (BQ B1) max sebessége. A sima felület miatt akartam üveget, de láthatóan hibás volt az elképzelésem róla. High speed filával simán megy maxon a gép. Egyedül ez a réteg olyan problémás. Szintezést gyakran ellenőrzöm... Cura-ban szeletelek.
Az üveget és a pei lapot is alza-n vettem. Creality mindkettő. A múltkorában linkelték be itt a topikban őket, ha jól emlékszem.[ Szerkesztve ]
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
Marci79
senior tag
Üveglapon (Carborondum) nyomtattam. Pla+, 215/60 hőmérsékletekkel. Mi lehet a gond? Ez a felület volt az üvegen. A másik oldala viszont szép lett.
"Pont mint a "propaganda". Ez egy varázsszó lett, amit akkor mond valaki mikor nem tetszik neki amit hall mert kognitiv disszonanciat okoz, kimondja a P betűs szót és addig ismétli amíg megszűnik a frusztrációja."
-
Guba4
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Lefrissítettem a KIAUH felületen a klipperes gépem, de a update után MCU protokoll hibát kaptam.
[Ez] alapján megcsináltam az új klipper.bin fájlt, de valami miatt nem tudom az alaplapra flashelni. Próbáltam az USB-n keresztül és SD kártyáról is, de nem kúszik fel. Van valami tuti módszer? -
TeebyKay
őstag
válasz TheProb #45831 üzenetére
Loctite super bondot használtam sokáig, 2 hónappal ezelőtt a lidl-be találtam Pattex super glue-t ami ilyen szuper kis cseppenként adagolható tárolóban érkezik, azóta azt használom, sokkal kényelmesebb, egyelőre nem száradt be. Loctite-t évekig is kibírta beszáradás nélkül. Egyszer vettem Kik-be olcsó kínai 4-es kiszerelés pillanatragasztót, 1 használat után beszáradt mindegyik.
-
Janos46
tag
Sziasztok.
Szöveget szeretnék nyomtatni felületre, Mindent be tudok paraméterezni, csak azt nem, hogy mennyire emelkedjen ki a felületből. Megköszönném a segít séget. FreeCAD 0.21.x-et használok.[ Szerkesztve ]
Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
TheProb
veterán
válasz Scallion #45828 üzenetére
Hm, ha tényleg legalább Eryone szint, akkor lehet rendelek tőlük próbára, köszi.
Más: Ki milyen ragasztót használ nyomtatott cuccokhoz, ami gyorsan köt? Nekem bár a CA glue (pillanatragasztó) bevált, de eddig csak olyan termékkel volt dolgom, ami 1-2 használat után beszárad... Van akinek esetleg bevált egy adott széria, amit nem csak párszor lehet használni?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
BPéter1984
tag
válasz haxiboy #45814 üzenetére
PLA-t kaptam egy tekercset hogy legyen mivel gyakoroljak. Közben már nálam van a nyomtató. Most egy " bed leveling"-t próbálok nyomtatni elsőnek. Aztán majd meglátjuk hogyan tovább. Prusa-t ajánlották hozzá szeletelőnek , ezt is segítettek beállítani.
VOLVO S40 - 2005 , S80 - 2009 , Iphone X , Galaxy S20 ultra 5G
-
-
TheProb
veterán
Na hát nekem a Sunlu pont nem jött be annyira. PLA-ival sem tudtam különösen szépen nyomtatni, illetve a PETG-jétől sem voltam elájulva. Viszont egy marble PLA meg pont jó volt. Szóval nem mondhatom, hogy összességében elégedett vagyok velük.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
eSUN Fila-kat minőségben hol helyeznétek el számegyenesen, ahol az Eryone, Sunlu és Bambu a referencia? Utóbbiakat próbáltam eddig. Eryone szintet tudja?
-
TeebyKay
őstag
válasz poli27 #45821 üzenetére
+1 nálam is volt már ilyen, nagyértékű cuccnál vigyázni kell vele, kisértékűnél azt mondom rohadjanak meg a 800ft lehúzásukkal. Expressone-nal sosincs gond, elvileg ha aliexpress standard shippinget választasz azt ők hozzák, csak az ilyen saver meg eco csodákat szokta a posta hozni.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
Tévedsz, én már futottam bele, hogy vámot kellett fizetnem amikor a posta hozta... és hiába volt odairva hogy minden benne van a hirdetésnél... Express one nál még nem, de a Postánál igen, és hiába reklamálsz nekik leszarják.... Ha nincs feltöltve valami nemzetközi rendszerbe, hogy te igen kifizetted a sápot, akkor a Posta le fog húzni vele..... Én elküldtem a bizonylatokat róla reklamáció gyanánt, de még csak válaszra se méltattak 2x is...
-
syler123
veterán
Látom mi van oda írva, hogy ingyenes szállítás, illetve "Price includes VAT", de ez Ali-nál egyáltalán nem 100%, bármelyik random eladónál, legalábbis nem hiszem, hogy ő a hivatalos eladó: Allied Trade Store, Open since:Jul 20, 2023
De egy próbát megér, mert árban elég jó.
[ Szerkesztve ]
-
Guba4
tag
[link] Szárító jó áron
-
haxiboy
veterán
válasz BPéter1984 #45813 üzenetére
Első körben kalibrációs nyomtatásokkal kezdeném, mondjuk PLA-val.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
BPéter1984
tag
Sziasztok , nagyon új és kezdő vagyok a 3d nyomtatás témában. Érkezni fog egy használt lineár sínesre átalakított creality ender 5 plus nyomtató , ezzel szeretnék elkezdeni tanulni . Bárkinek bármi infója mit hogyan , milyen anyaggal , honnét szerzzem be , mi az ami jól jöhet hozzá , stb. Szóval tényleg bármit meghallgatnék hogy el tudjak indulni ezen az úton. Köszönöm.
VOLVO S40 - 2005 , S80 - 2009 , Iphone X , Galaxy S20 ultra 5G
-
Guba4
tag
Törölve
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz ParadoxH #45798 üzenetére
Valószinű a
device:
rész lesz a ludas.
Kezdetnek adj ki egyls /dev/video*
parancsot, ott látni fogod, hogy milyen video eszközök vannak fenn.
Esetleg olvass bele a crowsnest logjába, ott lehet ki is írja, hogy hol talált kamerát:cat ~/printer_data/logs/crowsnest.log
Mondjuk bátor dolog a
log_level: verbose
,info
szokott lenni alapból. Adelete_log
is jobbtrue
értékkel, főlegverbose
mellett..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
r4zer0919
tag
Valakinek van komolyan tapasztalata a Filanora PETG fekete filamentjeivel?
A probléma amit észrevettem, hogy egy nap alatt 2x is kellett fúvókát cserélnem, van még egy láncszem a történetben, szóval nem 100%, hogy a Filanora PETG fekete filamentje a ludas.
Csak az érdekelne, hogy másnál jelentkezett-e feltűnő fúvókadugulás, amikor ezt a típusú filamentet használta. -
Padre103
csendes tag
Sziasztok!
Sunlu TPU-t szeretnék nyomtatni, frissen bontott, szárított, nyomtatás közben is szárítóból jön és mégis a képen látható csúnya dolog lesz belőle. 210/60, 15mm/s van nyomtatva. Van esetleg valami tipp, hogy mitől ilyen csúnya? Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (42)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (41)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia