- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
-
Scallion
senior tag
A gyári refurb-ok olyanok mint az újak. Szinte mindent cserélnek rajtuk. A mars 3-akat most futtatják ki. Nem rossz nyomtatók (ventik halnak meg benne 1 év alatt). Ha ezt veszed akkor az Anycubic wash and cure 3 mosót ajánlom hozzá. A régi elegoo mosóba nem fér bele ,a nagyba pedig bele kell töltened 4 liter alkoholt az 2 mosással elég sok.(vegyél még egy bucketet hozzá mert 2 lépcsőben kell mosni).
-
fo_di
őstag
válasz Mr.Csizmás #45093 üzenetére
vannak stl-jeim, a vamitoolszal az a problem, hogy N-es (1:160) cuccot elég keveset nyomnak
-
fo_di
őstag
sziasztok,
van fdm gépem, de kéne egy olcsó sla, amivel modellvasúthoz tudnék főként nyomtatni alkatrészeket (felsővezetéktartó oszlop, jelző, felüljáró, stb.)
nem szeretnék rá túl sokat költeni, egy mosóval együtt max 150-200 eurót költenék rá
nézegettem az elegoo nyomtatókat és megakadt a szemem a gyári refurb opciókon, van valakinek tapasztalata velük, hogy milyenek?
egy mars 3 prot néztem pl 136 euróért, vajon megéri? vagy valaki esetleg a pre-owned "good used" gépeket próbálta már? mert abból is egy mars 3 pro 4k 120 euró lenne
köszi -
Scallion
senior tag
Logitech MX mechanical keycap, rajzoltam magamnak mert nem találtam modellt.
-
Joshi
titán
Falvastagság és kitöltés teszt. Szerintem tanulságos.
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Van egy Qidi I-mate S nyomtatóm, Icarus upgrade-el. Sajnos a hotend fűtése megadta magát, ezért rendeltem egy újat a 3djake-től, de itt most meg a hőmérséklet érzékelés nem működik. Eddig is Rapido volt rajta, ezért vettem most is azt, de a régin a hőérzékelő kábele is másnak tűnik (sokkal merevebb), mint az újon. Gondolom más a szenzor típusa.
Van rá valami megoldás, hogy ezzel a szenzorral is működjön, vagy ezt "bebuktam"?Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Scallion
senior tag
"mos, mos mér ,ha kifli jutna eszembe zseni lennék mer enni adok?"
-
Scallion
senior tag
Akkor most kössetek bele a sakk-om ba.
-
kzkz
őstag
válasz Scallion #45071 üzenetére
Hiányzik a kábelleszorító rész a be/kimeneti lyukaknál, és csak 4 lyuk van, de a wago 5-ös
A tömítést is nyomtatod?
Nem lett volna jobb egymásra tenni a wago-kat? Akkor 2/3-ad hely spórolható, bár ekkor csak a legfelsőt lehet nyitni, de kihúzható az összes. Gondolom úgyse kell ezt sűrűn szerelni, csak egyszer bekötni mindent és 20 évig úgy marad.
[ Szerkesztve ]
-
Scallion
senior tag
Napi print.
Garázs világítás elosztó. (flame retardant abs)
-
Joshi
titán
Üdv. Valaki tudna linkelni az Orca Slicerhez egy Anycubic Kossel Delta Linear nyomtató profilt? Előre is köszi.
-
gaben19872
csendes tag
megint én...sikerült elérni hogy nyomtassa pendrivrol....tincercad-ben hogy lehet egy alakzatnak vastagságot adni?
-
gaben19872
csendes tag
megpróbáltam másik szeletelövel és pendrivre tettem...ilyen hibát ir ki key: 2171 unknown exception...ez milyen beálliási hiba lenne?
-
Iludka
tag
Sziasztok. teljesen új vagyok a témában. Kérdés: Szeretnék gyártatni Autos Android fejegységhez Univerzális keretet. Melyik oldalt érdemes néznem ahol lennének tervrajzok? Köszönöm a válaszokat.
-
laskr99
addikt
válasz szabieable #45061 üzenetére
A végén visszamentem az eredetire, ott átemeltem a fentebbi hsz-edben a bed control dolgot, de úgy is hibát dobott. de legalább rendesen működik jelenleg.
egy ilyen is van configparser.Error: Option 'control' in section 'extruder' must be specified
-> ezt még 1 napja javítottam, miután az eredetiben amit megint visszaírtam ott nem volt benne
hiányzik a control: pid -
rokapet
tag
válasz szabieable #45061 üzenetére
Ez után a log után a Klipper még számos alkalommal elindult, utána már nem volt ilyen log.
-
rokapet
tag
válasz laskr99 #45059 üzenetére
A log szerint a legutóbbi, Feb 20 23:35-kor történt indulásakor már semmi baja nem volt. A log fie-ban aznap estéről korábban szereplő indulások alkalmával volt többféle hiba: hol a konfig file-t nem tudta beolvasni a megadott néven és mappából, hol az alaplap felé menő serial kapcsolat nem volt elérhető. De az időrendben utolsó induláskor ezeket a korábbi hibákat már nem log-olta, hanem szépen elindult.
Amikor utoljára (a log szerint) hiba nélkül elindult, akkor mit tapasztaltál?
-
szabieable
aktív tag
válasz laskr99 #45059 üzenetére
egy ilyen hibát ír a logban
configparser.MissingSectionHeaderError: File contains no section headers. file: '/home/pi/printer_data/config/printer.cfg', line: 4 'PID_CALIBRATE HEATER=extruder TARGET=210\n'de ez nem a negyedik sorban van, ráadásul a klippy logban nem is szerepel a config részeként, olyan mintha össze vissza lennének különböző configok felnyalva
egy ilyen is van configparser.Error: Option 'control' in section 'extruder' must be specified
hiányzik a control: pidegyszerűbb lenne az életed, ha hagynád első körben a macrokat és a config szekciókat egyesével emelnéd át, javítva folyamatosan a feljövő hibákat amiket nem követett le az eredeti configfájl, ha azzal megvagy akkor jöhetnek a macrok
[ Szerkesztve ]
-
gaben19872
csendes tag
válasz gaben19872 #45054 üzenetére
-
laskr99
addikt
válasz szabieable #45058 üzenetére
Ezt most nem értem. Akkor mi a nyűgje?
-
szabieable
aktív tag
válasz laskr99 #45053 üzenetére
ebben azért elég rendesen van minden... kezdve a FileNotFoundError: [Errno 2] No such file or directory: '/home/pi/printer_data/config/printer.cfg'
a végén meg semmi hibát nem jelez, betöltött a klipper rendesen és fűti a hotendet
Heater extruder approaching new target of 215.000 -
gaben19872
csendes tag
-
gaben19872
csendes tag
-
gaben19872
csendes tag
ad képet?
-
laskr99
addikt
válasz szabieable #45049 üzenetére
-
laskr99
addikt
válasz szabieable #45050 üzenetére
Igen, az megvolt, de azóta már az új van, azt én sokkal jobban átlátom
-
laskr99
addikt
válasz szabieable #45047 üzenetére
Azért küldtem a 2.-at, azt másoltam teljes egészében:
[link] -
szabieable
aktív tag
válasz laskr99 #45044 üzenetére
Összelegoztál innen onnan különböző configokat, senki nem fogja vakon megmondani mi így a probléma anélkül, hogy látnánk mi az aktuális jelenlegi állapot nálad a config folderben, lehet csak egy hiányzó include vagy eltört egy lezáró tag.
mutasd a mostani printer.cfgt ne azt, hogy mit honnan vadásztál össze
[ Szerkesztve ]
-
FNG
kezdő
válasz gaben19872 #45045 üzenetére
Tudsz egy képernyőképet mutatni róla?
-
laskr99
addikt
válasz szabieable #45041 üzenetére
Akkor mutatom az egészet, elsőnek felraktam ezt:
https://github.com/dz0ny/klipper-prusa-mk3s/blob/main/printer.template.cfgEz eléggé szét van szedve, de olyan problémák voltak benne, hogy pl bed részt nem húzta be cfg-ből meg az extrudernél is volt kihagyva rész, gondoltam akkor legyen olyan ahol full konfigba van az egész:
https://lab4450.com/latest-projects/revive-your-prusa-mk3s-with-klipper-2-5-compile-and-flash-klipper/Ez meg dobja a fenti dolgot, a zöld részből simán bemásoltam a cfg-be, a fenti konfig fájljai maradtak, de nem linkeltem rá semmit. A template is a régi configé maradt.
-
FNG
kezdő
válasz gaben19872 #45042 üzenetére
Milyen méretű a modell? Nem lehet, hogy a modell még elfér, de a skirt miatt már túlnyúlik?
-
gaben19872
csendes tag
Sziasztok. Full kezdö vagyok. Olyan kérdésem lenne hogy jpg-böl csinéltam modelt..stl fájl...kiszerkeztettem..méretek is megfelelöek...mégis mikor a vett gép programjával akarnám nyomtatni azt irja hogy tullépte a tartományt...pedig a képen is benne a tartományban van mikor betöltöm a fájlt
-
laskr99
addikt
na egy kicsit elakadtam. Fent a prusan a klipper, Hotend pid megvolt, de valamiért a bedet nem szeretné menteni, és nem jövök rá mi ez.
SAVE_CONFIG section 'heater_bed' option 'control' conflicts with included value -
snake1977
őstag
válasz frescho #45035 üzenetére
Ha egyszer átlátom rendesen és belejövök a dolgokba, valószínűleg én is építek egy custom nyomtatót ahogy te csináltad, nagyobb nyomtató térrel.
Gondoltam a két hüllő jól megérti majd egymást de egyelőre nem vagyunk egy hullámhosszon....BRSZK...10...2025.Június 7-8... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
snake1977
őstag
válasz frescho #45033 üzenetére
Köszönöm Frescho
Majd zaklatlak ha rámérsz, Bacsis pont ma du. javasolta, hogy hozzád forduljak 3D nyomtatás ügyben. Lassan kitépem a maradék hajam, valamit nagyon eltoltam....BRSZK...10...2025.Június 7-8... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Azon agyalok én is beszererznék valami filament szárírót, de nem tudom, hogy aszaló legyen vagy kimondottan szárító. Tudom, hogy sokan használják mindkét verziót.
Az aszalóba 2 tekercs is belemegy és kb 17K. Mi az előnye a filament szárítónak? -
laskr99
addikt
Kicsit elakadtam Klippernél. Van arra valahogy lehetőség, hogy flasheljem a klippert a lapra gépről? Mert tutorial szerint nekem OTG-n kéne a pi-re kötnöm a lapot és a Pi-ről flashelni, de az otg-t fél éve odaadtam valakinek
Pi-n mainsail meg minden egyéb fent van már. Igazából serial is van még lehetőség, ugye prusa lapon az is van, de sehol se találtam ilyen infot[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, vettem egy Anycubbic vypert, ez az első nyomtatóm. A problémám hogy az alaplap hűtőventilátora brutálisan hangos, nem lehet megmaradni a szobában tőle [link] .
A redditen néztem a méreteket [link] "Motherboard: 80x80x15, 24V, 0,35A, Speed 4000, dBA 36.30, CFM 46.47 (YCCFAN Model YDH8015C24F)" ebben a méretben itthon nem találtam, szerintetek kiváltható egy Yate Loon [link] "2500 rpm 24CFM" ventilátorral, elég légáram lehet az alaplapnak? Gondoltam egy step down konverterrel a 24V-ot lehúzom 12V-ra, mert méretben egyezik 80x15-ös és lecserélem csak félek hogy nehogy túlmelegedjen az alaplap.
Vagy ha lenne egyéb ötlet/javaslat, szivesen fogadom....BRSZK...10...2025.Június 7-8... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
fuze
őstag
válasz Tomi_Sci #44488 üzenetére
Nem láttam korábban az üzenetet de azért válaszolok! Eddig nagyon bevált az orbiter+bambu hotend, bár tény hogy az egyetlen összehasonlítási alapom a gyári ender toolhead. Volt sima cr10 hotend és orbiter is együtt, annál lényegesen megbízhatóbb a mostani felállás. A klipperrel megtamogatva egy nagyon stabil nyomtatom lett. Amin meg szívesen javítanék az az enyhe z wobble. A jövőben meg kene erősíteni a vázat hogy merevebb legyen. Szerintem az segitene. Illetve a bom görgők is cserélve lesznek ha elkopnak. Egyelőre jók.
mostanaban nem igazán nyomtattam, tavaly év vége fele kattantam rá a tuningra. Utóbbival le kene állnom egy időre és inkább a projektekre koncentrálni amiknek megvalósítását folyton csak halogatom. Viszont annyira imadom fejleszteni, tuningolni, hogy néha már az is elég. De akkor mi értelme?
[ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
fabula
őstag
válasz katyilkadr #45024 üzenetére
Elméletileg jó, de a gépi kódba fordításnál be kell állítani a megfelelő processzort is, hiszen többféle processzoron fut a Marlin és a megfelelő típus gépi kódjára kell fordítani.
Szóval csak a saját felelősségedre kísérletezz .[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
válasz fabula #45022 üzenetére
A leírás csak a HEATER_0_MAXTEMP sort említi, ha csak az értéket írom át és a termistor nem reklamál, nagy baj nem lehet ugye? Szinte minden gép 100 k-ás termisztort használ, de lehet cserélni PT1000 1047-esre 4,7-Ohm-Pull Up-pal, ez erősebb. A 275 a 260-nak felel meg, 15 fokkal többet kell megadni.
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz katyilkadr #45021 üzenetére
Azért, mert a firmware-ben erre van limitálva, mint már írtuk. Az, hogy nagyobb verziószámú a firmware, nem jelenti azt, hogy a hotend hőmérsékletkorlátját növelték, mivel nyilván az eredeti gyári PTFE csöves hotendhez készült a firmware.
Ha szerencséd van és jó a gyári support, akkor küldenek neked egy az általuk gyártott full metal hotendhez való firmwaret, remélhetőleg abban már 300 C lesz a korlát és nem 260 C.
Egyébkébt én korábban linkeltem neked a nyomtatód szerkeszthető Marlin 2.x-es verzióját, azt nézd meg a VSC-ben, ott keresd meg, hol van beállítva a korlát és írd át, majd fordítsd le bin fájlba, hogy telepíteni tudd a gépre, ha más megoldás nem lesz.
De nagyon vigyáz a firmware mókolással, mert ha valamit rosszul állítasz be, akkor akár téglázhatod is a gépedet, ezért én erre nem bíztatlak, mint már írtam is.[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz katyilkadr #45019 üzenetére
Az valószínűleg a firmware verziója, ami a Marlin 2.x verzión alapul.
A nyomtatód firmware frissítéséről itt egy step by step videó: [link] . -
katyilkadr
tag
-
fabula
őstag
válasz katyilkadr #45014 üzenetére
A bin fájl már a lefordított firmware, azt nem lehet szerkeszteni semmilyen programmal, azért nem sikerült. A lefordítatlan Marlin fájlokat lehet csak módosítani, az alaplapi processzor gépi kódjára lefordított bin-eket már nem, azokat csak telepíteni lehet a nyomtató alaplapjára!
A te nyomtatód gyári szerkeszthető Marlin 2-es firmware pl. itt található: [link] , de ha annyira nem tudod, hogy hogyan kell a Marlint programozni, hogy a bin fájlt próbáltad szerkeszteni, jobb ha nem nyúlsz hozzá és nem próbálkozol, mivel csak több kárt okozol magadnak, mint hasznot . Ez az én baráti javaslatom.
Ha viszont nem lehet tudni mi van a bin fájlban, akkor pedig ne telepíts semmit a nyomtatóra, mert letéglázhatod!
Csak olyan bin fájlt szabad megpróbálni telepíteni, amiről leírják, hogy pontosan mire és milyen alaplapra való és mit csinál másképp, mint a gyárilag telepített alap firmware.[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
A mai napom filamet leltar volt xd... ez a spoolstock (android, de van szifonhoz is) program egész jó ami 2e ft
Az a sok mire bepötyögi az ember, utánna majd karban kell tartani a súlyt
-
katyilkadr
tag
válasz katyilkadr #45014 üzenetére
https://www.artillery3d.com/products/artillery-sw-x2-full-metal-extruder-assembled-with-hardened-steel-nozzle-on-higher-temperature-resistance-up-to-300-heated?variant=46792755544350
-
katyilkadr
tag
válasz fabula #45011 üzenetére
Sajnos eddig nem találtam leírást hozzá. Próbáltam a VSC, Pronterface, STM32 Cube programmer trióval ügyködni de mindig valami hibát jelzett. Talán jobb is ha hibát jelez, mint hogy lenémuljon az alaplap. Nem merek tovább próbálkozni. A teflon cső leér a fúvókához, kb. 6-7 órát bróbáltam nyomtatni, 255 fokon. Ha megég, nem baj mindenképp bimetál heatbrake lesz. A feszítőkart alura cserélem. Érdekes, hogy nem találni hozzá leírást, hiszen a gyártó oldalán is rendelhető.
-
Gondwana
addikt
Ha Cura, akkor Slicing tolerance (bizonyára a Bambi is hasonló néven hivatkozza), én is most indítom újra, amit az éjjel nyomtattam, mert ez alapértelmezett middle-n maradt és a 3/8"-es NPT menet (levegőcső gyorscsatlakozó) nem volt beletekerhető.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Imy
veterán
Menetek tervezésével kapcsolatban lenne kérdésem, hogy mi a legjobb megoldása rá. Fusion(360)-at használok.
Ha egy modellbe tervezek pl egy M6-os menetet, akkor ha kinyomtatom a modellt, akkor nem megy bele a csavar. Úgy szoktam orvosolni, hogy 102-103%-al felnagyítom X és Y irányba, Z-ben marad 100%, így tökéletesen belemegy.
Ugyanez a helyzet, ha tervezek egy csavart és egy menetet, és mindkettőt nyomtatom.Gondolom van rá valami jó, és bevált módszer. Az átméretezéssel annyi a gond, hogy már terevzéskor számolni kell vele, ami lassítja a folyamatot.
Most Bambu nyomtatót használok, és Bambu stúdióval szeletelek, az épített nyomtatómnál pedig CURA-t használok.
-
fabula
őstag
válasz katyilkadr #45009 üzenetére
Akkor ez a bin fájl már egy lefordított firmware az all-metal hotendhez, valószínűleg engedi a nagyobb hőmérsékletet is, bár ezt nem tudom neked megmondani.
Leírás nincs a bin fájl mellett?
A mostani hotendben a tefloncső leér a fúvókáig? Mert ha igen, akkor valószínűleg nem túl sok ideig kaphatott 260 C fokot, mert már 250-nél is megég a nozzle felőli vége elég hamar. -
TeebyKay
őstag
Sunlu eu-s raktárában megint elérhetők PLA filamentek aki esetleg most venne és nem vette meg pár napja variometrumtól drágábban mint én
[ Szerkesztve ]
-
katyilkadr
tag
-
fabula
őstag
válasz 2thletme2day #45005 üzenetére
Én is használtam korábban hasonló aszalót, de sok helyet foglal, na meg osztoznom kellett rajta az asszonnyal is aszalási szezonban .
Szóval vettem egy újabb ventilátoros Sunlu S2-őt, az aszalót meg megkapta az asszony örökbe, így mindneki örül .
Nekem nem "vinnyog" benne a ventilátor és kellett is bele, mert a pára amúgy bent maradna, meg alig hallani és az is jó, hogy magától kialszik a háttérvilágítás, mert jellemzően éjjel szárítok benne.[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz Janos46 #45003 üzenetére
Mármint a filament szárítás utáni páratartalmára gomdolsz? Az a Sunlu S2-ben kb. 30% alá megy le kicsivel, de az a szárítóban lévő levegő páratartalmának értéke, nem a szál nedvességének a mértéke. Valahol nyilván korrelál a kettő, de nem ugyan az. A szálban még lehet nedvesség belül.
Én csak színváltós szilikagél golyókat használok, szárazon narancssárga, nedvesen pedig zöld a színük, tehát látható, mikor kell szárítani. Ezek a Bambu AMS szárítótartályaiba mennek. Vettem 1 kg-ot és cserélgetem, amikor kell.
Szárításhoz én ezeket egy lemeztepsibe beleöntöm vékonyan szétterítve és beteszem a konyhai légkeveréses elektromos sütőbe, beállítom kb. 70 C-ra és vagy kétszer ránézek, átrázogatom kicsit, majd amikor már újra narancssárga mind, akkor kiveszem és légmentesen záródó üvegtartóba teszem, amíg nem kerül újra használatba. Nem tart sokáig, kb 20 perc.
Természetesen légmentesen kell tárolni, egyébként gyorsan felveszi a levegő nedvességét, ami nálam alapból kb. 50% körül mozog.
A filamneteket vákumzacskókban tárolom, most már szintén színváltós, de eleve gyárilag kis zacskókba rakott szilikagéllel együtt csomagolom le. Ezeken is látszik, amikor elszíneződnek. Ezeket már az S2-ben szárítom 50 C-fokon, mint a PLA-t és vákumzacskóban tárolom levákumozva, ami nincs épp filament mellett.
Régebben egyszer használatos fehér zacsis fehér szilkagélt használtam a filamentekhez (mint amilyen a gyári csomagokban is szokott lenni), de mivel azokon nem látni, mikor telítődnek, átálltam az elszínződősekre, ezeket nem kell időnként kidobálni. -
2thletme2day
őstag
-
Janos46
tag
Szia.
FilaDryer (SUNLU) S2 Egy vásárlói vélemény. Kapható itthon is: 3djake.hu 30.000 Ft.Sz
Két ilyen szárítóm is van, különböző rendelésből fél év eltéréssel. A korábban rendeltben hiába kapcsolom ki a LED opciót OFF-ra, akkor is világít az LCD háttérfény. Az újabb, 2023. novemberi rendelésben pedig hiába kapcsolom ON-ra, az összes fény elalszik 1-2 perc után.
Az újabb, átdolgozott fajtában van egy pici ventillátor, ami némileg segít a szárítás felgyorsításában, de cserébe hallgatni kell a vinnyogását, nem néma, mint az elődje.
Ezektől függetlenül nagyon jó a termék.CREALiTY.
Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
Janos46
tag
válasz fabula #44982 üzenetére
Szia.
Filament szárítással kapcsolatos kérdésem lenne. Mivel lárom, hogy 1 éve hsználod, vannak gyakorlati tapasztalataid.
Mekkor az a max páratartalom amit még elfogadható?
A szilikát hogyan újítod fel?
Honnan tudod, hogy mikor kell?
A szilikát új korában mekkora nedvességgel kerül forgalomba?
A tárolásának légmentesen kell történnie?
Én macskaalmnak való szilikátot vettem 3,8liter kb. 2800 Ft. Tüllhálóból zacsikat készítettem és úgy tettem a légmentesen lezárt filamentekkel el. A szárítóm egy ERYONE, ami nem a legcsendesebb, habár nincs összehasonlítási alapom. A szárítót rátettem a fűtőtestre, amivel már eleve 35 fokkal indul a szárítás, így kevesebb energiát használ a felfűtésre.Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
fabula
őstag
válasz katyilkadr #45000 üzenetére
Azért a PTFE betétcsöves hotendeknek max 240 C lehet a hőmérséklete, az is a határ, felette már megsül a PTFE cső és erősen káros gázokat ereget, nem célszerű beszívni.
Bátor vagy, hogy 260 C-on járattad eddig. Javaslom szedd szét és nézd meg a PTFE betétcső fúvóka felőli végét, mert szerintem már meg is égett.
A fúvóka hőmérsékletének korlátja a firmware-ben van beállítva, azon kell módosítani, de csak ha már full metal hotend lesz benne. A PTFE csöves hotend simán szét fog égni 270 C-on.
Ha Marlin firmware van rajta (valószínű), akkor keresned kell hozzá a neten egy alternatív (nem gyári) firmware-t, ami még nincs lefordítva és akkor a Virtual Studio Code szoftverben tudod módosítani a hotend max hőmérsékletét, valamint le is tudod fordítani a módosított firmwar-et és ezt kell feltölteni a nyomtatóra.
Lehet, hogy a hotend thermisztort is cserélni kell, de ehhez ismerni kellene a gyári thermisztor típusát. -
Mr.Csizmás
titán
válasz katyilkadr #45000 üzenetére
ahhoz módosított fw kell, hogy a limitet engedje. na meg milyen fejes? direct drive vagy bowden? mert a tefloncsőnek nem tesz jót a 250+ fok.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mobil flották
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux kezdőknek
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- PS4 Slim - Playstation 4 Slim (Rengeteg Játék!) SONY PS4 1 TB
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (42)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (41)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR