- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- MSI MPG X870E Carbon WiFi: alaplap Zen 5 alá
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
Srácok
egy Samsung HD103UJ , HD204UI, HD753LJnek mit érdemes IDE beállitásnak biosba?
ACHI vagy IDE?
Jelenleg IDE-be van, de ha jól tudom ACHI-ban legalább kihasználnám a sata adottságait.
Megéri? Teljesítmény mennyivel nő? Fogyasztás? Élettartam?És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
El Kebir
őstag
válasz Fejlesztő13 #25294 üzenetére
Nem a szektorméretet adtad meg, hanem a "cluster", a szektorcsoport méretet, de egyébként az AF-es EARS 512byte-os szektorméretűnek mutatja magát a "külvilágnak", tehát teljesen normális, hogy minden program annak látja.
Egyedül csak a partició kezdetére kell ügyelni, hogy a fizikai 4k-s szektorhatár egybeessen a logikai 4k-s szektorcsoportkezdettel.
(elvileg a win7 ezt automatán jól csinálja, de a futtatás-msinfo32-összetevők-tárolás-lemezek-nél leellenőrizheted, "a partició kezdetének eltolása" érték osztható kell legyen 4096-tal)[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Adattároláshoz szeretnék vinyót vásárolni 500gb-s vagy 1tb-s méretben.Külsö házba tenném és nincs kapcsoló a külső házon így amikor megy a gép menne a vinyó is.Esetleg jobb a kapcsolós külső ház hogy ne menjen annyit a hdd ellenben több a ki - be kapcsolgatás?Milyen vinyót tudnátok ajánlani a fentiek figyelembe vételével?Köszi
Üdv:Viktor
-
Hitman
aktív tag
válasz Vasinger! #25296 üzenetére
Elnézést, legközelebb pontosabban,érthetőbben fogalmazok. A konkrét típusszámokat csak az egyértelmű beazonosíthatóság kedvéért írtam be. (pl:ST32000542AS)
"Meg avval sem voltam tisztában, hogy a tányérok méretének növekvése jelenti azt, hogy újabb is a nagyobb mérettel rendelkező HDD." - Lényegében a hdd gyártók mással nem tudnak operálni a kapacitás növelése terén. Egyik lehetőségük, hogy több adathordozó "tányért" helyeznek el, vagy növelik az adatsűrűséget, így kevesebb tányérral azonos kapacitáshoz jutnak.
Adatai, teszteredményei alapján Seagate Barracuda Green 2TB ST2000DL003 jónak tűnik, ami érdekes lehet még a Hitachi 5K3000. Paramétereik alapján nagyon közel állnak egymáshoz, érdemes olyan tesztet keresni, amiben mindkettőt egyszerre vizsgálták azonos körülmények között.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Hitman #25295 üzenetére
Hm...Olvasgatva a teszteket a Green eléggé meggyőző, ellenben az LP-vel szemben.
Ami megkavart amikor írtad a típusokat, hogy azt hittem ,hogy minél nagyobb a szám, annál újabb pl.: 3<12.
Meg avval sem voltam tisztában, hogy a tányérok méretének növekvése jelenti azt, hogy újabb is a nagyobb mérettel rendelkező HDD.Szóval akkor tiszta szívvel lehet ajánlani egy ilyen Green winyót adattárolásra? A lényeg, hogy megbízható legyen és halk.
Vagy esetleg van jobb alternatíva is?
-
Hitman
aktív tag
válasz Vasinger! #25293 üzenetére
Azért írtam össze az adatokat, hogy látható legyen a Green előnye az LP-vel szemben . Az LP a korábbi változat! (Ez a tányérméretből is kikövetkeztethető)
Seagate Barracuda LP 2TB Review
Seagate Barracuda Green 2TB Review (ST2000DL003) -
Fejlesztő13
tag
Sziasztok!
A minap vettem egy WD10EARS típusú merevlemezt. Win7 alatt szépen le is formáztam 4KB-os szektormérettel de a HD Sentinel és más programok is 512 bájtosnak látja. Hogy tudnám elérni, hogy 4KB-os legyen? Esetleg maradjon így, nem fontos? AHCI módban van. Olvasási sebességtesztben 95 MB/s volt a maximum és 50 MB/s a minimum. Nem tudom ez normális érték-e de egy ekkora winchesternél szerintem igen. -
Hitman
aktív tag
válasz Vasinger! #25291 üzenetére
Seagate esetén ezek az alternatívák léteznek:
500GB/platter:
Barracuda LP (5900RPM, SATA-300 interface) ST32000542AS 2TB (32MB Cache) (4/8)
Barracuda XT (7200RPM, SATA-600 interface) ST32000641AS 2TB (64MB Cache) (4/8)667GB/platter:
Barracuda Green (5900RPM, SATA-600 interface) ST2000DL003 2TB (64MB cache) (3/6)Amennyiben adattárolás lesz a fő funkciója, a Barracuda Green lehet a legoptimálisabb.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Hitman #25290 üzenetére
Ezek közül a Seagate Barracuda tűnik a legjobbnak, hiszen az, hogy 500-as tányér 4/8 csak a sebességet befolyásolja, az pedig nekem nem számítana.
A rossz hírnév, csak a 7200.12-es szériát vette körül, maga a márka igen kiemelkedő a HDD piacon. (Jah és nekem jelenleg jó ideje egy 1 TB-os 7200.12-esem van, amivel egyelőre tökéletesen meg vagyok elégedve kop kop)
-
Hitman
aktív tag
válasz DonThomasino #25288 üzenetére
Így van, a 1,5 TB-os Hitachik 3 tányérosak, itt a fordulatszám és a cache méret jelent eltérést a 7K3000 javára. Jelenleg még nincs 1 tányéros 500 GB-nál nagyobb, várhatóan év vége felé sztem meg fognak jelenni a 1 TB/tányéros hdd-k, Samsungnál elvileg már létezik is ilyen: SpinPoint EcoGreen F6 (5400RPM, 32MB cache, SATA-600 interface) HN-D201RAE 2TB (2/4).
Vasinger! - Ilyenre várok én is, jelenleg nem látok értelmes alternatívát.
WD Green WD20EARS - fejparkoltatás miatt fw frissítésre szorul.
WD Black WD2002FAEX - drága, 500 GB-os tányérok (4/8).
Samsung HD204UI (UI/CE) - szintén fw frissítés kellene (AHCI miatt is), kivonul a márka a piacról.
Hitachi 5/7K3000 - szintén megszűnő márka.
Seagate Barracuda LP - 500GB-os tányérok (4/8), rossz "hírnév"?Arról nem is beszélve, hogy a dual boot (win xp/win7)miatt még az advanced formatos hdd-t align-olni kellene, ha használni akarom mindkét op.rendszer alatt. Ezek alapján jelenleg nem tudok olyan hdd-t, ami megfelelő lehet kompromisszumok nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Újra itt.
Egy egyszerű kérdésem lesz, de kérlek titeket figyelmesen olvassátok el:
Kell egy 2 TB-os belső SATA 2-es winyó.
Ami: halk és megbízható.
Amin nem kell FW-t frissíteni.Ezek a feltételek legyenek meg és az tökéletes lesz nekem.
-
Hitman
aktív tag
válasz DonThomasino #25285 üzenetére
Nem írtad, hogy 1,5/2/3 TB-os közül melyik érdekel, ezért itt van mindegyik, zárójelben mindegyik típus után a tányérok/fejek száma, forrás: WAFFLE RML527's site
DeskStar 7K3000 (7200RPM, 64MB cache, SATA-600 interface)
HDS723015BLA642 1.5TB (667GB/platter) (3/5)
HDS723020BLA642 2TB (667GB/platter) (3/6)
HDS723030ALA640 3TB (600GB/platter) (5/10)DeskStar 5K3000 (32MB cache, SATA-600 interface)
HDS5C3015ALA632 1.5TB (667GB/platter) (5940RPM) (3/5)
HDS5C3020ALA632 2TB (667GB/platter) (5940RPM) (3/6)
HDS5C3030ALA630 3TB (600GB/platter) (5700RPM) (5/10)Arra nem tudok válaszolni, hogy jó választás -e, de a második kérdésedre ("Ez miben különbözik?") - a fenti összefoglaló adatokból kiderülnek dolgok...
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Üdv!
Megvan az új vinyó.
Íme a teszt, majdnem dupla sebességű a 3 éves Hitachihoz képest!
Típus:HITACHI 1500GB 7K3000 7200rpm 64MB SATA3 HDS723015BLA642
[ Szerkesztve ]
havri
-
-
Dictator^
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #25279 üzenetére
Nonsense, eddig jól ment, ráadásul most utorrent nélkül is lehal.
Plusz a másolás 1.2mb-ra esés is abszurd..
Tehát uttorent nélkül is előjön..És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
scott_free
senior tag
az alábbi 2 terás vinyók közül melyiket választanátok adattároláshoz?
- Hitachi 5K3000
- Seagate ST2000DL003 -
pete_21
addikt
válasz pete_21 #25272 üzenetére
Kiegészíteném:
Úgy látom, hogy a WD20EURS inkább folyamatos munkára, audio-, videorögzítésre van kitalálva. Nekem meg arra kell, hogy néhány havonta lementsem a dolgaimat, szóval tényleg csak adattárolásra lenne használva. Ezért gondolom a WD20EARS jobb lenne. És lenne még egy kérdésem: ez ugye támogatja az advanced formatot. Ez csak AHCI módban vehető igénybe? Mert nekem az alaplapom csak IDE-ben tudja kezelni a lemezeket. Elvileg az AF nagyobb kapacitást nyújtana, de itt azt írtátok, hogy a gyakorlatban semmivel nincs több tárterület. [link], [link]. Fel tudnátok világosítani ezzel kapcsolatban? Akkor az AF mit is hoz a felhasználónak, illetve én mit veszítek ebből, ha nincs AHCI módom?
Köszönöm! -
agent_k
őstag
Sziasztok!
kicsit elkeveredtem ezért tanácsot kérek, milyen merevlemezt vegyek.
Külső aluminium rackben lenne 2,5"-os 500 gb.
Toshiba vagy Hitachi amiben megbízok csak nem tudom melyik legyen illetve ezen belül melyik tipus. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Dictator^ #25278 üzenetére
Ott lehetséges valami bufferhiba. Hogy amíg nem tellik meg adattal addig gyorsan másol, de a buffer nem ürül ki, egyre kevesebb adatot tud elraktározni ergo így megy le a sebesség, mert a buffer nem ürül ki. (nálam is volt ilyen lassulás én nálam sikerült kiküszöbölni)
Dzseko: hitachi akarok venni én is.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Dictator^
veterán
Na lefutott az ESTOOl samsung oldaláról a HD204UI-n , minden test ok, még a 8 órás surface scan is, viszont a RAM VERIFY TEST-nél az jött ki, hogy BUSY - NOT CLEAR.
Igy az jött, hogy:
Notice errors was detected in this test.
Its recommended to do ERASE HDD!
blablabla. Ram verfiy test miatt lehetett ez? Vagy miért volt Busy az?Nálam IDE módban van ráadásul
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
csimpok
aktív tag
válasz Dzsekó #25274 üzenetére
Kösz a válaszokat. Esetleg arról lehet tudni valamit, hogy az 5K3000 hogy viszonyul sebességben a Samu F4 Ecogreenhez? Utóbbiról több tesztet is olvastam és bootnál/programbetöltésénél elég lassúnak bizonyult általában.
ui: Nem tudom meddig lesz rajta rendszer, arra várok, hogy olcsóbbak legyenek az SSD-k
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #25273 üzenetére
utorrent nelkul is csinalja.
tehat utorrent nelkul is kiakad a rendszer ha masolok ra. veldtlenszeruen. neha jo, neha a masolas lemegy 2mb/secig.
ergo kabelezzem at plusz achi?És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dzsekó
addikt
válasz Ł-IceRocK-Ł #25273 üzenetére
Pont emiatt vennék Hitachit.
Amúgy a Hitachik is jók, nem bedöglősek.csimpok: Sztem elég az 5K3000 széria, ha nemsokára lesz ssd. Arról el tudom mondani, hogy halk és hűvös. EARS-el ugyanannyi hőmérsékletű.
[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Dictator^ #25268 üzenetére
Volt ilyen jellegű problémám, így orvosoltam:
új utorrent fel, régit töröltem.
vinyókat átkábeleztem, megváltozott a sorrend, kábeleket kicseréltem.ha van rá lehetőség, ahci módba kell rakni.
töredezettésgmentesítőkkel meg az ilyesmivel érdemes vigyázni.
csimpok: ha nem marad rajta sokáig rendszer, szerintem ne nézzél más típust. az egy jó vinyó.
a hitachik nem rosszak, de ha esetleg 1 év múlva lesz valami baja, már wd-t fogsz kapni helyette, ezt jó ha tudod. samu helyett meg segatet. (de a samuk azok nálam eddig hibátlanok.)[ Szerkesztve ]
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Látom többen is hasonló cipőben járunk, én is hdd vásárlás előtt állok, és úgy nézem, a 2 tb-osoknak van most jó ár/érték mutatójuk. Nézegettem, miket is lehet kapni, ez a kettő a kiszemelt: Western Digital Caviar Green 2TB (WD20EURS), illetve Western Digital Caviar Green 2TB (WD20EARS).
Az első elvileg audio-video felhasználóknak kedvez, de kíváncsi vagyok, hogy ez miben mutatkozik meg... Illetve a WD20EARS-nak van ugye az a problémája, hogy 8 mp idle után parkolóállásba megy. Ez teljes mértékben javítható az itt leírtakkal? És a WD20EURS-nál nincs ilyen gond? Egyébként ennek a 2 merevlemeznek a fordulata váltakozik, ha jól tudom. Tehát, ha nagyobb sebességre van szükség, akkor felmegy 7200-ra, és ha üresjáratban megy, akkor 5400-re csökken?
Úgy tervezem, hogy a merevlemezt ritkábban használnám, és leginkább adattárolásra, mentésre.
Ti melyik hdd-t ajánljátok?
Köszi előre is! -
csimpok
aktív tag
Sziasztok,
HDD vásárlás előtt állok, eredetileg úgy akartam, hogy SSD-t veszek a programoknak és adattárolásra egy 2 terás vinyót, de egyelőre csak a HDD-t veszem meg. Samsung F4 Ecogreent néztem ki először, de most hogy eleinte rendszermeghajtóként is működne a HDD, ezért valami gyorsabbat keresek. A Hitachi 7K3000 2TB elég jónak tűnik papíron, van valakinek tapasztalata vele? A másik ami érdekelne a hangja, egy csendes PC-t építek és nem ártana ha a vinyó nem rontaná el az összképet (ezért is gondoltam az F4 Ecogreenre először).
-
Dictator^
veterán
üdv
az lenne a problémám, hogy, (régen is csinálta) az utorrent 1.6.1 , hogy inditás után kirakta, hogy disc overloaded, kb lehalt a rendszer, töltés nem volt. ki X-eltem, majd vissza és ment szépen tovább.
már fél éve megvan a samsung hd204ui amire megy a töltés. most kiirta, megint, hogy overloaded, lehalt a rendszer kinyomtam ment egy ideig, aztán random időbe lehalt a rendszer, disk overloaded kiirás nincs.
oké.
másolás a vinyóra, eleinte 88mb, aztán leesik 20-ra majd 1,2mb-ra.. mintha szar lenne valami sektor vagy ilyenek.
virtuális memória is rajta van, viszont eddig ilyen nem volt.hd sentinel szerint 100-100%, smart minden ok-ok.
mi lehet a baj?
scandisk meg ilyenek volt, töredezettmentesités volt, bár azt irja 0% fragmented.
1.33tb szabad az 1.8ból.[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
DonThomasino
veterán
válasz Dzsekó #25266 üzenetére
Eddig WD re voksoltam, nemsokára 3 éves lesz lassúl és szinte állandóan darál.
WDC WD5000AAKS-00A7B 500
Granciába foglalkoznak ezzel?
Esetleg létezik olyan megoldás amivel felgyorsítanám a szenvedésiet és garba cseréljék?
2011. 06. 18. jár le a gari.Mit ajánlanál 500GB kategóriában?
DT
[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Dzsekó
addikt
válasz DonThomasino #25265 üzenetére
Megbízhatóságban nem olyan jó sajnos.
-
DonThomasino
veterán
Jó választás a 500GB segate barracuda?
DT
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Hooper #25261 üzenetére
Dettó ugyanebben a helyzetben vagyok.
Mindenki agyon dicséri a HD204UI-t, hogy ilyen meg olyan jó. De kérem, ha egy winyó, alaphelyzetben adatvesztésre képes, az mióta jó winyó? Legalábbis nálam ott kezdődik egy jó winyó, ha bedugod és működik, ahogy annak működnie kell.
De ez lehet, hogy az én hülyeségem, bevallom, de gondolom azért meg lehet érteni valamilyen mértékben.
-
Hooper
őstag
Nemrég kerestem 5400as 2T vinyót.
Olvasgatom a topicot és a samu 204UI és WD green 2Ts merevlemezeinek is vannak betegségei - tudom flashel javíthatók, de ez akkor is érdekes/aggasztó nekem.
Bár legutóbb mindenki a samut mondta a hiba ellenére is.Ajánlották (Dzsekó ) a Hitachit - ez azonban nagyon új vagy csak nem elterjedt de nagyon véleményeket még nem találtam róla.. meg gondolom a "rejtett" hibák ennél is csak később jönnek ki mint a WD és SAMU esetében.
nemigazán tudom hogy melyiket vegyem,hogy melyik lenne a legmegbízhatóbb
Jelenleg a Hitachi felé húzok, mert ennek még nincs gyárilag elismert hibája -
agemate
addikt
válasz Neil Watts #25258 üzenetére
Akkor jól gondoltam, köszönöm.
-
veterán
-
agemate
addikt
Tárolásra és nagy fájlok (200MB-6GB méretű .avi, .mkv, stb) olvasására, szerkesztésére milyen 1TB-os HDD-t vegyek? Jó a Green 5400rpm, vagy ide már elkél pl egy F3 HD103SJ? Konkrét típust ajánljatok, ha megoldható.
-
scope2007
addikt
válasz Vasinger! #25253 üzenetére
nem.. dehogy is.. én is használtam úgy vagy 2hónapot.. aztán valaki linkelte, hogy van fw patch... azelőtt nem is tudtam/hallottam róla.... tehát ma is nélküle használnám, ha nem akadtam volna rá.
Mivel rászántam magam, így az összes haveromnak megcsináltam, meg az enyémen is... biztos ami biztos alapon... nélküle is lehet hibátlan.. főleg ha IDE modba van használva.CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Vasinger!
nagyúr
válasz zolynet #25249 üzenetére
Ő rá gondoltam én is. Mindenhol csak dicsérik és a többi és a többi, de egy valami nagyon szúrja a szemem. Méghozzá az, hogy frimware-t kell rajta frissíteni, hogy ne történjen adatvesztés. Ez nagyon nyugtalanít. Tudnál erről a részéről írni valamit?
