-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #23299 üzenetére
de lóvéban nem fussa mégegy vinyóra, a jelenlegi meg lassú lenne...
én bízok a technikában
több év alatt egyszer szállt el mindenem, az sem ok nélkül
-
Core2duo6600
veterán
válasz
tome.jr #23256 üzenetére
szvsz marhaság.
Akármelyik hdd beszarhat, bármelyik pillanatban(#23265) CoolBoy323
Szerintem ne egy ekkorára tedd a rendszert, hanem egy kisebbre így kikerülöd, ha valami miatt elszáll a file rendszer, hogy magával vigyen mást is.
(#23277) jobbacsabba
Nűéaim is ez van, meguntam, betettem a gépbe egy ssd ét és egy 500 as 7200 ast, ami annyira rezonál, hogy a 3.5 es barátai is "irigyelné" tőle, egy szivacs a gépház aljába, és siri csend van, csak a tápot hallani, azzal per pill nem tudok mit kezdeni.(#23294) Ace Ventura
Ha megfelel a 2 TB os is, akkor a WD greenje halk és még gyors is, Tesztprogi szerint.Meg aztán van még egy nagy igazság minentől függetlenül, egy hdd vagy gyors, vagy csendes.
-
aleister
veterán
válasz
Ace Ventura #23294 üzenetére
Seagate Barracuda 7200.12 500 GB (ST3500418AS) kell neked. Nem tudom, hogy kapni e az említett helyen.
-
Ace Ventura
addikt
Úgy döntöttem elég volt az F3 zajából, és lecserélem a 2 hetes vinyómat.
Az előző egy sokak által szidott F1 volt, ami tökéletes volt sebesség, és zaj szempontjából is, csak kinőttem.
Szóval ajánljatok egy 500-1Tb körüli nagyon halk, és F1-nél gyorsabb vinyót.Jah, és pcx-en kapni lehessen, mert most onnan rendelnék több alkatrészt is. -
aleister
veterán
Nem HDD, hanem adatkábel kérdés, de nem találtam neki jobb helyet.
Szóval van különbség a sata2 és sata3 kábel között? Kinézetre megegyeznek, és mivel most cseréltem mbo-t, nem tudom, hogy a hozzá adott (elvileg) sata3-as kábelt használjam e, vagy az eddigi sata2-est.
-
fungeld
aktív tag
válasz
szabonagyur #23291 üzenetére
argep.hu a segítségedre lesz.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok!
Tudnátok nekem helyet ajánlani ahol 20.000 magyar forintért tudnék venni minél nagyobb, megbízhatóbb külső merevlemezt? Annak különösen örülnék, ha nem kéne külön áramforrás neki. Esetleg külföldi oldalak is szóba jöhetnek, de csak megbízhatóak
Köszi előre is
-
MZsoltee
veterán
válasz
CoolBoy323 #23265 üzenetére
Az 32 vs 64nek nincs sok jelentősége. A samsung 1 TB F3-asa jó választás lehet sztem. Esetleg Hitachi de abból a legúljebb less bele az első hszbe.
1TB Hitachi Deskstar 7K1000.C (HDS721010CLA332) - 24/7
vagy
1TB Samsung SpinPoint F3 (HD103SJ) -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #23265 üzenetére
-
mg105
senior tag
válasz
Dzsekó #23251 üzenetére
én jobban beleástam magam a témába, mert tudtommal még egyetlen merevlemez sem képes változtatni az RPM értékét. a dolog úgy kezdődött, hogy a WD rájött, hogy az emberek többsége az 5400-as RPM láttán azt hiszi, hogy sokkal lassabb a vinyó, mint a 7200-as. ezért először kitalálták az 5400-7200 RPM-et, majd a megtévesztő jelölés miatt elnevezték IntelliPower-nek. szerintem ugyan ezt csinálja a Hitachi. az átlagvásárlónak ez megnyugtatóbb, mert egy hiper-szuperül hangzó technológia neve szerepel a hdd-n az alacsony RPM helyett. és már veszi is...
szerk: várom az ellentábort, de csak hiteles bizonyítékkal!
-
MZsoltee
veterán
válasz
fungeld #23285 üzenetére
A sata 3nak semmi értelme egy merevelemeznél, hiszen a sata 1 határait is csak a gyorsabbak lépik át a sata 2ét egyik merevlemez sem, csak az SSD-k de abból se sok! Szóval nem érdemes a Sata3ért fizetni egy merevlemez esetében!
A cache mérte sem jelentős ami fontos az az adatsűrűség. Tessék elolvasni az első hozzászólást és onnan válogatni! -
fungeld
aktív tag
Sziasztok! Milyen merevlemezt ajánlotok? 500-750-1000GB jöhet szóba. Western Digitalról jókat hallottam, most is a birtokomban van egy 500GB-os my passport essential. Ne legyen túl hangos és legyen jó gyors.
-
Chalez
őstag
SAMSUNG 1500GB SATA2 hd154ui
15.000-ért második vinyónak ez jó cucc?
-
jobbacsabba
aktív tag
válasz
Ace Ventura #23230 üzenetére
Üdv!
Van két HD103SJ merevlemezem egy NSK2480-ban és nekem is rezonálnak rendesen.Egyébként is jó helyre lehet őket berakni, de némi tesa ablakszigetelő anyaggal kibéleltem a helyüket és ki vettem a csavarokat (amik eleve nem értek fémhez a gumi alátétek miatt), de még ezután is produkálta a rezgést a komplexum, csak kicsit lett halkabb. Aztán mikor le akartam lökni az asztalról
, odébb toltam pár centivel a gépet és nagyon lehalkult az egész. Szóval nálam az asztal erősítette fel a rezgéshullámokat.
Lenne kérdésem is:
Az nem gond a lemezeknek, hogy nincsenek stabilan rögzítve, hanem boogieznak egy helyben? -
Márton
nagyúr
válasz
Márton #23245 üzenetére
Megvettem a HD503HI-t, nagyon kellemes cucc.
0 hang, 100mega olvasás, 15ms elérés.
I love Samsung -
Воланд
titán
Márton111, BK87, KISDUCK
Egy kis gyorstalpaló, hogy mi foglalja a helyet az üres, de már formázott merevlemezen:
NTFS fájlrendszer esetén a Master File Table. Ez a DOS file-rendszerének a FAT táblájához (file allokációs tábla) hasonlítható, hiszen minden file-t, könyvtárat, és meta-adat file-t magába foglal ami a partíción megtalálható és már üres partíción is jelen van ez a fájl. -
-
Cyberslider
őstag
válasz
szatyor1972 #23268 üzenetére
AHCI
-
szatyor1972
tag
Sziasztok
Bocs ha rossz helyre irok.Van egy samsung 500gb f3-as hdd.
A kérdés az lenne hogy Native IDE vagy AHCI mód a jobb neki.
Win 7 x64-et használok.
Előre is köszi a válaszokat. -
Az rendben van szerintem, amúgy windowsból minden rejtett mappát nem látsz. Én linux alól töröltem a System Volume Information mappámba levő fertőzött fájlokat.
Nem rég formáztam az új HDD-met, 230GB-s (NTFS) partición 71MB foglalt hely van, természetesen én sem másoltam rá semmit. -
CoolBoy323
nagyúr
sziasztok!
tudom előre, h mit fogtok mondani, de mégis kénytelen vagyok megkérdezni, mert nem tudok dönteni
1tbos, vagy nagyobb vinyót szeretnék venni, mert a mostani 500gb-osom kezdem kinőni...
az újra telepíteném a rendszert is... ezért gondoltam h 7200rpm kell... ez tuti!
a memóval viszont már gondban vagyok... igaz tényleg, h nincs semmi érdembeli különbség a 32 és a 64mb-osok közötti?
western digital, vagy samsung a jobb? esetleg más alternatíva? hosszú távra tervezek vele, fontos, h sokáig, több évig is menjen nekem!
fogyasztás nem érdekel, a hang is csak századlagos
köszi a segítséget, üdv: CoolBoy
ui: esetleg tippeket is szívesen fogadok típusokra...
-
Hali!
Mi a különbség a Hitachi 1TB 32MB SATA2-II (HDS721010KLA330) és a Hitachi HDS721010CLA332 (931 GB) között? Előbbit rendeltem és utóbbit kaptam (A terméket rendeltem, futár hozta, családtag vette át a távollétemben és az eltérést beüzemelés után vettem észre everestben.)
-
BK87
senior tag
23254-re valaki? Fontos lenne, mert szeretnék rá felmásolni 400GB adatot. Előre is köszönöm.
-
tome.jr
addikt
Olyat hallottam, hogy a 2 Tb-os vinyók elhalálozási gyakorisága nagyobb mint az 1 Tb-os verzióknak. Ez mennyire igaz vagy csak egy urban legend?
Az 1. hsz-ben is szereplő 2TB Western Digital Caviar Green (WD20EARS) - 5400rpm, 64MB cache, Advanced Format vásárlás előtt állok és ennek kapcsán merült fel a kérdés.
-
udosmail
tag
Hello,
CAVIAR BLUE WD5000AAKX sata-3 -at a g31-es alaplap tudja vajon kezelni?Üdv
-
Dzsekó
addikt
Itt lehet kapni. Nem 7200RPM-es, alapból 5400-es, és elvileg van fordulatszámszabályzója, ha terhelés van, akkor feljebb veszi, a Hitachi ezt Coolspin-nek hívja (HDS5C1010CLA382), hogy a valóságban hogy teljesül ez az RPM szabályozás, azt nem tudom, lehet, hogy úgy mint a WD-nél, azaz sehogy, mert kamu.
-
Pazolini
senior tag
Rákérdez a win7, de nem a partícionálásra, csak az ún. használatbavétel vagy inicializálás módjára (ezt csak egyszer, legelőször kérdezi meg a szűz vinyó esetén, aztán már hiába törlöd a partíciókat, nem fog rákérdezni többet):
MBR vagy GUI tábla (csak 2TB felett javasolja, ha jól emlékszem);
ha korrekten rákérdezett volna, talán én sem nyúlok annak idején az Acronishoz... -
a000
őstag
Sziasztok
Az első hsz-ben leírt 1terrás vinyók közül melyiket ajánljátok adattárolásra?
1TB Hitachi Deskstar 5K1000 (HDS5C1010CLA382) - 24/7
1TB Hitachi Deskstar 7K1000.C (HDS721010CLA332) - 24/7
1TB Western Digital Caviar Green (WD10EADS) - 5400rpm
1TB Western Digital Caviar Green (WD10EARS) - 5400rpm, 64MB cache, Advanced Format
1TB Samsung SpinPoint F3EG (HD105SI) - 5400rpmAmúgy most a gépemben f3-as hd502hj vinyó van, e mellé lesz.
-
Воланд
titán
-
Márton
nagyúr
Samsung HD503HI 5400rpm ellenére tényleg sípol, rezonál valakinél?
Vagy ezek egyedi, ritka esetek?
Most néztem ki magamnak, külső vinyóként lógna e-satán.
Vagy inkább 502HI? Arról nem olvastam itt rosszat. Mindkettő 1 tányéros?
Más márka nem érdekel.thx
-
kungzi
veterán
találtam választ a raid-ra, de a másikra nem
-
bezgo
csendes tag
Sziasztok,
(Előre elnézést, 4 apró gyerek mellett nincs időm visszaolvasni).
Tehát adattárolásra keresek 2,5''-os vinyót, 1 és 2 Terra közötti méretben (létezik egyáltalán?)
Jelenleg WD5000BEVT üzemel a gépemben, csak kevés.
Kritériumok: halk, csendes, megbízható.
Köszönöm! -
kungzi
veterán
sziasztok
mivel ez elég látogatott topic és a kérdésem winchesterrel kapcsolatos, így ide írom kérdésem.
A raidban futtatás az mit jelent? Van egy 320GB és 1TB-os sata 2 winyóm.
Azt tapasztaltam, hogy az 1TB-os winyóra akarok tölteni torrenten, akkor indul el a winyó, mikor a kliens is. Ha nap közbe leállítom, mert mondjuk játszok, akkor is leáll és akkor idul be mikor a klienst elindítom. Ez baj, rosszat tesz neki? Mit lehet ez ellen tenni?üdv
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Vettem egy WD15EARS 1.5 terás vinyót. Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudnám leformázni, mert a device manager, meg egyéb diagnosztikai programok látják, de a computerbe, ha belemegyek, akkor ott nem mutatja, csak a többi lemezt. Előre is köszi. -
Epiph
tag
500GB os winchesterből melyiket ajánlanátok? Samsung, WD, Maxtor?
-
Воланд
titán
-
potyi23
senior tag
hi.Nemtom mennyire tudtok segiteni,de hatalmas segitseg kellene.Most latom ,h 2 napja kb kitorlotem egy mappat a gepemrol ami kb 2 Gb volt,es nagyon fontos adatokvoltak rajta.Mivel tudnam visszahozni??legalabbis a felet nagyon jo volna....! Surgos...
-
Pazolini
senior tag
válasz
Dzsekó #23225 üzenetére
Nos. Megformáztam szegény WD-t, ahogy Woland és Dzsekó ajánlották.
Most már számszerűleg minden a helyén van, de a win7 formázás után maradt egy 245KB-nyi "unallocated" terület, amit nem is enged hozzácsapni a második partícióhoz. (Ezt Acronis DDS muatatja)
Szerk.: Acronis Disk Director 2011 Home (win7 kompatibilis) már nem mutat ilyet!Remélem, minden oké lesz a működéssel.
Kösz a segítséget mindenkinek!ps. Utánanéztem, és a Paragon Hard Disk Manager 2011 már kompatibilis az AF lemezekkel is...
-
válasz
Ace Ventura #23228 üzenetére
Még nincs meg a kiszemelt.
-
Simid
senior tag
Üdv!
Szeretnék venni egy 1TB-os vinyót. Rendszer is ezen lenne. Ezek megfelelőek lennének szerintetek?
1TB Seagate 3.5" 7200rpm 32MB SATAII winchester ST31000528AS vagy ST31000520AS
Ha igen, akkor melyik típusjelzésűt érdemes venni (elenyésző az árkülönbség)?
Köszönöm! -
Dzsekó
addikt
válasz
Pazolini #23222 üzenetére
A First Physical Sector elnevezés Paragonnál van, Acronisnál már nem tudom mi a neve.
Leellenőrizni úgy tudod a partícionáló progit, hogy eltol-e egy totál újonnan létrehozott partíciót, hogy vagy megnézed az első fizikai szektort és osztod 8-al, ha megvan maradék nélkül, akkor jó, illetve WD align szoftvere is kiírja, hogy non optimally aligned.
Így Pl. ellenőrízheted az Acronist is.Az 512e mód, az az 512 bájtos szektort emulálja kifelé, ez nem hiba, a most kapható összes Advanced Formatos vinyó ilyen, fentebb írtam, hogy az XP és az előtti op. rendszerek miatt van ez jelenleg.
Nagy fájlok másolásánál nyilván nem fog behalni (inkább belassulni a helyes), mert ott kvázi folyamatos egymás utáni szektorokat olvas a vinyó. Gond ott van, ahol vagy fragmentált a vinyó, vagy kicsi fájlokat olvas, mert ott olvas sok nem egymás melletti szektort. És a belassulást az okozza, hogy egy fájlt egy eltolt partíción ugyanarról a fizikai szektorról olvassa, mint logikai szektorról, míg ha ez a kettő nincs fedésben egymással, akkor amíg a vinyó kiolvas egy fizikai szektort, addig két logikai szektort kell olvasnia, ez vezet a lassuláshoz sok szektor esetén, ha azokat nem egymás után olvassa. Ha egymás utáni olvasásról van szó, akkor nem jelentkezik a gond annyira. Ezért a HD Tune kvázi semmilyen eltérést nem mutat ki egy alignolt illetve egy nem alignolt vinyó között.
Ha neked megfelelő a sebesség, akkor nem muszáj erőltetni a dolgot, adatvesztést nem okoz a dolog.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Dzsekó #23216 üzenetére
Kösz Dzsekó, már vártam, hogy feltűnsz.
Te rengeteget dolgoztál ezen az ügyön egy jó éve kb. Végig is olvastalak benneteket!!!Szóval Acronis Disk Director Suite-tal (v10) rendeztem le a dolgot, hibázgatott a lemez aztán fájlok olvasásánál, ahogy írtam, majd uplug>reboot>plugin>reboot-tal sikerült helyes működésre bírnom.
Majdnem 100%, hogy nincs "jól eltolva" a kezdés a partíciókon, de - szerintem - ezért lehetek 512e módban, ami nálam, - most már - win7 alatt, semmilyen működési hibát, lassulást stb. nem generál. Nálad, emlékszem, kis fájlok másolásánál halt be Xp-n.
Tervezted a win7-re átállást... Még vársz vele?Szóval hogyan tudnám lemérni mondjuk SpeedR segítségével, aki natív módban kezelteti ugyanazzal az OS-sel az ugyanolyan 4K lemezét?
Van erre alkalmas mérési lehetőség (szoftver), mert nehezen áll rá most a lelkem, hogy alignoljak egy olyan lemezen, ami - az én használatomban - "hasít". Persze, ha nyer az ember...
ps: Acronisban nem találok "First Psysical Sector"-t
-
Dzsekó
addikt
válasz
Pazolini #23199 üzenetére
Attól még, hogy nincs alignolva a vinyó, gond nélkül le lehet másolni az adatokat.
Adatostul nem érdemes alignolni, mert sokáig tart és adatvesztést okozhat.Az 512-es emulációt meg az XP és társai miatt vezették be, kvázi átmeneti állapot, amíg kikopnak a régi op. rendszerek. Ha nem lenne emuláció, akkor XP nem látná az advanced formatos vinyókat.
Egyébként sztem nem érdemes eltolni. Simán partícionáld meg Win7 vagy Vista SP1 beépítettjével, aztán hussantsd vissza az adatokat. Ennyi.
-
Orgi
addikt
válasz
Pazolini #23205 üzenetére
Nem tudom, ez jó-e, de annak tűnik a gyakorlatban.
Leírás Lemezmeghajtó
Gyártó (Szabványos lemezmeghajtó)
Modell WDC WD10EARS-22Y5B1 ATA Device
Bájt/szektor 512
Adathordozó betöltve Igen
Adathordozó típusa Fixed hard disk
Partíciók 1
SCSI-busz 1
SCSI logikai egységek 0
SCSI-portok 1
SCSI-célazonosítók 0
Szektorok/sáv 63
Méret 931,51 GB (1 000 202 273 280 bájt)
Összes cilinder 121 601
Összes szektor 1 953 520 065
Összes sáv 31 008 255
Sáv/cilinder 255
Partíció Disk #1, Partition #0
Partíció mérete 931,51 GB (1 000 202 043 392 bájt)
Partíció kezdetének eltolása 1 048 576 bájt -
Pazolini
senior tag
válasz
Воланд #23213 üzenetére
Jogos,
de mivel én is attól rettegtem, hogy hibáival viszem át a fájlrendszert, ezért adatmásolással (TC_UP) vittem át, így a hibás szektorokba írt adattöredékeket egyszer kiolvasta a WD a SAMSUNG számára, az meg rendesen bettette őket a helyükre.Ha minden igaz, most emulált módban olvasom/írom az AFD WD-met, ami jelentős performance-beli "penalty"-val jár. Büntet a bíró!
L. [wiki] a cikk végén:The translation process is more complicated when the host system issues a write command to record data on the drive and the data is either not a multiple of 4,096 or not aligned to a 4,096 boundary. In these instances, the hard drive must read the entire 4,096-byte sector containing the targeted data into internal memory, integrate the new data into the previously existing data and then rewrite the entire 4,096 sector onto the disk media. This operation, known as Read-Modify-Write (or RMW), can require additional revolution(s) of the magnetic disks, resulting in a perceptible performance impact to the system user. Performance analysis conducted by IDEMA and the hard drive vendors indicates that approximately five to ten percent of all write operations in a typical business PC user environment may be mis-aligned and a RMW performance penalty incurred.
SpeedR,
nem méregetünk egyet? natív4K vs 512e...
HD Tune? Csak érdekelne. Persze nem ugyanaz a HW-SW környezet... -
Dzsekó
addikt
válasz
Pazolini #23186 üzenetére
Pedig Win 7 beépített, sőt Vista SP1 beépítettje is jól megpartícionálja a lemezt. Én úgy szoktam, hogy laptopra (Vista SP1) rádugom USB-vel a vinyót és a beépítettjével megpartícionálom (Win7 beépítettjével is csináltam már). Már többször csináltam, és nem volt gondom. Jó az Acronis, sztem legjobb, de nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy nem a 63. szektortól kezd partícionálni, főleg akkor nem vagyok biztos, ha esetleg nem a legújabb verzióról beszélünk. Pl. Paragon 10 Server (2010 év eleji) még a 63. szektortól kezd partícionálni. Pedig a Paragon is az egyik legjobb szoftver.
Hozzáteszem, hogy nálam is AHCI off! Rühellem, most kellett XP telepítőjébe beleintegrálnom Intel AHCI drivert, mert az új alaplapon már nem lehetett IDE módot kiválasztani. Könnyen elképzelhető, hogy Win7 ez irányban (AHCI vs. Advanced Format) még kiforratlan, lehet SP1 meghozza a kiforrottságot.
Nálam ugye a külső USB rákötés kikerüli ezt az egész AHCI cirkuszt. Felismeri az Op. rendszer és USB-s drivert rak hozzá, nem AHCI-set.
Azt könnyen ellenőrizni tudod, hogy el vannak-e tolva a partíciók. Külön-külön minden partíciónál meg tudod nézni Paragon vagy Acronissal nyomsz a partíción egy tulajdonságokat és olyasmit keresel, hogy "First Phisical Sector", 1. partíciónál itt általában 2048 kéne, hogy álljon, akkor jó, ha 63 áll, akkor nem jó. A többi partícónál már több ezres szám áll itt, de ha ez a szám osztható 8-al maradék nélkül, akkor az a partíció is el van tolva.
-
Pazolini
senior tag
válasz
SpeedR #23214 üzenetére
Nem.
Régi SP2041N Samu veszettül rezonált, még szivacságyban is, úgyhogy kikerült a gépezetből, de ez finoman seekelget, idle állapotában hulla csendes, pedig "akusztikailag nincs menedzselve." ST3500320AS Seagate állandóan, megállás nélkül seekelt, amikor rajta futott a rendszer, kellett hozzá egy kis mazohizmus, hogy megszokjam.Ha nagyon rezegteti a házat, tedd be beépíthető rackbe (5,25"-ös helyre)! Tudom, milyen. Nem tudod, miért vagy ideges, s egyszer csak rájössz, hogy idegtépő monotonitással, mint egy mosógép, rezegteti a házat és az idegrendszeredet...
-
Pazolini
senior tag
válasz
SpeedR #23209 üzenetére
Wolandnak is, neked is köszönöm.
Kezdek meggyőzetni.Egyelőre ezt látom optimálisnak. Miután mindent lementettem (volt) mindkét partícióról, megpróbálok egy alignolást Acronisszal win7 alatt;
ha ez nem hoz jó eredményt (vagy hibázna), újrapartícionálom win7-tel, s visszaküldöm rá az adatokat.
Gyakorlatilag a rizikó így nulla körüli... Még jó, hogy vettem nemrég egy HD103SJ-t, s rá át tudtam tenni a "non-optimally aligned" partíciókról az összes zenémet. -
Воланд
titán
válasz
Pazolini #23199 üzenetére
A wd-ről annyit, hogy azonos típusszámmal ellátott merevlemezeik között is van sebességbeli különbség, szóval ez már csak a hab a tortán, hogy egyes információkat nem közölnek.
Alignálásról annyit, hogy csak akkor lehet normálisan megcsinálni, ha újraformázod a merevlemezt és új partíciókat hozol létre. Bővebben, igaz, hogy ez ssd-kről szóló cikk, de az alignálás független a merevlemez típusától.
-
Воланд
titán
válasz
ZeroCaptan #23201 üzenetére
Így már értem. Én a helyedben nem adnám el azt a 160-as merevlemezt, sokat nem hozna a konyhára, viszont két dologra is jó lehet: az egyik az a torrent, ha torrentezel akkor ne azt a merevlemezt terheld amelyiken a rendszer is van, ha nem torrentezel akkor még mindig jó arra, hogy biztonsági mentést csinálj a fontosabb fájlokról (családi fotók pl).
Én 1TB-os lemezt vennék a helyedben azon tuti, hogy elférsz. Csinálsz két partíciót a merevlemezre (20/80 vagy 30/70 százalékos megosztással, ahol a kisebb a rendszer, nagyobb az adatoknak legyen). Körülbelül 4-5ezer forint különbség van egy 500 és egy 1tb-os lemez között, szvsz az egy terás jobban megéri.
-
gxyb
aktív tag
Szevasztok!
Szeretném lecserélni a notebookom merevlemezét (WD3200BEVT)
egy 7200RPM-es változatra.
Két típust néztem ki: WD2500BEKT, WD3200BEKT.
Melyik lenne gyorsabb? -
ZeroCaptan
tag
válasz
Воланд #23198 üzenetére
Ezt eladom, egy nagyobbat akarok venni. Mostanába nem foglalkoztam a számítógépemmel... Olyan merevlemez kéne amire rátudok telepíteni sok játékot, néha filmeket, zenéket és a többségét rajtahagynám, szóval nem akarok spórolni ilyenekkel..
Mikor még nem volt PS-em, és ezen játszottam még 1-2 gb volt egy játék és 700 mb-os filmek... Akkor 60 gb-os merevlemezem volt és spórolnom kellett állandóan. 500 gb elég lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest