- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Milyen széket vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scallion
senior tag
válasz adatfalo #28686 üzenetére
Lehet hideg gyanta , min 22-25fok kell, rossz levilágítási idő. más nem nagyon, Szintezés szerintem jó. A FEP-hez sose érj hozzá, ne is nagyon tisztogasd, ha leragad vedd ki a tálcát és alulról egy vattakorongal ujjal masszírozd fel a leragadt réteget. ha le kell szürni a gyantát akkor se piszkáld csak öblítsd ki alkohollal. A FEP homályosodik és karcolodik az nem baj. Ha sokat áll tálcában a gyanta (mondjuk 1 napot ) nyomtatás előtt keverd fel a müanyag spatulával ha kaptál hozzá, az nem fogja karcolni ha nem nyomod rá erősen. Milyen beállításokat használsz?
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #28694 üzenetére
Azért, mert menüben 20 másodperc beállítani nem kell driverokkal szenvedni, hogy a pc-vel összekösd.
Automatikusan beolvassa.
Ha nem ez történt, akkor valamit rosszul csináltál!
Berakod az sd kártyát. Bekapcsolod a nyomtatót átállítod az értékeket megnyomod a mentést csippan egyet és elmenti.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
tvamos
nagyúr
Vettem a BMG extruder setup-omhoz kisebb motort. De nem figyeltem elegge, es nincs rajta csalakozo, csak egy kabel log a motorbol. Valaki nem tudja, mi a bekotese az alaplap csatlakozonak?
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
cross56
senior tag
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
Endernél átakarnám írni a motion-ben az értékeket, de valamiért nem menti el.
Miután megtörtént a módosítás, rámegyek a storage configurationre, csippan is a gép. De aztán ha visszamegyek ellenőrizni, hogy valóban az új értékek vannak-e elmentve akkor a gyárit adatokat látom.
Ez mitől lehet?
-
LógaGéza
veterán
válasz honeypot #28683 üzenetére
Egy hőlégfúvóval és egy csőrös fogóval sikerült használhatóra visszahajtogatni - megrendeltem az újat azért, de mire ideér...
Én csak a tartót cseréltem le, találtam egy teljesen jót, lehet állítani a magasságát: [link] - ebből csak a két BLTouch-ost nyomtattam ki, és erre szereltem fel: [link]Ender 3 v2 Direct Drive BMG + Dragon
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
adatfalo
senior tag
Resin nagymesterek segítsetek:
Adott ez a modell: Don Quixote
Adott egy: Anycubic Photon Mono X
Resin: Colored UV Resin 1KG
Szoftver: Photon Workshop 64Kétféleképpen próbáltam ezt a nagy modelt kinyomtatni, mindkétszer sikertelenül.
- Először közvetlenül a nyomtatótálcára fektetve a modellt, megvetemedett, majd elváltak a rétegek és leragadt a FEP-re.
- Második alkalommal ferdén megdöntve, 5mm-re elemelve a tálcától, supporttal. Infill-t kivettem (üreges a modell).
Ekkor a supportot láthatóan szépen kinyomtatta, de a modell láthatóan nem kezdett felépülni.
Mivel még próbálgatom a gépet, így a szoftver automatikus supportját használtam (Shape Edit:medium) minden más default (a gép kiválasztva).
Kisebb tárgyakat már sikerült is szépen kinyomtatnom.
Képek a hibás nyomtatásokrólA FEP kezd homályosodni és mikrokarcok is keletkeztek már rajta (pedig még csak 3-4 nyomtatáson vagyok túl), isopropil alkohol+papírtörlővel (lehet ez nem elég finom felületű?) tisztítottam. De ugye a supportot szépen kinyomtatta, szóval a hibát máshol keresném. (Mindenesetre már rendeltem FEP fóliát).
Tapasztalaitok alapján a hiba hol lehet?
www.adatfalodesign.hu
-
azbest
félisten
válasz Tikakukac #28681 üzenetére
"kap" vagy éppen inkább annyit fizet olyat vesz
Többféle forgalmazási konstrukció van. Hasra ütős példa: Ha kitesztelt eszközöket akarnak venni gari mellett, akkor X ár. Ha 5% hibaarány még nem garis, akkor X-20% ár. Ha 10% hibaarány még nem garis, akkor X-50% ár. Komplexebb eszközöknél is van úgy, hogy olcsóbb árért bevállalja, hogy a viszonteladó magára vállalja a kockázatotDe amúgy azt hiszem bltouchból is van több generáció, nem egyformák teljesen. Plusz talán még üzemi feszültségben / jelszintben is lehet különböző változat és talán még bekötésben is. Utángyártottaknál külön szívás faktor lehetett, hogy ha nem sikerült eltalálni, annál épp mi a helyes. Még csak most van úton az első utángyártott példányom, szóval saját tapasztalatom nincsen. Csak megnéztem egy rakás youtube videót róluk és így utólag úgy tűnik, hogy némelyik régebbi youtubos teszben, amikor nagyon szidták az utángyártottakat például, akkor nem jól kötötték be és persze, hogy nem jól működött.
A creality esetén meg lehet nem is "kap" hanem licensz alapján ő gyártatja valakivel, nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Tikakukac #28681 üzenetére
Simán elképzelhető. Valamint elég sok faktor van még benne a jó méréshez.
Anno küldtem képet, hogy mit mért nálam a TriangleLab-féle 3DTouch. Múlt héten szétszedtem, és újra összeraktam szinte az egész gépet, új felfogatás, stb. Tegnapi mérésem ilyen lett: [kép]
Az első, régebbi mérés 2,2-es skálával van, ez utóbbi 0,5-0,5-össel. Jól látható, hogy sokkal kevesebb az eltérés, szinte ugyanazokkal a dolgokkal, egyedül az összerakás sikerült jobban. A széleket meg kell emelnem, lazítani kell a csavarokon, és még ez is jobb lehet.
Csak most elhajlott a BLTouch kis tűje, egy rosszul beállított magasság miatt, szóval ha valakinek esetleg van pluszba szívesen átvenném[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Tikakukac
titán
válasz LógaGéza #28680 üzenetére
Az a baj az eredetivel amit egy alkatrészbeszállító mesélt nekem, mikor motyogtam, hogy a kocsiban van 1-2 dolog, ami kibírt 15 évet most meg évente rakom bele a "gyárit".
Nem egészen úgy eszik ezt, sajnos simán lehet, hogy eredeti bltouch amit az ender kap, csak egy jóval rosszabb minőségű/ellenőrzésű.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
LamaCube
addikt
válasz Szabikaa20 #28678 üzenetére
Az avatarom saját készítés, de nem állok neki lemodellezni[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
Szabikaa20
őstag
válasz kulu22 #28673 üzenetére
Még holnap rápróbálok...Igaz nincs összehasonlitási alapom,de a képek szerint ez eredetinek tűnik,sőt új gép és Alzás vétel szerintem másolatot nem tesznek rá.
imibogyo: Thor kalapácsa nekem is van csak a mágneses verzió!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
kulu22
aktív tag
válasz Szabikaa20 #28667 üzenetére
A gyárinak nem kellene, hogy ekkora szórása legyen, bár már vagy 2 éve nem volt bele dolgom (más nyomtatóim voltak). Aztán lehet, hogy le vagyok maradva és eredetit adnak hozzá...
-
Szabikaa20
őstag
-
Reggie0
félisten
válasz Szabikaa20 #28663 üzenetére
Hat, semmit sem er ez a bltouch, ossze-vissza mer.
-
Joshi
titán
válasz Szabikaa20 #28669 üzenetére
Gondolom imibogyóé sokkal nagyobb méretű azért nem látszanak a rétegek. Meg a fehér amúgy is homogénebbnek tűnik.
-
imibogyo
veterán
válasz Szabikaa20 #28667 üzenetére
-
Szabikaa20
őstag
-
kulu22
aktív tag
Az igazából nem BL Touch hanem valami kínai klón (3D Touch meg ilyesmi fedőneveken árulják). Több darabot szemétbe dobtam pont ilyen hatalmas szórások miatt, aztán egy eredetit véve láttam, hogy orbitális a difi. Ha megvagy nélküle akkor iktasd ki valahogy.
-
honeypot
tag
Magasan van a nozzle. Állítsd be a z-offsetet ahogy linkeltem.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ha akarod, ha nem, ebben a gépben kukázni kell pár részegységet, kezdeném a bltouch környékét.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Szabikaa20
őstag
válasz Reggie0 #28650 üzenetére
Kész vicc az egész!!! 3x szinteztem egymás után,semmit nem állítottam!Ez lett az eredmény sorrendben:
És ilyet is produkál...Hiába csinálok bármit ezért szeretném az extrudert kalibrálni.First layer nem tapadnak össze a szálak...
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #28653 üzenetére
Ertem. Akkor melegitsem fel olyan 70-100 fok korulire, es csak utana feszigessem...
[ Szerkesztve ]
-
Diocles
aktív tag
válasz nemethdavid #28659 üzenetére
-
Saccco
nagyúr
válasz nemethdavid #28659 üzenetére
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
nemethdavid
csendes tag
Hali!
Milyen vonalvastagsággal nyomtattok a nozzle méretéhez képest? Megegyező, vagy 120-150%-kal nagyobb? -
Reggie0
félisten
válasz Mr.Csizmás #28655 üzenetére
Jah az is jo volt. Mi disznozsirt is hasznaltunk, de par nap utan elkezdett budosodni.
-
Reggie0
félisten
válasz Mr.Csizmás #28653 üzenetére
Az szerintem nem is thermoragaszto, hanem csak olyan szar paszta, ami raszarad
-
tvamos
nagyúr
Tudjatok azt, hogy Ender 3 silent (AVR 8-bites) panelen hogy van rogzitve a motor driverre a hutoborda?
-
honeypot
tag
válasz Szabikaa20 #28649 üzenetére
Bár nincs ilyen gépem, de szerintem auto level, és utána itt kellene z+ ill z- gombokkal beállítani az offsetet.
Szerk.:
És valóban, bár ő először állítja az offsetet: [link][ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Szabikaa20 #28649 üzenetére
Es mennyit valtozik ez, ha tobbszor szintezed?
-
tvamos
nagyúr
válasz Scallion #28634 üzenetére
Nalunk a cegnel az Ultimakeren bevalt az auto bed leveling. Minden nyomtatas elott megcsinalja, es azota sokkal kevesebb a baj. (Elotte tobbet elpiszkaltak az emberek a nyomtatot.)
Ezt a BL touch-os dolgot meg nem probaltam az otthoni nyomtaton, de rendeltem, es remelem, jobb lesz vele!
(Meg amugy szeretek, ilyen szines abrakat kesziteni, ha masra nem is jo...)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Reggie0
félisten
válasz Szabikaa20 #28646 üzenetére
Passz, meg nem kapcsoltam be az enyemet.
-
Szabikaa20
őstag
válasz Reggie0 #28640 üzenetére
Ahhoz megkéne bontanom amit nem néznének jó szemmel... Egyébként maga az ötlet az jó.BLTouch-ot még valahogy kikerülöm.De hogy tudnám kalibrálni az extrudert?Azt tudom állitani ,hogy nyomjon ki 100mm-t,de ha netán állitani kell arra nincs lehetőség vagy van valami rejtett menü?
-
honeypot
tag
válasz Szabikaa20 #28639 üzenetére
Nem úgy kellene esetleg, hogy bltouch mérjen, aztán egyszer jól beallitani a z-offsetet?
-
oszy
veterán
válasz dugesz77 #28618 üzenetére
Köszi az infót. Csak ehhez használnám. Majd a plusz költségek miatt akarom talán külön rendelni őket. Az egyik az már túl megy a "határon"!
Azt néztem, hogy némelyiken van kijelző is. Ez sem olyan fontos egy ilyen eszköznél gondolom.[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
dugesz77
őstag
Chep új videójában egész jópofa dolgot mutat, egyszerűbb modellek "tervezés mentes" nyomtatására.
-
LamaCube
addikt
válasz ---gabika--- #28632 üzenetére
Köszönöm!
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
Reggie0
félisten
válasz Szabikaa20 #28639 üzenetére
Szerintem elso korben vegyel ket mikrokapcsolot, szereld be a ket Z tengelyhez ugy, hogy a fejbe ne tudja nagyon beletolni a talcat, a mikrokapcsolokat pedig kosd parhuzamosan a bltouch-al. Igy ha nem megy a bltouch akkor is le fogja allitani valami a Z tengelyt mielott nagy kart okoz. Azan ha zavar a bltouch szedd le es a mikrokapcsolokat meri meg legfeljebb, az meg mindig ugyan ott lesz. Ekkor nem art ha lentebb teszed, es akkor a fejhez kell allitanod a talcat, mint altalaban.
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz Reggie0 #28638 üzenetére
A Z-tengelyen ezen sincs endstop.
Pont ugyan így csináltam ahogy írod.Beállítom a tálcát,utána BLToch akkor tuti nem jó.Akkora hézagot hagy hogy egy papírköteg is beférne alá nem hogy egy! Jó ezt ironikusan mondtam,de tényleg így van hogyha kézzel beállítom akkor úgy ahogy jó,de ha BLTouch is végigmegy akkor tuti rossz lesz.Akkor minden home pozíció előtt is valamit méreget,nyomtatás előtt is?Meg végül is mindig Touchozik ha kell ha nem.Nagyon idegesítő!Ha nem nyomok mindig home positiont akkor a fej azt se tudja hol van és össze vissza kezdene nyomtatgatni.PfffArról nem beszélve,hogy a ptfe cső is beleszakadt az extruderbe.Na meg az a gégecső amivel összevannak fogva a kábelek és a ptfe..Ma szedtem le róla,mert azmiatt szakadt le a ptfe is.
-
Reggie0
félisten
válasz Szabikaa20 #28637 üzenetére
Passz. Nekem 5 plus van masodiknak, de meg nem fejeztem be az osszeszerelest se, annyi hibat talaltam, aztan most nincs idom vacakolni vele. De bughalmaz. ennel a bltouch van meg endstop helyett is, tehat ha homeingolsz es nincs kint a bltouch erintoje, akkor beletolja a talcat a fejbe.
Elvileg neked kene beallitanod a talcat, utana minden nyomtatasnal a bltouchnak kene felmernie es a proginak a kis hibakat korrigalnia a meshben.
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz Reggie0 #28625 üzenetére
Nekem Ender 5 pro van(sima volt én pro-sítottam).Az álom ehhez képest!Azt hittem ez ugyan az lesz mint az 5-ös csak nagyobb nyomtatási felülettel.Én mondtam a “főnöknek”(az igazgatónak),hogy Ender 3 V2 legyen,de ő ragaszkodott hozzá,hogy legyen nagy nyomtatási felületű.Hát legyen...
Azt senki nem mondta,hogy ezen nem Marlin van(vagy lehethogy az nem tudom mi ez).A BL Touch-al is csak több gond van egyel.Aztán még most nem tudom,hogy +1év garit vettek még hozzá úgy 3év vagy még +3évet az alap 2évhez.Szóval nemigazán nyúkálhatok bele.
Felvagyok ba..ódva!
Kézzel beszinteztem úgy azért valamit sikerült nyomtatni.De amúgy tényleg mire jó a BLTouch? Most csinál is valamit vagy csak felméri az asztal és nekem kéne korrigálnom manuálisan?
Mr.Csizmás- Na de most mit kéne vele még csinálnom? 😃 Nem első nyomtató,megbírkóznék vele...Csak idegesít,hogy össze vissza működik.Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Reggie0
félisten
válasz Mr.Csizmás #28635 üzenetére
Inkabb probald ki a gorgoket, mar nagyon szeretnek venni
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Szabikaa20 #28624 üzenetére
ha nem lenne vesztegzár, átmennék rendberakni a gépet pár zlatyiért cserébe
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Scallion
senior tag
Semmire, csak a szívás van vele .Plusz hibaforrás. Aki kézzel nem tudja beszintezni a nyomtatóját az ezzel sem fogja.
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Hol lehet állítani Cura-ban azt, hogy a top layernél ne szántson bele a nozzle? Nagyon pici karcot tesz rá, de zavaró.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
Reggie0
félisten
En mondtam, hogy az ender 5 pilotavizsgas lesz
-
Szabikaa20
őstag
Valaki elmondja nekem mire is jó pontosan a BLTouch???
Amennyit én szivok ezzel az Ender 5+-al hihetetlen!Van rajta gyárilag BLTouch.Hiába állitom be szintezést mindig valahol nem jó.A home position is mindig máshol van.Egyszer elöl máskor hátul jobb felén közben meg bal felén vannak az endstop-ok.Néha azt érzékeli hogy a közepe a hátsó része és nyomtatás inditásakor előre jön a tálca szélére ő azt érzékeli az a közepe aztán a nyomtatási felületen kivül akarná kezdeni persze akkor felakad és gyors kikapcs.Még nem csináltam extruder kalibrációt,de az is rossz szerintem.115% flow-nál még mindig "lyukacsos".Első réteg alig tapad meg pedig már mindennel is mostam.A PM-es narancssárga filamentel nem tudok nyomtatni csak zöldel meg a gyári fehérrel.Nálam jó a naracs,de suliban az istenért nem tapad le.Az a software is ami a gépen van nem tudom mi az,de nekem otthon a marlin mindent is mutat és mindent tudok állitani.Itt a negyedét nem tudom.Pl ha kalibrálnám az extrudert,nincs a menüben olyan opció ahol ezt tudnám korrigálni pl.Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
imibogyo
veterán
válasz #46372352 #28622 üzenetére
Igazából annyit tudnak, amennyi időt rászánsz a mechanika és a szoftver oldal kalibrálására, esetleges tuningjára. Otthoni FDM gépekkel ha jól emlékszem átlagosan ± 0.5 mm pontossággal lehet számolni és a nyomat alakváltozása, zsugorodása is valami 0.2-1% közötti (de ezeket most csak úgy fejből írom).
-
imibogyo
veterán
válasz #46372352 #28609 üzenetére
Az Ender 5 Plus 350x350x400 mm-es munkaterű, viszont jóval drágább (~150-170k). A Sidewinder X1 300x300x400 mm-es munkaterületű (~120k minden nélkül). CR10 V2 is durván 150k. Ekkora nyomtatási területet ennél olcsóbban nem igen lehet megúszni.
nemethdavid: az Ender 5 (sima) biztosan nem ebben a méretkategóriában mozog (220x20x300 mm).
-
Szabikaa20
őstag
válasz #46372352 #28619 üzenetére
Thingiverse és társai! Nagyon sok mindent letudsz innen tölteni.Vagy ha már saját rajt kell akkor Tinkerscad elég egyszerű.
Igen jó az az .stl. Ezután pl Curával átalakitod .gcode-á.De van aki Prusaslicer vagy Simplify-t is használ.Sokféle szeletelő program van.Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
dugesz77
őstag
Szerintem ezek pontosan ugyan azok( RP800A mind kettő) maximum más a felírat. Anyagok között ha csak ehez használod túl nagy különbség szerintem nincsen. Egyszerű gépek ezek nem gond ha egy kicsit nedvesebb vagy rosszabb minőségű a filamnet itt nem gong a szálazás sem.
[ Szerkesztve ]
-
uniqm1
tag
Sziasztok!
Read only üzemmódban nagyjából 4-5 hónapja követem a topikot, és látom mekkora szívások vannak. A milyen nyomtatót vegyek kérdéshez adnék kis adalékot, hátha segítség valakinek. Én az Ender3 és a Tronxy XY-2 Pro között vacilláltam decemberben (itt is kértem tanácsot anno). Végül a Tronxy lett a befutó és azt kell mondjam, nem bántam meg.Karácsony óta - ha nem is napi szinten - elég sok mindent kinyomtattam, nyugodtan kijelenthetem, hogy a Tronxy XY-2 Pro egy abszolút vállalható, kezdőbarát gép. Annyi trükkje van, hogy a gyári Auto Bed Levelling jól hangzik ugyan, de hagyni kell a fenébe. Szerencsére az első használatbavétel előtt beléptem a gép FB-csoportjába, ott megtaláltam az ABL és Z-offset beállításhoz egy leírást, azt szépen végigcsináltam és tádááám...Nincs tapadási problémám, spaklival simán lejön az asztalról. Laikus vagyok, de szerintem szép minőségben nyomtat. (Ha igény van rá, rakok fel majd képet.)
Cura 4.8-at használok, ebben már szerepel a támogatott nyomtatók között az XY-2 Pro is. (Nemrég láttam, hogy elérhető a PrusSlicer config bundle is, de még nem tudtam felvarázsolni rá hibaüzenet miatt, majd ha lesz időm/kedvem újra próbálkozom).
A nyomtatási sebesség növelésére is van egy gcode (szintén az FB csoportban elérhető). Nem tudom, hogy a Cura mennyire pontos, de az eddig leghosszabb nyomtatásom a becslése szerint 14 és fél óra volt, ez a valóságban kb 11-12 óra lehetett.
Egy problémám volt vele idáig, a filament érzékelő megadta magát. Egyszer már szétszedtem, kicsit visszahajlítottam a kis fémpöcköt, úgy jó volt egy ideig, aztán a második alkalommal már lusta voltam és inkább kiiktattam egy csipesszel. Gondolom lehet kapni valami normálisabb megoldást is rá, de még nem foglalkoztam vele, különösebben nem zavar.
Eddig kizárólag PLA-t nyomtattam, 200-205 fokon 55-60 beddel, érdemi különbséget nem láttam ezeknél. -
rokapet
tag
válasz #46372352 #28609 üzenetére
Ekkora méretekben (ha maradunk a Creality-nál) van Ender 3 Max, Ender 5 Plus, vagy a CR sorozat számos tagja. Ellenben szerintem csak akkor lőj ezekre, ha tudjod hogy fogsz akkora méretekben nyomtatni. Ha csak "inkább legyen nagyobb, biztos ami biztos", akkor jobban jársz a kisebb, modernebb Ender3 V2-vel. Sokminden belefér ennek is a "kapacitásába", emellett olcsóbb, több embernek is van, valamint általában úgysem fogsz óriási dolgokat nyomtatni, főleg nem az elején.
-
azbest
félisten
-
nemethdavid
csendes tag
Sziasztok! Én is csatlakoznék a "milyen nyomtatót vegyek" kérdéshez. Nekem is fontos lenne a méret, legalább A4 formátumot szeretnék noymtatni, vagyis a 300x300 mm a minimum. Jelenleg egy Ender 3 Pro-m van, ami nem rossz, de kicsi. Első nekifutásra az Ender 5-t néztem, de nem vagyok benne biztos. Szeretnék tőletek javaslatokat kérni 150-200e kereten belül, illetve azon felül is, hátha elcsábulok Köszi!
-
Rulez81
tag
Na még egyszer utoljára harmadjára...
Váltott már valaki patronos termisztorra?
Olyanra ami 300 fok felett is él?
Ha igen milyenre?
Ender 3V2 mosquito klón.
Valaki használ itt szúnyog klónt,de nem emlékszem ki.
Köszi -
rokapet
tag
válasz #46372352 #28603 üzenetére
Mekkora méretben akarsz nyomtatni? Mert ha apró, max pár centis darabokat, akkor valamilyen gyantás (resin) cucc kell, ha nem kell ennyire apró és részletes, akkor meg az FDM nyomtatók közül a Creality Ender 3 család valamelyik tagja (Pro vagy még inkább V2) lehet a befutó. De lehet másnak lesz más tippje.
-
oszy
veterán
válasz dugesz77 #28599 üzenetére
Köszi! Keresek. Ezt találtam meg én is. Most pedig ezt. Ránéznél?
Gondolom ennek is felment az ára, ahogy mindennek. :/ Azok a filamentek jók, amiket lehet választani hozzá? Esetleg vegyem csak a gépet és keressek máshol hozzzá?[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Elektromos autók - motorok
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Három kamera lesz a következő Nothing telefonon
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest