- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS notebook topic
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drexler
tag
Sziasztok!
Segitsetek plz. milyen rendszerwinyót ajánlanátook 1T-'.5T környékén sata2 vagy sata3. Játékra kellene.Elöre is thx.[ Szerkesztve ]
A fecske egy költöző madár olyan, mint a gólya, csak sokkal kisebb és nem hasonlit rá !!!
-
elfelejtette
veterán
válasz El Kebir #25387 üzenetére
"ahogy pl a táblázatból hibásan 4 tányérosnak jelzi a valójában 3 tányéros wd20ears-t."
Erre van valamilyen letölthető, az interneten fellelhető táblázat? Vagy honnan lehet ezt megtudni? Mert a gyártó honlapján nincs erről infó (vagy csak én nem találtam meg)...[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Dzsekó
addikt
válasz Ace Ventura #25394 üzenetére
Linkelj egy smart képet Everest/aida64-el. Az többet elárul. Nomeg azt a Cristaldiskmark képet is linkeld be.
-
Ace Ventura
addikt
No lassan 3 hetes lesz a 7K1000.C Hitachi vinyóm, és semmi változás a sebességben.
Az eddigi leggyengébb az elmúlt 2 hónap alatt nálam jártak közül.Olyan anomáliák jönnek elő, amik eddig nem.Gyakran előfordul, hogy weblapok hosszú ideig nem jönnek be.Egyszerűen nem tölt, csak kattog.
Crystaldiskmark szerint is baromi lassú.Ezenkívül olyan idegesítő kalibráló hangja van üresjáratban is, hogy kiborulok tőle.
Esetleg valami beállításbeli gondom van, vagy tényleg ennyire ratyi ez a vinyó?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
andree04
aktív tag
RAID be használnám a merevlemezeket,azt tudom ugyanolyan kapacitású legyen,500GB-500GB re gondoltam.
Western D Caviar Green,illetve Caviar Blue lehet használni egyben,vagy mit kell ilyen esetben figyelembe venni?
Köszönöm. -
El Kebir
őstag
válasz Amartus #25390 üzenetére
igen, kb minden hdd alapból 4kbyte-os (4096byte) szektorcsoportra van formázva, de ez nem a win7 "hibája", hanem az ntfs filerendszer alapértelmezése. (ilyen, particiómérethez kapcsolódó, kiosztásiegység alapértelmezések megvannak a FAT filerendszereknél is, szóval ez nem újdonság)
a win7 az egészhez a megfelelő kezdeti eltoltást teszi hozzá... (meg talán jobban is van optimalizálva a 4kbyte-hoz)
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
mryocee
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi rendszervinyóm WD 5000AAKS helyett kellene valami gyorsabb.
A problémám az, hogy annyi tesztet olvastam már és nem tudok dönteni, hogy SSD oder HDD legyen. Ugye az SSD gyorsabb lenne átlagos használat mellett, de nem vagyok biztos, hogy megéria 3x árat a HDD hez képest.
Viszont a HDD-k között is kb mindenhol másra esküsznek (seagate barracuda 7200.12, WD black széria...)
Előre is köszi a segítséget!Haai!
-
El Kebir
őstag
válasz Dictator^ #25374 üzenetére
ez azért van, mert összekevered a szektorméretet és a szektorcsoport méretet.
(formázáskor, particiónáláskor a szektorcsoport mérete az, amin változtathatsz)az AF-s hdd a külvilágnak 512byte szektorméretet mutat, de ha a "külvilág" tud arról, hogy az AF-es hdd, akkor lehet, hogy csak szimplán kiírja neked (táblázatból kikeresve ), hogy 4k-s szektorai vannak... (a nem AF-s hdd meg alapból 512byte)
(HD sentinel táblázatból, típusra keresve rendelei hozzá az AF-s hdd-hez a 4kbyte-os szektorméretet...ahogy pl a táblázatból hibásan 4 tányérosnak jelzi a valójában 3 tányéros wd20ears-t...tehát az nem detektálás, hanem csak egy előre bevitt adat, amit az ismert típusokhoz rendelnek)A másik, hogy nézd meg az NTFS filerendszer leírását, abban szépen benne van, hogy 2GiB-os particióméret felett az alapértelmezett szektorcsoportméret 4kbyte. (ebből következik, hogy gyakorlatilag mindig minden hdd 4k-ra lesz particiónálva, hiszen kevesen csinálnak 2GiB-nél kisebb particiót...vagy térnek el az alapértelmezéstől) (majd még utánanézek, hogy a soktera méretnél is igaz ez)
[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
Erről a WD -röl mi a vélemény [link]
-
mpierre
veterán
-
mpierre
veterán
válasz dragonfx #25379 üzenetére
320GB Hitachi Deskstar 7K1000.C (HDS721032CLA362) - 24/7
320GB Western Digital Caviar Blue (WD3200AAKS)
320GB Western Digital Caviar Blue (WD3200AAKX) - 6Gbps SATA
320GB Samsung SpinPoint F4 (HD322GJ)Samu, vagy Hitachi...
Miért pont 320 GB-s? Ne inkább 500-s...?
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz Laybee #25372 üzenetére
Kicsi az esélye... Milyen az a 250GB-s?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Amartus
senior tag
Valamit nem értek.
A HD Sentinel a lemez tulajdonságoknál a WD15EARS meghajtómra azt írja, hogy a szektoronkénti byte-ok száma 4096(advance format).
Ugyanakkor a windows infó programja(rendszerinfó) meg azt írja, hogy a bájt/szektor: 512.Most akkor melyik az igaz? Advance formatra van formázva a vinyó vagy sem?
Istenem, tele van csillagokkal...
-
Dzsekó
addikt
Érdekes, mert a bepirosodott smart értékek közül a spin up time s a reallocated sector count tök jó, azokkal nincs semmi gond. A Throughput performance data részénél 0 kéne, hogy legyen, de ez sem vészesen rossz.
1. %-osan mennyit ír a sentinel?
2. Mit ír szövegesen, hogy mi a baj a vinyóval (a százalék mellett)?Én javaslom az adatok ideiglenes áthelyezését, majd a Hitachi szoftverrel egy zero fill-t csinálj. Ez végigírja a felületet gyári állapotba hozva azt. Majd ezután smartot nézd meg, hogy változott-e.
Sentinel sokszor baromságot jelez, mert egy törvényekre épülő program, sok smart adat gyártó specifikus, pl. Hitachinál 2 adat is az. Az egyik a Spin up time data részénél az a bazi nagy szám. Igen, az úgy jó, normális érték, de Sentinel beriaszt rá. A másik a Raw read error rate data része, itt a 0 helyett szokott néha bazi nagy szám lenni, aztán egy idő után kinullázódik, ez is normális, és amikor nagy szám jelenik meg, akkor sincs semmiféle adatvesztés.
Javaslom ezen felül, hogy adatkábelt nézd meg, kontakthiba okozhat belassulást, esetleg cserélj kábelt, és ezzel kezd, aztán folytasd a gyári program zero filljével.
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz El Kebir #25373 üzenetére
természetesen 4kbyte illetve 4096byte (-k) ra gondoltam.
de a humor részed alatt lévő irás már nem igaz.
a maradék két vinyómat alapéterlmezésbe csináltam és érdekes 554-et ir. (hd sentinel)
a most formázott 204ui -ra 4096 (advanced formatot) ír.
tehát a kérdés fent áll..
igazából a hd sentinel az egyetlen egy progi ami irja.
minden progi ami irná 512 őt ír, még arra is ami 4096ra van formázva.[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Valaki meg tudja mondani, hogy egy régi 250gb-os 7400 fordulatos vinyó gyorsabb-e mint egy 5k3000-es Hitachi? Köszi előre is.
-
Dictator^
veterán
Minden satás samsungot, 753LJ, 103UJ, 204UI-t 4096kbyte allocation unit sizeal kéne megformázni ?
-
Ayg0
senior tag
a csalódott hitachisok táborát bővítem. pár hónapja adattárolásra vettem egy 7k2000 szériás HDS722020ALA330 hdd-t. már az üzembehelyezésnél sem volt minden százas, mert particionálás után a legnagyobb egység aktiválását követően érthetetlenül belassult. ekkor töröltem minden particiót és egybe megformáztam. látszólag helyreálltak a dolgok, a hd tune sem jelzett hibát. azóta ment kb 168 órát (vagy még annyit se), rátöltöttem ~270giga adatot és ma, több hét után amikor folytatni szerettem volna, ezzel fogadott a kliens:
majd a hd tune megerősítette a gyanum:
ha jól emlékszem márciusban is panaszkodott itt valaki ugyanerre a típusra, de akkor még bíztam benne, hogy csak rossz darabot fogott ki és nem jutok a sorsára. mivel nem így történt, vásárlás előtt mérlegeljen aki ezzel szemez.
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Dictator^
veterán
válasz scope2007 #25368 üzenetére
Kössz, nézem, de elvileg ha minden igaz az EStool csak ellenörizte a controlleket.
ICH10 Family 2 Port Serial ATA.
Akkor jó, csak azt nem értem, hogy hogy van megint a controller 2-n.
Amikor a Controller 1 4 portos. És a Controller 2 meg 2...
De a lényeg, hogy jó helyen van, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Vasinger! #25358 üzenetére
És mod biosok....?
Természetesen fw-ből is akad, sőt driverekből is... Kideríthetetlen. Ezt egyik kereskedő se tudja kideríteni, ha megállt az adott alkatrész.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
dragonfx
veterán
sziasztok.
sata 2es 320gb.os 16mb winyobol melyik márkát vennétek esetleg konkrét tipus, revizio?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Dzsekó
addikt
válasz karl85 #25357 üzenetére
F4-ből egyáltalán nem hibás sok. Nem tudom ezt ki terjeszti.
A fw hiba meg csak AHCI-t érinti, keretben, ha csak USB-s, akkor nem fog jelentkezni a hiba, e-sata IDE módban sem jelentkezik a hiba, csak AHCI-nél.F2 egyébként nem volt olyan megbízható, mint F4.
Amúgy még ajánlott a WD20EARS és Hitachi 5K3000 széria is.
Keretbe Green vinyó ajánlott, mert a 7200RPM-esek melegedhetnek. A HD105SI meg 7200RPM-es.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Dictator^ #25336 üzenetére
Hát figyelj. A azért a BIOS frissítés valamivel másabb.
Az FW az kicsit erősebben nyúl bele a hardverbe, simán lehet olyan FW-t feltenni amivel teljesen tönkreteheted az alkatrészed, míg BIOS-szal ez nem nagyon áll fent.
zolynet: Hát, szerintem speciel a boltosok, pl az Iponban nagyon is tudják, hogy van egy hibája ennek a winyónak és egyből erre fognak gyanakodni, hogy FW-t frissített. Az egy dolog, hogy egy átlagfelhasználó nem tudja megnézni, de egy szervizes már annál inkább...
Dzsekó: Ez mind szép és jó, van kb. 2 ember aki ajánlja a Hitát és kb. ennyi . Lehet, hogy én leszek a harmadik.
Más: Mi az az AF? Előszeretettel használjátok mindig, de nem tudom minek a rövidítése. Gondolom nem az Auto Focus-nak
[ Szerkesztve ]
-
karl85
csendes tag
Üdvözlet!
Ahogy nézelődtem a boltok árai között arra a furcsa jelenségre bukkantam, hogy a Samsung HD153WI sokkal drágább, mint a
HD204UI típusú HDD. Ez miért van? Talán valamilyen marketing fogás?Új HDD vásárlása előtt állok mely adattárolásra lenne, külső rackben.
A rack típusa sincs még eldöntve így ezek közül kellene választanom:
-- Cooler Master RX-35E-SUB1-GP
-- RAIDSONIC IB-318STU3-B
-- RAIDSONIC IB-362StUS2-B
de szerintem maradok a relatíve olcsó Cooler Master-nélÉrdemes megvenni egyáltalán az F2 szériát az olcsósága miatt, vagy maradjak a fiatalabb F3-nál.
F4 nem jöhet szóba a sok hibás darab és FW frissítés kapcsán.Tehát a kérdésem: adattárolásra megéri a HD105SI típusú HDD vagy az egy generációval régebbi HD154UI?
A HD105SI kompatibilis lesz a Cooler Master RX-35E-SUB1-GP?
Valakinek van tapasztalata a két hardverelemmel kapcsolatban?Előre is köszönöm a segítséget
az élet egy játék, nyerni nem enged.
-
Dzsekó
addikt
válasz scott_free #25355 üzenetére
De nem ám! Hitachi csak a 2,5"-os meghajtóinál vezette be a 4K szektorméretet (Z5K500, 7K750)
-
agemate
addikt
válasz Dzsekó #25353 üzenetére
Köszönöm szépen, akkor egyértelműen a Hitachi-t fogom választani, lévén 1k-val olcsóbb is. A létfontosságú adatokat hálózati adattáron őrizzük, azzal nincs gond, de nehézkes az elérése, ezért is veszek közvetlen a gépbe egy nagy tárolót. Régen vettem már HDD-t, SATA kábelt adnak hozzá, vagy álljak neki itthon kutatni?
A teszt szerint a Hitachi majdnem olyan gyors, mint az F3-as Samsungom.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz agemate #25351 üzenetére
pete21 és agemate: Hitachi a legtöbb vinyóját 7/24-re ajánlja, többi gyártó ilyet nem tesz, már ez is sejtet valamit. WD és Hitachi gyártja a legmegbízhatóbb vinyókat. Samsung az F3-F4-el felzárkózott hozzájuk. Ha WD a szimpibb, akkor veheted azt is nyugodtan, nem tudok különbséget tenni megbízhatóságban, mindkettő a legjobb. Tény, hogy mindegyik márkánál lehetnek hibás darabok, ezért a pótolhatatlan adatokat jobb más helyen is tárolni, ez alapszabály. Főként azért, mert nem csak a vinyó meghibásodásából történhet adatvesztés. Pl. leég a táp és magával rántja a vinyót is.
WD fix 5400-on megy, Hita asszem 5940-en.
5K3000 tesztek (gyorsabb a WD-nél)
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
-
pete_21
addikt
válasz Dzsekó #25347 üzenetére
Köszönöm a választ! Olvastam, hogy nagyobb területet nyújt, utána azt is írta valaki (más oldalakon), hogy AHCI-ban kell lennie a winyónak. Utána meg írták páran, hogy semmivel nem nagyobb a tárhely. Láttam, hogy korábban itt is beszéltetek róla, de az AHCI-s részre nem volt válasz, de most már van.
Rendben, megnézem majd a cikket.Miért lenne jobb választás a Hitachi? Látom írtad, hogy kicsit gyorsabb. Megbízhatóságban egy szinten vannak, vagy a Hitachi jobb abban is? Mert az lenne a fő szempont. Most 2 WD winyó van a gépben, eddig nincs rájuk panasz.
-
Dzsekó
addikt
válasz agemate #25348 üzenetére
Jó a WD is, de még ajánlanám a Hitachi 5K3000-es szériáját. Van belőle 1,5TB-os és 2TB-os is.
2TB-ost kapsz 17k-ért, biztos, hogy 1,5TB-osat akarsz venni 15-16k-ért?Hitachi 5K3000 2TB
WD20EARSEzeket ajánlom. Hitachi egy csöppet gyorsabb, de nem számottevő.
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Úgy tűnik, kevés az 1TB, ezért inkább 1500-as tároló HDD után nézek. Ezeket találtam:
-WD15EARS 15k
-Samsung HD155UI 16k
-Samsung HD154UI 15kA WD-vel szimpatizálok, főleg az ára miatt, no meg ilyen márkájú lemezem még nem volt. Filmek, képek, zenék tárolására és nyersanyagok (500MB-4-5-6GB méretű videofájlok) olvasására használnám.
Melyiket? Tudom, hogy ezek mind lomhák, de mégis melyik a leggyorsabb?
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz pete_21 #25346 üzenetére
Hitachi 5K3000 2TB
WD20EARSÉn ezeket ajánlom és erősebben a Hitachit.
AF a felhasználónak nem nyújt több tárhelyet, csak a gyártóknak egy technológiai előrelépés. Miveol technológia, ezért mindegy, hogy IDE-ben vagy AHCI-ben van a vinyó. Hátrányod akkor származik belőle, ha XP-vel partícionálsz és nem alignolod (eltolod) a partíciókat. Win7-el partícionálva minden rendben lesz.
1. hsz-be nap végére be lesz linkelve egy logout-os cikk, amiben én is közreműködtem. Ott le van írva bővebben, majd olvasd el. -
pete_21
addikt
Valaki rá tud nézni az én kérdéseimre is?
[link] és [link].
Az elsőre valószínűleg megvan a válasz, mégpedig az, hogy valószínűleg a WD20EARS a jobb választás nekem. A másodikat talán inkább Dzsekó figyelmébe ajánlom, régebben ő írt pont ezzel kapcsolatban. De bárki válaszát szívesen fogadom.
Köszönöm -
Hitman
aktív tag
válasz Dictator^ #25343 üzenetére
Jó lenne tudni milyen alaplapod van, úgy lehet könnyebb lenne tanácsot adni.
Azért adok ötletet, tiltsd le biosban a jmicron vezérlőt, ha azon van a samsung, akkor nem fog látszani. Másik lehetőség, ha mázlid van az alaplap gyártója színkódolta, vagy fizikailag elkülönítette a jmicron-hoz tartozó sata portokat, így már könnyen beazonosíthatóak.Amennyiben nem használod a jmicron vezérlőhöz tartozó sata és ata (ide) csatornákat (nincs ata odd) biztosan kiküszöbölheted a külső vezérlőből származó hibalehetőséget (annak letiltásával), esetleg frissítsd a jmicron win driverét (letiltás előtt), ha rendelkezésre áll frissebb a jelenlegi verziónál.
-
Dictator^
veterán
Irtam ide nemrégiben a problémámat a HD204UI samsung vinyóval kapcsolatban.
Viszont közben rájöttem, elvileg 6 intel sata port van 2 meg jmicron, nem lehet , hogy a jmicron miatt esik vissza az adat? Pár helyen olvastam róla... viszont, hogy deritem ki, hogy melyik az intel, melyik a jmicron?
Ugyanis 0-1-2be volt bedugva a 3 Samsugn vinyó, és a Hd204ui meg jmicron vezérlőn van, ESTool program szerint...
ötlet?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz scott_free #25339 üzenetére
Akár azt is
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
2007ath
aktív tag
válasz torma1981 #25337 üzenetére
"Az igaz hogy elveszti a garit az a vigyó amit fw-t frissítettek? Pl: WD20EARS,HD204UI!"
Ugyan az én véleményem nem tekinthető hivatalos álláspontnak, de kizártnak tartom.
Ha elvesztené a garit, nem ajánlanák a firmware fissítést a Samsung oldaláról.
Egyébként ha a jogi oldalát nézzük, tulajdonképpen arról van szó, hogy a gyártó egy hibás terméket szállított, aminek a javítására köteles valamilyen megoldást biztosítani.
-
zolynet
veterán
válasz Vasinger! #25332 üzenetére
mondjuk én szinte kizárólag hd filmeket tárolok rajta, így ha előjönne ez a adatvesztéses mizéria akkor sem rohannék a falnak, zinternet azt újra tábla
nyilván mást is tárolnál rajta, program, zene, képek, doksik melyek fontosak lehetnek, de ezeket úgyis két helyre mented
tényleg ami leírást adott vki a samunál nem is lehetne előhozni h fw frissített vagy sem ... valahogy nem tudom rávenni magam h frissítsek ... ki akarom várni h befosik tudat alatt és akkor már lenne 1 ember akinek elhullott mert nem fw frissítettLife is too short to stay stock!
-
scott_free
senior tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #25317 üzenetére
Parkolót építettünk, és gépet kellett kölcsönözni betontöréshez, mert a kis einhell talicskaszatyor semmire nem jó, csak melegedett. Elmentünk kihoztunk egy Hitachi elektromos légkalapácsot. Húúú ember az aztán odavágott. Szerintem a hitachi egy jó japán cég/márka, jó termékeik vannak.
akkor ebből vonjuk le azt a következtetést, hogy ha elromlik a Hitachi a vinyó, még akkor is jó lesz betont törni?
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
Az igaz hogy elveszti a garit az a vigyó amit fw-t frissítettek? Pl: WD20EARS,HD204UI!
Mert sajna ezekkel ahogy hallom gondok vannak.Köszi.
-
Dictator^
veterán
válasz Vasinger! #25335 üzenetére
Nonsense, szerintem ha elmondod nekik, tuti , hogy cserélik , ha baj van vele.
Ráadásul a Samsung HD204UI-nál meg sem tudják talán nézni.De ha ugy viszed vissza, mint egy mulya ember, akkor tuti, hogy elküldenek a faszba.
Hivatalos oldalról való firmware, semmi hackeltcrackelt fos.Ez kb olyan, hogy biosfrissités után nem veszik vissza a lapot, ha valami elszállna ?
(Nem frissités közbe)És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
-
mpierre
veterán
válasz Vasinger! #25332 üzenetére
Ez még pont nincs. Nekem most: 7k1000c, p7k500, 7k3000, t7k500, 7k1000b, 7k230, 7k160.
Kollégám vett htpc-be 2TB-os 5k3000-t. Teljesen passzív kivitelűbe. Nem panaszkodik zajra, 2 hete használja.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Ł-IceRocK-Ł #25330 üzenetére
Akkor marad a Samu a Hita. Csak kérdés melyik legyen.
A samu azért lenne jobb, mert kevés az elhalálozási arány, de ugye ott az adatvesztéses cucc, amit FW-vel lehet kikerülni, amit nem szeretnék. Egyébként ha IDE módban használnám a HD204UI-t akkor biztosan nem lépne fel az az adatvesztéses probléma? Mert ugye akkor az NCQ nem működne...
A hitával csak az a bajom, hogy kevés a tapasztalatom róla. Olvasgatok külföldi fórumokat, de nem jutottam sokkal előrébb: Katt.
mpierre: És Neked pont ez az 5K3000-es winyód van? Ha igen, mennyi ideje vannak meg?
-
mpierre
veterán
válasz Vasinger! #25329 üzenetére
Videó szerverben a wd és a szígét halálozik a leggyorsabban. 24/7 üzem, 15db 1 TB-os vinyó. A halálozások miatt sima asztali hdd-k kerülnek már csak bele. Olcsóbb.
A többi is hullik, de arányaiban jobban bírja. Az eddigi legrosszabb a wd volt. 3-6 hónap után megállt.[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Vasinger! #25329 üzenetére
Az ember már csak ilyen típus. Természetes hogy a pénzéért a legjobbat akarja. Én szvsz kipróbálnám, ha biztosra akarsz menni akkor a saumu is jó. Én a seggéteket tudom hogy kalap kaki. wd ből is vannak jócskán elhalálozások.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Ł-IceRocK-Ł #25328 üzenetére
Természetesen, mindenből kifoghat hibás darabot. Itt most azon van a hangsúly, hogy a hibás darabok száma hogyan arányul az egészségesekhez.
Az a baj, hogy körülnéztem neten és a hitachikat Deathstar-nak szokták hívni, annyira nagyon sok hal meg belőlük.
Még mindig óckodok a márkától és attól, hogy ez egy új széria és még semmi tapasztalat vele.
-
mpierre
veterán
válasz Vasinger! #25324 üzenetére
Kozel 6 rv tapadztalata szerint hitachi. Eddig 10 hdd- bol 0 hibasodott meg.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Ł-IceRocK-Ł #25325 üzenetére
Nekem jelenleg egy 7200.12-es Barracuda van, mint már írtam és semmi kifogásom nincs rá. Úgy meg ahogy kell és halk.
Akkor valószínűleg egy Hitát fogok venni, csak az a baj, hogy nem sok véleményt találni róla megbízhatóság szempontjából, mert új. :\
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Vasinger! #25324 üzenetére
Ha hasznos volt akkor csak örülök. Nem akartam flamelni azért írtam offba, így nem lehet belekötni
Én még mindig a htachit javaslom. A seggétet én tuti nem venném. Márcsak a rossz híre miatt is ( tudom régebbi szériák), de Dzseko is megerősítette hogy nem a legjobb választás(még a ph teszt győztes széria sem.). Már csak azért sem kedvelem mert megvetette a samut.
Hitachit meg a wd, szóval addig vennék hitát, amíg lehet. (én).
andree04: látom szimpatikusak a wd-vinyók, ez az összeállítás jó. bár op rendszer alá a black mégjobb lenne, kis felárér még plusz 2 év garit is kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintem még off-ba sem kellett volna írnod, nagyon hasznos volt amit írtál.
Már csak azt döntsük el, hogy akkor melyik winyó legyen
Szóval nem érdekel a gyorsaság, csak a megbízhatóság (kevés meghibásodás) és a hang.
Ebből melyik al legjobb?
Seagate Barracuda Green 2TB vagy a Hitachi Deskstar 5K3000?
A Samsunggal nekem nincs semmi bajom mint márka, sőt... Anno nekem is volt egy 500-as, iszonyat jól teljesített, nem adta meg magát. Csak konkrétan azzal az egy típussal állok hadilábon, amin FW-t kell frissíteni. Majdnem ugyanez a helyzet WD-vel is.
-
andree04
aktív tag
válasz andree04 #25320 üzenetére
Adattárolásra:
Akciós 1TB WD 3.5" Caviar Green WD10EARS SATAII 64MB cache winchester
Tárkapacitás :1TB
Fordulatszám : 5400 RPM
Átmeneti tároló: 64 MB Cache
Csatlakozó : SATA
Adatátviteli mód: SATA II (3 Gbit/s)Op rendszernek:
320GB WD 3.5" Caviar Blue WD3200AAJS SATAII 8MB cache winchester
Tárkapacitás : 320 GB
Fordulatszám : 7200 RPM
Átmeneti tároló: 16 MB Cache
Csatlakozó : SATA
Adatátviteli mód: SATA II (3 Gbit/s)Ł-IceRocK-Ł
Akkor ez az összeállítás megfelelő,és mit szolsz a 2 db hdd nek,jó megoldás?[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Semmi baj.
Nem lesz probléma. Visszafele kompatibilis. A legújabb vinyók sem érik el még a sataII sebességhatárt, szóval a sebességet sem fogja visszafogni.
NOD: samu f3 tárolásra teljesen szuper. A nagyobb fájlok mozgatásánál pl gyorsabb mint konkurenseni, halk, nem melegszik. (legalábbis nálam nem.) Seggétet nem ajánlom személyem szerint. Wd ből tárolásból a green a legjobb szvsz. Blacket meg bluet kifejezetten tárolásra fölösleges venni.
andree04: tárolásra neked wd green(hogy mekkora azt már te döntöd el), ha fontos hogy 5400 es legyen. op rendszer alá wd caviar black. vagy blue. vagy hitachi 7k.1000c, samu f3 is jó. seggétet nem ajánlom szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
andree04
aktív tag
Ugy tudom a rendszer inditáshoz,futtatásához elegendő tipustól függő min 7200rpm,Cache min 32MB,kapacitás min 100GB merevlemez.Gyorsan olvasson és elegendő legyen terjeszkedni az op rendszernek.
Adattárolásra pedig egy 5400rpm/mert itt nem fontos annyira az adatkiszolgálás,Cache lényegtelen,mert a nagy adatokat ugysem tudja a cache gyorsabban kiszolgálni,és itt adattól függően minél nagyobb annál jobb.
A lényeg a lényeg 2 merevlemezt szeretnék,egyik csak op rendszernek másik csak adattárolásra.
Vélemény kérhetek?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
NOD
senior tag
Üdv, közeljövőben szeretnék egy vinyót venni.
Lesz mellette ssd, amin az oprendszer illetve játékok lesznek, így főleg nagyobb adatok tárolására lesz, de változhat a kép így mindenképpen egy gyors 7200rpm-es tipus kéne.
Ezt néztem ki:
1Tb SATA-II 32Mb HDD (Barracuda 7200.12) 13,5k
Ennél van jobb alternatíva? (néztem samsung spinpoint f3-mat mint másik lehetőség illetve WD black caviar) -
JSaN
addikt
Hali sata 3as vinyot veszek, akkor nem lesz problema hogy sata 2es alaplapba teszem?
(Nem neked ment, csak felre nyomtam.)
[ Szerkesztve ]
Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Vasinger! #25310 üzenetére
Lehet nem pont ideillő téma, márcsak a márkázgatás ami megy amiatt írom, ne kövezzetek meg érte.
Parkolót építettünk, és gépet kellett kölcsönözni betontöréshez, mert a kis einhell talicskaszatyor semmire nem jó, csak melegedett. Elmentünk kihoztunk egy Hitachi elektromos légkalapácsot. Húúú ember az aztán odavágott. Szerintem a hitachi egy jó japán cég/márka, jó termékeik vannak.
U.i: bocs az offért.
Legyen egy kis ideillő is: két samu vinyóm volt/van eddig. Nincs rájuk panaszom.
-
El Kebir
őstag
válasz Fejlesztő13 #25302 üzenetére
Jó az, a lényeg, hogy illeszkedik a 4k-s fizikai szektor a 4k-s szektorcsoporttal. Az alapértelemzett szektorcsoportméret is 4k (ntfs 2GIB-os particióméret felett)... (tehát ha valaki nem csinál semmit, csak next-next-ok-t nyom, akkor is jó lesz minden a win7-tel)
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz zolynet #25309 üzenetére
Elhiszem, hogy baromi halk, baromi gyors, de az FW frissítéses kavarás engem nem vonz.
Venni egy hibás winyót, hogy aztán FW-t frissítsek, aztán meg frissítés közben elszáll. (úgy mint ahogy a gari is)
És akkor jöhet, hogy nekem semmi bajom nem volt idáig, de ahogy ismerem magam, pont kifognék egy sz@rt, vagy csak sok idő múlva halna be. Szerintem ha már a Samu ad ki hozzá egy hivatalos FW-t az nem lehet véletlen. -
zolynet
veterán
válasz Vasinger! #25308 üzenetére
ja csak azt hittem h ebből a kettőből
ha nem csak ebből akkor kitartok a samu hd204ui mellett
gyere el hallgasd meg nálam ha gondolod (14ker)
btw a márkától én is óckodok még ha olyan jól sikerült akkor is ... régi maradvány, nehéz szabadulni tőle[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz zolynet #25307 üzenetére
Megmondom Nektek őszintén, óckodok ettől a márkától, kicsit gagyi hangzása van, bár ez inkább az én hülyeségem.
De ha Ti mondjátok, hiszek nektek. Ha meg behal elmegyek hozzátok és bedobom a kerítéseteken
Viccet félretéve akkor konkrétan ez a típus lenne a legjobb választás adattárolásra?:
Hitachi Deskstar 5K3000 2TB (HDS5C3020ALA632)Még annyival ki szeretném egészíteni, hogy hang szempontjából is jó ez winyó? Mert nálam fontos a csend a gépben. A mostani Seagate is qssol. Nem akarom megtörni ezt.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Hitman #25297 üzenetére
Igazából tesztek annyira nem érdekelnek, mivel mint írtam nem a sebesség lenne a lényeg, hanem az, hogy melyik lenne a megbízhatóbb.
Egy Hitachi 5K3000 2TB vagy egy Seagate Barracuda Green 2TB ST2000DL003?
Melyiket vegyem adattárolásra? Vagy ha ezeknél is van esetleg jobb, ne kíméljetek.
-
mpierre
veterán
-
Dictator^
veterán
HD204UI:
Ez igy normális?
HDTune azt irja, hogy
Sectore Size 512byte, ez gondolom nem az allocation unit size.Es Supported: UDMA Mode 6, Active UDMA Mode 5
Gondolom ez amiatt, mert nem AHCI-n van, hanem IDE-n. Ugye?[ Szerkesztve ]
-
sCr89
tag
Hali,
Jelenleg egy ilyen merevlemezem van: Samsung SpinPoint F2EG 500GB (HD502HI), és lecserélném, ezen 2 HDD-t néztem ki:
-Hitachi Deskstar 7K3000 1,5TB (HDS723015BLA642)
-Western Digital Caviar Black 1TB (WD1002FAEX)
Melyik lenne a jobb választás?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sweet.tv - internetes TV
- Drón topik
- Posta, csomagküldés
- Opel topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD
- Eladó Thosiba 3,5 1TB os HDD 100/100% os
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!