Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rokapet

    tag

    válasz cross56 #28757 üzenetére

    Könnyen beköthető mert méretpontosan ugyanolyan mint a gyári alaplap, azaz régi kicsavaroz, SKR becsavaroz, és ennyi. Csak a hotend és tárgyhűtő ventik aljzata van felcserélve, de amúgy a csatlakozók is kb. ugyanott vannak mint a gyári lapon. Anno 1 vagy 2 hónapja beírtam ide a tapasztalatokat, csak most mobilról írva macerás lenne megkeresni.

    Annyi, hogy több típusú nyomtatóhoz való lap lévén kelleni fog saját Marlin-t fordítani rá, ami nem rakétatudomány, némi utánaolvasás után menni fog.

    Amitől jobb: megszüntek azok az idegesítő bug-ok, amikről ősz óta írtam már párszor, mint pl a konzekvensen el nem mentett Z offset. Újabbak a stepper driver-ek mint a gyári lapon (2208 helyett 2209), ráadásul standalone helyett UART módban. Friss Marlin v2-őt tudtam rátenni, a saját konfigommal, ami a régi 8 bites gyári lapon bár lehetséges, de nagyon macerás lett volna. Valószínűleg a friss Marlin és/vagy az új stepper driver-ek miatt (feszültség, vezérlési mód, nem tudom...) a csere óta nem volt olyan, hogy a filament beszorul a bowden-be, mert az extruder nem nyomja elég erősen. Plusz ráadásként az LCD menü is sokkal használhatóbb, mert a régi lappal nagyon döcögött, sokszor kellett 1-2 másodperceket várni hogy reagáljon. Remélem nem hagytam ki semmi fontosat... :))

Új hozzászólás Aktív témák