Hirdetés
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Ezt a Flip calendart ki tudom valahogy nyomtatni Bambutól eltérő nyomtatóval? Orca-ba be tudom húzni a .3mf fájlt, az hoz minden bambu nyomtató beállítást. Ha átállítom másik nyomtatóra, akkor pedig eltűnnek a szövegek.
-
syler123
veterán
válasz
katyilkadr #50048 üzenetére
De lehet, pl túl extrudálás és grid infill együttese vagy csak középen elengedte az asztalt egy kicsit és már ilyen gondot okoz. Ennek ellenére gyroid a best...
-
syler123
veterán
Nekem az a gyanús, hogy ez a törlőtorony csak Bambuval működik, mert konkrétan még hibakódot is írt a klipper, túl nagy extrudálási sebességre hivatkozva, amit ráadásul a törlőtoronynál nem is lehet állítani.
Viszont most tesztelem úgy hogy frissítettem az Orca-t, több opció is megjelent a törlőtoronynál. -
syler123
veterán
Sziasztok!
Nem tudok rájönni, hogyan lehetne Sovol SV06 plus + klipper mellett normális első réteg multicolort összehozni. Orca Slicert használok, de a rétegváltás kezdetén kiküld akkora mennyiségű anyagot, hogy az már a vicc kategória... Természetesen abban a pillanatban cseszi szét a nyomatot. A törlő torony meg egyszerűen nem működik normálisan, filamentet is akar cserélni, akkor is ha manualra van állítva, csinált is egy jó kis dugulást, amivel szenvedhettem... -
syler123
veterán
válasz
katyilkadr #49961 üzenetére
Teszek be képet azon látszik a lényeg.
Ezt az értéket kellett finomhangolnom, mert konkrétan az elégtelen hűtéstől emelkedőknél voltak megsüllyedések.Kár hogy nem készítettem előtte utána fotókat, azon tudtam volna szemléltetni, hogy ennek a beállítása milyen hibákat okozott.
A CV profil olyat próbálna elérni, hogy nagyon dinamikusan változik a ventilátor fordulatszáma, de kisebb tárgyaknál mire felpörögne a venti, addig a fej már lerajzolta azt a részt, amit hűtéssel kellett volna.
-
syler123
veterán
válasz
katyilkadr #49958 üzenetére
Én OrcaSlicer-t használok, ott filament / hűtés / tárgyhűtő ventilátor.
-
syler123
veterán
válasz
kokokka #49956 üzenetére
Nekem nem Bambu nyomtatóm van és cristian vick profil nem volt nekem százas, de az PLA-hoz sem, a gyári profilok jók, csak úgy meg lassan nyomtat a nyomtató
Finomhangolva viszont tökéletes, csak a rétegidőt kellett módosítanom és azt hogy mindig legyen bekapcsolva a venti.
-
syler123
veterán
válasz
kokokka #49954 üzenetére
Én most rendeltem először belőle petg-t, teljesen jó ez a filament. Kicsit szívtam vele, de csakis az miatt, mert még sosem nyomtattam petg-t, be kellett rendesen állítani a hűtést, meg persze itt már nálam nem elég a 60-65 fokos asztal, csak nagyobb modelleknél.
Most már hibátlan és kb az egyik legolcsóbb filament. -
syler123
veterán
Sokan használtok Bambu nyomtató, ez talán érdekes lehet:
Bambu private keys leaked less than 24 hours after announcement
Csodálkozom, hogy itt nem téma a Bambu Connect... -
syler123
veterán
válasz
Marci79 #47270 üzenetére
Fusion 360, ahogy felettem is írják, az az egy félő benne, hogy egyszercsak megszüntetik, ellehetetlenítik az ingyenes verziót, akkor az nagy szívás lenne, mert nem olcsó mulatság és akkor hiába tanultuk meg.
Utána próbálkoztam a Freecad-el, pont azért mert az megy offline és ingyenes, de sajnos nem váltotta ki a Fusion 360-at, szóval amíg van ingyenes Fusion, addig nem próbálkozok mással. -
syler123
veterán
válasz
Piftuka #47267 üzenetére
A 3d tervezést sem nehezebb megtanulni, mint bármi mást, nekem kb csak azért van 3d nyomtatóm, mert így megtanultam tervezni Blenderben, Fusion 360-ban, Freecad-ben, meg a 3d nyomtátásban is szereztem tapasztalatokat. Gyakorlatilag semmi szükségem a 3d nyomtatóra
Majd ha meguntam eladom, de ezzel is tanultam valamit, szóval teljesen nem volt felesleges.
Ha ebbe belevágnál jól válassz 3d tervező programot, a Blender ilyenre eszedbe se jusson
-
syler123
veterán
válasz
ParadoxH #46979 üzenetére
Köszi!
Én is azzal próbálkoztam, de szerintem az új Orca Slicerrel nem akar jó lenni. Működik, csak nem nyomtat szépen, maszatol össze vissza, csíkokat húz oda ahová nem kellene. Már a 2. rétegnél le kell állítanom, mert nincs értelme folytatni.
A régi profillal sem jó, amivel korábban szépen nyomtattam.
Majd megpróbálom azt, hogy felteszem az 1.9-es Orcat, hátha jó lesz. -
syler123
veterán
Van itt klipperes Sovol SV06 plus tulaj? Ha igen, milyen profilt használtok OrcaSlicerhez? Esetleg PrusaSlicerhez? Az új verziós OrcaSlicerrel nem tudok normálisan nyomtatni semmilyen profillal, a Curával szépen nyomtat, de arra nem szeretnék visszatérni, mert megszoktam a másik kettőt.
-
syler123
veterán
válasz
poli27 #46944 üzenetére
Legújabb Orca Slicert használsz?
Én amióta frissítettem nem tudok egy normális nyomtatást lefuttatni, ha nem is pont így de minden formában teleszemeteli a nyomtatást és szálaz is. 2 napot elcsesztem a kalibrálással, de hiába. Pedig nekem másik nyomtatóm van (Sovol SV06 plus klipper)
Azt hittem a profilváltás + Klipper Additions okozza a hibát, de nem, mert minden profillal a régiekkel is ugyanezt csinálja, semmit nem tudtam kinyomtatni.
Most szeleteltem egyet curában és elsőre jó lett.Valamit elcsesztek az új Orca Slicerben, amitől szerintem klipper alatt nem nyomtat szépen.
Probáld ki hogy szeletelsz egyet curában. -
syler123
veterán
válasz
poli27 #46923 üzenetére
Milyen bizalomgerjesztő az a hosszabbító, meg az a tápkábel, amiből a külső borításból kilógnak a kábelek. Bár ha jól látom a hosszabbítóból is hosszabbító megy.
Ilyen helyre azért amin több 3d nyomtató lóg legalább egy túlfeszvédelmis elosztót tennék, nem csak a túlfeszvédelem miatt, hanem a kábelvastagság stb miatt is, de persze a legjobb az lenne, ha konnektorok fent lennének a falon a nyomtatók mögött.
A másik témára: A Bambulabot nem lehet összehasonlítani a Creality-vel, az előbbi bolondbiztos, megy magától, a Creality-vel mindig lesz valami nyűg. -
syler123
veterán
válasz
Silent77 #46829 üzenetére
Azt nézem, hogy nem csak ez van jó árban. Van ez a JAYO filament, ennél a PETG 5KG ( 3kg fekete, 2 kg fehér) 18eFt, itt 1,1kg-osak a tekercsek, tehát 5,5 kg. Elvileg ezt a SUNLU gyártja, jól tudom? Szerintem én inkább ezt rendelem, mert 10 kg nekem nagyon sok.
-
syler123
veterán
válasz
Mr.Csizmás #46218 üzenetére
A videói alapján azért nem most látott először 3d nyomtatót. A Flow kalibrálásnak ehhez nem sok köze van, mert egy tenyérnyi foltban rossz a réteg.
Azt nem tudom, hogy a Bambunál állítható-e, hogy a Besdmesh hány mérési pontból álljon, bár ehhez a pici asztalhoz ennyinek elégnek kell lennie.
Nekem a Sovol SV06 plusnál sokat segített az 5x5 mesh-ről 10x10-re váltás, de ritkán kell elkészítenem, így inkább kivárom a 10x10-est. -
syler123
veterán
-
syler123
veterán
válasz
ptesza #46091 üzenetére
Jártam már én is így prohardveren, kb ilyen apróság miatt rám írt, fenyegetőzött, hogy megkeres és leboxoljuk, de ennél sokkal durvább alpári stílusban, kb azóta is tag az oldalon, nem lehet vele mit kezdeni. Rá kell hagyni és megnyugszik.
Mondjuk a te stílusod is hagy kivetnivalót így visszaolvasva...
-
syler123
veterán
válasz
Marci79 #46051 üzenetére
Nekem Sovol Sv06 plus van, nincs vele semmi bajom, klipperesítettem, hogy okosabb legyen, de gyárilag sem volt rossz. A Sovol Pei lappal sosem volt tapadás-gondom, ha rendesen meg van tisztítva, akkor szépen tapadnak a tárgyak, persze néhány esetben kell brim, de ez minden nyomtatónál így van.
Ezt, hogy 4 nyomtatás után újra kell állítani a Z-t, ezt nehezen hiszem el, szerintem nem volt az egyszer sem rendesen beállítva.
-
syler123
veterán
A nem sokkal drágább az 1,5x annyi, de ettől még persze igazad van, hogy ezzel annyira nem éri meg kísérletezni. Ezekben a nyomtatókban max annyi a jó, hogy könnyen javítható a felhasználó által, kis millió nyomtatóban vannak ugyanazok az alkatrészek, full pucér az egész, néhány csavart kicsavarsz és cserélhetsz bármit.
Meg azért a P1S-nek nem ugyanaz a nyomtatóvolumene, mint az SV08-nak. -
syler123
veterán
válasz
ParadoxH #45966 üzenetére
Teszteket elnézve ez a nyomtató még nincs kész, hiába van jó áron. Konkrétan tesztelésre jelentkeztetek.
Bár a Sovol is válaszolt a videóra:
You’re absolutely right, Nero3D, and this is exactly why we valued getting your professional opinion on the machine before launch. We are working to resolve these issues, most of them software and profiles, but also the hardware issues you pointed out, well before customers get the final versions in their hands. Thank you for your honest feedback, as it helps us put out the best product for our end users.
Szóval az sem kizárt, hogy amit megkaptok, abban már a Hardware-t érintő hibák is javítva lesznek. Legyen így.
-
syler123
veterán
Látom mi van oda írva, hogy ingyenes szállítás, illetve "Price includes VAT", de ez Ali-nál egyáltalán nem 100%, bármelyik random eladónál, legalábbis nem hiszem, hogy ő a hivatalos eladó: Allied Trade Store, Open since:Jul 20, 2023
De egy próbát megér, mert árban elég jó.
-
syler123
veterán
Lassan frissítenem kellene a klippert a Raspberry-n és az MCU-n, mert elég régi verzió van fent. Azoktól lenne egy kérdésem, aki frissített már klippert, ez a leírás jó lehet? Tehát elvileg frissítem Dashboardról a Raspberry-t, utána pedig ssh-val csatlakozok a Raspberry-hez és készítek egy
klipper.bin
-t, ami meg mehet sd kártyára.
Egy Sovol SV06 plus-t használok klipperrel, Raspberry Pi4-el. -
-
syler123
veterán
Kegyetlen jó a Fusion 360, de a Patternt résszel kezdhetnének valamit. Vagy 10-szer fagyott bele a program mire ezt sikerült megcsinálnom, mondjuk mintázat van benne rendesen
-
syler123
veterán
válasz
fhusexxx #44916 üzenetére
Nem rossz ötlet, de akkor nem látom előre mekkora hézagot kell kihagynom, hogy jól jöjjön ki a minta pl a sarkokon, széleken. Nem is az a gond, hogy megterheli a gépet, a legnagyobb baj, hogy konkrétan lefagy úgy ahogy van
Egy tv box-hoz szerettem volna Honeycomb mintás házat készíteni, de így elég nehéz... Ez még csak minta lett volna, hogy mekkora kivágásokat kellene hagynom, de így kb lehetetlen feladat. Kör, négyzet stb kivágás egyszerű, mert nem kell átlósan készíteni a mintát.
-
syler123
veterán
Fusion 360 felhasználóktól kérdezném, hogy Rectangular Patternnél hogyan lehet másképp kijelölni a kihagyott elemeket (supresson)? Ugye nem gondolták komolyan, hogy egyesével pipálgatom? Kizártnak tartom, hogy ennyire megszívassanak
-
syler123
veterán
válasz
poli27 #44890 üzenetére
A Sovolnál is volt valami hasonló probléma. A Sovol Sv06 plus-oknál nem volt megfelelően védett a fűtött asztal kábele, ami megtörhetett és az eredmény ugyanez. Ott mondjuk csak max küldtek egy 3d nyomtatott vackot, ami védi a kábelt és szereld be magad. Én mondjuk már a "javított verziót kaptam".
Más: Találtam egy nagyon jó modellt, ami megtartja a PCB-t forrasztásnál, aki szokott hobbi szinten forrasztgatni, annak ajánlom, nagyon hasznos modell.
Innen tölthető. -
syler123
veterán
válasz
fabula #44857 üzenetére
Ez szimplán megtévesztő volt, ezt kár magyaráznod. Vékony zsír?? Az milyen?? Maximum hígabb, ha már az ellentétének a sűrűt használod.
És pont azt magyarázom, hogy a Sovol nem a menetes részekre adja a zsírt, nézz már meg 15 másodpercet ebből. A linear rodokat keni, semmi mást, ebből nekem pont az nem az egyértelmű, hogy a menetes részt kellene.
Én azt látom, hogy osztod az észt, de ha normálisan fogalmaznál nem lenne félreérthető.
Ez a megjegyzésed a végén meg nem a fórumra való, azért járna egy saller.Én normálisan kérdeztem, de te olyan alpári stílusra váltottál, hogy ez nem az intellektusodat igazolja, már bocs...
-
syler123
veterán
Hát ezt azért még nem árt tisztázni, mert szerintem itt valami nem kerek:
Azt írja:
Mint írtam is, az olajat vagy vékony liton zsírt a lineáris rudakra kell felkenni alapos tisztítás után, a zsírt oda azért felesleges, mert a zárt csapágyat onna nem zsírozzák, viszont jól rájuk ragad minden kosz, szösz, por.
Amúgy meg a menetes orsókra kell a zsír, mivel ott nem csak csúszik eg csapágy, hanem sokkal nagyobb súrlódás van és semmi nem keni a menetes perselyt, amiben forog.
Először az van, hogy a lineáris rudakra mehet olaj vagy liton zsír, utána meg az hogy oda zsír felesleges.
Keverve van a szezon a fazonnal.
Ez a Linear Rod.
Ezt szerintetek nem kell zsírozni / nem jó rá a MOL Liton LTA 3EP?
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #44850 üzenetére
Itt a gyári videó, a menetes részre nem ken semmit, csak a lineáris rudakra, az is zsír.
"Z lead screws don't need to lubricate because the SV06 uses POM nuts. It's okay if you do, but make sure you use a lubricant that will not degrade the POM. Also doing this will require you to check for debris/dust building up much more from that point onward. " / "If you really want to lubricate the Z lead screws you can use some dry PTFE lubricant, but please do not put oil or grease on it"
-
syler123
veterán
válasz
fabula #44849 üzenetére
Jó mindegy, szerencsére nem használtam, mert még csak a gyárilag kapott zsírt használtam, azt meg gondolom használhatom a rudakra, ha már a videóikban azt kenik sovolék. A menetes részre meg nem kentek semmit a videókban sem.
A létező összes videóban a gyári zsírral kenik a rudakat, a menetes részre meg nem kennek semmit.
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #44757 üzenetére
20 x 10 x 3 mm-es a téglatest, ott elírtam és 20 x 3 -as letörést csináltam, ezt próbáld meg freecad-el, ha érdekel.
Csak így tudod:
Persze kimarhatom oldalról stb, de amit 5 másodperc alatt megcsinálok fusion 360-ban, az itt nem lehetséges, pedig a rajzolós része jobban tetszik a freecadnek.Ha jól rázoomolsz, ott lesz a dupla él.
-
syler123
veterán
válasz
ptesza #44756 üzenetére
Nem, rosszul értelmezed. Rossz helyen kerekíted le, a legfelső éleket próbáld meg lekerekíteni, nem fogja összedolgozni a letöréssel.
Mutatok egy képet. Ha ezen nagyobb lekerekítést alkalmaznék, ami eléri a letörést, akkor hibába fut (pedig én egészen a sarokig akarom letörni), a fusion 360 pedig megcsinálja.
Ráadásul nem tudod a letörést jóra megcsinálni, mert nem engedi a teljes oldalhosszúságban letörni, erre a fusion 360-as képet teszem be (20 x 10 x 30 mm-es téglatest), ott fixen beírhatom az oldalhosszúságot és magasságot a kétoldalas letöréshez, ezt freecad alatt nem tudom megtenni, csak 19,99 x 29,99-et tudok letörni, ilyenkor pedig egyáltalán nem tudok lekerekíteni, mert találkozik a lekerekítés a letöréssel. (van hézag, tehát 2 él kerül egymás mellé, csak nagyon közelre).
(Itt ez a max lekerekítés, utána hibába fut, letörni pedig nem tudod az élekig, ezért hibátlan alakzatot nem tudsz készíteni)
(Ilyen ha 1-el nagyobb lekerekítést alkalmazok)
(Ezt a letörést nem tudod megcsinálni freecad alatt), úgy hogy pontos legyen. Saroktól sarokig.
-
syler123
veterán
válasz
consono #44751 üzenetére
Az lett, ráhagytam
Más: Korábban téma volt, hogy ki mivel szerkeszti a modelleket. Próbáltam átállni a FreeCad-re mert mégiscsak ingyenes. Önxopatásnak kiváló. Annyira tökéletlen, hogy az nem is igaz.
Ilyen olyan errorokat dobál például ha már egy picit is bonyolultabb éleket szeretnék lekerekíteni és konkrétan olyan szinten megszívat az utolsó fázisban, hogy nem igaz. Minden kész, csak pár letörés és lekerekítés kellene, de nem tudom megcsinálni, mert errorokat dobál. (Recompute failed!)
Egyszerű példa: Készítesz egy téglalapot, letöröd az egyik élét. Na ezután a felső részt már nem tudod lekerekíteni, amelyik érintett a letörésben.
Ráadásul nem tudod akkora méretben letörni az élt, mint az oldal hossza, amit le akarsz törni, tehát ha van egy 10 cm-es oldalad, annak az élét csak 9,999-el tudod letörni.... Sosem lesz hibátlan.
Ameddig ingyenes addig a Fusion 360-at kell használni, aztán majd ráérünk agyalni, hogy mi legyen helyette... -
syler123
veterán
válasz
fabula #44744 üzenetére
Ez egy Sovol SV06 plus, nincs AMS. A nyomtatási vastagság 0,1 mm.
Ha megfordítom 180 fokkal, akkor minden supporton lesz és akkor a gomb része nem lesz ilyen jó minőségű, mert az a legszebb, ami az asztalra olvad. Igazából akinek lesz azt mondta jó így is, mert az a része nem látszik ki, csak a gomb, csak engem zavart, hogy ilyen rossz a supportnálÉlőben nagyon szép lett a többi része, nem recés, csak itt nagyon rázoomoltam a telefonnal, ez csak ilyen 20 x 30 mm-es cucc.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Próbálom kinyomtatni egy porszívó gombját, van egy rész ahol a levegőbe kell nyomtatni, hát support-al ez sehogy nem sikerül szépre. Se a fa, sem a sima verzióval.
Mit lehetne ezen még állítani? A modellen nem szeretnék változtatni, pont olyan mint a gyári alkatrész.
Az organic support úgy rátapad hogy késsel tudom csak lefeszegetni, de szebb a másik sem lett.Orva slicert használok. Pla 210 fok.
-
syler123
veterán
Na meghirdettem én is a Sovol SV06 plus-t, addig megy a Bambu ajánlás, hogy ki kell próbálnom.
Jobban is el fogok férni, mert alig fér el a mostani komódon. Bőven elég nekem az A1 mini.
-
syler123
veterán
válasz
Bubukain #44381 üzenetére
Cura-t használsz? Nem lehet, hogy az Ironing be van kapcsolva? Engem az elején megszívatott, hogy mi a francot mozog a fej, pedig nem forog az extruder. Mozog az, csak nagyon lassan és alapértelmezetten be volt kapcsolva az Ironing.
Persze ettől 1 - 2 réteg után nyomtat rendesen, nem tudom nálad mi a helyzet utána. -
syler123
veterán
Sovol SV06 plus-nál a z tengely menetes részét is kell zsírozni vagy csak a sima vezető részt? Én eddig csak az utóbbit zsíroztam, de láttam pár videót, hogy a mentes részt is zsírozzák. Elbizonytalanodtam
Megvan, nem kell, csak a videós csinált hülyeséget.
-
syler123
veterán
válasz
gyemipapa #43867 üzenetére
Most még arra kérlek, hogy olvasd el a nekem és másoknak irt szarkasztikus kérdéseidet és válaszaidat erről a filamentről. (Beleértve a mostanit) Utána fogod látni miért ilyen stílusban kaptad a választ.
Senki nem azért oltott le, mert megírtad, hogy ennyi a filament, hanem mert megírtuk, hogy ez ennyibe kerül, és nem akartad megérteni. És nem, engem nem tölt el jó érzéssel, hogy le lettél "dorongolva" vagy mi -
syler123
veterán
válasz
fabula #43681 üzenetére
Hát én a Cura és PrusaSlicer után nem találok meg benne semmit. Időbe telt mire a start és end gcode-ot megtaláltam.
Ennek ellenére, ha már ennyire dicséritek ki fogom próbálni. Az már a Preview alatt tetszik ahogy a rétegváltást, varratot (seam) helyezi el szépen egyenesen. A Cura-ban van hogy hiába állítom be a helyét, azért csak beletesz random pontokat.
-
syler123
veterán
válasz
gyantaszuz #43671 üzenetére
Nekem teljesen jó a fehér, igaz csak 1db -ot használtam el, a másik dobozban nem is néztem, csak akkor bontom ki amikor kell.
OrcaSlicer támához: az lehet hogy jól szeletel, de hogy az UI egy hulladék az biztos és engem engem nem kell meggyőzni. Ráadásul minek magyarították, ha csak egy google fordítós vacak, inkább lenne angol már alapból.
Minden szeletelőnél az alapbeállítások kézre állnak, ezt elindítom és a képembe azokat a beállításokat tolja, amihez az életben nem nyúlnék.Első indítás, annyi hogy hozzáadtam a nyomtatót, mit látok? Szeletelési hézag lezárási sugara. Azaz, épp azt kerestem az első nyomtatásnál...
-
syler123
veterán
válasz
Mr.Csizmás #43665 üzenetére
Amúgy különösebb gond nincs ezzel a filament-el, nagyon picit szálaz, ha magasabb a hőfok, de amúgy teljesen jó. Kár hogy nincs csak fehér pack, én mindent jobban szeretek fehérben nyomtatni, bár még az is van itthon bőven.
-
syler123
veterán
válasz
csipesz2020 #43661 üzenetére
Mondjuk érdemes is átgondolni, mert azért a Creality-k nem hibátlanok. Ez a 3d nyomtatás is olyan, hogy valakit megfog és nyomtat ezerrel, valakinek meg porosodik.
Én sem annyira régen vettem az SV06 plus-t, beállítottam hogy szépen nyomtasson, klipperre váltottam, spacer mod stb. Tervezgettem Blender -> Fusion360 -> Freecad.
Múlt héten pedig levettem a Filamentet, hogy ne porosodjon. Egyszerűen nincs mit nyomtatnom és a házat nem rakom teli műanyag vackokkal. -
syler123
veterán
válasz
csipesz2020 #43618 üzenetére
A méretet is érdemes átgondolni, mert nekem pl a Sovol SV06 plus-al a legnagyobb bajom, miután felhoztam a hálóba, az a mérete. Batár nagy, rettentő sok helyet foglal, tuti most már kisebb nyomtatót választanék, mert ekkora tárgyakat nem nyomtatok.
-
syler123
veterán
E-mail-ek közt láttam egy mailt, amiben a Fusion 360 készítője (Autodesk) írja, hogy a fizetős verzió árát emelik és (Note: No changes are being made to Autodesk Fusion for personal use currently, and no action is needed. )
Tehát "jelenleg" az ingyenes verziót nem érinti.Nekem van egy olyan érzésem, hogy csak ideig óráig fog ingyenesen működni, míg ki nem találnak valamiféle fizetős modellt.
Próbálgattam pár 3d modellezőt, most a Freecad-nél kötöttem ki. Igaz hogy a timeline nincs / nem olyan jó, mint a Fusion 360-nál, de ha megtanulja az ember kezelni az alapfunkciókat, akkor gyorsabban meglehet rajzolni bármit, mint a Fusion 360-al.
Először borzasztó katyvasznak tűnt, de nem az, csak minden kicsit máshol van, de eddig úgy látom mindent tud, ami a 3d nyomtatáshoz kellhet.
-
syler123
veterán
Elcsesztem vagy 1 órát (többet) a Sovol SV06 plus Silicon Spacer modjára, hát... Nem éri meg az erőfeszítést
Mondjuk a 0,350 max eltérésből legjobb esetben lesz 0,190, de azzal is rengeteget kell kínlódni mire összejön.
-
syler123
veterán
válasz
ParadoxH #43423 üzenetére
Ha a gyári állapotban használod a nyomtatót, akkor a Prusa Slicert ajánlom, azzal szépen nyomtat, benne van gyárilag a Sovol SV06 Plus.
Az Ultimaker Cura is jó, de a Sovol Cura-ból át kell másolni a configot.Utóbbit használom klipperrel. (Ultimaker Cura, Sovol Cura konfiggal)
-
syler123
veterán
válasz
Serricon #43227 üzenetére
A Cura-ban az a jó, hogy át tudod vinni a Sovol Cura-ból a tökéletesre hegyezett configot. A gyári állapothoz szerintem jobb a PrusaSlicer, de klippernél szebben nyomtatok 300mm/sec-el Cura-val, mint PrusaSlicer-el 150-el, utóbbit is be lehetne állítani szépre, de ha már ad a Sovol egy jó configot, nem sok kedvem van vele foglalkozni.
De van még kismillió szeletelő, azt kell használni amelyik tetszik.Én ezt a 12mm-es szilikon hézagolót vettem (ebből 2 csomag kell), de még nem jött meg, ha majd megérkezett, akkor leírom ide, hogy milyen és mennyit változott az asztal felülete.
Jelenleg olyan 0,330 környéke a max eltérés, ami eléggé sok. -
syler123
veterán
válasz
Serricon #43210 üzenetére
Szia!
Első nyomtatás, ha beállítottad mindenképpen legyen a BenchyUtána ezt a kábel elvezetőt ajánlom. Ebből nekem elég volt a strain-relief-frame-clip.stl , ez már szépen elvezeti a kábelt és hátul nem súrolja a vázat.
Az ágyat érdemes majd szintezni, én még nem csináltam meg, de úton vonnak a szilikon spacer-ek, amivel majd beszintezem. Addig is a mechanikus Gantry kalibrációt nem ajánlom, egyszer csináld meg, amikor állítod be a z offsetet a leírás szerint, utána pedig vegyél elő egy sörösdobozt és azzal állítsd be manuálisan. (Ha ez után csinálsz egy auto kalibrációt, akkor megint elcseszi, ezért sem ajánlom)
A Fusion 360 és a PrusaSlicer ajánlott igen, viszont klipperhez pl nekem most jobban bejött a Cura, ami meg a gyári szoftverrel nem volt túl jó...
Ezt a filament-et használom, ennél nem nagyon van olcsóbb. Persze nem a legjobb, de nem is vészes.
-
syler123
veterán
válasz
szuszinho #43046 üzenetére
Nekem most volt így, hogy nem tudtam kiszedni, de egyszerű volt a megoldás.
Oldalt a rogós csavart kicsavartam, kinyitottam az ablakot és ott volt a megolvadt végű filament, ami felül már nem jött ki. Fogóval megfogtam, ollóval pedig lecsíptem a megolvadt végét, utána már kijött szépen.
Vigyázni kell, nehogy beejtsük még bentebb, mert akkor tényleg szét kell szedniFilament cserénél szívatott meg, szóval túl gyakran nem fogok színt cserélni.
-
syler123
veterán
A Blender ilyenre vakvágány, én onnan váltottam Fusion 360-ra. Amíg ingyenes használom, ha fizetőssé válik, akkor váltok. Persze jó nagy szívás miután az egyiket megtanulta valaki, utána átlépni a másikba.
Ami még érdekes lehet az Edgecam / Solid Edge diákverzió. Pár dolgot nem tud, amit a rendes verzió igen, de szerintem stl-t ki tudunk belőle exportálni és full offline a progi.
-
syler123
veterán
Klipperesítettem a Sovol SV06 plust, mert kíváncsi vagyok így milyen minőségben nyomtat majd input shaperrel.
Na pont az Input Shapert nem tudom beüzemelni.Ezt a leírást követtem:
https://www.klipper3d.org/Measuring_Resonances.htmlEnnek kellene lefutnia:
~/klippy-env/bin/pip install -v numpy
E-helyett:
~/klippy-env/bin/pip install -v numpy
Using pip 20.3.4 from /home/bobszee/klippy-env/lib/python3.9/site-packages/pip (python 3.9)
Non-user install because user site-packages disabled
Created temporary directory: /tmp/pip-ephem-wheel-cache-4n9v1g6n
Created temporary directory: /tmp/pip-req-tracker-uqbaefm3
Initialized build tracking at /tmp/pip-req-tracker-uqbaefm3
Created build tracker: /tmp/pip-req-tracker-uqbaefm3
Entered build tracker: /tmp/pip-req-tracker-uqbaefm3
Created temporary directory: /tmp/pip-install-awm_oo65
Looking in indexes: https://pypi.org/simple, https://www.piwheels.org/simple
Requirement already satisfied: numpy in ./klippy-env/lib/python3.9/site-packages (1.23.4)
Created temporary directory: /tmp/pip-unpack-mstz_mjl
Removed build tracker: '/tmp/pip-req-tracker-uqbaefm3'Egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni.
Előtte ez a parancs lefutott szerintem, mert már ez sem installál semmit.
sudo apt install python3-numpy python3-matplotlib libatlas-base-dev
-
syler123
veterán
Sziasztok!
A Sovol SV06 plus-t szerintetek mennyiért lehet eladni? A 100g gyári filamentjét használtam el, meg egy fél kilós tekercset, szóval úgy néz ki, mint az új
Mondjuk jó móka lesz szétszedni és becsomagolni, remélem valaki közeli veszi meg és egyben elviszi.Valami kisebb nyomtatót szeretnék, ami normálisan elfér a hálóban. A Bambulab A1 minire gondoltam ams nélkül.
-
syler123
veterán
válasz
szuszinho #42905 üzenetére
Felfűtöd és tekered picit? Az a piszkavas nyilván arra van, hogy a nozzle-t piszkáld meg, ha ott lenne eldugulva.
Van jobb oldalt az a rugós rész, ahol állíthatod milyen erősséggel fogja a filamentet, az mennyire van meghúzva? Esetleg nézz be oda, kicsavarható, csak előtte nézd meg mennyire van meghúzva (érzed a rugó ellenálásán).
Ha az a kék kerék abszolút nem tekeredik (felfűtve a hotendet), akkor szerintem nagyobb lesz a gond, kiesett a fogaskerekekből a csavar és az akasztotta meg.szaki7: Ha van keret a Bambura, akkor nem kérdés, hogy azt válaszd.
-
-
syler123
veterán
EU-ból is rendelhető a SOVOL KlipperScreen For SV06 / SV06plus
Nem tudom még, hogy mi legyen, rendeljem vagy ne. 97 dollár kuponnal.
Benne van a dobozban a gyorsulásmérő is.
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #42833 üzenetére
Elkészítettem a Bed Mesht... Bizony a sarkok nem kicsit lentebb vannak. A leírásoknál írják, hogy először középen hagyjuk bent a 4 fém hézagolót, de szerintem itt nincs értelme, beteszem mindegyikhez a szilikon hézagolót és beállítom szépen, mert viszonylag gyorsan lefut ezt a Bed Mesh készítő.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
A Sovol SV06 plus asztalát szeretném majd kicsit szintezni, mert kb szemmel látható a széleken, hogy lentebb van az asztalMég nem készítettem Bed Mesh-t, de úgy látom az octoprint-el menni fog.
Mit ajánlotok? Szilikon cső méretre vágva?
Ez jó lehet? A 4x8mm-es venném.Vagy van valami itthon kapható megoldás? Robogó-benzincső?
Hőálló anyag kell annyi biztos.
-
syler123
veterán
válasz
szabieable #42769 üzenetére
Vagy felteszem a Raspberry Pi 4-re a klippert. Ha már mókolnom kell, akkor mindegy mit mókolok
Majd ha lesz valami hosszabb szabim, akkor lehet elmókolok vele, nem biztos, hogy kell nekem kijelző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Makulátlan! HP EliteBook x360 830 G8 Érintős Fémházas "Kis Gamer" Laptop 13,3" -50% i7-1185G7 16/512
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD HUN
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 4K
- AOC Gaming monitor 165Hz 1ms!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest