Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dzsekó

addikt

válasz Pazolini #23186 üzenetére

Pedig Win 7 beépített, sőt Vista SP1 beépítettje is jól megpartícionálja a lemezt. Én úgy szoktam, hogy laptopra (Vista SP1) rádugom USB-vel a vinyót és a beépítettjével megpartícionálom (Win7 beépítettjével is csináltam már). Már többször csináltam, és nem volt gondom. Jó az Acronis, sztem legjobb, de nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy nem a 63. szektortól kezd partícionálni, főleg akkor nem vagyok biztos, ha esetleg nem a legújabb verzióról beszélünk. Pl. Paragon 10 Server (2010 év eleji) még a 63. szektortól kezd partícionálni. Pedig a Paragon is az egyik legjobb szoftver.

Hozzáteszem, hogy nálam is AHCI off! Rühellem, most kellett XP telepítőjébe beleintegrálnom Intel AHCI drivert, mert az új alaplapon már nem lehetett IDE módot kiválasztani. Könnyen elképzelhető, hogy Win7 ez irányban (AHCI vs. Advanced Format) még kiforratlan, lehet SP1 meghozza a kiforrottságot.

Nálam ugye a külső USB rákötés kikerüli ezt az egész AHCI cirkuszt. Felismeri az Op. rendszer és USB-s drivert rak hozzá, nem AHCI-set.

Azt könnyen ellenőrizni tudod, hogy el vannak-e tolva a partíciók. Külön-külön minden partíciónál meg tudod nézni Paragon vagy Acronissal nyomsz a partíción egy tulajdonságokat és olyasmit keresel, hogy "First Phisical Sector", 1. partíciónál itt általában 2048 kéne, hogy álljon, akkor jó, ha 63 áll, akkor nem jó. A többi partícónál már több ezres szám áll itt, de ha ez a szám osztható 8-al maradék nélkül, akkor az a partíció is el van tolva.

Új hozzászólás Aktív témák