Melyik keresőbe írjam be? Milyen topikban vannak tesztjeid? Mert logout blogod nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Kizárólag adattárolásra, letöltésre, videónézésre milyen winyót ajánlanátok?
Szempontok:
2 TB, 5400 RPM, megbízható (nagyon), halk és viszonylag hűvös (bár hűtené egy 12-es venti).Nos? Nekem már van egy alternatívám amit kinéztem, de kíváncsi vagyok, Ti melyiket ajánljátok.
-
veterán
válasz Neil Watts #25245 üzenetére
na, megrendeltem a HD103SJ-t
-
veterán
Sziasztok!
Most van egy Samsung HD103SJ vinyóm és egy 500 GB-s WD.
Tervezek venni mégegy 1T-s winyót. Megint HD103SJ-t tervezek venni.
Van ennél jobb választás manapság? Én úgy tudom, hogy ez a legjobb választás/leggyorsabb jelenleg. -
Dzsekó
addikt
válasz pityeszka #25241 üzenetére
Miért kérdezed, ha megadod magadnak a választ, hogy 1TB-os WD Blue-t akarsz?
WD10EALS a típusa, az újabb széria meg WD10EALX.Emellett én még ajánlanám a Hitachi 5K1000-et.
Illetve ajánlott 1,5TB-ban gondolkodni, mert akkor ott a gyorsabb Hitachi 7K3000 széria 1,5TB-os tagja. -
pityeszka
őstag
Sziasztok!
Segítsetek nekem lemez vásárlásban mert az én fejemben már káosz van!Jelenleg egy WD500GB AAKS-t használok nagy elégedettséggel.Kellene mellé tárolásra egy kisebb tár, olyan 1Terrára gondoltam.Az imént olvastam a Caviar Green problémájáról és nekem az elég is volt szóval ne is ajánljátok.
Mindenképpen WD-t szeretnék venni és ha lehet akkor valamilyen Caviar Blue-t!Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
Dzsekó
addikt
Egyik sem jó.
Seagate nem a leggyorsabb változat, és ráadásul raidben nem hoz túl sok gyorsulást. Samsung meg eco, azaz 5400RPM-en megy. Inkább ezek közül válassz:
Samsung F3 500GB
Samsung F4 320GB
Hitachi 320GB 7K1000.C
WD 500GB WD5000AAKS1. hsz gyors merevlemezei közül bármelyik jó, ebben a boltban csak ezek vannak.
-
Dzsekó
addikt
válasz lordjancso #25238 üzenetére
Ha hosszabb távra tervezel, akkor érdemes Sata3-as lapot venni és usb3-asat is egyben. Utóbbi szerintem fontosabb, mert már most rengeteg usb3-as pendrive van, de 3-5 év múlva már csak ilyen lesz. Sata3 inkább ssd-nél számít, amire ugye op. rendszert telepítünk, és már most lehet kapni elérhető áron olyan ssd-t, ami túllépi sata2 kereteit. És ugye 3-5 év múlva sokkal elterjedtebb lesz már az ssd. Ha semmi szín alatt nem akarsz ssd-t venni, akkor inkább az usb3-ra törekedj.
-
lordjancso
senior tag
válasz 2007ath #25237 üzenetére
"Ettől függetlenül (és más okból) érdemes olyan alaplapot venni, amin már van SATA III. csatlakozó is."
És elárulod ezeket az okokat?
Mert ha veszek egy alaplapot amin van SATA3, akkor gondolom azért (is) veszek olyat, hogy SATA3-as vincsesztert tegyek rá. Vagy rosszul gondolom?Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
2007ath
aktív tag
válasz lordjancso #25236 üzenetére
"Mi a különbség a SATA2 és SATA3 között?"
A legfontosabb különbség a sebesség. Ennek hagyományos HDD-k esetében nincs különösebb jelentősége, hiszen az átviteli sebességük még a SATA II. sebességét sem érik el. Ettől függetlenül (és más okból) érdemes olyan alaplapot venni, amin már van SATA III. csatlakozó is.
[ Szerkesztve ]
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Mi a különbség a SATA2 és SATA3 között?
Azt sejtem hogy "jobb oszt kész".
Új gép vásárlásám töröm a fejem és az új alaplapon lenne SATA3 csatlakozó is, és nem tudom eldönteni, hogy milyen vincsesztert vegyek.Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
-v-
addikt
Sziasztok!
Ezek közül:
WD Caviar Blue 160GB
Seagate 320GB
Samsung 500GBugye a legutolsó a leggyorsabb, mert abban a legnagyobb a tányér?
Raid-be lenne két darab, a sebesség az elsődleges szempont.Üdv
[ Szerkesztve ]
-
scope2007
addikt
válasz Kal-El #25228 üzenetére
én ezt ajánlom ha van elég helyed a gépben [5.25"]
CoolerMaster
én igencsak megvagyok vele elégedve :]CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
-
agemate
addikt
Lehetőleg olyan kéne, amihez jár USB3 kábel is.
-
agemate
addikt
Üdv!
20k-ig keresek 1TB-os külső merevlemezt, USB3-as csatolással. Megéri egyáltalán ilyet venni, érezhetően gyorsabb, mintha USB2.0-ra kötöm? Viszonylag nagy fájlokkal dolgoznék rajta videószerkesztővel, 500-4000MB méret között.
Azért nézegetek külső HDD-ket, mert szeretném, ha a fontos adatok bármikor leválaszthatóak lennének a gépről biztonsági okokból, egyébként gondolkozás nélkül vennék egy Samsung HD103SJ-t. Ennél a típusnál mennyivel lassabb egy USB3-as külső megoldás? -
Kal-El
senior tag
válasz hatter #25227 üzenetére
Biztos.
Most direkt kivettem, kézbe vettem és úgy indítottam el a gépet. Nem volt kellemetlen búgás, viszont a merevlemez a kezemben érezhetően rezonált.
Egy régi Maxtor 320GB-os satás vinyóról van szó.
A tápom egy Enermax Mudu87+, ami kb 20% körül van leterhelve alapon, tehát 330rpm-en megy. Annak nincs szinte semmi rezonanciája, mivel a héten vettem és azt is leteszteltem direkt, úgy indítottam el, hogy a lábamon+kézben volt, szinte semmi zaj, csak egy minimális szélzaj van,viszont semmi rezgés. -
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom, hogy a winchesterem berezonál kicsit, viszont az egész házra kiterjed a hangja, amit a ház felerősít. Ezért egy elég kellemetlen, folyamatos pulzálásszerű zúgást lehet hallani.
Néztem Quiet Drive-ot, de nincs az apróban, a Himuro-ról többen azt írják, hogy sz*r, semmit nem ér, ezért azt inkább meg se próbálom.
Elkezdtem kutakodni, hogy még milyen más megoldás lehetséges és találtam egyet, valami gumibabokkal lehetne csökkenteni a rezonanciát, amit fogalmam sincs honnan szerezhetnék be.
Vagy másik: kábelkötegelőkkel felaggatni az 5.25"-os helyre.Ti mit javasoltok? Mert nincs tapasztatom ilyen téren.
Üdv!
-
hatter
tag
Sziasztok!
Hallottam és olvastam hogy a 1.5 és a 2 TB vinyók nem olyan megbízhatók még, viszont nekem kellene egy 1.5 Tb-os, és az érdekelne hogy Samu vagy WD legyen, melyik a megbízhatóbb?? Samu: HD154UI WD: WD15EARS A fordulat nem számít, adattárolásra kéne, nem rendszernek.
Kösztök!
-
2007ath
aktív tag
[Kritikus hiba a Western Digital Caviar Green merevlemezeiben]
A hiba egyébként az alábbi termékeket érinti: WD20EADS, WD20EARS, WD15EADS, WD15EARS, WD10EADS, WD10EARS, WD8000AARS, WD7500AADS, WD7500AARS, WD6400AADS, WD6400AARS, WD5000AADS, WD5000AARS, WD1000FYPS, WD7500AYPS és WD7501AYPS.
-
scope2007
addikt
megcsináltam a leírást többek kérésére a Samsung HD204UI Patch
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
dani3l
őstag
Lenne meg egy kerdesem a korabban belinkelt külsö hazzal, illetve ugy altalaban ezekkel a hazakkal kapcsolatban, megpedig hogy lehet e belejük tenni nagyobb winyokat? A specifikaciok alapjan szinte mindegyik a max 500 gigasokat tamogatja. Van valakinek esetleg tapasztalata, hogy ennek ellenere belemegy e egy 640-es, vagy esetleg egy 750-es darab?
Köszi a valaszokat![ Szerkesztve ]
-
-
Hitman
aktív tag
válasz scope2007 #25205 üzenetére
Köszi a tesztet, annyit szeretnék hozzátenni, hogy amennyiben jól láttam a WD green WD20EARS-00S8B1 2TB (4/8) 500 GB/tányér változatát tesztelted, gondolom a WD20EARS-00MVWB0/00MVB0/22MVWB0 2TB (3/6) 667 GB-os változatai azért tovább árnyalnák a képet *. Kérdés, hogy milyen arányban mutat teljesítményjavulást a Samsungokhoz képest.
Az nem derült ki számomra, hogy a Samsungok milyen adatsűrűség/lemez aránnyal dolgoznak, ha v.ki tudja világosítson már fel, hogy pl: HD204UI-nál volt -e arra példa, hogy más adatsűrűségű lemezeket alkalmaztak a szérián belül, lásd WD20EARS változatai.Közben megtaláltam a választ...Samsung HD204UI kizárólag 667 GB/platter-el jött ki...
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Samu F4EG elírtam, bocsi.
-
Dzsekó
addikt
válasz Hooper #25197 üzenetére
Két régebbi F1-est vedd ki, a nagyobbat beteheted akár külső usb-s tárba, és ha mentesz, akkor egyszerűen rádugod a gépre. Ez azért jó, mert így van egy tápfüggetlen mentésed is, azaz ha bekrepál a tápegység a gépben, akkor nem rántja magával ezt a külső tárat, ellenben a gépben levő összes vinyót magával ránthatja egyszerre (persze nem gagyi a tápod, de lehet akár egy villámcsapás is, stb. extra esemény).
A kisebb Samut add el.F3-at hagyd meg rendszernek, később ezt az SSD válthatja.
És vegyél egy 2TB-os 5400-as tárolót, amik manapság már nem is olyan lassúak.
Hitachi 5K3000 1,5TB-2TB-3TB
WD20EARSA fentiek az ajánlottak főként, esetleg Samu F3EG 2TB, de én a fentebbieket venném inkább.
-
Dzsekó
addikt
válasz Felliic #25201 üzenetére
Szerintem nem kell. Megőszülsz mire a teljes formázás véget ér.
A gyorsformázás meg már megtörtént, mivel rajta van az op. rendszer. Én is így szoktam.
A teljes formázás csak annyit csinál, hogy végigírja a felületet. Inkább tedd meg ezt adattal a gyorsformázás után, hamarabb megvagy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- 4TB WD Red 100/100 NASware 3.0 HDD eladó (2db)
- Elfogyott, értékelésre vár - HDD vásár - 2TB Hitachi 7200rpm, Samsung
- WD My Passport 5TB HDD, külső merevlemez, ÚJ, bontatlan!
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL (a Te nevedre kiállítva)! 0 óra, 0 GB! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- 7db 14TB Seagate Exos X16 SATA3 kisker garis
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest