- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Autóhifi
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
válasz hellsing71 #45859 üzenetére
Ép most jött fel egy bejegyzés egy külföldi topikban:
"Elfelejtettem szárítószert tenni a lezárt zacskóba. Úgy 3 hónapig állt. Utálom ezt a dél-karolinai páratartalmat."[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz hellsing71 #45856 üzenetére
Lehet esélyed, de én inkább nem tenném . Az elektromos sütők hőfokszabályozása nem túl jó, ha 50 C-re állítod, időnként felmehet 60-70 C-ra is és akkor meg szépen összeolvad a tekercs és mehet a kukába .
Láttam pár képet fórumokban olyanoktól, akik elektromos sütőben próbálták szárítani a PLA-t és hát nem igen sikerült, de szép amorf forma lett .
Na meg mikrohullámú sütőbe se tedd, ha jót akarsz .[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
válasz hellsing71 #45856 üzenetére
persze... de vegyél inkább filaszárítót... kb 15e ft...
-
fabula
őstag
válasz hellsing71 #45849 üzenetére
Nekem volt már olyan, ami rövidebb idő allatt is törékeny lett, de néhány réteget letekerve és szárítva (PLA 50 C fokon 6 óráig javallott, de nem gáz meg elektromos sütőben ) lehetett vele nyomtatni.
Olyan PLA-nm is van, ami gyári újonan is tört az első pár menetnyi, majd utána jó volt, de levegőn hagyva akár már másnapra vagy pár nap múlva törékeny lett az első pár menet, de ugyan ez volt vákumozva tárolva is, szóval gyártótól és színtől is függ, meddig jók.
Pl. nekem 6 éve bontott DevilDesign PLA-k mai napig jól nyomtathatók, pedig csak egy nagy tömített műanyag dobozba voltak betéve némi szilikagél társaságában, nem külön vákumozva és szikagél zacsikkal eltéve.
Szóval előfordulhat bármi .
Külföldi fórumon olvastam olyat (képek is voltak hozzá) hogy egy egyéves tekercset felbontott az illető és az egész darabokra volt töredezve.
Szerintem próbálj meg egy-két rétegnyi anyagot letekerni a tekercsről és közben időnként próbáld meg hajlítani a szálat, ha törik, akkor tekerj még le, ha csak hajlik, akkor onnantól valószínűleg használható lesz, ez az én tapasztalatom.
Ha pedig végig törik, akkor bizony kuka az egész, bármennyire is sajnálatos . -
r4zer0919
tag
válasz hellsing71 #45849 üzenetére
Hát az biztos, hogy a jelenlegi technológia által nyomtatott 3D "termékek", az alapanyagokkal együtt, pl. tekercs filamentek, nem az örökkévalóságnak szólnak...
Se hideget, se meleget nem szeretik, szóval simán elképzelhető, hogy ennyit bírtak az alapanyagok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest