Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Egyelőre jegeli az Intel felvásárlását a Qualcomm
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- A CES-en érkezik a Strix Point nyúzott verziója
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz Padre103 #23753 üzenetére
Aliexpress-en CNA eladó.
Sín témában Alex Kenis videója eléggé mérvadó.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
azbest
félisten
válasz Padre103 #24026 üzenetére
Nem biztos, hogy a motornak van baja. Próbáld másik driverrel, megcserélni esetleg.
Ráadásul az ereje hardveresen vagy szoftveresen is állítható, attól függően, hogy milyen boardon milyen drivered van. Ha microsteppinget állítottál, akkor attól is gyengülhet. Szóval gondold végig, hogy mit változtattál a készüléken, akár hardveresen, akár szoftveresen.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Padre103 #24028 üzenetére
Ha PTFE csöves a hotend, akkor hézag van amit az olvadt filament kitölt.
Esetleg elmelegszik a driver és kihagy.
Vagy rossz a filament és elakad az átmérője miatt.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz Padre103 #24031 üzenetére
Hotend-en belül sincs egy icipici PTFE se?
Túl nagy árammal jár a driver és nem bírja, túlmelegszik, amitől kihagy.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
rokapet
tag
válasz Padre103 #25662 üzenetére
Hali!
Pár hetes nyomtató tulajdonosként nem hasonlítanám össze a kettőt, inkább elmondom, nekem az döntött az Ender 5 Pro mellett, hogy a formája kocka (elvileg stabilabb) ill. az ebből fakadó tény, hogy az asztal csak Z irányban (le-fel) mozog, előre-hátra nem.
Hasonló kialakításban a TwoTrees Sapphire és a Tronxy X5SA volt versenyben, de első nyomtatóként inkább az elterjedtebb Ender-t választottam.
-
Pew
tag
válasz Padre103 #26310 üzenetére
Ha elég az hogy csak működik, akkor jó lehet a Creality féle is, de szerintem sokkal jobban jársz pl egy Bigtreetech akármilyen alaplappal. SKR mini v2 kb ugyan annyi, de jobb motorvezérlővel, kb egy az egyben csere "drop in repalcement" + pár extra port van rajta bővíteni. Nekem SKR 1.4 turbo van, ehhez kell venni motorvezérlőket, de árban ez is kb ugyanott van 20+15 dollár. Ezzel aztán végképp azt csinálsz amit akarsz. Egy alap Marlint egyszerű rá magadnak is összerakni, de esélyes hogy találsz előre készített firmwaret, + annyit kísérletezel vele később amennyit akarsz, ahogy egyre jobban belejössz, én mindenképp ezt ajánlanám. Jelenleg én LPC procira-ra portolt RepRap firmwaret használok vele az Ender 3 Pro-mon. De ugyan úgy akár mehet vele bármilyen Marlin config, Klipper, RRF... A gyári lap arra jó hogy működik, de ha kísérletezni, vagy tovább lépni akarsz, akkor újra ott vagy hogy akkor mit válassz. Még ha fele annyi lenne a limintált gyári, mint ezek, de nem... Újabban lett CZraktára a bigtreetechnek, gyorsan és vámmentesen tudod rendelni.
@mips Hát, ellenőrizd hogy a szeletelő+firmware+az esetleges saját firmwares TFT mit gondol mit kéne csináljon pause alatt, össze tudnak kavarodni. Marlinban is van M600, külön engedélyezni kell a firmwareben, és azon belül tudod definiálni, mit és hogyan csináljon. Kipróbálni, most sajnos nem tudom, RepRap firmwaret használok épp, ott csak 1 rendszer saját webes felülettel akar összedolgozni saját magával, és GCode-ot beszélnek 1db teljes firmware.bin mellett
-
azbest
félisten
válasz Padre103 #26310 üzenetére
milyen a mostani board, ami van benne? Ha 32 bites és silent, akkor szoftvert kell cserélni csak rajta jobbra. Creality 32 bites boardot venni külön csak azért nem feltétlenül érdemes, mert ahhoz is saját szoftver kell, hogy jól menjen, viszont dupla annyiba kerül, mint egy kifejezetten ender formátumú bigtreetech megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz Padre103 #29431 üzenetére
Nekem amikor tarantulával volt hasonló gondom és két önzáró anya közé szorítottam be a csapágyat. Nem az önzáró része miatt választottam az anyát (talán műanyagot ki is vettem belőle), hanem mert annak a legkisebb a pereme és egymással szembe fordítva pont megfogta a csapágy kis peremét. A sima anya vagy alátét a forgó részt is elérte. Házibarkács, sufni tuning, de sztem azóta nem nyúltam hozzá hogy felraktam. Az volt az első nyomtatom nem volt mivel nyomtatni távtartót
[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
rednifegnar
senior tag
válasz Padre103 #29661 üzenetére
sztem pla-hoz a legjobb az uveglap. en nagyon sokat kinlodtam a kulonfele lapokkal, ideig oraig jok voltak aztan jott a szivas. az uveg bevalt es a szintezes is teljesen jo lett mert nem vetemedik el melegedes hatasara.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
fabula
őstag
válasz Padre103 #35249 üzenetére
Szerintem a Sapphire Plus SP-5, ez a legújabb javított verzió. Én is dillemmáztam, de aztán ezt vettem, eddig jól működik. Alapból a hotend nem nagy szám, átlagos olcsó kivitel, de ellentétben azzal, amit többen írtak róla, egész jól lehet nyomtatni vele, csak mivel ebben is (mint több Enderben) az extruderből jövő teflon csövet kell ledugni a heatbreakben a fúvókáig, ha ezt nem sikerül pontosan megcsinálni, akkor szivárog vagy eltömítődik. Én még összeszereléskor megcsináltam a Cheap féle modot benne, azaz külön Capricorn teflon csövet tettem a heatbreakbe és a hotendbe, majd egy ABS-ből nyomtatott kis gyűrűvel leszorítottam a hotend tetején levő couplerrel és az extruderből a cső csak a hotend tetejéig megy. Ezzel minden hotend probléma meg lett oldva.
A másik, hogy a motordrivereken be kell állítani a motoráromkat pontosan, hogy jól működjön, de ez sem nagy ügy, mivel az új verziókon van egy levehető fedlap az alaplap felett, ezért könnyen hozzáférhető.
Ha ezeket megcsinálod, akkor gyári álapotban is már egész jól lehet nyomtatni vele akár 100 mm/s sebességgel is.A továbbfejlesztése a Diamond Hotend-el célszerű. Én mostanra szedtem össze a szükséges alkatrészeket hozzá és ez lesz a következő lépés a direct drive-al és 3D Touch szenzottal együtt. Nagyon sokat javít rajta a leírások alapján és simán nyomtatnak vele 150-200 mm/s sebességgel jó minőségben.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Padre103 #38533 üzenetére
Nincs ilyen nyomtatóm, de én biztos nem venném meg. A Z tengely megoldás nekem nem tetszik. A hotend az nagyon hasonló, mint ami az Ender 3 V2-n van és tényleg tele van a net lehúzós cikkekkel, videókkal. Gondolom nem véletlenül.
Helyette Delta gépeket tudok ajánlani, amik ugyan nem Core XY, de szerintem tudja teljesíteni az elvárásaid. Például: FLSUN Super Racer vagy QQ-S Pro. Hasonló árban mozognak, mint az Ender 7, de automata szintezősek, gyorsan nyomtatnak és lineáris sínek, illetve golyós perselyek segítségével mozgatják a tengelyeket.
3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Elemlámpa, zseblámpa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Horgász topik
- Mozgásban a Titan Quest II
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA